HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 pro 2024, 19:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 156 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Da i ja otvorim jednom neku temu o religiji
PostPostano: 11 ruj 2024, 14:48 

Haram je napisao/la:
Nego nesto kontam...Boli musimane kuraz, oni za razliku od vas krscana ne umru vec se samo presele.

:zubati

Takvi su mi bili najdraži u ratu. Ne trebaš ih tražiti, sami se otkriju gdje su :zubati

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2024, 15:47 

Mar-kan je napisao/la:
Haram je napisao/la:
Nego nesto kontam...Boli musimane kuraz, oni za razliku od vas krscana ne umru vec se samo presele.

:zubati

Takvi su mi bili najdraži u ratu. Ne trebaš ih tražiti, sami se otkriju gdje su :zubati

Ja sam mislio da si ti ratovao protiv agresora. :D Onog jugocetnickog.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2024, 18:00 

Haram je napisao/la:
Jedino ste mi opasni kad hocete da sirite tu svoju drogu i da ugnjetavate, protjerujete, ili cak ubijate one koji se ne drogiraju religijom na identican nacin na koji to cinite vi.

Inace sve pet, ko hoce da vjeruje, ko moze da vjeruje, nek vjeruje - ko ne moze, poput mene, ima i tu lijeka kao sto rekoh.

Eto, ti širiš komunizam, a vi komunisti ste poznati po miroljubivim metodama širenja, čak i u teoriji...

Mi kršćani nemamo nikakvo teoretsko opravdanje za nasilno širenje vjere. Svaka čast na silnim primjerima nasilja iz prošlosti ili čak sadašnjosti, ali kršćanin nema ni najmanjeg argumenta da nasilno širi vjeru u ime Isusa.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2024, 09:15 

dane-croatia je napisao/la:
Haram je napisao/la:
Jedino ste mi opasni kad hocete da sirite tu svoju drogu i da ugnjetavate, protjerujete, ili cak ubijate one koji se ne drogiraju religijom na identican nacin na koji to cinite vi.

Inace sve pet, ko hoce da vjeruje, ko moze da vjeruje, nek vjeruje - ko ne moze, poput mene, ima i tu lijeka kao sto rekoh.

Eto, ti širiš komunizam, a vi komunisti ste poznati po miroljubivim metodama širenja, čak i u teoriji...

Mi kršćani nemamo nikakvo teoretsko opravdanje za nasilno širenje vjere. Svaka čast na silnim primjerima nasilja iz prošlosti ili čak sadašnjosti, ali kršćanin nema ni najmanjeg argumenta da nasilno širi vjeru u ime Isusa.

Komunizam jeste ideologija kao sto to jesu i religije i sve druge "poruke" ljudske, ali komunizam bazira svoje agende na nauci, dok ih religija bazira na knjigama starima vise hiljada godina.

Zamisli ti sad koliko je to zastarjelo..i ta saznanja u tim knjigama (nije sve lose, neke stvari su i prakticne i logicne, ali ni ti ne zelis da ti doktor sto te lijeci svoje znanje bazira na medicinskim knjigama iz pedesetih, vec zelis da je updateovan takoreci).

A vec smo se slozili oko toga da i krscanstvo u sebi sadrzi klicu komunizma ili obrnuto. Jednakost medju ljudima na Zemlji s jedne, i "pred bogom" s druge strane. Ja istinske krscane (ne ove sto kazu "ja vjerujem u boga", kao na anketi, pa onda ga jebu ili se ponasaju suprotno onom sto stoji u tim knjigama) itekako cijenim ukoliko nisu dogmaticni.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2024, 06:21 

Haram je napisao/la:
dane-croatia je napisao/la:

Komunizam jeste ideologija kao sto to jesu i religije i sve druge "poruke" ljudske, ali komunizam bazira svoje agende na nauci, dok ih religija bazira na knjigama starima vise hiljada godina.

Zamisli ti sad koliko je to zastarjelo..i ta saznanja u tim knjigama (nije sve lose, neke stvari su i prakticne i logicne, ali ni ti ne zelis da ti doktor sto te lijeci svoje znanje bazira na medicinskim knjigama iz pedesetih, vec zelis da je updateovan takoreci).

A vec smo se slozili oko toga da i krscanstvo u sebi sadrzi klicu komunizma ili obrnuto. Jednakost medju ljudima na Zemlji s jedne, i "pred bogom" s druge strane. Ja istinske krscane (ne ove sto kazu "ja vjerujem u boga", kao na anketi, pa onda ga jebu ili se ponasaju suprotno onom sto stoji u tim knjigama) itekako cijenim ukoliko nisu dogmaticni.

Stvarno ne znam što bi to moglo biti zastarjelo u Isusovom učenju. Ne mogu se sjetiti nikakve njegove poruke koju bi se moglo proglasiti zastarjelom. Nasuprot tomu, komunizam je u odnosu na zapad itekako zastario. Već sad radnici postoje u malom postotku, pogotovi oni koji se služe srpom i čekićem.

Razlika između komunizma i kršćanstva je ogromna. Komunizam želi ujednačiti sve ljude bez obzira na njihove realne razlike. Slično tako danas izjednačuju mužko i žensko. Također, komunizam zagovara nasilje kako bi izvršio izjednačenje. Kršćanstvo zagovara ljubav među ljudima. Zagovara dragovoljno pomaganje bližnjemu. Također uvažava različite sposobnosti pojedinca (priča o talentima). Uglavnom, Isus uči i upozorava na posljedice, ali ne sili čovjeka da bude u skladu s njegovim učenjem. Marx s druge strane prieti, zagovara genocide i ubojstva onih koji mu se protive ili mu smetaju zbog načina na koji žive. Svaki poduzetnik ili slobodan seljak je neprijatelj, bez da se preizpituje neka njihova objektivna krivnja. S druge strane, radnik je valjda svetac koji valjda nema mane i koji nikad ništa ne ukrade, nikad nije zločest, već je uviek žrtva. Znači, da bi kriminalac postao dobar komunist, samo se mora obuć u radničko odjelo...

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2024, 12:46 

Evo npr. jedna pozitivna strana religije - kad covjeku, u ovom slucaju ranjenom malom djetetu, pruza utjehu:

https://www.facebook.com/watch?v=403378909453084

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 156 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: