HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 tra 2024, 20:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Shema ‘Leutar’ napravljena da optuži Hrvate i skrene istragu
PostPostano: 06 ožu 2015, 17:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
http://www.vecernji.ba/shema-leutar-nap ... agu-993430

Pustili na slobodu muslimana koji je optužen da je pronevjerio basnoslovnih 2 milijarde KM (1 milijarda €). Ovaj drugi hoće slobodu iz Zenice.
I sad će od toga cirkus praviti i nasrtati na Hrvate zbog svojih bošnjačko nacističkih ciljeva.

slika

Citat:
Objava: 5.3.2015 | 23:07
KRIMINALCI OPTUŽUJU
Shema ‘Leutar’ napravljena da optuži Hrvate i skrene istragu


Zatvorenik uz shemu poslao i pismo u kojem traži da ga premjeste iz zeničkog zatvora

1650PREGLEDA
Shema ‘Leutar’ napravljena da optuži Hrvate i skrene istragu

Valentina Rupčić

Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH, nedavno je gostujući u emisiji “Centralni dnevnik” Senada Hadžifejzovića FACE TV-a vrlo otvoreno i izravno govorio o politički montiranim optužnicama i nedopustivom utjecaju politike na pravosuđe u BiH. Evo vam ekskluzivna informacija koju sam dobio ovih dana, tiče se pokojnog zamjenika ministra unutarnjih poslova FBiH Joze Leutara. Zatvorenik iz zeničkog zatvora piše institucijama BiH i pravi shemu tko je odgovoran za ubojstvo Leutara. U pitanju je netko tko je odgovoran za najgora kaznena djela, mislim da je osuđen na više od 20 godina…

Dakle, on piše tijelima koja to relevantno sagledavaju i između ostalog spomene moje ime. Ja sam se na to nasmijao, međutim, kad razgovaram s ozbiljnim ljudima, oni kažu “nije to baš za smijeh, tu treba reagirati”. Tako se nešto prema meni radilo i prije petnaest godina. - Moje pitanje nije to što je taj čovjek nešto napisao. Moje pitanje je tko ga je natjerao da to napiše? A to je netko iz institucija ove države, iz sadašnje vlasti… E, to ćemo morati otkriti. Morat ćemo kazati javnosti tko to radi. Jer tko tako nešto, takve stvari, pakira predsjedniku države, zamislite što je spreman uraditi običnom malom čovjeku. To su ozbiljne stvari. Netko tko je to napakirao, morat će odgovarati, kazao je Čović.

Večernji list objavljuje shemu koju je zatvorenik Mensur Hožić iz KPZ-a Zenica poslao SIPA-i i Tužiteljstvo. U svom pismu navodi kako je bio u vezi s kriminalcima i da zna cijelu hobotnicu oko ubojstva Joze Leutara. Tužiteljstvo i SIPA su dobili ovo pismo, a s njim su upoznate i druge institucije. Ovaj osuđenik navodi i kako surađuje s policijskim i istražnim organima i kako je svjedok u slučaju Leutar. Shema koja je nacrtana dovodi Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH u vezu s najtežim kriminalcima poput Nasera Keljmendija i Ramiza Delalića.

Navodi se i iznos koji je navodno po tvrdnjama ovog osuđenika dobio Dragan Čović od Nasera Keljmendija, a riječ je od 750.000 eura. Kao nalodgodavca atentata označava Ivicu Primorca jer je po njegovim navodima ušao u trag švercu oružja kojeg su radili Naser Keljmendi, Ramiz Delalić, Zoran andabak, Ivan Andabak, Vinko Primorac i niz drugi imena. Opisuje i radnje za koju su pojedinci bili zaduženi. Zanimljivo je kako se ispod svakog Hrvata na ovoj shemi napominje da je bio HVO ili HDZ. Iz svega navedenog se potavlja pitanje zašto je osuđenik Hodžić napisao pismo, te tko ga je na to natjerao. Motiv slanja sheme je očit iz pisama koje je osuđenenik Hodžić priložio uz shemu, a to je premještaj iz zeničkog zatvora.

Tko je nalodgodavac ovakve montirane optužbe istražuje se, ali je očito da netko želi istragu skrenuti u drugi smjer. Ako je svjedok u slučaju Leutar onda nije bilo potrebe da shemu šalje SIPA-i i Tužiteljstvu s kojima surađuje. Slično je bilo i s Merimom Galijatović koji je javnosti u BiH postao poznat kao ključni svjedok u procesu protiv šest optuženih za ubojstvo Joze Leutara 1999. godine. Sud je zaključio kako je njegov iskaz ocijenjen kao nepouzdan i kontradiktoran.

Montirane optužnice u BiH nisu novost, služe kao pritisak na određene osobe, ovisno od situacije, prigode i trenutka. Hrvatski kadrovi bili su meta dugi niz godina. Atentat na Jozu Leutara nije istražen, niti su otkrivene ubojice ni nakon 16 godina. Otvoreno je i zatvoreno niz istraga, bez rezultata. Opruživani su Hrvati i za ovaj slučaj, kao i u ovoj shemi koju je poslao osuđenik za teška kaznena djela. Baš kao i slučaj Čaušević u kojem se u svakom novom islazu pokušava optužiti Čovića, njemu bliske suradnike, obitelj. Tužiteljstvo BiH je s Kemalom Čauševićem koji je optužen za najveću poslijeratnu pljačku u BiH dogovara kako bi otkrio imena umješanih u kriminal. Bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje, kojeg zajedno sa još 53 lica sumnjiče da je budžetu BiH nanio štetu veću od dvije milijarde konvertibilnih maraka, u svom iskazu optužio je neke od vodećih bh. političara za nezakonitosti preko UIO. Mjenjali su se i iskazi kako smo i ovavili.

Čaušević je izašao na slobodu u zamjenu za optužbe. Ali ne optužuje stvarne sudionike, nego njih štiti u dogovoru s tužiteljima, a optužuje Čovića i druge političare kako bi ih se diskreditiralo.
Čaušević za kriminala nije još ni osuđen, a optužuje člana Predsjedništva BiH bez ikakvih dokaza i to se javno objavljuje. Sprega politike i pravosuđa u BiH je očita iz iz ove sheme koju je poslao osuđenik, ali nije isključeno gledajući prijašnje montirane procese da i sama postane dokaz.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Shema ‘Leutar’ napravljena da optuži Hrvate i skrene istragu
PostPostano: 16 ožu 2015, 13:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
I ovaj Ivica Leutar sere postalo dosadno.
Sve kao nešto zna, ima informacije, ali nikad ih ne kaže medijima. Ako je on sam kukavica a to mu otac bio zašto očekuje da će muslimani biti hrabri kad sami sebe trebaju procesuirati. Neka kaže što zna ili neka začepi.

Citat:
Ivica Leutar: Svi znamo tko preusmjerava istragu o atentatu na mog oca
Objavljeno 16.03. - 12:01
Foto: Avaz

Polaganjem cvijeća na mjesto atentata, u Alipašinoj ulici, nedaleko od zgrade Vlade Federacije BiH, danas je obilježena 16. godišnjica stradanja Joze Leutara, zamjenika ministra unutarnjih poslova F BiH.

Cvijeće su položili članovi obitelji, sin Ivica Leutar, sestra Mara Jozić, te izaslanstvo Federalnog ministarstva unutarnjih poslova i Federalne uprave policije.

Ivica Leutar je, kako piše “Dnevni avaz” pozvao institucije vlasti, da nakon, kako je kazao, ovoliko godina makar pokušaju rasvijetliti ubojstvo njegovog oca i pronaći ubojice te da im ne dozvole da slobodno hodaju ulicama.

– Nedavno se pojavila i konstrukcija, upravo taj vremenski vakum uzrokuje da se događaju takve konstrukcije. Molim i policiju i sudstvo, ovo poštenih ljudi još koliko ima, da ne dozvole da se to događa u budućnosti. I, pozdravljam i odluku Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a, što je dao na uvid javnosti što se događa i što se zna događati – kazao je Leutar.

Na pitanje novinara vjeruje li da će ikada pravda biti zadovoljena, odnosno da će ubojice njegovog oca biti pronađene, Leutar je kazao:

– Svi mi znamo tko to preusmjerava i tko obustavlja tu istragu! Treba krenuti od kraja i vrlo brzo će se doći do onih koji su to učinili.

Sestra pokojnog Joze Leutara, Mara Jozić, kroz suze je izustila nekoliko riječi.

– Moj brat je bio pošten čovjek, nije bio podmitljiv i potkupljiv i nije prodavao svoj potpis – kratko je kazala sestra ubijenog zamjenika ministra Federalnog MUP-a.

Na Jozu Leutara na današnji dan 1999. godine izvršen je atentat, tako što je pod njegov službeni automobil podmetnuta eksplozivna naprava. Leutar je preminuo 12 dana kasnije, a ni 16 godina od atentata počinitelji i nalogodavci nisu pronađeni.


_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Shema ‘Leutar’ napravljena da optuži Hrvate i skrene istragu
PostPostano: 09 ruj 2019, 13:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Ubistvo Leutara narucio Bakir Izetbegovic?


_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Shema ‘Leutar’ napravljena da optuži Hrvate i skrene istragu
PostPostano: 09 ruj 2019, 14:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Zna se ko je ubio Leutara, i ko mu je uzeo aktovku sa mjesta zločina koja do dana danas nije pronađena, javna tajna

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Shema ‘Leutar’ napravljena da optuži Hrvate i skrene istragu
PostPostano: 05 tra 2021, 20:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 ožu 2021, 21:37
Postovi: 741
SENAD AVDIĆ OTKRIO DETALJE: Kako je AID ubio Jozu Leutara?!
Također smo predložili da isti svjedok potvrdi, ili ospori navode iz naših tekstova prema kojima je službeni automobil Joze Leutara noć uoči atentata na njega, odvezen u garažu AID-a gdje mu je “ugrađena” minsko-eksplitivna naprava (također vlasništvo AID-a), nakon čega je automobil vraćen na parking u naselju Ciglane na kojem će narednog jutra odletjeti u zrak. Predložili smo i neposrednog svjedoka “na okolnost” da je pošta pokojnog doministra Leutara prije radnog vremena odnošena u AID, gdje je otvarana, fotokopirana i vraćana na njegov radni stol prije dolaska na posao.
https://hms.ba/senad-avdic-jozu-leutara-je-ubio-aid/

BOŠNJAČKE DŽENNETSKE HURIJE I GENETSKI HURCI(PALCI): Ko bi u ovdašnjoj seriji "Porodica" hapsio, a ko spašavao Aliju?!
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/194818/bosnjachke_dzennetske_hurije_i_genetski_hurci_palci_ko_bi_u_ovdasnjoj_seriji_porodica_hapsio_a_ko_spasavao_aliju.html
slika

_________________
"Trgovac ti laže sa smijehom, žena laže suze prosipljući, a niko krupno ka Turčin ne laže."
Petar Petrović Njegoš


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Shema ‘Leutar’ napravljena da optuži Hrvate i skrene istragu
PostPostano: 05 tra 2021, 20:59 
Offline

Pridružen/a: 03 pro 2020, 15:33
Postovi: 3164
Da se ne lažemo Senad Avdić i Slobodna Bosna kao notorno glasilo SDA pišu o ovome samo zato što je taj Ademović u NiP-u. Briga njih za pokojnim Leutarom.

Jasno je da je SDA usmjerila sve svoje snage na napade na vladu trojke u SŽ.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Shema ‘Leutar’ napravljena da optuži Hrvate i skrene istragu
PostPostano: 02 pro 2021, 15:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27394
Citat:
JESTE LI IZNENAĐENI? Svjedok otkrio tko stoji iza ubojstva Joze Leutara!?

https://grude.com/clanak/?i=354503&jest ... ze-leutara

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Shema ‘Leutar’ napravljena da optuži Hrvate i skrene istragu
PostPostano: 02 pro 2021, 15:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 ruj 2021, 12:54
Postovi: 2903
novem je napisao/la:
Citat:
JESTE LI IZNENAĐENI? Svjedok otkrio tko stoji iza ubojstva Joze Leutara!?

https://grude.com/clanak/?i=354503&jest ... ze-leutara


Amerikanci Bakiru: ili vraćaj ukradeno ili ideš na robiju u Guantanamo kao terorist odgovoran za teroristički napad i atentat na Leutara.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Shema ‘Leutar’ napravljena da optuži Hrvate i skrene istragu
PostPostano: 02 pro 2021, 17:54 
Offline

Pridružen/a: 28 svi 2020, 01:28
Postovi: 5716
Lokacija: planina
Zašto se uopće pokušavamo dogovoriti sa ovim teroristima??


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Aquinas_, Naša Kvačica, Tomba17 i 559 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO