HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 29 ožu 2024, 08:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ante Starčević
PostPostano: 26 svi 2013, 17:21 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2012, 15:06
Postovi: 2840
Koje su konkretne zasluge Ante Starčevića na temelju kojih je dobio laskav naslov "otac nacije"? Što je on konkretno učinio za Hrvatsku ili Hrvate? Na stranu što je pisao neke neuvjerljive historiografske pamflete po kojima su Nemanjići Hrvati. Čime je on zaslužio naziv "otac nacije"?

Hrvatski političar i književnik rođen 23. svibnja 1823. godine u mjestu Žitnik kod Gospića. Pored političkih aktivnosti bavio se poviješću, filologijom, književnom kritikom, filozofijom, pisanjem pjesama, drama i političkom satirom ("Pisma magjarolacah"). U jesen 1845. godine završava gimnaziju u Zagrebu te odlazi u sjemenište u Senj, a otamo u Peštu na studij teologije. Godine 1848. doktorira filozofiju u Pešti. Tada odlučuje ne posvetiti se svećenićkom pozivu već borbi za slobodnu i suverenu Hrvatsku. Nakon neuspjelog pokušaja da dobije mjesto predavača na Zagrebačkom Sveučilištu radi u odvjetničkom uredu g. Šrama sve do 1861., te je godine izabran za velikog bilježnika Riječke županije, ali je 1862. godine suspendiran i kao protivnik režima osuđen na mjesec dana zatvora. Iste godine izabran je u Hrvatski sabor kao predstavnik Rijeke. Za zastupnika u Hrvatskom saboru biće biran ponovo 1865., 1871., i od 1878. godine do kraja života.

U Hrvatskom saboru jedan je od najgorljivijih zagovornika hrvatske neovisnosti odlučno se protiveći bilo kakvim upravnim i državnim vezama Hrvatske s Austrijom i Mađarskom, gradeći tako temelje za osnivanje Stranke prava, koju je osnovao s Eugenom Kvaternikom. Od prvih svojih svojih zapisa iz 1861. pa do zadnjeg svog govora Ante Starčević je punih 30 godina neumorno dokazivao kako je glavna i najpreča stvar osloboditi se austrijskog sužanjstva i da za hrvatski narod nema života ni sretnije budućnosti dok bude pod "Austriom-Madjarijom". Dosljedno je zauzimao krajnje neprijateljski stav prema "umišljotini koja se zove Austrija; u kojoj su se vlade i vladari... urotili protiv narodima". Najvećim neprijateljima hrvatskog naroda Starčević je smatrao Habsburšku dinastiju.

Godine 1863. Starčević je utamničen, a nakon izlaska iz zatvora ponovo se zapošljava u Šramovom uredu do listopada 1871. godine. Nakon Kvaternikovog ustanka u Rakovici ponovno je utamničen, a Stranka Prava raspuštena. Godine 1878. nanovo je izabran za zastupnika u hrvatskom Saboru, čijim je zastupnikom bio sve do svoje smrti 1896. godine. Starčevića su godinama klerikalci napadali kao "buntovnika, neznabožca, anitkersta, koji ruši sve naredbe Boga, ljudi i crkve". To dolazi otuda što u drugoj polovici XIX. stoljeća nitko nije tako oštro i argumentirano ustrajavao protiv negativne uloge klera u nacionalnom i političkom životu Hrvatske kao što je to činio Ante Starčević. Tri su glavna uzroka Starčevićevu anitklerikalizmu: što je crkva kulturno unazađivala narod; što je služila tuđinskim ugnjetačima Hrvatske i što se različitost vjerske pripadnosti zloupotrebljavala za širenje nacionalog razdora. Prema Starčeviću sjeme razdora baciše "Isusovci i Austrija" (Djela III, str. 214). "A u puku zapadne crkve, gde potiče štogod dobra i poštena, to prečesto dolazi samo otuda, što on ne sluša i ne sledi popa" (Djela III, str. 216).

Kao što je rečenob io je protivnik svećenstva kome je pripisivao krivicu za zaostalost masa i službu tuđincima. Vjerovao je u sposbnost hrvatskog naroda da sam sobom upravlja. Pod utjecajem ideja francuske revolucije borio se protiv ostataka feudalizma i zalagao se za demokratizaciju političkog života. U politici se oslanjao na građanske slojeve, imućnije seljaštvo i inteligenciju. U drugoj polovici XIX. stoljeća Starčević je bio najuporniji i najdosljedniji pobornik demokratskih narodnih prava i političkih sloboda. Vjerujući u narodno jedinstvo Južnih Slavena neko vrijeme je smatrao kako se to jedinstvo treba manifestirati i u jedinstvenom, hrvatskom imenu, otklanjajući svako drugo ime, a naročito "Serb kao nenarodno i pogrdno". Dok je Slovence smatrao "planinskim Hrvatima". Međutim kada su se pokazali negativni rezultati tog nastojanja da svi narodi prihvate hrvatsko ime Ante Starčević napušta to stajalište. Tako je u listu Sloboda od 23. ožujka 1883. izrazio voje shvaćanje da nije važno me, nego zajednička borba za stvaranje slobodne i samostalne države: "Glavna je stvar, da svi rade za narod i za domovinu, a neka se zovu kako im drago... Naše cepanje, naša nesloga stoji samo zato, jer ih izvana uzdržavaju i ojačuju... mi ne verujemo, da je gladnu i na studeni na pr. Srbu drugačije, nego na pr. Hrvatu... Zato makar se svi proglasili za Hotentote ili nas se svaki zvao posebnim imenom, samo da budemo svi slobodni i srećni!..."

Ante Starčević preminuo je 28. veljače 1896. u Zagrebu. Sahranjen je, prema vlastitoj želji, u u crkvi sv. Mirka u zagrebačkim Šestinama, a spomenik je izradio Ivan Rendić.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 26 svi 2013, 18:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34
Postovi: 15313
Lokacija: Misao svijeta
Otac domovine.
Jer je unatoč svemu što mu se događalo u privatnom životu neumoljivo branio hrvatska prava u Austro-Ugarskoj, te je u kritičnom političkom trenutku bio jedina prava oporba korumpiranim narodnjacima i unionistima u Hrvatskoj, k tome predstavljao je prvog hrvatskog političara koji se prometnuo u narodnog vođu kroz čisto političko djelovanje. Iz njegovih ideja inspiraciju su crpili i Stjepan Radić i Franjo Tuđman. Zbog toga otac domovine.

Klaun Stipe, kardinal koji je u procesu beatifikacije te otac moderne hrvatske države ispod slike oca domovine :
slika

_________________
Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene,
Zaorit ću ko grom:
O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,
To moj je, moj je dom!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 27 svi 2013, 02:56 
Offline

Pridružen/a: 22 stu 2012, 22:17
Postovi: 462
Lokacija: Zemun
Ne znam zašto baš "otac nacije", ali zaslužio je da ga se uvrsti u najbolje političare koje su Hrvati ikad imali.



Ante se cijeli svoj život borio za veća prava Hrvata u Austro-Ugarskoj i smatrao je da su Habsburzi najveći neprijatelji hrvatskoga naroda. Bio je jedan od branitelja hrvatskog jezika(kojih nije bilo puno) i žestoki protivnik Vuka Karadžića, a Hrvati u to vrijeme nisu imali puno elite koja bi se suprostavila jednom takvom manijaku kao što je Vuk Karadžić jer su naprosto svi redom bili neke ulizice i idioti, moglo bi se reći i slijepci.

Želio bi navest legendarni odgovor Srpskom dnevniku:

"Mi žali bože znamo da se neznanstvo više manje derži sve diece Adamove, ali nismo ni sanjali, da ima tako pametnih glavah, koje bi mislile da Hèrvati pišu ali da namieravaju pisati kojime drugim jezikom izvan materinskoga hèrvatskoga jezika. (...) I zbilja, koje li je taj jezik serbski? Je li možda onaj, koi se nalazi u nekolika stara kirilska rukopisa? Neka bude čiji mu drago, hèrvatski nije. Je li onaj, kojima je tiskana - ako se ne varamo - pèrva kirilska necèrkvena knjiga oko polovice prošloga 18. vieka - tj. kojime je pisan prevod stematografie ilirske od našega Vitezovića? - I onaj od naše hèrvatske strane neka nosi s božjim blagoslovom kogod hoće. Je li to onaj jezik, kojime je pisao n.p. Raić i još nekolika kirilovca; kojime je u kirilici izašao naš Gundulić? Mi ni taj jezik ne priznajemo za jezik hèrvatski, neka si ga posvoji, kome se hoće. (...) Narod hèrvatski ima starie spomenike u svome jeziku nego li ijedan njegov slavjanski brat; hèrvatski jezik proslaviše stotine pisacah u ono doba, kad zapadni narodi, danas najizobraženiji, jedva da su znali otče naš u svome jeziku izbrojiti, narod hèrvatski ima u svome jeziku klasičnost od onog vremena, kad su drugdie izlazili n.p. "triumbfwagen-i des Antimonii", i slične stvari; klasičnost, koja se s talianskom svoga vremena natieče, a za druge takmace u Europi ne zna; klasičnost, koja je trajala do padnutja republike dubrovačke i mletačke. (...) Neka se ne boji pisac članka u "srbskome dnevniku" da Hèrvati traže jezik, u kome bi pisali; oni su ga već odavno našli u stotinam knjigah i milionim dušah. Hèrvati imaju tri nariečja: štokavsko, kajkavsko i čakavsko, i svako je izobraženie nego li ono, koga neki "srbskim" zovu. Hèrvatu, koi se je tuđinstvom pokvario, treba se naučiti svoj jezik, a ima odkuda. Mi o tome danas i radimo i ne želimo ni jedno od ona tri nariečja posve zabaciti."

_________________
"Gospodo, ja sam Hrvat i hrvatski nacionalist; i ne samo da sam ja Hrvat i hrvatski nacionalist, nego su bosanski muslimani kao cjelina Hrvati, dio hrvatskog naroda."-Džaferbeg Kulenović


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 01 lip 2013, 20:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2009, 09:10
Postovi: 4387
Lokacija: Grobnik
Starčević je uviek živio u odricanju, ter nikad nije priskrbljivao bogatstvo, a često je i s ono malim što je imao pomagao običnom puku. Drugim riečima on je utopija kakav bi političar trebao biti. Znači, Starčević nije samo velik radi ideologije, već je najveći sbog svoje ljudskosti.

_________________
RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst
KREPAT MA NE MOLAT
http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 02 lip 2013, 20:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33
Postovi: 4967
Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
Meni je Starcevic slicnog mentalnog sklopa kao i Seselj, sa razlikom sto Ante nije imao Hasku optuznicu. Lijepo bi se u kafani ispricali...Bili bi ko oni iz Sovinisticke farse.

_________________
Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 02 lip 2013, 20:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Starčević da je danas živ bi popizdio kako ga ovi seljaci cvjećari i Dodrinaši opisuju. Kao da su bili na kavi sa Goranom Bregovićem.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 02 lip 2013, 21:05 
Offline

Pridružen/a: 16 vel 2013, 04:53
Postovi: 367
totem je napisao/la:
Meni je Starcevic slicnog mentalnog sklopa kao i Seselj, sa razlikom sto Ante nije imao Hasku optuznicu. Lijepo bi se u kafani ispricali...Bili bi ko oni iz Sovinisticke farse.

Znaci Seselju je majka Hrvatica ,a otac sumljivog porekla koje je nemoguce pratiti u kojem Hrvatski elementi nemogu biti iskljuceni a pisao je da su Hrvati geneticki bolesni kerovi koje treba pobiti,pa da su Hrvati Srbi,pa da se hrane gov... ?
Seselj je bud... ali verujem da bi bio dosledan da je piso takvom retorikom ubio bi prvo sebe postujuci reci koje je napisao
:dragobojic


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 02 lip 2013, 21:07 
Offline

Pridružen/a: 16 vel 2013, 04:53
Postovi: 367
dane-croatia je napisao/la:
Starčević je uviek živio u odricanju, ter nikad nije priskrbljivao bogatstvo, a često je i s ono malim što je imao pomagao običnom puku. Drugim riečima on je utopija kakav bi političar trebao biti. Znači, Starčević nije samo velik radi ideologije, već je najveći sbog svoje ljudskosti.

Po Starcevici su Nemanjici zadnji vladari Srbije "Hrvatske"krvi,sto bolan onda covece oskrnaviste Dusanove kosti


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 02 lip 2013, 21:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58279
Lokacija: DAZP HQ
Starčević je tvorac jedinstvene i dotad nepoznate politike u Hrvatskoj, a to je ni s Bečom, ni s Peštom, nego za neovisnu Hrvatsku.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 02 lip 2013, 21:36 
Offline

Pridružen/a: 16 vel 2013, 04:53
Postovi: 367
dudu je napisao/la:
Starčević je tvorac jedinstvene i dotad nepoznate politike u Hrvatskoj, a to je ni s Bečom, ni s Peštom, nego za neovisnu Hrvatsku.

Sta god da je bio je nedosledan,kao sin Srpkinje je moro sebi presuditi kao polu ker.. ubiti se


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 02 lip 2013, 22:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58279
Lokacija: DAZP HQ
odjebi idiote.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 02 lip 2013, 22:20 
Offline

Pridružen/a: 16 vel 2013, 04:53
Postovi: 367
dudu je napisao/la:
odjebi idiote.

Vidi ga odma agresivan
Sta sam pogresno napiso ?Procito sam po koju recenicu iz njegovih dela ako je mislio da ne ispadne popularista koji servira verskim fanaticima propagandu da im odumru i onih par preostali mozdani celija moro je i sebi presuditi
posto nije nije ni dosledan svojoj politici i umetnickom radu
Da se neosecas prozvanim


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 02 lip 2013, 22:27 
Offline

Pridružen/a: 20 pro 2011, 19:02
Postovi: 8531
Za njega je Srbin, ili Madjaron ili Tirolac bija sinonim za protivnika hrvatske samostalnosti, znaci vise moralna nego etnicka klasifikacija. Kad si procita nesto od njega, triba si i to skuziti. Kao sto bi danas hrvatski nacionalist kvalificira Jugoslavena.

_________________
Oj Hrvati, svi na desno krilo....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 02 lip 2013, 22:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58279
Lokacija: DAZP HQ
rastko je jednostavno idiot, samo mu se to ne kaže dovoljno često. već sam par puta urgirao moderaturi da ga se makne, ali oni koriste svoje ovlasti kao Inzko. :D

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 02 lip 2013, 22:46 
Offline

Pridružen/a: 20 pro 2011, 19:02
Postovi: 8531
Meni to malo smisno, Nikola Pasic je bija po ocu i majci Bugar, usvojeni Pasic, glavesina radikalne stranke, pa jeli istog svrstavaju u svoje ili u Bugare? :neznam

_________________
Oj Hrvati, svi na desno krilo....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 02 lip 2013, 23:18 
Offline

Pridružen/a: 16 vel 2013, 04:53
Postovi: 367
puntar2.0 je napisao/la:
Meni to malo smisno, Nikola Pasic je bija po ocu i majci Bugar, usvojeni Pasic, glavesina radikalne stranke, pa jeli istog svrstavaju u svoje ili u Bugare? :neznam

Granice izmedu Bugara i Srba je tesko tacno odrediti ,odredena je tek tokom osnivanja Bugarske knezevine a dotad je crkva odredivala.Mozes potrazit ko je bio Pasicev brat pa da se nasmijes,Bugari su jedino uporiste imali u Srbiji,svojoj Bugarskoj nisu smjeli ni primirisat,a Srbi se kasnije odrekli komita zbog Bugara i uzeli Hrvatsku rec Cetnik.Inace koliko su Torlaci Srbi toliko je okolina Sofije naseljena Bugarima


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 02 lip 2013, 23:22 
Offline

Pridružen/a: 16 vel 2013, 04:53
Postovi: 367
dudu je napisao/la:
rastko je jednostavno idiot, samo mu se to ne kaže dovoljno često. već sam par puta urgirao moderaturi da ga se makne, ali oni koriste svoje ovlasti kao Inzko. :D

Ma tako je ,za tebe je zdrav Srbomrzac koji je garantovano cistiji Srbin od mene i koji je bukvalno pozivo na ubijanje sopstvene majke
Zdrav si koliko i Diter Sovene


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 02 lip 2013, 23:33 
Offline

Pridružen/a: 16 vel 2013, 04:53
Postovi: 367
puntar2.0 je napisao/la:
Za njega je Srbin, ili Madjaron ili Tirolac bija sinonim za protivnika hrvatske samostalnosti, znaci vise moralna nego etnicka klasifikacija. Kad si procita nesto od njega, triba si i to skuziti. Kao sto bi danas hrvatski nacionalist kvalificira Jugoslavena.

Ako sam te ispravno razumijo on je samo raslojavo drustvo?Ali on nije negiro samo neke Srbe vec ponekde i citavu Srpsku naciju,hteo je bukvalno da stavi Srbe van zakona ,sto je pokusano 1918 a uradeno 41 upravo od njegovih sledbenika.Pa sjeti se demonstracija 1892,95,99,1902,
Na jednom mestu kaze da Hrvati nemogu trpeti robovsku pasminu ,pa smo varvarsko pleme
Na jednom mestu hrvati su jedini narod od Triglave do Soluna a na drugom "Srbe na vrbe"
Slaveno Serbe je pominjo isto cesto,kako su vas izdali u tudu korist,ubijali,silovali pljakali,kako im nevredi verovat ni cinit dobro
Sad za ovu poslednju recenicu ,pa znao bi tu napisat nesto o nekima drugima ali necu da zvucim ko nacionalista ,ima takvi dovoljno ko ovaj priglupljeni sto mi je kreno olajavat


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 05 lip 2013, 14:57 
Offline

Pridružen/a: 16 vel 2013, 04:53
Postovi: 367
Ovako dobra tema a ostala prazna ,ajd malo dalje
da predlozim
Licko poreklo i Jugoski jezik


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 06 lip 2013, 19:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2009, 09:10
Postovi: 4387
Lokacija: Grobnik
rastko je napisao/la:
dane-croatia je napisao/la:
Starčević je uviek živio u odricanju, ter nikad nije priskrbljivao bogatstvo, a često je i s ono malim što je imao pomagao običnom puku. Drugim riečima on je utopija kakav bi političar trebao biti. Znači, Starčević nije samo velik radi ideologije, već je najveći sbog svoje ljudskosti.

Po Starcevici su Nemanjici zadnji vladari Srbije "Hrvatske"krvi,sto bolan onda covece oskrnaviste Dusanove kosti


I Tito je bil hrvatske krvi, pak ga volin i manje od Dušana.

_________________
RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst
KREPAT MA NE MOLAT
http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 07 lip 2013, 16:35 
Offline

Pridružen/a: 16 vel 2013, 04:53
Postovi: 367
dane-croatia je napisao/la:
rastko je napisao/la:
Po Starcevici su Nemanjici zadnji vladari Srbije "Hrvatske"krvi,sto bolan onda covece oskrnaviste Dusanove kosti


I Tito je bil hrvatske krvi, pak ga volin i manje od Dušana.

Ali covece Dusan nikad nije ni priso Zagrebu,a opet mu kosti lomiti ,i to najvecem Hrvatskom kralju ,cak samoprozvanom caru
Kako vas nije sramota?
Prvog kralja ubili,zadnji nije teo da vam dode a ovog srednjeg oskrnvili ,kakav narod :no


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 08 lip 2013, 16:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 vel 2012, 03:56
Postovi: 687
rastko je napisao/la:
dane-croatia je napisao/la:

I Tito je bil hrvatske krvi, pak ga volin i manje od Dušana.

Ali covece Dusan nikad nije ni priso Zagrebu,a opet mu kosti lomiti ,i to najvecem Hrvatskom kralju ,cak samoprozvanom caru
Kako vas nije sramota?
Prvog kralja ubili,zadnji nije teo da vam dode a ovog srednjeg oskrnvili ,kakav narod :no


Tko je lomio Dušanove kosti? Jel misliš na one koje su vaši popovi nosili po većinski srpskim prostorima u Hrvatskoj 90-ih radi rasplamsavanja srpskog nacionalizma?

A šta su Dušanove kosti radile u Hrvatskoj kojoj Dušan svojom "imperijom" nije ni prismrdio (nije ni Bosnu zauzeo)? Zar nemate ni malo poštovanja prema svojem caru, pa mu ni mrtvom mira ne date, već mu kosti nosite okolo radi nacionalističkih preseravanja?

_________________
[url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 08 lip 2013, 20:05 
Offline

Pridružen/a: 16 vel 2013, 04:53
Postovi: 367
Tomislav Diablo je napisao/la:
rastko je napisao/la:
Ali covece Dusan nikad nije ni priso Zagrebu,a opet mu kosti lomiti ,i to najvecem Hrvatskom kralju ,cak samoprozvanom caru
Kako vas nije sramota?
Prvog kralja ubili,zadnji nije teo da vam dode a ovog srednjeg oskrnvili ,kakav narod :no


Tko je lomio Dušanove kosti? Jel misliš na one koje su vaši popovi nosili po većinski srpskim prostorima u Hrvatskoj 90-ih radi rasplamsavanja srpskog nacionalizma?

A šta su Dušanove kosti radile u Hrvatskoj kojoj Dušan svojom "imperijom" nije ni prismrdio (nije ni Bosnu zauzeo)? Zar nemate ni malo poštovanja prema svojem caru, pa mu ni mrtvom mira ne date, već mu kosti nosite okolo radi nacionalističkih preseravanja?

Dusko istina nije zavirio u Bosnu ali kod vas Hercegovaca,e to je drua stvar,vi ste uvk bili laksi plen ,zaguljeni i smotani :kava
Ozbiljno podcenjujes svoj narod ,kao prvo ovde nije rec o "povjesnim Hrvatskim zemljama"po vasim teorijama ionako do Sofije a Srbi su uljezi dosli u devetnestom veku ,niti je Slavonija bila Hrvatska do ovih novih vremena i vaseg cvetanja ,govorimo o prostorima danasnje Srbije (a sto se njih tice vase gazde vam ih ni danas nisu prepisale pa ih neprisvajaju ni vasi povjesnicari)
Razumem sto ste se igrali sa Lazarevim kostima ,bio covek u Sremu na dohvat ruke,vi ste hteli da prisvojite Srem pa ste morali pobit Srbe i unistiti Srpske spomenike i crkve ko i danas Sipci sem sto oni rade sa proterivanjem i prisvajanjem spomenika pa ispade da je Stefan prvovencani Albanac ,po njima .
Jedno me zanima iz radoznalosti ,jel istina da ste poslali kad su vam Svabe naredile umesto Lazarevih konjske kosti i drugo ,za ovo o vasoj ekskurziji po Beogradu se tesko sta nalazi ali po svmu sta sam rocito je 99% istina ,sakriveno ko zmija sto noge krije ali ako je Dusan Hrvat sto ste ga je......


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 09 lip 2013, 12:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 vel 2012, 03:56
Postovi: 687
rastko je napisao/la:
Tomislav Diablo je napisao/la:

Tko je lomio Dušanove kosti? Jel misliš na one koje su vaši popovi nosili po većinski srpskim prostorima u Hrvatskoj 90-ih radi rasplamsavanja srpskog nacionalizma?

A šta su Dušanove kosti radile u Hrvatskoj kojoj Dušan svojom "imperijom" nije ni prismrdio (nije ni Bosnu zauzeo)? Zar nemate ni malo poštovanja prema svojem caru, pa mu ni mrtvom mira ne date, već mu kosti nosite okolo radi nacionalističkih preseravanja?

Dusko istina nije zavirio u Bosnu ali kod vas Hercegovaca,e to je drua stvar,vi ste uvk bili laksi plen ,zaguljeni i smotani :kava
Ozbiljno podcenjujes svoj narod ,kao prvo ovde nije rec o "povjesnim Hrvatskim zemljama"po vasim teorijama ionako do Sofije a Srbi su uljezi dosli u devetnestom veku ,niti je Slavonija bila Hrvatska do ovih novih vremena i vaseg cvetanja ,govorimo o prostorima danasnje Srbije (a sto se njih tice vase gazde vam ih ni danas nisu prepisale pa ih neprisvajaju ni vasi povjesnicari)
Razumem sto ste se igrali sa Lazarevim kostima ,bio covek u Sremu na dohvat ruke,vi ste hteli da prisvojite Srem pa ste morali pobit Srbe i unistiti Srpske spomenike i crkve ko i danas Sipci sem sto oni rade sa proterivanjem i prisvajanjem spomenika pa ispade da je Stefan prvovencani Albanac ,po njima .
Jedno me zanima iz radoznalosti ,jel istina da ste poslali kad su vam Svabe naredile umesto Lazarevih konjske kosti i drugo ,za ovo o vasoj ekskurziji po Beogradu se tesko sta nalazi ali po svmu sta sam rocito je 99% istina ,sakriveno ko zmija sto noge krije ali ako je Dusan Hrvat sto ste ga je......


Ma nije srpska vlast ni našoj strani Neretve prismrdila. Istočnoj strani jest i to je i danas u najvećoj mjeri vaše. I ovdje koliko sam upoznat više ljudi ima iz "Bosne", nego iz "Hercegovine", a ima i dosta ljudi iz Hrvatske (ja na primjer), tako da ovo "vi Hercegovci" nema smisla.

Ustaše nisu držale Beograd (Zemun je tek kasnije postao dio), već Nijemci. Njih krivite za stvari u Beogradu. A kostima srpskog vladara nije mjesto u Srijemu jer srpski kraljevi i carevi nikad nisu vladali Srijemom (izuzev onih lokalnih srpskih plemića koji su vladali Srijemom kao hrvatskim dijelom Hrvatsko-Ugarskog kraljevstva).

I naravno da vi sanjate o srpskoj Slavoniji, idioti. Baš sam neki dan čitao članak o hrvatskoj personalnoj uniji sa Mađarskom. I pazi tko osporava personalnu uniju - Mađari (logično, s obzirom da su oni suprotna strana u priči) i SRBI.

Pa sad meni nije jasno kakve to veze Srbi imaju sa položajem Hrvatske u uniji sa Mađarskom i zašto sada podržavaju mađarski nacionalizam, kad su i Srbi bili u Hrvatskoj potčinjeni i mađarizirani od tih istih Mađara i dan danas imaju problema sa njihovim pretenzijama u Vojvodini. Koliki moraš biti idiot da podržavaš nacionalizam kojim praktički negiraš i vlastito pravo na Vojvodinu, samo da bi osporio Hrvatima nekakav kontinuitet državnosti. A to je vaš mainstream u istoriji i politici.

O srpskoj Slavoniji možete samo sanjati. Srba više nama tamo. O srpskom Srijemu i Baranji dosta teško jer Srba tamo ima koliko i Hrvata u Vojvodini. Prije će doći do neke razmjene življa (možda i teritorija), nego do nekakvih jednostranih prisvajanja. S druge strane Mađari su vam realnija prijetnja, a opet radite kontra svojih interesa samo kako bi osporili nešto Hrvatima.

Evo izgubili ste Kosovo koje je središte vaše srednjovjekovne države. Vaša zemlja koliko je i RSK bila naša. Samo ste trebali napravit sukob tamo i počistit Šiptare kao mi Srbe u RSK. Ali ništa od toga se nije desilo, već ste se pokunjeno povukli ko pi*ke i sad o srpskom Kosovu možete sanjati kao i o "srpskoj" Slavoniji. U čemu je problem sa Kosovom? Bojite se milijun Šipaca? A navaljivali bi na 4 milijuna Hrvata radi "oslobađanja srpske Slavonije". Prvo riješite Kosovo, kao što smo mi RSK, pa se onda javljajte.

_________________
[url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ante Starčević
PostPostano: 09 lip 2013, 13:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2009, 09:10
Postovi: 4387
Lokacija: Grobnik
rastko je napisao/la:
dane-croatia je napisao/la:

I Tito je bil hrvatske krvi, pak ga volin i manje od Dušana.

Ali covece Dusan nikad nije ni priso Zagrebu,a opet mu kosti lomiti ,i to najvecem Hrvatskom kralju ,cak samoprozvanom caru
Kako vas nije sramota?
Prvog kralja ubili,zadnji nije teo da vam dode a ovog srednjeg oskrnvili ,kakav narod :no


Žario je i palio po Hercegovini i okolici Dubrovnika, ter na silu popravoslavčivao i posrbljivao Hrvate. Tako da Nemanjići morda jesu bili hrvatskog podrietla, ali to ča jedan od najgorih neprijatelja morda ima hrvatsku krv mi slabo znači.

Dušan je poput Tite postao hrvatski izdajnik.

_________________
RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst
KREPAT MA NE MOLAT
http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 67 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO