|
|
Stranica: 351/3531.
|
[ 88256 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
daramo
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 18:38 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39209 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kad toliko volite naziv Bošnjak kojeg ga vraga niste prihvatili dolaskom AU nego ste ga najžežće odbijali, tada vam je uvreda biti Bošnjak, pa gdje će vas nazivati isto kao vlaje pa vi ste iznad kršćanske raje, vi ste gospodari vi ste Turci.
I srednjevjekovno stanovništvo Kraljevine Bosne sebe naziva Bošnjanima, a ne Bošnjacima (opći turski naziv za sve stanovnike Bosanskog pašaluka u Otomanskom carstvu).
Baštine tradiciju od Kraljevine Bosne a koliko to ustanova ili ulica u Bošnjakistanu nosi naziv tih plemenitih vladara? Svaka treća nosi naziv okupatora i turskih sultana koji su počinili jedne od najvećih genocida u povijesti i protjerali većinu stanovništva Bosne i Huma. Koliko vi mislite da je ostalo tih Bošnjana za koje kažete da su autohtoni narod BiH poslije dolaska vaših dragih Turaka i šta ste sačuvali od tradicije te kontinuiteta nacionalne svijesti?
Jedino što vi baštinite i na čemu možete graditi svoj nacionalni identitet je došljačka turska kultura a godina koju možete obilježavati i slavati kao početak vaše povijesti je 1463.
Koliko se vam se može vjerovati neka bude poduka iz povijesti, takva je i današnja vaša politika, kukavička, jedno obećajete a drugo radite kao i Turci.
Pred turskom opasnošću kralj Stjepan Tomašević sklonio se u Jajce, budući da je Mahmud-paša Anđelović obećao kralju Tomaševiću sigurnost života i slobodu, kralj se predao Turcima. Pod prisilom, po kraljevoj zapovijedi, Turcima su se predali i ostali bosanski gradovi a dalje nam je većini poznat epilog.
Tako i današnji Turci pobjeđuju na buku iza leđa, Srbe i Hrvate kako god okrenu čeka nož u leđa, zato konačni cilj u koji skupa trebamo usmjeriti sve snage je konačno oslobođenje od Turaka.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 19:54 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8161 Lokacija: Republic of Srpska
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: storaB je napisao/la:
Ovo je sveti dan na ovom forumu!!!
Samo potvrda teze da Srbi nisu radili etnička čišćenja poput Bošnjaka!!! Nisu na tuđoj zemlji dizali solitere ili pravili kuće!!! Nisu radili ono što se radilo po Stupu i ostalim dijelovima Sarajeva gdje se želila dobiti po svaku cijenu osjetna većina!!!Hvala na potvrdi, malo si se prosvjetlio.
malo si ti polupao lončiće NARAVNO DA SU U RATU ubijali i protjerivali nesrbe, reci ti meni koliko je prije dejtona bilo Bošnjaka na prostoru eto konkretno opštine Zvornik............možda 0,5% ali POSLIJE RATA NISU (ja JESAM realan) radili to o čemu sam pričao kao što su hrvati konkretno u opštini Čapljina, Stolac sa pravljenjem Bobanovog i Šuškovog naselja, što ona dvojica-trojica tupana ne kontaju, eto bar si inteligentiji od njih koji uopšte ne kuže o čemu se ovdje priča Biće da si ti krenuo putem objektivnosti... O lupanju lončića kao kategoriji nemaš pravo ni pričati. Kakva je struktura sarajevskih gradskih naselja danas, kakva je bila do 92e,a kakva je struktura okolnih mjesta Sarajeva u blizini? Kada te podatke realno sagledaš, shvatićeš da su Bošnjaci napravili etničko čišćenje Srba iz Sarajeva i okoline,i ne samo to, već sve državne stanove koji su bili u vlasništvu Srba dali protivzakonito Bošnjacima, ili rušili srpske kuće i imanja protivzakonito takođe i tu gradili stambene jedinice za porodice šehida....
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 21:11 |
|
|
međede, prežvakano 100 puta koliko je srba ostalo u tom Sarajevu na primjer maja 1992. a koliko Bošnjaka u Zvorniku srbadija je POBJEGLA po oprobanom receptu iz svih opština gdje su znali da će biti sukobi Bošnjaci OSTALI na milost i nemilost četnikih govana konkretno u Tuzli sve moje komšije srbadija je POBJEGLA TAČNO NA DAN ILI DVA PRIJE 15.MAJA 1992.g. i ti ćeš meni prdit neke gluposti
_________________ pregled izgradnje auto-puteva u BH
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 21:13 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ne negiraj etničko čišćenje koje su uradili Bošnjaci.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Dew
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 22:13 |
|
|
Kad pogledas istoriju Muslimani i uticaj Turske na svest, namece se zakljucak da Muslimani nisu ni mogli nista bolje iznedriti od ove budale Zapravo moze, ali su to ipak izuzeci, uticaj balkanske verzije islama na kolektivnu svest je porazan sa vise aspekata
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 23:24 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ceha je napisao/la: Nađi članak di je HR do Pekinga pa ćemo se složit'. Srpske bajke o Uni se lagano daju nać na sr.wiki
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 23:27 |
|
|
Ceha je napisao/la: Srpske bajke o Uni se lagano daju nać na sr.wiki Una, Vrbas... nije daleko.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 23:27 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: najbolji dokaz samosvjesti o bošnjaštvu jeste upravo dijaspora Misliš na Hrvatske islamske centre po Torontu i Melbourneu? Bošnjo demografski mag je napisao/la: i najveći propagator bošnjaštva Adil Zulfikarpašić, kojem u Švici nije ispiran mozak srbokomunjara o muslimanstvu, nego je upravo tamo i zadržao samosvjest o bošnjaštvu te kroz stranku MBO bio pionir OBNAVLJANJA IMENA I SAMOSVJESTI zaboravljenim/ispiranim bošnjačkim mozgovima u BH Jel to onaj komunistički isprdak koji se kasnije predstavljao kao hrvatski emigrant pa se odjednom k'o fol osvijestio i probudio kao "Bošnjak" jednog dana?
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 ruj 2013, 23:33 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: najbolji dokaz samosvjesti o bošnjaštvu jeste upravo dijaspora Misliš na Hrvatske islamske centre po Torontu i Melbourneu? Bošnjo demografski mag je napisao/la: i najveći propagator bošnjaštva Adil Zulfikarpašić, kojem u Švici nije ispiran mozak srbokomunjara o muslimanstvu, nego je upravo tamo i zadržao samosvjest o bošnjaštvu te kroz stranku MBO bio pionir OBNAVLJANJA IMENA I SAMOSVJESTI zaboravljenim/ispiranim bošnjačkim mozgovima u BH Jel to onaj komunistički isprdak koji se kasnije predstavljao kao hrvatski emigrant pa se odjednom k'o fol osvijestio i probudio kao "Bošnjak" jednog dana?
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 ruj 2013, 00:45 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ceha je napisao/la: Srpske bajke o Uni se lagano daju nać na sr.wiki Una, Vrbas... nije daleko. Hm, onaj isti Vrbas koji je pun franačkih ostataka, stilova i opeme ? Da li uopće u cijeloj BiH, izuzev par sela oko Goražda i istočne Hercegovine ima ijedan materijalni ostatak koji bi dokazivao srpsko prisustvo prije Turaka? Kad smo već kod kvalitete wikica
|
|
Vrh |
|
|
Dew
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 ruj 2013, 01:07 |
|
|
Ceha je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Una, Vrbas... nije daleko. Hm, onaj isti Vrbas koji je pun franačkih ostataka, stilova i opeme ? Da li uopće u cijeloj BiH, izuzev par sela oko Goražda i istočne Hercegovine ima ijedan materijalni ostatak koji bi dokazivao srpsko prisustvo prije Turaka? Kad smo već kod kvalitete wikica zapadna Hercegovina, za pocetak? Uostalom, odakle i ovi tzv Bosnjaci, s Marsa? Naravno, bez onih koji su poreklom Turci
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 ruj 2013, 02:44 |
|
|
Dew je napisao/la: Ceha je napisao/la: Hm, onaj isti Vrbas koji je pun franačkih ostataka, stilova i opeme ? Da li uopće u cijeloj BiH, izuzev par sela oko Goražda i istočne Hercegovine ima ijedan materijalni ostatak koji bi dokazivao srpsko prisustvo prije Turaka? Kad smo već kod kvalitete wikica zapadna Hercegovina, za pocetak? Uostalom, odakle i ovi tzv Bosnjaci, s Marsa? Naravno, bez onih koji su poreklom Turci Srbi su u zap. Hercegovinu mogli jedino doć k'o policajci kSHS i SFRJ. A koliko znam, to je "malo" mlađe od hrvatskih država ranog srednjeg vijeka. Muslimani? Oni su ti odasvuda. Oseka turskog carstva. S time da su iz Tuzle pretežito iz Slavonije, iz Bihaća iz Like i Banovine, iz Hercegovine iz Zagore, a iz posavskih mahala i Podrinja iz Srbije.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 ruj 2013, 10:04 |
|
|
Bošnjo, malo gledam i čini se da sam ti našao grešku (podatke nisam gledao); Usporedi kartu Jajca po biračkim mjestima i po naseljima; Naselje Podlipci. Po biračkim mjestima je 60% Hrvata, a po naseljima 60% muslimana. Da se ti tu nisi malo zajebao? Jer ovu drugu kartu si radio kasnije. Ili granice biračkog mjesta Podlipci ne obuhvaćaju cijelo naselje/obuhvaćaju djelove Doribaba? Također, katastarske granice i granice naselja se ne podudaraju; pogledaj Bravnice, Riku... Po čemu su djelovi nekih naselja u katastarskom vlasništvu drugih ? Još par stvari; Gdje su ti u Bugojnu Jazvenik, Koš, Bervinjići i Mračaj?
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 ruj 2013, 10:16 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 ruj 2013, 10:56 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 ruj 2013, 11:36 |
|
|
Ceha je napisao/la: Bošnjo demografski mag je napisao/la: Bošnjo, ne pričam ti bezveze; http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Po ... .:_BugojnoNemaš neka naselja koja su postojala 91. ako ih NEMA to znači da nisu prikazani na biračkom spisku, a TO OPET ZNAČI, da ili su PUSTA, nenaseljena pa nema birača, ili su prikazana u okviru nekog susjednog naselja, a ja nisam gatara da bacam grah i nagađam u okviru kojeg je to nasleja što je prikazano TU, to je i na biračkom spisku ako ti nije šta jasno žali se CIKU Citat: Podlipce si ovdje zeznuo, u tvojoj analizi su hrvatski 59%, a na karti su ti muslimanski 60%. Možda imaš još nekih grešaka. prostudiraj pa se javi http://www.bosnaonline.org/forum.php/vi ... 1222#p2292ako nisi sposoban skontat tabelu i podatke onda reci iskreno da NISI, pa ću ti pojasnit Ceha je napisao/la: Nisi mi odgovorio zašto su katastarske granice i granice naselja drugačije? Mislim to je moguće, ali opet... glupo. ti si stvarno malo poglup sva naselja NISU istovremeno i katastarska, dakle MANJI je broj katastarskih naselja od popisnih i to u nekim opštinama i više nego duplo, a TO ZNAČI da se više naselja nalazi u okviru jednog katastarskog, sve se to jasno može vidjet kada se uporede moje karte osim toga nekih imena koja se vode kao katastarska UOPŠTE NEMA konkretno si kenjo mislim za Riku u opštini Jajce gdje se to jasno vidi postoji katastarsko mjesto Crepanjska !?!?!?!!? kojeg nema ni 1991. kao popisnog naselja ?????? ali kao popisno naselje a prikazano je i na biračkom spisku postoje Šerići i naravno da će tu biti ucrtani Šerići a ostatak tog bezveznog katastarskog mjesta Crepanjska sam pripojio naselju Rika, kao što vidiš morao sam nekad biti i mađioničar Koperfild imal ti šta nejasno napravi ti bolje, lako je srat i palamudit a kurcom ne mrdat
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 ruj 2013, 12:09 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: Ceha je napisao/la: Bošnjo, ne pričam ti bezveze; http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Po ... .:_BugojnoNemaš neka naselja koja su postojala 91. ako ih NEMA to znači da nisu prikazani na biračkom spisku, a TO OPET ZNAČI, da ili su PUSTA, nenaseljena pa nema birača, ili su prikazana u okviru nekog susjednog naselja, a ja nisam gatara da bacam grah i nagađam u okviru kojeg je to nasleja što je prikazano TU, to je i na biračkom spisku ako ti nije šta jasno žali se CIKU Pogledaj što je bilo sa srpskim naseljima u Bugojnu i koliko stanovnika imaju. Bevrinjići su prije rata imali 347 stanovnika, od kojih su 114 bili muslimani. Ajd, ne budi seljak, nitko od tebe ne traži nemoguće. Da ti karte budu točnije, bilo bi ti zgodno staviti fusnotu s popisima naselja koja nisu prikazana (a postojala su 91). Ili su iz sela degradirana u zaseoke, ili su ih ovi idioti zaboravili staviti. I opet, napravio si više posla od njih u desetak godina, al to nije razlog da se bahatiš. Bošnjo demografski mag je napisao/la: Citat: Podlipce si ovdje zeznuo, u tvojoj analizi su hrvatski 59%, a na karti su ti muslimanski 60%. Možda imaš još nekih grešaka. prostudiraj pa se javi http://www.bosnaonline.org/forum.php/vi ... 1222#p2292ako nisi sposoban skontat tabelu i podatke onda reci iskreno da NISI, pa ću ti pojasnit Ajd malo kulture, nisi neuki čoban (valjda). Jesi li siguran u te rezultate? Jer pazi Bare, Magarovci i Karići su izborno podijeljeni na Doribabu i Podlipce, a ti si cijele Bare svrstao pod Podlipce, a Magarovce i Kariće pod Doribabu. Također, daj se malo smiri, ako ti na nešto ukažem, to ne znači da ti je karta smeće koje ništa ne valja, već da bi mogla biti malo bolja. Bošnjo demografski mag je napisao/la: Ceha je napisao/la: Nisi mi odgovorio zašto su katastarske granice i granice naselja drugačije? Mislim to je moguće, ali opet... glupo. ti si stvarno malo poglup sva naselja NISU istovremeno i katastarska, dakle MANJI je broj katastarskih naselja od popisnih i to u nekim opštinama i više nego duplo, a TO ZNAČI da se više naselja nalazi u okviru jednog katastarskog, sve se to jasno može vidjet kada se uporede moje karte osim toga nekih imena koja se vode kao katastarska UOPŠTE NEMA konkretno si kenjo mislim za Riku u opštini Jajce gdje se to jasno vidi postoji katastarsko mjesto Crepanjska !?!?!?!!? kojeg nema ni 1991. kao popisnog naselja ?????? ali kao popisno naselje a prikazano je i na biračkom spisku postoje Šerići i naravno da će tu biti ucrtani Šerići a ostatak tog bezveznog katastarskog mjesta Crepanjska sam pripojio naselju Rika, kao što vidiš morao sam nekad biti i mađioničar Koperfild imal ti šta nejasno napravi ti bolje, lako je srat i palamudit a kurcom ne mrdat Sve super, sve 5, kužim kakav je džumbus dole. I napravio si prilično dobro sveskupa (hvalim te već par stranica, zar ne? ). Ništa, kad se sve zbroji i oduzme, izgleda da će neke stvari morat čekat do popisa.
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 ruj 2013, 12:21 |
|
|
ne bahatim se, nego si sve SAM mogo zaključit, bez da ja pišem i pojašnjavam popis će napravit još veći džumbus pogotovo ako se ovi komunjarski idioti iz FZS-a budu pridržavali spiska popisnih nasleja iz 1991. a s obzirom kakvi su debili to će biti sigurno ajd prouči JAJCE OPET
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 ruj 2013, 12:33 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: ne bahatim se, nego si sve SAM mogo zaključit, bez da ja pišem i pojašnjavam popis će napravit još veći džumbus pogotovo ako se ovi komunjarski idioti iz FZS-a budu pridržavali spiska popisnih nasleja iz 1991. a s obzirom kakvi su debili to će biti sigurno ajd prouči JAJCE OPET Pogledaj kartu. U tom slučaju imaš bug u karti po biračkim mjestima. Jer na njoj je dio Bara u Doribabi, a djelovi Karića i Magarovaca u Podlipcima. Što se tiče ostatka, nemam naviku proučavat sve u detalje, a ako otkrijem da se nešto ne slaže logičan mi je postupak dojaviti čovjeku koji je to napravio da popravi ili napravi bolje. Ako ne možeš to, nije bed, svi smo mi samo ljudi. Što se FZSa tiče, gle, na inteligentne karte od njih ne računam. Spisak popisnih naselja će vjerojatno biti iz 91, i to je ok, na taj način se mogu vidjeti promjene u odnosu na prošli popis. Što su neka naselja sjedinjena, a druga nestala od 91 (preko 20 god prošlo), to je druga priča.
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 ruj 2013, 13:18 |
|
|
Ceha je napisao/la: Pogledaj kartu. U tom slučaju imaš bug u karti po biračkim mjestima. Jer na njoj je dio Bara u Doribabi, a djelovi Karića i Magarovaca u Podlipcima.
jebem li ga valja opet crtat kao u slučaju Skela dakle, BIRAČKO MJESTO Doribaba se sastoji od NASELJA: Doribaba, Karići, Magarovci a BIRAČKO MJESTO Podlipci od NASELJA Podlipci i Bare što nekad ne postoji teritorijalna povezanost između naselja u okviru ISTOG biračkog mjesta, što nije jedini slučaj, nego ih ima skoro u svakoj opštini koja je analizirana, treba pitat magarce iz CIK-a što su tako odredili
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 ruj 2013, 13:52 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: Ceha je napisao/la: Pogledaj kartu. U tom slučaju imaš bug u karti po biračkim mjestima. Jer na njoj je dio Bara u Doribabi, a djelovi Karića i Magarovaca u Podlipcima.
jebem li ga valja opet crtat kao u slučaju Skela dakle, BIRAČKO MJESTO Doribaba se sastoji od NASELJA: Doribaba, Karići, Magarovci a BIRAČKO MJESTO Podlipci od NASELJA Podlipci i Bare što nekad ne postoji teritorijalna povezanost između naselja u okviru ISTOG biračkog mjesta, što nije jedini slučaj, nego ih ima skoro u svakoj opštini koja je analizirana, treba pitat magarce iz CIK-a što su tako odredili To ti i kažem, biračko mjesto Doribaba onda ima enklavu Karići-Magarovci. Zato na karti baš i nije dobar prikaz.
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 ruj 2013, 14:03 |
|
|
na karti je DOBAR prikaz, tako i jeste raspored naselja ali je CIK tako blesavo povezao naselja u biračka mjesta koja nisu teritorijalno povezani i ne čine cjelinu
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 ruj 2013, 14:59 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: na karti je DOBAR prikaz, tako i jeste raspored naselja ali je CIK tako blesavo povezao naselja u biračka mjesta koja nisu teritorijalno povezani i ne čine cjelinu Skužio sam to. Nema veze. Nego, kad završava popis? Sredinom listopada?
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 ruj 2013, 15:24 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Pantera
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 ruj 2013, 15:26 |
|
Pridružen/a: 25 vel 2012, 13:59 Postovi: 104 Lokacija: Herceg Bosna
|
_________________ Ostani tu i budi poskok
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|