HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 sij 2025, 03:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 630 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Sljedeća

Jeste li za trajnu pomirbu i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH ?
Da 47%  47%  [ 21 ]
Ne 36%  36%  [ 16 ]
Ne znam. 18%  18%  [ 8 ]
Ukupno glasova : 45
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Trajna pomirba i usklađivanje interesa katolika i muslimana u BiH
PostPostano: 01 srp 2015, 14:47 

Tuta je napisao/la:

Mogu ja da odgovorim. Nije.

Hvala na odgovoru, gospodine Tuto. :001_smile U skladu je sa mojim razmisljanjima.

Tuta je napisao/la:
Ista stvar je i sa Srbijom u odnosu na Republiku Srpsku.

Cini Vam se, gospodine Tuto. Niste dobro upoznati sa razmisljanjima i idealima gradjana Srbije.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 14:56 

Vujadin je napisao/la:
Yayo, sta mislis da li je Hrvatska spremna da ostane u regionu jer je to jedini nacin da bude u istoj cjelini sa Hrvatima u BiH?

Da li je spremna da zrtvuje svoju mitteleuropsku buducnost za 420.000 Hrvata u BiH?

Hrvatska je još uvijek u "regionu" i neće izaći iz njega sve dok Kukurikavci ne odu s vlasti. Izvjesno je da će se jednom opet vratiti na vlast i onda ako smo izašli iz "regiona", onda opet ulazimo u njega.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 15:01 

Vujadin je napisao/la:
Tuta je napisao/la:

Mogu ja da odgovorim. Nije.

Hvala na odgovoru, gospodine Tuto. :001_smile U skladu je sa mojim razmisljanjima.

Tuta je napisao/la:
Ista stvar je i sa Srbijom u odnosu na Republiku Srpsku.

Cini Vam se, gospodine Tuto. Niste dobro upoznati sa razmisljanjima i idealima gradjana Srbije.

Prihvaćam da su Prečani solidarniji s prekodrinskom braćom. Govorio sam o visokoj politici. Primjerice, Miloševićeve sankcije Republici Srpskoj, ili nedavno stiskanje Vučića od pojedinih zemalja.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 15:15 

yayo je napisao/la:
:smijeh Ma tko se to u Hrvatskoj fura na Češku, Austriju? Malobrojna skupina marginalnih desničara kojima se ne sviđa "politika regiona" koju sprovodi vlada Zorana Milanovića.

yayo je napisao/la:

Veliki sam protivnik "politike regiona". Hrvatska se nema što baviti sa Srbijom više. Samo se šteti hrvatskim nacionalnim interesima. Naš "region" su kao što je Vujadin napisao Austrija, Češka itd. Srbija se može igrati "regiona" sa Crnom Gorom ili Kosovom ili čime god, tko joj brani. Ali nikako sa Hrvatskom. Meni je osobno dosta toga.

Iskljuci se ti jedan dan sa foruma pa pitaj nekoga sta je tvoje misljenje.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 15:46 

Vucic je precan iz Cipuljica Bugojnskog. Vas zema.
Potpredsednica Vlade Zorana iz Tuzle. Jedina na Vladi glasala za Engl. Rezoluciju o Srebrenici.
Novine je cerece s punim pravom 10 dana. Član plave zenske masonske loze .
Član Ist Vest Bridž satanista. Doveli Trilateralu pre par meseci. Na sajtu stoje neki mračni likovi.

Ako ukucaš na youtube Ko vlada Srbijom od Milost Petrovica videćeš masu opskurnih likova i njihovu šemu povezivanja i delokrug i dijapazon aktivnosti. Kao i kome služe. Jer ima više sukobljenih timova.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 16:47 

DzoniBG je napisao/la:

Tako reci brate, da se razumemo...

Nista Balkan, nego sa Austrijom i Ceskicom... a Madjarska, Slovacka, Poljska :sneaky2 ... to su sve one slatke zemljice Mitteleurope, gde ti kao hrvatski covjek prirodno pripadas...

Zanima me gde je u toj prici neki Hrvoje iz Busovace... koliko je on blizak sa nekim Cehom npr... gde se oni nalaze...ma ne mogu ni u kafani da sede, jedan zdere rakiju dok ne zamoli da mu donesu vrata da izadje...drugi se zaliva pivom... jedan zdere kajmak i prsut, a drugi knedlicke...

Ali nema veze, sve je to "europska porodica naroda"...samo ne Srbi i Balkan, to je kakano, to je fuj... ma ne moze ni region... ne dam... :nono

Pa kakve veze sad ima Srbija i Srbi, šta bi Hrvatska trebala imati neke posebne veze ili pak čekati mig i odobravanje Beograda.
Kao u ona "dobra stara" vremena Srboslavije, ne sumnjam da bi to voljeli ali voz ide na vama je sad da se priključite a ne obratno, nas ne zanima Ruska Federacija.
Iako Englezi i Francuzi furaju priču zapadnog Balkana od toga nema ništa, imaju oni i svojih problema do grla, propao projekt kao i bivša država.

Hrvatska treba imati dobre diplomatske, gospodarske i svake druge odnose koji spadaju u normalnu međususjedsku suradnju na obostranu korist, znači odnose kakve treba imati i sa Mađarskom, Slovenijim, Crnom Gorom i ništa više od toga.

I kakve veze ima FBiH i HB Hrvati s Srbijom, većina HB Hrvata i onako jesu formalno EU državljani.

Što e tiče Balkana možemo mi svi glumiti i praviti se ali sve je to ista kultura korupcije, kriminala, političke beskruploznosti na ovoj stražnjici Europe, sve uzor do uzora od Hrvata, Srba, Bošnjaka, Grka, Bugara, Albanaca ne znaš koji je veći Europejac :smijeh

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 17:27 

Ministry of Sound je napisao/la:
yayo je napisao/la:
Rađe ću imati posla sa jednom Poljskom nego sa jednom Srbijom. Zašto nebi Hrvoje iz Busovače bio okrenut Češkoj, Mađarskoj itd.? Slažem se s tobom samo ne Srbi i Balkan.

Dok budeš plesao bečki valcer na nekom dvoru s pogledom na Dunav, nemoj zaboraviti nas male seljačiće iz BiH.

Mali se nada ularu ćebetu i četkama za timarenje.Opio ga miris,štale.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 18:30 

DzoniBG je napisao/la:
yayo je napisao/la:
Veliki sam protivnik "politike regiona". Hrvatska se nema što baviti sa Srbijom više. Samo se šteti hrvatskim nacionalnim interesima. Naš "region" su kao što je Vujadin napisao Austrija, Češka itd. Srbija se može igrati "regiona" sa Crnom Gorom ili Kosovom ili čime god, tko joj brani. Ali nikako sa Hrvatskom. Meni je osobno dosta toga.

Tako reci brate, da se razumemo...

Nista Balkan, nego sa Austrijom i Ceskicom... a Madjarska, Slovacka, Poljska :sneaky2 ... to su sve one slatke zemljice Mitteleurope, gde ti kao hrvatski covjek prirodno pripadas...

Zanima me gde je u toj prici neki Hrvoje iz Busovace... koliko je on blizak sa nekim Cehom npr... gde se oni nalaze...ma ne mogu ni u kafani da sede, jedan zdere rakiju dok ne zamoli da mu donesu vrata da izadje...drugi se zaliva pivom... jedan zdere kajmak i prsut, a drugi knedlicke...

Ali nema veze, sve je to "europska porodica naroda"...samo ne Srbi i Balkan, to je kakano, to je fuj... ma ne moze ni region... ne dam... :nono

:rigam šovinisticko generalizatorsko sranje!!

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 19:24 

:D

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 19:29 

Koja sličnost.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 20:24 

korrisnik je napisao/la:

:D

Koje smaranje. :crying

Moram da se oporavim.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 20:54 

bezimeni12 je napisao/la:
yayo je napisao/la:
:smijeh Ma tko se to u Hrvatskoj fura na Češku, Austriju? Malobrojna skupina marginalnih desničara kojima se ne sviđa "politika regiona" koju sprovodi vlada Zorana Milanovića.

yayo je napisao/la:

Iskljuci se ti jedan dan sa foruma pa pitaj nekoga sta je tvoje misljenje.

Ono što sam htio reći jest da Hrvatskom narodu kao "region" pripadaju Češka, Mađarska itd. ali malobrojni to prihvaćaju.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 21:10 

chat nick je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:

Dok budeš plesao bečki valcer na nekom dvoru s pogledom na Dunav, nemoj zaboraviti nas male seljačiće iz BiH.

Mali se nada ularu ćebetu i četkama za timarenje.Opio ga miris,štale.

Tebe opio miris tek tiskanog letka sa šešeljevom facom pa si zato ovakav.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2015, 22:20 

daramo je napisao/la:

Pa kakve veze sad ima Srbija i Srbi, šta bi Hrvatska trebala imati neke posebne veze ili pak čekati mig i odobravanje Beograda.
Kao u ona "dobra stara" vremena Srboslavije, ne sumnjam da bi to voljeli ali voz ide na vama je sad da se priključite a ne obratno, nas ne zanima Ruska Federacija.
Iako Englezi i Francuzi furaju priču zapadnog Balkana od toga nema ništa, imaju oni i svojih problema do grla, propao projekt kao i bivša država.

Hrvatska treba imati dobre diplomatske, gospodarske i svake druge odnose koji spadaju u normalnu međususjedsku suradnju na obostranu korist, znači odnose kakve treba imati i sa Mađarskom, Slovenijim, Crnom Gorom i ništa više od toga.

I kakve veze ima FBiH i HB Hrvati s Srbijom, većina HB Hrvata i onako jesu formalno EU državljani.

Što e tiče Balkana možemo mi svi glumiti i praviti se ali sve je to ista kultura korupcije, kriminala, političke beskruploznosti na ovoj stražnjici Europe, sve uzor do uzora od Hrvata, Srba, Bošnjaka, Grka, Bugara, Albanaca ne znaš koji je veći Europejac :smijeh

A gde sam ja rekao to sto mi trpas u usta... procitaj par postova diskusije koje citiras...

Poceo sam pricu protiv "regiona", kao eufemizma za prostor natopljen krvlju, koji sad guraju na silu da bude u bogznakakvim dobrim odnosima, politicari i njihove govorancije prelaze granicu dobrog ukusa... narod te perverzije mora da gleda svako malo...

A onda sam majstoru plasticno docarao koliko je nekom Hrvatu iz srca Bosne daleka Ceska, i da trazenje nekog mitteleuropskog bratstva sa narodima sa kojima malo toga delis je isto druga krajnost... po svaku cenu, samo da se ne spominje Balkan, koji je ustvari pravi naziv za "region", koji se toliko patoloski mrzi kod nekih, da ne smeju ni da ga izgovore...

Veliki deo Hrvata pripada Balkanu... geografski, kulturoloski, istorijski... kako god hoces... pogotovo ljudi koji zive ili vuku poreklo iz BiH, na ovom forumu... raznim mentalnim egzibicijama se pokusava to negirati, kao, nije to Balkan, to je Mediteran, pa panonska oblast... da i to je u nekim delovima, ali glavnina je Balkan... i veliki broj Hrvata su tipicni Balkanci, u zivotnom stilu, obicajima, jezikom koji dele se okolinom...i psovkama... :cool

Ta cela prica o evropskoj uljudbi koja je protivteza balkanskoj primitivnosti... moze do nekle da prodje... ali kad se stvari ogole, vise ne moze... dobro poznajem mentalitet i bosanaca, i hercegovaca, i dalmatinaca... i ostalih... uljudba pada posle 2 piva(ako i toliko), i onda su klasicni balkanjerosi... sa svim onim sarmom i prostotom koju nose kao epolete...

Vrh

PostPostano: 02 srp 2015, 00:44 

Ovdje se uglavnom i laprdaju gluposti. Hrvatski ulazak u Višegradsku skupinu bi bio najveći udarac njemačkim interesima i onome za što se oni zalažu ovdje.

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2015, 03:16 

Ne znam kako da opisem tu sakatu zelju mnogih Hrvata iz Hrvatske da pripadaju nekakvom Zapadu sem kao pricu cistacice iz Holivuda koja kada dodje u svoju zabit u Tenesiju kaze:Ja sam u Holivudu tamo imam neke poslove.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2015, 03:20 

Vujadin je napisao/la:
Hrvatska ima neke simpatije prema vama, ne zato sto vas zeli integrisati, vec da kontrira Srbima.

Točno. Simpatije prema Muslimanima postoje zbog
a) nepoznavanja političkih prilika u BiH, poglavito u FBiH, zbog medijske izoliranosti Hrvata u BiH
b) svijesti da su i Muslimani bili žrtve velikosrpskog pohoda

Vujadin je napisao/la:
Upravo suprotno od integracije, njima je cilj potpuni otklon od Balkana, ciji je BiH neodvojivi dio, i priblizavanje Visegradskoj grupi srednjoevropskih zemalja. Tako da ta hrvatska ideja nacije ne temelji se samo na religijskoj, vec i na kulturoloskoj podlozi.

Točno. I zbog toga često dolazi do odbacivanja BiH u kompletu. Hrvat prezire Balkan. S tim da ti ne uočavaš da i Hrvat u BiH prezire Balkan. Postoje iznimke od pravila i u RH i u BiH i to brojne i eksponirane, u javnosti utjecajne, ali i jedni i drugi, hrvatski narod u cjelini, želi se odmaći od Balkana i vratiti u okrilje središnje Europe. Zato želimo i BiH što prije u EU, između ostaloga.

Vujadin je napisao/la:
Pa tako Hrvati iz BiH, nesumnjivo razvijeni u balkanskom kulturnom krugu, nisu bas ideal u Hrvatskoj, koja se fura na Cesku, Austriju... za razliku od recimo ugleda koji Srbi iz BiH imaju u Srbiji. Tako je to, pa kome milo, kome drago.

Većim dijelom netočno. Objasnit ću.

Je li BiH dio srednje Europe? Ne baš previše. Ali ipak jest. Moglo bi se reći ugrubo da je BiH po kulturi možda 20% srednja Europa i Mediteran, 80% čisti Balkanluk. Udio Srednje Europe i Mediterana u nekoj virtualnoj kulturi BiH, kažem virtualnoj jer ne postoji jedinstvena kultura Bejha, odgovara udjelu Hrvata, katolika u stanovništvu BiH. Herceg-Bosna da se izdvoji iz BiH bila bi ništa manje srednjoeuropska od RH ili pojedinih dijelova RH.

Jer što je to Srednja Europa, a što Balkan? I jedan i drugi prostor nije definiran geografijom nego kulturom. Kultura Hrvata u BiH je srednjoeuropska, a svih ostalih balkanska. Jer Balkan definiramo kao ostavštinu Turskog Carstva, prvenstveno, a zatim kao ostavštinu Jugoslavije. Ostavštinu islama, pravoslavlja i komunizma. Hrvat u RH kao i onaj u BiH prezire i jedno i drugo. I teži onome što je Balkanu suprostavljeno.

Nasuprot Balkanu, Srednju Europu definiramo kao ostavštinu Poljsko-litvanske unije i Habsburške Monarhije (Austro-Ugarske) i možda najviše od svega, katoličanstva. Što je neki teritorij dulje bio pod Turcima to je manje Srednja Europa, a više Balkan. Što je neki teritorij bio dulje dio A-U, a manje Osmanskog Carstva ili Srbije ili Jugoslavije, to je više Srednja Europa, a manje Balkan.

Definirali smo odrednice Srednja Europa - Balkan. Evo ih:

Katoličanstvo (i u manjoj mjeri protenstantizam kao dijete katoličanstva) nasuprot Islamu, pravoslavlju i komunizmu
Poljsko-litvanska unija i Austro-Ugarska nasuprot Turskom Carstvu i Jugoslavijama

Raščlanimo li južnoslavenske teritorije kroz ovu prizmu, ispada da je KULTUROLOŠKI:

- Slovenija, Istra i Sjeverozapadna Hrvatska (Reliquiae reliquiarum) su najvećim dijelom dio srednje Europe, a tek manjim dijelom dio Balkana (bili su dio Jugoslavije tek nešto manje od sto godina, ostatak povijesti dio srednjoeuropskih država, katolički teritoriji)

- Slavonija i Vojvodina većim dijelom dio srednje Europe, a manjim dijelom Balkana

- BiH većim dijelom Balkan, manjim dijelom srednja Europa, pripadnost srednoj Europi temeljem katoličanstva, srednjovjekovne državnosti Bosne i oslobođenja od strane Austro-Ugarske. Pripadnost Balkanu temeljem pravoslavlja, islama, temeljem višestoljetne turske okupacije, temeljem bivstvovanja u Jugoslaviji i ukorjenjenosti socijalizma

- Srbija (bez Vojvodine) je 100% Balkan, o Kosovu da ne govorimo

Ucrtaj na ovaj zemljovid Austro-Ugarsku i Poljsko-Litvansku Uniju u njihovom najvećem opsegu i ucrtao si Srednju Europu, to je pogled jednog Hrvata iz BiH.

slika

Mises

Vrh

PostPostano: 02 srp 2015, 03:31 

DzoniBG je napisao/la:
daramo je napisao/la:

A gde sam ja rekao to sto mi trpas u usta... procitaj par postova diskusije koje citiras...

Poceo sam pricu protiv "regiona", kao eufemizma za prostor natopljen krvlju, koji sad guraju na silu da bude u bogznakakvim dobrim odnosima, politicari i njihove govorancije prelaze granicu dobrog ukusa... narod te perverzije mora da gleda svako malo...

A onda sam majstoru plasticno docarao koliko je nekom Hrvatu iz srca Bosne daleka Ceska, i da trazenje nekog mitteleuropskog bratstva sa narodima sa kojima malo toga delis je isto druga krajnost... po svaku cenu, samo da se ne spominje Balkan, koji je ustvari pravi naziv za "region", koji se toliko patoloski mrzi kod nekih, da ne smeju ni da ga izgovore...

Veliki deo Hrvata pripada Balkanu... geografski, kulturoloski, istorijski... kako god hoces... pogotovo ljudi koji zive ili vuku poreklo iz BiH, na ovom forumu... raznim mentalnim egzibicijama se pokusava to negirati, kao, nije to Balkan, to je Mediteran, pa panonska oblast... da i to je u nekim delovima, ali glavnina je Balkan... i veliki broj Hrvata su tipicni Balkanci, u zivotnom stilu, obicajima, jezikom koji dele se okolinom...i psovkama... :cool

Ta cela prica o evropskoj uljudbi koja je protivteza balkanskoj primitivnosti... moze do nekle da prodje... ali kad se stvari ogole, vise ne moze... dobro poznajem mentalitet i bosanaca, i hercegovaca, i dalmatinaca... i ostalih... uljudba pada posle 2 piva(ako i toliko), i onda su klasicni balkanjerosi... sa svim onim sarmom i prostotom koju nose kao epolete...

I nista nam ne fali.
euRUPSKA uljudba a ha ha ha..Svaka devijacija je ispromovisana I ispotencirana sa uljudbenog Zapada.Od qrvi u izlogu preko zabrane pusenja cigareta a dozvole marihuane do pedofilije.U Belgiji znaci deformisani su.Nisu ruzni.Deformisani.A Bec?Viena?Najbolje picke su im ciganke iz Rumunije I Srbije.
Ne mozes da vidis krstenu ribu.Sve sam degenerik.Pustite Vagnera Mocarta Njutna ..to je bilo pre sada..to su neke pete price.
Istorija Zapada..genocid ropstvo masovna unistenja ljudi zivotinja prirode.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2015, 03:46 

I pravaši i jugoslaveni žele nas gurnuti natrag u Balkan. Jedni kroz bratstvo s Muslimanima (koji nisu dio hrvatskog naroda), drugi kroz bratstvo prvenstveno sa Srbima.

Mises

Vrh

PostPostano: 02 srp 2015, 03:58 

I jedni i drugi, I Srbi i Muslimani, počesto mi djelujete kao djevojčica u osnovnoj školi koja trčkara oko kolegice kojoj želi biti prijateljica. S tim pričama kako smo mi eto isti, i jedni i drugi balkanci. Odjeb. Interesi nam se mogu poklapati, to je druga stvar. Trenutačno nam se poklapaju interesi sa Srbima zarobljenima u Protektoratu. Ne i s onim pravobalkanskim Srbima preko Drine.

Mises

Vrh

PostPostano: 02 srp 2015, 06:28 

U Rijeci je srpskim vojnicima iz 2. bataljona 5. pešadijskog
puka Drinske divizije priređen veličanstveni doček, kao i u
Splitu, 20. novembra, kada je u grad ušao 2. bataljon 13.
pešadijskog puka Timočke divizije.
Na pristaništu je oko 20.000 meštana dočekivalo vojnike s
povicima: „Živjela Srpska vojska! Živjela Jugoslavija!”
Vođa hrvatske Pučke stranke dr Josip Smodlaka
ovim rečima ih je pozdravio:
„Braćo srcu našem najmilija, neumrli vitezovi srpski! Dobro nam
došli nepobjedivi sokolovi naši! Dobro nam došli osloboditelji
naši, ponosni naš cvijete, najljepši i najmiliji.
Blagosloven bio čas kada vas vidjesmo. Blagoslovena vam
svaka stopa bila! Blagoslovene majke koje vas rodiše!
Blagoslovena kolijevka koja vas je odnjihala!
Blagosloveni opustjeli domovi vaši, koji se u crno zaviše da
nama uzmogne sinuti ovo zlatno sunce slobode, što nas
sada obasjava. Koliko smo čeznuli za ovim časom...!
Zajedno sa vama kličemo onome koji vas je pripremio za
pobjede, vrhovnome vođi vašemu, unuku Velikog Vožda
Karađorđa, Kralju vašemu i našemu. Da živi Kralj Petar! Da
živi Srpska vojska”!
I u Zagrebu je vladalo oduševljenje prema Srpskoj vojsci, a
u broju 3.„Pučkih novina” je pisalo:
„Braća Srbi dokazala su ovim činom da im je više stalo do
slobode i spasa Hrvatskog i Slovenačkog Naroda nego do
njihovih vlastitih života. Oni zato ostaju među nama kao
naša obrana i zaštita. Svojim životima hoće da nas očuvaju
od talijanskog osvajanja. Blago si ga onome ko ima u
nevolji druga - veli naša poslovica.
Taj drug u nevolji našoj jeste brat Srbin, koji je još i nakon
pet godina junačkog ratovanja spreman da gine za opću,
Jugoslovensku stvar. Neka se na njega ugledaju oni
naši vojnici, koji sramotno pobjegoše svojim
kućama, a usput pljačkaju...”

http://www.index.hr/forum/97/povijest/t ... -1918.aspx

++++++
Au jebem ti svetu Nedjelju..
:kava

Posto istoriju..ko ne nauci ona mu se ponovi..mi Srbi..ne bi vise..ponavljali neke lekcije..razbila nam se glava od ponavljanja.
Ovaj sad put,dok jos malo potonete u ***.Sami ce te morati izaci iz njih pa kad izadjete onda cemo videti za dalje sta cemo I kako cemo.Ako uspete naravno da izadjete.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2015, 06:42 

@Bistrik.
Jel tebi jasno sad koliko ste vi mali u ovoj celoj prici I sa kakvim odvratnim stavom I interesima nastupate?
Jel ti jasno zasto izazivate najdublje gadjenje?

Prvo ovi kokosari treba da do kraja propadnu I da se rastrezne dok jos imaju gace posto su cipele I kosulja vec otisli.
Srbija treba da se ocisti jer je osugavila kao ulicni pas.Za to vreme vi ce te da se jos kuvate u *** sopstvenog refereDUMa da lutate od ideje do ideje,siromasite I smanjujete se.E kad sav taj corbanluk bude konacno skuhan I zakuvan,napravicemo nesto.Ne znam jos sta.Nesto sasvim novo.Da se ne bi ponavljala istorija..Da smo zivi I zdravi pa polako.Dok je ovaca bice I vune.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2015, 08:27 

Citat:
I pravaši i jugoslaveni žele nas gurnuti natrag u Balkan. Jedni kroz bratstvo s Muslimanima (koji nisu dio hrvatskog naroda), drugi kroz bratstvo prvenstveno sa Srbima.

Citat:
I jedni i drugi, I Srbi i Muslimani, počesto mi djelujete kao djevojčica u osnovnoj školi koja trčkara oko kolegice kojoj želi biti prijateljica. S tim pričama kako smo mi eto isti, i jedni i drugi balkanci. Odjeb. Interesi nam se mogu poklapati, to je druga stvar. Trenutačno nam se poklapaju interesi sa Srbima zarobljenima u Protektoratu. Ne i s onim pravobalkanskim Srbima preko Drine.

Ovo za pravaše si tako izvalio :zubati :zubati

Nema nikoga među među hrvatskim političkim opcijama koja je tako zdušno vodila borbu protiv bivše Srbo-Jugoslavije kao što je to pravaška opcija, a svi su se ostali na ovaj ili onaj način politički aranžirali i prostituirali sa bivšom Jugoslavijom, i Srbima.

A evo i ti sam zazivaš suradnju sa BH Srbima u stilu prave balkanske krčme, a ne bi sa Beogradom i Moskvom, kao da je to moguće ... :zubati

Citat:
I jedni i drugi, I Srbi i Muslimani, počesto mi djelujete kao djevojčica u osnovnoj školi koja trčkara oko kolegice kojoj želi biti prijateljica.

Ovim si se nadmašio ...
Oko koga će ti muslimani trčkarati nego oko Hrvata katolika, i obratno, ako neće jedni oko drugih. Pa ne živimo mi u Tunguziji, da trčkaramo oko Tunguza ... Nije jednostavno živjeti i valja se usklađivati na svačije dobro. Što bi svi trebali da u kutu sjedimo, okrenemo glavu i prkosimo jedni drugima. E to je infantilno ...

Što se muslimana tiče, veći dio zaluđen ekstremnim Islamom i zaveden obećanjima o BH domoljublju koje za ishodište ima u suštini Erdogana i Tursku niti u kojem slučaju ne traži političko prijateljstvo sa Hrvatima katolicima (ako ovi ne misle uskakati na isti vlak), izuzev površnih dobro-susjedskih odnosa. Odnos većeg dijela muslimanskih partija i pokreta i sranje sa Komšićem i sličnima na raznim razinama vlasti su ti jasna poruka ...

I oni koji su za blizak odnos sa RH i Hrvatima katolicima ne smiju da pisnu, i sve se svodi na kućne fešte gdje se iza zatvorenih vrata kritizira anti-hrvatska politika uz časicu dvije i maše glavom izražavajući zabrinutost, i tu i tamo stidljiva kritika u medijima. Bude i nekih političkih akcija, ali sve nedostatno ....

Ako misliš da će u paklu i brutalnom zlu militantnog vehabijskog Islama po trokutistanu za tvoju političku opciju izrasti neka šansa za sitnošićarski politički dobitak - razmisli ponovo.

U paklu nema ničega sem pakla i vraga, i to zna svatko tko je prošao rat, ovisnost od alkoholizmu, drogama, vjerske sekte ili neku treću vrstu zla.
Nema potrebe da idemo tamo - jer tamo nema ni političkih šansi ni dobra ni budućnosti ni za koga ovdje ...

Hoćeš li da nam djeca i unuci u miru i međusobnom uvažavanju surađuju i grade prosperitet i bolju budućnost, na koncu, za početak hrvatsku državu u Federaciji gdje će nam svima biti potaman ili da se gledaju kroz mržnju i fanatizam na ruševinama vlastitih života ?

Oče, oprosti im, jer ne znaju što čine! (Lk 23, 34)

Love USA !

Vrh

PostPostano: 02 srp 2015, 10:37 

chat nick je napisao/la:
U Rijeci je srpskim vojnicima iz 2. bataljona 5. pešadijskog
puka Drinske divizije priređen veličanstveni doček, kao i u
Splitu, 20. novembra, kada je u grad ušao 2. bataljon 13.
pešadijskog puka Timočke divizije.
Na pristaništu je oko 20.000 meštana dočekivalo vojnike s
povicima: „Živjela Srpska vojska! Živjela Jugoslavija!”
Vođa hrvatske Pučke stranke dr Josip Smodlaka
ovim rečima ih je pozdravio:
„Braćo srcu našem najmilija, neumrli vitezovi srpski! Dobro nam
došli nepobjedivi sokolovi naši! Dobro nam došli osloboditelji
naši, ponosni naš cvijete, najljepši i najmiliji.
Blagosloven bio čas kada vas vidjesmo. Blagoslovena vam
svaka stopa bila! Blagoslovene majke koje vas rodiše!
Blagoslovena kolijevka koja vas je odnjihala!
Blagosloveni opustjeli domovi vaši, koji se u crno zaviše da
nama uzmogne sinuti ovo zlatno sunce slobode, što nas
sada obasjava. Koliko smo čeznuli za ovim časom...!
Zajedno sa vama kličemo onome koji vas je pripremio za
pobjede, vrhovnome vođi vašemu, unuku Velikog Vožda
Karađorđa, Kralju vašemu i našemu. Da živi Kralj Petar! Da
živi Srpska vojska”!
I u Zagrebu je vladalo oduševljenje prema Srpskoj vojsci, a
u broju 3.„Pučkih novina” je pisalo:
„Braća Srbi dokazala su ovim činom da im je više stalo do
slobode i spasa Hrvatskog i Slovenačkog Naroda nego do
njihovih vlastitih života. Oni zato ostaju među nama kao
naša obrana i zaštita. Svojim životima hoće da nas očuvaju
od talijanskog osvajanja. Blago si ga onome ko ima u
nevolji druga - veli naša poslovica.
Taj drug u nevolji našoj jeste brat Srbin, koji je još i nakon
pet godina junačkog ratovanja spreman da gine za opću,
Jugoslovensku stvar. Neka se na njega ugledaju oni
naši vojnici, koji sramotno pobjegoše svojim
kućama, a usput pljačkaju...”

http://www.index.hr/forum/97/povijest/t ... -1918.aspx

++++++
Au jebem ti svetu Nedjelju..
:kava

Posto istoriju..ko ne nauci ona mu se ponovi..mi Srbi..ne bi vise..ponavljali neke lekcije..razbila nam se glava od ponavljanja.
Ovaj sad put,dok jos malo potonete u ***.Sami ce te morati izaci iz njih pa kad izadjete onda cemo videti za dalje sta cemo I kako cemo.Ako uspete naravno da izadjete.

Sam si u svome postu napisao zašto su s takvim oduševljenjem očekivali srpsku vojsku. Da ih štiti od talijanske okupacije. Što je tu čudno? I kad su Bugari zauzeli Srbiju srpskog kneza je Hrvatska štitila.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2015, 10:55 

chat nick je napisao/la:
Ne znam kako da opisem tu sakatu zelju mnogih Hrvata iz Hrvatske da pripadaju nekakvom Zapadu sem kao pricu cistacice iz Holivuda koja kada dodje u svoju zabit u Tenesiju kaze:Ja sam u Holivudu tamo imam neke poslove.

:smijeh Ponekad kad mi je dosadno znam posjetiti šešeljev twitter i čitati njegova sranja. Uvijek se zapitam jel mu to ti pišeš tweetove?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 630 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Ceha i 41 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: