|
|
Stranica: 13/14.
|
[ 332 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
hinterland
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 01:27 |
|
|
Masa ljudi kao Čika Božo ili Doc mrzi Bošnjake a nikad nije živjela s njima. To dovoljno o njima govori. Crnce ne trebam ni spominjat.
_________________ Sve će prekriti snijegovi, ružmarin i šaš...
|
|
Vrh |
|
|
Čika Božo
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 01:41 |
|
|
hinterland je napisao/la: Masa ljudi kao Čika Božo ili Doc mrzi Bošnjake a nikad nije živjela s njima. To dovoljno o njima govori. Crnce ne trebam ni spominjat. Za razliku od tebe koji im ljubiš guzice, a također nisi nikad živio sa njima. Šta je još najgore, naši Hrvati iz Herceg-Bosne, znači oni direktno sa kriznog terena ti kažu da je situacija loša i da se sa muslimanima nemože, ali to tebi ništa ne znači, ti i dalje cvijećariš, u neku ruku mi te i žao, ali mi se bogami sve više i više gadiš, nešto kao Sejdo Komšić... Btw. Doc je rasista čiji se takovi izljevi toleriraju na sramotu ovoga foruma, ali mene nemoj spominjati sa time u vezi.
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 01:47 |
|
|
Ja imam najbolje namjere za Hrvate iz Herceg-Bosne. Hrvatska je potpisala i Washingtonski i Daytonski sporazum i mislim da će im ovaj put presudit kod reforme Federacije trojac RH: Milanović, Pusić, Josipović. Mislim da su njihovi stavovi slični mojima. Dobro ispričavam se vezano za ovo zbog crnaca. Nego reci ti meni koji je tvoj stav oko ustaša i NDH? Moram priznat da čitanje tvojih postova izazove kod mene više smijeha nego epke Seinfelda.
|
|
Vrh |
|
|
Čika Božo
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 01:57 |
|
|
hinterland je napisao/la: Ja imam najbolje namjere za Hrvate iz Herceg-Bosne. Nego reci ti meni koji je tvoj stav oko ustaša i NDH? Put do pakla popločen je dobrim namjerama... Šta reći za NDH i ustaše, bili su na krivoj, poraženoj strani, koja je usto činila genocid što je strašna mrlja, prodali pola Dalmacije Talijanima, sa toga aspekta su totalan promašaj. Sa strane borbe za nekakvu samostalnu državu Hrvata i domoljublja su OK, no ponavljam, previše je tu crnih mrlja koje se nemogu isprati, i koje su nas kao narod dugo vremena pratile, da bi zaključak bio pozitivan. Btw. vidim sa tema iz politike da imaš i jugonostalgičarske porive, OK, to se slaže sa tvojom BiH politikom koju zagovaraš i općenito miljeom iz kojeg potičeš, ali nadam se da shvaćaš da su nazori većine ljudi sa ovog foruma i Hrvata BiH dijametralno suprotni.
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 02:06 |
|
|
Pa eto možemo se složiti oko ustaša i NDH. Nekako sam mislio da ćeš ti biti njihov vatreni zagovornik. Bilo je i dobrih stvari ali negativnosti prevladavaju tako da ih se moramo odreći.
Kako vrijeme prolazi tako vidim da je desnica potpuno nesposobna da vodi Hrvatsku. Više je za Hrvatsku učinila anacionalna KPH nego ustaški pokret koji se dičio Hrvatstvom. Sve firme i radna mjesta u ovoj zemlji su rasprodali HDZ-ovci 90-ih, a Sanader veliki dio državnog suvereniteta i generale. Račan nije izručio ni jednog generala Hagu. Više je za BIH Hrvate napravio SDP za ovu godinu i 3 mjeseca nego HDZ u zadnjih 8 godina. Ljevica se brine za sirotinju i još štiti nacionalne interese. Ne moram govoriti koliko HDZ i Crkva ispadaju glupi kad se protive zdravstvenom odgoju. Ajmo ******** i lezbama dat sva prava i nek nas ostave na miru i ajmo se bavit ekonomskim problemima. Naravno HDZ to neće jer nemaju pojma o ekonomiji i samo gledaju kako da se uhljebljuju i pljačkaju i dalje ovu zemlju. U Rijeci Hrvati odlično žive jer je i tu bilo najmanje HDZ-ovog utjecaja.
|
|
Vrh |
|
|
Čika Božo
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 02:23 |
|
|
Pogrešan ti je zaključak prebaciti odnos RH SDP vs. RH HDZ na zemlju potpuno drugačije dinamike i problema poput BiH.
U RH je glavni problem gospodarstvo, etnički i ostali problemi na razini nacija su više-manje riješeni (iako uvijek iskrsne neko sranje poput ovoga u Vukovaru).
Dok je za razliku od toga u BiH, odnosno konkretnije FBiH problem na razini nacija još uvijek glavna i goruća tema. I također muslimanski SDP nije jednako RH SDP, niti su hercegbosansko-hrvatski HDZ-i jednaki RH HDZ-u. U BiH su stranke podijeljene na promuslimanske SDP, SDA i ove naše jadnike cvijećare HSP-OVCE, te prohrvatske stranke HDZ i '90-ica.
I tu nije do kvalitete socijalnog programa, jer socijalan program nikome nije na dnevnom redu, niti jednoj od tih stranaka (mada moraju narodu mazati oči i lagati da je, glasova radi), nego je ključan cilj kako osigurati politička i ostala prava (ili u slučaju muslimana supremaciju) svoje nacije/naroda.
Znači, ako ti podržavaš SDP/SDA/HSP ili si musliman, ili Hrvat koji ljubi muslimanske guzice, ako podržavaš HDZ/HDZ1990 onda si Hrvat koji se zalaže za prava hrvatskog naroda u BiH, to je suština i tako će ostati dok se ne sredi teritorijalno i nacionalno pitanje između Hrvata i muslimana unutar Federacije, i općenito dok se ne razriješe teritorijalna i nacionalna pitanja na razini cijele BiH između Hrvata, Srba i muslimana.
A konačno riješenje pitanja BiH i stabilnosti regije se nažalost po tvoje viđenje politike nikako nemože niti neće dogoditi miješanjem 3 naroda i igranjem sa buretom baruta zvanim BiH, nego samo jasnim i određenim teritorijalnim granicama i podjelom.
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 02:37 |
|
|
Treći entitet bio bi možda dobro rješenje za Hrvate da se gledaju samo njihovi probici i da samo oni odlučuju. Međutim Hrvati u BIH su samo jedna od tri komponente. Ja BIH gledam kao na cjelinu i jednistveno društvo. To rješenje ne prihvaćaju Bošnjaci zbog svojih ratnih iskustava i njihovog položaja dok je treći postajao, a ne prihvaćaju ni Srbi da su u njega uvrste neka hrvatska područja tipa Modriča. Srbi nam nude treći samo da bi zacementirali svoja teritorijalna osvajanja i dobili nagradu za genocid i čišćenje koje su počinili nad hrvatskim narodom svih tih ratnih godina.
Po meni treba tražiti saveznike u Bošnjacima i s njim naći zajednički jezik. Tuđmanu najviše zamjeram što je rasturio te prijateljske odnose koji su postojali oduvijek između Hrvata i Muslimana/Bošnjaka u BIH. Kad se dogovorimo s Bošnjacima onda treba naći Srbe koje se ne slažu s ovom nakaradnom politikom secesionističkih stranaka kao što su SDS i SNSD i s njima pokušati naći kompromisno rješenje za BIH: Prije svega povratak izbjeglica i otvaranje novih radnih mjesta. Treba ukinuti eksluzivna etnička prava nekoga naroda nad nekim prostorom. Po meni je glupo da lokalni izbori budu u tome hoće li načelnik biti Hrvat ili Bošnjak. Takve stvari se ne smiju događati. BIH nam je zadnja šansa i jedino što je ostalo od bivše države i tu šansu ne smijemo propustiti da preko BIH pomirimo Hrvatsku i Srbiju i stvorimo preduvjete za neku novu multietničku državu južnih Slavena (RH, BIH, Srbija, Crna Gora).
|
|
Vrh |
|
|
Čika Božo
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 03:01 |
|
|
Gle, ti prvo moraš shvatiti da je Republika Srpska i njene granice zacementirana u Daytonu '95, i zaista neznam kakvi bi se tektonski poremećaji, izuzev novog rata u BiH morali dogoditi da se njene granice promjene. Srbi na promjenu tih granica nikada neće pristati bez korištenja ratne sile (koliko god to meni tužno zvučalo zbog gubitka hrvatske Posavine u prošlom ratu). Ovdje ću samo ponoviti koliko je kratkovidno bilo od strane naših političara što i mi nismo tada zacementirali HRHB koja bi garantirala opstojnost hrvatskom narodu u BiH. Što se trećeg entiteta tiče, normalno da bi on bio najbolje rješenje za Hrvate u BiH i stoga se ja kao Hrvat (makar iz RH) zalažem za ono što bi našim Hrvatima u Herceg-Bosni bilo najbolje. Zato je većini i čudno što ti gledaš situaciju pa gotovo iz muslimanske perspektive, kojima se najbolje rješenje čini unitarna BiH gdje bi oni nosili prevagu kao najbrojniji (koliko god ti pričao da bi se zakonski to spriječilo, sama današnja situacija u Federaciji govori da to nije točno i da bi muslimani takvu politiku majorizacije provodili i na razini čitave BiH kada bi im se tako što omogućilo). Što se nekakva hrvatsko-muslimanskog kvazi-prijateljstva tiče, ono nikada nije postojalo izuzev kratih perioda NDH cvijećarenja 1940.-1944., te kada smo se u Domovinskom ratu udružili protiv većeg od 2 zla, Srba između 1994.-1995. Ti moraš shvatiti da su "Bošnjaci" ljudi koji su prihvatili islamsku vjeru radi beneficija unutar Osmanskog carstva, te da do 1940. i Ante Pavelića između Hrvata i muslimana Muslimani nije bilo nikakva prijateljstva, nego su do 1873. kada je Austro-Ugarska preuzela Bosanski Sandžak muslimani od polovice 15. do tada bili vlastodršci koji su provodili svoju volju unutar tog područja, kako ja to živopisno kažem, oni su tamo begovali i agovali, znači oni nisu bili prijatelji ni Srbima, ni Hrvatima u BiH, nego njihovi gazde. I od tada, do 1940. kada su muslimani-Muslimani izgubili poziciju moći, između njih i Hrvata, te Srba nije bilo neke velike ljubavi, a to što ih je Ante Pavelić prozvao "hrvatskim cvijećem" jer mu je trebao saveznik u BiH da satjera Srbe preko Drine je drugi par čarapa, ionako su ti muslimani prvi bacili "pušku u kuruzu" i prešli u partizane čim se vidjelo da će ovi pobjediti u ratu. A u domovinskom ratu je svako prijateljstvo nepovratno izgubljeno kada je Alija pravio sakrivene dogovore i sa Hrvatima i sa Srbima protiv i jednih i drugih, te kada su prvi metci ispucani u srednjoj Bosni i podneretlju. Tu zaista neznam što je Tuđman krivo učinio ili što je drugačije mogao učiniti, doslovno je pomagao muslimane i pokušavao sklopiti dogovor sa njima dok su oni klali i ubijali naše ljude na području Herceg-Bosne. Eto čak je i stvorena ova nakaradna Federacija u kojoj muslimani već 17 godina pokazuju što su i kakvi su, kada im se dopusti da ponovno beguju i aguju, kao u prošlosti. O tvojoj bolesnoj ideji nove Jugoslavije neću, trenutno mi se bljuje od riječi koje sam pročitao, kamoli da dublje razmišljam o tome. No to se svakako uklapa u mentalni sklop tvojeg razmišljanja, ti si mentalni jugoslaven iz Rijeke koji na temi BiH želi dokazati kako bi nova zajednica južnih slavena ponovno mogla postojati, samo da se narodi malo više potrude, ili štaveć. Uglavnom, to je bilo očito iz tvojih stavova, samo si ih sada napokon javno izrekao. Btw. bolje nemoj preglasno ispoljavati takve projugoslavenske stavove ovdje jer na ovom hrvatskom domoljubnom forumu sa takvim stavovima ćeš brzo zaista pokupiti ban, a onda ti ostaje samo forum.hr (ili napraviš multić)
|
|
Vrh |
|
|
danijel 88
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 03:06 |
|
Pridružen/a: 25 svi 2012, 18:44 Postovi: 335 Lokacija: Naša Draga Hrvatska
|
hinterland je napisao/la: Po meni treba tražiti saveznike u Bošnjacima i s njim naći zajednički jezik. Tuđmanu najviše zamjeram što je rasturio te prijateljske odnose koji su postojali oduvijek između Hrvata i Muslimana/Bošnjaka u BIH. Ma koje prijateljske odnose, kad smo mi bili prijatelji. Bili su gori prema našem narodu od Turaka (ima par zanimljivih poslovica o tome), za vrijeme NDH smo ih spasili od cetnickog pokolja oni su nam prvom prilikom zabili nož u leđa i prikljucili se partizanima. Od cvijeca našeg naroda su preko noci zamrzili ponovno hrvatstvo. Do 92 kad je Hrvatska gorila oni su bili u JNA i napadali naše gradove (moj grad su napadali četnici i muslimani iz Prijedora i Kozarca (inace izuzetno mi je drago što su im kasnije cetnici spakovali kajlu)) da bi kasnije kad je krenuo rat kod njih mi opet postali dobri dok ih nismo naoružali i primili stotine tisuca nihovih izbjeglica. Tad su opet napali naše po enklavama srednje Bosne i kad su vidjeli da ih nece uspijeti pokoriti opet sklopili savezništvo s nama da bi im mi oslobodili Bihac i završili rat u BiH i kako su nam na kraju opet zahvalili. Nakon svega što smo ucinili za njih oni još i danas jebu u zdrav mozak naše u BiH. A sad ajde mi ti reci barem jedan jedini primjer gdje smo mi bili prijatelji (samo jedan, ne moraš više) i gdje nam se oni nisu pridružili iskljucivo iz interesa. hinterland je napisao/la: BIH nam je zadnja šansa i jedino što je ostalo od bivše države i tu šansu ne smijemo propustiti da preko BIH pomirimo Hrvatsku i Srbiju i stvorimo preduvjete za neku novu multietničku državu južnih Slavena (RH, BIH, Srbija, Crna Gora). Retardu komunisticki, možeš samo sanjati takve snove jer od toga nece biti ništa.
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 03:09 |
|
|
vas dvojca ste još gori od njega, očigledno je da vas provocira i zahebaje.
|
|
Vrh |
|
|
danijel 88
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 03:12 |
|
|
Božo ne vrijedi ti budali objašnjavati, vidiš da je zaostao u razvoju... Jesi skužio koliko su nam odgovori slicni, na tome se najbolje vidi koliko je on u zabludi.
|
|
Vrh |
|
|
Čika Božo
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 03:16 |
|
|
Pantagana je napisao/la: vas dvojca ste još gori od njega, očigledno je da vas provocira i zahebaje. Potpuno si u pravu (i ti i Danijel), ali nekako mi ga je žao bilo (nije on kriv što je odrastao u prokomunističkoj Rijeci), pa ga cijelo vrijeme pokušavam vratiti na kolosjek domoljublja, da shvati što znači biti Hrvat, ali sada kad je glasno izjasnio svoje projugoslavenske stavove definitivno odustajem od njega i samo čekam kada će Ministru i Robiju dopizditi pa da ga konačno banuju.
|
|
Vrh |
|
|
danijel 88
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 03:17 |
|
|
Pantagana je napisao/la: vas dvojca ste još gori od njega, očigledno je da vas provocira i zahebaje. Imaš pravo, ja sam još veca budala jer idem s konjem raspravljati. Najpametnije je takve ignorirati. Takve su moderatori ovog foruma vec davnih dana trebali odstraniti (nekad mi bude malo žao što nisu i ovi naši kao i oni na klix-u) pa ne bi bilo ni ovakvih provokacija...
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 09:48 |
|
|
Vaši roditelji, djedovi, i čitava obitelj je odrasla u komunizmu pa nisu svi budale. Opreznije sa kvalifikacijom komunista kao budalama.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 10:51 |
|
|
danijel 88 je napisao/la: hinterland je napisao/la: BIH nam je zadnja šansa i jedino što je ostalo od bivše države i tu šansu ne smijemo propustiti da preko BIH pomirimo Hrvatsku i Srbiju i stvorimo preduvjete za neku novu multietničku državu južnih Slavena (RH, BIH, Srbija, Crna Gora). Retardu komunisticki, možeš samo sanjati takve snove jer od toga nece biti ništa. A tu smo dakle. Sad čak malo i ima smisla sve ovo što piše. Hinterland, južni Slaveni se ne mogu pomiriti na propalim zabludama. I Napoleon je u ostalom samo htio ujediniti Europu. Ali to tako ne ide. Nema smisla da koristiš ponovo taktike koje se uvijek iznova pokazuju neuspješnim. Ako već hoćeš pomiriti južne Slavene, onda koristi primjere u povijesti gdje je to uspjelo. Imamo npr. primjer Švicarske, tri naroda, ratovali međusobno kao kod nas, a sad su normalna država. Postavlja se pitanje KAKO? Primijeti molim da to nisu postigli centralizacijom, ni nastojanjem da sve pomiješaju kako to ti činiš. Suradnju su ostvarili poštivanjem drugog. Pratiš li me još uvijek? U Švicarskoj se nastoji pustiti susjeda na miru da bude ono što jest, umjesto da mu se soli pamet i objašnjava tko je, što je i što treba raditi. Znači, decentralizacija upravo po nacionalnom kriteriju, jaka lokalna uprava, ukratko svatko odlučuje za sebe i svatko svoju brigu brine. E pazi sad, onda kad prosječan glasač zna da ga onaj iz drugog kantona ne može preglasati, onda se opusti i počne gledati ekonomske probleme. Zato decentralizacija po nacionalnom kriteriju spaja BiH. Dok god, kao kod nas u BiH, se boji da će ga ugroziti drugi narod, dotle glasuje za nacionalne stranke, a onda raste napetost i BiH ide prema svome kraju, što se usput rečeno upravo događa. Ironično je da oni koji najviše žele očuvati cjelovitu BiH, najviše rade na njenom raspadu. Sad ti možeš meni opet idealistički reći to je glupo, ne bi se narodi trebali bojati jedni drugih itd. Slažem se ja da je glupo, ali shvati da ljudi jednostavno nemaju povjerenja jedni u druge. Bi li ti kupio npr. zemlju od nekoga i taj netko ti kaže, hajde nema veze daj mi pare, ne moramo praviti kupoprodajni ugovor i prenositi vlasništvo na sudu?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1076 of 2558 - 42.06%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 13:43 |
|
|
@Kvačica pa donekle se slažem s tobom. Međutim narodi u Švicarskoj nemaju tendencije pripajanja drugim državama ili nastanak neke nove.
Ja bih bio za neku novu zajednicu južnih Slavena ali ona mora doći narodnom voljom kao i 1945. Hrvatska ovako mala s oblikom pereca teško da može sama opstati i funkcionirati. Sad će doći EU međutim ne očekujem nikakve nove promjene. Niti će biti investicija niti rasta standarda. Po prilici će ostati status quo pa tko se kako snađe. Naši političari ne znaju voditi ovu zemlju pa možda EU pomogne iako sumnjam. BIH muslimani su u povijesti bili prevrtljivi ali sada su došli do zadnjeg stupnja svog razvoja i postali su Bošnjaci. Tu nema povratka ni srpstvu ni hrvatstvu.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 14:14 |
|
|
A bit će ti bolje ako uđeš u zajednicu sa siromašnim propalim državicama gdje će radni narod morati plaćati za još više umirovljenika, za još više nezaposlenih, za još više gubitaških firmi... Ulaskom u Jugoslaviju bi se svi naši problemi uduplali
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 14:18 |
|
|
Imali bi kompaktan teritorij. Ovako, iako sam glasao za ulazak u EU, baš ne očekujem nikakav napredak. Moći će se lakše ići van ali sumnjam da će tu stranci dolaziti otvarati svoje firme zbog ovakve birokracije i poreza. Rekao je Josipović da ćemo biti politička sila međutim i to je upitno. Naši se pokoravaju uputama iz Brisela. Dobra stvar je da neće više biti priče da kad uđemo u EU da će sve cvjetati.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 14:24 |
|
|
Kada uđemo u EU postajemo neucjenjivi, postajemo najjača država na ovim prostorima, vjeruj mi, nitko nam neće biti ni blizu...
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 14:27 |
|
|
Iskreno se nadam da će biti tako. Međutim prošle godine nas je ucjenjivala paradržava BIH oko Pelješkog mosta, a Zagreb nije uključen u pregovore o rekonstrukciji FBIH.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 14:30 |
|
|
Kada uđemo u EU BiH i Srbija nam više nisu ravni, a Slovenija, Švedska i Nizozemska više nisu iznad nas... Prvi puta od odlaska Tuđmana ćemo moći voditi svoju politiku, tada će Pelješki most moći biti visok i 5 m...
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 14:31 |
|
|
Zašto je onda RH prošle godine htjela riješiti to s Pelješkim mostom?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 15:09 |
|
|
hinterland je napisao/la: @Kvačica pa donekle se slažem s tobom. Međutim narodi u Švicarskoj nemaju tendencije pripajanja drugim državama ili nastanak neke nove.
To nije uvijek bilo tako. I u Švicarskoj je bilo ratova, i svakakvih tendencija. Stvar je u tome što su oni prije nekoliko stotina godina riješili probleme koji dovode do tih tendencija. Hipotetski govoreći, kad bi sutra u njemačkom govornom području na vlast došla stranka koja predlaže ukidanje kantona i preglasavanje, odmah prekosutra bi u francuskom i talijanskom dijelu došlo do tendencija ka razbijanju države i bilo bi kao u BiH. Ali ovako se svi osjećaju slobodno i sigurno, pa onda nema ni tih tendencija. Bošnjaci u BiH recimo ponekad prijete kao nešto će se veliko dogoditi kad popis kaže da su oni preko 50%. Pa etničkih Nijemaca je u Švicarskoj preko 60% pa opet ne prijete drugima i ne smeta im talijanski ili francuski kanton. Ne kažu to je tor, to je neprihvatljivo. Prihvatljiv im je i TV kanal na talijanskom. Čak potiču sad i retoromanski jezik kojeg nema ni 1%, praktično je zanemariv. Ali oni ipak žele da se svi osjećaju komotno. Pa tko ne bi bio za državu ako ti se tako pristupi.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1076 of 2558 - 42.06%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 14 vel 2013, 15:17 |
|
|
Ja sam i rekao da sam za BIH između 8-12 kantona uz potpuno slobodu izražavanja za sve i tv kanale i ostalo. Bošnjački nacionalist su takvi kakvi jesu. Naravno da pod unitarnom državom žele pod spikom 1 čovjek 1 glas vladati i to niej tajna. Čak i govore da su za ukidanje konstitutivnih naroda i da svi budu Bosanci i Hercegovci. To je providno.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Akcija "Banirajmo hinterlanda" Postano: 15 vel 2013, 13:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
hinterland je napisao/la: Treći entitet bio bi možda dobro rješenje za Hrvate da se gledaju samo njihovi probici i da samo oni odlučuju. Međutim Hrvati u BIH su samo jedna od tri komponente. Ja BIH gledam kao na cjelinu i jednistveno društvo. To rješenje ne prihvaćaju Bošnjaci zbog svojih ratnih iskustava i njihovog položaja dok je treći postajao, a ne prihvaćaju ni Srbi da su u njega uvrste neka hrvatska područja tipa Modriča. Srbi nam nude treći samo da bi zacementirali svoja teritorijalna osvajanja i dobili nagradu za genocid i čišćenje koje su počinili nad hrvatskim narodom svih tih ratnih godina.
Po meni treba tražiti saveznike u Bošnjacima i s njim naći zajednički jezik. Tuđmanu najviše zamjeram što je rasturio te prijateljske odnose koji su postojali oduvijek između Hrvata i Muslimana/Bošnjaka u BIH. Kad se dogovorimo s Bošnjacima onda treba naći Srbe koje se ne slažu s ovom nakaradnom politikom secesionističkih stranaka kao što su SDS i SNSD i s njima pokušati naći kompromisno rješenje za BIH: Prije svega povratak izbjeglica i otvaranje novih radnih mjesta. Treba ukinuti eksluzivna etnička prava nekoga naroda nad nekim prostorom. Po meni je glupo da lokalni izbori budu u tome hoće li načelnik biti Hrvat ili Bošnjak. Takve stvari se ne smiju događati. BIH nam je zadnja šansa i jedino što je ostalo od bivše države i tu šansu ne smijemo propustiti da preko BIH pomirimo Hrvatsku i Srbiju i stvorimo preduvjete za neku novu multietničku državu južnih Slavena (RH, BIH, Srbija, Crna Gora). Sa kojom od X osoba u tvojoj glavi razgovaramo u ovom trenutku? Trebao sam u anketi dodati i opciju šizofrenik. Usporedi ovaj upis gore sa ovim: hinterland je napisao/la: Evo da pojasnim. Onaj moj početak s unitarno-centralističkim težnjama nije bio moj stav već eksperiment da vidim kako ćete reagirati na to rješenje. Slično kao kad vas doktor udari čekićem po koljenu da vidi kako funkcionira.
Po meni Komšić iskreno vjeruje u ono što govori o toleranciji i građanskoj BIH ali to nije provedivo jer se narodi mrze. Svaki narod u BIH mrzi ostala dva. To sam naučio na internetu. Od te njegove politke najviše koristi imaju Bošnjaci iako ja mislim da on nije učinio nijednu konkretnu stvar protiv Hrvata.
Moj stav što se granica tiče uvijek je bio da je Hrvatska granica na rijeci Drini a da su Bošnjaci izmišljen narod, tj. Hrvati islamske vjeroispovijesti. Vidim da nema više šanse da se oni vrate u okrilje hrvatstva pa zato trebamo pristati na nekakve modificirane banovinske granice. To uključuje i humano preseljenje stanovištva i razmjenu teritorija s muslimanskom republikom.
Eto sad sam pojasnio ja se nadam.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|