HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 pro 2025, 21:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 24515 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 981  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izrael i Židovi
PostPostano: 09 kol 2014, 22:10 

korrisnik je napisao/la:
Pa sumnja se da će više ostati muslimanka. Baš zato.
A imaju pravila kad se muško može oženiti za nemuslimanku.

Pa kako ćemo onda graditi multietničnu BiH kad ne smijemo muslimanke ženiti :neznam

Vrh

PostPostano: 09 kol 2014, 22:15 

Cudo da mrze Jevreje a nastali od jevrejskog kopileta.
Jevrej im praotac, genetski vezani.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2014, 22:44 

Od koga je praotac jevrej.Ako ti je Abraham jevrej onda se pozdravi sa mozgom.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2014, 00:20 

korrisnik je napisao/la:
Od koga je praotac jevrej.Ako ti je Abraham jevrej onda se pozdravi sa mozgom.

Pitaj Jevreje, oni najbolje znaju.Ako ti oni kazu da nije, nemam nista protiv.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2014, 10:27 

Pa eto oni to mogu tvrditi kao što ja mogu tvrditi da je Adam bio musliman.
Ali neko će reći da Adam nije postojao nego da smo nastali od majmuna.
E sad po historijskom on nije mogao biti Jevrej nego je bio monoteista.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2014, 12:00 

Je li zna neko od čega ljudi u Gazi žive? Imaju navodno 4.500 novorođene djece mjesečno.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2014, 12:44 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Je li zna neko od čega ljudi u Gazi žive? Imaju navodno 4.500 novorođene djece mjesečno.

"Sadaka"...

http://en.wikipedia.org/wiki/Internatio ... lestinians

Vrh

PostPostano: 11 kol 2014, 12:51 

Mar-kan je napisao/la:

"Sadaka"...

http://en.wikipedia.org/wiki/Internatio ... lestinians

Koliko im daju love naprave im u Egiptu New Gazu za 2 mil. ljudi.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2014, 12:59 

Mar-kan je napisao/la:

Koliko im daju love naprave im u Egiptu New Gazu za 2 mil. ljudi.

E,problem je što tamo nema Izraela.Nije to ništa slučajno,što se toliko ne brinu za kršćane...?

Vrh

PostPostano: 12 kol 2014, 14:59 

Citat:
Foto: Press foto

"LJUDI me vrijeđaju putem interneta, ne samo mene nego cijelu moju obitelj. Ako pogledate, većina tih uvreda dolazi iz razloga jer sam oženjen Jevrejkom. To pokazuje mržnju prema Jevrejima koja me je iznenadila količinom. Ja niti jednom izjavom ili postupkom nisam opravdao tu mržnju, ne znam uopće kako se može opravdati tuđi primitivizma... Ljudi koji generalno mrze Hrvate, Srbe, Bošnjake, Jevreje, Palestince, ili bilo koju etničku, religijsku, ili rasnu skupinu, nisu moji prijatelji i za mene su u najmanju ruku bliski fašizmu. Takvih ima svugdje, moja greška je bila što sam mislio da među Bošnjacima ima malo toga, ali svi ovi komentari na mom profilu, na portalima i netu, ispod članaka vezanih za mene mi govore jednu drugu tešku istinu, govore je svima nama"

Ovo je između ostalog navedeno u krajnje iskrenom i dostojanstvenom FB statusu, kojim je popularni reper Edo Maajka sredinom prošlog tjedna izrazio javni prosvjed zbog brojnih prijetnji i uvreda kojima je posljednjih tjedana svakodnevno zasipan, a u što se svatko može uvjeriti pregledom njegovog FB profila.

Otvoreni linč prema popularnom reperu posve je očekivana reakcija histeričnog i prostačkog bošnjačkog polusvijeta na neoprostivi grijeh koji je počinio - oženio je Židovku! Da stvar bude gora, on čak i živi u zločinačkom i fašističkom Izraelu koji nam iz dana u dan ubija braću muslimane ili braću nesvrstane Arape. A takve stvari se ne praštaju u kreiranoj atmosferi antisemitske mržnje i linča, potpuno proključaloj s posljednjim sukobima u Gazi. Takve stvari morale su izlučiti pogani gnoj bošnjačke imbecilštine na čovjeka koji je odlučio zaljubiti se i zasnovati obitelj s osobom, u ovom trenutku potpuno pogrešne nacije i vjere.

Što bi bili spremni učiniti da kojim slučajem žive u 1941. godini?

No treba li ovo nekog iznenaditi? U društvu u kome već danima na društvenim mrežama i forumima svjedočimo prizivanjima Hitlera, bacanjima fetvi na Izrael i Židove, pozivima na džihade i istrebljenje jednog čitavog naroda, šikaniranje nekog tko je povezan s Židovima ili je i sam Židov, mu ga dođe kao šlag na tortu.

I ne, ne radi se tu samo o neželjenoj posljedici opravdanog bijesa zbog politike Izraela, jer se u društvu već duže vremena brižno i ciljano kreira atmosfera antagonizacije i stigmatizacije kompletnog židovskog naroda kao neprijateljske skupine zločinaca i tlačitelja, što sa svakim novim sukobom u Gazi omogućava malim fašistima da, oslobođeni od društvene osude, neometano šire svoje izopačene ideje pozivajući na osvete i istrebljenja. Čovjeka hvata jeza i od same pomisli što bi takvi mali izopačeni imbecili bili spremni učiniti da kojim slučajem žive u 1941. godini. Srce im danas donekle može biti na mjestu, jer su ih prije kojih sedamdesetak godina ideološka braća nacisti, uz asistenciju njihovih tadašnjih domaćih istomišljenika, gotovo u potpunosti riješili židovskog balasta, nakon neka četiri stoljeća zajedničkog života Židova i Bošnjaka.

Ali zašto je kompletno društvo pognulo glavu pred takvim izopačenim stavovima, u kojim se koristi svojih pet minuta za neometano ispoljavanje divljaštva? Zašto prijetnje najpopularnijem reperu na ovim prostorima već skoro punih tjedan dana ne nailaze ni na kakvu ozbiljniju reakciju javnosti, kad već ranije nije bilo ozbiljnijih reakcija na eskalaciju antisemitizma u našem društvu?

Gdje su sada ti silni borci za ljudska prava koji su na navodnoj borbi protiv diskriminacije i mržnje izgradili vrlo unosne karijere?

Gdje su ti silni medijski analitičari u vječnoj potrazi za fašistima koje iz tjedan u tjedan nepogrešivo namirišu u najzabačenijim kasablijskim uglovima? Gdje je itko od tih silnih umjetnika koji su nam puno poznatiji po svojim stavovima o svemu i svačemu nego po konkretnim djelima, jer se uvijek osjećaju pozvanim da glume glas pravde i tolerancije?

Od ljubitelja djela Fatmira Alispahića vjerojatno je nerealno očekivati da osude ovakve pojave, no zašto šuti kompletna "građanska" BiH koja se kune u ideje multikulturalne i tolerantne Bosne, u kojoj se nijedan njen građanin ne smije osjećati ugroženo?

Da li se prave svi mrtvi i čekaju da se ovo zlo koje trenutno buja u našem društvu smiri i samo od sebe prođe? Ili se možda i sami slažu s njim? Razloga mogu biti samo dva – ili se boje ili odobravaju.

Ako je ovo prvo posrijedi, taj strah je dobrim dijelom opravdan, jer u stvorenoj atmosferi mržnje i linča ni najmanje nije preporučljivo navlačiti na sebe bijes gomile agresivnih divljaka željnih krvi i osvete. A kada se tolika mržnju sručila na jednog od najpopularnijih glazbenika u BiH i regiji, nije teško zamisliti s kakvim bi se tek mukama morao suočiti netko manje poznat i manje medijski zastupljen, dok na bilo čiju podršku, kako vidimo, ne može računati. Ipak, ma koliko strah možda bio i realan, ta sramotna i kukavička šutnja ne može imati čvrsto opravdanje.

No, možda i ta šutnja u konačnici ima sasvim prizeman uzrok, što ideološki, što interesno.

Nije bitno radi li se ovdje o Židovima, muslimanima, homoseksualcima ili nekom četvrtom, bitan je princip

Ne ulazeći u opravdanost takvog stava, jedna od rijetkih stvari oko kojih unutar bošnjačkog naroda postoji apsolutni konsenzus je odnos prema državi Izrael i izraelsko-palestinskom sukobu. Bez obzira jašu li na političkoj tradiciji titoizma ili mladomuslimanstva koji se po ovom pitanju gotovo i ne razlikuju, dominantno mišljenje u bošnjačkom društvenom diskursu je da je Izrael zločinačka država koja je uzurpirala palestinski teritorij, izvršila etničko čišćenje domicilnog stanovništva te već decenijama provodi sistematski zločin nad palestinskim narodom.

Posljednja intervencija IDF-a u pojasu Gaze dala je priliku da taj rijetki ideološki konsenzus i nacionalna sloga dostignu svoj zenit, pa je uslijedilo doslovno utrkivanje armije raznoraznih političkih subjekata, analitičara, nvo aktivista, društvenih komentatora i koga sve ne, svih ideoloških boja i usmjerenja, tko će glasnije i odlučnije osuditi Izrael s jedne, i pružiti bezuvjetno podršku i solidarnost palestinskom narodu s druge strane.

I kome bi onda palo na pamet da u trenutku kada cijelo pučanstvo podržava tvoj pogled i kada si u prilici da svojim javnim istupom za tili čas pokajmačiš popularnost i ugled kao nikad prije, bespotrebno na sebe navlači bijes cjepidlačenjem oko tamo nekih ljudskih prava zbog nacističkih ispada i prijetnji reperu?

Treba li ovdje ponavljati već otrcanu frazu da ogorčenost postupcima izraelske ili bilo koje države, grupe ili pokreta, ne može biti opravdanje za širenje mržnje prema jednom kompletnom narodu ili vjerskoj grupi? Očito da treba, jer se masovnom šutnjom u našem društvu se upravo to odobrava. Nije bitno radi li se ovdje o Židovima, muslimanima, homoseksualcima ili nekom četvrtom, bitan je princip, bitno je postojanje obrambenog društvenog mehanizma koji će se oštro suprotstaviti i spriječiti šikaniranja i javna linčovanja bilo koje grupe ili pojedinca.

Ako će društvo koje se voli pozivati na ideje multikulturalizma, tolerancije i građanskog društva zbog koristoljublja, straha ili prizemne političke agende, tjednima mirno promatrati verbalnu agresiju i divljaštvo osiljenih malih fašista, tada ni ideja multikulturalne, tolerantne i građanske BiH nije ništa drugo doli mrtvo slovo na papiru koje se koristi kao propagandno sredstvo za ostvarivanje nekih posve drugačijih ciljeva.

Danijal Hadžović, depo.ba

Lagano se autori bliski "ljevici" zgražaju nad antisemitizmom prosječnog Bošnjaka. Ne znam koliko će to pridonjeti podjelama u bošnjačkome društvu jer su oni skoro 1/1 na antiizraelskoj liniji.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2014, 16:41 

Jadni Edo povjerovao u bosanstinu. Jedini multi-kulti prostori u BiH su tamo gdje Hrvati zive, a tamo gdje su patriJote je antifasiticki: il' si nas il' nji'ov.

PS sto nam je sa Fincijem? Je li gdje je nekad bio?

Na prste ruke možeš njih izbrojati koji stvarno vjeruju u to. Ne treba biti naivan, svjesni su oni što se događa.
Samo eto ovako se kao bumerang njima samima vrati pa sad Edo cmizdri zbog svoje guzice.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 21:43 

Rokaj Mujaga, možeš još malo poluditi i podivljati.
Hoće netko Klixu poslati zahvalnicu za sve ovo. Neka svijet vidi sa kakvim govnima se Hrvati i Srbi moraju trpiti ima 20 godina.

Citat:
ANTISEMITIZAM U SLUČAJU EDO MAAJKA NE STAJE: ‘Samo gasne komore ! Šindleru, j***m ti listu!’

Povodom jučer objavljenog komentara novinara Depo portala Danijala Hadžovića, ‘Šikaniranje Ede Maajke – sramotna šutnja dok se vonj atnisemitizma širi Bosnom’, na stranicama Depo portala ostavljeni su brojni užasavajući i prijeteći komentari, kako na račun autora i popularnog repera, tako i kompletnog žđidovskog naroda, što je dodatno potvrdilo potrebu da se o temi duboko ukorijenjene netolerancije u bh. društvu glasno progovori… Isti portal objavio je kompilaciju “najupečatljivih” komentara, zbog čijeg sadržaja preporučuju kako kažu, roditeljsku pažnju

Tekst novinara Danijala Hadžovića „Šikaniranje Ede Maajke – sramotna šutnja dok se vonj atnisemitizma širi Bosnom“ koji je jučer objavljen na DEPO portalu, a koji je prenijelo i nekoliko portala širom regiona, poput bombe je u trenu odjeknuo diljem BiH i šire.

Iako se moglo očekivati da će zbog prilično škakljive i krajnje nepopularne teme antisemitizma unutar bošnjačkog naroda – o kojoj je autor teksta odlučio progovoriti povodom prijetnji reperu Edi Maajki zbog nacionalne pripadnosti njegove supruge – doći do niza negativnih reakcija i negodovanja, užasavajući komentari koji su uslijedili na tekst (na stranicama portala i našem Facebook profilu) prevazišli su i najmorbidniju maštu.

Kao da su se utrkivali da do tančina potvrde svaku tezu iznesenu u tekstu, desetine ogorčenih i pobješnjelih čitatelja koje je tekst očigledno “pogodio u osinjak”, upriličili su pravu malu orgiju bošnjačkog fašizma, oličenog u salvama monstruoznijih uvreda, prijetnji i izljeva mržnje kako na račun autora i Ede Maajke, tako i kompletnog jevrejskog naroda.

Pritom, u oči pada činjenica da doslovno nijedan od brojnih komentatora nije ni pomišljao pokušati osporiti bilo koji argument naveden u tekstu niti negirati tezu o bujanju antisemitizma unutar malog, ali sve glasnijeg broja pripadnika bošnjačkog naroda, mahom klerikalnog usmjerenja. Naprotiv, većina komentatora ogorčena je što se tokom sukoba u Gazi neko uopšte usuđuje dizati svoj glas protiv mržnje i atmosfere linča koju pojedinci nastoje širiti prema kompletnom jevrejskom narodu (?!).

I dok s jedne strane nastavljamo ponositi i samoobmanjivati vjerovanjem da su Sarajevo i BiH neupitno oličenje tolerancije, multikulturalizma i poštovanja, u pozamašnom broju umova naših ljudi bujaju fašizam, rasizam, šovinizam – mržnja i netrpeljivost prema drugim etničkim, vjerskim i društvenim skupinama, kao i pojedincima koji na bilo koji način dignu glas protiv toga ili ne pjevaju sa ostalima u horu. Šutnjom i saginjem glave pred ovakvim, čini se sve učestalijim i brojnijim razmišljanjima, i prije nego što se okrenemo naći ćemo se u situaciji da ideja o tolerantnoj i miroljubivoj zemlji zvuči samo kao nestvarna bajka i odumrla vrijednost neke davne BiH.

Zbog svega toga odlučili smo da priredimo kompilaciju “najupečatljivih” od više desetina prispjelih komentara koji predstavljaju primjer notornog fašizma i zvjerske mržnje usmjerene prema svakom ko se na bilo koji način usudi suprostaviti neselektivnom verbalnom teroru i kolektivnoj histeriji koja je posljednih dana doživjela potpunu erupciju. Upozoravamo čitatelje da komentari koji slijede vrve vulgarizmima i govorom mržnje, te su od redakcije DEPO portala zajedno s IP adresama njihovih pošiljalaca proslijeđeni nadležnim policijskim institucijama.

Komentare prenosimo u originalu i bez lektorskih korekcija…

Citat:
„Svako ima pravo voli ili ne voli ovog repera.Meni je licno bio drag dok nisam saznala da je ozenjen zidovkom, sad ne da ne slusam njegovu muziku vec napustim svaki lokal gdje cujem njegovu pjesmu! On je ipak javna licnost i zivi od naroda a narod je vecinom ogorcen nakon ovog saznanja!“

Citat:
„mrs edo u picku materinu blentavu! jesli ikada upitao tvoju jevrejku i to “fino drustvo” u Tel Aviv-u (reci zasto morade pobjeci odande, jel zbog Bosanaca???) otkud i zasto tolika generalna mrznja prema muslimanima i arapima kod njih?? Bosanci neveljaju jer te vrijedjaju a zidovi valjaju jer ubise 450 djece za 29 dana!! jebo ti svoju mamu mrtvu i ti i tvoja zena!“

Citat:
„pišite o kosovi, miričini, orahovici, željeznom polju, a ne o ovom umašćenom liku kome se osladila ćifutska pi*ka pa sad hoće svima da nam nametne kolektivnu krivicu što jadni židovi stradaju na okupiranoj teritoriji palestine. nema vlaha dok ga fata ne rodi, kažem po stoti put.“

Citat:
„hadzovicu, nemam nista protiv ede majke, nek covjek radi sta hoce, al tebe, tebe treba postaviti negdje na ulici da narod moze da te pljuje. koji si ti smrad to je nevidjeno.sva sreca pa smo tolerantan svijet, u nekoj normalnoj zemlji bi vec dobio batine.“

Citat:
„Ova verbalna fekalija od teksta je otvoreni fašizam i poziv na pokolj Bošnjaka i Muslimana općenito, ovog malog fašistu hadžovića bi trebala malo SIPA preslušat“.

Citat:
„U normalnoj drzavi bi bio krivicno gonjen za ovoliko mrznje koji si uputio prema jednom narodu, u ovom slucaju BOŠNJACIMA. Mislim da je Radovan Karadzic dobio nasljednika u Danijalu Hadzovicu“

Citat:
Sto se cudite? Pa Danial je zidovsko ime! Logicno je da ce zidov napisati ovakav clanak. Zidovi-cionisti su pokrili sve medije u svijetu pa nije onda cudo da pokriju i ovaj mizerni Depo…..“

Citat:
„Edo i Danijel su braca po vjeri.Edo je li ti stvarno mislis da si vazna faca,zar nisi skontao da si jedna obicna vucibatina,debilcina nadrogirana.Vidis krmeca glavo na sto licis na sve osim covjeka a ovaj tvoj mentor cionisticki imbecil iz fekalija moze parirat Herniju Kisindzeru.Zato vam savjetujem da se odselite zauvijek u tu tvorevinu teroristicku mosafovsku cionisticku nastalu na krvi i zlocinu.Muslimani ce pobijedit u to nema sumnje kod Boga su cisti i ispravni po tom pitanju Gaze i Ede zidovcine.Pobjeda je kod Boga.Bolja je i smrt dostojanstvena i moralna nego kufr i nevjerstvo“

Citat:
„Kao prvo niko ne napada glavatog repera zato sto je ozenjen jevrejkom vec zbog njegove izjave da bi za njenu ljubav i vjeru promijenio a drugo-prisjetimo se Adolfove izjave koja glasi otprilike: Ubijao sam jevreje i mogao sam ih sve pobiti ali sam ostavio odredjeni broj da buduci narastaji mogu vidjeti zasto sam ih ubijao!!!!“

Citat:
„Puno me ovaj podsjeca na Radovana Karadzica i njegove predratne govore, znaci Rašo je dobio nasljednika u Danijalu Hadzovicu. Imam osjecaj da je dobio par markica od propalog i zaboravljenog repera da ga malo promoviše.Vjerujem da ovdje ima materijala za tuzbu za širenje antibošnjaštva, govor mržnje i poziv na klanje i progone bošnjaka.Trebala bi se i SIPA malo zabaviti ovim tekstom i ovim polupismenim novinarom koji javno bez trnuke srama, za par eura siri mrznju prema bošnjacima.Danijale Karadzicu PALESTINA JE SVETA MUSLIMANSKA ZEMLJA, a tvoje gazde jevreji vrše genocid nad muslimanima“.

Citat:
„jebo vas i edo i semiti opet.muslimani krivi izglefa dok vas ne pocnemo mlavit sve redom“

Citat:
„Samo gasne komore !!! Šindleru ,jebem ti listu !!!!“

Citat:
„sve je više otpadnika i prodanih duša muslimanskog umeta a to je predznak sudnjeg dana,,,ako je ovo iz ljubavi nek čifutkinja prihvati islam“

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 22:06 

Ameri su po x-ti put uzgajali jedno a stvorili drugo. I mene iznenadjuje tolika senzibilnost Bosnji i to svih s Gazom nakon toliko godina ispiranja mozga od medija financiranih parama the Ambasade. Dzaba bacali pare.

Ovo je kao da nas dira napad na katolicki dio Belfasta. Mislim, zao mi ljudi ali pored svih sranja ovdje bas mi je do njih.

BiH mora u s-h ruke ako misle da opstane. Jednostavno treba ta vecina vladat BiH a ne kvazi proBosanci jer se oni sad pa sad prekoprce...

Vrh

PostPostano: 13 kol 2014, 22:13 

Islam je to, postao prejak u Bosni i bit će sve jači i ekstremniji. Pripremite se na to, sa svim konzekvencama koje to nosi. Da ne bude poslije "nismo znali".

Vrh

PostPostano: 14 kol 2014, 16:05 

Edo predugo bio u tolerantnoj Hrvatskoj a premalo u Bosni. Sad ih je upoznao dobro hard way.

Citat:
„Dok sam bio oženjen Hrvaticom znalo je biti pljuvanja, ali ovo sada je čista mržnja i totalno pretjerivanje. Ljudi koji generalno mrze Hrvate, Srbe, Bošnjake, Jevreje, Palestince, ili bilo koju etničku, religijsku, ili rasnu skupinu, nisu moji prijatelji i za mene su u najmanju ruku bliski fašizmu. Takvih ima svugdje, moja greška je bila što sam mislio da među Bošnjacima ima malo toga, ali svi ovi komentari na mom profilu, na portalima i netu, ispod članaka vezanih za mene mi govore jednu drugu tešku istinu, govore je svima nama. Doslovce me se udaljava kao sina koji je uradio nešto loše jer je oženjen za pripadnicu druge religije i nacije, dok se na Jevreje gleda kao na sramotu i dehumanizira ih se sa svakom rečenicom. Ja sam ponosan što sam Bosanac, ponosan sam što imam i BiH i HR pasoš, i volim svoju obitelj ma koliko je vi mrzili. Ja volim sve ljude i ne dijelim ih po naciji i religiji. Većina je samo pokazala da misli da je takva, ali je daleko od toga. Vaš Edo Maajka.«

Vrh

PostPostano: 14 kol 2014, 16:14 

:laugh
Posavci ih podjebavaju. Sa www.posavina.org.

Citat:
Kako je Edo Maajka postao izdajnik na 23% zelene površine
Ispis E-mail Detalji Nadređena Kategorija: Brčko Objavljeno 07 Kolovoz 2014 Napisao/la Filip Antunović Hitovi: 135
Edo-maajka

Kad se rodi čovjeku treba otprilike dvije godine da nauči govoriti i otprilike pedeset godina da nauči kad treba štutjeti ili makar prešutjeti.
S obzirom da još nemam pedest godina imam pravo ne prešutjeti svima onima koji su „dobri“ jer izvanredno dobro, konitinuirano, i korskirigaju svoju mržnju naspram svih drugačijih od njih pri čemu se istovremno i dalje komodaju samododiljenom titulom jedine žrtve. Sve jepokriveno službenim fermanom, pa ti čik udari.

Pametan popušta – kaže poslovica. Je li baš uvijek?! Edo Maajka jednom višeje dokazao da ni jedna poslovica nije poput vegete s kojom se gurmanizira svaki kipeći lonac.Ustao je u obranu unirverzalnosvete crte preko koje uljezima nema prolaska.Ustao je kako to i dolikuje onima koje odlikuje kuraž poštenog čovjeka, kozmopolite, supruga, oca, i prijatelja svih ljudi dobre volje. Ustao je jer, za razliku od kukavica, pošten se ne plaši vlastite žrtve.Njegovo temljeno pravo kao pojedinca napadnuto je na mjestu apsolutne svetosti koja predstavlja intimno, osobno, životno. To je ona svetost bez koježivot nema smisla i bez koje ovaj svijet ne treba ni postojati – Ljubav, obitelj, tolerancija. Takav život ne vrijeđa i ne ugoržava tuđe živote ali ga baš zato žele uništiti oni koji nemaju svoje živote.Ne žele oni kužnuti životnu poantu - Voljena osoba i djeca nisu međa oko koje je moguće natezanje.

Zato što je Edo Maajka bez dozvole jedino „ispravnih“ džamijaša usudio se zavoliti, oženiti,i djecu dobiti sa ženom druge vjere, i to židovske, krenula je na njega hajka sa 23% zelene površine Bosne i Hercegovine. Zbog ljubavi s ŽidovkinjomEdo džematlijama nije više Maajka većizdajnički agresor na bošnjačku Bosnu - bezbeli Bošnjakistan. Da bude još gore i prethodni brak je imao s „nevjernicom“ iz Hrvatske u koju ga je kao dijete iz Brčkog protjerao rat.

Iako smo u školi naučili da je Mrtvo more najveća i najdublja zemaljska depresija, a Marijanska brazda najdublja voda na Zemlji, siguran sam, na ovom svijetu sigurno ima nešto što jo jošdepresivnije i dubljeod spomenutog. Na žalost, još se nije rodio netko sposoban izmjeriti veličinu depresije i dubinubola koju ispusti krik čovjeka natjeranog javno braniti sebe i svoju obitelj.

„Vrijeđaju me jer sam oženio Židovku. Ne samo mene nego cijelu moju obitelj“. Strašno! U usporedbi sEdinim krikom poznati Krik na slici Edvarda Muncha čini se tek kao obična mrtva priroda.

Citat: „Dok sam bio oženjen Hrvaticom znalo je biti pljuvanja, ali ovo sada je čista mržnja i totalno pretjerivanje. Ljudi koji generalno mrze Hrvate, Srbe, Bošnjake, Jevreje, Palestince, ili bilo koju etničku, religijsku, ili rasnu skupinu, nisu moji prijatelji i za mene su u najmanju ruku bliskifašizmu.Takvih ima svugdje, moja greška je bila što sam mislio da među Bošnjacima ima malo toga, ali svi ovi komentari na mom profilu, na portalima i netu, ispod članaka vezanih za mene mi govore jednu drugu tešku istinu, govore je svima nama. Doslovce me se udaljava kao sina koji je uradio nešto loše jer je oženjen za pripadnicu druge religije i nacije, dok se na Jevreje gleda kao na sramotu i dehumanizira ih se sa svakom rečenicom.“

Hoće to „patriote“ koji se u višenacionalnoj državi jednoglasno samoproglasiše „temeljnim“ narodom u BiH. Pri tome druga dva konstutivna naroda pokušavajupretvoriti u manjinske multi-kulti zumbule načičkane u par sarajevskih saksija,za kozmetičko pokazivanjestranim delegacijama kad navrate nabaščaršijske ćevape.

Kako reče Edo – dehumanizacija. Prvo „neprijatelja“ dehumaniziraš na razinu krvoločne zvijeri. Nema veze što su manjina. Uvijek je većina ugrožena od manjine - zar ne? Zatim na razini proglasa sve tedehumanizirane krvoloke ishutbiraš direktno u patriotske glavice džematlija, ponavljaš gradivo sve dok ne postane rastući kvasac koji tjeme probija iznutra, a onda industrijski usavršena radna akcija ide kao lojem podmazana. Naime. „neprijatelja“ istrijebitinije samomoralno opravdano,poželjno,legelano, već je i nužno potrebno.

Od dehumanizirajuće sudbine koja „neprijatelja“ izdimi kroz visoke dimnjake još strašniji džehenem čeka izdajnike iz reda vlastitog naroda. Baš kao što je u Sarajevu džehenem zadesio bh Romea i Juliju Boška i Admirujer su kao Edo počinili isti „grijeh“ i zato su ubijeni od istih ovih koji prijete njemu i njegovoj obitelji. Mrtvi Boško i Admira, onako zagrljeni, za opomenu drugimaostavljeni su danima daleža na cesti.

Edo može biti sretan što je daleko od bošnjačkog „Jeruzalema“. Neće on dobiti emotivnu podršku bošnjačkih političara - prije će mu oči iscuriti nego li će dočekati. Nema. Nestalo. Sve su emocije potrošene u humanitarnoj podršci Hamasu. Osim ako se Edo ne oženi po treći put, i to nekom Palestinkom, ili Bošnjakinjom koja se dragovljno otisnula u srijski džihad. Tad mu na facebook stranicu neće moći stati sva silapristiglih aferovanja i bujrumluka. Nije toj bagri ravan ni proždrljvi grčkoperzijski Mantikor.

Zamislite – On kao poznati i uspješan musliman, Bošnjak, usudio se u ovo doba svetih ratova,protivno volji mrzitelja iz reda vlastitog naroda, poslati u svijet poruku da je moguće voliti osobu druge vjere i nacije, i s njom djecu rađati. Takav ljudski uzvišen čin ne trpi ni jedna faštistička politika, pa zašto bi velikobošnjački fašizam bio izuzetak.

Kako drugačije nego fašizmom nazvati upise na facebook stranici Nasera Orića - bošnjačkog heroja i ratnog komadanta Srebrenice - u kojima se veliča Hitler i liju suze zašto započeti posao na Židovimanije dovršio do kraja. Prizivaju Hiću neka se namah povampiri a oni časte visokim pećima i još višljimdimnjacima u Zenici koji ionako zjape prazni. Nitko iz bošnjačkevlasti nije prosvjedovao s onimuzvišenim pravom na emociju s kojim su prethodno koletkivno plakali za teroristima Hamasa, makar su to nevješto upakovali kao jecaj za nevino poginulom djecom i civilima. Bošnjački političari nisu odbili Orićev fašizam ali su zato nekulturno odbili sastati se s izraelskim veleposlanikom koji jedoputovao u Sarajevo s namjerom spasiti ih od njih samih.

Neće oni podržati ni Edu. Neće ga u dva ujutro nazvati Kožo. Neće ni Stjepan Mesić jer u Australiji ima koncert ustaških pjesama. Neće se javiti ni daidžanski fratri iz Sarajeva jer Ahdnama nije predvidjela pomilovanje za ljude poput Ede i Lilah. Neće ni Željko Komšić jer on se bolje oženio– žena mu je Bošnjakinja s dna kace. Neće ni OHR, Izetbegović, Grabundžija, Fahro, Federalna TV, a ni oni što marškaju druagčije od sebe. Interesantno – svi oni tvore zajednički savez „patriota“. Tko ih je*e sve po redu. Ima Edo sreću što ga taj ološ neće nazvati jer tako će ostati čovjekom. Neka njima njihov Hamas, Gornja Maoča, Mevlidi, unitarizam, Erdogan, fotelje,motorizirana ergela, novčane naknade za odvojenost od bračne drugarice, i druge patrioidotizacije. Narodu ništa ne treba - Dosta su im poplave, mokri zidovi, i prazni džepovi.

Znam kako Brčko diše. Slučajno je to i moj rodni grad.Gdjegod ti Edo bio, Izrael ili Australija - nije bitno – tvoji posteri i danas krase zidove brojne omladine, a pjesme brojne brčanske kafiće. Više je u Brčkom Eda nego li gurbetana. Obostrana je to ljubav. Biti ono što jesi i drugima ne braniti da budu ono što žele. Živjeti i pustiti druge da žive. Iz takvih ljudi nikadneće otići ono pravoBrčko, a ni takviljudi iz Brčkog,bez obzira na kojoj dalekoj destinacji trenutno živjeli. Za razliku od Sarajeva Brčko je tamo gdje je uvijek bilo. Doduše. I kod u nas je zalutalo par markiranih dubioza i bradatih sjekiraša koji gradu pristaju baš kao ženi brkovi. Oni su tu da bi nas podsjetili da može biti i gore. Kao onomad.

Ako je nekakva utjeha, pravednici su odabrani najprije na svojoj koži osjetitisvu nevolju današnjeg svijeta u kojem su glupani i mrzitelji pretjerano sigurni, a pametni i pošteni puni šutnje poradi osobne sigurnosti.Kao da su mrzuljke zaboravile, ili nikad nisu ni znale, zaljubljene ionako samo Bog razaumije.... Siguran sam da govorim i u ime svih onih Bošnjaka i muslimana u BiH koji šute, jer uBiH pametan mora popustiti, što zbog straha za posao, što zbog biljega kojim slobodoumne obilježekao izdajnika. To je nametnuti i trenutno jedino mogući „modus vivendi“ s mrziteljiima..

Kolikogod licemjerje današnje korumpirane avangarde skrivalo pandemijskskirazmjer patološkihmrzitelja, koje oni neumoljivo legu, uvijek iznova demantiraju ihnjihove metastazirajuće razvalinemeđu narodima,kulturama, i vjerama. Zlorabeći svaku ranu i grob ova bagra 20 godina maršira iz pobjede u pobjedu. Normalan svijet je u okruženju. Enklava.

Evidentiranje mrzuljkicau pravilu se etiketira kao ekstremizam, a najčešće kao fašizam. Odluka pošto-poto uljepšati Potemkin svijetne pita za cijenu. Moraju se uništiti oni čija zemlja je svijet jednakopravnih, a religija im je činiti dobro. Istovremno vodeći fašisti bivaju nagrađeni zlatnim skulpturama medjveda, lava, palme, ljiljana, i drugih primjeraka flore i faune. Pravo životinjsko crastvou džungli. Zato oni nama smiju reći marš a mi njima ne. Zato oni imaju pravo na emociju ali mi nemamo. Zato nam ispred naših stoljetnih domova postavljaju smjerokaze kamo moramozauvijekotići čim sa svojih cipela otresemo „njihovu“ zemlju.

Za kraj je možda najbolje parafrazirati porukuCharles-Lousa de Sevondan Montesquieua - Uovom raznovrsnošću šarolikom svijetu najčešće vidimo ljude koji se prepiru oko vjere i pri tome ne primjećuju da se u isto vrijeme natječu tko će je se manje pridržavati. Hoće to lapeže. Dok veliki čovjek postavlja stroge zahtjeve na sebe čovjekoliki mrzuljakpostavlja ih isključivo drugima.

Filip Antunović

Vrh

PostPostano: 14 kol 2014, 16:52 

Čitao te komentare. Stvarno su previše gadni. Bošnjaci reagiraju totalno eksplozivno i agresivno na pomisao da netko napušta islam. Zato onoliko mrze Kusturicu.

U svemu tome je zanimljiva jedna druga stvar. Lako je zamisliti kako oni pričaju kad su opušteni i samo Bošnjaci u društvu, doma, kafići, čiste škole, itd. Kad se ovako iskreno izlete u virtuali koje svi čitaju. Toliko su zadojeni mržnjom da to jednostavno više nisu u stanju ni prikriti.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2014, 15:16 

Press RS, ali eto čudilo bi me da već godinama ne prisluškuju jednog fanatika kakav je Izetbegović.

Citat:
Izetbegović pod lupom Amerikanaca!

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović našao se pod lupom američkih obaveštajnih i bezbednosnih agencija zbog svojih nedavnih postupaka i izjava u kojima je veličao panislamističke ideje i pokrete, saznaje Press!

Kako za naš list otkrivaju odlično obavešteni izvori, američki obaveštajci su ponašanje Izetbegovića juniora počeli sa posebnom pažnjom da prate negde od kraja jula, odnosno u vreme kada je aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH počeo da daje izjave u kojima je najoštrije osuđivao američku podršku izraelskoj antiterorističkoj akciji u Pojasu Gaze, ali i otvoreno zapretio Amerikancima i ostalim "zapadnjacima" da će, kako je naveo, "reagovati kako treba onda kada muslimani u svetu budu dovoljno jaki"!?

CIA i NSA na nogama

Ističući da je američko stavljanje Izetbegovića na listu "bezbednosno interesantnih" islamskih političkih i verskih lidera dodatno "zacementirano" njegovim nedavnim hvalospevima na račun novog turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, sagovornici našeg lista tvrde da su američke tajne službe, posebno CIA i NSA, aktivnije nego ikad počele da razmatraju i pretnje koje za američku bezbednost i interese predstavljaju radikalni islamisti sa Balkana, pre svega oni iz BiH.

Kompletan tekst pročitajte u štampanom izdanju PRESS-a

Boris Knežević

Vrh

PostPostano: 21 kol 2014, 10:50 

Citat:
DW video dana: Protesti u pariškom "malom Jerusalimu"

U Francuskoj žive najveće muslimanske i židovske zajednice Evrope. Stoga je upravo u toj zemlji došlo do teških anti-izraelskih protesta. Rastući antisemitizam je ozbiljno zabrinuo i francuske vlasti, ali i tamošnje židove.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/dw-vi ... /140818014

Vrh

PostPostano: 21 kol 2014, 10:59 

Neka piju lijek koji bi drugima propisivali.

Zapadni Židovi su jurišnici multikulturalizma i prava imigranata i manjina.

Neka onda budu i prve žrtve imigrantskih jurišnika.

Jedan od najvećih dokaza kako inteligentni ljudi često budu najveće budaletine.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2014, 11:08 

doc je napisao/la:

Povijest se ponavlja.Očekivati je sve veći i veći "progon" Židova.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2014, 13:33 

Mar-kan je napisao/la:
doc je napisao/la:

Kaj veli Biblija?

Vrh

PostPostano: 21 kol 2014, 13:40 

volvoks je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Kaj veli Biblija?

Eto to...Bježanija u Izrael,progoni i sl.Velika frka na Bliskom istoku,svijetu itd.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2014, 19:48 

JERUSALIM - Jedno četvorogodišnje dijete
poginulo je danas u južnom dijelu Izraela od
rakete ispaljene iz Pojasa Gaze, saopštili su
izraelski bezbjednosni izvori.
"Raketa je pala u sektor Sdot Negev, istočno od
Pojasa Gaze, a od detonacije je poginulo
četvorogodišnje dijete", saopšteno je iz izraelske
vojske.
Ovo je četvrta civilna žrtva u Izraelu od raketa
ispaljenih sa palestinske teritorije od kada su 8.
jula izbili sukobi između Izraelaca i Palestinaca,
prenosi AFP.
Palestinci su danas nastavili da ispaljuju rakete
na Izrael. Jedna od njih je presretnuta i uništena
iznad Tel Aviva, navodi vojska.
U saopštenju vojske navodi se da je od 19.
avgusta, kada je prekinuto primirje, na Izrael
ispaljeno najmanje 430 raketa.

http://www.nezavisne.com/novosti/svijet ... 59460.html

Izraelci bi trebali bombardovati ove svoje ljudoždere do potpunog uništenja.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2014, 08:54 

Zbog toga što je poginulo jedno židovsko dijete?

Koliko je njihove djece poginulo?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 24515 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 981  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: