|
|
Stranica: 22/37.
|
[ 921 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ManInBlack
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 22 tra 2014, 19:56 |
|
|
...
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Croat 92
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 22 tra 2014, 21:09 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2012, 12:13 Postovi: 390 Lokacija: Kraljeva Sutjeska
|
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5sveqj7A6Zw&feature=share[/youtube]
_________________ Herceg-Bosna will rise again
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 22 tra 2014, 23:34 |
|
|
Croat 92 je napisao/la: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5sveqj7A6Zw&feature=share[/youtube] ispravno je link staviti ovako http://www.youtube.com/watch?v=5sveqj7A6Zwizostaviš ovo što sam označio crvenom http s://www.youtube.com/watch?v=5sveqj7A6Zw &feature=share
|
|
Vrh |
|
|
Croat 92
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 23 tra 2014, 00:04 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Croat 92 je napisao/la: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5sveqj7A6Zw&feature=share[/youtube] ispravno je link staviti ovako http://www.youtube.com/watch?v=5sveqj7A6Zwizostaviš ovo što sam označio crvenom http s://www.youtube.com/watch?v=5sveqj7A6Zw &feature=sharehvala na savjetu
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 23 tra 2014, 10:22 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25614 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
kelvin
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 23 tra 2014, 13:18 |
|
|
katastrofa
primjecujem da se posebno u tom kraju desavaju cesto pljacke napustenih nasih kuca,a i gore slucajevi kao sto je ovaj
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 23 tra 2014, 14:19 |
|
|
Mene, iskreno govoreći, prilično iznenađuje da se daje ovolika medijska pozornost tome događaju, jer su ovakava zbivanja nažalost u kakanjsko-sutješkom kraju prilično česta a do sada su medijski prolazila prilično nezapaženo. Što se to dešava pa netko počinje da izvještava i o zlostavljanju Hrvata u Središnjoj Bosni??
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 23 tra 2014, 14:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Bilo je na naslovnici Oslobođenja. Nisam brojao u koliko se novina ukupno pojavio članak, niti koje su vijesti prenijele, ali se čini pristojno.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 23 tra 2014, 14:31 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Mene, iskreno govoreći, prilično iznenađuje da se daje ovolika medijska pozornost tome događaju, jer su ovakava zbivanja nažalost u kakanjsko-sutješkom kraju prilično česta a do sada su medijski prolazila prilično nezapaženo. Što se to dešava pa netko počinje da izvještava i o zlostavljanju Hrvata u Središnjoj Bosni?? Pritisak na uredništvo portala kroz spam komentare ispod raznih članaka sa linkovima na lokalne portale koji su objavili tu vijest.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 23 tra 2014, 15:41 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
kelvin je napisao/la: katastrofa
primjecujem da se posebno u tom kraju desavaju cesto pljacke napustenih nasih kuca,a i gore slucajevi kao sto je ovaj Ovi iz Posavine i oko Brčkog mi pričaju da im muslimani uzmu zemlju i obrađuju a i ne pitaju ih. Kažu da bi im svakako dali da to koriste besplatno samo da upitaju mogu li, jer oni ne mogu koristiti kako vanka rade, ali teški muslimanski bezobrazluk i bahatost tako raditi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 23 tra 2014, 15:50 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
BBC je napisao/la: kelvin je napisao/la: katastrofa
primjecujem da se posebno u tom kraju desavaju cesto pljacke napustenih nasih kuca,a i gore slucajevi kao sto je ovaj Ovi iz Posavine i oko Brčkog mi pričaju da im muslimani uzmu zemlju i obrađuju a i ne pitaju ih. Kažu da bi im svakako dali da to koriste besplatno samo da upitaju mogu li, jer oni ne mogu koristiti kako vanka rade, ali teški muslimanski bezobrazluk i bahatost tako raditi. Ja bi zakonom dodijelio zemlju koju niko ne obrađuje onome ko hoće. Ko god to bio. Za zemlju je isto bolje, i za vlasnike da se zemlja obrađuje. Inače, nikako se naviknut na to da mi od zemljoradnika, stočara, rudara, željezaraca i pkojeg gospodina u odijelu, unatoč najboljoj obrazovnoj strukturi, se pretvaramo u neke ljude kojima su motika i lopata strani. Dok istovremeno kod Bošnjaka je obratan slučaj. Mi smo u Zenici nekad imali 100 % rudara, i željezarci smo nekad bili mi, dok su Muslimani čibučili na pragovima, a danas kad gledam imena rudara to isključivo muslimanska.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 23 tra 2014, 16:02 |
|
|
Ba ne lupaj vječito gluposti. Hrvati u svojim općinama prvo pitaju dijasporce smiju li to korisiti, i koliko košta na godinu.
|
|
Vrh |
|
|
Croat 92
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 23 tra 2014, 18:24 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Mene, iskreno govoreći, prilično iznenađuje da se daje ovolika medijska pozornost tome događaju, jer su ovakava zbivanja nažalost u kakanjsko-sutješkom kraju prilično česta a do sada su medijski prolazila prilično nezapaženo. Što se to dešava pa netko počinje da izvještava i o zlostavljanju Hrvata u Središnjoj Bosni?? morali su, jer se za uskrs vratilo dosta ljudi, a i pročulo se dosta pa moraju. A moraju i zato što je ovo kap koja je prelila čašu. Ove plljačke su dovele do tog da 90% domačinstava posjeduje oružje iz straha......kao što ste vjerovatno vidjeli u vijestima, ovaj gospodin koji je isto bio napadnut pucao za napadačem.....jedino šteta što ga nije pogodio....
|
|
Vrh |
|
|
Croat 92
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 23 tra 2014, 18:25 |
|
|
Teško povrijeđeni povratnik Niko Crepulja životno ugrožen
Stanje teško povrijeđenog Nike Crepulje (74), hrvatskog povratnika u selo Ratanj kod Kraljeve Sutjeske, izuzetno je teško i životno ugrožavajuće - potvrdili su iz Kantonalne bolnice Zenica, gdje je povrijeđeni smješten u jedinici Intenzivne njege kirurškog odjela.
Ljekarski tim se bori za život teško povrijeđenog starca.
Odmah nakon dojave o napadu na povratnike u ovo selo, teško povrijeđene osobe su prebačene u zeničku bolnicu, gdje je Crepulja zbog težih tjelesnih povreda u vidu višestrukih prijeloma kostiju lica podvrgnut operativnom zahvatu.
Druga teško povrijeđena osoba Marica Kristić zasad neće biti podvrgnuta operativnom zahvatu, a zadobila je višestruke prijelome kostiju licu i nije životno ugrožena.
Ona je smještena na Odjelu maksilofacijalne hirurgije gdje je pod intenzivnim nadzorom ljekara specijalista.
Niku Crepulju i Maricu Kristić (79), u njihovoj kući u selu Ratanj, napao je Arnes Delić (22) iz Vareša, koji je nasilno ušao u kuću s namjerom da ih opljačka i nanio im teške tjelesne povrede opasne po život.
Nakon prijave o napadu na povratnike kakanjska policija je u brzoj koordiniranoj akciji uhitila Delića, koji je nakon obrade slučaja predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zenica.
|
|
Vrh |
|
|
Croat 92
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 25 tra 2014, 16:23 |
|
|
Blagoslov polja u Kraljevoj Sutjesci... Privitak:
140425_0001.jpg [ 240.06 KiB | Pogledano 5045 put/a. ]
Privitak:
140425_0002.jpg [ 243.24 KiB | Pogledano 5045 put/a. ]
Privitak:
140425_0003.jpg [ 244.42 KiB | Pogledano 5045 put/a. ]
|
|
Vrh |
|
|
Croat 92
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 25 tra 2014, 16:25 |
|
|
Privitak:
140425_0004.jpg [ 156.01 KiB | Pogledano 5045 put/a. ]
|
|
Vrh |
|
|
Croat 92
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 26 tra 2014, 18:53 |
|
|
Teško pretučeni Nikola Crepulja iz sela Ratanj se i dalje bori za život u kantonalnoj bolnici Zenica. Doktori kažu kako ukoliko ostane živ, vjerovatno će ostat bez jednog oka. Također kod pacijenta su konstatovane teške povrede pluča.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 26 tra 2014, 19:04 |
|
|
Oni kolektivno nešto lažu i kriju. Otkud krvav i slomljen nož ? Probajte kontaktirati novinare sa vecernji.ba da se kod njihove rodbine i obitelji raspitaju o istini.
|
|
Vrh |
|
|
Croat 92
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 26 tra 2014, 23:03 |
|
|
BBC je napisao/la: Oni kolektivno nešto lažu i kriju. Otkud krvav i slomljen nož ? Probajte kontaktirati novinare sa vecernji.ba da se kod njihove rodbine i obitelji raspitaju o istini. Neznam, za to prvi put čujem, al vrlo moguće da je istina......a slabo oni imaju rodbine, jedino možda pitat nekog od mještana Ratnja kad ih vidim
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 27 tra 2014, 00:29 |
|
|
Croat 92 je napisao/la: BBC je napisao/la: Oni kolektivno nešto lažu i kriju. Otkud krvav i slomljen nož ? Probajte kontaktirati novinare sa vecernji.ba da se kod njihove rodbine i obitelji raspitaju o istini. Neznam, za to prvi put čujem, al vrlo moguće da je istina......a slabo oni imaju rodbine, jedino možda pitat nekog od mještana Ratnja kad ih vidim Hrvatski TV kanal mora biti prioritet broj 1.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 27 tra 2014, 12:01 |
|
|
Ovo je bruka i sramota, sad kad se zna ko je taj momak... pa da je ovo moja rodbina ja nebi mirovao dok ga nezgazim ! Zna se koje a nije Vares New York da se nemoze nac jedan momak od 20 godina, u vremenima Facebooka i Interneta ja bi ga u Varesu naso u roku od 2 dana i sve o njemu saznao!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 27 tra 2014, 12:14 |
|
|
Već je u zatvoru.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 27 tra 2014, 12:21 |
|
|
Do kad .... nije dugo pricekat 2-3 mjeseca dok ljudi zaborave pa ga opet puste na slobodu !
|
|
Vrh |
|
|
Croat 92
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 28 tra 2014, 23:08 |
|
|
Ambasador RH i načelnik Općine Kakanj posjetili žrtve napada koji se dogodio u kakanjskom selu Ratanj
Njegova Ekselencija ambasador Republike Hrvatske u BiH gospodin Ivan Del Vechio, načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra i gvardijan Franjevačkog samostana u Kraljevoj Sutjesci fra Zoran Jaković, posjetili su danas u Kantonalnoj bolnici Zenica Niku Crepulju (74) i Maricu Kristić (79), povratnike u kakanjsko selo Ratanj koji su nedavno brutalno napadnuti u svom domu kada su zadobili teške tjelesne povrede. Nakon razgovora sa ljekarima i posjete žrtvama vandalskog napada koji se dogodio u Ratnju, Nj.E. ambasador Del Vechio je posjetio načelnika Mandru u njegovom uredu. “Prije svega povod za ovaj posjet je nažalost incident koji se dogodio u kojem su dvoje povratnika Hrvata, žena i muž, nastradali u tom brutalnom napadu. Jasno, osudili smo taj napad, došao sam posjetiti ih u bolnici. Htio bih zahvaliti osoblju bolnice koja skrbi na odličan način o tim pacijentima. Drugo, došao sam ovdje da načelniku i njegovom timu zahvalim na brzoj reakciji jer je ovo možda jedinstven primjer tako brze i uspješne reakcije. Policija je žurno reagirala i uhitila je tu osobu. To je bio prvi i najvažniji razlog za moj dolazak ovdje. Razgovarali smo. Vrlo mi je drago da je lokalna vlast stabilna ovdje, da lokalna vlast ima koncepciju razvoja, da ima svoj program gospodarskog razvoja, da ima gospodarske potencijale, da su definirani prioriteti. Veoma mi je drago da je i jedna hrvatska firma ovdje započela investirati u jedan vrlo značajan projekat. Nadam se da će takvih inicijativa biti još i više. Ja ću se ponovo sresti sa čelništvom grada Kakanj, nastavit ćemo te razgovore. Mislim da tu ima vrlo velikih potencijala. Vidjet ćemo šta Republika Hrvatska može učiniti po pitanju investiranja i preko IPA fondova i preko programa prekogranične suradnje. Drago mi je da su međunacionalni odnosi vrlo dobri. To nas raduje i mislim da takve stabilne lokalne situacije i dobra atmosfera mogu pomoći da se stabilizira situacija i u cijeloj BiH”, rekao je u izjavi za medije ambasador Del Vechio. “Hrvatski veleposlanik gospodin Del Vechio je kontaktirao nas i zamolio da se susretnemo ovdje u Kaknju. Povod je bio ovaj nemili događaj, ovaj zločin koji se dogodio, ali je ovo bila i prilika da veleposlanik u izravnoj komunikaciji s nama čuje nešto o Kaknju, da vidi koji odnosi ovdje vladaju, kako se ovdje živi i kakvo je cjelokupno stanje. Dotaknute su brojne teme, od toga što možemo skupa raditi, što Hrvatska može pomoći u svom aranžmanu ovom stanovništvu ovdje, ali i o onome što bismo mogli raditi na zajedničkom dobru. Osnovna poruka je da Hrvati ovdje mogu živjeti, to smo prenijeli, a nema bolje pomoći od one da se otvaraju nova radna mjesta. Čuli ste da se stvaraju nove investicije, a samim tim nakon toga će se otvarati prostor i za život, i za opstanak, i za novu obitelj i ukupan bolji odnos. Kriza nikome nie dobrodošla, u krizi se masa stvari događa, a to ne smije biti povod da mi podlegnemo tome. Veoma je bitno da šaljemo dobre i pozitivne poruke. Ja mislim da će sa današnjeg sastanka te poruke otići u javnost kao nešto novo i nešto lijepo što se rijetko viđa na ovim prostorima”, izjavio je Slaven Katičić, predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj. “Danas smo imali veliko zadovoljstvo ugostiti veleposlanika Republike Hrvatske u BiH. Sa uvaženim veleposlanikom jutros smo obišli mještane Ratnja koji su brutalno napadnuti i pretučeni da vidimo kakvo je njihovo zdravstveno stanje i šta nam je dalje činiti kako bismo pomogli njihov oporavak i dalji život. Zatim smo ovdje u prostorijama Općine razgovarali o Kaknju. Uvaženi veleposlanik se interesirao za sve aspekte života Kaknja. Mi smo se posebno fokusirali na mogućnost privredne saradnje Republike Hrvatske i BiH, posebno Kaknja, i u tom smislu iznijeli naše poglede o toj saradnji i stanju u Kaknju u pogledu lokalnog ekonomskog razvoja, mogućnosti ulaganja u Kakanj i benefita koje nudimo poduzetnicima koji se opredijele za investicije u Kaknju. Nadamo se da će ovi razgovori i ove posjete imati svoj kontinuitet i u budućnosti”, izjavio je općinski načelnik Nermin Mandra.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kakanj - Kraljeva Sutjeska Postano: 05 svi 2014, 22:34 |
|
|
I u zadnjoj emisiji OBN REFLEX Nino Raspudić i društvance su se u jednom dijelu emisije dotakli napada na starce u Ratnju i životu povratnika u Kraljevoj Sutjesci.
Od 44:30
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|