HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 pro 2024, 18:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 88  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića
PostPostano: 26 lip 2013, 16:08 

Inače ovo otkazivanje dolaska Merkel nema veze sa pretrpanim rasporedom. Isti dan je otkazala i taj isti dan su ponovili potjernicu za Perkovićem. Takve stvari se ne događaju slučajno, pogotovo iz razloga što je potjernica uvijek bila aktualna.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2013, 17:38 

BBC je napisao/la:
Inače ovo otkazivanje dolaska Merkel nema veze sa pretrpanim rasporedom. Isti dan je otkazala i taj isti dan su ponovili potjernicu za Perkovićem. Takve stvari se ne događaju slučajno, pogotovo iz razloga što je potjernica uvijek bila aktualna.

Ti si jedan najobičniji zlonamjerni provokator. Ako Zoki kaže da ima veze s pretrpanim rasporedom, onda ima veze s pretrpanim rasporedom i o tome nema rasprave inače si crnokošuljasti fašist.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2013, 18:12 

Ustaška zmijurina koja gmiže po našem forumu i zagađuje okolinu. Još će i neke svoje revizije povijesti počet pisat!

Sva sreća pa drug Mesić budno pazi.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2013, 18:18 

Druže Tito samo izdaj naređenje i svi će oni na Goli otok.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2013, 21:05 

Hoće li ovaj zakon vrijediti samo za tiskane medije ?
Čitao sam nedavno kad jedna iz vlade rekla da će na Internetu na portalima morati pisati broj riječi, da bi ovi iz ministarstva mogli kad požele provjeriti. Pa mi nije posve jasno.

Citat:
DIO NOVINARA niza redakcija dnevnih tiskovina ovih su dana ustali protiv svojih poslodavaca i kolega koji s njima surađuju, a koji žele mimo zakona i preko noći ispuniti uvjete kako bi im Vlada Zorana Milanovića odobrila nižu stopu PDV-a od pet posto. Naime, Vlada je odobrila PDV od svega pet posto na novine za one novinske nakladnike koji imaju Statut medija i čije su dnevne novine otisnute na papiru uz najmanje 25 tisuća slova.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2013, 23:56 

You have sat too long here for any good you have been doing. Depart, I say, and let us have done with you. In the name of God, go!

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2013, 00:14 

Ovo gore je posvećeno naslovu teme.

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2013, 00:32 

SDB je napisao/la:
You have sat too long here for any good you have been doing. Depart, I say, and let us have done with you. In the name of God, go!

Lord protector?

Koga lažem uguglao sam, pa znam da je. :zubati

Al nek se zna da sam prvo na njega pomislio.

It is high time for me to put an end to your sitting in this place,

which you have dishonored by your contempt of all virtue, and defiled by your practice of every vice.

Ye are a factious crew, and enemies to all good government.

Ye are a pack of mercenary wretches, and would like Esau sell your country for a mess of pottage, and like Judas betray your God for a few pieces of money.

Is there a single virtue now remaining amongst you? Is there one vice you do not possess?

Ye have no more religion than my horse. Gold is your God. Which of you have not bartered your conscience for bribes? Is there a man amongst you that has the least care for the good of the Commonwealth?

Ye sordid prostitutes have you not defiled this sacred place, and turned the Lord's temple into a den of thieves, by your immoral principles and wicked practices?

Ye are grown intolerably odious to the whole nation. You were deputed here by the people to get grievances redressed, are yourselves become the greatest grievance.

Your country therefore calls upon me to cleanse this Augean stable, by putting a final period to your iniquitous proceedings in this House; and which by God's help, and the strength he has given me, I am now come to do.

I command ye therefore, upon the peril of your lives, to depart immediately out of this place.

Go, get you out! Make haste! Ye venal slaves be gone! So! Take away that shining bauble there, and lock up the doors.

In the name of God, go!

Falila mi je koja sočna uvreda gornjem citatu nakon svega ovih dana. :zivili

Vrh

PostPostano: 29 lip 2013, 10:44 

Čitam Baukov intervju u VL sada. Lik kaže da bi trebalo ukinuti županije i spustiti mnoge stvari na gradove i općine . :ucelo
Koji kreteni sjede u vladi u tri lijepe.... pada mu napamet ukidati županije koje su najbolje teritorijalne jedinice koje smo ikad stvorili u našem pravnom sustavu. :ucelo

Eh i kao opravdanje i dokaz da i jedni i drugi misle da su županije nepotrebne uzima izjavu HDZove gradonačelnice Knina koja je inače poznata po tome što lupeta i trkelja kao neki članovi ove Vlade i koja je zbog svoje izjave letila iz Odbora za regionalnu politiku HDZa te sada predstavlja minorni glas u HDZu Šibensko-Kninske Županije :sega .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 05 srp 2013, 14:13 

Na rubu smo bankrota: 10 mlrd. kn deficita ispucano u pola godine

http://www.vecernji.hr/biznis/na-rubu-s ... nak-578960

Autoceste: U gradnju smo uložili 5,5 mlrd. €, a dajemo ih za 3,2 mlrd.

http://www.vecernji.hr/vijesti/autocest ... nak-579382

'Bolje da Radman sam podnese ostavku nego da ga smijeni Sabor'

iliti

Nećak umirovljenog šefa Udbe Zdravka Mustača 'ruši' Josipovićeva prijatelja Gorana Radmana

http://www.vecernji.hr/vijesti/bolje-da ... nak-579381

Umjesto ostavke Radman vrijeđao, novinari napustili sjednicu

http://www.vecernji.hr/vijesti/umjesto- ... nak-579716

Vrh

PostPostano: 05 srp 2013, 14:34 

Kad bi grijehe svih vlada do sada sastavio ne bi bili veće štetočine od ovih.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2013, 21:26 

http://www.vecernji.hr/vijesti/josipovic-hrvatska-nema-namjeru-izigravati-tutora-clanak-580712

O tito dragi :ucelo

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 15 srp 2013, 01:47 

Zakuhali su pravo. Do sad najoštrije riječi u kukuriku koaliciji. Samo da ga jebeš nikako mi nije jasno što Milanović sad želi stavljati u ustav.

Citat:
Odgovor iz HNS-a: Na nikakve ultimatume nećemo reagirati
Sukob SDP-a i HNS-a kulminirao je u subotu kada je premijer Milanović dao ultimatum HNS-u da u roku od osam tjedana promijeni mišljenje o izmjeni Ustava

Sukob glavnih partnera Kukuriku koalicije kulminirao je u subotu nakon što je premijer Zoran Milanović na sjednici Glavnog odbora SDP-a dao ultimatum HNS-u da u roku od osam tjedana promijeni mišljenje o izmjeni Ustava.

Milanović ne odustaje: HNS-u dao 8 tjedana da se predomisle

HNS je ultimatum odbio i poručio Milanoviću da se obrati HDZ-u ako pod svaku cijenu želi mijenjati Ustav. Premijeru su uzvratili porukom da ultimatum nije razina na kojoj će komunicirati.
- HNS ostaje pri svojem stavu i neće ga mijenjati. Znači, ne pristajemo na promjene Ustava, nego samo na izmjene zakona kao što su to predsjednica stranke i potpredsjednica Vlade Vesna Pusić te HNS-ovi zastupnici već rekli. Na nikakve ultimatume nećemo reagirati - tvrde u vrhu stranke.
Goran Beus Richembergh smatra da nije HNS presudna karika za promjenu Ustava, pa je partnere iz SDP-a uputio na dogovor s oporbom.
- Činjenica je da je za promjenu Ustava potrebna dvotrećinska većina, odnosno 101 glas zastupnika. To znači da se o tome trebaju složiti SDP i HDZ te SDP-u za promjene Ustava nisu ni potrebni glasovi HNS-a - zaključio je Beus.

Pusić smatra da Perkovića treba izručiti Njemačkoj

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić kao ministrica vanjskih poslova više je puta izjavila kako se cijela stvar oko promjene Ustava i odbijanja izručenja Josipa Perkovića previše politizira. Pusić smatra da Hrvatska kao članica EU treba poštovati europski uhidbeni nalog i Perkovića izručiti Njemačkoj. Premijer očito ne dijeli to mišljenje. Jer inače ne bi toliko inzistirao na promjeni Ustava nakon što je usvojen zakon o vremenskom ograničenju primjene europskog naloga koji sprečava da se bivši šef hrvatskih i jugoslavenskih tajnih službi ne izruči zbog ubojstva Stjepana Đurekovića.
Novi sukob samo je nastavak niza sukoba HNS-a i SDP-a

Sukob oko Ustava nastavak je niza sukoba SDP-a i HNS-a. Zbog protivljenja glavnog partnera Milanović nije uspio progurati ni porez na nekretnine ni ograničenje minusa na tekućim računima građana. HNS nije bio zadovoljan ni zato što je Milanović prekinuo suradnju s Ivanom Jakovčićem i IDS-om u Istri.
Jakovčić i Pusić nekoliko su se puta sastali bez Milanovića. Nedavno je u Varaždinu održan i prvi sastanak župana HNS-a i IDS-a, što mnogi smatraju osnivačkim sastankom nove koalicije bez SDP-a.

Beus: Koalicija počiva na dogovoru

Koalicije ne počivaju na ultimatumima, nego na dogovorima, pa tako i naša. Iznijeli smo stav o promjenama Ustava te smo i dalje pri njemu, rekao nam je Goran Beus Richembergh.
- Kao koalicijski partneri uvijek smo spremni na staloženu, smirenu i argumentiranu raspravu, nikako na ultimatum. Promjena Ustava je izrazito osjetljiva tema kojoj treba pristupati vrlo pažljivo i za takve odluke treba puno vremena - ponovio je Beus Richembergh.
Dodao je kako SDP vrlo dobro zna da mu za promjenu Ustava treba dvotrećinska većina.

Vrh

PostPostano: 27 srp 2013, 23:29 

Ah ta nazadna, klerofašistička, srednjovjekovna Australija fuj, fuj...konsenzus svih velikih stranki, vlasti i oporbe...

Citat:
Marriage Amendment Act 2004

On 27 May 2004, approximately two months after the UK proposed its Civil Partnership Act 2004, the then federal Attorney-General Philip Ruddock introduced the Marriage Amendment Bill 2004, to incorporate the common law definition of marriage into the Marriage Act 1961 and the Family Law Act. In June 2004, the bill passed the House of Representatives. On 12 August 2004, the Senate passed the amendment by 38 votes to 6. The bill subsequently received royal assent, becoming the Marriage Amendment Act 2004.

Terms of the amendments

The amendment specifies the following:

Marriage means the union of a man and a woman to the exclusion of all others, voluntarily entered into for life.
Certain unions are not marriages. A union solemnised in a foreign country between: (a) a man and another man; or (b) a woman and another woman; must not be recognised as a marriage in Australia.

Support for the bill

Ruddock and other Liberals argued that the bill was necessary to protect the institution of marriage, by ensuring that the common law definition was put beyond legal challenge.

The Labor shadow Attorney-General Nicola Roxon on the same day the amendment was proposed said that the Labor Opposition would not oppose the section of the legislation amending the Marriage Act. The bill was supported by Labor policy. Labor argued that the amendment did not affect the legal situation of same-sex relationships, merely putting into statute law what was already common law.

The Family First and Christian Democratic parties supported the bill. The bill was also supported by the Nationals.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2013, 22:19 

Mir i dobro draga djeco :D .

Imamo pravu poslasticu za večeras :D :
http://www.vecernji.hr/vijesti/ekskluzivno-sabo-tajno-snimljen-kako-nudi-mito-vijecnici-hdz-a-clanak-593618

Citat:
EKSKLUZIVNO Sabo tajno snimljen kako nudi mito vijećnici iz HDZ-a

Citat:
U jednom od razgovora Sabo joj je otvoreno rekao da ima i sponzore koji su spremni platiti 50.000 kuna za vijećnički mandat.
Večernji list u subotu ekskluzivno donosi transkript tajno snimljenog razgovora gradonačelnika Vukovara Željka Sabe u pokušaju političke kupnje Marije Budimir, HDZ-ove članice Gradskog vijeća Vukovara. Marija Budimir snimila je svoj razgovor sa Željkom Sabom (SDP) u kojem joj on otvoreno nudi mito da prijeđe na stranu SDP-a i SDSS-a u Gradskom vijeću. Akteri ove priče razgovarali su tri puta od 20. lipnja do 9. srpnja 2013. U jednom od razgovora Sabo joj je otvoreno rekao da ima i sponzore koji su spremni platiti 50.000 kuna za vijećnički mandat.

U nastavku donosimo dio transkripta razgovora Željka Sabe i Marije Budimir:

MB: S obzirom da nismo došli do ničeg.

S: A došli smo do nečeg. Kako nismo došli? Napredujemo svaki dan. Sad ovako. Prva stvar da ti kažem. Što razgovaramo ti i ja, to je naše. To je jedna stvar i nemoj uopće doći u tu situaciju da dvoumiš bilo šta.

MB: Nisam se dvoumila, nego onak. Malo sam se. To je vis-à-vis one priče da sam ja rekla da je preko dvoje ljudi do mene. Mislim da. Ne treba.

S: Znači, da ja kažem da apsolutno to budeš sigurna, da što razgovaramo mi. Ne, nitko, nitko, ali nitko.

MB: Ni ženi?

S: Nitko! Kakva žena? Ja sa ženom ne razgovaram o poslu.

MB: Obično bračni drugovi ono...

S: Mi pričamo o djeci.

Kao što naš veliki Predsjednik svih naroda i narodnosti, vođa samoupravnog socijalizma, socijalizma s ljudskim licem te pokreta nesvrstanih, drug Tito jednom reče :
Ne treba se držati zakona kao pijan plota :D .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2013, 22:31 

:kava

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2013, 22:57 

Pa hapsili su i neke glavesine u policiji, redon SDP-ovce u vukovarsko-srijemskoj, sve zbog mita. Temeljno su zajebali imidz, gradili se kao anti-korupcijska stranka, sto je nekad znacilo anti-HDZ, a gle ti sad ovo. Puca debelo.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2013, 23:03 

puntar2.0 je napisao/la:
Pa hapsili su i neke glavesine u policiji, redon SDP-ovce u vukovarsko-srijemskoj, sve zbog mita. Temeljno su zajebali imidz, gradili se kao anti-korupcijska stranka, sto je nekad znacilo anti-HDZ, a gle ti sad ovo. Puca debelo.

Nu nu polako :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 19 kol 2013, 22:25 

Rijedak slučaj da se slažem sa Milanovićem. Poljoprivrednike treba odvojiti od proračuna. Kad dobro posluju ne dijele zaradu sa drugima. Treba ih tretirati kao sve druge privrednike.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2013, 22:39 

Ne BBC, pusti njega to je cisti populizam. Njima se treba davati poticaje na drugi nacin u skladu s europskom poljoprivrednom politikom po jedinici proizvodnje. Kad bi ih odvojio od proracuna vrlo brzo bi se nasao pred Europskim Sudom i platio jebenu odstetu svakome pojedinacno.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 19 kol 2013, 22:46 

Znam da ne daje jer nema. Ali sve mi to nekako bezveze. Zbog "nacionalnog interesa" se sprdile silne milijarde i na škverove. Pa na kraju samo dugovi ostali.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2013, 22:48 

Skverove treba eliminirati sa sise proracuna privatizacijom. No ovo su poticaji a ne izravne subvencije i cine temelj EU uz unutarnje trziste.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 19 kol 2013, 22:51 

Razumijem ja tebe, ali postoji jedno svetogrđe da se jasno kaže. Veliku većinu tih seljaka ne bi puškom natjerao da uzmu neki kurs engleskog, da bilo što novo nauče, dograde se kao osobe. Bilo što što im može pomoći plasirati svoje proizvode u Europu.

Neće im država izvoziti što privrede.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2013, 23:01 

Imas koordinacijske i info centre u svakoj zupaniji odnosno trebao bi imati. Nepoznavanje engleskog nije problem jer je i hrvatski sluzbeni sad u EU. Treba eliminirati ove nazovi Boze seljake koji kupe poticaje a zasade kulture na 10% povrsine koju imaju.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 21 kol 2013, 22:11 

http://www.vecernji.hr/vijesti/bajic-nije-nam-potrebno-skidanje-imuniteta-pokretanje-istrage-clanak-601724
Citat:
DORH POKRENUO ISTRAGU PROTIV ŽELJKA SABE

:D

To moj je, moj je dom!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 88  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: