|
|
Stranica: 3/13.
|
[ 322 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 06 stu 2011, 20:33 |
|
|
Bobovac je napisao/la: joe enter je napisao/la: Aj ti čestitaj im još jednom ili ako baš hoćeš i 5,6 puta čisto da se ne bi tema zagovnala pošto je baš inspirativna za raspravu.  Ne kontam u čemu je tvoj problem i otkud tolika mržnja u tebi... nekontrolirana mržnja??! Otkud ti tolike frustracije i tolika potreba da ih na forumima ispoljavaš i da se emotivno prazniš? Jesi li takav i u stvarnom životu? Ne možeš valja biti, bio bi mrtav u roku od 3 dana. Prema čemu mržnja?! 
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 06 stu 2011, 20:41 |
|
|
|
Meni ne može proč ni Bajram a da mi neki krmeljinavi ne dođe ovdje pametovat
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 06 stu 2011, 20:42 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
joe enter je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ne kontam u čemu je tvoj problem i otkud tolika mržnja u tebi... nekontrolirana mržnja??! Otkud ti tolike frustracije i tolika potreba da ih na forumima ispoljavaš i da se emotivno prazniš? Jesi li takav i u stvarnom životu? Ne možeš valja biti, bio bi mrtav u roku od 3 dana.
Prema čemu mržnja?! 
| Privitak/ci: |

1cdee7bf56020cea8507c3c4b185c9dd.jpg [ 69.05 KiB | Pogledano 5036 put/a. ]
|
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 06 stu 2011, 20:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11633 Lokacija: Varta drzava
|
Kum Bečo je napisao/la: Meni ne može proč ni Bajram a da mi neki krmeljinavi ne dođe ovdje pametovat Vala bas. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 06 stu 2011, 20:44 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: "takaballahu minna wa minkum" "Bajram serif mubarek olsun" שמח עיד ovo sam sa google prevoditelja :mrgreen: Ili na nasem...Sretan Bajram svim muslimanima.... Allah Razilah Olsun,nek‘ je bericetno O Ljiljane brate...vratio si se... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 06 stu 2011, 20:48 |
|
|
joe enter je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ne kontam u čemu je tvoj problem i otkud tolika mržnja u tebi... nekontrolirana mržnja??! Otkud ti tolike frustracije i tolika potreba da ih na forumima ispoljavaš i da se emotivno prazniš? Jesi li takav i u stvarnom životu? Ne možeš valja biti, bio bi mrtav u roku od 3 dana.
Prema čemu mržnja?!  Evo da se slozim s tobom. Nije ni meni jasno, je doduse da volis malo mudrovati gdje treba i gdje ne treba. Al slazem se da nista ovdje nije iskreno. Tako je na kraju uvijek i bilo u tzv. BiH. Zato i onakav rat. Al kao sto rekoh, nije mjesto ni vrijeme ovdje. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 06 stu 2011, 21:07 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Možda i nije mnogo toga iskreno, evo ja nisam ni čestitao da ne ispadnem licemjer (jesam na drugoj temi liljančetu jer me iznenadi svojom pojavom pa me uzeo na foru, heh). Ali nedostatak iskrenosti ne mora biti opravdanje za nedostatalj elementarne ljudskosti i poštovanja. Ovo je tema o vjerskom prazniku i svatko ako i ne voli ove ili one može bar na jedna dan godišnje zatomiti svoje neke animalne porive i ako neće već da čestita onda barem nek ne pljuje po nečijim svetinjama bez obzira iz kojih razloga. Zar je to tako teško?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 06 stu 2011, 21:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64245 Lokacija: DAZP HQ
|
Sretan bajram svima koji slave! jedno pitanje...jel istina da se osjeti po selima miris paljenje vune? prolazio sam maloprije kroz Bugojno i Donji Vakuf, ne možeš ostat od nekog mirisa, a vele mi da je od paljene vune. Robbijeva teorija: od 5000 pita 10% zagorilo. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 06 stu 2011, 21:12 |
|
|
To je istina, zato i kazem da se petlja svugdje. Oces cestitas, neces, produzi dalje i gotovo... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lijepi
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 06 stu 2011, 22:41 |
|
|
Neko je izgleda mišljenja da je bolje da ne pišem u podforumu za politiku. Ali kako nisam skroz blokiran, pisaću pomalo u ostalim dijelovima foruma. Za Bosnu i Hercegovinu i Herceg-Bosnu. Hrvatska: Muslimanski vjernici proslavili kurban bajram
Muslimani diljem svijeta slave Kurban Bajram, jedan od dva najveća islamska blagdana. U zagrebačkoj džamiji okupilo se mnoštvo vjernika, a vjernicima su ispred džamije Bajram čestitali Milan Bandić, Davor Bernardić i još neki gradski političari. Predsjednik Ivo Josipović posjetio je novoizgrađeni Islamski centar u Rijeci. Na kraju jutarnje molitve čestitao je blagdan okupljenim vjernicima u novoizgrađenoj džamiji. U prostorijama splitskog mesdžida u Cosmijevoj ulici stotinjak muslimanskih vjernika molilo je bajran namaz. http://www.zabranjeni.url/muslimanski-vjer ... =79&foto=1 
_________________ Old Fridolin: Ali minimalno, da imamo pravo birati svoje kandidate mi sami. BORG Pakšu Bosnensis: Gdje je to pravo i na cemu se temelji? Jel dovoljno nesto zeljeti da bi bilo pravo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 07 stu 2011, 08:26 |
|
|
|
Vidim...Djole opet koristi priliku da pljuje po religijama...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zomby
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 07 stu 2011, 11:34 |
|
|
|
... priduzujem se cestikama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 07 stu 2011, 14:37 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 19:48 Postovi: 2925 Lokacija: predvorje dzeneta
|
zapovjednik je napisao/la: Vidim...Djole opet koristi priliku da pljuje po religijama... Ma stipu Djoksija on je kafirchina,nekrsteni isprdak nekih omladinaca zachet pod nekom bukvom ili na kakvom tavanu u sijenu na omladinskoj radnoj akciji u Cajnicu,pa zato je chojk ateista nekrst i ne voli vjernike...
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 08 stu 2011, 10:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43692 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Đole, skini se sa ovakvih tema, a rezidentne vjernike muslimane bih zamolio da nam objasne razliku između ovog Bajrama i onog pred 3 mjeseca...ne kontam razliku, svugdje je bila ista poruka i onda i sad Bajram Serif Mubarek Olsun. Jedina razlika koju vidim je što se ovog puta išlo na hadž u Meku.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 08 stu 2011, 10:28 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39461 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Ovaj je nalik na Božić, a onaj prošli na Uskrs...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 08 stu 2011, 10:30 |
|
|
|
I je l ti Bajrami plutaju? Cini mi se da je prije koju godinu bio tamo u 12 mj.?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 08 stu 2011, 10:34 |
|
|
Ja imam utisak da svi ti verski praznici plutaju. I njihovi i naši. Jedino mi je sigurna Nova godina. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 08 stu 2011, 10:35 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39461 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Hidžretska godina je kraća od gregorijanske, a i plutaju koliko znam. Bar onaj prvi, kao i Uskrs, gleda se nebo...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 08 stu 2011, 10:56 |
|
|
|
Ja ni dan danas ne znam kad ce Uskrs, a kamo li Bajram... i sto je najgore uhvati me kad je najgore vrijeme... Tako me pred neke dvije godine uhvati bolesna zubobolja da nisam spavao dva dana, a ono nedjelja i Bajram... Sto je najgore ni analgetik nemas kupiti, jedino sto sam uspio uzicati asprin od susjeda, mada kao i da nisam. Tad je cini mi se bio negdje oko Nove.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 08 stu 2011, 11:00 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ja ni dan danas ne znam kad ce Uskrs, a kamo li Bajram... i sto je najgore uhvati me kad je najgore vrijeme... Tako me pred neke dvije godine uhvati bolesna zubobolja da nisam spavao dva dana, a ono nedjelja i Bajram... Sto je najgore ni analgetik nemas kupiti, jedino sto sam uspio uzicati asprin od susjeda, mada kao i da nisam. Tad je cini mi se bio negdje oko Nove. Za zubobolju ti preporučujem ulje od karanfilića, prodaje se kao Dentinol. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 08 stu 2011, 11:00 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Đole, skini se sa ovakvih tema, a rezidentne vjernike muslimane bih zamolio da nam objasne razliku između ovog Bajrama i onog pred 3 mjeseca...ne kontam razliku, svugdje je bila ista poruka i onda i sad Bajram Serif Mubarek Olsun. Jedina razlika koju vidim je što se ovog puta išlo na hadž u Meku. Citat: U islamu postoje dva praznika koja imaju religijski znacaj i koji su inicirani od strane Poslanika.
Eid al Fitr se slavi svake godine na kraju mjeseca Ramazana (mjeseca u kome se posti), odnosno na prvi dan mjeseca Shavala, nekon sto muslimani upotpune obavezu posta tokom mjeseca Ramazana.
Eid al Adha se slavi 10-og Zul-hadzdza (zadnjeg mjeseca muslimanskog kalendara, tokom kojeg muslimani vrse hadzdz-hodocasce) u sjecanje velike zrtve, i iskusenja Ibrahima(Abrahama) s.a.v.s.
Zekat al Fitr je milostinja koju je musliman duzan dati u zadnjim danima Ramazana, prije samog bajrama(Eid al Fitra) U toku bajramskih dana (Eid Al Fitr) se slavi i velica Allah, nakon svake molitve (unutar tri dana).
Obje ove prigode imaju specifican znacaj za muslimane, posebice po pitanju sjecanja na Allaha i iskazivanja zahvalnosti prema Njemu, kao sto su isti jedan vid slavlja, veselja pri kojima se obilazi porodica, prijatelji, poznanici itd.Recimo da je to jedan vid veselja u jednom 'opustenom' drustvenom okruzenju. Prigodom toga se iznosi ono ponajbolje iz 'svacije kuhinje' (bez normalno zabranjenih stvari kao sto je alkohol, bez pretjerivanja :) )
Prema Aishi ra, jednom je Abu Bekr pokusao da zaustavi mlade djevojke koje su pjevela u Poslanikovoj kuci, i Poslanik mu je rekao:
"Abu Bekr, svaka nacija (umma, narod) ima neki dan slavlja.Ovo (bajram-Eid Al Fitr) je nash praznik (pa pusti ih neka se pjevajuci zabavljaju)" preuzeto s drugog foruma
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 08 stu 2011, 11:04 |
|
|
|
Cestitao bi nekom prijatelju muslimanu uzivo...ovako preko neta je puko ispunjavanje bezlicne forme, totalno nepotrebno.
Niti znam sta znaci Mubarek Olsun...a da mumlam nesto nepoznato na arapskom, ne ide mi jbg...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 08 stu 2011, 11:05 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Cestitao bi nekom prijatelju muslimanu uzivo...ovako preko neta je puko ispunjavanje bezlicne forme, totalno nepotrebno.
Niti znam sta znaci Mubarek Olsun...a da mumlam nesto nepoznato na arapskom, ne ide mi jbg... To nije arapski to je Turski. Citat: Čestitka bajrama riječima "Bajram šerif mubarek olsun" znači otprilike: Neka bude čestit i blagoslovljen (mubarek) Bajram! Dakle, riječ olsun znači: da bude, neka bude.
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 08 stu 2011, 11:07 |
|
|
Bišćanin je napisao/la: To nije arapski to je Turski. Eto Bicko koliko mi je to spansko selo a procitao sam Kuran 
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Bajram Šerif Mubarek Olsun Postano: 08 stu 2011, 11:09 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|