HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 pro 2024, 21:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1553 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 63  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Postojanje Boga
PostPostano: 02 tra 2013, 23:19 

Lebowski je napisao/la:
Ti si Kvačice uhvatio argumenta kojeg se hvataju baš oni najzatucaniji vjernici kojima ne možeš objasniti ništa. Ne kažem ništa. :D
I opet dolazimo do onoga da kad nešto ne možemo objasniti to pripisujemo Bogu, na sreću ne prvi puta u povijesti.

Zanimljiv je i taj zakon vjerovatnoće. Mi sebi ne možemo predočiti šta znači bezbroj prilika no šta ako je svemir imao upravo to. Iz pozicije ljudi je nebitno koliko puta se to desilo ranije jer nikom apsolutno ništa ne znači. Zašto svemir npr. nije mogao uspiti da bude ovakav iz 1000 (pa još milijarde nula iza) pokušaja?

Dalje, kada se dokazuje Bog koriste se vjerske knjige a nekom suprostavljenom je najlakše uništiti tu ideju Boga uništavajući to što piše u knjigama. A piše svašta da budemo realni.

Šta ti je to svašta?

Vrh

PostPostano: 02 tra 2013, 23:24 

Pa mnogo stvari koje djeluju kao bajke, neprovjerljive priče, nemoguće priče, priče koje se koče sa zdravim razumom(ne mogu suditi nikako drukčije nego po onome što znam), mnoštvo metafora, nejasnoća, neistinitih informacija. Ne traži da ti navodim jer neću.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2013, 23:26 

BBC je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
To ti je Sotona. Jako zanimljiv lik, uz Boga definitivno najinteresantniji lik. Malo se priča o tim drugim bićima.

Priča se o tome dosta na ovom forumu. Muslimani kažu da je Sotona USA i Izrael.

I Srbima je USA Sotona a Albancima je USA Bog. Pade sve u vodu.

Malo se ovdje spominje Sotona, (pali) anđeli.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2013, 23:32 

Lebowski je napisao/la:
Pa mnogo stvari koje djeluju kao bajke, neprovjerljive priče, nemoguće priče, priče koje se koče sa zdravim razumom(ne mogu suditi nikako drukčije nego po onome što znam), mnoštvo metafora, nejasnoća, neistinitih informacija. Ne traži da ti navodim jer neću.

Zanimljivo je kako veliki broj ljudi svoje razumijevanje stvari i širinu svog razuma stavlja kao mjerodavne da li je nešto bitno-nebitno,laž-istina itd.Znači,ako ja nešto ne razumijem,ako to prevazilazi moje poimanje i razum-to nije ni važno i nije istina?

Vrh

PostPostano: 02 tra 2013, 23:39 

To razumijevanje tih knjiga nema veze sa razumom.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2013, 23:48 

Lebowski je napisao/la:
To razumijevanje tih knjiga nema veze sa razumom.

Zapamti jednu stvar-tajna nije proturazumna, već samo može biti iznad nečijeg razuma.

Bog ne zahtijeva od nas da mi vjerujemo u nešto što je apsurd!

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 02:36 

Naša Kvačica je napisao/la:
Joe, ti kao racionalan čovjek, ako bi malo duže razmišljao o tome, bi morao dokučiti da Bog postoji. Druga je sad priča je li točno što piše u Bibliji, ali pojam stvoritelj svemira je puno logičnije od ideje da je svemir nastao slučajno, pod slučajno mislim bez namjere.

Zar bi npr. itko normalan da vidi PHP kod ovog foruma pretpostavio da je nastao slučajno, mačka prešla preko tipkovnice. Iako je teoretski to moguće, ako bi mačku bacili beskonačno puta, nekad bi sigurno otipkala nešto. Praktično, nitko se ne bi na to kladio. Jednostavno kad god vidimo kompleksnu informaciju, logički pretpostavimo da nije nastala slučajno.

Ni ex. Nebula mi nije odgovorio odakle početna informacija u svemiru. Ok, negdje je eksplodirao big bang, recimo da je tako, ali zašto materija nije eksplodirala ravnomjerno u svim pravcima, nego se grupirala u galaksije, planete i danas u nas na forumu koji tipkamo, razmišljamo kako ćemo što pametnije odgovoriti i sl. :zubati . Upravo ta kompleksna informacija rasporeda materije u prostoru, sa svim galaksijama, zvijezdama, planetima, živim bićima, čovjekom i svime što je čovjek stvorio, vjerojatno i drugim civilizacijama, je direktni dokaz da postoji autor. Ok, pretpostavimo moguće je, ali koja je vjerojatnoća da je sve to nastalo samo od sebe, jednog trenutka, bez razloga itd.

Ako je svemir nastao sa namerom onda sam apsolutno razočaran , ali sva sreća pa nije. :zubati

Ako je bog stvorio svemir sa namerom onda ko je stvorio boga takođe sa namerom?!

Ne može taj princip primeniti samo na ovaj svet i svemir , već ako postoji namerno stvaranje onda ono mora imati konstantni sled jedno za drugim.
Međutim religijaši kažu da je bog stvorio svet ali da boga niko nije stvorio jer on postoji oduvek.
E tako se ne mogu postvaljati stvari ako se držiš pravila koja si sam postavio.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 08:54 

Lebowski je napisao/la:
Ti si Kvačice uhvatio argumenta kojeg se hvataju baš oni najzatucaniji vjernici kojima ne možeš objasniti ništa. Ne kažem ništa. :D

Pa samo razgovaramo, ok, uhvatio sam se argumenta, ali samo zato što ga nitko nije objasnio. :zubati

Jednostavno pitanje, zašto je big bang eksplodirao na taj način da ja nakon 14 milijardi godina tipkam po forumu i biram koji ću smajlić staviti. (da probam ovaj :smajl010 )
To je previše velika slučajnost da bi itko razuman vjerovao da je slučajnost.

Lebowski je napisao/la:
I opet dolazimo do onoga da kad nešto ne možemo objasniti to pripisujemo Bogu, na sreću ne prvi puta u povijesti.

Zašto na sreću? :zubati Zbog čega bi bilo loše ako na kraju racionalno shvatimo da Bog postoji? Na kraju krajeva, sreća ili nesreća, tako nam je kako nam je. Ili postoji ili ne postoji, naš bi zadatak trebao biti dobiti pravu informaciju, a ne tražiti dokaze za ono što priželjkujemo.

Lebowski je napisao/la:
Zanimljiv je i taj zakon vjerovatnoće. Mi sebi ne možemo predočiti šta znači bezbroj prilika no šta ako je svemir imao upravo to. Iz pozicije ljudi je nebitno koliko puta se to desilo ranije jer nikom apsolutno ništa ne znači. Zašto svemir npr. nije mogao uspiti da bude ovakav iz 1000 (pa još milijarde nula iza) pokušaja?

Ako je svemir nastajao puno puta, odakle različitost tih pokušaja?
Ako je posljedica različita, onda je i uzrok big-banga svaki put morao biti različit, ok?

Kako god, opet na kraju dolazimo do zaključka da pra-uzrok mora biti izvan našeg svijeta.

Pretpostavljam da ćeš reći da je pra-uzrok mogla biti neka prirodna pojava izvan našeg svemira, koja recimo varira u parametrima iz negog razloga i povremeno stvara različite svemire. I onda smo mi i svemir jedan impuls u tim vječnim oscilacijama i ponovit ćemo se ponovo nakon nekih 1000000000.... varijacija.

Ok, prihvatljivo logički, doduše nema smisla, ali logički je ok.

1035 of 2558 - 40.46%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 08:56 

joe enter je napisao/la:
Joe, ti kao racionalan čovjek, ako bi malo duže razmišljao o tome, bi morao dokučiti da Bog postoji. Druga je sad priča je li točno što piše u Bibliji, ali pojam stvoritelj svemira je puno logičnije od ideje da je svemir nastao slučajno, pod slučajno mislim bez namjere.

Zar bi npr. itko normalan da vidi PHP kod ovog foruma pretpostavio da je nastao slučajno, mačka prešla preko tipkovnice. Iako je teoretski to moguće, ako bi mačku bacili beskonačno puta, nekad bi sigurno otipkala nešto. Praktično, nitko se ne bi na to kladio. Jednostavno kad god vidimo kompleksnu informaciju, logički pretpostavimo da nije nastala slučajno.

Ni ex. Nebula mi nije odgovorio odakle početna informacija u svemiru. Ok, negdje je eksplodirao big bang, recimo da je tako, ali zašto materija nije eksplodirala ravnomjerno u svim pravcima, nego se grupirala u galaksije, planete i danas u nas na forumu koji tipkamo, razmišljamo kako ćemo što pametnije odgovoriti i sl. :zubati . Upravo ta kompleksna informacija rasporeda materije u prostoru, sa svim galaksijama, zvijezdama, planetima, živim bićima, čovjekom i svime što je čovjek stvorio, vjerojatno i drugim civilizacijama, je direktni dokaz da postoji autor. Ok, pretpostavimo moguće je, ali koja je vjerojatnoća da je sve to nastalo samo od sebe, jednog trenutka, bez razloga itd.

Ako je svemir nastao sa namerom onda sam apsolutno razočaran , ali sva sreća pa nije. :zubati

Ako je bog stvorio svemir sa namerom onda ko je stvorio boga takođe sa namerom?!

Ne može taj princip primeniti samo na ovaj svet i svemir , već ako postoji namerno stvaranje onda ono mora imati konstantni sled jedno za drugim.
Međutim religijaši kažu da je bog stvorio svet ali da boga niko nije stvorio jer on postoji oduvek.

Pa zato i jest Bog, jer je iznad pravila. To i jest poenta svega. :zubati

"Religijaši" kažu da u ovom svijetu postoje pravila, a ta pravila je postavio Bog.
Ateisti kažu da pravila uistinu postoje, ali su nastala slučajno sama od sebe.

To je razlika između jednih i drugih, samo mišljenje odakle dolaze pravila. Svi se slažu da pravila postoje, jer je npr. gravitaciju teško ignorirati :zubati , ali dvojimo oko porijekla pravila.

Ja samo kažem, naravno ne možemo znati, ali kad pogledamo kompleksnost i sklad tih pravila, prepoznaje se da su nečije umjetničko djelo.

1035 of 2558 - 40.46%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 11:39 

joe enter je napisao/la:
Blago onim koji nevideše a poverovaše.
Dakle Apolon postoji i to je to..
Dokazi:zapisi mnogih grčkih filozofa i sveštenik i još mnoštvo ljudi tj.vernika
Potvrda:istorijska nalazišta i artefakti

Pa i ako si htio da vučeš nekakvu paralelu mogao si to učiniti originalnije, a ne prepisati ono što ti recimo možda odgovara i dodati ime Baala ili Apolona...svejedno.
Nisi uopće kontekstirao da je riječ o Isusu Nazarećaninu, jer je spomenuto Sveto Pismo kojeg Apolon jamačno nije ostavio iza sebe, kao niti jedan drugi od grčko - rimskih bogova i božica, kumira i idola.
E sad politeizam i monoteizam su kako zasigurno znaš ne samo fiolozofski i teološki divergentni i u opoziciji, a i mom upisu se ne dovodi u pitanje o kome se i čemu se radi upravo radi spominjanja Svetog pisma, što je tim prije čudnije da si pokušao vući nekakve nepostojeće analogije.
Radi jasnijeg iznošenja svog stava išao sam "telegrafski" što si ti očigledno zlouporabio i izmjestio stvar van konteksta čak licitirajući i s politeizmom i to mitološkim, što baš i nije kompliment u služenju sofizmima za jednog iskusnog forumaša kakav si ti i nije za primjer diskusije mladom forumašu sa stotinjak upisa kakav sam ja.
Sve ostalo rekao ti je Kvačica.
Dakle, Bog bez sumnje postoji, imaju svjedoci koji su ga vidjeli i o tome nas izvještavaju, a ti, he, he..., a ti, bez svjedoka, dokaži da nije tako... :kava

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 12:08 

vezista je napisao/la:

Dakle, Bog bez sumnje postoji, imaju svjedoci koji su ga vidjeli i o tome nas izvještavaju, a ti, he, he..., a ti, bez svjedoka, dokaži da nije tako... :kava

Čuuj to, kad to. Ima ljudi koji viđaju i UFO, duhove, Elvisa itd.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 12:09 

Lebowski je napisao/la:

Mnoštvo metafora i neprovjerljivih (ti kažeš i nemogućih) prića, koje djeluju kao bajke, na sreću da si bar rekao da "djeluju" a ne da jesu, određuju tvoj stav na kojeg nisu uticale istinite, provjerljive, realne i jako bitne informacije, koje nisi spomenuo iz nekog razloga, nalaze se u Svetom pismu, a koje čak i po tebi moraju postojati, jer si tu opciju ostavio otvorenom sa onim "pa mnogo stvari", što znaći ne nužno i sve što tamo piše...
No, kako je ovdje očigledno stvar ubjeđenja, onda ne vrijedi polemizirati, jer tvoj stav je tvoja volja i tvoj izbor, kojeg poštujem, mada se ne slažem s njim i moram reći da se ponešto vidi i iz tvog potpisa u kojem ti očigledno induktivni slijed kvari upravo pojam čovjeku od Boga date slobodne volje i slobode izbora.
Zlo je na svijetu, jer ga je čovjek birao, jer ga je čovjek činio a Bog ne želi ni pod koju cijenu da onemogući čovjekovo pravo na izbor, pa makar on bio i loš i zao i pokvaren, to je njegov izbor, to je njegovo djelo i volja i za to će platiti svoju "cijenu".

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 12:15 

Kako misliš čovjek birao zlo? Pa de mi reci kada je izabrao, otkad je krenulo to zlo i kakav je smisao toga da neko ni kriv ni dužan opet doživi zlo, nema tu mjesta za slobodnu volju.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 12:19 

Lebowski je napisao/la:
vezista je napisao/la:

Čuuj to, kad to. Ima ljudi koji viđaju i UFO, duhove, Elvisa itd.

Ne, ovi o kojim ja govorim nisu mogli vidjeti ni Elvisa ni UFO ni "duhove", ali su vidjeli Isusa Krista - njih dvanaest ljudi, plus još njih na desetine gdje su mnogi ostavili pismena svjedočanstva o životu, riječima i čudima Isusovim koja je on činio.
Evanđelja su ti pismeni izvještaji koja su diktirali ili neposredno napisali ti svjedoci.

Nemoj sumnjati u postojanje Apostola i Evanđelja jer to možeš proguglati, a iskreno ti savjetujem da ne sumnjaš u mnoštvo pismenih iskaza Isusovih suvremenika, jer toliki ljudi u bobu istu priću da prićaju a međusobno se neki nisu niti poznavali je valjda dovoljno...

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 12:25 

Isus je tu na zemlji, u Sibiru.
Doduše kad bi čovjek odstranio teološku komponentu vrlo pozitivna ideja. Nisam primjetio da se nekoga na nešto prisiljava ili im ispiru mozak.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 12:28 

Lebowski je napisao/la:
Kako misliš čovjek birao zlo? Pa de mi reci kada je izabrao, otkad je krenulo to zlo i kakav je smisao toga da neko ni kriv ni dužan opet doživi zlo, nema tu mjesta za slobodnu volju.

Sjajno pitanje. Prije svega svi ljudi nisu zli, ali ih dosta ima koji čine zlo i sebi i drugom.Ratovi, a snjima pošasti, bolesti i glad su bili oduvijek pratioci ljudskog društva i njih je čovjek uvjetovao nošen pohlepom, bogatstvom, titulama, vlasti... Nemoral, razvrat, ubijanje, pljačke, kriminal, korumpiranost, sve je to jednom riječju zlo koje proizvodi čovjek, a ne Bog.
Bog nije zao, ali ne želi da se miješa u čovjekove izbore.Stoga se i kaže da je svatko odgovoran za svoja (ne)djela na ovoj zemlji koja čini i za koja će dobiti svoju plaću kada jednog dana dođe pred Njegovo sveto lice.
Onaj tko je činio zlo drugim ljudima koji su patili, ili bili nevini ubijeni, njima će suditi i ovozemaljski, ali i onaj "gore", Božji sud.
Kaže se da je paklena vatra sedam puta jača od užarene peći i vatre u njoj u pekari gdje se peće kruh...
Vrijedi porazmisliti o ovome , zar ne?

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 12:32 

vezista je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

Sjajno pitanje. Prije svega svi ljudi nisu zli, ali ih dosta ima koji čine zlo i sebi i drugom.Ratovi, a snjima pošasti, bolesti i glad su bili oduvijek pratioci ljudskog društva i njih je čovjek uvjetovao nošen pohlepom, bogatstvom, titulama, vlasti... Nemoral, razvrat, ubijanje, pljačke, kriminal, korumpiranost, sve je to jednom riječju zlo koje proizvodi čovjek, a ne Bog.
Bog nije zao, ali ne želi da se miješa u čovjekove izbore.Stoga se i kaže da je svatko odgovoran za svoja (ne)djela na ovoj zemlji koja čini i za koja će dobiti svoju plaću kada jednog dana dođe pred Njegovo sveto lice.
Onaj tko je činio zlo drugim ljudima koji su patili, ili bili nevini ubijeni, njima će suditi i ovozemaljski, ali i onaj "gore", Božji sud.
Kaže se da je paklena vatra sedam puta jača od užarene peći i vatre u njoj u pekari gdje se peće kruh...

Ja ne tvrdim da je Bog odgovoran za zlo. To bi bilo nemoguće ako je moja početna teza da ne postoji. Ljudi čine zlo.
Zlim ljudima se često ne sudi ovozemaljski sud a za onaj gore ne znamo. Šta kada se nađemo u situaciji da moramo izabrati manje zlo, da li smo mi tada učinili loše djelo ili nam se to računa kao dobro djelo?

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 14:11 

Lebowski je napisao/la:
vezista je napisao/la:

Ja ne tvrdim da je Bog odgovoran za zlo. To bi bilo nemoguće ako je moja početna teza da ne postoji. Ljudi čine zlo.
Zlim ljudima se često ne sudi ovozemaljski sud a za onaj gore ne znamo. Šta kada se nađemo u situaciji da moramo izabrati manje zlo, da li smo mi tada učinili loše djelo ili nam se to računa kao dobro djelo?

Moralna dilema je uvijek prisutna posebice u kompliciranim životnim situacijama, kada treba da donesemo stanovitu odluku i kada je uistinu veoma moguće da su izbori suženi na činjenje manjeg zla uz pretpostavku da smo posve odgovorne i u punini posve zrele i racionalne osobe...
I manje zlo je zlo, definitivno, ali Svevišnji sve zna i zna što je u ljudskom srcu, pa će neki grijeh biti lakše otpušten, dok neki neće nikad.
Sve su to toliko jasne stvari savršeno uređene i poredane isto kao "prirodni zakoni" koje izučavamo, spoznajemo i koristimo i koje je u tu zakonomjernost postavila Njegova mudrost prilikom stvaranja svijeta...

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 14:59 

joe enter je napisao/la:

Pa zato i jest Bog, jer je iznad pravila. To i jest poenta svega. :zubati

"Religijaši" kažu da u ovom svijetu postoje pravila, a ta pravila je postavio Bog.
Ateisti kažu da pravila uistinu postoje, ali su nastala slučajno sama od sebe.

To je razlika između jednih i drugih, samo mišljenje odakle dolaze pravila. Svi se slažu da pravila postoje, jer je npr. gravitaciju teško ignorirati :zubati , ali dvojimo oko porijekla pravila.

Ja samo kažem, naravno ne možemo znati, ali kad pogledamo kompleksnost i sklad tih pravila, prepoznaje se da su nečije umjetničko djelo.

Pogrešno si protumačio reč pravilo.

Mislim da ako kažeš da je bog stvorio ovaj svet onda je neko morao stvoriti boga.
E na to "pravilo" logike sam mislio.
Jel ako ne ideš tom logikom onda se vodim tvojom pričom i kažem da je i tvoj bog nastao slučajno , tako da ti je na kraju isti *** kad pominješ tu foru da ateisti misle da je sve nastalo slučajno.

Znači pitanje za tebe , kako je nastao bog i ko ga je stvorio?!

Ne možeš mi odgovoriti da on oduvek postoji jer tvoja logika nalaže da svako postojanje zahteva namerno stvaranje , znači bog mora biti stvoren.
A onda to sve ide u nedogled pa se pitaš koje stvorio tvorca boga koji je stovrio svet,.....

Ništa ne govori da postoji neki veliki plan i veliko stvaranje , jer taj sklad zavisi od ljudske percepcije i ono nije "umetničko delo" bez nas kakvi jesmo.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 15:08 

vezista je napisao/la:
joe enter je napisao/la:
Blago onim koji nevideše a poverovaše.
Dakle Apolon postoji i to je to..
Dokazi:zapisi mnogih grčkih filozofa i sveštenik i još mnoštvo ljudi tj.vernika
Potvrda:istorijska nalazišta i artefakti

Pa i ako si htio da vučeš nekakvu paralelu mogao si to učiniti originalnije, a ne prepisati ono što ti recimo možda odgovara i dodati ime Baala ili Apolona...svejedno.
Nisi uopće kontekstirao da je riječ o Isusu Nazarećaninu, jer je spomenuto Sveto Pismo kojeg Apolon jamačno nije ostavio iza sebe, kao niti jedan drugi od grčko - rimskih bogova i božica, kumira i idola.
E sad politeizam i monoteizam su kako zasigurno znaš ne samo fiolozofski i teološki divergentni i u opoziciji, a i mom upisu se ne dovodi u pitanje o kome se i čemu se radi upravo radi spominjanja Svetog pisma, što je tim prije čudnije da si pokušao vući nekakve nepostojeće analogije.
Radi jasnijeg iznošenja svog stava išao sam "telegrafski" što si ti očigledno zlouporabio i izmjestio stvar van konteksta čak licitirajući i s politeizmom i to mitološkim, što baš i nije kompliment u služenju sofizmima za jednog iskusnog forumaša kakav si ti i nije za primjer diskusije mladom forumašu sa stotinjak upisa kakav sam ja.

Očito se ne razumemo i vama religijašaima nedostaje dosta toga da shvatite da je nevernicima Apolon,Isus,Baal,Perun,Deda Mraz,Batman,Superman,...sve isto , tj.sve je jednako izmišljeno i lažno , i apsolutno je nebitno jel politeistički koncept i jel postoje sveti spisi ili ne.

Čak upravo postojanje svetih spisa iz Palestine i njihova dogmatičnost govori o pokvarenosti i zlu dokle može ići u varanju ljudi.

Meni je bilo samo smešno kako si ti ono napisao , pa sam eto i ja slično nešto nadodao jer takva tvoja logika se može za sve upotrebiti bez obtzira što ti ovde šatro paraviš razlike između politeizma i Isusa , a meni je to sve isto.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 15:38 

joe enter je napisao/la:
vezista je napisao/la:

Očito se ne razumemo i vama religijašaima nedostaje dosta toga da shvatite da je nevernicima Apolon,Isus,Baal,Perun,Deda Mraz,Batman,Superman,...sve isto , tj.sve je jednako izmišljeno i lažno , i apsolutno je nebitno jel politeistički koncept i jel postoje sveti spisi ili ne.

Čak upravo postojanje svetih spisa iz Palestine i njihova dogmatičnost govori o pokvarenosti i zlu dokle može ići u varanju ljudi.

Meni je bilo samo smešno kako si ti ono napisao , pa sam eto i ja slično nešto nadodao jer takva tvoja logika se može za sve upotrebiti bez obtzira što ti ovde šatro paraviš razlike između politeizma i Isusa , a meni je to sve isto.

Ne sumnjam da je tebi kao ateisti sve jedno i sve isto, jasno, vjernicima nije, no drago mi je da u to vjeruješ o čemu govoriš i da vjeruješ da si ateist... ti znači ipak u nešto vjeruješ... to je znak da nisi "izgubljena duša"..., ali dobro, poštujem tvoj izbor...
Dogma nije po sebi pokvarena, to bi bilo kao da kažeš da su aksiomi pokvareni, niti služe za varanje ljudi...
Dakle, sve se može zlouporabiti pa i aksiom jednako kao i dogma , gdje su i jedno i drugo nedokazljive stvari i stvari koje nam valja prihvatiti, jer su "očigledne"....

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 16:01 

vezista je napisao/la:
Ne sumnjam da je tebi kao ateisti sve jedno i sve isto, jasno, vjernicima nije, no drago mi je da u to vjeruješ o čemu govoriš i da vjeruješ da si ateist... ti znači ipak u nešto vjeruješ... to je znak da nisi "izgubljena duša"..., ali dobro, poštujem tvoj izbor...
Dogma nije po sebi pokvarena, to bi bilo kao da kažeš da su aksiomi pokvareni, niti služe za varanje ljudi...
Dakle, sve se može zlouporabiti pa i aksiom jednako kao i dogma , gdje su i jedno i drugo nedokazljive stvari i stvari koje nam valja prihvatiti, jer su "očigledne"....

Molim?! , gde sam ja rekao da verujem u bilo šta?! , momče ti haluciniraš ili kao tipičan vernik sklon si laži i manipulaciji pa mu ubacuješ reči u usta.

Aksiom?! , znači dogma o postojanju boga je po tebi isto što i 2+2=4?!

2+2=4 je očigledno istina ali vi religijaši možete i to dovesti u pitanje jer čemu rezultat tog zbira kad "čovek snuje a Alah odlučuje" , i ako se iz svoga srca i duše suštinski zapitaš jel stvarno 2+2=4 i u odnosu na koga i na šta vredi taj rezultat.

Na sve se može postaviti upitinik ali to ne znači da si normalan i da ti nije potrebna klinička pomoć.

Ne kaže uzalud novi zavet tj.Isus "Blaženi su krotki i prosti duhom".

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 19:12 

joe enter je napisao/la:
vezista je napisao/la:

Molim?! , gde sam ja rekao da verujem u bilo šta?! , momče ti haluciniraš ili kao tipičan vernik sklon si laži i manipulaciji pa mu ubacuješ reči u usta.

Aksiom?! , znači dogma o postojanju boga je po tebi isto što i 2+2=4?!

2+2=4 je očigledno istina ali vi religijaši možete i to dovesti u pitanje jer čemu rezultat tog zbira kad "čovek snuje a Alah odlučuje" , i ako se iz svoga srca i duše suštinski zapitaš jel stvarno 2+2=4 i u odnosu na koga i na šta vredi taj rezultat.

Na sve se može postaviti upitinik ali to ne znači da si normalan i da ti nije potrebna klinička pomoć.

Ne kaže uzalud novi zavet tj.Isus "Blaženi su krotki i prosti duhom".

Činjenica je da nigdje nisi upotrijebio riječ "vjerujem", stoga ti se moram izvinuti, no iz načina na koji si pisao o svom ateizmu stekao sam utisak da ti vjeruješ u ono što govoriš, dakle, što misliš, pa se taj zaključak nametnuo sam po sebi, jer da nije tako onda bi ti bio tek prikriveni vjernik, koji je zatomio vjeru u ime nekakve trenutne "preokupacije".
Čini mi se da si pogriješio u interpretaciji aksioma, no svejedno ako će ti biti jasnije onda OK 2+2 nije nikakva podvala, kao ni dogma koju si pokušao predstaviti manipulacijom.
Kada racionalna diskusija postane osobno vrijeđanje, to je prvi znak da se više nema argumenata i da je time diskusija na ovoj temi između sugovornika iscrpljena.
Uživat ću s tobom raspravljati na nekoj drugoj temi, jer ovdje smo očigledno sve rekli.
Tvoje znanje Novog zavjeta me fasciniralo.
S štovanjem.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2013, 10:57 

slika

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 05 srp 2013, 22:00 

Lebowski je napisao/la:

Zanimljiva tema...zlo.Rat i poslijeratno doba me navelo da se malo ozbiljnije posvetim tom pojmu...Otkud,kako,zašto zlo u našim životima i našem svijetu?

Što znači hebrejska riječ "avon" ili grčka "adikia","hamartia"...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1553 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 63  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: