|
|
Stranica: 91/151.
|
[ 3755 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 06 ožu 2013, 14:29 |
|
|
U Americi je kupovina opreme koja je odslužila svoje potpuno uobičajena, na tržištu doslovno ima sve, od malih Jeepova, preko tenkova do lovaca, samo im izvade neku ključnu komponentu... U zadnje vrijeme je tamo dosta popularan aero L-39 Albatros, kojeg na istoku ima na bacanje...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Drinski vuk
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 06 ožu 2013, 14:35 |
|
Pridružen/a: 23 sij 2013, 02:16 Postovi: 878 Lokacija: Ambasada Republike Srpske u Sarajevu
|
Takodje u Americi je prije par godina bila nevjerovatno popularna nasa PAPovka. Idioti prodavali iz magacina za neku mizeriju trgovcima,a ovi kasnije preprodavali u SAD za 500-600 dolara po komadu. Znam za slucaj da je Gadafiju 80. i neke dato dzaba 100.000 novih original njemackih StG-44,a danas je cijena jedne 20.000$...
_________________ DzoniBG Amerikance mogu da vole, i da im se dive samo inferiorni pojedinci i narodi...
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 06 ožu 2013, 14:35 |
|
|
Drinski vuk je napisao/la: Jedan covjek iz Bratunca je 94. kupio od vojske T-55 u odlicnom stanju,nije bio izraubovan,i danas ga koristi,izvlaci drva s njim iz suma. Velike pare zaradio. Vojska samo skinula cijev i oklop za rezervne dijelove. Koliko nafte troši t-55? Ja ne znam tačno, ali verovatno je u pitanju neka suluda količina. Svaka njemu čast kada je uspeo da zaradi sa tenkom. Kako je to uopšte legalno i da li sme sa tako teškim guseničarom uopšte da vozi po putevima? Inače, ja da imam para, kupio bi tenk i vozikao ga okolo. I to bi baš izabrao T-55, za njega kažu da je kalašnjikov među tenkovima (misli se na pouzdanost).
|
|
Vrh |
|
|
Drinski vuk
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 06 ožu 2013, 14:40 |
|
Pridružen/a: 23 sij 2013, 02:16 Postovi: 878 Lokacija: Ambasada Republike Srpske u Sarajevu
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Koliko nafte troši t-55? Ja ne znam tačno, ali verovatno je u pitanju neka suluda količina. Svaka njemu čast kada je uspeo da zaradi sa tenkom. Kako je to uopšte legalno i da li sme sa tako teškim guseničarom uopšte da vozi po putevima? Inače, ja da imam para, kupio bi tenk i vozikao ga okolo. I to bi baš izabrao T-55, za njega kažu da je kalašnjikov među tenkovima (misli se na pouzdanost). Ne znam koliko trosi,ali znam da se u njega moze sipati bukvalno sve... Nafta,benzin,LPG ma sta god ti padne na pamet. Nije bio izraubovan,vojska ga zaduzila par mjeseci prije,i ovaj ga pikirao. Nema voznje po putevima,samo po sumi! Mada je olaksan dosta,sad nema cijevi,skinuti su i oklopne ploce i stavljen obicni lim. Odrazilo se i to na potrosnju. Ostale samo gusjenice i motor. Naravno sajle i kuka za kacenje trupaca.
_________________ DzoniBG Amerikance mogu da vole, i da im se dive samo inferiorni pojedinci i narodi...
|
|
Vrh |
|
|
maxo
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 08 ožu 2013, 21:15 |
|
|
Hrvatska među 25 najvećih izvoznika vojne opreme na svijetu: lanjski izvoz 880 milijuna kuna Rast izvoza u ovom sektoru je više od 50 posto u odnosu na 2011. godinu te općenito gledajući, rekordni iznos izvoza vojne opreme od osamostaljenja Hrvatske T ijekom 2012. godine ukupan iznos izvoza vojne industrije u Hrvatskoj iznosio je 880 milijuna kuna. Neslužbeni su to rezultati Agencije Alan, zadužene za vojni izvoz, a taj rezultat pokazuje rast izvoza u ovom sektoru od preko 50 posto u odnosu na 2011. godinu te općenito gledajući, rekordni iznos izvoza vojne opreme od osamostaljenja Hrvatske. Rezultati su neslužbeni, jer dio proizvođača ima posebne dozvole te sami mogu izvoziti, bez posredovanja Alana. No, u Agenciji su na upit Novog lista prikupili podatke i od takvih izvoznika, i rezultat iznosi oko 880 milijuna kuna. Za usporedbu, godinu prije ukupan izvoz vojne industrije zaustavio se na oko 550 milijuna kuna, a dosadašnji rekordni izvoz bio je 2009. godine, kada je izvezeno nešto preko 650 milijuna kuna. Ravnatelj Agencije Alan Ivan Nekić kaže kako je Hrvatska s ovim rezultatima među 25 najvećih izvoznica vojne opreme na svijetu. Samo nova tehnologija – Kada bi se samo računao samo izvoz najmodernijih tehnologija, taj bi plasman bio i mnogo bolji, kaže Nekić. Naime, za razliku od mnogih država koje većinom izvoze samo viškove starije opreme, hrvatski izvoz u više od 95 posto slučajeva odnosi se na prodaju novih tehnologija i proizvoda. – Moram kazati kako je ovaj rezultat još vrijedniji ako se u obzir uzmu neke objektivne okolnosti. Ponajprije, u ovom segmentu vlada velika konkurencija na svjetskom tržištu. Potom, radi se o izvozu najmodernijih tehnologija, i to u najvećoj mjeri na zahtjevna zapadna tržišta. A na kraju, ova grana industrije nije niti na koji način subvencionirana od države, niti ima bilo kakve državne monopole, ističe Nekić. Što se tiče samog izvoza i proizvoda, pojedinačno najbolji izvozni produkt je pištolj HS2000 u svim svojim izvedenicama, kojeg se 2012. prodalo u 460.000 primjeraka samo u Sjedinjene Američke Države. SAD kao tržište i jeste najveći uvoznik hrvatskih proizvoda vojne namjene. Čak 60 posto našeg vojnog izvoza plasira se u tu državu. HS Produkt, proizvođač tog pištolja, u fazi je uvođenja i jurišne puške VHS u Hrvatske postrojbe. Nakon toga se nadaju da bi i ova puška mogla biti veliki izvozni adut. Izvoz u 39 država Prema neslužbenim podacima Agencije Alan, Hrvatska vojnu opremu izvozi u 39 svjetskih država. Neke od njih se svakako isplati navesti, prije svega primjerice Izrael, zemlju koja najveći dio svojih vojnih tehničkih potreba podmiruje vlastitom proizvodfnjom ili kooperacijom s Amerikancima. No, čak su i oni uvozili hrvatske vojne proizvode u 2012. godini. Isto tako, dvije uvjerljivo najveće izvoznice oružja, spomenuti SAD te Rusija, u odnosu na Hrvatsku su primarno uvoznice. A gledano iz perspektive zbivanja od prije 20-tak godina, gotovo komično zvuči podataka da je i Srbija nabavljala naše proizvode, prije svega streljivo. U recesijskim kriznim vremenima, podatak o rastu izvoza nekog sektora svakako zvuči dobro. Ravnatelja nekića upitali smo i koliko ta grana industrije zapošljava ljudi, no odgovor na to pitanje ne može se dati točno. – Dio tvrtki ima i vojne i civilne programe, tako da je teško ocjeniti koliko točno ljudi je uposleno. No, neslužbeno mogu procjeniti da je na ovim izvoznim programima radilo tri do pet tisuća zaposlenika, kaže Nekić.kraj teksta. http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska ... ijuna-kuna
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 11 ožu 2013, 15:09 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 11 ožu 2013, 16:57 |
|
|
Zašto ova mrežica preko face? Zbog komaraca?
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 11 ožu 2013, 17:13 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15313 Lokacija: Misao svijeta
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Zašto ova mrežica preko face? Zbog komaraca? Za medvjede .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 11 ožu 2013, 17:33 |
|
|
Maskiranje i zaštita lica od hladnoće.
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 11 ožu 2013, 17:42 |
|
|
Slika sa ispraćaja 21. kontingenta u hrvatsko-crnogorskom sastavu u Afganistan. U područje misije upućuje se 21. hrvatski kontingent koji broji ukupno 190 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Zapovjednik kontingenta je brigadir Krešo Tuškan. U sklopu 21. hrvatskog kontingenta, njegove pješačke satnije, ulazi i 23 pripadnika Vojske Crne Gore. Nastavak je to partnerskih odnosa dviju zemalja razvijanih u okviru A-5 inicijative. Ovi Crnogorci međede poslali.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 11 ožu 2013, 17:44 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8044 Lokacija: Banovina Usora
|
Kak mogu imati amblem u boji? Zar nije neki standar da samo zastava bude u boji a amblem "maskirnih" boja?
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 11 ožu 2013, 17:46 |
|
|
Oni su iz Crne Gore i mogu imati šta god im se hoće.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 12 ožu 2013, 00:53 |
|
|
Paz' ti Černogorce... Mada, malo se preseravaju sa amblemima. Skoro svaka četa ima poseban. Vid'te bratstva-jedinstva. Samo vas i zlovenaca nema.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 12 ožu 2013, 01:00 |
|
|
Uglavnom je obrnuto, al ajde, veselite se malo Jagnje, možeš li otići na temu o vojsci na hrvatskom skyscraper cityu i staviti friške slike M84D, trenutno sam na iphoneu pa ne mogu
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 12 ožu 2013, 01:03 |
|
|
Nit' imam friške slike 'rvatskog tenka, nit' zalazim na vaš deo SSC, nit' sam član.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 12 ožu 2013, 01:05 |
|
|
Stavio ih je netko drugi, ali ja ih nemrem prekopirati jer sam na iphoneu
Nema veze, budem ja sutra...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 12 ožu 2013, 01:07 |
|
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 12 ožu 2013, 01:14 |
|
|
Metnuli si novu oružanu stanicu, dosad je bio prenizak, pa Milanoviću nije bilo zanimljivo skakati Stanica je kalibra 12,7 mm, njome upravlja zapovjednik tenka i može poslužiti kao dodatni ciljnik, da se top ne mora okretati od primarne mete dok se traže ostale... Lijepo su ga uglancali, slatkiš mali
|
|
Vrh |
|
|
Drinski vuk
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 12 ožu 2013, 15:03 |
|
|
Koliko Hrvatska ima cetvorki? Ne vjerujem da su sve ovako modernizovane.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 13 ožu 2013, 13:31 |
|
|
Drinski vuk je napisao/la: Koliko Hrvatska ima cetvorki? Ne vjerujem da su sve ovako modernizovane. Sve će biti modernizirane na D standard evo i jedna najava Citat: "Udar 13" kreće početkom svibnja uz američke F-16 i bespilotne letjelice Skylark
Vojna vježba „Udar 13“ čiji se početak planira u prvom tjednu mjeseca svibnja na vojnom poligonu Slunj, doznaje Defender.hr, biti će najsloženija vojna vježba OSRH u posljednjih 15 godina. Provest će se taktička vježba s bojnim gađanjem Gardijske bojne, što je jedan od najsloženijih oblika vojne vježbe jer se sve radi u realnim uvjetima i s bojevim streljivom. U vježbu će se uključiti američko zrakoplovstvo sa zrakoplovima F-16, a situaciju će iz zraka nadgledati i bespilotne letjelice hrvatskih oružanih snaga tipa Skylark, rekao nam je neslužbeno visoki dužnosnik MORH-a.
Vježba će na taj način omogućiti zajedničko uvježbavanje kopnene i zračne komponente te povećanje interoperabilnosti s ostalim NATO snagama koje je najvažnije u zajedničkom djelovanju u međunarodnim operacijama potpore miru. Ovakve vježbe zahtijevaju složeno planiranje i pripremu te preciznu koordinaciju i provedbu stoga je to veliki izazov koji stoji pred OSRH.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 13 ožu 2013, 13:41 |
|
|
Hrvatski snajper
|
|
Vrh |
|
|
AtomMunjeviti
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 ožu 2013, 00:14 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Hrvatski snajper Model BP M-08 .300 WM
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 16 ožu 2013, 16:57 |
|
|
Odoše četnici da čuvaju sveCki mir. Mama ide u Liban, tata pere suđe.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 16 ožu 2013, 17:04 |
|
|
Opet novi uzorak?? Ovo prestrašno izgleda, nepotrebna digitalizacija
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 16 ožu 2013, 17:14 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Maskiranje i zaštita lica od hladnoće. Kapa "genocitka" je za hladnoću,one mreže su za jurišne postrojbe više,da se lice ne vidi,nisu baš za ležanja na hladnoći...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|