HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 sij 2025, 17:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 78 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Egzorcizam
PostPostano: 23 vel 2023, 20:56 

Danas sam naletila na članak o hororu koji sam pogledala prije nekoliko godina. U filmovima, člancima a i govoru o egzorcizmu uvijek su egzorcisti katolički svećenici. Makar ono što sam do sad pogledala i pročitala.
Provodi li se egzorcizam i u drugim kršćanskim crkvama i u islamu?

https://povijest.hr/istaknuto/od-doma-i ... ogadajima/

Vrh

Naslov: Re: Egzorcizam
PostPostano: 23 vel 2023, 23:13 

Provodi jednako (ne)uspješno kao u katoličanstvu, samo što Hollywood to još nije otkrio, pa prikazuje samo katolike. :D

Da nije žalosno, bilo bi smiješno: https://www.youtube.com/watch?v=c0B-oeKXcU4

Vrh

PostPostano: 23 vel 2023, 23:17 

Pitala je postoji li formalno, egzorcizmi su dio Novog zavjeta tako da bi bilo čudno da i ostale Crkve nemaju, neke protestantske imaju za pravoslavne ne znam.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2023, 23:29 

Pa rukja u islamu je praktički isto što i kršćanski egzorcizam, čak se i radi institucionalno. Znam da i u pravoslavlju neki monasi to rade.

Zajednički nazivnik svima im je to da su "pacijenti" redovito duboko religiozni, a istovremeno psihički labilni. Ubojita kombinacija.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 00:20 

dunno je napisao/la:
Pa rukja u islamu je praktički isto što i kršćanski egzorcizam, čak se i radi institucionalno. Znam da i u pravoslavlju neki monasi to rade.

Zajednički nazivnik svima im je to da su "pacijenti" redovito duboko religiozni, a istovremeno psihički labilni. Ubojita kombinacija.

Mali problem je što u slučaju filma, odnosno događaja s kojim sam otvorila temu "pacijenti" nisu bili religiozni, dapače bili su skeptični. Članak je objavio portal Povijest hr, tako da nije riječ o nekim religijskim portalima.

Radnja se temelji na stvarnim iskustvima Perronovih, obitelji koja je, početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kupila naoko idiličnu kuću u uspavanom gradiću Harisvilleu u američkoj saveznoj državi Rhode Island. Ono što je trebalo biti dom iz snova vrlo brzo se pretvorilo u tamnicu iz noćne more.

Čudne stvari počele su se događati već pri useljenju: obiteljski ljubimac, kujica Sadie, odbijao je ući u kuću, prestrašeno cvileći, a nešto kasnije toga dana, u tri sata i sedam minuta ujutro, satovi u svim sobama prestali su raditi. Djeca Rogera i Carolyn Perron, pet pristojnih i ljupkih djevojčica, žalila su se na neobične zvukove koje proizvodi kuća: škripanje podova, potmulo tutnjanje i nešto što je zvučalo kao prigušeni jecaj. Kad god bi pater familias pokiušao detektirati izvor tih zvukova, tajanstveno bi utihnuli.

S vremenom, stvari su se kretale s lošeg na gore. Jedne večeri, nešto prije ponoći, dvije djevojčice probudilo je lupanje vrata, nakon čega su začule sablastan glas. “Želim pobiti vašu obitelj!”, prošaptao je. Curice su vrisnule te izjurile iz kuće. Ondje, u dvorištu prepunom cvijeća, pronašle su ljubimicu Sadie, slomljena vrata i izbezumljena pogleda u mrtvim očima.
Premda su bili skeptici po pitanju postojanja duhova, prikaza i sličnih entiteta, očajni roditelji nisu imali druge nego obratiti se stručnjacima za paranormalne pojave. Poznanici su im preporučili supružnike Eda i Lorraine Warren, iskusne istraživače okultnog.
https://povijest.hr/istaknuto/od-doma-i ... ogadajima/

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 00:23 

daramo je napisao/la:
Pitala je postoji li formalno, egzorcizmi su dio Novog zavjeta tako da bi bilo čudno da i ostale Crkve nemaju, neke protestantske imaju za pravoslavne ne znam.

Da, u Novom Zavjetu je opisan. Ovo mi je novost za protestantske.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 00:34 

dunno je napisao/la:
Provodi jednako (ne)uspješno kao u katoličanstvu, samo što Hollywood to još nije otkrio, pa prikazuje samo katolike. :D

Da nije žalosno, bilo bi smiješno: https://www.youtube.com/watch?v=c0B-oeKXcU4

Iskreno smiješno je. Da ozbiljan čovjek povjeruje svemu što nađe na You Tube. Zbilja misliš da se egzorcizmi snimaju i postavljaju na You Tube?

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 11:02 

zalutala je napisao/la:

Jako nekvalitetan copy/paste članak čiji se autor nije ni potrudio ponuditi drugu stranu priče. A dovoljno je par minuta guglanja.

I da, u takvim pričama uvijek imamo likove koji su skeptici na početku. Vrlo česta stilska figura.

zalutala je napisao/la:

Iskreno smiješno je. Da ozbiljan čovjek povjeruje svemu što nađe na You Tube. Zbilja misliš da se egzorcizmi snimaju i postavljaju na You Tube?

Naveliko: https://www.youtube.com/watch?v=3s4TgzKG1xw

Samo što vama katolički nisu smiješni.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 11:44 

dunno je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Jako nekvalitetan copy/paste članak čiji se autor nije ni potrudio ponuditi drugu stranu priče. A dovoljno je par minuta guglanja.

I da, u takvim pričama uvijek imamo likove koji su skeptici na početku. Vrlo česta stilska figura.

zalutala je napisao/la:

Naveliko: https://www.youtube.com/watch?v=3s4TgzKG1xw

Samo što vama katolički nisu smiješni.

Ovaj članak nije copy paste https://globalnews.ca/news/8247260/bath ... conjuring/

Opet pitam. Zbilja misliš da se egzorcizmi snimaju i postavljaju na You Tube? Nebitno jel u pitanju katoličanstvo ili islam.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 13:14 

Egzorcizam je potreban i nekima s ovoga foruma.
Da im se istjera loše, a utjera dobro.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 14:27 

Lapo-lapo je napisao/la:
Egzorcizam je potreban i nekima s ovoga foruma.
Da im se istjera loše, a utjera dobro.

:palacgore2 za potpis

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 15:27 

zalutala je napisao/la:

Takvih priča ima na tisuće, a da nitko od onih koji ih "istražuju" ili tvrde da imaju nepobitne dokaze za njih nikad ne uzme pare na nečem ovakvom: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_p ... paranormal

Jako čudno. :D

zalutala je napisao/la:
Opet pitam. Zbilja misliš da se egzorcizmi snimaju i postavljaju na You Tube? Nebitno jel u pitanju katoličanstvo ili islam.

Pa očito snimaju, stavio sam ti primjere zaboga. To što na snimkama nikada ne izgledaju onako dramatično kako zvuče po opisima samo pokazuje koliko subjektivni dojam sudionika u ritualu igra veliku ulogu.

Da nemamo onu prvu snimku, netko tko je to gledao uživo komotno bi mogao tvrditi da je žena imala nadljudsku snagu, da je bacala stolove, da je levitirala... Nekome tko stvarno vjeruje u opsjednuće i tko uživo prisustvuje onakvom tantrumu zaista može izgledati tako, ali na snimci vidimo da objektivno nije tako.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 17:09 

dunno je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Takvih priča ima na tisuće, a da nitko od onih koji ih "istražuju" ili tvrde da imaju nepobitne dokaze za njih nikad ne uzme pare na nečem ovakvom: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_p ... paranormal

Jako čudno. :D

zalutala je napisao/la:

Pa očito snimaju, stavio sam ti primjere zaboga. To što na snimkama nikada ne izgledaju onako dramatično kako zvuče po opisima samo pokazuje koliko subjektivni dojam sudionika u ritualu igra veliku ulogu.

Da nemamo onu prvu snimku, netko tko je to gledao uživo komotno bi mogao tvrditi da je žena imala nadljudsku snagu, da je bacala stolove, da je levitirala... Nekome tko stvarno vjeruje u opsjednuće i tko uživo prisustvuje onakvom tantrumu zaista može izgledati tako, ali na snimci vidimo da objektivno nije tako.

Stavio si trominutnu snimku dokumentarca i tvrdiš da se snimaju i postavljaju snimke You Tube. Dokumentarac je snimao redatelj filma Egzorcist. Pogledaj cijeli dokumentarac. Što kaže sama Cristina, nije kao što ti tvrdiš imala psihičke probleme, žena je imala fizičke zdravstvene probleme. Poslušaj izjave liječnika, valjda njima vjeruješ. Da ne duljim, ovdje ti je cijeli dokumentarac a ne samo tri minute.
https://www.youtube.com/watch?v=QoRaIk2Q8AI

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 18:25 

zalutala je napisao/la:
Stavio si trominutnu snimku dokumentarca i tvrdiš da se snimaju i postavljaju snimke You Tube.

I što se nalazi na toj trominutnoj snimci na youtubeu? Egzorcizam.

Ne pratim te.

zalutala je napisao/la:
Dokumentarac je snimao redatelj filma Egzorcist. Pogledaj cijeli dokumentarac. Što kaže sama Cristina, nije kao što ti tvrdiš imala psihičke probleme, žena je imala fizičke zdravstvene probleme. Poslušaj izjave liječnika, valjda njima vjeruješ. Da ne duljim, ovdje ti je cijeli dokumentarac a ne samo tri minute.

Gledao sam ga prije par godina, zato sam se i sjetio tog primjera. Nije me previše impresionirao, klasična priča sa "opsjednućem", ništa revolucionarno.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 19:55 

dunno je napisao/la:

“Duboko religiozni”?
Otkud ti to?

Sve što sam dosad vidio o tome, uvijek je veliki grijeh pojedinca u pitanju.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 20:34 

[color=#80FF00][/color]Egzorcizam islamski nije kao kršćanski jer se kršćani mole na latinskom ili na grčkom, nema izvornog jezika Biblije kako je dostavljena apostolima.
Dalje Kur'an se ne koristi samo za duševne bolesti nego i fizičke , kako su ashabi liječili od uboda škorpije.

U islamskom egzorcizmu dzinni se mogu pržiti određenim surama , i kod Islama nema po defaultu lošeg duhovnog bića, u kršćanstvu su ili vragovi ili anđeli, u Islamu se dijele na džinne koji nisu oo defaultu zli ali ih Bozija Riječ prži, a mogu biti prženi u čovjeku da se vidi fizički trag gorenja džinna.

Rukja se ne radi institucionalno .
Nego to neko na svoju ruku radi privatno , nema rukje u islamskoj zajednici .
Rukja nije samo istjerivanje džinna i šejtana iz osobe.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 20:39 

Se’ida El-Hudrija, r. a., koji kaže: “Allahov Poslanik, s. a. v. s., jednom nas je poslao kao izvidničku grupu, i kada smo stigli u jedno mjesto, zamolili smo mještane da nas ugoste, međutim, oni su to odbili. U međuvremenu, njihovog poglavicu ubo je škorpion, pa su nam došli i pitali nas: ‘Ima li kod vas neko da zna učiti rukju?’ Rekao sam: ‘Ima, ja znam, ali neću mu učiti dok nam ne date nekoliko ovaca’. Rekao je: ‘Dat ću vam trideset ovaca’, što smo mi prihvatili. Ja sam mu proučio El-hamdu lillahi (Fatihu) sedam puta i on je ozdravio…“

Primjer rukje

Ali i dokaz da u čovjeka moze uci dzinn

Oni koji se kamatom bave dići će se kao što će se dići onaj koga je dodirom šejtan izbezumio...

Sura Bekare Krava 275

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 21:08 

dunno je napisao/la:
zalutala je napisao/la:
Stavio si trominutnu snimku dokumentarca i tvrdiš da se snimaju i postavljaju snimke You Tube.

I što se nalazi na toj trominutnoj snimci na youtubeu? Egzorcizam.

Ne pratim te.

zalutala je napisao/la:
Dokumentarac je snimao redatelj filma Egzorcist. Pogledaj cijeli dokumentarac. Što kaže sama Cristina, nije kao što ti tvrdiš imala psihičke probleme, žena je imala fizičke zdravstvene probleme. Poslušaj izjave liječnika, valjda njima vjeruješ. Da ne duljim, ovdje ti je cijeli dokumentarac a ne samo tri minute.

Gledao sam ga prije par godina, zato sam se i sjetio tog primjera. Nije me previše impresionirao, klasična priča sa "opsjednućem", ništa revolucionarno.

Ne pratim ni ja tebe. Izvukao si trominutnu snimku iz konteksta i oko te snimke gradiš svoju teoriju koja nema veze s rečenim u dokumentarcu.
Da si kao što tvrdiš pogledao dokumentarac čuo bi da Vatikan do ovog dokumentarca još nikome nije dao dozvolu za snimanje. U dokumentarcu nije rečeno jel svećenik dobio dozvolu od Vatikana ili ej to samoinicijativno odobrio. U svakom slučaju ovo je jedini egzorcizam koji je snimljen i snimljen je za potrebe dokumentarnog filma. Tako da ne možeš tvrditi da snimaju i postavljaju na You Tube.
Ona tvoja objašnjenja o snazi žene na snimci itd. su u suprotnosti s onim što liječnici u ovom dokumentarcu govore. Ako ti bolje znaš od njih onda ok, možda si i jesi liječnik ne znam, ali ne možeš pokrivati i neurologiju i psihijatriju i psihologiju i još par oblasti medicine čiji stručnjaci su govorili u dokumentarcu. I da napomenem, autor dokumentarca je agnostik, i čovjek dosta neutralno pristupa ovoj temi. i negdje pri kraju je ispričao da su se i on i njegov kolega dobrano prestrašili. Ali pogledao si pa znaš o čemu je riječ

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 21:10 

korrisnik je napisao/la:
[color=#80FF00][/color]Egzorcizam islamski nije kao kršćanski jer se kršćani mole na latinskom ili na grčkom, nema izvornog jezika Biblije kako je dostavljena apostolima.
Dalje Kur'an se ne koristi samo za duševne bolesti nego i fizičke , kako su ashabi liječili od uboda škorpije.

U islamskom egzorcizmu dzinni se mogu pržiti određenim surama , i kod Islama nema po defaultu lošeg duhovnog bića, u kršćanstvu su ili vragovi ili anđeli, u Islamu se dijele na džinne koji nisu oo defaultu zli ali ih Bozija Riječ prži, a mogu biti prženi u čovjeku da se vidi fizički trag gorenja džinna.

Ako može pojašnjenje označenog. Čisto da bolje razumijem. Hvala

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 22:26 

zalutala je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Džinn se przi učenjem određenih sura i ajeta o patnji i kazni, mada i bilo koji ajet przi dzinna, ali npr sura Rahman przi ako se uci na arapskom

"31. Polagaćete Mi račun, o ljudi i džini –

32. pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

33. O družine džina i ljudi, ako možete da preko granica nebesa i Zemlje prodrete, prodrite, moći ćete prodrijeti jedino uz veliku moć! –

34. pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

35. Na vas će se ognjen plamen i rastopljeni mjed prolivati, i vi se nećete moći odbraniti -

36. pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!"

A znaci przenja dzinna se vide i na osobi kad vrišti jer ako je dzinn je zaposjeo tjelesno osjeti osoba i šti dzinn osjeti, a vidi se i crvenilo na tijelu od przenja dzinna.

Uglavnom imam birilač taj što liječi prijeti dzinnu kaznom na Sudnjem danu na maternjem jeziku ali i uči te ajete o kazni jer je to biće počinilo nepravdu što je ušlo u osobu.

RUkja je učenje Kur'ana u svrhu zaštite odbrane a i izliječenja.
Kao što čovjek moze fizički biti napadnut on moze i duhovno, mada nemaju ni dzinni uticaj na svakog čovjeka isti, zavisi od vjere kakve je čovjek, nekad moze nedobrovoljno naletiti na dzinna tako što mu neko napravi sihir (crnu magiju) ne mora značiti da će sad ta osoba izgubiti pamet po defaultu, ali moze imati noćne more , probleme sa spavanjem itd, a ni sam ulazak dzinna u tijelo čovjeka nije baš lahak i nerizičan po samog dzinna.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2023, 22:36 

Evo malo više pojašnjenja

Ashabi- apostoli Muhammeda a.s mada ashab znači stanovnik u prevodu .

Vrh

PostPostano: 25 vel 2023, 11:08 

zalutala je napisao/la:

Ne pratim ni ja tebe. Izvukao si trominutnu snimku iz konteksta i oko te snimke gradiš svoju teoriju koja nema veze s rečenim u dokumentarcu.

Tražila si snimku, stavio sam ti snimku. Nije mi bila namjera ulaziti u detalje konkretnog slučaja niti gradim "svoju teoriju" na osnovu toga.

zalutala je napisao/la:
Ona tvoja objašnjenja o snazi žene na snimci itd. su u suprotnosti s onim što liječnici u ovom dokumentarcu govore.

Govorio sam o snimci islamskog egzorcizma. Onoj što ti je smiješna.

Netko tko stvarno vjeruje u džine i uživo svjedoči onakvim prizorima vjerojatno bi se mogao na život zakleti da je žena imala nadljudsku snagu. A mi vidimo da nije.

zalutala je napisao/la:
I da napomenem, autor dokumentarca je agnostik, i čovjek dosta neutralno pristupa ovoj temi. i negdje pri kraju je ispričao da su se i on i njegov kolega dobrano prestrašili. Ali pogledao si pa znaš o čemu je riječ

"Dobrano se prestrašili" nije nikakav argument ni dokaz. Prepao bih se i ja da netko krene onako režati na mene.

korrisnik je napisao/la:
A znaci przenja dzinna se vide i na osobi kad vrišti jer ako je dzinn je zaposjeo tjelesno osjeti osoba i šti dzinn osjeti, a vidi se i crvenilo na tijelu od przenja dzinna.

Dakle, vi tvrdite da "prženje džina" ostavlja fizičke manifestacije na tijelu opsjednute osobe?

Šta čekate onda: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_p ... paranormal :zubati

Vrh

PostPostano: 25 vel 2023, 12:24 

dunno je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Tražila si snimku, stavio sam ti snimku. Nije mi bila namjera ulaziti u detalje konkretnog slučaja niti gradim "svoju teoriju" na osnovu toga.

zalutala je napisao/la:
Ona tvoja objašnjenja o snazi žene na snimci itd. su u suprotnosti s onim što liječnici u ovom dokumentarcu govore.

Govorio sam o snimci islamskog egzorcizma. Onoj što ti je smiješna.

Netko tko stvarno vjeruje u džine i uživo svjedoči onakvim prizorima vjerojatno bi se mogao na život zakleti da je žena imala nadljudsku snagu. A mi vidimo da nije.

zalutala je napisao/la:
I da napomenem, autor dokumentarca je agnostik, i čovjek dosta neutralno pristupa ovoj temi. i negdje pri kraju je ispričao da su se i on i njegov kolega dobrano prestrašili. Ali pogledao si pa znaš o čemu je riječ

"Dobrano se prestrašili" nije nikakav argument ni dokaz. Prepao bih se i ja da netko krene onako režati na mene.

korrisnik je napisao/la:

Dakle, vi tvrdite da "prženje džina" ostavlja fizičke manifestacije na tijelu opsjednute osobe?

Šta čekate onda: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_p ... paranormal :zubati

Nisam to ni navela kao argument. Tko je režao? Kad? Gdje? Možda sam propustila dio, al ne sjećam se da su spominjali režanje. Ako možeš pojasniti. Hvala :zubati

Vrh

PostPostano: 25 vel 2023, 12:43 

korrisnik je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Džinn se przi učenjem određenih sura i ajeta o patnji i kazni, mada i bilo koji ajet przi dzinna, ali npr sura Rahman przi ako se uci na arapskom

33. O družine džina i ljudi, ako možete da preko granica nebesa i Zemlje prodrete, prodrite, moći ćete prodrijeti jedino uz veliku moć! –

35. Na vas će se ognjen plamen i rastopljeni mjed prolivati, i vi se nećete moći odbraniti -

Uglavnom imam birilač taj što liječi prijeti dzinnu kaznom na Sudnjem danu na maternjem jeziku ali i uči te ajete o kazni jer je to biće počinilo nepravdu što je ušlo u osobu.

Kao što čovjek moze fizički biti napadnut on moze i duhovno, mada nemaju ni dzinni uticaj na svakog čovjeka isti, zavisi od vjere kakve je čovjek, nekad moze nedobrovoljno naletiti na dzinna tako što mu neko napravi sihir (crnu magiju) ne mora značiti da će sad ta osoba izgubiti pamet po defaultu, ali moze imati noćne more , probleme sa spavanjem itd, a ni sam ulazak dzinna u tijelo čovjeka nije baš lahak i nerizičan po samog dzinna.

Ako može još par pitanja.
U kršćanstvu se koriste križ i posvećena voda. Koristi li se nešto slično i u islamu, ili je dovoljan samo Kuran?
Vezano za crnu magiju, znam da kod nas kažu da se prizivanjem duhova može pasti pod utjecaj demona. Jel isti stav i u islamu?
Kako može napraviti napraviti sihir? Sjećam se priča da hodže salijevaju strave, možda nisam najbolje napisala, tog se sjećam iz djetinjstva. Ima li sihir veze s tim?

Vrh

PostPostano: 26 vel 2023, 00:36 

zalutala je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Ako može još par pitanja.
U kršćanstvu se koriste križ i posvećena voda. Koristi li se nešto slično i u islamu, ili je dovoljan samo Kuran?
Vezano za crnu magiju, znam da kod nas kažu da se prizivanjem duhova može pasti pod utjecaj demona. Jel isti stav i u islamu?
Kako može napraviti napraviti sihir? Sjećam se priča da hodže salijevaju strave, možda nisam najbolje napisala, tog se sjećam iz djetinjstva. Ima li sihir veze s tim?

U islamu se može učiti na vodu određeni ajeti pa da to osoba pije ali ne zove se "posvećena voda" nego naučena voda izrecitovan Kur'an na njoj.
Nije mi poznato da se škropi neko njom.
A može se i učiti i puhati na nekoga kad se uči
A zavisi od slučaja mada šejtan reaguje na Kur'an jer ga "prži".

Sihir se pravi tako što osoba nekakvu prljavštinu uradi, neću davati primjere,ali prvo mora se pokloniti šejtanu, tim činom izlazi iz vjere, kad izađe iz vjere onda postaje šejtanov partner
.
Može se pasti pod uticaj šejtan i džinna posebno ako taj džin stradaod ljekara i sad njegovi poznanici dođu pa kazne sihirbaza-mađioničara.
Kod nas stare nene sakjevaju stravu, ne znam , tu se više radi o šok terapiji naučno gledano , kad pukne vruće olovo dobiješ kontraefekt of straha, ne znam ima li veze sa šejtanima

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 78 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: