HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 lis 2025, 19:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 496 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja
PostPostano: 18 sij 2010, 00:23 

Real gone je napisao/la:
Izvinjavam se, ali idolopoklonički avatari jesu pomalo smešni..alo..kuc-kuc, psihologija, II godina gimnazije..

Mada meni ni oni sa tematikom u vidu istorijskih ličnosti nisu puno bolji, sve je to ložački infantilizam. :pepam

U samo jednoj rečenici si rekla sve ono što je otprilike napisano u mom postu s prethodne strane. :zubati

Citat:
Inače ne znam zašto je esencijalno bitno za pitanje Trećeg u 2010. raspravljat o npr. Srbima u Hrvatskoj, pa čak i Šušku itd.

Danas je 2010. godina.
Događanja devedesetih će otići u povijest i sve više gubiti na važnosti, Hrvatska i Srbija će nastaviti polagano graditi odnose na novim stvarima koje vrijeme donosi, kod muslimana će vrijeme istopiti sjećanje na prijeratnu BiH i konstantno uspoređivanje današnjeg stanja s onim prije rata, a hrvatski narod će u BiH ostati tu zauvijek, na svom tlu, s istim problemima, i s jednakim potrebama za ostvarenjem pune ravnopravnosti i samouprave bez obzira da li je 1995., 2001., 2010. ili 2020. godina.
Borba za hrvatsku federalnu jedinicu i ravnopravnost je bezvremenska.
Sjećanje nekog Milana na prijeratni Knin ili Sabahudina na prijeratnu Bijeljinu je jednokratan generator težnji. Jer nakon što Milan i Sabahudin umru ta težnja će otić u nepovratan zaborav jednako kao i težnja Hrvatske za Zemunom.
S druge strane potrebe Hrvata za ravnopravnošću i samoupravom na prostorima gdje su većina, i gdje su oduvijek većina, u državi u kojoj su suvereni, državotvorni, konstitutivni, koje su suvlasnici kao što su Škoti suvlasnici Britanije, i u kojoj već imaju djelomičnu autonomiju, predstavlja vječan, stalan generator legalnih i pravednih težnji.
Koje prestaju samo njihovim ostvarenjem.
Jer oni su cijelo vrijeme tu.
Pored svih povjesnih stvari o kojima se ovdje raspravlja, jedini relevantan faktor ostaje stanje na terenu.
Potreba Hrvata za većom autonomijom i samoupravom se neće smanjivati vremenom kako godine prolaze, i nije podložna zubu vremena, jer je to stalna i realna potreba za razliku od npr. inata nekoga u Živinicama da "ne da" Hrvatu u Tomislavgradu da ima javni servis na službenom jeziku jer je opterećen ratom devedesetih, inata koji prolazi kao i svaka druga emocija i tek kratkoročno može biti neki faktor.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

Naslov: Re: Odnos RH prema Hrvatima u BIH. Od 40-ih na ovamo...70 godina izrabljivanja
PostPostano: 18 sij 2010, 00:23 

Ok ja sam idolopoklonik...

Ajmo još malo pop psihologije molim vas eto baš mi to trenutno fali ...
Dajte uozbiljite se napokon.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 00:24 

lider30 je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:

Prije svega mi u HR nismo diskriminirani ni u jednom pogledu, nego čak imamo i neke povlastice!
Kako ćeš čuti kad napadi dolaze od medijske hobotnice koja i nama i HR čini štetu i želi zlo, a u medijima izvan toga možeš čuti stalno, Kod Tomca svakog ponedjeljka na Z1, Hrvatsko slovo, zadarski list...!

Diskriminirani na verbalnom nivou.

Kad lik izmlati susjeda, nije opravdanje, da on tuče i svoju ženu.

od koga? od čopora medijskih jazavaca ili ljevičara u sigurnosti svojih opskurnih birtija?
u stvarnom životu ne nalazima nešto puno verbalnih ugrožavanja.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 00:25 

PCM je napisao/la:
Ok ja sam idolopoklonik...

Ajmo još malo pop psihologije molim vas eto baš mi to trenutno fali ...
Dajte uozbiljite se napokon.

Ako misliš na mene, moj post se odnosio samo na onu drugu Real Gone-inu rečenicu. Boldanu. :zubati

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 00:27 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ja se ne sjećam da sam u svojih X godina forumašenja bilo gdje pročitao bolji i zabavniji topic. Hoćemo još!

Šta ti nije bilo dovoljno Zrikijeve borbe za RS?!

Priznajem, zabavno je.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 00:28 

lider30 je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:

Prije svega mi u HR nismo diskriminirani ni u jednom pogledu, nego čak imamo i neke povlastice!
Kako ćeš čuti kad napadi dolaze od medijske hobotnice koja i nama i HR čini štetu i želi zlo, a u medijima izvan toga možeš čuti stalno, Kod Tomca svakog ponedjeljka na Z1, Hrvatsko slovo, zadarski list...!

Diskriminirani na verbalnom nivou.

Kad lik izmlati susjeda, nije opravdanje, da on tuče i svoju ženu.

Naravno da nije opravdanje niti ima opravdanja, zato se protiv toga treba boriti ,ako ti je do obrane i prihvaćanja tvoga stava stalo i imaš od toga interes!

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 00:29 

Meni se sviđa od Real gone avatar ali ne znam kako bi meni pristajao... :zubati

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 00:37 

Meni se iskreno sere od ovog zrikavca i njegove prepotencije , bahatosti i prepametnosti ...

Došao je tu da 90% ljudi nije niti pitao za mišljenje , redom ispljuvao sve otprilike po sistemu "avatara" i gomile predrasuda , naravno uvjeren u svoju "istorijsku" funkciju mladog HB europejca koji će udarati moderne temelje hrvatskoj federalnoj jedinici , za razliku od nas "glupih" ognjištara koji bi kidali BiH i od HB-a radili nekakvo "hrvatovanje" i pičke materine ...

JEbote frajer je prodimio skroz , da ne povjeruješ koja količina predrasuda i sljepoće ...
Ovako ni najvrliji multietnićar ne bi išao u kost .. Al očito je to zrikiju specijalnost ... U kost bez previše obaziranja ...

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 00:37 

narode laku noć. sutra se radi. pozdrav mom najdražem akrapu uz prijateljski savjet da plastika čuda radi. još samo 897 kolumni i evo love za prvu ratu

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 00:45 

Robbie MO je napisao/la:
Real gone je napisao/la:
Izvinjavam se, ali idolopoklonički avatari jesu pomalo smešni..alo..kuc-kuc, psihologija, II godina gimnazije..

Mada meni ni oni sa tematikom u vidu istorijskih ličnosti nisu puno bolji, sve je to ložački infantilizam. :pepam

U samo jednoj rečenici si rekla sve ono što je otprilike napisano u mom postu s prethodne strane. :zubati

Citat:
Inače ne znam zašto je esencijalno bitno za pitanje Trećeg u 2010. raspravljat o npr. Srbima u Hrvatskoj, pa čak i Šušku itd.

Danas je 2010. godina.
Događanja devedesetih će otići u povijest i sve više gubiti na važnosti, Hrvatska i Srbija će nastaviti polagano graditi odnose na novim stvarima koje vrijeme donosi, kod muslimana će vrijeme istopiti sjećanje na prijeratnu BiH i konstantno uspoređivanje današnjeg stanja s onim prije rata, a hrvatski narod će u BiH ostati tu zauvijek, na svom tlu, s istim problemima, i s jednakim potrebama za ostvarenjem pune ravnopravnosti i samouprave bez obzira da li je 1995., 2001., 2010. ili 2020. godina.
Sjećanje nekog Milana na prijeratni Knin ili Sabahudina na prijeratnu Bijeljinu je jednokratan generator težnji. Jer nakon što Milan i Sabahudin umru ta težnja će otić u nepovratan zaborav jednako kao i težnja Hrvatske za Zemunom.
S druge strane potrebe Hrvata za ravnopravnošću i samoupravom na prostorima gdje su većina, i gdje su oduvijek većina, u državi u kojoj su suvereni, državotvorni, konstitutivni, koje su suvlasnici kao što su Škoti suvlasnici Britanije, i u kojoj već imaju djelomičnu autonomiju, predstavlja vječan, stalan generator legalnih i pravednih težnji.
Pored svih povjesnih stvari o kojima se ovdje raspravlja, jedini relevantan faktor ostaje stanje na terenu.
Potreba Hrvata za većom autonomijom i samoupravom se neće smanjivati vremenom kako godine prolaze, i nije podložna zubu vremena, jer je to stalna i realna potreba za razliku od npr. inata nekoga u Živinicama da "ne da" Hrvatu u Tomislavgradu da ima javni servis na službenom jeziku jer je opterećen ratom devedesetih, inata koji prolazi kao i svaka druga emocija i tek kratkoročno može biti neki faktor.

A što trošiti reči tamo gde se one ne cene na pravilan način.. :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 00:49 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Meni se sviđa od Real gone avatar ali ne znam kako bi meni pristajao... :zubati

Pa mogu da ti ga pozajmim ako si na liniji Modnog mačka..ali cenim da te ipak ne bi prihvatili u društvu. :zubati

Ali vama muškima ništa, pa ni ženski avatari ne mogu pomoći da razmišljate donekle racionalno. :001_unsure

slika

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 01:10 

zrikavac je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Zriki malo si počeo pretjerivat, ja baš mislim da se gosti koji navrate iz Sarajeva i BL iznenade stavovima ovdje koji počesto odudaraju od stereotipa.

I vrati link na forum, bar su admini ovdje bili široke ruke prema tebi.

Nema šanse, ako ćete s nama pravit treći imamo i mi neke uvjete. A ti su potpuni raskid opsesije s Hrvatskom, odustjanje od ideje pripajanja Hrvatskoj. Treći je nasušna potreba hrvatskog naroda u BIH kako bi ne samo opstao nego se i pozabavio sam sobom. Treći je zadnji pokušaj spasa BIH.
Od ostalog pokušajte se skoncetrirati na na neke osnovne strateške poteze koje možete suflirati idiotima od političara kroz nekakav manifest. Razvoj samostalne politike te strateško partnerstvo s onima koji na, pružaju ruku - Srbima. Pozitivan ali ne zavisan odnos prema novom hr predsjedniku koji je pokazao korektan odnos.

Koliko ste mudri i predvidivi najbolje pokazuje podatak da ste većinom u prvom krugu dali glas Tudjmanu a u drugom Bandiću. Ili nikome. Priznajte sebi da nemate političkog zena i ako oćete sudjelovati imalo mudrije razmislite o ovome pa se onda javite.

Odricanje od Šuška, Bobana , Tuđmana i ideologije HRHB koja nije i nemože biti obrazac za našu hrvatsku federalnu jedinicu. Svaka čast HVO-u al HRHB nek se zove hrvatska republika i zdravo.

Ja, pička, šupak, tašti kreten itd. odjavljujem se do daljnjeg. Ovo danas je tek bilo ispitivanje terena. Niste vi ti koji mi trenutno trebaju. TI Cappy čuvaj se oldičine šake. ;)

Na anketi ovdje je 73% forumaša glasalo protiv pripojenja Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 01:12 

Robbie MO je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

Citat:

Danas je 2010. godina.

Spada li tu i težnja Hrvata za Brodom i Derventom?

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 01:17 

PCM je napisao/la:

Došao je tu da 90% ljudi nije niti pitao za mišljenje , redom ispljuvao sve otprilike po sistemu "avatara" i gomile predrasuda , naravno uvjeren u svoju "istorijsku" funkciju mladog HB europejca koji će udarati moderne temelje hrvatskoj federalnoj jedinici , za razliku od nas "glupih" ognjištara koji bi kidali BiH i od HB-a radili nekakvo "hrvatovanje" i pičke materine ...

E pa upravo sam to tio reći. Uzeo si mi riječ iz usta. Viš da ti kužiš stvari samo te Vrano jebe.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 01:20 

lider30 je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:

Di si ti to čuo? Koji kompleks? naše interse i stavove treba žestoko braniti, a ovo što radi Zrikavac nisu naši interesi niti to vodi ičemu dobrom!Lijepo si opisao situaciju u prošlom postu i treba sve učiniti da se ta strategija obznani i objasni na obostranu korist i obostranu ljubav!

Pa šta fali da netko odere po Zagrebu i Hrvatskoj? Sto puta sam to čuo od Splićana, Slavonaca, Istrana, samih Zagrepčana.
Ne znam, što bi mi bili crna ovca, pa da jedini ne graknemo na Zagreb, na Hrvatsku i slično.

I meni se zagrebački kompleksaški mentalitet koji uvijek traži negdje drugdje razloge za vlastite neuspjehe gadi, a iz Zagreba sam. Problem je što se Zirdum očito pogubio i maltene svi članci su mu ispunjeni mržnjom prema Zagrebu i Hrvatskoj. To je jako nadišlo opravdanu kritiku i argumentirano podjebavanje. Uz to, u njegovim tekstovima ima i dosta netočnosti, da tako kažem.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 01:29 

zrikavac je napisao/la:
PCM je napisao/la:

E pa upravo sam to tio reći. Uzeo si mi riječ iz usta. Viš da ti kužiš stvari samo te Vrano jebe.

Ne ne , Vrano jebe tebe a ne mene . Ja sa njim problema nemam. Dapače ...

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 01:34 

Mislim da je kod zrikavca sve počelo dobronamjernom željom da se ljudi malo prodrmaju (oni u Hrvatskoj da prestanu pušit priče Babića i ekipe i budu malo manje sebični, a oni u HB da prestanu pasivno čekati pomoć iz Hrvatske), ali su ga iznenadili svi napadi zbog toga, pa sad iz inata odlazi u ekstreme. Tipičan primjer taštine koja pojede čovjeka i učini ga štetnim po okolinu.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 01:41 

mateb je napisao/la:
Mislim da je kod zrikavca sve počelo dobronamjernom željom da se ljudi malo prodrmaju (oni u Hrvatskoj da prestanu pušit priče Babića i ekipe i budu malo manje sebični, a oni u HB da prestanu pasivno čekati pomoć iz Hrvatske), ali su ga iznenadili svi napadi zbog toga, pa sad iz inata odlazi u ekstreme. Tipičan primjer taštine koja pojede čovjeka i učini ga štetnim po okolinu.

Ne znam da se to može nazvati taštinom . I prije današnjeg sukoba na forumu , u tekstovima je zagovarao iste/slične teze ...
Mislim na priče o "etničkom čišćenju Srba" , "Oluja - igrokaz" , "izdali nas svi od Franje pa nadalje" , "dogovoreni rat" , "razmjene teritorija" etc ...

Pitanje je samo jel zagovaranje tih teza bilo sa svrhom buđenja nekog inata i otpora politici kimajućih glava apropos ZG-a ili je zagovaranje tih teza bio klasičan stav/uvjerenje . Po ovome dosada napisanome , radi se ipak o ovom drugome nažalost ... A i da je ono prvo , opet ne bi bilo dobro. Politika mobilizacije masa bacanjem crvene krpe na drugoga je uspješna kratkoročno , dugoročno je promašena .

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 01:46 

ja mislim da se zrikavac ufuro u heregovackog ze gey revolucionara koji se bori na dva fronta ...na prvom frontu se svadja sa rasisitickim zagrebom koji ne voli kockonje iz hercegovine ..a na drugom frontu ..pokusava osvjestiti Hb tako sto im jebe sve po spsiku jer nisu pametni ka on i ne vide sve sto on vidi...

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 01:48 

PCM je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Ne znam da se to može nazvati taštinom . I prije današnjeg sukoba na forumu , u tekstovima je zagovarao iste/slične teze ...
Mislim na priče o "etničkom čišćenju Srba" , "Oluja - igrokaz" , "izdali nas svi od Franje pa nadalje" , "dogovoreni rat" , "razmjene teritorija" etc ...

Pitanje je samo jel zagovaranje tih teza bilo sa svrhom buđenja nekog inata i otpora politici kimajućih glava apropos ZG-a ili je zagovaranje tih teza bio klasičan stav/uvjerenje . Po ovome dosada napisanome , radi se ipak o ovom drugome nažalost ... A i da je ono prvo , opet ne bi bilo dobro. Politika mobilizacije masa bacanjem crvene krpe na drugoga je uspješna kratkoročno , dugoročno je promašena .

Mislim da je ova priča o etničkom čišćenju Srba inat, a sigurno su ga i prije kritizirali. U zadnje vrijeme je zbog tih (od mene pretpostavljenih) kritika počeo drviti samo po tome. Pogoršanje psihičkog stanja se vidi iz članka u članka, pogotovo u zadnje vrijeme.

Da je štetno, naravno da je, na kraju krajeva zaboli me neka stvar za njegove motive, članci su mu štetni i točka.

Meni su te njegove prve kolumne bile zabavne, ono originalno prodrmavanje žabokrečine. Problem je što se, manje-više, sve osim ostrašćenih napada na RH izgubilo po putu.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 01:55 

west je napisao/la:
ja mislim da se zrikavac ufuro u heregovackog ze gey revolucionara koji se bori na dva fronta ...na prvom frontu se svadja sa rasisitickim zagrebom koji ne voli kockonje iz hercegovine ..a na drugom frontu ..pokusava osvjestiti Hb tako sto im jebe sve po spsiku jer nisu pametni ka on i ne vide sve sto on vidi...

Ima i tu istine. Uglavnom, ovim putem ga pozivam da malo pusti povijest i generaliziranje i piše o aktualnim problemima Hrvata HB, s naglaskom na najveći problem, a to je muslimansko nacionalističko ludilo koje onemogućava racionalni dogovor. Ako mu tako ide domaći primitivizam na živce, neka se obračunava s onima zbog kojih Hercegovci ispadaju primitivni. Neka se obračuna s Mesićevcima, Pusićkama i Kosoricom, ukazujući na konkretna sranja koja rade, obrazlažući pritom zašto je riječ o sranjima, bez mržnje i etiketiranja. Neka piše o svojoj viziji Trećeg i konkretnoj strategiji kako ga ostvariti. Na taj način bi se pokazao kao ozbiljan komentator i mnogi bi ga vjerojatno ozbiljnije shvaćali.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 02:02 

Da, ali tko bi čitao jedan odmjeren, precizan i argumentiran članak...lakše je palit raju senzacionalizmom.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 02:03 

mateb je napisao/la:

Spada li tu i težnja Hrvata za Brodom i Derventom?

ukoliko prođe još 20 godina i sve ostane kao danas, znaš i sam odgovor.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 02:20 

Ministry of Sound je napisao/la:
Da, ali tko bi čitao jedan odmjeren, precizan i argumentiran članak...lakše je palit raju senzacionalizmom.

Može se i o tim temama pisati na senzacionalistički način. Malo naslov, malo ključnih riječi (tipa "ako se ne pomogne Hrvatima i ne obuzda muslimanski šovinizam, od BiH će nastati veliki logor za obuku terorista") i da vidiš.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2010, 02:23 

To zvuči kao Mesićev argument PROTIV trećeg entiteta (koji je pi meni uvrijedljiv za Muslimane, ali nećemo u offtopic.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 496 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Eminencija, oslobodilismograhovo, pakovic, sejdo.komsoglu, Teuton, Tomba17 i 38 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: