|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 38 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Braun
|
Naslov: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 15 vel 2011, 23:42 |
|
|
Moje prvo javljanje i prva tema ticu se pitanja korisnika ovog foruma i pravila koje je uspostavio vlasnik i administracija. Procitao sam i slozio se pravilima jer se drugacije nebih ni mogao prijaviti na sam forum. Predpostavljam da se ovaj forum ne razlikuje od ostalih slicnih foruma i da gotovo svugdje vlada slicna atmosfera. Navescu jedan primjer zbog kojeg korisnik moze biti banovan: "onaj ko negira nacionalnost Hrvata..."...itd. Sama nacionalnost ima vise definicija i ovdje je ostavljen veliki prostor , prevelika rupa administratoru i moderatoru da vrlo licno odluci da li ce neko biti banovan ili ne. U ovom slucaju dovoljno je da se moderatoru ne svidi sagovornik iz hiljadu nekih drugih razloga , te moze potegnuti palicu i doticnog eliminisati pod izgovorom "vrijedjanje nacionalnih interesa Hrvata". Iz tog razloga sam odlucio da moje prvo javljanje bude po ovom i slicnim pitanjima, ne iz razloga da provociram vec da sam nacisto da li da poslije ove teme zatvorim svoj konto na ovom forumu ili da prodizim dalje. Da napomenem da nije u pitanju samo "Hrvatska nacija " vec i ostala pravila koja jesu pisana precizno, ali ne toliko da ih administracija nemoze zloupotrebiti skladno svom licnom stavu. Mnogi na SA-x kazu da sa ovog foruma mozes biti banovan ako si protiv formiranja 3. entiteta. Ja jesam i za to imam kako moje licne, tako i neke sistemske razloge. Kazu takodje da mozes biti banovan i ako smatras katolicanstvo zlocinackom religijom, a ja je smatram, za sta takodje imam svoje licno misljenje i razloge. Kazite odmah ako ja ne mogu diskutovati iz svog licnog ugla da se i ne javljam vise. Ako je ovaj forum propagandnog karaktera u cilju promicanja Herceg Bosne, kazite to slobodno, pa da se ljudski pozdravim s vama svima...Dakle , da li ste otvoreni ili propagandni forum ?
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 15 vel 2011, 23:56 |
|
|
Odricanje hrvatske nacije je ako ti nas ovdje počneš uvjeravati da nismo Hrvati nego recimo, bosanski katolici.
Što se tiče tvog protivljenja 3. entitetu - sumnjam da ćeš radi toga dobiti ban ovdje "operiraju" i Hrvati koji su protiv 3. entiteta. Dok si pristojan i koristiš se argumentima nemaju te razloga banirati.
Ja bar nisam vidio da su nekoga po defaultu bacili dok nije počeo srat (da prostiš).
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 15 vel 2011, 23:57 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Cudo da si s takvim stavovima, ako su generalni, pozivio na Saxu.
A mozda nisi cudo, mozda tamo vrlo dobro znas da ne smijed reci da stavove slicne nabrojanim ali u crvenom smjeru.
Ajde pokusaj napisat nesto slicno tamo daj nam link i dobivas zeleno...
Evo recimo, napisi da treba zaustavit Zlajino bosnjacko osvajanje Federacije, napisi kako Je komunizam bio zlocinacka religija, a Tito zlocinac, koju o Bleiburgu, probaj negirat Bosnjake ili hiljadugodisnju historiju Bosne, reci kako su Muslimani nastali od svega ali najmanje od Bosnjana...
E, ako prezivis nefasiste onda ti 'fasisti' nece nista, jamcim...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Braun
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 00:20 |
|
|
pjosip je napisao/la: Odricanje hrvatske nacije je ako ti nas ovdje počneš uvjeravati da nismo Hrvati nego recimo, bosanski katolici.
Što se tiče tvog protivljenja 3. entitetu - sumnjam da ćeš radi toga dobiti ban ovdje "operiraju" i Hrvati koji su protiv 3. entiteta. Dok si pristojan i koristiš se argumentima nemaju te razloga banirati.
Ja bar nisam vidio da su nekoga po defaultu bacili dok nije počeo srat (da prostiš). Znaci ja se MORAM sloziti sa administracijom da u Bosni zive Hrvati i nesmijem vas nazvati "bosanski katolici" ? Vazi li to pravilo i za drugu stranu, da Bosnjake ne smijem nazvati "bosanskim muslimanima" ? Ili Srbe , "bosanskim pravoslavcima ? I ponovicu jos jednom, pojam nacija je vrlo sirok. Po modernim standardima nacija je politicki narod jedne drzave. Ako su Hrvatskoj svi njeni zitelji "nacionalni hrvati", smijem li u tom duhu napisati da hrvatska nacija u Bosni ne postoji jer se kosi stim standardima, a posto je Bosna samostalna i nezavisna bas kao i Hrvatska i stoga u njoj zivi "bosanska nacija ", a da su Hrvati u Bosni ustvari nacionalna manjina posto svoj nacionalni identitet vezu za drugu drzavu. To su valjda neki danasnji standardi kojima svijet barata na tom planu. Eto recimo, to je jedna od mojih dilema. Ako otvorim jednu ovakvu temu da li cu zbog svog misljenja i stava biti baniran ???
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 00:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23959 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Braun je napisao/la: pjosip je napisao/la: Odricanje hrvatske nacije je ako ti nas ovdje počneš uvjeravati da nismo Hrvati nego recimo, bosanski katolici.
Ja bar nisam vidio da su nekoga po defaultu bacili dok nije počeo srat (da prostiš). Znaci ja se MORAM sloziti sa administracijom da u Bosni zive Hrvati i nesmijem vas nazvati "bosanski katolici" ? Vazi li to pravilo i za drugu stranu, da Bosnjake ne smijem nazvati "bosanskim muslimanima" ? Ili Srbe , "bosanskim pravoslavcima ? I ponovicu jos jednom, pojam nacija je vrlo sirok. Po modernim standardima nacija je politicki narod jedne drzave. Ako su Hrvatskoj svi njeni zitelji "nacionalni hrvati", smijem li u tom duhu napisati da hrvatska nacija u Bosni ne postoji jer se kosi stim standardima, a posto je Bosna samostalna i nezavisna bas kao i Hrvatska i stoga u njoj zivi "bosanska nacija ", a da su Hrvati u Bosni ustvari nacionalna manjina posto svoj nacionalni identitet vezu za drugu drzavu. To su valjda neki danasnji standardi kojima svijet barata na tom planu. Eto recimo, to je jedna od mojih dilema. Ako otvorim jednu ovakvu temu da li cu zbog svog misljenja i stava biti baniran ??? Poštujem popis iz 1991. godine. Bošnjacima se mogao svatko slobodno izjasniti, jer je to pravo iskoristilo tisućak ljudi. Dakle popis je bio jako slobodan, definitivno najslobodniji u povijesti ovih prostora. Kongres iz 1993. godine u Holiday innu je jedan politički projekt, gdje se glasovanjem promijenilo nacionalno ime ljudima, koji su se samo dvijeipol godine prije dobrovoljno i bez ikakve prisile izjasnili Muslimanima. Nezabilježeno u svijetu i po meni protivno ljudskom pravu o slobodnom izjašnjavanju. Ta Daytonom potvrđena tvorevina je diskriminacijska prema prvenstveno BiH Hrvatima, a pogotovo je projekt bošnjaštva perverzan, jer su se potomci onih koji su prezirali predosmansku Bosnu i bošnjaštvo počeli kititi tim perjem. Ima li išta normalnije nego da zovem ljude kako su se izjasnili plebiscitarno i po zadnjem službenom popisu? Za bosanske katolike ti je trajni ban, jer se nijedna skupina nije tako izjasnila, otkad je nacionalnih popisa u ovim krajevima. Aferim.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 00:37 |
|
|
Braun je napisao/la: Znaci ja se MORAM sloziti sa administracijom da u Bosni zive Hrvati i nesmijem vas nazvati "bosanski katolici" ? Vazi li to pravilo i za drugu stranu, da Bosnjake ne smijem nazvati "bosanskim muslimanima" ? Ili Srbe , "bosanskim pravoslavcima ?
Ne. Ko ti kaže da se moraš složiti? Ovo je prohrvatski forum, to je jasno napisano. Lagano, ali stvarno lagano međunacionalno podjebavanje je dozvoljeno, naći ćeš i da nas zovu Škutorima, uostalom sami se nekad nazivamo tako. Pročitao sam i od par Muslimana da nas podjebavaju sa "hinje". Srbi ponekad fasuju naziv "gedže", a za Muslimane ti valjda ne moram govoriti kako vas se etiketira. Fora je fora i dobra fora se ovdje poštuje pa makar bila i na "naš" račun. Ako imaš zajebantskog duha lao ćeš se uklopiti. Ako si došao pizdit i prosipat pamflete bojim se da nećešdugo. Sve u svemu, opusti se, kroz laganu kafansku zajebanciju je puno toga dozvoljeno osim ako pretjeraš i postaneš kapriciozan. Ne predstavljamo se lažno i ne glumimo uranoteženost. Imaš izbor, ako ti se sviđa, zašto ti je uopće toliko bitno biti na forumu gdje ne dijele tvoj svjetonazor? Što se tiče "standarda" mislim koga boli banana za to? Standardi su prostituiran pojam i svako si postavlja svoje standarde. Nemaš ti prava drugima reći šta oni trebaju biti. To ti je ćorav poso. Odakle ti ideja da ti znaš šta su oni i šta je bolje za njih? Ako ne možeš to ispoštovati možda je bolje da ni ne ideš dalje od ove teme.
|
|
Vrh |
|
|
Braun
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 01:05 |
|
|
lider30 je napisao/la: Braun je napisao/la: Znaci ja se MORAM sloziti sa administracijom da u Bosni zive Hrvati i nesmijem vas nazvati "bosanski katolici" ? Vazi li to pravilo i za drugu stranu, da Bosnjake ne smijem nazvati "bosanskim muslimanima" ? Ili Srbe , "bosanskim pravoslavcima ?
I ponovicu jos jednom, pojam nacija je vrlo sirok. Po modernim standardima nacija je politicki narod jedne drzave. Ako su Hrvatskoj svi njeni zitelji "nacionalni hrvati", smijem li u tom duhu napisati da hrvatska nacija u Bosni ne postoji jer se kosi stim standardima, a posto je Bosna samostalna i nezavisna bas kao i Hrvatska i stoga u njoj zivi "bosanska nacija ", a da su Hrvati u Bosni ustvari nacionalna manjina posto svoj nacionalni identitet vezu za drugu drzavu. To su valjda neki danasnji standardi kojima svijet barata na tom planu. Eto recimo, to je jedna od mojih dilema. Ako otvorim jednu ovakvu temu da li cu zbog svog misljenja i stava biti baniran ???
Poštujem popis iz 1991. godine. Bošnjacima se mogao svatko slobodno izjasniti, jer je to pravo iskoristilo tisućak ljudi. Dakle popis je bio jako slobodan, definitivno najslobodniji u povijesti ovih prostora. Kongres iz 1993. godine u Holiday innu je jedan politički projekt, gdje se glasovanjem promijenilo nacionalno ime ljudima, koji su se samo dvijeipol godine prije dobrovoljno i bez ikakve prisile izjasnili Muslimanima. Nezabilježeno u svijetu i po meni protivno ljudskom pravu o slobodnom izjašnjavanju. Ta Daytonom potvrđena tvorevina je diskriminacijska prema prvenstveno BiH Hrvatima, a pogotovo je projekt bošnjaštva perverzan, jer su se potomci onih koji su prezirali predosmansku Bosnu i bošnjaštvo počeli kititi tim perjem. Ima li išta normalnije nego da zovem ljude kako su se izjasnili plebiscitarno i po zadnjem službenom popisu? Za bosanske katolike ti je trajni ban, jer se nijedna skupina nije tako izjasnila, otkad je nacionalnih popisa u ovim krajevima. Aferim. Jesi`ti moderator ili slobodni strelac? ( cisto da znam iz koje pozicije pises). Od svega bi prokomentarisao tvoju uzrecicu, tvoj moto u potpisu ...ako mi dozvolis ? "kristijani se opirali pokrstavanju" ... Stvarno nelogicno da se kristijani opiru pokrstavanju? Ali pazi jednu stvar. Zamisli prvobitno krscanstvo, ono izvorno jos neuobliceno sa mnogim nepoznanicama i kristijane na danasnjoj teritoriji Bosne ( da ne bude nesporazuma Bosna, bosnjaci, bosanci ili bilo koji oblik bosanstine jos ne postoji, tek smo u 2.3.4.5 vjeku) koji ga upraznjavaju sa puno nekih drugih elemnata, naprimjer sa primjesama Mitrizma koji je stigao sa rimskim legionarima, ili sa nekim oblicima shamanizma, druizma, sa paganskim vjerovanjima. Potom u tu neku prvobitnu Bosnu dolaze neki drugi koji sa sobom donose sad malo precisceno i bolje definisano krscanstvo sa preciznijim uputama, a vec se desio raskol, podjela na istocno i zapadno vjerovanje. Sta mislis kako ce se ponasati ti "stari kristijani" naspram ovim novim koji im sada tvrde da trebaju da se ponovno prekrste da bi bili po necijoj mjeri. Smatras li i dalje da je smijesno i blesavo sto se "kristijani protive pokrstavanju" ..? ( ovo ti pisem samo da ti postavim dilemu i nista vise...ne cekujem odgovor, ali ako si voljan...izvoli ...
|
|
Vrh |
|
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 01:12 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 21:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
Braun je napisao/la: Kazite odmah ako ja ne mogu diskutovati iz svog licnog ugla da se i ne javljam vise. Ako je ovaj forum propagandnog karaktera u cilju promicanja Herceg Bosne, kazite to slobodno, pa da se ljudski pozdravim s vama svima... Naravno da jest, to je očito iz njegovog naziva. Ako ti ne odgovara, nemoj pisati.
|
|
Vrh |
|
|
Braun
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 01:21 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: Braun je napisao/la: Kazite odmah ako ja ne mogu diskutovati iz svog licnog ugla da se i ne javljam vise. Ako je ovaj forum propagandnog karaktera u cilju promicanja Herceg Bosne, kazite to slobodno, pa da se ljudski pozdravim s vama svima... Naravno da jest, to je očito iz njegovog naziva. Ako ti ne odgovara, nemoj pisati. Ako je po nazivu, na forumu mogu pisati samo oni koji podrzavaju Hercegovacke Hrvate (Herceg Bosna ) Sta je sa Posavskim Hrvatima ? Kako da se izraze a da ne uvrijede Hercegovacke Hrvate, jer su im teritorijalni interesi razliciti ?
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 01:24 |
|
|
Braun je napisao/la: divlja svinja je napisao/la: Naravno da jest, to je očito iz njegovog naziva. Ako ti ne odgovara, nemoj pisati.
Ako je po nazivu, na forumu mogu pisati samo oni koji podrzavaju Hercegovacke Hrvate (Herceg Bosna ) Sta je sa Posavskim Hrvatima ? Kako da se izraze a da ne uvrijede Hercegovacke Hrvate, jer su im teritorijalni interesi razliciti ? Zašto ti misliš da znaš šta hoće posavski Hrvati?
|
|
Vrh |
|
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 01:29 |
|
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 01:32 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: Ja znam šta moderatori misle
|
|
Vrh |
|
|
Braun
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 01:44 |
|
|
pjosip je napisao/la: Zašto ti misliš da znaš šta hoće posavski Hrvati?
Sta god najiskrenije i najljudskije htjeli ne uklapa se TERITORIJALNO u ime portala ( Hercegovina) ( cisto zemljopisni zakon na kojeg politika, a ni ti ni ja nemamo uticaja). Znam da zvuci blesavo, ali svaka rijec za Posavinu ih diskvalifikuje sa ovog portala koji njeguje samo Hercegovinu. Shvatas li moju dilemu? I sad , (hipoteza ) upanem ja u diskusiju slicnog tipa i nakon tri stranice diskusija iz konteksta svega napisanog lako je izvuci nekakav " nepozeljan element" za ovaj forum i ja dobijem ban. To je ta rupa o kojoj pisem u mom prvom javljanju.
|
|
Vrh |
|
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 01:49 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 02:06 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6349 Lokacija: Izvan sebe
|
Braun je napisao/la: pjosip je napisao/la: Odricanje hrvatske nacije je ako ti nas ovdje počneš uvjeravati da nismo Hrvati nego recimo, bosanski katolici.
Ja bar nisam vidio da su nekoga po defaultu bacili dok nije počeo srat (da prostiš). Znaci ja se MORAM sloziti sa administracijom da u Bosni zive Hrvati i nesmijem vas nazvati "bosanski katolici" ? Vazi li to pravilo i za drugu stranu, da Bosnjake ne smijem nazvati "bosanskim muslimanima" ? Ili Srbe , "bosanskim pravoslavcima ? I ponovicu jos jednom, pojam nacija je vrlo sirok. Po modernim standardima nacija je politicki narod jedne drzave. Ako su Hrvatskoj svi njeni zitelji "nacionalni hrvati", smijem li u tom duhu napisati da hrvatska nacija u Bosni ne postoji jer se kosi stim standardima, a posto je Bosna samostalna i nezavisna bas kao i Hrvatska i stoga u njoj zivi "bosanska nacija ", a da su Hrvati u Bosni ustvari nacionalna manjina posto svoj nacionalni identitet vezu za drugu drzavu. To su valjda neki danasnji standardi kojima svijet barata na tom planu. Eto recimo, to je jedna od mojih dilema. Ako otvorim jednu ovakvu temu da li cu zbog svog misljenja i stava biti baniran ??? Ja ti u ovaj standard pravo da ti kazem ne vjerujem, po njemu je jedan iz Malezije koji je po nacionalnosti Kinez i po vjeri budista a ima drzavljanstvo Republike Hrvatske i zivi u Hrvatskoj, znaci spada u politicki narod, nacionalni Hrvat, a covjek je realan i ja ga poznajem i on tvrdi da je Kinez i da je gradanin Republike Hrvatske i to po mome misljenju dobar i korektan gradanin poznajem ga najmanje 12 godina i primjer nije konstruiran.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 02:20 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6349 Lokacija: Izvan sebe
|
Ma znas sta, ja ti predlazem da ostanes i pokusas niko ti ne moze nikakvu granciju dati, i ja koji se zalazem za Herceg-Bosnu mogu mozda lako cak i zbog tebe dobiti naprimjer ban. Meni se vec ne dopada tvoje tumacenje Herceg-Bosne, a jos manje tumacenje katolicanstava, koje bi trebalo da po mom misljenju da duboko vreda i pravoslavne, jer mi jesmo organizaciono i po nekim stvarima razliciti, ali smo i veoma bliski, naravno ja ne govorim za njih oni se moraju sami izjasniti. Pa zar je ban smak svijeta ili to vreda neku tvoju sujetu.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 12:10 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25653 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Braun je napisao/la: Ako je po nazivu, na forumu mogu pisati samo oni koji podrzavaju Hercegovacke Hrvate (Herceg Bosna ) Sta je sa Posavskim Hrvatima ? Kako da se izraze a da ne uvrijede Hercegovacke Hrvate, jer su im teritorijalni interesi razliciti ?
Heh, evo ga još jedan humanista što brine brigu o Posavini. Ovaj portal se ne zove hercegovina.org već hercegbosna.org i ne odražava stavove hercegovaca već hrvata iz svih krajeva BiH, pa tako i Posavine. Zapravo, procent bosanaca koji ovdje pišu je veći nego hercegovaca a relativna većina su upravo Sarajlije. Stoga ako si došao s nekim predrasudama da je ovo neko ustaško-kamenjarsko leglo i utvrda HDZ-ovih hercegovačkih ultralinijaša onda si u krivu. Na ovome forumu pišu pojedinci neopterećeni stavovima određenih političkih stranaka, već iznose svoje vlastite stavove i u tom smislu ovaj forum je značajan jer je dobar pokazatelj političke volje i nacionalnih osjećanja svih hrvata od Save do mora. A da određenih neslaganja među samim forumašima ima to je točno, sto ljudi-sto ćudi. Neki su tvrđi neki umjereniji, kao uostalm na svim forumima.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 12:22 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Braun je napisao/la: Ako je po nazivu, na forumu mogu pisati samo oni koji podrzavaju Hercegovacke Hrvate (Herceg Bosna ) Sta je sa Posavskim Hrvatima ? Kako da se izraze a da ne uvrijede Hercegovacke Hrvate, jer su im teritorijalni interesi razliciti ?
Heh, evo ga još jedan humanista što brine brigu o Posavini. Ovaj portal se ne zove hercegovina.org već hercegbosna.org i ne odražava stavove hercegovaca već hrvata iz svih krajeva BiH, pa tako i Posavine. Zapravo, procent bosanaca koji ovdje pišu je veći nego hercegovaca a relativna većina su upravo Sarajlije. Stoga ako si došao s nekim predrasudama da je ovo neko ustaško-kamenjarsko leglo i utvrda HDZ-ovih hercegovačkih ultralinijaša onda si u krivu. Na ovome forumu pišu pojedinci neopterećeni stavovima određenih političkih stranaka, već iznose svoje vlastite stavove i u tom smislu ovaj forum je značajan jer je dobar pokazatelj političke volje i nacionalnih osjećanja svih hrvata od Save do mora. A da određenih neslaganja među samim forumašima ima to je točno, sto ljudi-sto ćudi. Neki su tvrđi neki umjereniji, kao uostalm na svim forumima. Ote' mi tolike riječi iz mojih usta.
|
|
Vrh |
|
|
Braun
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 12:57 |
|
|
pjosip je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Heh, evo ga još jedan humanista što brine brigu o Posavini. Ovaj portal se ne zove hercegovina.org već hercegbosna.org i ne odražava stavove hercegovaca već hrvata iz svih krajeva BiH, pa tako i Posavine. Zapravo, procent bosanaca koji ovdje pišu je veći nego hercegovaca a relativna većina su upravo Sarajlije. Stoga ako si došao s nekim predrasudama da je ovo neko ustaško-kamenjarsko leglo i utvrda HDZ-ovih hercegovačkih ultralinijaša onda si u krivu. Na ovome forumu pišu pojedinci neopterećeni stavovima određenih političkih stranaka, već iznose svoje vlastite stavove i u tom smislu ovaj forum je značajan jer je dobar pokazatelj političke volje i nacionalnih osjećanja svih hrvata od Save do mora. A da određenih neslaganja među samim forumašima ima to je točno, sto ljudi-sto ćudi. Neki su tvrđi neki umjereniji, kao uostalm na svim forumima.
Ote' mi tolike riječi iz mojih usta. OK ! Razumio ! Znaci, pod ideju Herceg Bosna spada i danas okupirana Posavina od strane Srba i ostali djelovi gdje zive hrvati, i cilj je objedinjenje u jednu jedinstvenu cjelinu, teritorijalno i drustveno-politicki ?
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 13:12 |
|
|
Braun je napisao/la: pjosip je napisao/la:
Ote' mi tolike riječi iz mojih usta.
OK ! Razumio ! Znaci, pod ideju Herceg Bosna spada i danas okupirana Posavina od strane Srba i ostali djelovi gdje zive hrvati, i cilj je objedinjenje u jednu jedinstvenu cjelinu, teritorijalno i drustveno-politicki ? Kao prvo, mi nismo četnici da hoćemo "Svi Sbi u jednoj državi". Kao drugo, naš cilj je objediniti prostore koje smatramo svojim. Kao treće do tog cilja nastojimo doći etapno. To jest prvo idemo objediniti prostore gdje živimo *SAD*. Primijeti da *SAD* nismo prisutni u tom dijelu Posavine, no u toj fazi planiramo dobiti neke ustupke od Srba. Ali to ovisi isključivo od Srba
|
|
Vrh |
|
|
Braun
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 13:22 |
|
|
pjosip je napisao/la: Braun je napisao/la: OK ! Razumio ! Znaci, pod ideju Herceg Bosna spada i danas okupirana Posavina od strane Srba i ostali djelovi gdje zive hrvati, i cilj je objedinjenje u jednu jedinstvenu cjelinu, teritorijalno i drustveno-politicki ?
Kao prvo, mi nismo četnici da hoćemo "Svi Sbi u jednoj državi". Kao drugo, naš cilj je objediniti prostore koje smatramo svojim. Kao treće do tog cilja nastojimo doći etapno. To jest prvo idemo objediniti prostore gdje živimo *SAD*. Primijeti da *SAD* nismo prisutni u tom dijelu Posavine, no u toj fazi planiramo dobiti neke ustupke od Srba. Ali to ovisi isključivo od Srba Tvrdis da ujedinjenje zavisi od Srba, sto predpostavljam znaci pasivno cekanje bez ikakve akcije da se Srbi smiluju. S druge strane ovo "etapno" znaci aktivno djelovanje u Federaciji i izdvajanje iz iste. Kako objasnjvas totalnu pasivnost prema Srbima i visok naboj aktivnosti u Federaciji ? Znaci li to da odobravas okupaciju Posavine i ostanak posavskih hrvata u RS, za razliku od suzivota hrvata i bosnjaka u Federaciji ? Ne lici li to na dupli arsin za Hrvate, jedni mogu a drugi ne ?
|
|
Vrh |
|
|
Ili
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 13:34 |
|
|
Braun je napisao/la: pjosip je napisao/la:
Kao prvo, mi nismo četnici da hoćemo "Svi Sbi u jednoj državi".
Kao drugo, naš cilj je objediniti prostore koje smatramo svojim.
Kao treće do tog cilja nastojimo doći etapno. To jest prvo idemo objediniti prostore gdje živimo *SAD*. Primijeti da *SAD* nismo prisutni u tom dijelu Posavine, no u toj fazi planiramo dobiti neke ustupke od Srba.
Ali to ovisi isključivo od Srba
Tvrdis da ujedinjenje zavisi od Srba, sto predpostavljam znaci pasivno cekanje bez ikakve akcije da se Srbi smiluju. S druge strane ovo "etapno" znaci aktivno djelovanje u Federaciji i izdvajanje iz iste. Kako objasnjvas totalnu pasivnost prema Srbima i visok naboj aktivnosti u Federaciji ? Znaci li to da odobravas okupaciju Posavine i ostanak posavskih hrvata u RS, za razliku od suzivota hrvata i bosnjaka u Federaciji ? Ne lici li to na dupli arsin za Hrvate, jedni mogu a drugi ne ? Imaš političke teme i na njima postavljaj pitanja i ulazi u diskusije, ne znam zašto se tolerira ovdje takva priča, glede tvoga pitanja i gluposti navedene u njemu može ti se odgovoriti na 100 načina a jedan od njih je također da se hrvatska vodila tvojim razmišljanjima nikada ne bi imala državu jer ostavila je dobar dio naroda izvan nje zar ne?
|
|
Vrh |
|
|
Braun
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 13:53 |
|
|
Ili je napisao/la: Imaš političke teme i na njima postavljaj pitanja i ulazi u diskusije, ne znam zašto se tolerira ovdje takva priča, glede tvoga pitanja i gluposti navedene u njemu može ti se odgovoriti na 100 načina a jedan od njih je također da se hrvatska vodila tvojim razmišljanjima nikada ne bi imala državu jer ostavila je dobar dio naroda izvan nje zar ne? U pravu si. I zato prekidam ovu diskusiju jer joj ovdje nije mjesto ! OK ?
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 14:45 |
|
|
Braun je napisao/la: Tvrdis da ujedinjenje zavisi od Srba, sto predpostavljam znaci pasivno cekanje bez ikakve akcije da se Srbi smiluju. S druge strane ovo "etapno" znaci aktivno djelovanje u Federaciji i izdvajanje iz iste. Kako objasnjvas totalnu pasivnost prema Srbima i visok naboj aktivnosti u Federaciji ? Znaci li to da odobravas okupaciju Posavine i ostanak posavskih hrvata u RS, za razliku od suzivota hrvata i bosnjaka u Federaciji ? Ne lici li to na dupli arsin za Hrvate, jedni mogu a drugi ne ? Mi nismo Hilter da otvaramo vise frontova. U ovom trenutku, izbjeglice su (kako/tako) snasle a onaj nas najjaci dio Muslimani nastoje zatrati. Mislim da je logicno koju cemo frontu otvoriti.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Da li da ostanem ili odustanem ? Postano: 16 vel 2011, 20:35 |
|
|
Braun,...
odgovore na svoja pitanja nađi na temama širom foruma, ovde iznesi primjedbe na rad moderacije, a ne svoja mišljenja i predrasude o forumu. Na forumu smo većina bosanci, od moderacije do članstva, tako da ne gataš previše...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|