HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 20:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 2089 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 84  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 12 sij 2016, 00:51 
Offline

Pridružen/a: 08 srp 2014, 11:56
Postovi: 167
Je li ovo intervju Martina Raguža ili hrvatskoga člana predsjedništva? Ukucaj na tražilicu "hrvatski narod", ako ga je ijednom spomenuo u ovom intervjuu častim cijeli forum. Prije nekoliko dana Grubeša spominje "građansku reformu pravosuđa", Jelka Miličević umanjuje koeficijent županijama, Čavara govori kako federalne institucije ipak trebaju ostati u Sarajevu... bez teksta sam.

Citat:
Evropski put nema alternative. Moramo usvojiti mnoštvo drugih standarda koji vrijede unutar Unije, ako želimo biti njen dio. Žao mi je onih koji još nemaju hrabrosti i odlučnosti da naprave taj iskorak, ali mi nećemo stati. Mi idemo dalje, kategoričan je u razgovoru za Vijesti.ba predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider HDZ BiH Dragan Čović.
VIJESTI.BA: Gospodine Čoviću, u javnosti se posljednje vrijeme polemiše o roku za predaju aplikacije za članstvo u EU. Hoće li BiH svoj zahtjev predati do kraja januara, kako ste u više navrata najavili?

ČOVIĆ: Sasvim je izvjesno da će BiH do kraja ovog mjeseca predati aplikaciju za članstvo u EU. Sve pripreme pravimo da se to stvarno desi. Što se približavamo tim datumima, sa žaljenjem mogu reći da se uvijek pojave određene osobe koje to pokušavaju na različite načine devalvirati.
Prije svega, smatram da mi više nemamo razloga odmicati tu svoju obavezu. Osim toga, moramo biti vjerodostojni prema onima kojima se obraćamo, misleći na prijatelje iz EU, kojima smo najavili da ćemo to uraditi do kraja godine.
Ukratko, do kraja januara ćemo sigurno predati zahtjev za članstvo u EU. Uvjeren sam da ćemo naredna tri, četiri mjeseca iskoristiti kako bismo uradili puno više stvari nego što to čak i EU očekuje od nas, a kako bismo bili u poziciji da djelujemo vrlo brzo u momentu kada dobijemo upitnik sa svim brojnim pitanjima, u cilju dobijanja kandidatskog statusa iduće godine.
Vjerovatno će se opet pojaviti osobe koje vrlo teško mogu pratiti ovu dinamiku, ali nas to svakako neće spriječiti da naš evropski put ide dinamikom koju smo zacrtali u planovima koje smo usvojili prošle godine.

VIJESTI.BA:Iz Delegacije EU saopštili su da prilagođavanje SSP-a mora biti obavljeno, da je mehanizam koordinacije jedan od glavnih zadataka, ali i da se popis stanovništva mora finalizovati. Je li to novi uslov koji EU stavlja pred našu državu? Ukoliko budemo predali aplikaciju za članstvo u januaru, hoće li ona biti kredibilna?

ČOVIĆ: Aplikacija će biti kredibilna. Unutar EU ne postoji jedinstven stav oko puno pitanja, pa nije ni očekivati da oko BiH imaju jedinstven stav. No, to je tako. Otvoriće se mnoštvo pitanja unutar same Unije u narednih mjesec ili dva, koja će na različite načine otvarati puno toga što je danas izgledalo stabilno u EU.
Naš put ka EU vjerovatno nikome nije strateško opredjeljenje do nas u BiH. Zbog toga ne treba osuditi ni to kada negdje pročitamo kako treba razmišljati o tome da i popis stanovništva treba biti finaliziran. Sasvim je logično da je i do sada trebalo da bude objavljen, ali da ga pominjemo u kontekstu predaje zahtjeva za članstvo, malo je neobično.
U svakom slučaju, mi to radimo zbog sebe, a ne zbog drugih. Moramo objaviti rezultate popisa stanovništva vrlo skoro, moramo završiti puno reformskih aktivnosti koje smo obećali, moramo završiti implementaciju presude "Sejdić - Finci", iako ona danas nije nikakav preduvjet, ali je bila prije dvije, tri godine.
Ponavljam, mi ovo radimo zbog sebe, kako bismo homogenizirali sve one koji žele napredak u BiH, a najbolji način da se svi okupimo oko iste ideje jeste predaja aplikacije za članstvo u EU. Zbog toga sam ja ovako optimističan.
Naravno, uvjeti će se mijenjati. Moguće je da za dva ili tri mjeseca budu potpuno drugačiji uvjeti unutar EU, ali mi ćemo zahtjev predati. Kada ćemo dobiti status kandidata, mislim da je opet do nas. Realno, ovu godinu moramo iskoristiti za mnoštvo teza koje smo sebi postavljali zadnjih nekoliko godina, a sa kojima se nismo znali nositi na kvalitetan način. Optimističan sam, ovih dana ćemo intenzivno pokušati razgovarati o izazovima koji su pred nama, poput prilagođavanja SSP-a u dijelu koji se tiče tradicionalne trgovine.
Evropski put nema alternative. Moramo usvojiti mnoštvo drugih standarda koji vrijede unutar Unije, ako želimo biti njen dio. Žao mi je onih koji još nemaju hrabrosti i odlučnosti da naprave taj iskorak, ali mi nećemo stati. Mi idemo dalje.

VIJESTI.BA: Kada govorite o ljudima koji nemaju hrabrosti da naprave iskorak prema EU, gdje vidite glavni uzrok njihovog straha? Je li to bojazan od najavljenih reformi?

ČOVIĆ: Ključ problema je reformska aktivnost. Kada krenemo u dublje reforme, svjesni smo da će biti nezadovoljstava. Nisu to populističke mjere, već odluke koje se moraju donositi. Naravno, nositelji aktivnosti su ponekad u dvojbi o tome da li je dobro ići ovakvom dinamikom ili držati status quo. Mi ne smijemo ostati zatočeni u ovom stanju, jer je ono katastrofalno. Moramo praviti evropski iskorak, jer će nam jedino on donijeti poboljšanje u ekonomskim, socijalnim i opštim prilikama u BiH. Čekanje nas neće odvući naprijed. Stoga, onima koji dvoje da li je ovo pravo vrijeme poručujem da nikada nije bilo bolje vrijeme za kretanje prema EU.

VIJESTI.BA: Bura oko proslave 9. januara, čini se, ne stišava se. Veliku prašinu izazvao je i dolazak delegacije Srbije, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, uprkos Odluci ustavnog suda BiH, na obilježavanje Dana RS. Smatrate li da će nakon ovoga odnosi Srbije i BiH zahladniti?

ČOVIĆ: Vjerujem da neće. Mi smo u situaciji da smo prepuni iskušenja, bez obzira da li se radi o evropskom putu, NATO savezu, odnosima sa susjedima. No, to je prelazni period, koji kod nas nešto duže traje. Uvjeren sam da će naš put kvalitetnih odnosa sa prva tri susjeda - Crnom Gorom, Srbijom i Hrvatskom, ići stalno uzlaznom putanjom, bez obzira što se ponekad otvore pitanja koja pomalo destabiliziraju situaciju i stvore negativnu atmosferu. Poruke koje šalje premijer Srbije Aleksandar Vučić, pa i one koje je poslao u Banjaluci, poruke su budućnosti BiH.
Osim toga, treba da razumijemo da neke stvari nisu složene u našem pirem okruženju, pa ni u BiH. U tom kontekstu, možda se nekada javljaju i neka lutanja u strateškim odrednicma oko vođenja vanjske politike naših susjeda, ali je sasvim sigurno da područje oko BiH po najviše može stabilizirati sama BiH i ona može biti predvodnik u tom procesu. Zbog toga ja i kada bih negdje trebao negativno reagirati, ne reagiram. Trebamo ostaviti dovoljno prostora da možemo nastaviti zajedno dalje. To je jedini put. Iz Vučićevih poruka iz Banjaluke iščitavam samo jednu - BiH je cjelovita, ima svoju evropsku, odnosno evroatlantsku budućnost i mi to do kraja treba da iskoristimo.

VIJESTI.BA: Neizostavno pitanje su i "megakantoni", tačnije reorganizacija FBiH. Je li to uvod u stvaranje trećeg entiteta, kako tvrde pojedini politički zvaničnici?

ČOVIĆ: Šta god da počnemo raditi, oni koji su protiv reorganizacije, racionalnizacije i unapređenja, počeće sa unošenjem straha isticanjem ko zna kakvog stava o nekom trećem ili ne znam kojem entitetu. Prema mom mišljenju, transformiranje odnosa u BiH ići će i ove godine, doduše ne takvom dinamikom kao ove druge stvari.
Mi prije svega moramo riješiti izborno zakonodavstvo. Ako to uspijemo uraditi do kraja februara, onda sam sasvim siguran da ćemo krajem godine početi govoriti o reorganizaciji i racionalizaciji BiH, primarno misleći na FBiH.
Već smo vodili neke razgovore o tom pitanju, ali su oni više bili neka vrsta testiranja ili iznošenja ideja. Uvjeren sam da će svaka od tih ideja, koja u konačnici dobije dvotrećinsku podršku, biti na tragu da BiH bude jaka, država sa svojim međunarodno priznatim granicama, te da ima svoj evroatlantski put i da kroz racionalnost na neki način prepoznamo mogućnost da država u ekonomskom i socijalnom smislu napravi mnogo brže iskorak, nego što se to očekuje.
U svakom slučaju, mi se sada ne bavimo tim pitanjem, ali sam uvjeren da će to doći na dnevni red. Ukoliko završimo izborno zakonodavstvo u Parlamentu BiH do kraja februara ili početkom marta, siguran sam da ćemo krajem godine ozbiljno pregovarati oko toga kako napraviti racionalniju državu, jer je ova u puno elemenata teško upravljiva i preskupa. To je nešto čime ćemo se takođe morati baviti. Isto tako, svjestan sam da kada počnemo razgovarati o tome, počeće i razne špekulacije. No, mi moramo imati jasno opredjeljenje. Ja sam već rekao - to je nedjeljivost BiH, njena cjelovitost i njen evroatlantski put.

Razgovarala: Nevena Šarenac

(Vijesti.ba)



Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 31 sij 2016, 15:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 29 tra 2015, 03:10
Postovi: 1060
Lokacija: Sarajevo
Objede lokalne hrvatske oporbe usmjerene na Dr. Cho-a sabrane u jedan pamfletić. Što te dragi Predsjedniče više kleveću i lažu - to si nam sve draži i draži. Ne damo mi svoga Čovu !

:HercegBosanac

P.S. Bez zezancije - Dr. Čović je pravi siromašak u odnosu na Bakira i Dodika ... Morat će stvarno nešto jače napisat ...

Citat:
Kupovina novog automobila samo je jedan mali korak ka ustavnim reformama koje će se konačno riješiti hrvatsko pitanje, poboljšati socijalna politika te napraviti iskorak u borbi protiv korupcije i kriminala koja nagriza hrvatsko pučanstvo u Bosni i Hercegovini. Iz tog razloga legitimnom Draganu Čoviću na friško asfaltiranom putu ka skromnoj vili na mostarskim Barama novi Audi definitivno neće naudit.

Piše: Predrag Blagovčanin

“Ja idem u audiju osam s aerodroma, papa ide u nekom tamo fordu. Što reći na to sve? To je nešto što bi nama morao biti nekakav motiv ako se bavimo politikom – da možemo politiku raditi i na drugačiji način.” (Dragan Čović)

Tako je govorio predsjedavajući predsjedništva BIH Dragan Čović prilikom posjete pape Franje Bosni i Hercegovini, a po svemu sudeći Draganova motivacija, potrebna za bavljenje politikom na neki drugi način, odlepršala je tog dana zajedno sa Papom Franjom sa sarajevskog aerodroma.

U međuvremenu, prepoznatljiva skromnost, odlika pravog istinskog katolika poput Dragana Čovića izgubila se u nepreglednim, dosadnim specifikacijama o dodatnoj opremi i fakturama za nabavku novog Audija A8 u vrijednosti od 200.000 KM.

Obnavljanje voznog parka nije nikakva novost niti iskorak u ustaljenoj praksi bh.političara na rukovodećim pozicijama. Svaki saziv Predsjedništva mijenjao je i podmlađivao zastarjeli i nefunkcionalni vozni park, jer sigurnost i komfor našeg rotirajućeg predsjedništva mora biti prioritet.

Da su sigurnost, komfor kao i lična higijena prioriteti govori i utrošak toaletnog papira od 480.000 KM predviđenim za institucije naše države. Međutim sigurni smo da su se naši državni službenici po preporukama premijera FBiH Novalića sigurno poprilično stisnuli.

Predmet javnih rasprava u ovom trenutku ne bi treba biti ni po svemu sudeći poprilično nejasna procedura nabavka novog službenog automobila Dragana Čovića. Taj sitni proceduralni propust ogleda se u podatku da je novi Čovićev Audi A8 kupljen je 17.10 2015 godine, a odluka za kupovinu donešena je 04.12.2015 godine.

Međutim, zbog činjenice da smo mi ovdje prvenstveno kako bi našim nacionalnim vođama kreirali adekvatan ambijent i odlične uslove za rad ovim putem apelujemo da nadležna Tužilaštva i sudske instance da ne učine apsolutno ništa što bi našeg predsjedavajućeg Dragana Čovića ometalo dok časno i moralno vodi vlastiti narod obećanom boljitku, sigurnijoj i svjetlijoj budućnosti.

Jer kako bi vi reagovali da vam SIPA i Tužilaštvo pretresa kabinet, oduzima dokumentaciju, u gluho doba sa čarapama na licu i zvukom policijskih sirena izvlači iz kreveta skromne kuće i konfiskuje nove, pošteno i po zakonu stečene automobile, vikendice i stanove?

Ali ukoliko se taj sramotni scenarij i eventualno odvije, budite sigurni da Dragan Čović posjeduje kapacitete da podnese i takvu žrtvu kako bi osigurao boljitak za svoj narod. Jer koliko predsjednika na svijetu se može pohvaliti činjenicom da je tri puta pred sudovima vlastite države optužen za zloupotrebu položaja, primanje mita, privredni kriminal.

Postavlja se pitanje i zbog čega Dragan Čović ne koristi automobil, naslijeđen od nekadašnjeg predstavnika Hrvatskog naroda u predsjedništvu BIH Željka Komšića, marke Citroen, star pune tri godine koji je još pod garancijom?

Možda zato što svaki put kad vidi taj automobil, Dragan Čović sa bolnom grimasom na licu sjeti se majorizacije hrvatskog naroda, nelegitimnog i nelegalnog izbornog procesa, jada, bijede i nejednakosti Hrvata koja je vladala u periodu dok su drugi birali predstavnike Hrvatskog naroda.

Sa zadnjeg masažnog sjedišta novog Audija A8 plaćenog skromnih 200.000 maraka sigurni smo da će Dragan Čović zajedno sa službenim vozačem i policijskom pratnjom krenuti u realizaciju obećanog „Hrvatskog odgovora“.

Prema tome, kupovina novog automobila samo je jedan mali korak ka ustavnim reformama kojim će se konačno riješiti hrvatsko pitanje, poboljšati socijalna politika te napraviti iskorak u borbi protiv korupcije i kriminala koja nagriza hrvatsko pučanstvo u Bosni i Hercegovini.

Iz tog razloga legitimnom Draganu Čoviću na friško asfaltiranom putu ka skromnoj vili na mostarskim Barama novi Audi definitivno neće naudit.

_________________
Clinton for president !

Love USA !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 31 sij 2016, 20:12 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68206
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Velika vam je pamet, očekujete da Hrvati žale što je cijela BiH platila 200 000 KM da se naš Predsjednik BiH vozi u Audiju.

Znači, Hrvati su za taj Audi platili oko 14% od 200 000, što je 28 tisuća KM.

Mislim da bi trebao kupiti još jedan.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 31 sij 2016, 20:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 kol 2015, 17:39
Postovi: 27
Robbie MO je napisao/la:
Velika vam je pamet, očekujete da Hrvati žale što je cijela BiH platila 200 000 KM da se naš Predsjednik BiH vozi u Audiju.

Znači, Hrvati su za taj Audi platili oko 14% od 200 000, što je 28 tisuća KM.

Mislim da bi trebao kupiti još jedan.



heheh dobra racunica :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 31 sij 2016, 21:44 
Online

Pridružen/a: 17 lip 2009, 20:01
Postovi: 13387
Lokacija: ZG
Autor teksta opet neki Alijin Srbin?

_________________
Muslimane ko je kleo, nije dangubio.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 01 vel 2016, 17:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 29 tra 2015, 03:10
Postovi: 1060
Lokacija: Sarajevo
Citat:
Autor teksta opet neki Alijin Srbin?


Tko piše ? - možda netko otamo iz Mostara kod vas pod pseudonimom.

To nije poanta. Tekst je trenutačno ono najjače što oporba Dr. Čoviću i HDZ predbacuje. Toliko su tanki da nemaju šansi.

Vrti se oko službenog auta i kuće - što svaki prosječan poduzetnik u Hercegovini ima, i podgrijavaju se stare priče oko optužbi ...

U odnosu na oporbu u RS-u i bošnjačkom dijelu FBiH ništavno ...

Čudim se kako ih HDZ svaki put ne pomete ...

_________________
Clinton for president !

Love USA !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 19 vel 2016, 20:54 
Offline

Pridružen/a: 15 pro 2014, 18:26
Postovi: 853
Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
Čović se sastaje sa zvaničnicima u Predsjedništvu BiH pod neustavnom zastavom Herceg-Bosne

http://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-se ... /160216104

Ja lično nemam ništa protiv šahare kao šahare, ali bi trebalo zakonom ili ustavom BiH regulisati koje su službene zastave tri konstitutivna naroda i gdje, kako i kada se mogu isticati.

Koliko ja znam i koliko sam upoznat s nekim historijskim činjenicama ovo je opšta zastava Hrvata.

slika

Znam da je jedna kao ustaška, a druga neustaška. Ne znam detaljno koja, ali mislim da je neustaška ova s prvim crvenim poljem u lijevom uglu. I mislim da bi takva zastava mogla imati prođu za isticanje kod Hrvata u BiH u državnim institucijama kada bi se to legalizovalo ili unijelo u ustav.

A ova zastava s ovom šahovnicom koja je stilizovana u obliku staklene boce Sarajevskog piva je zastava paradržave HZ ili HR Herceg-Bosne, te je ilegalna za isticanje osim u Livanjskom i Lištičkom kantonu gdje je službena.

slika

Šta vi mislite o svemu ovom, jeste li za legalizaciju nacionalnih obilježja u institucijama BiH? Mislim da bi trebalo zadovoljiti niske strasti naroda u BiH jer će to biti svakako kratka vijeka. Jer budimo realni prije ili kasnije jedine zastave koje će se isticati na prostoru današnje BiH će biti ove dvije. :palacgore1 :palacgore1 :palacgore1

slika

_________________
Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 19 vel 2016, 21:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Autor članka

slika

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 19 vel 2016, 21:13 
Offline

Pridružen/a: 15 pro 2014, 18:26
Postovi: 853
Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
Apsolutno nevažno ko je napisao. Pitanje je jel istina ono što je napisao - da su takve zastave nezakonite. Istina je. Čovjek nije apsolutno ništa slagao, taman da je najveći "mrzitelj Hrvata" kako volite reći.

Pitanje je kako riješiti taj problem? Ili zastave ukloniti ili sve to legalizovati i staviti u ustav (ja sam za opciju br2). Sve ostalo može biti prepucavanje do u nedogled.

_________________
Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 04 ožu 2016, 16:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
ČOVIĆ: Postoji mogućnost da sve hrvatske stranke izađu zajedno na izbore
Objavljeno 04.03. - 7:30

Čović na stranačkom skupu u Busovači
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj predsjedništva BiH Dragan Čović čestitao je 26. obljetnicu utemeljenja OO HDZ BiH Busovača predsjenici OV Mirjani Plavčić i članovima stranke.

„Drago mi je što se okupljamo svake godine, ali ne zaboravimo se sjetiti onih koji su dali svoje živote kako bismo mi danas bili ovdje. Ne zaboravimo one koji su ginuli za BiH u kojoj ćemo biti jednakopravni, nemojmo izdati njihove ideale”. Izjavio je dr. Čović u samom uvodu svog obraćanja posjetiteljima.

Čović je, kako prenosi Večerenji list, komentirao i trenutno stanje BH Hrvata istaknuvši kako Hrvatima ništa ne treba niti Hrvati išta traže osim jednakopravnosti, a za nju će se nastaviti boriti svakodnevnim radom i poboljšanjem strategije u idućem izbornom ciklusu.

Spomenuo je i kako postoji mogućnost da sve hrvatske stranke zajedno izađu na izbore, te da ukoliko organizacija bude ispravna – rezultati su neizbježni.

Na temu zahtjeva BiH za EU Čović je komentirao kako je hrvatski narod igrao bitnu ulogu u cijelom procesu i kako je uvjeren da bez organiziranosti hrvatskog naroda BiH nebi niti aplicirala za EU. Naglasio je i kako do kraja godine očekuje pozitivne osvrte od strane EU, a da će BiH dogodine zasigurno biti kandidat za EU.

„To nas tjera da radimo i upozorimo kako sadašnje stanje u BiH mora biti promijenjeno”.

Na pitanje TV KISS-a o djelovanju Općinskog odbora HDZ-a Busovača Čović izrazio je iznimno zadovoljstvo radom i djelovanjem OO-a koje „zasigurno doprinosi činjenici da je HDZ stožerna hrvatska stranka i predvodnica svih promjena koje su potrebne Bosni i Hercegovini.”

O temi položaja HDZ-a u lašvanskoj dolini, Čović tvrdi kako stranka mora učiniti puno više na tom području nego u prethodna dva izborna ciklusa lokalnih izbora.

„Treba do kraja mobilizirati glasačko tijelo u ovim prostorima. Idućih pola godine iskoristiti za valjan rad i komunikaciju s onima koji su napustili ovo područje u valu odlazaka, osobito mladih ljudi. Važno je da mladi ljudi shvate koliko je važna politička aktivnost, čak i na lokalnoj razini.”/HMS/

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 10 tra 2016, 10:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
ČOVIĆ U ČESTITKI PRIPADNICIMA HVO-A: Osigurali ste opstanak Hrvata u BiH
Objavljeno 08.04. - 12:54

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović
Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović uputio čestitku u povodu 24. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane i 11. obljetnice utemeljenja 1. pješačke pukovnije Oružanih snaga BiH.

“Poštovani pripadnici HVO-a, želim vam čestitati 24. obljetnicu utemeljenja. Za vrijeme Domovinskog rata, najhrabriji i najčasniji među nama odlučili su da neće mirno gledati progon i nestanak svoga naroda, te su utemeljili prve postrojbe HVO-a. Vaše postojanje i djelovanje u ova dva desetljeća osiguralo je opstanak Hrvata u BiH i spriječilo naš potpuni nestanak. Time ste postali i ostali čuvari temeljnih vrijednosti hrvatskoga naroda”, poručio je Čović pripadnicima HVO-a.

“Na današnji dan posebno se sjećamo onih pripadnika HVO-a koji su za obranu domovine i hrvatskoga naroda dali najveću i najvredniju žrtvu, svoje živote. Kako su se oni borili nesebično, iz čiste ljubavi za svoj narod, tako se i mi danas moramo boriti da sjećanje na njih i njihova djela nikada ne izblijedi. Ujedno čestitam 11. obljetnicu utemeljenja 1. pješačke pukovnije OS BiH”, stoji u čestitci koju je uputio hrvatski član Predsjedništva BiH./HMS/

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 12 tra 2016, 10:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Čović je danas u uredu hrvatskog člana predsjedništva u Mostaru primio hrvatsku predsjednicu, srpskog premijera. Bio je i predstavnik susjednog konstitutivnog naroda, Bakir Izetbegović.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 27 tra 2016, 15:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 lis 2013, 21:41
Postovi: 9853
Kako 'no je HDZ glasovo o srpskom prijedlogu Zakona o Ustavnom sudu? =)) =)) =))


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 27 tra 2016, 15:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 lis 2013, 21:41
Postovi: 9853
Šta ćutite? Usrale se ustaše, nisu ni glasovale. Oni bi Treći! =))


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 27 tra 2016, 15:39 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68206
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Tesko je sa dva saveznika, jos teze samo s jednim, a nemoguce bez ijednog.

:zubati

Ionako zakon ne bi prosao cak i uz podrsku svih hrvatskih stranaka. Princip mene osobno ne zanima. Postoje interesi, ali i kronoloski i prioritetski poredak interesa.

To je moje objasnjenje ovog poteza. Mada moja osobna reakcija je neutralna, do blagi facepalm. Istina, malo je za zacrveniti se. Ali boze moj. :D

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 27 tra 2016, 21:48 
Offline

Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17
Postovi: 7949
Lokacija: Сарај Чадор
Lukavi su to latini.

_________________
Skidanje okova je imperativ.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 27 tra 2016, 21:49 
Online

Pridružen/a: 17 lip 2009, 20:01
Postovi: 13387
Lokacija: ZG
Amiđa je napisao/la:
Lukavi su to latini.


Dabome :zubati

_________________
Muslimane ko je kleo, nije dangubio.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 27 tra 2016, 22:24 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68206
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Sva tri hrvatska clana komisije su bila prehladjena.
Borjana Kristo donijela lijecnicku ispricnicu sa Sveucilisne bolnice.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 10 svi 2016, 20:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
ČOVIĆ STUDENTIMA: Većina nas smo eksteritorijalni građani EU
Objavljeno 09.05. - 15:39

Čović održao predavanje studentima Filozofskog fakulteta. Foto: VLM
Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u povodu Dana Europe održao je danas na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predavanje na temu “Put Bosne i Hercegovine u Europu”.

Inače, Dan Europe obilježava se 9. svibnja jer je na taj dan 1950. godine Robert Shuman, tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske predstavio svoj prijedlog formiranja Europske zajednice za ugljen i čelik.

Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić i dekan Filozofskog fakulteta Zoran Tomić pozdravili su veliki broj nazočnih u amfiteatru te čestitali svima današnji Dan Europe, prenosi pogled.ba.

“Dragi studenti, iako smo većina nas ovdje okupljeni i već eksteritorijalni građani Europske unije, nadam se kako će upravo vaše generacije i vaša djeca doživjeti BiH kao punopravnu članicu EU. Svjesni smo, radna mjesta u Uniji za nas neće nitko progamirati, EU nije nikakav recept za sreću kako su ispravno pisale njemačke tiskovine, no upravo unutar Unije BiH ima veće izglede postati zemljom pravednog mira, održivog ustava, zemlja boljeg sdandarda i zemlja iz koje se vaše ili neke nove generacije neće iseljavati”, kazala je rektorica Sveučilišta Ljerka Ostojić.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u svom predavanju naglasio je kako Bosna i Hercegovina može i mora učiti iz vremena koje je iza nje i kako je našoj zemlji ponovo dana šansa na europskom putu i integracijama, a koje nemaju alternativu.

Kazao je da je obnovljeni pristup EU prema BiH patentirala i prva promovirala Republika Hrvatska početkom 2014. godine, a naglasak na gospodarskim reformama koje su preduvjet za političku i pravnu stabilnost.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 13 svi 2016, 16:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Bakir aminovao Mostar kao pandan Banja Luci. Komentar u vezi ureda hrvatskog člana predsjedništva u Mostaru.

Citat:
Izetbegović ocjenjuje kako unatoč zakonskoj sivoj zoni u tome nema ničega spornog jer svoj ured u Banja Luci odavno imaju srpski članovi Predsjedništva BiH.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 13 svi 2016, 16:10 
Offline

Pridružen/a: 10 lip 2015, 23:16
Postovi: 6025
Lepo, puzajuce priznanje realnosti na terenu i hladjenja brota. Mic po mic.

Fabijanska taktika. Mnostvo malih, neprimetnih koraka, ka velikom i GRANDIOZNOM cilju. Trecem. Amen.

_________________
Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 14 svi 2016, 10:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
ČOVIĆ: Ne smijemo se upuštati u izborne avanture u Novom Travniku i Vitezu
Objavljeno 14.05. - 11:12

Foto: VLM
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nedavno je prilikom boravka u Vitezu 2. listopada, govoreći o predstojećim lokalnim izborima, posebno apostrofirao pitanje više kandidata iz reda hrvatskog naroda za funkciju općinskog načelnika.

– Propuste koje smo imali u pojedinim općinama na proteklim lokalnim izborima ponovno si ne smijemo dopustiti. U sredinama kao što su Novi Travnik, Vitez…, više ne smijemo činiti avanture, političke gluposti, da ih tako nazovem, i zbog toga gubiti načelnička mjesta i tamo gdje imamo većinu. Ovo ističem uz uvažavanje i višestranačja, više predloženih kandidata za određene dužnosti, uz neizostavno “gdje i kada”.

Jer, takav luksuz, više kandidata iz reda hrvatskog naroda u određenim sredinama u vremenu i u situacijama u kojima se nalazimo, nam se više nikada ne smije ponoviti, kazao je Čović.

Ovakva izričita poruka, iskazano stajalište predsjednika HDZ-a BiH, u Vitezu je, pa i na širem području među Hrvatima, naišla na opće odobravanje, ali i pitanje hoće li to ovaj put lokalni stranački dužnosnici i provesti u djelo?, piše večerenji list

Ovakvo stajalište predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića nakon sastanaka u Vitezu je i službeno potvrđeno i na tijelima Hrvatskog narodnog sabora, što je na takav put obvezalo i druge stranke s hrvatskim predznakom. Ohrabrujuća poruka da će se na predstojećim lokalnim izborima ići tim putem, ovih je dana stigla upravo iz Viteza. U organizaciji Općinskog odbora HDZ-a BiH u Vitezu održan je sastanak predstavnika hrvatskih političkih stranaka koje djeluju na području ove općine. Nazočni su bili predstavnici organizatora na čelu s predsjednikom Općinskog odbora Borisom Marjanovićem, HDZ-a 1990., koje je predvodio predsjednik Željko Topalović, te HSP-a BiH i HSS-a “Stjepan Radić”, na čelu sa Slavenom Kraljevićem i Gvozdenom Markovićem.

Osnovna tema razgovora bili su predstojeći lokalni izbori s posebnim naglaskom na nužnost pronalaska zajedničkog kandidata za poziciju općinskog načelnika.

“Zajednički kandidat za načelnika nema alternativu”, zajedničko je stajalište svih sudionika ovog sastanka. Zanimljivo je kako su sličan sastanak održali viteški HDZ-ovci, koji su organizirali i s predstavnicima Udruge poslodavaca Vitez, koju su predvodili predsjednik i zamjenik predsjednika, Anto Rajković i Mario Vujević.

Cilj je već zacrtan

“Mi ne plediramo isticati i nametati svog kandidata, ali želimo biti aktivni sudionici u odabiru najboljeg kandidata koji će imati maksimalnu potporu hrvatskog biračkog tijela. I za nas uopće nije upitno da mora biti jedan, zajednički kandidat svih relevantnih čimbenika hrvatskog naroda u Vitezu”, kazali su predstavnici viteških gospodarstvenika. Krenulo se, nedvojbeno je, dobrim putom prema zacrtanom cilju.

Pitanje je na koji način doći do zajedničkog kandidata. Način i put, nažalost, još uvijek se ne naziru. Neslužbeno u javnosti “kruže” četiri imena koja nagovještavaju da će se do cilja teško stići./HMS/

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 24 svi 2016, 17:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58272
Lokacija: DAZP HQ
slika

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 24 svi 2016, 17:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Bumbar jel ovo istina. :laugh

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: dr. Dragan Čović
PostPostano: 24 svi 2016, 17:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 lip 2009, 08:42
Postovi: 2111
Lokacija: Beograd
dudu je napisao/la:
slika

Neka ih u istocnom sarajevu,jeftine su nekretnine.

_________________
Čevo ravno, gnjijezdo junačko,
a krvavo ljudsko razbojište,
mnoge li si vojske zapamtilo,
mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2089 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 84  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: 3AJE6, Aquinas_, Bošnjak..007, mrnjav, nesorta, Patriota, Robbie MO i 293 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO