|
|
Stranica: 23/113.
|
[ 2807 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 08 svi 2013, 19:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Apropos teme, često se za naše žene (kao prednost u odnosu na Australke) isticalo da su bolje, vrijednije kuharice i sl. Nažalost toj prednosti je došao kraj, otkad su MasterChef, My Kitchen Rules i sl. postale hit emisije - izdigle su kuhanje u nešto supercool, i samim time od ogromnog broja Australki (kroz tečajeve, knjige i sl) napravile zmajeve u kuhinji (na to sada gledaju kao umjetnost, hobi), i to restaurant-quality.
Uvijek su me roditelji "plašili" sa prijetnjama da ću ja Australki morati praviti ručak i večeru ako je oženim - eh kako se okrenulo za 180 (ne 360!) stupnjeva!
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 08 svi 2013, 20:49 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20754 Lokacija: među zvijezdama
|
Ti Ministre pravo u depresiji oko zenidbe ?Što je reći i moze li se kako jaranski pomoći bolan ?
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 08 svi 2013, 20:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nema veze sa ženidbom, samo sam htio spomenuti taj fenomen ovih programa o kuhanju, mislim da ima i kod vas, ali ovdje je uvijek u top 10 programa, napravilo je jednu vrstu revolucije. Više kuharski programi nisu sa nekim pompoznim vlasnikom restorana ili svjetskim kuharom, nego sa običnim ljudima, kao reality show. Ima čak i verzija sa djecom.
Ode nepovratno jedna prednost koje su "naše" žene imale nad anglo-saksonkama.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 08 svi 2013, 21:02 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20754 Lokacija: među zvijezdama
|
Eto te ko Dino Mehrmedamujkić kad se zaljubio u Spomenkinu tavu.Ako nisi gledao tu epizodu " Lud zbunjen normalan pogledaj " Ljudi prednosti daju sexu i ljubavi pa i fizičkom izgledu a Ti " tavi " Razočarao si me
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 08 svi 2013, 21:04 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37693 Lokacija: Gl. grad regije
|
I u Zg su zadnje vrijeme popularni i traženi tečajevi kulinarstva i slastičarstva među curama. E da se čovjek rokne.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 08 svi 2013, 21:05 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Eto te ko Dino Mehrmedamujkić kad se zaljubio u Spomenkinu tavu.Ako nisi gledao tu epizodu " Lud zbunjen normalan pogledaj " Ljudi prednosti daju sexu i ljubavi pa i fizičkom izgledu a Ti " tavi " Razočarao si me Griješiš - kuhinja i kuhanje je bila maltene jedina prednost koje su "naše" cure ovdje imale nad Australkama, a sad im izbiše i taj adut iz ruku. Too bad.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 09 svi 2013, 12:09 |
|
|
Kad smo kod kuharskih serija na TV-u, ovaj Ramsay je legendaran.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 13 svi 2013, 20:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Ministry of Sound je napisao/la: Wind je napisao/la: Ja muku mučim sa domaćim kokošima, jer meso nakon sati i sati kuhanja u pretis loncu ostaje tvrdo. ALI, juha od domaće kokoši se ne može usporediti ni sa jednom drugom... nešto posebno, okrepljujuće i zdravo, nakon nje ona juha od kupljene kokoši je nula bodova. O onoj u vrećici nema smisla ni pričati. Čitam da je dobro dodati malo konjaka ili rakije da bi meso omekšalo, ali mi to ne zvuči primamljivo. Vjerojatno važi i za pivca. Meni je Podravkina iz kesice bolja od "domaće". Mora da je to zato sto nisi probao dobru domacu juhu od koke... A meni su najnajbolje domace od povrca ono kad se skuha pa se izmiksa i sta li jos rade pa bude onako bas gusta (gusca nego ove krem iz kesice)... Ja stavim nekad jos malo maslinovog i ne moze bolje. Moze od graska, brokule, luk, mrkva, paradajz, kombinacije itd... Ili juha od fine teletine... Pa onda jos to meso iz juhe s senfom... A te juhe iz vrecica su ionako nezdrave... To je sranje, ne juha.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 13 svi 2013, 21:27 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Meni je Podravkina iz kesice bolja od "domaće".
Mora da je to zato sto nisi probao dobru domacu juhu od koke... A meni su najnajbolje domace od povrca ono kad se skuha pa se izmiksa i sta li jos rade pa bude onako bas gusta (gusca nego ove krem iz kesice)... Ja stavim nekad jos malo maslinovog i ne moze bolje. Moze od graska, brokule, luk, mrkva, paradajz, kombinacije itd... Ili juha od fine teletine... Pa onda jos to meso iz juhe s senfom... A te juhe iz vrecica su ionako nezdrave... To je sranje, ne juha. ...s hrenom, s hrenom....
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 14 svi 2013, 18:03 |
|
|
Ne može juha iz vrećice nikako biti ukusnija od domaće kokšje. Mada ima i njih dobrih, od gljiva, pa one s njokama ili mesnim okruglicama. A mislim da ni jedne ni druge nisu previše zdrave, domaće zbog masnoća, a ove druge imaju razne konzervanse.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 14 svi 2013, 18:17 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Ne može juha iz vrećice nikako biti ukusnija od domaće kokšje. Mada ima i njih dobrih, od gljiva, pa one s njokama ili mesnim okruglicama. A mislim da ni jedne ni druge nisu previše zdrave, domaće zbog masnoća, a ove druge imaju razne konzervanse. E vidis, varas se... Ove iz vrecica su masne i dodaje im se losa biljna mast, puno soli i ono nikakvo jadno i cemerno povrce. Domace pod a nisu masne od povrca, i pod b ni mesne ne moraju biti masne ako se zna pripremiti. Moja stara tu masnocu nekad ukloni da joj nema ni traga, nekad ostavi, kako joj se kad da... Ovisi naravno i od mesa koje se stavlja...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 14 svi 2013, 18:32 |
|
|
Slažem se da je najbolje tu mast odstraniti, a isto tako i prokuhati meso prije stavljanja u juhu.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 14 svi 2013, 18:35 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Slažem se da je najbolje tu mast odstraniti, a isto tako i prokuhati meso prije stavljanja u juhu. Ma kako kad, nekad je bolje ako je malo masna, al nekad to malo bude, kao sto rekoh, ovisi i od mesa... Mast je potrebna i ne treba sad od tog praviti slona, samo ne treba pretjerivati i sve OK. Al meni stara pravi juhe da je to strava... Covjeku ni do pecenja ne bude... samo daj juhe...
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 03 lip 2013, 23:43 |
|
|
Pravim si veceras domacu cokoladu, djeluje mi obecavajuce. Evo i recept. Citat: 1 Šećer, vanilin šećer i vodu zagrijavajte na laganoj vatri. Dodajte naribanu narančinu koricu i kuhajte nekoliko minuta dok se šećer ne otopi. Odmaknite s vatre i umiješajte maslac. 2 Mlijeko u prahu pomiješajte s kakaom i električnom miješalicom i umiješajte u smjesu šećera i maslaca. 3 Čokoladnu smjesu rasporedite u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje (veličina ovisno kako želite debljinu čokolade) 25×35 cm. 4 U čokoladu možete umiješati bademe, grožđice, lješnjake, kekse ili sl. prema vlastitoj želji.
Posluživanje
Domaću čokoladu dobro ohladite i narežite na kockice. Savjet
Dok je čokolada još topla, kalupićima možete utisnuti željene oblike. Sastojci
400 g šećera 1 Vanilin šećer Dolcela 100 ml vode 2 žlice naribane narančine korice 200 g maslaca 250 g mlijeka u prahu 100 g kakaa bademi, grožđice, lješnjaci, keksi… Ja sam samo naracinu koru izbacio.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 06:51 |
|
|
Nevjerojatno, ja baš ovih dana razmišljam o tome kako napraviti homemade čokoladu. Samo, ovo mlijeko u prahu, ne znam ni kako to izgleda. Jel to tvoja slika?
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 16:56 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Nevjerojatno, ja baš ovih dana razmišljam o tome kako napraviti homemade čokoladu. Samo, ovo mlijeko u prahu, ne znam ni kako to izgleda. Imas srece. Nazalost ja sam i predobro upoznat s njim. Na njemu sam zivio od Caritasa za vrijeme rata, umutis ga u vodu i voila. Ja ga nisam ni stavljao, nego sam mjesto njega i vode ulio obicno mlijeko. Ja sam dosao na ovu ideju kako kupujem ove cokalade s puno kakaa (a sto ga vise, to je skuplja) onda se sjetim onog obicnog kakaa koji je skroz jeftin a 100% kakao (najzdravije stvari su cesto najjeftinije). Samo je gorak, pa sam se sjetio onog filma s Johnny Depom o cokoladi kako je prave i tako... Citat: Jel to tvoja slika? Nije. Moja cokolada nije ni docekala da se zgusne. Ali ispala bi bar tako... Opet cu je raditi.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 16:59 |
|
|
Evo ga.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 17:00 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 17:02 |
|
|
sta nije zdravo? Najzdravija stvar sto postoji ti je cokolada s puno kakaa, a cisti kakao osobito.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 17:04 |
|
|
Ma gledam ovaj tvoj recept, 3/4 sastojaka su šećer i maslac. Ja bih to prepolovio pa makar gorka bila.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 17:09 |
|
|
A to, pa je. Ja sam tako manje vise i napravio. Nisam nesto previse smanjio s masalcem (ubacio sam ovaj put margarin, kao zdraviju varijantu, a zato i manje masno mlijeko, umjesto onog u prahu) ali sam isto tako u ovu smjesu istresao duplo kakaa. Zapravo, recept sam dosta izmjenio, al ovo su u biti sastojci koji idu, pa svako nek si po zelji dalje regulira. Moze se sto kazes prilagoditi da bude zdravija. A meni je i bolja kad ne ide previse secera i maslaca.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 17:14 |
|
|
Aztec je napisao/la: sta nije zdravo? Najzdravija stvar sto postoji ti je cokolada s puno kakaa, a cisti kakao osobito. Kakvog je okusa kakao,bez obrade?
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 17:17 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Aztec je napisao/la: sta nije zdravo? Najzdravija stvar sto postoji ti je cokolada s puno kakaa, a cisti kakao osobito. Kakvog je okusa kakao,bez obrade? Gorak jako, zaljepi se u ustima da je tesko jezik pomjerati. Al vec ako mu se doda malo secera je jestiv. Malo secera, malo mlijeka, margarina/putera i onda je vec super, samo ne puno. I moze se ubaciti u to malo badema, grozdjica i sl... To je 100% kakaao, jesi li oni njemu sta radili ne znam, valjda nisu. dodje u onim obicnim kesicama ima ga vec od po 1 KM za 100 grama.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 17:19 |
|
|
I meni su najbolje čokolade sa mnogo kakaa, jeo sam neke crne Švicarske, skoro da ne osjetiš šećer. Čak su mi i čokolade za kuhanje dobre, osjetiš kakao a ne mlijeko.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 17:20 |
|
|
Vidim govoriilo se u supi(juhi) , e pa kod mene u Vojvodini se nekad u svaku supu kad se sipa u tanjir onako vruću stavljalo sa kašikom malo guščje masti. Mast onako žuta se rastopi i dobije supa fantastičan šmek. Pošto volim škembiće i ostale iznutrice video sam kako Grci to prave , ali nažalost nisam probao mada izgleda predobro. Fora je u tome što se jagnjeći bubrezi,srce,jetra,...i masnoća nabiju na ražanj i onda se sve to obmota crevima i stavi na vatru.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|