|
|
Stranica: 21/33.
|
[ 825 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
chat nick
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 19:24 |
|
|
Lebowski je napisao/la: chat nick je napisao/la: Slažem se,ali šta imaš da kažeš na moj post na prethodnoj stranici? Nemam sad kad odgovoriti, pijem Chardonnay i jedem bakalar sa roštilja. Nisam ni očekivao konkretniji odgovor.Mnogo veći moralno intelektualni pojedninci među muslimanima nemaju snage da to javno potvrde a kako ćeš ti.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 19:25 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
saraj_bosna je napisao/la: BBC,imamo mi znatno vise,ali hajde de,i vi se drzite kamenjare i nece vas dirati niko Koliko god da imate smrdite tamo. Hrvati gdje su većina ne žive samo na kamenu, i to je ono što vas najviše muči.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 19:27 |
|
|
saraj_bosna je napisao/la: BBC,imamo mi znatno vise,ali hajde de,i vi se drzite kamenjare i nece vas dirati niko Ma imate vi qrac i to je jedino što možete da dobijete.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 19:30 |
|
|
chat nick je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Nemam sad kad odgovoriti, pijem Chardonnay i jedem bakalar sa roštilja. Nisam ni očekivao konkretniji odgovor.Mnogo veći moralno intelektualni pojedninci među muslimanima nemaju snage da to javno potvrde a kako ćeš ti. Ne smatram se velikm muslimanom ali da ti odgovorim na post. Citat: Drugim rečima sve što rade nebi trebalo da rade a sve što ne rade trebalo bi da rade. -Osuđivanje svojih ratnih zločinaca. -Podela BiH. -Stavljanje vere među zadnje prioritete. -Saradnja u regionu. -Razvijanje demokratije i ljudskih sloboda. -Dovlačenje investicija po mogućnosti grinfild ulaganja. -Podizanje životnog standarda. -Podizanje opšte kulture. Osuđuje se svako ko može. Ne možemo ljude osuđivati jer se ne sviđa Srbima. Da djelimo BiH bilo bi glupo, nerealno. Možda bi bilo bolje ali ljudi nisu uvijek racionalni niti pragmatični. Možda bi i vama bilo bolje da ste drugačije radili. Za vjeru se slažem mada je to odlika sva tri naroda u BiH. Sa regionom sarađujemo. Demokratija i ljudske slobode su na zavidnom nivou. Ko može biti protiv investicija? Ko može biti protiv podizanja životnog standarda? Za kulturu se slažem također. Treba svako od sebe da krene pa tako i ti.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 19:34 |
|
|
|
Vrh |
|
|
saraj_bosna
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 19:34 |
|
|
BBC je napisao/la: saraj_bosna je napisao/la: BBC,imamo mi znatno vise,ali hajde de,i vi se drzite kamenjare i nece vas dirati niko Koliko god da imate smrdite tamo. Hrvati gdje su većina ne žive samo na kamenu, i to je ono što vas najviše muči. Od svih velikih gradova Bosne ,mi imamo sva osim 1(banjaluka) i pola(Mostara)
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 19:36 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
OK, ako vam dobro nama ne smeta.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 19:41 |
|
|
Samo što se tiče racionalnosti i pragmatičnosti to se neočekuje od tebe ili ovog što maše zastavom već od vaših političara. Dali je glupo deliti bih? Odgovor ćeš naći čim pitaš nekog Hrvata dali bi želeo da se bih priključi Hrvatskoj.Ili Srbina da se priključi Srbiji,niko neće 2 miliona Muslimana u svojoj zemlji a vi imate 1500000 Srba i Hrvata koji neće da budu sa 2 miliona Muslimana.Dali je pametno deliti bih zaključi sam.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 20:41 |
|
|
saraj_bosna je napisao/la: BBC,imamo mi znatno vise,ali hajde de,i vi se drzite kamenjare i nece vas dirati niko Gdje imaš?
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 21:59 |
|
|
chat nick je napisao/la: Samo što se tiče racionalnosti i pragmatičnosti to se neočekuje od tebe ili ovog što maše zastavom već od vaših političara. Dali je glupo deliti bih? Odgovor ćeš naći čim pitaš nekog Hrvata dali bi želeo da se bih priključi Hrvatskoj.Ili Srbina da se priključi Srbiji,niko neće 2 miliona Muslimana u svojoj zemlji a vi imate 1500000 Srba i Hrvata koji neće da budu sa 2 miliona Muslimana.Dali je pametno deliti bih zaključi sam. Pa deli je, pušku u ruke i u marš. Šta pišeš po forumu?
|
|
Vrh |
|
|
saraj_bosna
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 22:16 |
|
|
Imao sam slobodnog vremena pa sam procitao citav thread ,ili gotovo,i vidim neke budale velicaju Austrougare a onda imaju obraza nesto reci bosnjacima u vezi osmanlija,a joj
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 22:33 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
A sto su to osmanlije ostavile Bosni u amanet osim islama? Sve sto vrijedi u ovom gradu je napravila Austrougarska.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 22:42 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25563 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Osmanlije su donijele ćerpić!!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 22:52 |
|
|
bura je napisao/la: A sto su to osmanlije ostavile Bosni u amanet osim islama? Sve sto vrijedi u ovom gradu je napravila Austrougarska. I Tito.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 22:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
bura je napisao/la: A sto su to osmanlije ostavile Bosni u amanet osim islama? Sve sto vrijedi u ovom gradu je napravila Austrougarska. donijele su merhmetluk, sabur i eto.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 22:59 |
|
|
Lebowski je napisao/la: bura je napisao/la: A sto su to osmanlije ostavile Bosni u amanet osim islama? Sve sto vrijedi u ovom gradu je napravila Austrougarska. I Tito. Ovo nem veze s temom, no.....ne kužim te američke kultne filmove koji su, uz iznimke, nepoznati kod nas- ili bar slabo poznati, a kod njih su pojam: Big Lebowski Caddy shack National Lampoon's Animal House ... te niz filmova o baseballu i američkom nogometu, i stripovskim superherojima. Jel' to kom gledljivo ?
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 23:03 |
|
|
saraj_bosna je napisao/la: Imao sam slobodnog vremena pa sam procitao citav thread ,ili gotovo,i vidim neke budale velicaju Austrougare a onda imaju obraza nesto reci bosnjacima u vezi osmanlija,a joj Prika , da mi prekinemo ovu raspravu, i da teci cika Aztec nesto kaze... Vi da ste Bosnjaci, da ste stvarno Bosnjaci, vi bi na Turke imali osjecaj odbojnosti te bi bjezali od njih. Jer ako ti neko unisti zemlju van svake prepoznatiljivosti, ubije kralja, iza sebe ostavi pustos i jako konfuzno i podijeljeno drustvo a ti ga onda velicas i branis, to tebe u mojim ocima cini Turcinom, i nicim vise.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 23:07 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Lebowski je napisao/la: I Tito.
Ovo nem veze s temom, no.....ne kužim te američke kultne filmove koji su, uz iznimke, nepoznati kod nas- ili bar slabo poznati, a kod njih su pojam: Big Lebowski Caddy shack National Lampoon's Animal House ... te niz filmova o baseballu i američkom nogometu, i stripovskim superherojima. Jel' to kom gledljivo ? Ne znam za ostale spomenute ali Big Lebowski mi je dobar film, ne odličan ali dobar za jedno gledanje, ima par dobrih i scena koje se dugo pamte. Ima nekakav kultni status a ni sam nisam siguran zbog čega, fanovi ga gledaju po 20 puta. Mislim da je zbog par likova a i jake glumačke postave. Baseball i američki fudbal i ne volim baš, nisam ljubitelj ni tih filmova kojih ima milion, sjećam se jednog sa Denzel Washingtonom, Titani. A superheroji mogu proći ako je dobar film. Pogledaj
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 23:10 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ne znam za ostale spomenute ali Big Lebowski mi je dobar film, ne odličan ali dobar za jedno gledanje, ima par dobrih i scena koje se dugo pamte. Ima nekakav kultni status a ni sam nisam siguran zbog čega, fanovi ga gledaju po 20 puta. Mislim da je zbog par likova a i jake glumačke postave. Baseball i američki fudbal i ne volim baš, nisam ljubitelj ni tih filmova kojih ima milion, sjećam se jednog sa Denzel Washingtonom, Titani. A superheroji mogu proći ako je dobar film. Pogledaj Dobro ako ti je gledljiv, no ne ide mi u glavu taj "kultizam", ne vidim što je tu "kultno". I Blues Brothers ima nekoliko zgodnih glazbenih scena, no ispao, napose s jurnjavama i razbijanjima auta, kao neki velesuperpitajbogašto ...
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 23:12 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
Aztec je napisao/la: saraj_bosna je napisao/la: Imao sam slobodnog vremena pa sam procitao citav thread ,ili gotovo,i vidim neke budale velicaju Austrougare a onda imaju obraza nesto reci bosnjacima u vezi osmanlija,a joj Prika , da mi prekinemo ovu raspravu, i da teci cika Aztec nesto kaze... Vi da ste Bosnjaci, da ste stvarno Bosnjaci, vi bi na Turke imali osjecaj odbojnosti te bi bjezali od njih. Jer ako ti neko unisti zemlju van svake prepoznatiljivosti, ubije kralja, iza sebe ostavi pustos i jako konfuzno i podijeljeno drustvo a ti ga onda velicas i branis, to tebe u mojim ocima cini Turcinom, i nicim vise. Ekzakli, al njega sa Turskom veze samo islam
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
saraj_bosna
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 23:12 |
|
|
Aztec je napisao/la: saraj_bosna je napisao/la: Imao sam slobodnog vremena pa sam procitao citav thread ,ili gotovo,i vidim neke budale velicaju Austrougare a onda imaju obraza nesto reci bosnjacima u vezi osmanlija,a joj Prika , da mi prekinemo ovu raspravu, i da teci cika Aztec nesto kaze... Vi da ste Bosnjaci, da ste stvarno Bosnjaci, vi bi na Turke imali osjecaj odbojnosti te bi bjezali od njih. Jer ako ti neko unisti zemlju van svake prepoznatiljivosti, ubije kralja, iza sebe ostavi pustos i jako konfuzno i podijeljeno drustvo a ti ga onda velicas i branis, to tebe u mojim ocima cini Turcinom, i nicim vise. Gluposti,jedini nacin zasto bosnjaci vecinom vole turke jeste islam,jedini da nije islama,imali bi isti osjecaj prema njima kao i srbi,bugari i drugi pa i vi ste podrzavali austrougare zbog katolicanstva
|
|
Vrh |
|
|
saraj_bosna
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 23:14 |
|
|
bura je napisao/la: A sto su to osmanlije ostavile Bosni u amanet osim islama? Sve sto vrijedi u ovom gradu je napravila Austrougarska. Da,eto gradile su se pruge u 16 stoljecu ,turci su otisli iz Bosne previse rano,a austrougari dosli kad je industrijalizacija uzela maha
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 23:15 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
saraj_bosna je napisao/la: Aztec je napisao/la: Prika , da mi prekinemo ovu raspravu, i da teci cika Aztec nesto kaze... Vi da ste Bosnjaci, da ste stvarno Bosnjaci, vi bi na Turke imali osjecaj odbojnosti te bi bjezali od njih. Jer ako ti neko unisti zemlju van svake prepoznatiljivosti, ubije kralja, iza sebe ostavi pustos i jako konfuzno i podijeljeno drustvo a ti ga onda velicas i branis, to tebe u mojim ocima cini Turcinom, i nicim vise. pa i vi ste podrzavali austrougare zbog katolicanstva Više zbog povećanja % Hrvata u BiH nego zbog katoličanstva. Još od Josipa II i Marije Terezije katoličanstvo nije presudno obilježje Monarhije- jest dominantno i sveprožimajuće, ali ne i razlog zašto ih se sjećamo u BiH s nostalgijom.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 23:17 |
|
|
To se može objasniti i time da su reditelji braća Coen a oko njih je takva fama da su mnogi njihovi filmovi kultni. Imaju nekakav stil na koji se lože pametnjakovići koji misle da niko osim njih ne konta poruku filma, koje vole misliti da su neshvaćeni, da znaju nešto više od drugih. Često dosadni filmovi, ne loši ali trebaju strpljenja.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 01 srp 2013, 23:19 |
|
|
saraj_bosna je napisao/la: Aztec je napisao/la: Prika , da mi prekinemo ovu raspravu, i da teci cika Aztec nesto kaze... Vi da ste Bosnjaci, da ste stvarno Bosnjaci, vi bi na Turke imali osjecaj odbojnosti te bi bjezali od njih. Jer ako ti neko unisti zemlju van svake prepoznatiljivosti, ubije kralja, iza sebe ostavi pustos i jako konfuzno i podijeljeno drustvo a ti ga onda velicas i branis, to tebe u mojim ocima cini Turcinom, i nicim vise. Gluposti,jedini nacin zasto bosnjaci vecinom vole turke jeste islam,jedini da nije islama,imali bi isti osjecaj prema njima kao i srbi,bugari i drugi pa i vi ste podrzavali austrougare zbog katolicanstva ma ko podrzava austrougare... boli me za njih kao i za talijane, spanjolce pa i turke. vi brkate stvari i mislite da ako je vama vjera neka nadnacionalna poveznica da je to i drugima, al u biti to krcani uopce ne gledaju niti im je to bitno. ja jedino sto mogu reci je da su AU koliko toliko izgradili BiH, jer turci su ostavili pustos, do njih ovo je bila Afrika. a AU per se me se ticu kao portugalci. reci ti meni, jesi li ti ikad vidio hrvata s recimo austrijskom, madjarskom zastavom na nekoj tekmi, a kamo li austrougarskom? vi se prosipate sto bi se reklo, i zivite u nekom osmanskom vremenu. a koliko je turcima bitna bih mozes vidjeti gdje su po ulaganjima. zalosno je da se vi zovete bosnjacima, koji su ginuli u borbama protiv turaka.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Shchepo, Tomba17 i 41 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|