|
|
Stranica: 6/7.
|
[ 156 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 09 ruj 2024, 17:14 |
|
|
dunno je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: O tomu kako razumom odabrati pravu vjeru, mogu samo branit kršćanstvo na način da ono po meni najsavršenije uređuje odnose među ljudima, a na Boga gleda kano na savršenog roditelja. Naravno da to moje gledanje ne mogu proglasiti nepobitnim dokazim, ali ima jaku logiku u odnosu na prirodu nas ljudi u našim težnjama. Da smo bezosjećajni roboti, ta moja logika ne bi imala smisla. Također, na skoro sve druge vjere gledam na način da u manjoj ili većoj mjeri imaju težnju ka kršćanstvu. Došao si do zaključka da je kršćanstvo (ili još specifičnije, katoličanstvo) najsavršenija vjera na svijetu, a sasvim slučajno si rođen i odgojen u katoličkom okruženju. Nevjerojatna slučajnost. I još nevjerojatnija slučajnost da će 99% vjernika drugih religija isto reći za svoju, bez da se ikad zapitaju je li u pitanju nekakav confirmation bias. dane-croatia je napisao/la: Reci mi koja je još mogućnost osim postojanja Boga i nemoguće slučajnosti?
Stavi sebe u poziciju čovjeka od prije nekoliko tisuća godina i probaj objasniti munju ili potres. Nema drugog objašnjenja osim magičnog. U odnosu na kozmička pitanja mi smo sada u sličnoj poziciji kao naši preci u odnosu na elektricitet i tektonske ploče. Nemamo pojma, ali pokušavamo shvatiti i otkriti. Eto, jednostavno ne vidim ni najmanji logični niti kakav drugi razlog da promjenim vjeru koju sam stekao od roditelja. Što se tiče munja i potresa, meni je i dan danas fascinantno to da tih munja i potresa ima taman toliko da živa bića mogu normalno živit. Još uviek mi nije jasno od kud se posložili svi ti uvjeri za takve pojave i tko je stvorio takve prirodne zakone koji to omogućuju baš u omjeru u kojem nije ugrožen život i to kroz tako dugo vrieme. Znanost može samo odkrivat toplu vodu koju je već netko izmislio... Što više shvaćamo i odkrivamo, to nam se stvaraju brojnija pitanja.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 09 ruj 2024, 17:18 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39339 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Naša Kvačica je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Rekoh ti ja mu se svidjam
Ne postoji logika Zato jer kršćani vjeruju da čovjek ima slobodnu volju, pa isto tako i da ne vjeruje u Boga, u suprotnom je samo rob.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 10 ruj 2024, 00:38 |
|
|
Je li, bre, deco, jesu li to nevernici manje sebični ljudi od hrišćana? Kad čitam nevernička objašnjenja, vidim da im je motiv hrišćana da veruju uvek sebičan strah za sopstvenu zadnjicu, tu i tamo zato što su (venici) glupi. A motiv nevernika da ne veruju je iznad sebičnosti, oni jednostavno prihvataju šta nauka kaže. Postoje li ikakvi sebični razlozi nevernika da ne veruju? Je li zamislivo tako nešto? Npr. kad nevernici imaju neke sklonosti koje su u suprotnosti sa hrišćanskim moralom, šta oni rade: pa ruše hrišćanstvo pa tako i hrišćanski moral, pa njihove sklonosti se tada ne smatraju grešnim. Ili kad nauka utvrdi nešto suprotno njihovim porivima, oni odbace i nauku. Odbacili su biološku spoznaju da postoje samo muškarci žene. Dakle, niko sebičniji od nevernika. Zbog svojih izopačenosti ruše ono na čemu se čovečanstvo drži.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 10 ruj 2024, 09:20 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Rekoh ti ja mu se svidjam
Ne postoji logika Čemu onda silna pozivanja na razum, logiku i dokaze, ako se ne kraju sve svodi na to da će Bog "dati" onima koji mu se više sviđaju, a one koji mu se manje sviđaju će pustiti da se strovale u pakao štujući lažne Bogove iskreno vjerujući da su pravi ili ne vjerujući uopće? Ja na tvom mjestu ne bih mogao s mirom jesti te bajramske baklave, znajući da su ljudi koji su me počastili s njima na putu u vječnu propast i da je povod zbog kojeg su ih napravili slavljenje lažnog Boga i lažne religije. Naša Kvačica je napisao/la: dunno je napisao/la: U kojem smislu?
Hoćeš reći da je preispitivanje i kritičnost pozitivna stvar u kršćanstvu? Je li nevjerni Toma pohvaljen ili pokuđen što je tražio dokaz? Bla bla bla, samo trolanje. Nisi rekao "pozitivna stvar" nego si rekao đavolska podvala. Ne znam kako ti se da. I sam se pitam. aleksije radicevic je napisao/la: Je li, bre, deco, jesu li to nevernici manje sebični ljudi od hrišćana?
Kad čitam nevernička objašnjenja, vidim da im je motiv hrišćana da veruju uvek sebičan strah za sopstvenu zadnjicu, tu i tamo zato što su (venici) glupi. A motiv nevernika da ne veruju je iznad sebičnosti, oni jednostavno prihvataju šta nauka kaže.
Egoizam, tvrdoglavnost i confirmation bias su općeljudski problem koji zahvaća i vjernike i nevjernike. Sve to što kritiziraš vrijedi i za vjernike kada govore o drugoj strani. Uvijek ispada da je motivacija ne-teista (moram upotrijebiti takav sklepani izraz jer su vama svi drugi sinonim za komunjare i wokeiste) isključivo želja za užitkom, glupost, sebičnost... Nemoguće da netko jednostavno nije uvjeren u istinitost tih teističkih premisa ili vjerskih dogmi. Razlika je u tome što puno češće čujem same vjernike da otvoreno kažu kako vjeruju jer im to olakšava život, da ne znaju kako bi živjeli bez vjere, da ne mogu zamisliti život bez vjere... nego što čujem takav odnos nevjernika prema svojem stavu o tim stvarima. Naprotiv, vrlo česti su primjeri poput ovog Haramovog gdje se ljudi jednostavno ne mogu natjerati da vjeruju u nešto u što nisu razumski uvjereni i što im je nelogično te zavide ljudima koji mogu.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 10 ruj 2024, 09:42 |
|
|
Ateizam je kao neka nevjerojatna priča, kao kad učenik dođe u školu i kaže učitelju: Pas mi pojeo zadaću.
Ok, ima teoretska mogućnost da je napisao zadaću, ali eto pas je pojeo. U praksi ipak, znamo svi ništa od toga.
Tako i ateizam, sve to nekako drži vodu u teoriji. U praksi negdje nešto zapne, i vrati se na početne postavke.
A osnove su: postoji samo Krist i Antikrist, nema treće opcije. Ako nisi uz Krista onda si uz đavla, htio ili ne htio. Đavo isto tako daje plaću. Plaća grijeha je smrt.
I onda vidimo ove ovdje vrlo inteligentne ljude, kako im đavo stavi maglu ispred očiju i nisu u stanju proniknuti kroz osnove. Svaki put isto, evo Haram, Hroboatos, vjerojatno i dunno i Kaftanzoglio nije se izjasnio, jednostavno nemaju plodova. Da uzgajaju neke ukrasne kokoši, vjerojatno bi ih zabrinulo ako se ne razmnožavaju. Ali ovdje ne mogu zbrojiti dva i dva. Misle da su se uzdigli iznad prosječnosti, ali biologija kaže da neće živjeti još dugo. Već nekoliko minuta nakon smrti sve to znanje koje su nakupljali u mozgu je uništeno.
Što je onda rezultat tog uobraženog pristupa, kad bi svi tako razmišljali? Rezultat je uništenje civilizacije već u par generacija, što se i događa. Plodovi grijeha su smrt i nazadovanje. Sve to dođe na svoje. Zapadna Europa već na granici građanskog rata.
Čovjek se može samo diviti đavlu, kako je u stanju od pametnih ljudi praviti budale. Svi su oni ipak išli u školu. Znaju osnove fizike, zakon akcije i reakcije. Znaju da djela imaju posljedice. Čuli su i za evoluciju i kako vrste koje se ne razmnožavaju nestaju. Čuli su iz biologije da živa bića se rađaju, rastu, razmnožavaju se i umiru. Sve znaju i siguran sam vide da društvo ide naopako, rezultati sve gori, trendovi katastrofa, a opet vjeruju đavlu kad im kaže dobro to ide ili ne može se tu ništa itd. Kakva tužna bića.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 10 ruj 2024, 10:03 |
|
|
Jučer me optužiš za trolanje jer sam propitivanje kršćanstva nazvao đavolskom podvalom (iz vaše perspektive), sada pišeš ovo: Citat: A osnove su: postoji samo Krist i Antikrist, nema treće opcije. Ako nisi uz Krista onda si uz đavla, htio ili ne htio. Đavo isto tako daje plaću. Plaća grijeha je smrt. I kako onda imati bilo kakvu otvorenu i neopterećenu raspravu s nekim tko polazi od PREMISE da je svaka teza koja kontrira kršćanskim dogmama nekakvo suptilno đavolsko maslo koje a priori treba odbaciti? Mehanizam tipičan za sekte, a ne za nekoga tko tvrdi da je njegova religija razumna i logična. Naša Kvačica je napisao/la: I onda vidimo ove ovdje vrlo inteligentne ljude, kako im đavo stavi maglu ispred očiju i nisu u stanju proniknuti kroz osnove. Svaki put isto, evo Haram, Hroboatos, vjerojatno i dunno i Kaftanzoglio nije se izjasnio, jednostavno nemaju plodova. Da uzgajaju neke ukrasne kokoši, vjerojatno bi ih zabrinulo ako se ne razmnožavaju. Ali ovdje ne mogu zbrojiti dva i dva. Misle da su se uzdigli iznad prosječnosti, ali biologija kaže da neće živjeti još dugo. Već nekoliko minuta nakon smrti sve to znanje koje su nakupljali u mozgu je uništeno.
Što je onda rezultat tog uobraženog pristupa, kad bi svi tako razmišljali? Rezultat je uništenje civilizacije već u par generacija, što se i događa. Plodovi grijeha su smrt i nazadovanje. Sve to dođe na svoje. Zapadna Europa već na granici građanskog rata.
Zanimljivo kako su se sve te negativne pojave koje spominješ razvile u krilu zapadnog kršćanstva i civilizacije. Ako plodovi određuju faktičnu istinitost neke religije/filozofije (smiješna teza, ali vi na njoj inzistirate), onda će prije biti da je islam prava vjera. Imaju puno više djece, puno manje wokea i ped*erluka... Ali naravno, kad god se priča o "plodovima", onda se cherry-picka ono što ti odgovara. Na taj način si uvijek u pravu.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 10 ruj 2024, 10:09 |
|
|
Dunno, nisam te nesto upratio na forumu. Mozda sto sam lijen a mozda sto nisi bio bogzna aktivan a mozda sto nemas avatar slicicu. Vjerovatno od svega pomalo.
Ali kompliment, ocigledno je da si veoma obrazovan i da znas kako steceno znanje da preneses na papir i logicno objasnis. I to prilicno precizno.
Big Lajk s moje strane. Nevezano za to ko ovde sad vjeruje u boga a ko ne.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 10 ruj 2024, 11:31 |
|
|
dunno je napisao/la: ..onda će prije biti da je islam prava vjera. Imaju puno više djece, puno manje wokea i ped*erluka.... Jednostavno prihvatiš islam. Zašto nisi? Priča ista kao i sa Rusijom. Branitelji i simpatizeri redom obitavaju na Zapadu.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 10 ruj 2024, 11:37 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: dunno je napisao/la: ..onda će prije biti da je islam prava vjera. Imaju puno više djece, puno manje wokea i ped*erluka.... Jednostavno prihvatiš islam. Zašto nisi? Priča ista kao i sa Rusijom. Branitelji i simpatizeri redom obitavaju na Zapadu. Mislim da toga nisi svjestan posto to vecina nije - a mnogi su mi upravo to predbacivali (Bosnjaci, Srbi cak, Hrvati, svabe) - ali u ovom zahtijevu se krije klica fasizma. I to podobra. Jer indirektno ti se kaze da tamo gdje zivis moras da cinis sve ono sto cini vecina, da budes poslusan i ponizan prema vlastodrscima, i da ne kritikujes. Jer - u suprotnom - mozes da ides "tamo gdje ti je bolje". Tu nema apsolutno nikakve demokratije jer se time u startu onemogucava bilo kakva vrsta kritike vlasti i vladajuceg narativa. Ja se nisam rodio u Rusiji pa tako i kritiku Rusije prepustam Rusima. Ne moras imati jaja ko Mount Everest pa zivjeti na Zapadu i kritikovati Rusiju. Jaja imas ako zivis u Rusiji i kritikujes Rusiju! Ili na Zapadu Zapad. Zato ja svakom zapadnjakugejprajdliji prije svega savjetujem da ode u Rusiju kritikovati Ruse. :)
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 10 ruj 2024, 12:37 |
|
|
dunno je napisao/la: Jučer me optužiš za trolanje jer sam propitivanje kršćanstva nazvao đavolskom podvalom (iz vaše perspektive), sada pišeš ovo: Citat: A osnove su: postoji samo Krist i Antikrist, nema treće opcije. Ako nisi uz Krista onda si uz đavla, htio ili ne htio. Đavo isto tako daje plaću. Plaća grijeha je smrt. I kako onda imati bilo kakvu otvorenu i neopterećenu raspravu s nekim tko polazi od PREMISE da je svaka teza koja kontrira kršćanskim dogmama nekakvo suptilno đavolsko maslo koje a priori treba odbaciti? Mehanizam tipičan za sekte, a ne za nekoga tko tvrdi da je njegova religija razumna i logična. Ne bi trebao đavolsko gledati kao nešto loše. Đavo postoji samo u kršćanskoj perspektivi. Ako si ateist onda đavolsko maslo ne postoji. Zašto bi se našao uvrijeđen oko nečeg što ne postoji? Premisa nije ideološka nego čisto logička. Ili ti je Krist spasitelj ili nije. Da lakše shvatiš na nekom drugom primjeru, možeš biti recimo samo musliman ili nemusliman. Mogu postojati Srbi i nesrbi. Boja može biti plava ili nije plava itd. Po kršćanstvu, poanta pakla i nije neko mjesto gdje se muče ljudi. Pakao je prije svega odsustvo Boga. U kršćanstvu nije u pitanju dualizam kako npr. Robbie često spomene misleći da su raj i pakao dvije suprotnosti, nego više binarni sustav, nula ili jedan. I onda "đavolsko maslo" koje tebi iz nekog razloga smeta, ne znači ništa drugo nego da nisi Kristov. Obzirom kako sam kažeš da nisi, onda ne vidim problem. Tebi je đavo simpatičan, to je svakako tvoje pravo i tvoja slobodna volja. dunno je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: I onda vidimo ove ovdje vrlo inteligentne ljude, kako im đavo stavi maglu ispred očiju i nisu u stanju proniknuti kroz osnove. Svaki put isto, evo Haram, Hroboatos, vjerojatno i dunno i Kaftanzoglio nije se izjasnio, jednostavno nemaju plodova. Da uzgajaju neke ukrasne kokoši, vjerojatno bi ih zabrinulo ako se ne razmnožavaju. Ali ovdje ne mogu zbrojiti dva i dva. Misle da su se uzdigli iznad prosječnosti, ali biologija kaže da neće živjeti još dugo. Već nekoliko minuta nakon smrti sve to znanje koje su nakupljali u mozgu je uništeno.
Zanimljivo kako su se sve te negativne pojave koje spominješ razvile u krilu zapadnog kršćanstva i civilizacije. Ako plodovi određuju faktičnu istinitost neke religije/filozofije (smiješna teza, ali vi na njoj inzistirate), onda će prije biti da je islam prava vjera. Imaju puno više djece, puno manje wokea i ped*erluka... Ali naravno, kad god se priča o "plodovima", onda se cherry-picka ono što ti odgovara. Na taj način si uvijek u pravu. Volio bih da si u odgovoru više orijentiran ka rezultatima. Vidiš li da tu nešto ne štima u srži. Sve ti je jasno, vidiš da nešto ne valja, ali ipak i dalje ne želiš ništa promijeniti. Što je to što te zaustavlja? Da ne kažem zarobljava pa ne možeš bolje? Upitaj se kome smeta ako radiš bolje?
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 10 ruj 2024, 12:40 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: dunno je napisao/la: ..onda će prije biti da je islam prava vjera. Imaju puno više djece, puno manje wokea i ped*erluka.... Jednostavno prihvatiš islam. Zašto nisi? Priča ista kao i sa Rusijom. Branitelji i simpatizeri redom obitavaju na Zapadu. Ne znam kako si iz mog posta mogao zaključiti da simpatiziram i branim islam. Ali si zapravo dao dobar primjer na kojoj razini većina forumaša raspravlja na ovom podforumu.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 10 ruj 2024, 13:01 |
|
|
dunno je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Jednostavno prihvatiš islam. Zašto nisi?
Priča ista kao i sa Rusijom. Branitelji i simpatizeri redom obitavaju na Zapadu. Ne znam kako si iz mog posta mogao zaključiti da simpatiziram i branim islam. Ali si zapravo dao dobar primjer na kojoj razini većina forumaša raspravlja na ovom podforumu. I opet nisi odgovorio.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 10 ruj 2024, 13:02 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Priča ista kao i sa Rusijom. Branitelji i simpatizeri redom obitavaju na Zapadu. Ne razumim ovo. Što bi trebali selit u Rusiju iz svoje domovine jer ne podražvamo politiku naših okupatora?
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 10 ruj 2024, 13:15 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ne bi trebao đavolsko gledati kao nešto loše. Đavo postoji samo u kršćanskoj perspektivi. Ako si ateist onda đavolsko maslo ne postoji. Zašto bi se našao uvrijeđen oko nečeg što ne postoji? Premisa nije ideološka nego čisto logička. Ili ti je Krist spasitelj ili nije. Da lakše shvatiš na nekom drugom primjeru, možeš biti recimo samo musliman ili nemusliman. Mogu postojati Srbi i nesrbi. Boja može biti plava ili nije plava itd. Po kršćanstvu, poanta pakla i nije neko mjesto gdje se muče ljudi. Pakao je prije svega odsustvo Boga. U kršćanstvu nije u pitanju dualizam kako npr. Robbie često spomene misleći da su raj i pakao dvije suprotnosti, nego više binarni sustav, nula ili jedan. I onda "đavolsko maslo" koje tebi iz nekog razloga smeta, ne znači ništa drugo nego da nisi Kristov. Obzirom kako sam kažeš da nisi, onda ne vidim problem. Tebi je đavo simpatičan, to je svakako tvoje pravo i tvoja slobodna volja. Kao što rekoh, polaziš od premise (Isus Krist je Bog, Spasitelj, sve mimo toga je đavo) koju ne smiješ preispitivati, a uvjeren si u ispravnost te premise na osnovu odgoja i nekakvih arbitrarnih "plodova" kojima možeš dokazati što god hoćeš. Pakistanac će ti "plodovima" dokazati da je islam jedina prava vjera i da su svi oni koji nisu muslimani pod utjecajem šejtana koji im je pomutio razum da ne vide istinu. Nema smisla upuštati se u rasprave sa nekim tko ima tako sužen pogled na svijet i stvarnost. Naša Kvačica je napisao/la: Volio bih da si u odgovoru više orijentiran ka rezultatima. Vidiš li da tu nešto ne štima u srži. Sve ti je jasno, vidiš da nešto ne valja, ali ipak i dalje ne želiš ništa promijeniti.
Što je to što te zaustavlja? Da ne kažem zarobljava pa ne možeš bolje? Upitaj se kome smeta ako radiš bolje? Vjerujem da imaš dobre namjere, ali stvarno ne vidim svrhu ovakvog jeftinog psihologiziranja sa nepoznatim ljudima online. Možda funkcionira uživo s nekim s kime si blizak, ali ovako stvarno zvuči odbojno i degradirajuće prema sugovorniku. Mar-kan je napisao/la: dunno je napisao/la: Ne znam kako si iz mog posta mogao zaključiti da simpatiziram i branim islam.
Ali si zapravo dao dobar primjer na kojoj razini većina forumaša raspravlja na ovom podforumu.
I opet nisi odgovorio. Zar stvarno moram izričito odgovarati na tako notorne stvari? Ne prihvaćam islam zato što smatram da nije istinit. Kada bih se uvjerio da je istina, prihvatio bih ga. "Plodovi" su pritom debilan kriterij za utvrđivanje je li nešto istina ili nije.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 11 ruj 2024, 11:20 |
|
|
https://www.dnevno.hr/magazin/lifestyle ... o-2519804/Citat: Aco Stanković priznao kad mu je bilo najgore: ‘Nisam vjernik, ali sam Boga samo to molio’ Eto, nikad za Acu ne bih rekao da ima depresije. Uviek mi izgleda kano primjer hodajuće propagande ateista koji je u glavi čvrst kano stiena. Ali, zapravo, logično je da ateist htio to priznat ili ne, jednostavno nema absolutnog smisla života, a to logično onda vodi prema depresiji. Inače, ne želim se tomu rugat kano vjernik nevjerniku. Ja ako padnem kano vjernik, mogu doć i u deset puta goru depresiju. Da li je moguće već u srednjim godinama imat dobar san, mirnu dušu i istinsku radost (suprotno od depresije) bez da si vjernik?
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 11 ruj 2024, 11:58 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: https://www.dnevno.hr/magazin/lifestyle/aco-stankovic-priznao-kad-mu-je-bilo-najgore-nisam-vjernik-ali-sam-boga-samo-to-molio-2519804/ Citat: Aco Stanković priznao kad mu je bilo najgore: ‘Nisam vjernik, ali sam Boga samo to molio’ Eto, nikad za Acu ne bih rekao da ima depresije. Uviek mi izgleda kano primjer hodajuće propagande ateista koji je u glavi čvrst kano stiena. Ali, zapravo, logično je da ateist htio to priznat ili ne, jednostavno nema absolutnog smisla života, a to logično onda vodi prema depresiji. Inače, ne želim se tomu rugat kano vjernik nevjerniku. Ja ako padnem kano vjernik, mogu doć i u deset puta goru depresiju. Da li je moguće već u srednjim godinama imat dobar san, mirnu dušu i istinsku radost (suprotno od depresije) bez da si vjernik? To je sve poznato. Ateisti su češće mentalno bolesni.
1062 of 2558 - 41.52%
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 11 ruj 2024, 12:05 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Priča ista kao i sa Rusijom. Branitelji i simpatizeri redom obitavaju na Zapadu. Ne razumim ovo. Što bi trebali selit u Rusiju iz svoje domovine jer ne podražvamo politiku naših okupatora? Kako ne razumijes? To znaci da moras imati misljenje kao i nasi vlastodrsci, moras biti u "safu" i fin i poslusan, ne smijes kriticki preispitivati njihove dogme, biti ko pista. Ako nisi ko pista, zna se, Rusija..Mongolija..sirok ti je Svijet bolan. Demokratski, ha ja.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 11 ruj 2024, 12:08 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: https://www.dnevno.hr/magazin/lifestyle/aco-stankovic-priznao-kad-mu-je-bilo-najgore-nisam-vjernik-ali-sam-boga-samo-to-molio-2519804/
Eto, nikad za Acu ne bih rekao da ima depresije. Uviek mi izgleda kano primjer hodajuće propagande ateista koji je u glavi čvrst kano stiena. Ali, zapravo, logično je da ateist htio to priznat ili ne, jednostavno nema absolutnog smisla života, a to logično onda vodi prema depresiji.
Inače, ne želim se tomu rugat kano vjernik nevjerniku. Ja ako padnem kano vjernik, mogu doć i u deset puta goru depresiju. Da li je moguće već u srednjim godinama imat dobar san, mirnu dušu i istinsku radost (suprotno od depresije) bez da si vjernik? To je sve poznato. Ateisti su češće mentalno bolesni.
Ovo vjerujem jer je vjerniku religija droga. Al opet, imas i drugih droga da se malo skuliras i dodjes u sklad sa svijetom oko sebe, da budes nacisto.
Zato se ja npr. drogiram.
Na kraju krajeva, ukoliko nisi budisticki monah ili hodza ili sta ja znam, ti danas moras svoj mozak necim filovati da podneses sve ovo. Neki si filuju mozak religijom. I to je za ljude i ja zaista ne osudjujem, naprotiv, podrzavam jer je zdravije za tijelo od stranih supstanci.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 11 ruj 2024, 12:10 |
|
|
Jedino ste mi opasni kad hocete da sirite tu svoju drogu i da ugnjetavate, protjerujete, ili cak ubijate one koji se ne drogiraju religijom na identican nacin na koji to cinite vi.
Inace sve pet, ko hoce da vjeruje, ko moze da vjeruje, nek vjeruje - ko ne moze, poput mene, ima i tu lijeka kao sto rekoh.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 11 ruj 2024, 12:36 |
|
|
Haram je napisao/la: Jedino ste mi opasni kad hocete da sirite tu svoju drogu i da ugnjetavate, protjerujete, ili cak ubijate one koji se ne drogiraju religijom na identican nacin na koji to cinite vi.
Inace sve pet, ko hoce da vjeruje, ko moze da vjeruje, nek vjeruje - ko ne moze, poput mene, ima i tu lijeka kao sto rekoh. Tko širi?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 11 ruj 2024, 13:05 |
|
|
Tko ubija?
1062 of 2558 - 41.52%
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 11 ruj 2024, 13:29 |
|
|
Ne postoji religija u cije ime se nije ubijalo.
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 11 ruj 2024, 13:32 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: To je sve poznato. Ateisti su češće mentalno bolesni.
Ja na tom grafu vidim spolnu i političku pripadnost, ne vidim religijsku. A zanimljivo da su u sve tri skupine žene psihički nestabilnije od muškaraca.
Pitanje je isto malo čudno. "Da li vam je doktor ikada rekao da imate mentalni problem..." implicira da je netko ciljano išao u doktora sa tim pitanjem. Za mnoge stvari koje se mogu podvesti pod "mental health", bilo da je riječ o anksioznosti, depresiji, OCD-u... dosta vjernika će prije tražiti savjet duhovnika nego psihologa/psihijatra, pa samim time neće ući u statistiku bolesnih.
A svaki će ti svećenik potvrditi da na ispovijed dolazi masa pretjerano skrupuloznih ljudi kojima skrupuloznost otežava svakodnevni život, a koji ne ulaze u gornju statistiku iako objektivno pripadaju toj kategoriji.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 11 ruj 2024, 13:34 |
|
|
Haram je napisao/la: Ne postoji religija u cije ime se nije ubijalo. Možda u srednjem vijeku. Danas se ubija samo u ime jedne religije.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 11 ruj 2024, 14:04 |
|
|
Nego nesto kontam...Boli musimane kuraz, oni za razliku od vas krscana ne umru vec se samo presele.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|