|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 35 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Planinarenje i alpinizam Postano: 03 stu 2025, 00:00 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
MiB je napisao/la: Jedna dodatna osoba nije na odmet - pogotovo u Bosni gdje su GSS za K. Meni je jako simpatično vidjeti planinare sa psom. Evo i u ovom videu se pridružio zalutali pas. Prošlo ljeto mi se na početku uspona na Vranicu iz Fojnice pridružio pas koji navodno prati planinare. 50 km s biciklom s 1500 m visinskih elevacije. Sve me ispratio.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Planinarenje i alpinizam Postano: 04 stu 2025, 10:39 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: MiB je napisao/la: Jedna dodatna osoba nije na odmet - pogotovo u Bosni gdje su GSS za K. Meni je jako simpatično vidjeti planinare sa psom. Evo i u ovom videu se pridružio zalutali pas. Prošlo ljeto mi se na početku uspona na Vranicu iz Fojnice pridružio pas koji navodno prati planinare. 50 km s biciklom s 1500 m visinskih elevacije. Sve me ispratio. Na Vranici je odnijeto puno zivota. Ako gore zaglavis nemoj se bas pomoci nadati. Bar ne brzoj
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Planinarenje i alpinizam Postano: 04 stu 2025, 10:52 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Prošlo ljeto mi se na početku uspona na Vranicu iz Fojnice pridružio pas koji navodno prati planinare. 50 km s biciklom s 1500 m visinskih elevacije. Sve me ispratio.
Na Vranici je odnijeto puno zivota. Ako gore zaglavis nemoj se bas pomoci nadati. Bar ne brzoj Vranica je ogromna planina, ljudi nisu svjesni zapravo. Nije kao Velebit ali jako velika. Postoje 4 Vranice, i još dosta planina pripada planinskom skupu Vranice. Većina zna za Prokoško a Prokoško je brlo mali postotak Vranice. Zapravo je za tako veliku i visoku planinu vrlo pitoma i bezopasna. Evo najveći problem koji sam imao na njoj su tornjaci i jedan kangal. Lako riješeno pepper sprejom. Vidiš moje je mišljenje je da je to planina koju treba preplavit posjetiteljima jer nije kamenjarasta kao planine južnije a najviša je planina srednje Bosne, s puno vrhova i fenomenalnim panoramama, nije minirana a na tako visokim planinama nema puno divljači. Nema baš nekih naglih promjena vremena, kao Bjelašnica npr. Ne, Vranica je kraljica planinarenja i brdskog biciklizma. Čak i kvadova i terenaca koje ne volim vidjeti ali eto, ima i njih. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Planinarenje i alpinizam Postano: 04 stu 2025, 11:37 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: krstjanin je napisao/la:
Na Vranici je odnijeto puno zivota. Ako gore zaglavis nemoj se bas pomoci nadati. Bar ne brzoj
Vranica je ogromna planina, ljudi nisu svjesni zapravo. Nije kao Velebit ali jako velika. Postoje 4 Vranice, i još dosta planina pripada planinskom skupu Vranice. Većina zna za Prokoško a Prokoško je brlo mali postotak Vranice. Zapravo je za tako veliku i visoku planinu vrlo pitoma i bezopasna. Evo najveći problem koji sam imao na njoj su tornjaci i jedan kangal. Lako riješeno pepper sprejom. Vidiš moje je mišljenje je da je to planina koju treba preplavit posjetiteljima jer nije kamenjarasta kao planine južnije a najviša je planina srednje Bosne, s puno vrhova i fenomenalnim panoramama, nije minirana a na tako visokim planinama nema puno divljači. Nema baš nekih naglih promjena vremena, kao Bjelašnica npr. Ne, Vranica je kraljica planinarenja i brdskog biciklizma. Čak i kvadova i terenaca koje ne volim vidjeti ali eto, ima i njih.  Da vranicki lanac je ogroman. To stoji, cak i jedna vjerovatno od najljepsih u tom djelu. Medjutim svejedno stoji da je opasno ne zbog nje same vec zbog toga sto nema pomoci u bilo kakvom slucaju. Cini mi se da je jedan lik poginuo s kvadom prosle godine (Svabo ili tako nesto uglavnom stranac) i onda se ovi ljutili sto su im iz doma zdravlja rekli da nema sanse da dodju do njega gore. Ne postoji GSS ili ako postoji lose je opremljena i to treba znati prije nego se upusti u avanturu
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Planinarenje i alpinizam Postano: 04 stu 2025, 12:42 |
|
|
|
Meni zujanje po Vranici nije avantura, više šetnja. Ima po BiH i Hrvatskoj planina koje su avantura ali Vranica je fakat vrlo pitoma. Mislim, poginuo s kvadom. Iskreno, ne čudi me, ja sam to jednom probao vozit i nikad više.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Planinarenje i alpinizam Postano: 04 stu 2025, 13:16 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Planinarenje i alpinizam Postano: 04 stu 2025, 13:52 |
|
|
krstjanin je napisao/la: https://mahalla.ba/2024/08/05/poznat-identitet-stradalog-na-vlaskoj-ravni-kod-fojnice/ Pa eto, možeš mislit što je avantura kad je sanitetsko vozilo došlo do mjesta nesreće, to je po opisu na regionalnom putu Fojnica - Uskoplje, koji nije do kraja asfaltiran, mada doista ne znam zašto to ne učine. Prometna nesreća kao i svaka druga. I na Busovačkoj su nedavno odletjeli pijani u provaliju, nije planina kriva. Meni je avatura kad idem negdje gdje me helić jedino spašava. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Planinarenje i alpinizam Postano: 04 stu 2025, 16:16 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: krstjanin je napisao/la: https://mahalla.ba/2024/08/05/poznat-identitet-stradalog-na-vlaskoj-ravni-kod-fojnice/ Pa eto, možeš mislit što je avantura kad je sanitetsko vozilo došlo do mjesta nesreće, to je po opisu na regionalnom putu Fojnica - Uskoplje, koji nije do kraja asfaltiran, mada doista ne znam zašto to ne učine. Prometna nesreća kao i svaka druga. I na Busovačkoj su nedavno odletjeli pijani u provaliju, nije planina kriva. Meni je avatura kad idem negdje gdje me helić jedino spašava.  Ma doslo je ali znam da je tu bio veliki problem uopce prvo locirati nesrecu pa jos doci. Nije bas bilo tako jednostavno kako su to ovdje opisali zato sam i napisao
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Planinarenje i alpinizam Postano: 08 stu 2025, 23:17 |
|
|
|
Uspon na Kamešnicu - vrh Konj
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Planinarenje i alpinizam Postano: 09 stu 2025, 02:50 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|