|
|
Stranica: 7/7.
|
[ 156 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 11 ruj 2024, 14:48 |
|
|
Haram je napisao/la: Nego nesto kontam...Boli musimane kuraz, oni za razliku od vas krscana ne umru vec se samo presele. Takvi su mi bili najdraži u ratu. Ne trebaš ih tražiti, sami se otkriju gdje su
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 11 ruj 2024, 15:47 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Haram je napisao/la: Nego nesto kontam...Boli musimane kuraz, oni za razliku od vas krscana ne umru vec se samo presele. Takvi su mi bili najdraži u ratu. Ne trebaš ih tražiti, sami se otkriju gdje su Ja sam mislio da si ti ratovao protiv agresora. Onog jugocetnickog.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 11 ruj 2024, 18:00 |
|
|
Haram je napisao/la: Jedino ste mi opasni kad hocete da sirite tu svoju drogu i da ugnjetavate, protjerujete, ili cak ubijate one koji se ne drogiraju religijom na identican nacin na koji to cinite vi.
Inace sve pet, ko hoce da vjeruje, ko moze da vjeruje, nek vjeruje - ko ne moze, poput mene, ima i tu lijeka kao sto rekoh. Eto, ti širiš komunizam, a vi komunisti ste poznati po miroljubivim metodama širenja, čak i u teoriji... Mi kršćani nemamo nikakvo teoretsko opravdanje za nasilno širenje vjere. Svaka čast na silnim primjerima nasilja iz prošlosti ili čak sadašnjosti, ali kršćanin nema ni najmanjeg argumenta da nasilno širi vjeru u ime Isusa.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 12 ruj 2024, 09:15 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Haram je napisao/la: Jedino ste mi opasni kad hocete da sirite tu svoju drogu i da ugnjetavate, protjerujete, ili cak ubijate one koji se ne drogiraju religijom na identican nacin na koji to cinite vi.
Inace sve pet, ko hoce da vjeruje, ko moze da vjeruje, nek vjeruje - ko ne moze, poput mene, ima i tu lijeka kao sto rekoh. Eto, ti širiš komunizam, a vi komunisti ste poznati po miroljubivim metodama širenja, čak i u teoriji... Mi kršćani nemamo nikakvo teoretsko opravdanje za nasilno širenje vjere. Svaka čast na silnim primjerima nasilja iz prošlosti ili čak sadašnjosti, ali kršćanin nema ni najmanjeg argumenta da nasilno širi vjeru u ime Isusa. Komunizam jeste ideologija kao sto to jesu i religije i sve druge "poruke" ljudske, ali komunizam bazira svoje agende na nauci, dok ih religija bazira na knjigama starima vise hiljada godina. Zamisli ti sad koliko je to zastarjelo..i ta saznanja u tim knjigama (nije sve lose, neke stvari su i prakticne i logicne, ali ni ti ne zelis da ti doktor sto te lijeci svoje znanje bazira na medicinskim knjigama iz pedesetih, vec zelis da je updateovan takoreci). A vec smo se slozili oko toga da i krscanstvo u sebi sadrzi klicu komunizma ili obrnuto. Jednakost medju ljudima na Zemlji s jedne, i "pred bogom" s druge strane. Ja istinske krscane (ne ove sto kazu "ja vjerujem u boga", kao na anketi, pa onda ga jebu ili se ponasaju suprotno onom sto stoji u tim knjigama) itekako cijenim ukoliko nisu dogmaticni.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 13 ruj 2024, 06:21 |
|
|
Haram je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Eto, ti širiš komunizam, a vi komunisti ste poznati po miroljubivim metodama širenja, čak i u teoriji...
Mi kršćani nemamo nikakvo teoretsko opravdanje za nasilno širenje vjere. Svaka čast na silnim primjerima nasilja iz prošlosti ili čak sadašnjosti, ali kršćanin nema ni najmanjeg argumenta da nasilno širi vjeru u ime Isusa.
Komunizam jeste ideologija kao sto to jesu i religije i sve druge "poruke" ljudske, ali komunizam bazira svoje agende na nauci, dok ih religija bazira na knjigama starima vise hiljada godina. Zamisli ti sad koliko je to zastarjelo..i ta saznanja u tim knjigama (nije sve lose, neke stvari su i prakticne i logicne, ali ni ti ne zelis da ti doktor sto te lijeci svoje znanje bazira na medicinskim knjigama iz pedesetih, vec zelis da je updateovan takoreci). A vec smo se slozili oko toga da i krscanstvo u sebi sadrzi klicu komunizma ili obrnuto. Jednakost medju ljudima na Zemlji s jedne, i "pred bogom" s druge strane. Ja istinske krscane (ne ove sto kazu "ja vjerujem u boga", kao na anketi, pa onda ga jebu ili se ponasaju suprotno onom sto stoji u tim knjigama) itekako cijenim ukoliko nisu dogmaticni. Stvarno ne znam što bi to moglo biti zastarjelo u Isusovom učenju. Ne mogu se sjetiti nikakve njegove poruke koju bi se moglo proglasiti zastarjelom. Nasuprot tomu, komunizam je u odnosu na zapad itekako zastario. Već sad radnici postoje u malom postotku, pogotovi oni koji se služe srpom i čekićem. Razlika između komunizma i kršćanstva je ogromna. Komunizam želi ujednačiti sve ljude bez obzira na njihove realne razlike. Slično tako danas izjednačuju mužko i žensko. Također, komunizam zagovara nasilje kako bi izvršio izjednačenje. Kršćanstvo zagovara ljubav među ljudima. Zagovara dragovoljno pomaganje bližnjemu. Također uvažava različite sposobnosti pojedinca (priča o talentima). Uglavnom, Isus uči i upozorava na posljedice, ali ne sili čovjeka da bude u skladu s njegovim učenjem. Marx s druge strane prieti, zagovara genocide i ubojstva onih koji mu se protive ili mu smetaju zbog načina na koji žive. Svaki poduzetnik ili slobodan seljak je neprijatelj, bez da se preizpituje neka njihova objektivna krivnja. S druge strane, radnik je valjda svetac koji valjda nema mane i koji nikad ništa ne ukrade, nikad nije zločest, već je uviek žrtva. Znači, da bi kriminalac postao dobar komunist, samo se mora obuć u radničko odjelo...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji Postano: 21 ruj 2024, 12:46 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|