|
|
Stranica: 16/26.
|
[ 630 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
chat nick
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 04:34 |
|
|
Na ovoj temi se dosta dobro vidi I hrvatska pricica pandan srpskoj.
Gde su srpski grobovi tu je srpska zemlja.
Gde su katolicke crkve to su Hrvati.
Stovana gospodo smanjite ribu izgibose deca. Mi Srbi smo te lekcije koje vi sad bubate davno doktorirali.
|
|
Vrh |
|
|
Bistrik
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 04:40 |
|
Pridružen/a: 29 tra 2015, 04:10 Postovi: 1058 Lokacija: Sarajevo
|
Citat: Da je Franjo Tuđman nešto izmislio sigurno ne bi postao predsjednik Hrvatske, niti bi HDZ bio svojevrsni narodni pokret. On je prihvatio postojeće stanje. Da ste vi bili privrženi hrvatstvu, glasovali bi za HDZ, a nije baš da nije bilo Muslimana u HDZ-u BiH. Bilo je, čak i u rukovodstvu. Zašto ste se priklonili SDA? Stranci koja je jasno bila islamistička, koja je težila nacionalizaciji bh. muslimana, i islamizaciji istih, kako je sam Izetbegović rekao. Pa evo - što nisu glasovali za HDZ BiH?
Pričaš post-festum. Nakon obračuna sa sarajevskom strujom HDZ-a koju je vodio Stjepan Kljujić, a osobito sukobom Hrvata i Bošnjaka prestaje i ono simboličko prisustvo muslimana u HDZ BiH. Ti kao Mujo kad dođeš na neki skup hrvatske stranke tipa HDZ, svi se uznemire - kao evo špijuna ... da nije tužno, bilo bi smiješno ... Navraćao sam povremeno u zadnjih 20 godina i znam što govorim. BH Hrvati apsolutno nisu spremni na prihvat muslimana hrvatskog podrijetla u svoje redove, čak ni kao nekog pomoćnog faktora. Nismo se mi priklonili SDA, nego za nas nema mjesta u hrvatskom korpusu ... Koliko je SDA zla napravila, napravio je i HDZ i slični njemu... Citat: Mi smo vas pokušali pohrvatit u Austrougarskoj - vi ste se oduprijeli. Čovjek koji je tome težio najviše - Ivo Pilar i njegova Hrvatska narodna zajednica, zajedno s franjevcima su živjeli za to, čak se odrekli revizije kmetstva da bi vas pridobili. Nije im uspjelo. I Srbi su imali sličan pokušaj u vrijeme borbe za crkveno-prosvjetnu autonomiju. I njima je problem. "Problem" u svima, izuzev muslimanima. Čovjek koji je težio svojevrsnom razlikovanju Hrvata od drugih, iako je i vas priznavao za Hrvate bio je Josip Štadler, ali on nikad nije imao masovnu podršku u narodu kao HNZ. Njegov politički utjecaj bio je relativno minoran, nažalost, jer je bio puno zdraviji od pilarske politike.
To su bili simbolički pokušaji sa pola srca, da se Srbima kontrira. Jedino je pravaški pokret, NDH i Poglavnik Ante Pavelić priznao BH muslimane za Hrvate bez zadrške, odmah državljanstva, puno priznanje pred Bogom i zakonom, i nitko više, nikada ...
Čak i onih 20 % koji to objektivno nisu bili ... Citat: Uza sve ove lijepe govorancije o miru, ljubavi, toleranciji, usklađivanju interesa, ti nisi odgovorio na najbitnijie. Zato ću se ja ponovit. Nije problem ni u Hrvatima ni u Srbima. Oni su vas htjeli posrbit, pohrvatit - vi ste ti koji ste odbili. Fino sam ti objasnio kako su stajale stvari u Austrougarskoj, pa sve do izbora SDA, i to masovno, kao vodeću stranku Bošnjaka. Izabrali ste SDA - islamističku partiju, a mogli ste glasovat za HDZ BiH ili Savez komunista. A zašto niste? I mir i rat počinju sa riječima, dobrim ili lošim ... 1991 su komunisti bili na kraju snaga, a HDZ BiH nije ponudio garanciju da se BiH neće podijeliti, a uveliko se šuškalo i znalo za pregovore Tuđman-Milošević... Potpora neovisnoj BiH je presudila za SDA, a tek onda je RKC dala potporu neovisnosti i pogurala BH Hrvate da glasuju za neovisnost. Pozicija HDZ BiH je i tada bila ambivalentna. Citat: Ti si čovjek pojedinac, koji je izrazio svoju kroatofiliju. Brojne su opcije pred tobom - možeš se izjasnit kao Hrvat na popisu, možeš ostat pro-hrvatski Bošnjak, možeš se pokatoličit, ne moraš. Možeš šta hoćeš. Ali hrvatski narod nema prava postavljat zahtjeve pred bošnjački narod. Maloprije reče podržao bi kada bi HNS tražio od Bošnjaka da se ostave političkog islama. Tko je HNS da zahtjeva od bilo kojeg naroda da se odrekne bilo čega? Gdje si zastranjao? U ostalom, pa nisu ni Hrvati ni Srbi ti koji bi trebali reć Bošnjacima šta da rade. Naše nacionalističke poltiike su čitavo jedno stoljeće ili dva vas pokušali pohrvatit ili posrbit. Nije problem kod Hrvata i Srba. Vi ste postali zaseban korpus - nacija, kako ti drago i nema nazad, niti Hrvati ni Srbi imaju vremena još jedno stoljeće da mozgaju jeste li vi Hrvati, Srbi ili ste Bošnjaci. Nemamo vremena. Odošmo mi.
Stvaranje i rastakanje država, naroda i nacija su procesi dugog trajanja. Ako nemaš strpljenja i razumijevanja da to traje stoljećima - što ću ti ja ... Njemačkoj, francuskoj ili engleskoj naciji je trebalo u prosjeku 1000 godina da se formiraju ... A kod Hrvata se na tome intenzivno radi već 200 godina, i ti bi odmah sve ...
_________________ Clinton for president !
Love USA !
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 05:16 |
|
|
BISTRIK
To muslimansko slepilo ne prolazi. Ponavljacu ti ovo dok ne odgovoris.
Kako to da vas Hrvatska kolektivno prizna kad kazes: Dobar dio muslimana se neće izjasniti kao Hrvati, niti bi kao ja i slični meni potpisali lojalnost RH i hrvatskom narodu.
Koji ti je to kolektiv I gde su mu granice ako kazes: Ovdje ne govorimo o zabrađenim nindžama, vehabijama, sandžak patriJotama i sličnim.
BISTRIK GDE SU GRANICE TOG TVOG KOLEKTIVA MUSLIMANA KOJI SE OSECAJU HRVATIMA?????
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 05:20 |
|
|
Nemoj bre da se sprdas ovde sa ljudima nego se ponasaj kao odrastao covek ili sevaj odavde.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 05:26 |
|
|
Jedino je pravaški pokret, NDH i Poglavnik Ante Pavelić priznao BH muslimane za Hrvate bez zadrške, odmah državljanstva, puno priznanje pred Bogom i zakonom, i nitko više, nikada ... ++++++ Samo da bi poklao Srbe I uzeo teritoriju.Tako se zaneo pa dosao do Beograda. Uostalom vezali su sa vama zastave I zadnji put iz istih razloga.
Njemačkoj, francuskoj ili engleskoj naciji je trebalo u prosjeku 1000 godina da se formiraju ... A kod Hrvata se na tome intenzivno radi već 200 godina, i ti bi odmah sve ... ++++++++++ Nije vam trebalo 1000 godina kad ste se turcili.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 06:42 |
|
|
Naše nacionalističke poltiike su čitavo jedno stoljeće ili dva vas pokušali pohrvatit ili posrbit. Nije problem kod Hrvata i Srba. Vi ste postali zaseban korpus - nacija, kako ti drago i nema nazad, niti Hrvati ni Srbi imaju vremena još jedno stoljeće da mozgaju jeste li vi Hrvati, Srbi ili ste Bošnjaci. Nemamo vremena. Odošmo mi.
++++++++ Ovo je skoro pa sustina.
Hrvatska je otisla na svoju stranu. Srbija ima svoj put. Narodi u tkz.bih prate svoje matice sto je apsolutno normalno I potpuno legitimno. Sta ce muslimani da rade to je zaista njihova stvar. Za svo ovo vreme ja sam shvatio da je njihova jedina politika I moram reci I neka vrsta religije-jedinstvena BiH pod vladavinom muslimana. U sve ce okrenuti. Kolektivno Hrvati. Sutra bi bili Srbi da ih hoce Srbi pod njihovim uslovima. Pa su najvece zrtve I izgenocidisani pred MZ samo da bi druga dva naroda bili donji I da bi visoki predstavnik im izgurao unitarnu bih. Pa su I islamisti da bi ih pogledali ovi iz muslimanskog sveta. I demokrate gradjani da bi po principu 1 covek 1glas opet ugusili druga dva naroda. Naviklo je to vekovima da koristi ili tudje interese zarad svojih ili da svadja druge pa izvlaci korist. Srbima je vise dosta toga.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 07:47 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8222 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
lider30 je napisao/la: Jeste. To je to. Sad sam uvjeren. Muslimani su većinom od krstjana nastali. Aje ti na sarajevske forume, pa se lažite međusobno i wishsful thinking stavljajte kao općeprihvaćene istine. Ako se lažemo na taj način onda i vama odgovara da se lažemo baš na taj način. Naime, postoje dvije podvrste Bošnjaka. Oni kod kojih je otac babo i oni kod kojih je otac tata. Ovi kod kojih je otac babo očigledno nemaju problema da svoj identitet vežu sa Turcima i islamom. Mi kojima je otac tata ne želimo da svoj identitet vežemo sa Turcima i islamom i zato tražimo drugo objašnjenje zašto smo poseban narod (ni Srbi ni Hrvati). Dakle objašnjenje koje dokazuje da smo bili drugi narod i prije Turaka to jest, da su naši preci imali neku suštinsku razliku u odnosu na pretke Srba i Hrvata. I zato se fatamo za tu priču o krstjanima koji su kao između katolika i pravoslavaca i eto tako mi nismo samo produkt Turskog donošenja islama na ove prostore. Ova tematika bi trebala da je bitna i Hrvatima i Srbima ako ne žele da ovdje imaju islamsku državu punu radikala i bombaša samoubica. Vi bi trebalo da ohrabrujete Bošnjake da su zaista bili posebni i prije Turaka i islama i da samim tim ima smisla da budu poseban narod i bez islama. Ta priča je jedina šansa nama kojima je otac tata da u budućnosti nadjačamo one kojima je otac babo.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 08:10 |
|
|
Bistrik je napisao/la: Citat: Daklem da utvrdimo. Gospoda koja se osjeća Hrvatima uvijek su dobrodošla da se pohrvate pojedinačno. Nitko vam ne brani. Pa sad vi izvolite nastavit raspravu o krstjanima.
Da ti nisi slučajno neka institucija pa ovako da daješ preporuke što se treba raditi ? Tvoj prijedlog nije prihvatljiv i realan, jer ne postoje niakvi uvjeti za to. Kod nas na Zapadnom Balkanu je identitet uvijek kolektivan i rješava se uvijek kolektivno. Nego reci ti meni, što BH Hrvati u BiH inzistiraju na kolektivnim pravima i rješenjima ? Kako bi bilo da ja tebi velim, da vas mi ne prihvaćamo, pa ako neki od vas individualno kao Želja Komšić hoće da prizna BiH kao državu, izjašnjava se kao Bošnjo katolik i oženi muslimanku, da pređe na ovamo na našu stranu. I da su nam samo takvi potrebni. To je skandal ... i ti to vrlo dobro znaš. Neozbiljan si i krajnje zlonamjeran i zamolio bih te da takve glupe prijedloge više ne daješ ... Baš zato jer nisam institucija napisao sam to što sam napisao. Kod tebe možda identitet jest samo kolektivni, kod mene nije, on je višeslojan. Ako se pohrvatiš bit će dio novog kolektiva, a ne starog. Šta je problem? Zato jer inzistiraju na ostvarenju svojih kolektivnih prava koja im pripadaju. Kakve to veze ima s tim što ti hoćeš hrvatizirat Bošnjake? Pa otprilike to što kažeš za Komšića, takvo nešto se govorilo stalno u vrijeme Komšićevog mandata. Ti imaš svako pravo da uputiš taj poziv, a ja da ga odbijem.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 08:20 |
|
|
Bistrik je napisao/la: Pričaš post-festum. Nakon obračuna sa sarajevskom strujom HDZ-a koju je vodio Stjepan Kljujić, a osobito sukobom Hrvata i Bošnjaka prestaje i ono simboličko prisustvo muslimana u HDZ BiH. Ti kao Mujo kad dođeš na neki skup hrvatske stranke tipa HDZ, svi se uznemire - kao evo špijuna ... da nije tužno, bilo bi smiješno ... Navraćao sam povremeno u zadnjih 20 godina i znam što govorim. Kad su bili opći izbori u BiH, a kad je Kljujić smijenjen? Citat: BH Hrvati apsolutno nisu spremni na prihvat muslimana hrvatskog podrijetla u svoje redove, čak ni kao nekog pomoćnog faktora. Nismo se mi priklonili SDA, nego za nas nema mjesta u hrvatskom korpusu ... Koliko je SDA zla napravila, napravio je i HDZ i slični njemu... Opet si nešto pobrkao. Bh. Muslimani nisu spremni uć u hrvatski korpus. Ako jesu, tko im brani da se izjasne kao Hrvati. Stvar je ovakva - u Hrvatskoj već imaš oko 20 tisuća Hrvata muslimanske vjere. Ako je moglo njih 20 tisuća to uradit, može i preostalih 1,2 milijuna. Pitam te - tko vam brani da prihvatite hrvatske interese kao svoje? Citat: To su bili simbolički pokušaji sa pola srca, da se Srbima kontrira. Najmanje je bio simbolički. Na tome se zajedno s franjevcima intenzivno radilo. Citat: Jedino je pravaški pokret, NDH i Poglavnik Ante Pavelić priznao BH muslimane za Hrvate bez zadrške, odmah državljanstva, puno priznanje pred Bogom i zakonom, i nitko više, nikada ...
Čak i onih 20 % koji to objektivno nisu bili ... Da, tako da ti Muslimani nisu imali nikakvog realnog utjecaja. Čak i u većinskim muslimanskim mjestima, Hrvati katolici su bili disproporcionalno zastupljeni u državnoj službi, časničkom kadru itd. Citat: I mir i rat počinju sa riječima, dobrim ili lošim ... 1991 su komunisti bili na kraju snaga, a HDZ BiH nije ponudio garanciju da se BiH neće podijeliti, a uveliko se šuškalo i znalo za pregovore Tuđman-Milošević...
Potpora neovisnoj BiH je presudila za SDA, a tek onda je RKC dala potporu neovisnosti i pogurala BH Hrvate da glasuju za neovisnost. Pozicija HDZ BiH je i tada bila ambivalentna. Pregovori tobožnji se nisu ni vodili u vremenu veljača-ožujak 1991., a kamoli ranije. HDZ BiH je davno bio protiv podjele BiH, barem deklarativno kao i SDA. Pa je i SDA htjela islamsku državu. Citat: Stvaranje i rastakanje država, naroda i nacija su procesi dugog trajanja. Ako nemaš strpljenja i razumijevanja da to traje stoljećima - što ću ti ja ...
Njemačkoj, francuskoj ili engleskoj naciji je trebalo u prosjeku 1000 godina da se formiraju ... A kod Hrvata se na tome intenzivno radi već 200 godina, i ti bi odmah sve ... Hrvatska nacija davno se formirala - voz otišo.
|
|
Vrh |
|
|
Bistrik
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 08:25 |
|
|
Citat: Ovo je skoro pa sustina. Hrvatska je otisla na svoju stranu. Srbija ima svoj put. Narodi u tkz.bih prate svoje matice sto je apsolutno normalno I potpuno legitimno. Sta ce muslimani da rade to je zaista njihova stvar.
Da ti nisu bitni muslimani ne bi se ovako stalno i gnjevno javljao. Žuljamo mi tebe ... i bitni smo ti, jer tvoji BH Srbi ne mogu da bez nas neke stvari provedu ... Naš razlaz tek treba da se dogodi ... Citat: Za svo ovo vreme ja sam shvatio da je njihova jedina politika I moram reci I neka vrsta religije-jedinstvena BiH pod vladavinom muslimana.
Kolektivna politika je fizički opstanak. Tko ga god ugrožava moramo za vratove ... Nikada, a možda ni tada BiH neće biti pod muslimanskom vladavinom ... Citat: U sve ce okrenuti. Kolektivno Hrvati.
Samo jedan dio želi da se vrati u matični hrvatski korpus. Citat: Sutra bi bili Srbi da ih hoce Srbi pod njihovim uslovima. Ako ti dosada u ovih 200 godina nismo pokazali da nećemo Srbe, onda ne znam ... Citat: Pa su najvece zrtve I izgenocidisani pred MZ samo da bi druga dva naroda bili donji I da bi visoki predstavnik im izgurao unitarnu bih. Pa su I islamisti da bi ih pogledali ovi iz muslimanskog sveta. I demokrate gradjani da bi po principu 1 covek 1glas opet ugusili druga dva naroda. Naviklo je to vekovima da koristi ili tudje interese zarad svojih ili da svadja druge pa izvlaci korist. Srbima je vise dosta toga.
Kakva unitarna BiH, cijela iz 3 dijela Ne moš je ni ovakvu istrpit ... Srbi bi htjeli kruha preko pogače, ali će na kraju kao i svi ostali za zeleni stol i potpisat sve što treba da se mirno raziđemo ...
Love USA !
|
|
Vrh |
|
|
Bistrik
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 08:59 |
|
|
Citat: Baš zato jer nisam institucija napisao sam to što sam napisao. Kod tebe možda identitet jest samo kolektivni, kod mene nije, on je višeslojan. Ako se pohrvatiš bit će dio novog kolektiva, a ne starog. Šta je problem? Zato jer inzistiraju na ostvarenju svojih kolektivnih prava koja im pripadaju. Kakve to veze ima s tim što ti hoćeš hrvatizirat Bošnjake? Pa otprilike to što kažeš za Komšića, takvo nešto se govorilo stalno u vrijeme Komšićevog mandata. Ti imaš svako pravo da uputiš taj poziv, a ja da ga odbijem. Problem je što ima ovakvih kao ja na stotine tisuća među muslimanima, i ili idemo svi natrag u hrvatski korpus gdje pripadamo, ili nitko ... Hrvatska inačica Željka Komšića - nikad i poziv ti je odbijen ... Citat: Kad su bili opći izbori u BiH, a kad je Kljujić smijenjen? Svibanj 1990 - HDZ došao na vlast u RH Kolovoz 1990 - početak dijaloga Tuđman-Milošević - inicirao Tuđman Studeni 1990 - izbori BiH (dakle znalo se da su dogovori o sudbini BiH između Tuđmana i Miloševića u tijeku, i sa tim se baratalo u predizbornoj kampanji i tisku) Ožujak 1991 - dogovorom u Karađorđevu zaključeni 6.mjesečni pregovori H - S strane Veljača 1992 - smjena Stjepana Kljujića 1990/91 većina muslimana nije znala što Alija Izetbegović doista planira. Mnogi su mislili da je u pitanju pučko muslimanstvo sa BH domoljubljem. Tko je 1991 mislio na mudžahedine, izmišljanje bošnjačke nacije 1993, bošnjačko-hrvatski sukob, pljačku naroda i države i sl. stvari ... Nitko ... Hladan tuš je uslijedio Citat: Opet si nešto pobrkao. Bh. Muslimani nisu spremni uć u hrvatski korpus. Ako jesu, tko im brani da se izjasne kao Hrvati. Stvar je ovakva - u Hrvatskoj već imaš oko 20 tisuća Hrvata muslimanske vjere. Ako je moglo njih 20 tisuća to uradit, može i preostalih 1,2 milijuna. Pitam te - tko vam brani da prihvatite hrvatske interese kao svoje?
Tko brani RH da pozove sve muslimane koji se osjećaju Hrvatima u državljanstvo RH ? Taj isti koji brani mnogim muslimanima da se izjašnjavaju Hrvatima ... Citat: Da, tako da ti Muslimani nisu imali nikakvog realnog utjecaja. Čak i u većinskim muslimanskim mjestima, Hrvati katolici su bili disproporcionalno zastupljeni u državnoj službi, časničkom kadru itd.
NDH princip je bio ispravan, a to su tehnički detalji ... Citat: Hrvatska nacija davno se formirala - voz otišo. Svaka nacija je živo tkivo. Nije ni američka nacija završila proces formiranja, a da Hrvati jesu ...
Love USA !
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 09:52 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8387 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Da 49% 49% [ 19 ] x
Čisto da pratim temu.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 09:59 |
|
|
Bistrik je napisao/la: Svibanj 1990 - HDZ došao na vlast u RH Kolovoz 1990 - početak dijaloga Tuđman-Milošević - inicirao Tuđman
Studeni 1990 - izbori BiH (dakle znalo se da su dogovori o sudbini BiH između Tuđmana i Miloševića u tijeku, i sa tim se baratalo u predizbornoj kampanji i tisku) Ožujak 1991 - dogovorom u Karađorđevu zaključeni 6.mjesečni pregovori H - S strane Veljača 1992 - smjena Stjepana Kljujića
1990/91 većina muslimana nije znala što Alija Izetbegović doista planira. Mnogi su mislili da je u pitanju pučko muslimanstvo sa BH domoljubljem. Tko je 1991 mislio na mudžahedine, izmišljanje bošnjačke nacije 1993, bošnjačko-hrvatski sukob, pljačku naroda i države i sl. stvari ...
Malo si poremetio kronologiju. Preogovri Tuđmana i Miloševića počeli su tek u ožujku 1991. A tek tada se negdje Oslobođenje i druge tiskovine počele bavit time. Kljujića naslijedio Brkić, isto pro-bosanski. Nađi mi šta su točno tiskovine u periodu pred izbore pisali. Ja sam tebi našo. Pa mi onda reci šta su i čije novine pisale i čija je krivica što ste vi Bošnjaci, i što ste birali SDA, a ne HDZ.
|
|
Vrh |
|
|
KiM
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 10:05 |
|
|
Providan ovaj Bistrik. On bi želeo da Hrv. hameri i vojska uleti u tamni vilajet. Kao 95 i Manjaca Banjaluka
Suncokreti iz trokuta da im pljescu bacaju cveće i kliču. Što su Srbi iz zapadnog dela zgurani u istočni ili u Srbiju. Normalno posle slavlja da ih što pre isprate i samo Hercegovinu da prezale.
Kad je čovek ili nacija nemoćna slaba inferiorna ona traži sadaku i prosjaci od svakog. Pa gde prodje i upali. Kao izgažena kurva kojoj je vreme isteklo. Najeftinija ona sa stajge . Za paklu najjeftinije krdze.
To su danas ovi sto su bili nekad deo nas. Danas izritani od svih ostavljeni ko *** na kiši.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 10:21 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 10:24 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 10:27 |
|
|
O raspoloženju prema hrvatstvu u ono vrijeme od jednog pro-bosanskog Hrvata Neđe von Lyubuschky
Privitak/ci: |
Untitled.png [ 9.81 KiB | Pogledano 2621 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Bistrik
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 10:50 |
|
|
Citat: Franjo Tuđman zatražio je, 24. kolovoza 1990., u doba početka velikosrpske pobune u Hrvatskoj, sastanak sa Slobodanom Miloševićom. Ovo je citat sa hrvatske Wikipedije... Tad se još počelo pregovarati, pa su došle ekspertske grupe, pa u ožujku 1991 finaliziranje dogovora ... Vele hrvatski svjedoci iz tog vremena da se nije postigao ČVRST dogovor, nego je valjda bio labav i mijenjao se prema stanju na terenu... Odmah iza ožujka 1991 su navalili na Kljujića i čim se vidjelo da neće sa Srbima, pritisak dok nije smijenjen ... U toj atmosferi bi ti da preplašeni muslimani kojima stoji srpska nožina nad glavom da ih netko proda Srbima i da glasuju za HDZ čiji lider tamo sa Srbima muti ... Strahovito nas potcjenjujete i onda i danas ... Tu situaciju je iskoristio Izetbegović + islamska propaganda i eto ti nesreće ... Svi snosimo odgovornost za ove stvari, a na nama je napravimo bolje ... Citat: O raspoloženju prema hrvatstvu u ono vrijeme od jednog pro-bosanskog Hrvata Neđe von Lyubuschky U Jugoslaviji je bila strašna negativna propaganda prema hrvatstvu, pa je čak i među Hrvatima katolicima bio strah od ekstremizma i loš ukus poraza iz 2. svjetskog rata u ustima. Da se znalo što se sada zna, da će RH postati ipak demokratska zemlja, članica EU i NATO svi bi zašutili ... Vrijeme je pokazalo ...
Love USA !
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 12:04 |
|
|
Bistrik je napisao/la: Citat: Franjo Tuđman zatražio je, 24. kolovoza 1990., u doba početka velikosrpske pobune u Hrvatskoj, sastanak sa Slobodanom Miloševićom. Ovo je citat sa hrvatske Wikipedije... Tad se još počelo pregovarati, pa su došle ekspertske grupe, pa u ožujku 1991 finaliziranje dogovora ... Vele hrvatski svjedoci iz tog vremena da se nije postigao ČVRST dogovor, nego je valjda bio labav i mijenjao se prema stanju na terenu... Odmah iza ožujka 1991 su navalili na Kljujića i čim se vidjelo da neće sa Srbima, pritisak dok nije smijenjen ... U toj atmosferi bi ti da preplašeni muslimani kojima stoji srpska nožina nad glavom da ih netko proda Srbima i da glasuju za HDZ čiji lider tamo sa Srbima muti ... Strahovito nas potcjenjujete i onda i danas ... Tu situaciju je iskoristio Izetbegović + islamska propaganda i eto ti nesreće ... Svi snosimo odgovornost za ove stvari, a na nama je napravimo bolje ... Citat: O raspoloženju prema hrvatstvu u ono vrijeme od jednog pro-bosanskog Hrvata Neđe von Lyubuschky U Jugoslaviji je bila strašna negativna propaganda prema hrvatstvu, pa je čak i među Hrvatima katolicima bio strah od ekstremizma i loš ukus poraza iz 2. svjetskog rata u ustima. Da se znalo što se sada zna, da će RH postati ipak demokratska zemlja, članica EU i NATO svi bi zašutili ... Vrijeme je pokazalo ... Opet nisi uspio glavne dijelove osporit. U to vrijeme nije bilo tiska koji je govorio bilo šta o vezi Tuđmana i Miloševića, sve do kasnog ožujka 1991., pola godine nakon općih izbora. U to vrijeme Tuđman i HDZ BiH bili su prijateljski raspoloženi prema Muslimanima, ali i poslije toga. "Problem" ste bili vi. Dakle, sami ste se opredijelili za zasebnost i različitost. Opet kažem, ti kao pojedinac ako se osjećaš kao Hrvat, slobodan si da se i deklariraš kao takav. U nas cvjeta tisuće cvjetova. Imaš 100% unitariste i patriJote u vidu daidža, i 100% treće-entitetaše kao Jelavić i slični. U koji god tabor hoćeš - možeš.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 12:41 |
|
|
Alija u Foci 1991: Citat: Pet ili deset minuta kasnije, Izetbegovic je izrekao fatalnu recenicu: Ne slazem se da bude muslimanska drzava, mi hocemo drzavu Bosnu i Hercegovinu svih naroda i narodnosti jer muslimana je jos manje od 50 posto.
|
|
Vrh |
|
|
yayo
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 12:44 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Alija u Foci 1991: Citat: Pet ili deset minuta kasnije, Izetbegovic je izrekao fatalnu recenicu: Ne slazem se da bude muslimanska drzava, mi hocemo drzavu Bosnu i Hercegovinu svih naroda i narodnosti jer muslimana je jos manje od 50 posto. Neće biti muslimanska država ni ako ih bude preko 50 posto.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 13:23 |
|
|
S obzirom da muslimani po Kuranu ne smiju imati prijatelje nemuslimane, pomirenje bi sigurno bilo puno lakse ako bi Hrvati presli na islam.
|
|
Vrh |
|
|
yayo
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 13:38 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: S obzirom da muslimani po Kuranu ne smiju imati prijatelje nemuslimane, pomirenje bi sigurno bilo puno lakse ako bi Hrvati presli na islam. Prvo bi trebali postati krstjani da nakon što prijeđu na islam nemaju iste probleme kao i Bošnjaci.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 13:59 |
|
|
yayo je napisao/la: bezimeni12 je napisao/la: Neke stvari ovdje su pobrkane. Bogumili i krstjani nije isto. Krstjani su postojali u BIH, pripadnici tzv. CB, postoje i sacuvane knjige koje su im sluzile u religioznim obredima. CB je bila pravoslavna crkva. Ako je CB bila pravoslavna crkva, jesu li onda i francuski katari bili pravoslavci? pametno pitanje,svaka cast! LOL pravoslavna crkva
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH Postano: 30 lip 2015, 14:05 |
|
|
lider30 je napisao/la: - Ali kako objašnjavaš da je Bihaćki kraj najčišći sa islamiziranim stanovništvom u BiH? - Kako objašnjavaš da je Albanija islamizirana na sličnom stupnju kao i BiH - ako ne i većem? - Kako to da već od početka 15-tog stoljeća nema značajnijih tragova bosanskih krstjana već je riječ o marginalnim grupicama, a tek 100 godina kasnije počinju islamizacije u BiH i to sličnim intezitetom na svim područjima? - Kako to da na području današnje Hrvatske se krajem 16. stoljeća i u prvoj polovici 17. stoljeća još brže islamiziralo stanovništvo nego u Bosni? - I na toj karti je samo označeno područje Bosne, a bosanski krstjani su bili fenomen u Bosni. A i karta se ne podudara toliko. Tuzlanski kraj je jak sa muslimanskim stanovništvom, krstjana po karti nije bilo i masu još nepodudarnosti. wow,jako zanimljivo mesciniu da islamizacija ide brze na rubovima tamo di je prisutna vojska turska i tako te strateski najznacajnije utvrde za provaljivat na zapad
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Teuton i 88 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|