|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 43 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haram
|
Naslov: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 12:48 |
|
|
Kako ovo objasniti? Najvise religije a najmanje morala?
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 12:50 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
Elhamdulillah brate
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 12:50 |
|
|
Ja sam drug, nisam brat, druze amidja.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 12:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59904 Lokacija: DAZP HQ
|
Prvi put da vidim ovako donekle realnu mapu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 13:10 |
|
|
dudu je napisao/la: Prvi put da vidim ovako donekle realnu mapu. Jako je realno da su Britanci i Norvežani religiozniji od Španjolaca i Portugalaca, a Islanđani od Hrvata. Koje je uopće pitanje bilo?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 13:16 |
|
|
Zašto ne bi imalo smisla, Španjolci i Portugalci imaju veliki odmak i otpadništvo od KC, oni su kao psi pušteni s lanca dok na sjeveru Europe je i danas sklad između države i crkve, nije bilo ovog postmodernog loma kao na jugu Europe.
Druga stvar je percepcija vjerovanja, vjerojatno su ovi španjolski otpadnici u praksi bogobojazni prema norveškim vjernicima.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 13:20 |
|
|
Nema iznenađenja, mislio sam da je Britanija manje.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 13:43 |
|
|
dudu je napisao/la: Zašto ne bi imalo smisla, Španjolci i Portugalci imaju veliki odmak i otpadništvo od KC, oni su kao psi pušteni s lanca dok na sjeveru Europe je i danas sklad između države i crkve, nije bilo ovog postmodernog loma kao na jugu Europe. Španjolci da iz povijesnih razloga, ali Portugal puno manje. Na zadnjem popisu 2021. 80% ih se izjasnilo katolicima, a ovdje ispade Portugal manje religiozan od Španjolske. A sklad između države i crkve u nordijskim zemljama nema veze s religioznošću stanovništva. dudu je napisao/la: Druga stvar je percepcija vjerovanja, vjerojatno su ovi španjolski otpadnici u praksi bogobojazni prema norveškim vjernicima. Ne znamo koje je pitanje, a ne znamo ni koji je uzorak ispitanika, tako da ne znam ni što zapravo komentiramo. Ovako na prvu, mene nitko živ ne može uvjeriti da su Islanđani religiozniji od Talijana ili Austrijanci od Grka.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 13:47 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
Čestitam bosanskim hrvatima. Nadmašili ste poljake, što je po meni podvig.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 13:52 |
|
|
Ta će Poljaci..
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 13:55 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Čestitam bosanskim hrvatima. Nadmašili ste poljake, što je po meni podvig. Poljacima nitko nije rušio prosjek.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 14:52 |
|
|
isto tako, pitanje je što čovjek negdje podrazumijeva, kad ga se pita jel religiozan.
U Švedskoj vjerojatno ko ide u Crkvu na Božić misli da je religiozan.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 14:54 |
|
|
Haram je napisao/la: Kako ovo objasniti? Najvise religije a najmanje morala? po čemu si zakčjučio da je u Bosni najmanje morala?
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 15:12 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25689 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ma nemoguće da su Česi i Slovaci toliko religiozni.
Hajd dobro Šveđeni jer im islamisti dižu prosjek.
Francuzi ejjj?
A gdje su Irci??
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 15:41 |
|
|
Zavisi šta znači biti religiozan. Ja sam izuzetno religiozan, da me neko pita tako bih odgovorio. A čisto sumnjam da postoje natprirodna bića, šansa za tako nešto je 0.000001%. Ili nekakav raj, šta bi čovjek uošte radio u raju, valjda nekim livadama se šeta, to bi meni bilo dosadno. Zamisli vječno šetaš livadama, sranje totalno. I ko uopšte provodi te ankete a nikad nisam čuo da se su nekog anketirali. Što mene ne anketiraju?
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 15:42 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Zavisi šta znači biti religiozan. Ja sam izuzetno religiozan, da me neko pita tako bih odgovorio. A čisto sumnjam da postoje natprirodna bića, šansa za tako nešto je 0.000001%. I ko uopšte provodi te ankete a nikad nisam čuo da se su nekog anketirali. Što mene ne anketiraju? Tebe čim vide sve im je jasno pa i ne pitaju.
1062 of 2558 - 41.52%
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 16:15 |
|
|
divizija je napisao/la: Haram je napisao/la: Kako ovo objasniti? Najvise religije a najmanje morala? po čemu si zakčjučio da je u Bosni najmanje morala? Pitanje je sta smatras kao moralno. Npr nadprosjecna stopa nasilja u porodici ili medjuetnicka-medjuvjerska mrznja iako te vjere nalazu da volis bliznjeg svog itd. Ono sto mene ipak cudi je ova velika razlika izmedju BiH s jedne i Srb + RH s druge strane. Da li je to moguce ili ljudi po miletskim okosnicama jednostavno tvrde da su vjernici posto „to tako treba biti“. Kao Turci, jebote svi skoro vjernici a locu, tuku se, kurvaju ko niko. Uh kako mi je jedna Kurdinjka - ili kako se to vec na nasem kaze - izjebala spolni organ prije desetak godina, a i mozak bi da sam dopustio. Gül, Ruza, ziva vatra da izludis, takva te sahrani prije pedesete.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 16:16 |
|
|
Haram je napisao/la: divizija je napisao/la: po čemu si zakčjučio da je u Bosni najmanje morala?
Pitanje je sta smatras kao moralno. Npr nadprosjecna stopa nasilja u porodici ili medjuetnicka-medjuvjerska mrznja iako te vjere nalazu da volis bliznjeg svog itd. Ono sto mene ipak cudi je ova velika razlika izmedju BiH s jedne i Srb + RH s druge strane. Da li je to moguce ili ljudi po miletskim okosnicama jednostavno tvrde da su vjernici posto „to tako treba biti“. Kao Turci, jebote svi skoro vjernici a locu, tuku se, kurvaju ko niko. Uh kako mi je jedna Kurdinjka - ili kako se to vec na nasem kaze - izjebala spolni organ prije desetak godina, a i mozak bi da sam dopustio. Gül, Ruza, ziva vatra da izludis, takva te sahrani prije pedesete. Ja koliko znam islam nalaže da se pobiju ćafiri. Citat: „Borite se protiv onih koji ne vjeruju u Allaha i Sudnji dan, koji ne smatraju zabranjenim ono što je Allah i Njegov Poslanik zabranio i koji ne ispovijedaju istinsku vjeru – sve dok ne daju džizju (glavarinu) poslušno – ponizno.”
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 16:17 |
|
|
Milet je sve. Pa meni je nena rahmetli kad sam bio mali stalno psovala nekakvo „MiLLe“, i stalno sam se pito kakav Mile pa stalno..jebem li ti MiLLe.
Sad mi je jasno.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 16:57 |
|
|
Haram je napisao/la: Ja sam drug, nisam brat, druze amidja. Hoćeš reći jaran!?
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 17:00 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
100% ateista ne postoji . I to je dobro .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 17:01 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Haram je napisao/la: Ja sam drug, nisam brat, druze amidja. Hoćeš reći jaran!? Genosse na njemackom ili comrade na engleskom.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 17:04 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Zavisi šta znači biti religiozan. Ja sam izuzetno religiozan, da me neko pita tako bih odgovorio. A čisto sumnjam da postoje natprirodna bića, šansa za tako nešto je 0.000001%. Ili nekakav raj, šta bi čovjek uošte radio u raju, valjda nekim livadama se šeta, to bi meni bilo dosadno. Zamisli vječno šetaš livadama, sranje totalno. I ko uopšte provodi te ankete a nikad nisam čuo da se su nekog anketirali. Što mene ne anketiraju? Sad' si se odao. Komunjaro. Moja direktorica neki dan reče: Da vi samo znate koliko sam ja religiozna? Nama oči ispale. Ona bukvarski primjer komunjare, ali politički podobna. Vlast forsirati religiju radi licnih interesa, a i da dodatno zatupi ove naše bukve. A ti NovoMarkse, nećeš vidjeti te livade nikada, sve I da postoje. Čeka te logorska vatra.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 17:05 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Haram je napisao/la: Kako ovo objasniti? Najvise religije a najmanje morala? Srbi NEVJERNICI SRUŠILI Hrv i Bošnje.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Bosna i Hercegovina prvak po religioznosti u Evropi Postano: 11 vel 2023, 17:07 |
|
|
More bit. Ja kad bi bio prisiljen da biram vjeru, odabrao bi onu srpsku. Pop loce, kara, nosi dugu bradu i kosu ko BlackMetalac. Stalno nekakve slave na kojima se loce i zdere.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|