HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 pro 2024, 21:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 260 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka
PostPostano: 24 srp 2024, 10:29 

novem je napisao/la:
Jugoslavija je ovako ili onako došla k svom prirodnom kraju, jer je nastala po nečijoj potrebi,
da bude s drugim državama brana prema Istoku i preuzme ulogu AU. Od prvog do zadnjeg
dana bila je nedemokratska i većinom diktatura. Preko toga se nije moglo. Čim su otpali
razlozi njenog postanka, sudbina joj je bila zapečaćena. Tim više, jer je velikosrpski ekspanzionizam
ponovno oživio i sve međuetničke i teritorijalne odnose doveo u pitanje. Uz to, YU je ekonomski
nakon bankrota 1982. bila uzdrmana, gdje je čak jug. tržište zbog republičkih carina (Srbija Sloveniji od 1989.)
bilo u kolapsu. Bitno pitanje je zašto YU tada nije dobila kredite i ekonomsku pomoć.
Ima svoj razlog.
I jeli to već bio uvod. Da ne zaboravim koliko je HR ekonomski bila iskorištavana i zapuštena, gdje su se devize
slijevale isključivo u BG i od tamo vršena raspodjela.

Inflacija je već 1980. bila oko 40%! Rast ukupne jugoslavenske proizvodnje bio je oko 5%, što je 3% manje nego prethodnih godina. Kao rezultat zamrzavanja cijena nametnutog u kolovozu 1979., Jugu je potresla kriza opskrbe koja je od tada postala stalna pojava. Nedostajalo je mlijeka, mesa, kave, praška za pranje, ugljena, lož ulja i lijekova. Na vrhuncu krize u Beogradu je napravljen popis od gotovo 2000 (!!) pojedinačnih predmeta koji su trajno nedostajali.
U zapadnim bankarskim krugovima prve sumnje u kreditnu sposobnost Jugoslavije pojavile su se tek 1980. Međutim, banke su primijetile kad se sredinom 1981. pokazalo da je vanjski dug Jugoslavije po glavi stanovnika veći od onog u Poljskoj. Problemi s likvidnošću Jugoslavije više se nisu mogli sakriti kada neke regionalne banke SFRJ više nisu mogle na vrijeme odplaćivati kredite uzete od zapadnih banaka. U veljači 1982 Jugoslavija je od MMF-a dobila 700 milijuna dolara, taj je iznos bio dio ranijeg kredita koji je odobrio MMF u ukupnom iznosu od 2,2 milijarde dolara. To je značilo da je Jugoslavija dobila najveći iznos kredita koji je MMF ikada stavio na raspolaganje jednoj zemlji u razvoju.

U tom trenutku Jugoslavija je već bila na rubu kolapsa i stoga bi se raspala mnogo ranije da nije bilo zapadne intervencije. Ameri i njihovi saveznici bili su prirodno zainteresirani za stabilnu Jugu i nisu bili spremni riskirati da spadne u tešku gospodarsku krizu s naj gorim posljedicama. Razbijanje mitova o truloj Jugi.
Prosječna mjesečna neto plaća u srpnju 1983. godine iznosila je oko 16.000 dinara, a Kilogram limuna koštao 224 dinara, mandarine 180, paradajz 150 dinara.
Kupiš ta tri proizvoda i potrošiš preko 3 posto svoje plaće :ucelo
I onda slušamo forumske specijalce kako nas uvjeruju u taj najbolji sistem.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2024, 11:09 

Ma kaos bez granica. Da je se mislio ozbiljno, trebalo joj je otpisati dobar dio dugova.
Ekonomska nestabilnost je dodatno poguravala političku.
Nego, YU je najbolje opisao Ivo Banac: "Možete imati Jugoslaviju ili demokraciju.
Ne možete imati i jedno i drugo."

Vrh

PostPostano: 24 srp 2024, 11:26 

1983/84
stopa nezaposlenosti 17%
stupanj razvijenosti poput Portugala, s razlikom da je potrošnja po glavi stanovnika u Portugalu 20% veća.
Juga u prvoj polovici 70ih dostiže standard Italije 50ih....komunjare change my mind

Vrh

PostPostano: 24 srp 2024, 12:26 

Juga je prema Maddison P.D. 1990. imala standard kao kao 1977.
A u raspadajućoj godini 1991. GDP per capita iz 1971.

https://i.imgur.com/rBjw3b3.png

Vrh

PostPostano: 25 srp 2024, 12:55 

Hoće li to Robi? Reci nam kako su nastali Bušići ili bojna Zrinski i koliko se odazvalo momaka? Zašto su Božanovi uzeli ime ‘Ludvig Pavlović’ i kako su nastali? Ti se nekad stvarno trebaš spustit na zemlju.

Vrh

PostPostano: 25 srp 2024, 13:14 

Robbie MO je napisao/la:
Na kraju smo ga morali “denacifikovati”.

Kakvo je stanje sa Paradžikom, Barešićem, Ludvigom Pavlovićem? Jeste i njih morali “denacifikovati?”

Vrh

PostPostano: 27 srp 2024, 16:25 

Operacija Fenims je klasican primjer džihada

Vrh

PostPostano: 31 srp 2024, 01:01 

Robi ni da zucne. Teško mu nešto pada što je elitne postrojbe HV-a i HVO-a osnovala dijaspora koju ismijava i emigranti po kojima pljuje. Što se tiče odaziva, bio je toliki da se u roku 3 dana oformila bojna. Da ne bude zabune, ne jedna bojna već puno njih. Zrinski, Frankopani, Bušići, Kažnjenička, Kralj Tomislav itd. Sve dragovoljci Robi. Sve emigranti i dijaspora Robi. Suborci onih po kojima pljuješ i ismijavaš ih ili njihova djeca. Zato smanji doživljaj oko tih prozivki već naklon do poda.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2024, 04:03 

tetejac je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Al čekaj, Kraljević je s*ao da je ušao u Trebinje, a Trebinja baš ni vidio nije.

Ne znam Ceha kakve to veze ima s temom, 1972 i HRB-om. Ovde si svak daje za pravo da piše kako mu se ćefne a veze nemaju. Vidi Robija, spominje Tuđmana pa 1972 je Tuđman bio na drugoj strani od HRB-a. Onda kaže što se nisu ugledali na Tuđmana pa podjelili sa Srbima BiH. Eto Tuđman je fino podjelio, vidimo danas našta to liči. Poredi današnju Hrvatsku sa ondašnjom Jugoslavijom (što je van svake pameti) samo da bi se posrao po ovim ljudima. HRB nema nikakve veze sa NDH niti im je cilj bio uspostavit NDH kako Robi tvrdi. Pazi njega, našao prozivat dijasporu dok na plaži pije Pipi. Neke glupe fraze i poštapalice a ne zna da su ljudi iz dijaspore bili kičma HV-a i HVO-a. Šta on ima recimo protiv Daidže ili Kikaša ili Fra Lasića? Neka kaže evo. Šta ima protiv Wernera Ilića? Ja iskreno ne znam kako bi to sve izgledalo da nije bilo dijaspore ali ok tema su Bugojanci i HRB. Ne znam koji racku treba bit čovjeku da ismijava take ljude? Što se tiče Trebinja, pisao sam o Trebinju na forumu kod onog mazluma Oštrića (njega ću išamarat prvom prlikom). Javio mi se bracodbk na private i rekao mi gdje je tijelo mog nestalog suborca kojeg tražimo od 1992 koji je nestao u Popovom Polju. Mi nismo bili daleko od Trebinja a ni hosovci. Nisu ušli u Trebinje ali su bili na ulazu. Da se dalo zeleno svjetlo uzeli bi Trebinje 1992 kao što smo mogli Banja Luku 1995.

Ako se ne varam, linije fronte oko Trebinja su manje-više iste one kakve su danas.
U Daytonu je bilo nekog povlačenja, tih par km se mijenjalo za Odžak.
slika
I to je?
Ali to ne znači da se bilo na ulazu u grad.

Te linije su manje-više zauzete do studenog 92.
slika

Kraljević je umro u kolovozu 92?
U to doba nismo oslobodili ni Vlašticu, ni Konavle, deblokiran je samo Dubrovnik, ali su fronte bile blizu.

To nije usporedivo s BL 95, barem koliko ja vidim...
Naše pozicije 95. su u Bočcu i na Manjači, a ovdje 92. smo oko Dubrovnika i Ravnog.
Znaš i sam da nije isto nešto uzeti i zadržati ga.
95. smo bili puno jači od 92., pa u BL nismo smjeli ući, Amerikanci su nam zaprijetili svime i svačime, od naseljavanja Srba u Vukovar, sankcija, zračnih napada pa na dalje.
95. smo u Južnom potezu stali, Srbi su se utvrdili na Manjači i da smo i potegli do BL, imali bi mrtvih, a za koga? Nakon nekog vremena bi nas cimali da moramo grad predati Muslimanima.
92. to nije bilo ni blizu, HV je eventualno mogao uzeti Trebinje i utvrditi se na okolnim brdima, pa bi onda samo čekali srpsku kontru, ili kontre.
HOS nije tome bio ni blizu.
Pogledaj reakciju koja je bila kada se 92. prekinuo koridor kod Modriče i rezultate takvih aktivnosti.
Mi ni 95. nismo smjeli uzeti Trebinje (spremao se Burin), a tada smo bili neusporedivo jači....

Gle, ja sam bio klinac u to doba, nisam bio na fronti i glupo mi se igrati kauč generala, ali zato mi Kraljević ide na živce, čovjek otvoreno laže.
On je rekao da je ušao u Trebinje, a nije da mu je baš ni blizu bio.
Možda su se Srbi dole raspali/raspadali, ali su još dosta dugo držali dominantne kote u okolici.

Za ostalo ne znam.
Oštrić je priča za sebe, čovjek je cenzor, a Robi priča o stvarima o kojima ne zna previše.
Bez dijaspore ne bi bilo RH, to je činjenica.

Za samog Kraljevića imaš i ovo;

Citat:
U to vrijeme pridružio se Hrvatskom revolucionarnom bratstvu. Zajedno sa Šutom, Zdenkom Marničićem i Ilijom Lovrićem trebao je otputovati u Frankfurt kako bi se priključio Skupini Fenix 72. Međutim, otputovali su samo Marničić i Lovrić, a Šuto se nekoliko tjedana prije akcije sam dragovoljno povukao. Kraljevića je dan prije planiranog polaska, 19. svibnja 1972. uhitila australska tajna policija ASIO zbog ilegalnog točenja alkohola. Samo uhićenje je sumnjivo zato što se za taj prekršaj rijetko ili nikako uhićuje, pogotovo to ne čini Savezna ili tajna policija. Iz pritvora je Kraljević pušten 21. lipnja 1972., dan nakon što je Skupina Fenix 72 prešla austrijsko-jugoslavensku granicu.

Nakon njegovog puštanja iz pritvora, u hrvatskim iseljeničkim krugovima u Australiji pojavile su se sumnje oko Kraljevićeve uloge u političkom iseljeništvu. Kraljević je bio na ispitivanju unutar HRB-a te nakon saznanja da je tajno kontaktirao s jednim agentom iz Savezne policije Kraljević se preselio u Canberru napuštajući saveznu državu Victoriju po savjetu agenta. To saznanje nije bilo poznato ostalim iseljeničkim krugovima, već samo onome u državi Victoriji, te da izbjegne njihov teret nastavlja politički djelovati u Canberri. Kada je 1976. osnovan ogranak Hrvatskog narodnog vijeća Rakovica u Canberri, Kraljević je izabran za predsjednika. Sljedeće godine Kraljević se učlanio u Hrvatsku republikansku stranku i postao predsjednik njezinog ogranka Zemun. Krajem listopada 1977. pokrenuto je privremeno Hrvatsko poslanstvo, a Kraljević je postao rizničar. Kako je svoje poslove obavljao odgovorno, izabran je za tajnika Hrvatskog međudruštvenog odbora u Canberri koji se sastojao od predstavnika većine hrvatskih iseljeničkih organizacija, udruga i društava.

Citat:
Na njegovo mjesto je Dobroslav Paraga postavio Blaža Kraljevića. Za vrijeme čitavog boravka u Australiji, Kraljević je bio pasivan prema, kako ih je nazivao "starcima iz HOP-a" jer po njemu "nisu razumjeli vrijeme u kojem žive" i da "ispraznim ustašovanjem samo štete hrvatskoj stvari". Stoga je njegovo imenovanje za povjerenika HSP-a za Australiju bilo iznenađujuće, jer je HSP uživao podršku isključivo od HOP-a.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Bla%C5%BE_Kraljevi%C4%87

Da je čovjek poživio, izazvao bi građanski rat unutar BiH Hrvata.
Citat:
S Kraljevićem je HVO počeo pregovarati oko uspostavljanja zajedničkog zapovjedništva i organiziranja zajedničke obrane. U više navrata s Kraljevićem je pregovarao Nijaz Batlak Daidža, general HV-a, i Ivica Primorac, časnik HOS-a, koji su tražili da se pronađe riješenje, međutim Kraljević je svakakvu suradnju s HVO-m odbacivao opravdanjem da HVO ne vode "pravi Hrvati".

Citat:
Alija Izetbegović je 2. kolovoza 1992. donio odluku o HOS-u kao sastavnom dijelu TO-e BiH te je imenovao Kraljevića članom Glavnog stožera TO-e BiH. Takvo postupanje Kraljevića dovelo je do unutarhrvatskog sukoba u Bosni i Hercegovini.[1]

U Čapljini su HOS omasovili muslimani. U srpnju 1992. HOS u Čapljini počinje stvarati probleme HVO-u pod zapovjedništvom generala Praljka zbog velikog broja neevidentiranih boraca koji su uglavnom bili nepoznati. Zbog toga se Praljak sastaje s Kraljevićem te na sastanku od njega traži podređivanje HOS-a ili bar evidenciju o novačenju u HOS. Kraljević je takav prijedlog Praljka odbio. Sličan problem s HOS-om pojavio se i u Stocu gdje su 90% HOS-a činili muslimani. Novačenje HOS-a nepoznatim i neevidentiranim osobama događalo se i na području Mostara. Prema izvješću VOS-a od 8. kolovoza 1992. Muslimani su dobili interna uputstva da ulaze isključivo u Armiju RBiH ili HOS kako bi se borili protiv HVO-a.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2024, 04:07 

novem je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Hrvatska se osamostalila jer se raspao SSSR.

Ne zbog neke nezaustavljive želje Hrvata.

U te 3 godine raspao se SSSR, raspala se Čehoslovačka, Njemačka se ujedinila, ….

Bez Miloševića, i s liberalnijom, permisivnom i prosvijećenijom Jugom, Hrvatska bi na referendumu možda čak i odbila izlazak iz Jugoslavije, kao Škotska nekidan. Vjeroatno ne bi, ali nije potpuno nezamislivo da se Hrvatskoj “ne bi žurilo” da npr. nije postojala EU i da je u Italiji na čelu neki Putin.

Raspad cijelog istočnog bloka i SSSR-a, rezultiran politikom Gorbačova.
Tako da ne čudi je je tzv. hrvatska šutnja, prestala onog trenutka kad je svima bilo jasno
da komunizam u Europi ide k svom kraju. Dakle, tek od onog zadnjeg kongresa SKJ 1990.
kad su Slovenci napustili sjednicu i potakli Hrvate, moglo bi se reći da je ta šutnja bila prekinuta.
Bar što se tiče starih komunjara. Nešto malo prije toga, Slovenci su srpskim mitingašima zabranili
prosvjede u Ljubljani. Iako je kod njih medijska šutnja preko Mladine bila daleko prije prekinuta.

Bez rata bi i pritisak bio još veći, jer i pored agresije Srbije i JNA na Hrvatsku, predstavnici iz EEZ
su čak sve do kraja 1991. podržavali Antu Markovića, iako je Badinterova komisija nešto prije toga
i službeno zaključila da se YU raspala. A prije toga je na Brijunima bio dogovoren tromjesečni moratorij
koji je izašao početkom listopada 1991. Sve se činilo da se jugoslavenska lešina i dalje održi na životu.
Pokušalo se početkom 1990. kreditima i konvertibilnim dinarom, a zna se kako je se tečaj vrlo brzo
raspadao. Znači, nije da se nije pokušavalo ekonomskim prosperiteom uvesti stabilnost. Ali onda
dođe Slobo i upada u monetarni sustav SFRJ i krade pare Narodne banke. Ko neki mafijaš. To je bila YU.

Sumnjam da bi Hrvatska i pored neke liberalne i umjerene srpske politike, na referendumu
pristala na ostanak u YU. Toga je se jednostavno previše nakupilo, lonac je davno prokuhao,
tako da je poklopac morao pasti. Jedino što je možda bilo moguće, u nekim drugim boljim
okolnostima, da bi razdruživanje bilo fiksirano, recimo na 5 ili više godina. Nas se kočilo
jer su znali da je Balkan bure baruta s puno otvorenih računa i to je bila glavna dilema.
Čehe i Slovake nitko nije pritiskao, jer nije bilo potrebe.

Jugoslavija je ovako ili onako došla k svom prirodnom kraju, jer je nastala po nečijoj potrebi,
da bude s drugim državama brana prema Istoku i preuzme ulogu AU. Od prvog do zadnjeg
dana bila je nedemokratska i većinom diktatura. Preko toga se nije moglo. Čim su otpali
razlozi njenog postanka, sudbina joj je bila zapečaćena. Tim više, jer je velikosrpski ekspanzionizam
ponovno oživio i sve međuetničke i teritorijalne odnose doveo u pitanje. Uz to, YU je ekonomski
nakon bankrota 1982. bila uzdrmana, gdje je čak jug. tržište zbog republičkih carina (Srbija Sloveniji od 1989.)
bilo u kolapsu. Bitno pitanje je zašto YU tada nije dobila kredite i ekonomsku pomoć. Ima svoj razlog.
I jeli to već bio uvod. Da ne zaboravim koliko je HR ekonomski bila iskorištavana i zapuštena, gdje su se devize
slijevale isključivo u BG i od tamo vršena raspodjela.

Dakle, i povijesno i politički i ekonomski, sve je išlo u prilog disolucije. Plus međunarodne okolnosti kao
dodatni, a možda i glavni okidač. Mi smo 1991. od Škotske i njenog odnosa u UK, bili udaljeni, kao zemlja od mjeseca.

http://i.imgur.com/UJbmQJp.jpg
https://hrvatski-vojnik.hr/pokusaj-medu ... panj-1991/
https://www.gov.si/novice/30-obletnica- ... ljubljani/
https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_%C5%A1utnja

Jugu su srušili Srbi, ne mi.
Zapravo, Srbi i Slovenci.

Milošević je ukinuo Vojvodinu, Kosovo, CG... (zadržao je njihove glasove), donio ustav u kojem je Srbija iznad Yugoslavije, provalio u trezor Središnje banke.

Sve je išlo u smjeru disolucije, ali da se nismo branili, završili bi kao muslimani u BiH.
Imali bi Zagrebački pašaluk, možda bi ponegdje opstala još neka enklava, izvan toga bi nas poklali.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2024, 06:13 

Ceha je napisao/la:
tetejac je napisao/la:
Ne znam Ceha kakve to veze ima s temom, 1972 i HRB-om. Ovde si svak daje za pravo da piše kako mu se ćefne a veze nemaju. Vidi Robija, spominje Tuđmana pa 1972 je Tuđman bio na drugoj strani od HRB-a. Onda kaže što se nisu ugledali na Tuđmana pa podjelili sa Srbima BiH. Eto Tuđman je fino podjelio, vidimo danas našta to liči. Poredi današnju Hrvatsku sa ondašnjom Jugoslavijom (što je van svake pameti) samo da bi se posrao po ovim ljudima. HRB nema nikakve veze sa NDH niti im je cilj bio uspostavit NDH kako Robi tvrdi. Pazi njega, našao prozivat dijasporu dok na plaži pije Pipi. Neke glupe fraze i poštapalice a ne zna da su ljudi iz dijaspore bili kičma HV-a i HVO-a. Šta on ima recimo protiv Daidže ili Kikaša ili Fra Lasića? Neka kaže evo. Šta ima protiv Wernera Ilića? Ja iskreno ne znam kako bi to sve izgledalo da nije bilo dijaspore ali ok tema su Bugojanci i HRB. Ne znam koji racku treba bit čovjeku da ismijava take ljude? Što se tiče Trebinja, pisao sam o Trebinju na forumu kod onog mazluma Oštrića (njega ću išamarat prvom prlikom). Javio mi se bracodbk na private i rekao mi gdje je tijelo mog nestalog suborca kojeg tražimo od 1992 koji je nestao u Popovom Polju. Mi nismo bili daleko od Trebinja a ni hosovci. Nisu ušli u Trebinje ali su bili na ulazu. Da se dalo zeleno svjetlo uzeli bi Trebinje 1992 kao što smo mogli Banja Luku 1995.

Ako se ne varam, linije fronte oko Trebinja su manje-više iste one kakve su danas.
U Daytonu je bilo nekog povlačenja, tih par km se mijenjalo za Odžak.
slika
I to je?
Ali to ne znači da se bilo na ulazu u grad.

Te linije su manje-više zauzete do studenog 92.
slika

Kraljević je umro u kolovozu 92?
U to doba nismo oslobodili ni Vlašticu, ni Konavle, deblokiran je samo Dubrovnik, ali su fronte bile blizu.

To nije usporedivo s BL 95, barem koliko ja vidim...
Naše pozicije 95. su u Bočcu i na Manjači, a ovdje 92. smo oko Dubrovnika i Ravnog.
Znaš i sam da nije isto nešto uzeti i zadržati ga.
95. smo bili puno jači od 92., pa u BL nismo smjeli ući, Amerikanci su nam zaprijetili svime i svačime, od naseljavanja Srba u Vukovar, sankcija, zračnih napada pa na dalje.
95. smo u Južnom potezu stali, Srbi su se utvrdili na Manjači i da smo i potegli do BL, imali bi mrtvih, a za koga? Nakon nekog vremena bi nas cimali da moramo grad predati Muslimanima.
92. to nije bilo ni blizu, HV je eventualno mogao uzeti Trebinje i utvrditi se na okolnim brdima, pa bi onda samo čekali srpsku kontru, ili kontre.
HOS nije tome bio ni blizu.
Pogledaj reakciju koja je bila kada se 92. prekinuo koridor kod Modriče i rezultate takvih aktivnosti.
Mi ni 95. nismo smjeli uzeti Trebinje (spremao se Burin), a tada smo bili neusporedivo jači....

Gle, ja sam bio klinac u to doba, nisam bio na fronti i glupo mi se igrati kauč generala, ali zato mi Kraljević ide na živce, čovjek otvoreno laže.
On je rekao da je ušao u Trebinje, a nije da mu je baš ni blizu bio.
Možda su se Srbi dole raspali/raspadali, ali su još dosta dugo držali dominantne kote u okolici.

Za ostalo ne znam.
Oštrić je priča za sebe, čovjek je cenzor, a Robi priča o stvarima o kojima ne zna previše.
Bez dijaspore ne bi bilo RH, to je činjenica.

Za samog Kraljevića imaš i ovo;

Citat:
U to vrijeme pridružio se Hrvatskom revolucionarnom bratstvu. Zajedno sa Šutom, Zdenkom Marničićem i Ilijom Lovrićem trebao je otputovati u Frankfurt kako bi se priključio Skupini Fenix 72. Međutim, otputovali su samo Marničić i Lovrić, a Šuto se nekoliko tjedana prije akcije sam dragovoljno povukao. Kraljevića je dan prije planiranog polaska, 19. svibnja 1972. uhitila australska tajna policija ASIO zbog ilegalnog točenja alkohola. Samo uhićenje je sumnjivo zato što se za taj prekršaj rijetko ili nikako uhićuje, pogotovo to ne čini Savezna ili tajna policija. Iz pritvora je Kraljević pušten 21. lipnja 1972., dan nakon što je Skupina Fenix 72 prešla austrijsko-jugoslavensku granicu.

Nakon njegovog puštanja iz pritvora, u hrvatskim iseljeničkim krugovima u Australiji pojavile su se sumnje oko Kraljevićeve uloge u političkom iseljeništvu. Kraljević je bio na ispitivanju unutar HRB-a te nakon saznanja da je tajno kontaktirao s jednim agentom iz Savezne policije Kraljević se preselio u Canberru napuštajući saveznu državu Victoriju po savjetu agenta. To saznanje nije bilo poznato ostalim iseljeničkim krugovima, već samo onome u državi Victoriji, te da izbjegne njihov teret nastavlja politički djelovati u Canberri. Kada je 1976. osnovan ogranak Hrvatskog narodnog vijeća Rakovica u Canberri, Kraljević je izabran za predsjednika. Sljedeće godine Kraljević se učlanio u Hrvatsku republikansku stranku i postao predsjednik njezinog ogranka Zemun. Krajem listopada 1977. pokrenuto je privremeno Hrvatsko poslanstvo, a Kraljević je postao rizničar. Kako je svoje poslove obavljao odgovorno, izabran je za tajnika Hrvatskog međudruštvenog odbora u Canberri koji se sastojao od predstavnika većine hrvatskih iseljeničkih organizacija, udruga i društava.

Citat:
Na njegovo mjesto je Dobroslav Paraga postavio Blaža Kraljevića. Za vrijeme čitavog boravka u Australiji, Kraljević je bio pasivan prema, kako ih je nazivao "starcima iz HOP-a" jer po njemu "nisu razumjeli vrijeme u kojem žive" i da "ispraznim ustašovanjem samo štete hrvatskoj stvari". Stoga je njegovo imenovanje za povjerenika HSP-a za Australiju bilo iznenađujuće, jer je HSP uživao podršku isključivo od HOP-a.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Bla%C5%BE_Kraljevi%C4%87

Da je čovjek poživio, izazvao bi građanski rat unutar BiH Hrvata.
Citat:
S Kraljevićem je HVO počeo pregovarati oko uspostavljanja zajedničkog zapovjedništva i organiziranja zajedničke obrane. U više navrata s Kraljevićem je pregovarao Nijaz Batlak Daidža, general HV-a, i Ivica Primorac, časnik HOS-a, koji su tražili da se pronađe riješenje, međutim Kraljević je svakakvu suradnju s HVO-m odbacivao opravdanjem da HVO ne vode "pravi Hrvati".

Citat:
Alija Izetbegović je 2. kolovoza 1992. donio odluku o HOS-u kao sastavnom dijelu TO-e BiH te je imenovao Kraljevića članom Glavnog stožera TO-e BiH. Takvo postupanje Kraljevića dovelo je do unutarhrvatskog sukoba u Bosni i Hercegovini.[1]

U Čapljini su HOS omasovili muslimani. U srpnju 1992. HOS u Čapljini počinje stvarati probleme HVO-u pod zapovjedništvom generala Praljka zbog velikog broja neevidentiranih boraca koji su uglavnom bili nepoznati. Zbog toga se Praljak sastaje s Kraljevićem te na sastanku od njega traži podređivanje HOS-a ili bar evidenciju o novačenju u HOS. Kraljević je takav prijedlog Praljka odbio. Sličan problem s HOS-om pojavio se i u Stocu gdje su 90% HOS-a činili muslimani. Novačenje HOS-a nepoznatim i neevidentiranim osobama događalo se i na području Mostara. Prema izvješću VOS-a od 8. kolovoza 1992. Muslimani su dobili interna uputstva da ulaze isključivo u Armiju RBiH ili HOS kako bi se borili protiv HVO-a.

Gledao sam Trebinje s brda 1992 kao Banja Luku 1995 i nepregledne kolone Srba iz Trebinja kako bježe iz grada. Nepregledna kolona farova iz Trebinja spremala se razgulit iz grada jer smo kamenom s brda mogli gađat Trebinje a i nogom u njega ući. To da smo bili daleko i da hosovci nisu bili ni blizu nije istina. Bili smo blizu, jako blizu i mi i hosovci i Tigrovi. Treba reć onako kako jest i kako je bilo. Kraljevića ne dižem u nebesa ali mi je glupo čitat ove gluposti i čitat ložače koji su se nafilovali lažima po internetu pa seru bez veze. Prozivat Blaža da je bio udbaš je totalna glupost kao i glupost da je bio u HRB-u ili da je izdao naše 1972. On da ih je izdao, nebi dočekao sutra a ne 1990 i Domovinski Rat. To su gluposti Ceha što govoriš da se s Kraljevićem pregovaralo oko zajedničkog zapovjedništva. To nije istina. Vi se na te stvari ložite, pročitate negdje bez veze pa onda ponavljate do besvjesti. Blažu se nudilo da položi oružje i stavi se pod zapovjedništvo HVO-a što je on odbio. Jel to bilo ispravno ili nije, o tome možemo raspravljati. Jel ga se zbog toga trebalo ‘denacifikovat’ kako Robi voli reć, o tome možemo raspravljati. Reću ti isto o Primorcu kad ga pominješ. Za mene je on jedan od većih ljigavaca koje sam sreo u ratu. Onako se ne ponaša hrvatski časnik, bio hos, hv ili hvo. Da pokrade onako sef i uhvati se noge. Svašta si ti ovdje napisao Ceha, otvori novu temu o emigraciji pa možemo tamo oko toga. Ja sam rođen vani i dobro znam kako je bilo. Hodao sam po demonstracijama za slobodnu Hrvatsku i palio titinu sliku dok su neki ovde bili pionirčići. Te informacije što imaš o izjavi o ‘starcima iz hop-a’ to isto nije istina. Da jest, nebi ga pravaši postavili na takvo mjesto. Ta izjava je puštena s razlogom da se povjeruje kako je Blaž bio pripadnik HRB-a jer HRB-u su ‘starci’ iz hop-a bili preblagi i nisu razumjeli vrijeme u kojem žive. Blaž sa HRB-om nema nikakve veze. Ovo nije tema o Blažu svakako. Javio sam se Robiju kako bi mu objasnio neke stvari. Vidim da ne zna a i ono što misli da zna i da je istina, totalno je drukčije. Za Vlašticu isto, nismo je zauzeli u Kolovozu ali smo bili tamo. Kad je ranjen pokojni Matanović bilo je dobro prije Velike Gospe, dobro se sjećam. Uglavnom mi smo mogli uzet Trebinje, bili smo blizu. Nema nikakvog razloga da se pljuje ni po dijaspori ni po HRB-u ni Blaža prozivati da je bio udbaš. To su gluposti. Meni je žao što je Hrvat pucao na Hrvata a što neki drkaju na to smatraju to nekim velikim činom - to suvza mene budale.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2024, 17:35 

tetejac je napisao/la:
Gledao sam Trebinje s brda 1992 kao Banja Luku 1995 i nepregledne kolone Srba iz Trebinja kako bježe iz grada. Nepregledna kolona farova iz Trebinja spremala se razgulit iz grada jer smo kamenom s brda mogli gađat Trebinje a i nogom u njega ući. To da smo bili daleko i da hosovci nisu bili ni blizu nije istina. Bili smo blizu, jako blizu i mi i hosovci i Tigrovi. Treba reć onako kako jest i kako je bilo. Kraljevića ne dižem u nebesa ali mi je glupo čitat ove gluposti i čitat ložače koji su se nafilovali lažima po internetu pa seru bez veze. Prozivat Blaža da je bio udbaš je totalna glupost kao i glupost da je bio u HRB-u ili da je izdao naše 1972. On da ih je izdao, nebi dočekao sutra a ne 1990 i Domovinski Rat. To su gluposti Ceha što govoriš da se s Kraljevićem pregovaralo oko zajedničkog zapovjedništva. To nije istina. Vi se na te stvari ložite, pročitate negdje bez veze pa onda ponavljate do besvjesti. Blažu se nudilo da položi oružje i stavi se pod zapovjedništvo HVO-a što je on odbio. Jel to bilo ispravno ili nije, o tome možemo raspravljati. Jel ga se zbog toga trebalo ‘denacifikovat’ kako Robi voli reć, o tome možemo raspravljati. Reću ti isto o Primorcu kad ga pominješ. Za mene je on jedan od većih ljigavaca koje sam sreo u ratu. Onako se ne ponaša hrvatski časnik, bio hos, hv ili hvo. Da pokrade onako sef i uhvati se noge. Svašta si ti ovdje napisao Ceha, otvori novu temu o emigraciji pa možemo tamo oko toga. Ja sam rođen vani i dobro znam kako je bilo. Hodao sam po demonstracijama za slobodnu Hrvatsku i palio titinu sliku dok su neki ovde bili pionirčići. Te informacije što imaš o izjavi o ‘starcima iz hop-a’ to isto nije istina. Da jest, nebi ga pravaši postavili na takvo mjesto. Ta izjava je puštena s razlogom da se povjeruje kako je Blaž bio pripadnik HRB-a jer HRB-u su ‘starci’ iz hop-a bili preblagi i nisu razumjeli vrijeme u kojem žive. Blaž sa HRB-om nema nikakve veze. Ovo nije tema o Blažu svakako. Javio sam se Robiju kako bi mu objasnio neke stvari. Vidim da ne zna a i ono što misli da zna i da je istina, totalno je drukčije. Za Vlašticu isto, nismo je zauzeli u Kolovozu ali smo bili tamo. Kad je ranjen pokojni Matanović bilo je dobro prije Velike Gospe, dobro se sjećam. Uglavnom mi smo mogli uzet Trebinje, bili smo blizu. Nema nikakvog razloga da se pljuje ni po dijaspori ni po HRB-u ni Blaža prozivati da je bio udbaš. To su gluposti. Meni je žao što je Hrvat pucao na Hrvata a što neki drkaju na to smatraju to nekim velikim činom - to suvza mene budale.

Ok, ovo su karte, pobojao sam ih radi preglednosti...
slika

slika

Kraljević je umro 9.8.
To su svjetloplave i zelene linije na donjoj karti.
Dakle, najbliže Trebinju smo u Začuli.
https://www.openstreetmap.org/search?qu ... 39/18.2232
Ona je duplo bliže Dubrovniku, nego Trebinju.
Do Dubrovnika je 10ak km;
https://www.google.com/maps/dir/42.6445 ... ?entry=ttu
A do Trebinja 20;
https://www.google.com/maps/dir/Trebinj ... ?entry=ttu

Da su Srbi bili u bežaniji, to nije nikakva novost :D
Ali ako pogledaš karte, mi smo se s njima još dobro dole namučili.
Bio si na frontu, ja sam za tebe klinac, ali jedna od gorih stvari je podcijeniti protivnika, pogledaj Unu 95.
Da smo i BL pokrenuli, to je veliki grad, ušli bi, ali bi bome bilo mrtvih.
Trebinje je manje i sve, ali opet, 92. smo puno slabiji nego 95.
A mjesec prije je pala Posavina na sjeveru (osim Broda i Orašja);
slika

Kraljević je radio gluposti, vjerojatno ga se zato i maknulo.
Nije slušao, da je ostao bilo bi svega.
A i tu je ona priča o Dretelju i Srbima.
Ovi drugi, od Primorca nadalje, su možda u nekim stvarima bili i gori, ali u ratu u vojsci nema baš odbijanja naredbi.
A Kraljević je sebe stavio pod Aliju, ne pod Tuđmana.

Za emigraciju i zbivanja, ne znam. Problem je da je bilo i gro udbaša koji su se derali da su Ustaše, pa Mesić je osnovao stranku naziva koji je igra riječi u odnosu na NDH.
Postoji mogućnost da se neki ljudi jednostavno nisu snašli.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2024, 02:07 

Ceha je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Ok, ovo su karte, pobojao sam ih radi preglednosti...
slika

slika

Kraljević je umro 9.8.
To su svjetloplave i zelene linije na donjoj karti.
Dakle, najbliže Trebinju smo u Začuli.
https://www.openstreetmap.org/search?qu ... 39/18.2232
Ona je duplo bliže Dubrovniku, nego Trebinju.
Do Dubrovnika je 10ak km;
https://www.google.com/maps/dir/42.6445 ... ?entry=ttu
A do Trebinja 20;
https://www.google.com/maps/dir/Trebinj ... ?entry=ttu

Da su Srbi bili u bežaniji, to nije nikakva novost :D
Ali ako pogledaš karte, mi smo se s njima još dobro dole namučili.
Bio si na frontu, ja sam za tebe klinac, ali jedna od gorih stvari je podcijeniti protivnika, pogledaj Unu 95.
Da smo i BL pokrenuli, to je veliki grad, ušli bi, ali bi bome bilo mrtvih.
Trebinje je manje i sve, ali opet, 92. smo puno slabiji nego 95.
A mjesec prije je pala Posavina na sjeveru (osim Broda i Orašja);
slika

Kraljević je radio gluposti, vjerojatno ga se zato i maknulo.
Nije slušao, da je ostao bilo bi svega.
A i tu je ona priča o Dretelju i Srbima.
Ovi drugi, od Primorca nadalje, su možda u nekim stvarima bili i gori, ali u ratu u vojsci nema baš odbijanja naredbi.
A Kraljević je sebe stavio pod Aliju, ne pod Tuđmana.

Za emigraciju i zbivanja, ne znam. Problem je da je bilo i gro udbaša koji su se derali da su Ustaše, pa Mesić je osnovao stranku naziva koji je igra riječi u odnosu na NDH.
Postoji mogućnost da se neki ljudi jednostavno nisu snašli.

Davno bi ja bio mrtav da sam podcjenjivao neprijatelja. Pisao sam o južnom bojištu na lojavom forumu, neda mi se opet u detalje. Javio mi se neki četnik pa smo malo popričali. Nije mi vjerovao gdje su naši bili a mi smo im ulazili do samog ulaza u grad do one energopetrolove pumpe. Kažem ti da je došla zapovjed, uzeli bi Trebinje za 2 dana. Mi kad smo uzeli Vlašticu, oni su bili gotovi. Neću o Kraljeviću. Nije to baš tako kako ti pišeš. Puno je tu struja i klanova bilo. Zar nije čudno da su ubijeni Paradžik, Barešić, Pavlović…? Svi koji su došli iz dijaspore bili su meta. Tako je pokojni Goreta došao onom papku što ga je htio ubit u njegov kafić u Rijeci i naručio pivo. Tuđmanu jako zamjeram što se okružio udbašima a onim generalima što su potpisali pismo za pomilovanje Mustaća i Perkovića njima srednji prst.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2024, 02:10 

I još da nadodam. Tuđmanu jako zamjeram što je zajebao naše u BiH i što ih je prodao.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2024, 10:05 

tetejac je napisao/la:
Davno bi ja bio mrtav da sam podcjenjivao neprijatelja. Pisao sam o južnom bojištu na lojavom forumu, neda mi se opet u detalje. Javio mi se neki četnik pa smo malo popričali. Nije mi vjerovao gdje su naši bili a mi smo im ulazili do samog ulaza u grad do one energopetrolove pumpe. Kažem ti da je došla zapovjed, uzeli bi Trebinje za 2 dana. Mi kad smo uzeli Vlašticu, oni su bili gotovi. Neću o Kraljeviću. Nije to baš tako kako ti pišeš. Puno je tu struja i klanova bilo. Zar nije čudno da su ubijeni Paradžik, Barešić, Pavlović…? Svi koji su došli iz dijaspore bili su meta. Tako je pokojni Goreta došao onom papku što ga je htio ubit u njegov kafić u Rijeci i naručio pivo. Tuđmanu jako zamjeram što se okružio udbašima a onim generalima što su potpisali pismo za pomilovanje Mustaća i Perkovića njima srednji prst.

Tuđman je napravio gomilu sranja, od ekonomije na dalje, ali je sve moglo ispasti puno puno gore.

A za ovo, nije (samo) problem nešto uzeti, treba i zadržati.
Posavina je dobar primjer.
Dole smo cvaknuli koridor, i što je bilo nakon toga?

tetejac je napisao/la:
I još da nadodam. Tuđmanu jako zamjeram što je zajebao naše u BiH i što ih je prodao.

Meni se čini da je Tuđman tu izvukao maksimum, samo je trebao poslati više vojske kad je krenuo h-m rat.
Izdali su oni nakon njega.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2024, 10:20 

Manolić,Perković,Mustač, Boljkovac su bili jedina Udba 1991. u Hrvatskoj i BiH , i direktno su odgovorni za smrti hrvatskih heroja koje je tetejac naveo iznad.
Ono što nisu Srbi uspjeli napraviti do 1990. ,hrvatski udbaši su dočekali kad su se domoljubi vratili iz dijaspore misleći da je konačno došla hrvatska država, a zapravo i dan danas Hrvatskom vladaju iste komunističke strukture tj.njihovi nasljednici jer nije provedena lustracija.

A da je tomu tako možemo posvjedočiti po vladajućoj stranci ili bolje rečeno kasti koja uporno donosi sve zakone u suprotnosti sa suverenizmom: Istanbulska,Marakeš, istospolni brakovi, transgender,rodni studiji i deseci drugih takvih primjera.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2024, 10:32 

Ceha je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Tuđman je napravio gomilu sranja, od ekonomije na dalje, ali je sve moglo ispasti puno puno gore.

A za ovo, nije (samo) problem nešto uzeti, treba i zadržati.
Posavina je dobar primjer.
Dole smo cvaknuli koridor, i što je bilo nakon toga?

tetejac je napisao/la:

Meni se čini da je Tuđman tu izvukao maksimum, samo je trebao poslati više vojske kad je krenuo h-m rat.
Izdali su oni nakon njega.

Mogli je ispast puno gore ali je isto tako moglo ispast puno puno bolje.
Kakav maksimum, ukino Herceg Bosnu i uvalio naše u BiH sa lojavim. Vidimo danas koliko je to pametan potez bio. Na koju vojsku misliš Ceha da je slao? Naše ili mudžahedine? Nije to baš tako kako ti misliš. Rekao sam prije. Dok smo se mi borili protiv lojavih, Tuđman ih je naoružavao, obučavao i slao im braću iz arapskih zemalja na naše u Srednjoj Bosni.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2024, 10:41 

Da nadodam - i liječio ih po našim bolnicama.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2024, 10:56 

tetejac je napisao/la:
Da nadodam - i liječio ih po našim bolnicama.

Dok je još postojala opasnost od JRM-a sam bio po obali i otocima. Jednom Dalmatincu, vlasniku hotela sam nabio pištolj u usta jer nije imao mjesta za hrvatske izbjeglice dok muslimanskim samo guzice nije prao.
Na obostrano zadovoljstvo našlo se mjesta za hrvatske žene i djecu
Dakle i primanje izbjeglica, ali dobro valjda se moralo tada tako

Vrh

PostPostano: 01 kol 2024, 11:08 

Jebiga saskia puno toga se ‘moralo’ a evo po Robiju su morali ‘denacifikovat’ naše koji su se vraćali iz dijaspore. Nacisti i Ustaše, dodrinaši - njih se mora satrat. Moralo se i naše Vukovarce u kotlovnici stidenskog doma u Zagrebu premlaćivat. To im je zahvala što su četnicima jebali majku za sva vremena. Zamisli ti to, tih udbaških perverzija. Dovedu 8 boksera da se iživljavaju nad braniteljima Vukovara. Za povratit, mamu im jebem.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2024, 11:41 

tetejac je napisao/la:
Mogli je ispast puno gore ali je isto tako moglo ispast puno puno bolje.
Kakav maksimum, ukino Herceg Bosnu i uvalio naše u BiH sa lojavim. Vidimo danas koliko je to pametan potez bio. Na koju vojsku misliš Ceha da je slao? Naše ili mudžahedine? Nije to baš tako kako ti misliš. Rekao sam prije. Dok smo se mi borili protiv lojavih, Tuđman ih je naoružavao, obučavao i slao im braću iz arapskih zemalja na naše u Srednjoj Bosni.

Dobar primjer države koja je proglasila nezavisnost mimo volje svjetskih sila je Haiti.
To je nekoć bila najbogatija kolonija na cijeloj zapadnoj polutci.
Danas je najsiromašnija.

Za rat u BiH se slažem.
Trebalo je poslati malo HVa da riješi i arape i ostale.

A ovo sada...
Kako je krenulo, BiH će se podjeliti po pola između RH i Srbije...

Vrh

PostPostano: 01 kol 2024, 11:42 

kiler je napisao/la:
Manolić,Perković,Mustač, Boljkovac su bili jedina Udba 1991. u Hrvatskoj i BiH , i direktno su odgovorni za smrti hrvatskih heroja koje je tetejac naveo iznad.
Ono što nisu Srbi uspjeli napraviti do 1990. ,hrvatski udbaši su dočekali kad su se domoljubi vratili iz dijaspore misleći da je konačno došla hrvatska država, a zapravo i dan danas Hrvatskom vladaju iste komunističke strukture tj.njihovi nasljednici jer nije provedena lustracija.

A da je tomu tako možemo posvjedočiti po vladajućoj stranci ili bolje rečeno kasti koja uporno donosi sve zakone u suprotnosti sa suverenizmom: Istanbulska,Marakeš, istospolni brakovi, transgender,rodni studiji i deseci drugih takvih primjera.

Ovo je nažalost točno.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2024, 11:51 

kiler je napisao/la:

Oni su Dedakovića i mladog jastreba tako isprebijali da se nikad nisu oporavili. To im je kazna što su im sjebali bratiju na Vukovaru. Jedva su ljudi spašeni.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2024, 12:59 

tetejac je napisao/la:
Jebiga saskia puno toga se ‘moralo’ a evo po Robiju su morali ‘denacifikovat’ naše koji su se vraćali iz dijaspore. Nacisti i Ustaše, dodrinaši - njih se mora satrat. Moralo se i naše Vukovarce u kotlovnici stidenskog doma u Zagrebu premlaćivat. To im je zahvala što su četnicima jebali majku za sva vremena. Zamisli ti to, tih udbaških perverzija. Dovedu 8 boksera da se iživljavaju nad braniteljima Vukovara. Za povratit, mamu im jebem.

To ti je dokaz da je ova Republika Hrvatska od prvog dana Republika udbaška. Od prve sekunde kad se rodila.

Njihova mala crvena muda su se stisla kad je došao Milošević na vlast i procjenili su da idu njihove glave kad velikosrbi krenu u svoj SANU program.

Da bi spriječili gubitak fotelja i privilegija, shvatili su da moraju pozvati drugu stranu Hrvatskog naroda, potomke domobrana i ustaša.

Dopustili su da se organizira HDZ, domaće zdrave snage kao i povratak ekipe iz dijaspore :ujko

Netko je trebao i obranit tu strukturu vlasti , a narod nije baš bio poletan skakat u rovove sa petokrakom i druže tito mi ti se kunemo.

Vas su poslali u rat, a oni su rovarili i čuvali institucije.

Kad je rat završio rješili su se prvo vas jel ste im bili opasni a zatim su počistili sve Tuđmanove ljude koji nisu bolovali od crvenog ludila.

I eto tako danas smo tu gdje jesmo... tužno ali istinito

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 01 kol 2024, 13:29 

weasel je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

To ti je dokaz da je ova Republika Hrvatska od prvog dana Republika udbaška. Od prve sekunde kad se rodila.

Njihova mala crvena muda su se stisla kad je došao Milošević na vlast i procjenili su da idu njihove glave kad velikosrbi krenu u svoj SANU program.

Da bi spriječili gubitak fotelja i privilegija, shvatili su da moraju pozvati drugu stranu Hrvatskog naroda, potomke domobrana i ustaša.

Dopustili su da se organizira HDZ, domaće zdrave snage kao i povratak ekipe iz dijaspore :ujko

Netko je trebao i obranit tu strukturu vlasti , a narod nije baš bio poletan skakat u rovove sa petokrakom i druže tito mi ti se kunemo.

Vas su poslali u rat, a oni su rovarili i čuvali institucije.

Kad je rat završio rješili su se prvo vas jel ste im bili opasni a zatim su počistili sve Tuđmanove ljude koji nisu bolovali od crvenog ludila.

I eto tako danas smo tu gdje jesmo... tužno ali istinito

Meni je to bilo jasno od prvog dana i ljudima oko mene. Borili smo se protiv četnika i protiv tih udbaša.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 260 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: