HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 pro 2025, 14:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 24515 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 981  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izrael i Židovi
PostPostano: 22 srp 2014, 13:54 

Izraelci su pretolerantni, nijedna druga drzava ne bi ovoliko tolerirala protivnicku stranu, ali ovo je sukob koji Izrael medijski ne moze dobiti zbog cega ni ne moze napasti svom silinom, bez da se sjate svi svjetski mediji s kuknjavom o jadnim Palestincima koje terorizira Izrael. Palestinci su izabrali Hamas, svjesno, vlastitom voljom, sad nek snose posljedice. samo taj Hamas je najveca gamad, njih civili ne zanimaju, dapace cilj im je da bude cim vise palestinskih civilnih zrtava u tom bolesnom medijskom ratu protiv Izraela.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:00 

korrisnik je napisao/la:
BBC je napisao/la:
A na drugoj strani preko 500.

od toga 300 sigurno civila.

Je. Ali vidiš one na videu gore. Da ih nisu povaljali raketama pobjegli bi kod svojih i obukli civilnu odjeću. A kopali tunel da izađu na izraelsku stranu ubijati ljude. Pa nek to Palestinci između sebe sami riješe, kako najbolje znaju. Ako to ne znaju nisu sposobni ni za svoju državu.

Vrh

dudu je napisao/la:
Izraelci su pretolerantni, nijedna druga drzava ne bi ovoliko tolerirala protivnicku stranu, ali ovo je sukob koji Izrael medijski ne moze dobiti zbog cega ni ne moze napasti svom silinom, bez da se sjate svi svjetski mediji s kuknjavom o jadnim Palestincima koje terorizira Izrael. Palestinci su izabrali Hamas, svjesno, vlastitom voljom, sad nek snose posljedice. samo taj Hamas je najveca gamad, njih civili ne zanimaju, dapace cilj im je da bude cim vise palestinskih civilnih zrtava u tom bolesnom medijskom ratu protiv Izraela.

Pa i nisu baš pretolerantni, ispalili su preko 15 tisuća projektila na Gazu od početka. Naravno, oni mogu sravniti Gazu sa zemljom, ali to bi samo dovelo do ogromnih civilnih, a ne vojnih žrtava na Palestinskoj strani zajebano je to tamo sve, Izraelci su dovedeni u pravu kaljužu, sve više je civilnih žrtava, nisu uspjeli uništiti Hamas i tunele, a počinju se polako, ali sigurno gomilati gubitci i na njihovoj strani za koje nisu spremni. Rekao bih da Hamas dosad pobjeđuje i propagandno i vojno kad se uzme u obzir protiv koga se bore. Kako će se to dalje odvijati i završiti vidjet ćemo.

Vrh

Inače ne vjerujem u te gluposti o toliko civila. Svaki Hamasovac koji doma ima Kalašnjikov je kod Palestinaca civil.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:03 

Bora je napisao/la:

Pa i nisu baš pretolerantni, ispalili su preko 15 tisuća projektila na Gazu od početka. Naravno, oni mogu sravniti Gazu sa zemljom, ali to bi samo dovelo do ogromnih civilnih, a ne vojnih žrtava na Palestinskoj strani zajebano je to tamo sve, Izraelci su dovedeni u pravu kaljužu, sve više je civilnih žrtava, nisu uspjeli uništiti Hamas i tunele, a počinju se polako, ali sigurno gomilati gubitci i na njihovoj strani za koje nisu spremni. Rekao bih da Hamas dosad pobjeđuje i propagandno i vojno kad se uzme u obzir protiv koga se bore. Kako će se to dalje odvijati i završiti vidjet ćemo.

Zašto bi im bio cilj uništiti Hamas ? To nije židovski vitalan interes, nisu to Bošnjaci. Njima je u interesu da Hamas postoji i da napada Židove. Danas više nitko ne govori o palestinskoj državi a tika-taka radi za Židove.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:04 

slika

Ova slika govori vise od 1.000 reci kako se odvija situacija na terenu zadnjih stotinak godina...

Izrael se nece smiriti dok sve ne oboji u jednu boju, dok potpuno ne poklopi Gazu i Zapadnu obalu, a ono Palestinaca sto ostane rastrkano po nekim enklavicama u buducnosti polako zamre i nestane...

Ovo ne moze biti nista drugo nego smisljeno dugotrajno etnicko ciscenje i unistavanje jednog naroda...

Zasto se to podrzava... zato sto u najvisoj politici Jevreji imaju enormno veliki uticaj, pre svega na medije, i elitu koja donosi najkrupnije odluke...

Drugi rezon je - ma to su neki Palestinci, arapi, muslimani... ko ih jebe... to i treba da im se desava jer su to i zasluzili... ako izuzmemo ekstremiste poput Hamasa kojih ima u svakom narodu, i koji ovakvim razvojem situacije samo dobijaju krila... po cemu su to obicni Palestinci zasluzili da ovako prodju... da zemlja na kojoj zive stolecima im se ovako nasilno iscupa iz ruku?! Na osnovu nekih prastarih knjiga i verskih mitova kako su Jevreji boziji narod?! Ziveli su pre xy godina tu, onda stolecima su rastrkani po Evropi... nije ih mazila sudbina, imam razumevanje za sve jevrejske zrtve i stradanja...

Ali ovako ne moze, ovo je preslo sve granice normalnog ponasanja... ne mogu da eksploatisu vrse svoje zrtve iz proslosti da bi nesrazmerno udarali i uzvracali po Palestincima... samo stvaraju kontraefekat, jos vise frustriraju razumne muslimane i prave od njih ekstremiste...

Pustimo na trenutak Brote i dzihadiste koji liju krokodilske suze... oni tu isto love u mutnom za svoje ciljeve... pokusavam da se distanciram od dnevne politike, ali ovo sto radi Izrael je preterano i nekorisno, ne mogu u tome da ih podrzim...

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:11 

Kako znaš što je na tim slikama kad su bili pustinjski nomadi i bez vlasničkog lista. Većina Izraela je takva, nemoguća za život.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:14 

BBC je napisao/la:
Povaljali hamasovce kod tunela.

Nije bilo civila da se sakriju iza njih, pokosili ih ko englesku travu.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:16 

ovo su lazne mape. danas je na tom prostoru Zidova tek nesto vise od Paleatinaca, a do kraja desetljeca bi Palestinaca moglo biti i vise jer jos uvijek imaju nesto veci prirast od Zidova. glavni problem je sto se Palestinci ne mire s postojanjem Izraela. njima njihova drzava nista ne znaci, njihova je zelja iskljucivo unistiti Izrael. no, to se sasvim sigurno nece dogoditi.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:17 

Izraelci preusmjerili raketu kad su se teroristi sakrili među civile.
2 stvari, kukavičluk tekbirovaca i humanost izraelske vojske. check.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:18 

Citat:
Zašto bi im bio cilj uništiti Hamas ? To nije židovski vitalan interes, nisu to Bošnjaci. Njima je u interesu da Hamas postoji i da napada Židove. Danas više nitko ne govori o palestinskoj državi a tika-taka radi za Židove.

Trebao bi im biti, da Hamas postoji na Zapadnoj Obali nebi oni tamo svake godine gradili na desetine kolonizatorskih naselja i na stotine židovskih apartmana i stanova, a koliko vidim ova propaganda i vijesti iz Gaze nikako ne rade za njih.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:20 

Bora je napisao/la:
Citat:

Trebao bi im biti, da Hamas postoji na Zapadnoj Obali nebi oni tamo svake godine gradili na desetine kolonizatorskih naselja i na stotine židovskih apartmana i stanova, a koliko vidim ova propaganda i vijesti iz Gaze nikako ne rade za njih.

To vi muslimani ponavljate ima 20 godina.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:25 

BBC je napisao/la:
Bora je napisao/la:

Mislim da nitko normalan ne podržava ovo što radi Izrael, oni su država i narod bez obraza, čudi me što je tako svjetski čovjek poput tebe toliko zatucan i sve vidi crno-bijelo. Pretpostavljam da je i DzoniBG musliman. :zubati

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:25 

dudu je napisao/la:
ovo su lazne mape. .

Da, jedna te ista slika se potura kao dokaz, a svako ima pristup fotošopu.
Ozbiljno kao i izjava erdogana da će branit muslimane sa sto miiona turaka,
osim ako nije u pitanju izrael.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:26 

Johnny nije ali ti jesi.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:26 

DzoniBG je napisao/la:
slika

Ova slika govori vise od 1.000 reci kako se odvija situacija na terenu zadnjih stotinak godina...

Izrael se nece smiriti dok sve ne oboji u jednu boju, dok potpuno ne poklopi Gazu i Zapadnu obalu, a ono Palestinaca sto ostane rastrkano po nekim enklavicama u buducnosti polako zamre i nestane...

Ovo ne moze biti nista drugo nego smisljeno dugotrajno etnicko ciscenje i unistavanje jednog naroda...

Zasto se to podrzava... zato sto u najvisoj politici Jevreji imaju enormno veliki uticaj, pre svega na medije, i elitu koja donosi najkrupnije odluke...

Drugi rezon je - ma to su neki Palestinci, arapi, muslimani... ko ih jebe... to i treba da im se desava jer su to i zasluzili... ako izuzmemo ekstremiste poput Hamasa kojih ima u svakom narodu, i koji ovakvim razvojem situacije samo dobijaju krila... po cemu su to obicni Palestinci zasluzili da ovako prodju... da zemlja na kojoj zive stolecima im se ovako nasilno iscupa iz ruku?! Na osnovu nekih prastarih knjiga i verskih mitova kako su Jevreji boziji narod?! Ziveli su pre xy godina tu, onda stolecima su rastrkani po Evropi... nije ih mazila sudbina, imam razumevanje za sve jevrejske zrtve i stradanja...

Ali ovako ne moze, ovo je preslo sve granice normalnog ponasanja... ne mogu da eksploatisu vrse svoje zrtve iz proslosti da bi nesrazmerno udarali i uzvracali po Palestincima... samo stvaraju kontraefekat, jos vise frustriraju razumne muslimane i prave od njih ekstremiste...

Pustimo na trenutak Brote i dzihadiste koji liju krokodilske suze... oni tu isto love u mutnom za svoje ciljeve... pokusavam da se distanciram od dnevne politike, ali ovo sto radi Izrael je preterano i nekorisno, ne mogu u tome da ih podrzim...

Cijeli taj žuti i zeleni prostor ima površinu Makedonije, a na njemu živi 12 milijuna ljudi i to u pustinji, naravno da je prisutna obostrana borba za lebensraum, i to za razliku od puste BiH itekako logična. Izrael ne može biti jedina okrivljena strana, Palestinci su sami tek u zadnje vrijeme, prije tog je Izrael ratovao sa cijelim arapskim svijetom i tu junački izborio svoj opstanak, tako da se može reći da su Arapi išli na sve ili ništa pa i zaslužili ovo.

Slažem se da su reakcije oko ovih raketa daleko pretjerane, nisu imali ni jednu ljudsku žrtvu, a krenuli u rat.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:27 

BBC je napisao/la:
Kako znaš što je na tim slikama kad su bili pustinjski nomadi i bez vlasničkog lista. Većina Izraela je takva, nemoguća za život.

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Palestine

Brojevi govore najvise...

Jevreji su bili vecina za vreme Hrista... 5 vekova kasnije to su hriscani... svi kasniji preseci govore o ogromnoj nadmoci muslimana... pogledaj brojke popisa iz 1850. godine...cak i 1947. godine...

Postavio bi pitanje na osnovu cega Jevreji imaju pravo da tu uopste formiraju drzavu, a onda da je tako nasilno ciste od naroda koji tu zivi milenijum ipo.... posto je pravo klimavo, sve se radilo na silu...

Mozemo samo da budemo islamofobi pa da trljamo ruke sto su tako pocisceni, ali ja to necu da radim... skini versku nalepnicu, i videces jednu veliku svinjariju koja je ucinjena Palestincima...

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:30 

BBC je napisao/la:
Johnny nije ali ti jesi.

Nećeš mi ti govoriti što sam.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:31 

Bora je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Mislim da nitko normalan ne podržava ovo što radi Izrael, oni su država i narod bez obraza, čudi me što je tako svjetski čovjek poput tebe toliko zatucan i sve vidi crno-bijelo. Pretpostavljam da je i DzoniBG musliman. :zubati

Jel to piše u kuranu?

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:32 

Citat:
Mozemo samo da budemo islamofobi pa da trljamo ruke sto su tako pocisceni, ali ja to necu da radim... skini versku nalepnicu, i videces jednu veliku svinjariju koja je ucinjena Palestincima...

Ne može, islamofobija mu je toliko pomutila razum da bi podržao da Izraelci bace hidrogensku bombu na Gazu.
Nikako da shvati da su to prvenstveno ljudi i narod kao i svaki drugi i da trebaju imati ista prava kao i svi drugi narodi.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:33 

Meni nekako djeluje namjesteno, al opet sta ja znam... Ako nije... Tuzno, tuzno...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:34 

Samo daoće napasti na Meku. :zubati :zubati
Makar zarijevnut malo. :zubati :zubati :zubati

Vrh

PostPostano: 22 srp 2014, 14:35 

Na tom tvom linku vidim skok Palestinaca ogroman od 1931=760.000 do 1947=1.181.000.

Previše sintetički za tako kratak period. Probali su isto što i Židovi pa ispušili jer su im braća pokvarena i gledali da ih zajebu umjesto da im pomognu sa settlments.

Vrh

volvoks je napisao/la:
Cijeli taj žuti i zeleni prostor ima površinu Makedonije, a na njemu živi 12 milijuna ljudi i to u pustinji, naravno da je prisutna obostrana borba za lebensraum, i to za razliku od puste BiH itekako logična. Izrael ne može biti jedina okrivljena strana, Palestinci su sami tek u zadnje vrijeme, prije tog je Izrael ratovao sa cijelim arapskim svijetom i tu junački izborio svoj opstanak, tako da se može reći da su Arapi išli na sve ili ništa pa i zaslužili ovo.

Slažem se da su reakcije oko ovih raketa daleko pretjerane, nisu imali ni jednu ljudsku žrtvu, a krenuli u rat.

MOgu da prihvatim da ona karta nije precizna ni tacna... ima jos dosta Palestinaca na tim ofarbanim teritorijama, ali oni nemaju vlast niti ikakvu kontrolu, gradjani su treceg reda...

Ne okrivljujem ja samo Izrael, veoma je to slozena tematika da bi branio jednu stranu... u neku ruku blizi su mi Jevreji od Muslimana ako gledamo u toj ravni... isticem samo da je ponasanje Izraela neprikladno u ovom vremenu...

Ako i prihvatimo da je borba za lebensraum, onda moramo i prihvatiti sve sire dimenzije sukoba, koliko to moze da eksplodira u veliki rat, pogotovo sto je Iran blizu pravljenja atomke... a Izrael ih ovakvim ponasanjem samo potpaljuje, milioni zaludjenih islamista samo dobijaju argumente za svoju mrznju...

Ja ne bi voleo da Izrael propadne, drago mi je sto su ih 1967 izbambusali da im jos obraz bridi... ali ne podrzavam ni ovako osvetnicko ponasanje...

Vrh

Bora je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Johnny nije ali ti jesi.

Nećeš mi ti govoriti što sam.

Hoću...i mogu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 24515 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 981  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: