HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 10:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 264 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Vlado Šantić
PostPostano: 01 pro 2009, 17:37 
Offline

Pridružen/a: 13 stu 2009, 16:10
Postovi: 3
zasto se ćuti o ovom čovjeku?
da li je vrijedan pomena ili možda nije?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 01 pro 2009, 17:40 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Dobar dio teme "Zima 94" je posvećen njemu. Potraži u njoj upise forumaša "asantic1".

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 01 pro 2009, 21:14 
Offline

Pridružen/a: 17 lip 2009, 20:01
Postovi: 13387
Lokacija: ZG
Upravo sam čitao , sjajni postovi asantic1 ... Vrhunski ...
Nisam ni znao za ovu temu , jedna od boljih na forumu ...

_________________
Muslimane ko je kleo, nije dangubio.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 02 pro 2009, 03:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Možda su se dijelovi o pok. Vladi Šantiću onako zagubili na onih 12 stranica, pa ću izdvojit ključne stvari.

O muslimanskim optužbama da je Šantić "predao" položaje četnicima:

asantic1 je napisao/la:
Zovem se Ivica, rođ. sam u Bihaću i cijeli rat sam tamo proveo. Bio sam dozapovjednik AT skupine GS HVO regije Bihać i dosta znam o događanjima u Bihaću iz tog razdoblja. Taj Dretar, koji je sebi dao pravo da piše o HVO Bihać, nije vrijedan spomena. Pobjegao je iz Bihaća tijekom 1992.g. i nastanio se u Belgiji. Gen. Šantić nije povukao snage HVO sa zavaljskog platoa jer nije ni bio u Bihaću te 1994.g. (stigao pred Božić 1994.g.).

Mi smo taj plato izgubili vojnički, nakon dva mjeseca svakodnevnih borbi i 10 puta nadmoćnijeg neprijatelja. Nije istina da je itko od ''Tigrova'' 502. br. poginuo prilikom vraćanja te teritorije. Pomoć nam je pružio samo Šargan sa svojom 501. br.
Dudakovićev plan je bio pustiti da hrvatska sela stradaju kako bi izazvao reakciju HV što se i dogodilo. Zauzimanjem Dinare i Bos. Grahova Srbi su prebacili većinu elitnih snaga na to područje što je nama otvorilo mogućnost oslobađanja Vedrog polja, na pravoslavnu Novu godinu, a mjesec dana poslije i sela Zavalje, Međudražje, Veliki i Mali Skočaj.


Dolazak u Bihać:

asantic1 je napisao/la:
HVO u Bihaću, zvanično, je osnovan 25. svibnja 1992.g. iako su u svim hrvatskim selima postojale organizirane ''seoske straže'' još u rujnu 1991.g. Navedenog datuma formirana je 2. hrvatsko-muslimanska brigada, pod zapovijedanjem Atifa Dudakovića, i to je taj HVO što je Dretar osnovao. U srpnju ili kolovozu, pješice preko tzv. RSK, stiže bojnik Vlado Šantić i postaje Načelnik stožera te brigade.

Takvo stanje je potrajalo do studenog 1992.g. kad je je pukovnik V.Šantić, u međuvremenu je promaknut, postiže politički dogovor s predstavnicima Bošnjaka i izdvaja HVO frmirajući GS HVO regije Bihać, vlastitom zonom odgovornosti u dužini od 42 km, od Lohovskih brda preko V.Skočaja, Plješevice do V. Baljevca tj. bivše zračne luke Željava.

Nakon odvajanja, većina muslimana je napustila HVO ne zbog njihove netrpeljivosti već generala Šantića. Ostalo ih je samo nekoliko koji i pored pritisaka i jedne i druge strane nisu htjeli napustiti postrojbe HVO-a (Enko, Alen, Džane, Jusuf i njegova tri sina itd.)

Pred Božić slijeće zrakoplov u Ćoraliće i s njim se vraća gen. Šantić. To je bila nada. Stiže streljivo koje nam je kronično nedostajalo (napad na Skočaj sam čekao sa 30 metaka a na Zavalje sa 45, doslovno sam ga skupljao od ljudi).
Brojno stanje, nikakvo. Puno ljudi u bijegu i kod nas i u 5.K. ( u dvije bihaćke brigade, 5.K. ''nestalo'' je oko 1200 ljudi)
Brojni pokušaji da se povrati izgubljeno uvijek je završavalo neuspjehom. Dolaskom gen. Šantića, stvari se pokreću. VP HVO ljude vadi, bukvalno iz mišjih jama. Po zapovijedi gen. Šantica 20.12. 1994.g. formira se AT skupina kao zamjena za PPN, koji se pod udarima četnika raspao. AT će biti nositelj daljnje borbe i iz tog vremena potječe prva akcija koja je uspjela povratiti izgubljene položaje u području Vedrog polja.


Otmica i nestanak:

asantic1 je napisao/la:
Dolaskom oficira JNA, Drekovića (Sandžak), Dudakovića (B.Dubica) i mnogih drugih, stanje postaje napeto, posebno zbog Dudakovića i njegove netrpeljivosti prema gen. Šantiću (moram priznati da je i general tome poprilično kumovao) ali sve te afere su uvijek stišane i razum je prevladao.

Sve do otmice gen. Šantića bilo je dosta dobro a tad, vjerujte mi, nikad mi gore nije bilo. S AT-om sam proveo na osiguranju zgrade GS u samom centru Bihaća i svaki dan pijanih propalica ne može nestati. Iako se većina Bišćana s tim nije složila. Pričao mi je jedan momak iz Bužima, poslije rata, da je njihov zapovjednik Izet Nanić, noć prije otmice stigao u Bužim i rekao svojim suradnicima, citiram: ''Večeras će se dogoditi nešto ružno'', i odbio je doći na tu famoznu proslavu. A 505. Bužimska brigada je slovila kao najekstremnija. Ja i danas vjerujem da su za sukobe Hrvata i Bošnjaka krivi JNA oficiri i jedne i s druge strane a po nalogu treće strane.


Hrvati koji su ušli u Bihać dok je bio u okruženju:

asantic1 je napisao/la:
U HVO, samo general Šantić, Mario Rukavina i Enko Musliman-Hrvat islamske vjeroispovjesti, kako se volio izjašnjavati. Svi su Bišćani. To su oni kojih se ja sjećam. Bio je i jedan Marjanović, bivši pripadnik MUP-a RH. Bilo je nekoliko Hrvata iz Hrvatske ali su oni pristupili 5.K.
Gen. Šantić je došao sa činom bojnika i navodno s Kupreške bojišnice ali sam poslije rata pitao mnoge iz tih krajeva i nitko ga se ne sjeća izuzev jednog momka iz Drinovaca koji ga je viđao s Matom Bobanom.


Teorije:

asantic1 je napisao/la:
Dudakovićeva osobnost vjerojatno potiče iz vremena njegova školovanja. On je školovan po srpskim akademijama i njegova bahatost je produkt toga. Zbog njegove samoljubljivosti, ja vjerujem kako je i organizirao otmicu gen. Šantića. Jer, trebalo je dočekati kraj rata i medijsku eksponiranost. Da je gen. Šantić ostao živ, ja vjerujem, da bi se susret sa gen. Marekovićem dogodio na Željavi a ne u Tržačkim Raštelama. Na tom ''povijesnom'' susretu bio je i zapovjednik HVO ali to nitko ne spominje (tek sam nedavno pročitao jedan članak u Večernjem), a to je posljedica generalovog nestanka.


I iz priloženog .pdf dokumenta, iskaz Slavka Hodaka za potrebe Slobodana Praljka:

Citat:
Vlado Šantić je nestao na način da ga je iz zapovjednišva izveo komandant Dudakovićeve brigade i odveo prema restoranu, prema Sedri, restoran jedan na Uni, i kasnije ne znam ništa i dalje se ne zna...

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 09 pro 2009, 14:25 
Offline

Pridružen/a: 19 srp 2009, 16:36
Postovi: 54
djovani je napisao/la:
zasto se ćuti o ovom čovjeku?
da li je vrijedan pomena ili možda nije?


Vlado Šantić (29.10.1952. - otet 8. ožujka 1995. iz Hotela Sedra od vojnika Petog korpusa, vjerojatno ubijen), zapovjednik HVO-a Bihać.
Prije rata u BiH financijski direktor u poduzeću Bihacit.
Jedan od utemeljitelja i prvi predsjednik Općinskog HDZ-a Bihać. Bio dopredsjednik HDZ-a BiH.
Iako smo rođaci, slabo sam ga poznavao. Stanovao je u Bihaću i rijetko sam ga viđao u Vedrom polju, otkud je rodom. Nadimak mu je bio Crnogorac, jer je rođen u Crnoj Gori, gdje mu je otac bio na radu i jer se tako ponekad izjašnjavao. U vojnom kartonu po rubrikom ''nacionalnost'' pisalo je Jugoslaven . Oženjen Srpkinjom, otac dvoje djece. Pokojni otac, Dujo, mu je bio u ustašama tijekom 2.SR i vjerojatno je zbog toga pokušao ''zavarati'' trag. Mater, Jaga, mu je rodom iz Drinovaca kod Gruda. Ima tri sestre.
Prvi kontakti s njim su preko lokalnog nogometnog kluba čiji predsjednik je postao. U početku mi je bio simpatičan, njegovo ponašanje, govor i sve ostalo. Stekao sam dojam kako je to čovjek koji ima ulogu za sve situacije u životu. Klub je napustio a za njim se povlačila priča kako je novac iz svoje firme preko kluba spremio u svoj džep.
Početkom devedestih figurira kao prvi čovjek općinskog odbora HDZ-a i od tad datira njegov ''sukob'' sa dr. Antom šantićem, drugim čovjekom stranke. U to vrijeme sam imao 18 godina i bio sam oduševljen s njim. Vatreni govori, organiziranje predizbornih skupova. U prosincu sam morao u JNA i nakon što sam pobjegao u rujnu 1991.g. njega sam viđao samo na televiziji, zajedno s Matom Bobanom, naime postao je dopredsjednik HDZ-a BiH.
izbijanjem rata u BiH, Bihać je ostao u potpunoj medijskoj blokadi i o njemu ne znam gotovo ništa. Pričalo se kako je sudjelovao u operacijama na Kupresu 1992.g. ali u tim krajevima nitko ga se ne sjeća. Spomenuo mi je jednom prilikom, jedan momak iz Drinovaca, kako je u to vrijeme bio uz Matu Bobana. Krajem srpnja 1992. pješice preko tzv. Srpske Krajine stigao j u Bihać. Navodno, potpuno iznemoglog na leđima ga je donio Mario Rukavina, momak iz Bihaća sad u redovima HV-a. Vrlo brzo je postao Načelnik stožera 2. hrvatsko-muslimanske brigade i Dudakovićev zamjenik.
Prvi susret s njim sam imao u vojarni u Vedrom polju kad je stigao pijan, u pratnji svojih čuvara i zaprijetio muslimanima, koji su bili u HVO-u, kako će ih sve istjerati iz postrobi i kako će vrlo brzo očistiti Bihać od njih. ja sam ga upitao jeli normalan, zna li on koji je brojčani odnos nas i njih. Tad je i meni zaprijetio kako će me istjerati iz HVO-a.
Nisam tad znao ali je sve bilo spremno za odvajanje iz TO općine Bihać i formiranje Glavnog stožera HVO Regije Bihać. Iz Hrvatske je stiglo naoružanje i odore za HVO. Preustojem HVO-a ušao sam u sastav PPN Johanovi sokolovi sa Bazom na Plješevici (Pršine uvale). Bojao sam se postrojavanja i njegove reakcije na sukob od prije desetak dana. Međutim, srdačno me pozdravio i pitao za mog oca, koji je radio u Njemačkoj i s kojim se nisam čuo više od šest mjeseci pa me pozvao da dođem do njega i preko satelitskog mobitela pokušam uspostaviti vezu.
Dobar dio 1993. proveo je u Bihaću i Velikoj Kladuši i bio je u dobrim odnosima sa Fikretom Abdićem Babom. Čak je i VP HVO jednno vrijeme osiguravala Babino sjedište. Tamo je i general imao svoj ured. U ljeto 1993. počinje previranje oko autonomije. U Bihaću se potpisuju peticije a gen. Šantić, Dreković, zap. 5.K. i Žile, Načelnik MUP, često su u Babinom društvu. Smjenom Drekovića i postavljanjem Dudakovića započinju sukobi na Krajini i gen.Šantić ostaje s druge strane. U Bihaću ga optužuju za ustrojavanje Narodne obrane, Babine vojske, ali ja mislim kako je on tad bio u Zagrebu. zapovjednik HVO- Bihać, u njegovom odsustvu, je bio F. Grgić.
Krajem rujna 1994. započinje najteža ofanziva Srba na Bihać, koja uglavno ide preko naše zone odgovornosti i do kraja studenog izgubili smo znatan dio teritorija.
Gen. šantić stiže u Bihać uoči Božića '94.g. s prvim zrakoplovom koji je stigao u Ćoraliće. Vrši reorganizaciju postrojbi, rastjeruje korpusove Hrvate koji su se uvukli u zapovjedništva satnija (koji su kao ''pokušali pomoći''). Do polovine veljače 1995.g. sve crte obrane su vraćene na stanje prije ofanzive.
Tad dolazi kobni 8.ožujak 1995.g., dva dana prije ponovno sam se zakačio s njim jer sam nakon šest mjeseci svakodnevni borbi ponovno raspoređen na Plješevicu bez mogućnosti zamjene. To nam je trebala biti stalna baza. Nekoliko dana prije nestanka, VP 5.K. skinula ga je sa zrakoplova u Ćoralićima ne dozvoljavaući mu da ide za Zagreb. Trebao je putovati sa delegacijom Hrvatskog sabora koja je bila u posjeti Bihaću. kažu kako je zvao Bernarda Jurlinu da mu objasni što se događa ali ovaj se nije ni okrenuo. Vrato se u Bihać i oastao u stožeru. Poslijetoga nekoliko naših časnika je ušlo u disco Flamengo u Bihaću, kako bi popili piće. Tamo je bio Hamdija Abdić Tigar, koji je zapovjedio svom pratitelju da puca u Džanu, našeg logističara inače muslimana. Pogođen je u kralježnicu i danas je 100% inavalid. To je bio uvod u otmicu gen. Šantića. 09. ožujka preko ''motorole'' pozvao nas je satnik Radovan Klepić da žurno ''siđemo'' s Plješevice i nađemo se u vojarni u Vedrom polju. Tamo nam je ispričao za događaje protekle noći.
Po njegovoj priči, pijani Tigar je upao u stožer HVO-a i razoružao stražu (ročnici). Zahtjevao je od generala Šantića da pođe s njim na proslavu Dana žena (koja vojska na svijetu slavi Dan žena). Tamo su navodno, oni razoružani i odvedeni u posebnu prostoriju a general u dvoranu gdje je bila proslava. Prije nego što su ih odveli, Radovan nam je rekao kako je Dudaković udario Šantića šakom i opsovao mu mater ustašku. Radovan je, kao odglumio srčani udar i prevezli su ga u bolnicu a on je iz bolnice pobjegao i sad traži da mu mi pomognemo jer se boji za svoj život.
Moja kuća je bila prazna i tamo smo ga smjestili sa još četvoricom momaka iz moje postrojbe da ga čuvaju. Sa ostatkom postrojbe otišli smo na osiguranje Stožera u gradu. Poslije dva dana, zove me Ž. Šantić i kaže kako je Radovan nestao. Tek predveče se pojavio i na upit gdje je bio odgovorio je kako je išao vidjeti ženu i djecu. Nismo ništa posumnjali tek poslije nekog vremena zapovjednik VP HVO, Čeka, mi je rekao da pitam Radovana gdje je bio taj dan. Ponovo sam ga upitao gdje je bio a on se samo srušio i rasplakao ponavljajući: ''ja sam morao'' i ''ubili bi i mene i sve moje''. tad nam je Čeka rekao kako je taj dan otišao kod Dudakovića i kako se nagodio da promjeni iskaz i za to uzeo, pazite sad: tri crne odore, za trojicu generalovih pratitelja, vreću brašna, pakiranje ulja i 500 DM. Zgadilo mi se. samo smo se okrenuli i otišli.
Što se događalo u dvorani za proslavu opisano je u Večernjem listu nekoliko puta. U tom članku tvrdili su kako je Rdovan cijelo vrijeme bio unutra dok su generala premlaćivali. tražili su od njega da HVO Bihaća podredi zapovjedništvu 5.K., što je on uporno odbijao i zbog toga platio glavom. najžalosnije od svega je što su i neki Hrvati, iz 5.K. sudjelovali u tome. Poslije njega postavljen je za zapovjednika HVO, pukovnik JNA, Ivan Prša koji je cijelo vrijeme rata proveo u 5.K. Možda smo tad i indirketno podređeni Dudakoviću ali ja volim vjerovati kako smo bili samostalni iako se s tih posljednih pet mjeseci rata baš i ne ponosim.

Nemojte misliti, zbog mog uvoda, kako imam nešto protiv gen. Šantića. Ne to su samo činjenice a moje mišljenje o njemu je inače vrlo visoko jer je svoju ulogu ponovno dobro odradio. Njegova najveća zasluga je što nas je spasio Dudakovićevog zapovijedanja jer bi tad imali tri puta veće gubitke od ovih stotinu koje smo imali a koji su za Hrvate Bihaća nenadoknadiv gubitak.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 30 pro 2009, 20:43 
Offline

Pridružen/a: 06 stu 2009, 11:36
Postovi: 23
@asantic1
Da li je na ovoj slici Radovan K. ?

Inace snimak iz Vedrog Polja poslije oslobadjanja u sjecnju 1995.


Privitak/ci:
Santic i pratnja.png
Santic i pratnja.png [ 84 KiB | Pogledano 16899 put/a. ]
Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 30 pro 2009, 21:20 
Offline

Pridružen/a: 04 stu 2009, 14:05
Postovi: 472
Lokacija: Bihać
Vedro Polje je oslobođeno sredinom siječnja 1995 a palo je krajem studenog 1994.... malo si pogrješio..
Po avataru vidim da si iz Bihaća, jeli tako ?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 30 pro 2009, 21:40 
Offline

Pridružen/a: 06 stu 2009, 11:36
Postovi: 23
U pravu si sto se tice datuma, vec sam to ispravio. Ja sam rodom iz Bihaca, ali ne zivim tu vec dugo godina. Cekam da se asantic javi, pa da malo "ozivimo" temu.
Pozdrav


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 30 pro 2009, 22:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2009, 09:10
Postovi: 4386
Lokacija: Grobnik
Danas sam baš bio u Pismohrani (Arhivu), pak sam tamo čitao knjigu od Bernarda Jurline ,,KNJIGA BIHAĆ - užas i čudo''.
Tamo samo piše kako je otmica Šantića bila šok za sve, ali se ne navode nikakvi točni podatci kako i gdje je završio. Inače u knjizi sam vidio dosta slika kao za stolom zajedno sjede Šantić i Dudaković.

_________________
RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst
KREPAT MA NE MOLAT
http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 30 pro 2009, 22:35 
Offline

Pridružen/a: 04 stu 2009, 14:05
Postovi: 472
Lokacija: Bihać
http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJA ... -294-P.pdf - Croatia

misam mogao postaviti link, googlajte ovo ako imate vremena interesantno je i za temu operacija zima 94.
traje malo duže al' jbg...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 31 pro 2009, 11:13 
Offline

Pridružen/a: 06 stu 2009, 11:36
Postovi: 23
Evo ispravan link
http://slobodanpraljak.com/RATNI_VIDEO-10.html
DVD Broj 294 (Na prvoj slici je gen. Vlado Santic). Inace snimak gore je iz pomenutog videa.
Knjigu B. Jurline posjedujem. Kad budem imao vremena skenirati cu par slika ili stranica knjige.
Evo i linka filma koji je snimljen tada : http://www.youtube.com/watch?v=NWzr-Z-6_nk


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 31 pro 2009, 15:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2009, 09:10
Postovi: 4386
Lokacija: Grobnik
morpheus je napisao/la:
Evo ispravan link
http://slobodanpraljak.com/RATNI_VIDEO-10.html
DVD Broj 294 (Na prvoj slici je gen. Vlado Santic). Inace snimak gore je iz pomenutog videa.
Knjigu B. Jurline posjedujem. Kad budem imao vremena skenirati cu par slika ili stranica knjige.
Evo i linka filma koji je snimljen tada : http://www.youtube.com/watch?v=NWzr-Z-6_nk


U vezi knjige od Jurline bih ti bio strahovito zahvalan ako bi je cielu računalizirao, jerbo ovi u Arhivu sve nekako kimaju glavom i nisu siguni je li bi smijeli ili ne bi smijeli, tako da ću bojim se na to trebat čekati poprilično. Ja bih čak i platio za tako nešto ili se na bilo koji drugi način odužio.
Za početak ako možeš računalizirati sliku gdje Tuđman prima darove i zahvale od gradonačelnika Bihaća i drugih predstavnika, mislim da su tri slike, ter ima jedna slika od jednog malog muslimana iz 3. razreda osnovnog učilišta, koji je nacrtao kulu s koje vise šahovnica i ljiljani.

_________________
RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst
KREPAT MA NE MOLAT
http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 31 pro 2009, 15:56 
Offline

Pridružen/a: 06 stu 2009, 11:36
Postovi: 23
Sutra ili prekosutra pocet cu sa digitalizacijom, danas moram malo slaviti. :zubati
Svima sretna nova :aleale


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 01 sij 2010, 13:05 
Offline

Pridružen/a: 06 stu 2009, 11:36
Postovi: 23
Evo stigoh par slika skenirati.


Privitak/ci:
Tudjman03.jpg
Tudjman03.jpg [ 43.27 KiB | Pogledano 16772 put/a. ]
Kula1.JPG
Kula1.JPG [ 65.12 KiB | Pogledano 16772 put/a. ]
Zegar0001.JPG
Zegar0001.JPG [ 177.26 KiB | Pogledano 16772 put/a. ]
Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 01 sij 2010, 13:06 
Offline

Pridružen/a: 06 stu 2009, 11:36
Postovi: 23
Jos par slika


Privitak/ci:
Naslovna.JPG
Naslovna.JPG [ 76.09 KiB | Pogledano 16772 put/a. ]
Tudjman01.JPG
Tudjman01.JPG [ 40.3 KiB | Pogledano 16772 put/a. ]
Tudjman02.jpg
Tudjman02.jpg [ 60.1 KiB | Pogledano 16772 put/a. ]
Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 01 sij 2010, 13:07 
Offline

Pridružen/a: 06 stu 2009, 11:36
Postovi: 23
@dane-croatia nadam se da ti se dopadaju slike.
Puno pozdrava


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 01 sij 2010, 16:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2009, 09:10
Postovi: 4386
Lokacija: Grobnik
morpheus je napisao/la:
@dane-croatia nadam se da ti se dopadaju slike.
Puno pozdrava


Izvrstno, to je upravo to. Puno hvala i Sretna Nova.

_________________
RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst
KREPAT MA NE MOLAT
http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 05 sij 2010, 00:39 
Offline

Pridružen/a: 14 lip 2009, 15:27
Postovi: 490
dohakali su i dudakoviću sumnjiče ga za Šantićevo ubojstvo i za ubojstvo puno srba evo vam link
http://www.livno-online.com/bih/15021-s ... dudakovica
http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tab ... fault.aspx


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 05 sij 2010, 09:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 svi 2009, 11:13
Postovi: 567
Lokacija: Hrvatska; Osijek, Zadar
kajman je napisao/la:
dohakali su i dudakoviću sumnjiče ga za Šantićevo ubojstvo i za ubojstvo puno srba evo vam link
http://www.livno-online.com/bih/15021-s ... dudakovica
http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tab ... fault.aspx


Ako se ne varam, Dudakovića već godinu dana sumnjiče za ubojstva bh Srba tijekom Oluje pa nikom ništa.

_________________
VIVE LA LIBERTE!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 05 sij 2010, 11:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27
Postovi: 6018
Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
TomislavM je napisao/la:
kajman je napisao/la:
dohakali su i dudakoviću sumnjiče ga za Šantićevo ubojstvo i za ubojstvo puno srba evo vam link
http://www.livno-online.com/bih/15021-s ... dudakovica
http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tab ... fault.aspx


Ako se ne varam, Dudakovića već godinu dana sumnjiče za ubojstva bh Srba tijekom Oluje pa nikom ništa.

Jel to onaj isti šljam, smeće koje je kao oficir JNA razaralo zaleđe hrvatske obale i navodno vodilo napade na Zadar?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 05 sij 2010, 11:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2009, 09:10
Postovi: 4386
Lokacija: Grobnik
Umjesto da naganjamo Sefera Halilovića, mi naganjamo hrvatskog saveznika, ter radimo posao za četnike i Savu Štrbca.

_________________
RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst
KREPAT MA NE MOLAT
http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 05 sij 2010, 11:40 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 svi 2009, 09:57
Postovi: 9486
Lokacija: HR HB
dane-croatia je napisao/la:
Umjesto da naganjamo Sefera Halilovića, mi naganjamo hrvatskog saveznika, ter radimo posao za četnike i Savu Štrbca.


Stvar je samo do rasporeda uhidbe ter će svatko od njih dolijati istini i pravdi jednoga dana.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 05 sij 2010, 11:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 svi 2009, 11:13
Postovi: 567
Lokacija: Hrvatska; Osijek, Zadar
Pessimus dux je napisao/la:
TomislavM je napisao/la:

Ako se ne varam, Dudakovića već godinu dana sumnjiče za ubojstva bh Srba tijekom Oluje pa nikom ništa.

Jel to onaj isti šljam, smeće koje je kao oficir JNA razaralo zaleđe hrvatske obale i navodno vodilo napade na Zadar?


Možda, ali šta onda reći o Ivici Rajiću, "Hrvatini" koja je sudjelovala u agresiji na Hrvatsku.

_________________
VIVE LA LIBERTE!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 05 sij 2010, 11:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27
Postovi: 6018
Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
TomislavM je napisao/la:
Pessimus dux je napisao/la:
Jel to onaj isti šljam, smeće koje je kao oficir JNA razaralo zaleđe hrvatske obale i navodno vodilo napade na Zadar?


Možda, ali šta onda reći o Ivici Rajiću, "Hrvatini" koja je sudjelovala u agresiji na Hrvatsku.

Pojasni o kome se radi. Jedini meni poznat s takvim imenom i prezimenom je šljam koji trune u Haagu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Vlado Šantić
PostPostano: 05 sij 2010, 11:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 svi 2009, 11:13
Postovi: 567
Lokacija: Hrvatska; Osijek, Zadar
Pessimus dux je napisao/la:
TomislavM je napisao/la:

Možda, ali šta onda reći o Ivici Rajiću, "Hrvatini" koja je sudjelovala u agresiji na Hrvatsku.

Pojasni o kome se radi. Jedini meni poznat s takvim imenom i prezimenom je šljam koji trune u Haagu.


Ivica Rajić, kapetan JNA, pukovnik HVO-a, zapovjednik HVO-a Kiseljak.

_________________
VIVE LA LIBERTE!


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 264 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO