|
|
Stranica: 5/5.
|
[ 112 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 29 pro 2024, 18:22 |
|
|
|
Jasno, samo mora se od nečega početi.
Uređena staza, restoran i nekakav hotel sa sobama za spavanje su sasvim dovoljni za start. Onda se dalje može proširivati svake godine. To mi je prvo što nedostaje na Blidinju, neki hotel uz stazu, neki sadržaj uvečer i sl.
Kad smo već kod razvoja, čini mi se Adria Ski su najavljivali novu stazu. Očito ove godine ništa od toga, ali zna li tko kakvo je trenutno stanje s tim?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1406 of 2558 - 54.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 29 pro 2024, 19:28 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Diablo je napisao/la: Da je bilo pameti gradili bi na istočnim padinama Vran planine (prema Kedzari) gdje bi bilo i daleko više snjega. Ne treba se povlačiti. Ako je Blidinje naše, onda je naše. Borimo se za svaki centimetar. Nego, što nas spriječava napraviti i drugo skijalište? Naravno ako ima interesa i potražnje, a kad vidim gužve na žičarama izgleda mi da je profit tako reći osiguran. Blidinje je administrativno podijeljeno između par općina a sami SKI Centar pripada Jablanici što je za nas veliki problem Možda nas oni koče u izgradnji dodatnih sadržaja ili naši nemaju nikakvog entuzijazma i vizije u što baš i ne vjerujem.
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 30 pro 2024, 08:42 |
|
|
|
Ne koči ništa Jablanica, nego su najsusretljiviji i jedini koji su sve pravno regulirali i jedino su u njihovoj općini objekti s dozvolom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 30 pro 2024, 09:09 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Ne koči ništa Jablanica, nego su najsusretljiviji i jedini koji su sve pravno regulirali i jedino su u njihovoj općini objekti s dozvolom. Kako to? Možeš li malo više pojasnit?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 30 pro 2024, 09:27 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Ne koči ništa Jablanica, nego su najsusretljiviji i jedini koji su sve pravno regulirali i jedino su u njihovoj općini objekti s dozvolom. Zašto je onda onaj objekt preko puta "staze" započet pa stopiran? Kažu da nisu uspili ishodit dozvolu... U svakom slučaju, činjenica je da blidinje pomalo propada a moglo je bit dobra stvar.
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 30 pro 2024, 13:46 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Ne koči ništa Jablanica, nego su najsusretljiviji i jedini koji su sve pravno regulirali i jedino su u njihovoj općini objekti s dozvolom. Kako to? Možeš li malo više pojasnit? Imaju prostorni plan, općinske sluzbe susretljive, rješavaju probleme, sve ide s dozvolama. Posusje većina bez dozvole, Tg je sad počeo sa sređivanjem stanja. Hotel koče imovinsko pravni odnosi i lova. To nije nikad ni bio ozbiljan projekt.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
glx
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 22 kol 2025, 14:23 |
|
|
Novi direktor OC "Jahorina" je Igor Žiljak, nekadašnji direktor skijališta Sljeme. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 26 kol 2025, 08:19 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
glx je napisao/la: Novi direktor OC "Jahorina" je Igor Žiljak, nekadašnji direktor skijališta Sljeme. Eto, za sve koji se još dvoume je li Jahorina hrvatska planina. I prošli direktor je bio iz Rijeke, mada mislim da je bio Srbin po nacionalnosti ali s domovnicom. E, Igor nemre bit čišći, sin je Drage, Bandićevog pajde koji je godinama hendlao Sljeme. Rekao bih da je ovo još jedan potez kojim se pokušava još više Hrvata privući, mada i sad smo preko 50 % gostiju. Ja sam redovno na Jahorini i zimi i ljeti i doista nema razloga za otići negdje zapadnije. Nama su cijene taman a infrastruktura je na razini srednjih zapadnih skijališta. Meni a i vjv za 90 % ljudi više nego dovoljna. Obvezno odite na izlet sad ljeti, gore ima jako puno toga zanimljivog. Raznih čudesa.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 26 kol 2025, 08:36 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: glx je napisao/la: Novi direktor OC "Jahorina" je Igor Žiljak, nekadašnji direktor skijališta Sljeme. Eto, za sve koji se još dvoume je li Jahorina hrvatska planina. I prošli direktor je bio iz Rijeke, mada mislim da je bio Srbin po nacionalnosti ali s domovnicom. E, Igor nemre bit čišći, sin je Drage, Bandićevog pajde koji je godinama hendlao Sljeme. Rekao bih da je ovo još jedan potez kojim se pokušava još više Hrvata privući, mada i sad smo preko 50 % gostiju. Ja sam redovno na Jahorini i zimi i ljeti i doista nema razloga za otići negdje zapadnije. Nama su cijene taman a infrastruktura je na razini srednjih zapadnih skijališta. Meni a i vjv za 90 % ljudi više nego dovoljna. Obvezno odite na izlet sad ljeti, gore ima jako puno toga zanimljivog. Raznih čudesa. Meni je zaista lijepa Jahorina. Poseban ugođaj osjetim svaki put kada odemo gore. Čista desetka, vrijedi svake marke. Malo mi smeta što se lokalni Srbi pretvaraju u Hrvate. Postali nekakvi fini, kulturni, pa pitaju treba li što, kulturno pozdravljaju... usavršili turizam nema razlike kao da si u Dubrovniku. Ne znam je li do mene, bili su mi draži prije onako neotesani i blesavi. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1406 of 2558 - 54.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 26 kol 2025, 09:55 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Eto, za sve koji se još dvoume je li Jahorina hrvatska planina. I prošli direktor je bio iz Rijeke, mada mislim da je bio Srbin po nacionalnosti ali s domovnicom. E, Igor nemre bit čišći, sin je Drage, Bandićevog pajde koji je godinama hendlao Sljeme.
Rekao bih da je ovo još jedan potez kojim se pokušava još više Hrvata privući, mada i sad smo preko 50 % gostiju.
Ja sam redovno na Jahorini i zimi i ljeti i doista nema razloga za otići negdje zapadnije. Nama su cijene taman a infrastruktura je na razini srednjih zapadnih skijališta. Meni a i vjv za 90 % ljudi više nego dovoljna.
Obvezno odite na izlet sad ljeti, gore ima jako puno toga zanimljivog. Raznih čudesa.
Meni je zaista lijepa Jahorina. Poseban ugođaj osjetim svaki put kada odemo gore. Čista desetka, vrijedi svake marke. Malo mi smeta što se lokalni Srbi pretvaraju u Hrvate. Postali nekakvi fini, kulturni, pa pitaju treba li što, kulturno pozdravljaju... usavršili turizam nema razlike kao da si u Dubrovniku. Ne znam je li do mene, bili su mi draži prije onako neotesani i blesavi.  Onda na Janjske otoke, tamo su još takvi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 26 kol 2025, 11:07 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Janjske otoke su RS verzija Božjaka na Trebižatu. Bome, kad su vidjeli Zg table su se fino razbacali oko nas. Bio sam malo skeptičan da ne bi bilo nekih problema, na kraju dapače. Srbi i Hrvati u RH i BiH se nemaju oko čega krvit više, samo surađivat na obostranu korist. U Srbiji je malo lošija situacija ali nas je malo. Ali rekao bih da pod sadašnjom vlasti ni Srbima nije lako. Prečani su bolji dio Srba, manje zadrti i proeueopski. Da ne kažem hrvatskiji. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 26 kol 2025, 13:42 |
|
|
Ma kakvi problemi, nego su onako malo sirovi, divlji, a mogli bi malo povesti računa o higijenskim uslovima 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|