|
|
Stranica: 5/12.
|
[ 278 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 01:09 |
|
|
Hamza Yusuf je napisao/la: All Muslims are terrorist…O Really!!!
Who started the first world war ? Muslims ? Who started the second world war ? Muslims ? Who killed about 20 millions of Aborigines in Australia ? Muslims?? Who sent the nuclear bombs of Hiroshima and Nakazaki ? Muslims?? Who killed more than 100 millions of Indians in North America ? Muslims ?? Who killed more than 50 millions of Indians in south America ? Muslims ?? Who took about 180 millions of African people as slaves and 88% of them died and was thrown in Atlantic ocean ? Muslims ?? Who killed 6 million Jews in Germany? Muslims??
No , They weren’t Muslims …… Vidiš to je problem vas muslimana i pravoslavaca što ste mitomani.. Nema kritike vlastite zajednice već samo a pogle one tamo kakvi su i šta su? To vas neće dovesti nikamo! Ove zločine koje nabrajaš su počinili što kršćani što ateisti i većina tih zločina nije počinjena u ime kršćanstva odnosno nekog širenja kršćanstva nasilnim putem.. bilo kako bilo kršćanstvo kao vjera je u suprotnosti sa bilo kakvim nasiljem te su svi ovi postupci u svakom slučaju nekršćanski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 01:16 |
|
|
Hamza Yusuf je napisao/la: Ibar je napisao/la: Islam odnosno islamsko društvo bi imalo moje poštovanje kad bi bilo društvo slobode i prava na slobodni izbor. U islamu toga nema.. Drugo je BiH koja nije islamska država niti islamsko društvo u pravom smislu riječi.. Dakle ovdje na forumu protiv islama nitko nema ništa.. Niti bi imao da muslimani radikalno i s mržnjom diljem svijeta ne nastupaju prema ne-muslimanima, teroriziraju svoje vlastite vjernike koji nisu ekstremisti te u sredinama gdje su muslimani manjina prave probleme stalno traže neka prava a u svojim zemljama nedaju niti 5 posto tih prava ne-Muslimanima.. U tome je fora.. A sad što se vi klanjate Meki mi Kristu u Svetohraništu il što vi vjerujete u ovo mi u ono to je sasma druga priča i treba poštovati svačije pravo na uvjerenje i slobodan izbor i ne ismijavati ničiju vjeru.. Ovdje govorimo o društveno-političkim aspektima islama naglasak je na tome.. Nesmeta nikome od nas što vi postite za Ramazan ili što se obrezujete il ne znam što.. To je vaša privatna stvar i slobodan odabir..(trebao bi biti) Živ bio  (zamisli da je ovo sok a ne pivo  ) dobro eto drugo je BiH , šta je onda Indonezija ? Turska ,Egipat ? To su redom najveće muslimanske zemlje i niti u jednoj se ne ubijaju niti zlostavljaju konvertiti. Ubistvo za napuštanje islama se primjenjuje samo u slučaju ako je muslimanska država u ratu sa nekom drugom nemuslimanskom državom ,pa musliman time daje podršku drugoj strani i ta se kazna samo tad primjenjuje jer je to čin izdaje ili špijunaže. U SAD se isto smrtna kazna primjenjivala za ruske špijune te su zatvarani simpatizeri komunizma Licemjerno je tvrditi da "ovdje na forumu nema niko ništa protiv islama " , to je ba blago rečeno laž . Ovdje su ljudi ultranacionalisti i jezik kojim se služe kad govore o islamu ili Bošnjacima je fašistički Muslimani se ne klanjaju Meki , Meka je simbol jedinstva ,a hadž je simbol socijalne i rasne jednakosti među vjernicima koji se klanjaju jednom Bogu živio U Turskoj su neka dva dečka prije koju godinu odlučila konvertirat na kršćanstvo te im je nakon toga život zagorčan u svakom smislu.. Turska negirad genocid nad Armencima i želi ponovno uvesti molitve musimanske u Haju Sofiju crkvu.. Egipat.. Tamo su Kopti u rangu domaćih životinja.. Irak.. Padom Sadam tihi genocid nad kršćanima milijun i pol ih je nestalo.. Sirija..pokušaj istoga... U Indoneziji ak osi pratio ovu temu od početka se događa isto samo što je broj konvertita toliko masovan da je priča dospjela do svijetskih medija.. Pritisak se vrši i to golem.. BOKO HARAM u Nigeriji radikalna teroristička grupa koja pali crkve , ubija kršćane itd.. Iznimka su Iran i šijitske sredine.. Tamo je manjinama više manje ok u odnosu na sunitske.. što se islama tiče .. ima na forumu ljudi koji pretjeruju ponekad s riječima no zapitaj se malo zašto se tako ne priča o budizmu il hinduizmu ovdje na forumu.. zašto baš islam? Zato što ga ljudi ne vole il zato što kod islama/muslimana neke stvari u ponašanju neštimaju? Ako je to sve tako kako kažeš zašto onda u S.Arabiji postoji kazna za propovijedanje kršćanstva odnosno bilo čega osim islama.. i kazna je smrt 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 10:43 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Čitava ta Indonezija je prelabava sa tim islamom. Pogledajte ovaj video. U puno stvari ljudi izgledaju opuštenije i liberalnije prema nekim stvarima nego ljudi u Sarajevu. Možda je to razlog zašto napuštaju islam, ne moraju se plašiti za svoje živote. Što dalje od Mecce i Arapa to ljudi mirnije i slobodnije žive.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 10:49 |
|
|
|
Dobro, to je bolest tog dijela svijeta , ne treba to podupirati...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 10:56 |
|
|
|
Ti samo braniš islam. (usput vidim negativno se izjašnjavaš o katoličanstvu) Kad bi ponovo izbio rat u Bosni bi li išao muslimanima pomagati klati Hrvate ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 12:03 |
|
|
|
Negativno se izjašnjavam o radikalnom kršćanstvu, a što se tiče RKC , tu imam mišljenje slično Ministrovom , iako sam ateist... Već sam nebrojeno puta naveo da su reforme u RKC put koji bi islam trebao slijediti. Jel su tebi transvestiti stvarno normalni?? Pogotovo u svijetlu činjenice da su oni psihijatrijski zdravi, dok zbog par dana melankolije se uredno propisuju tablete...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 12:06 |
|
|
|
Vozi.
Drugim forumašima savjetujem da pogledaju video i prate ostale detalje. Video puno više govori o Indoneziji od onoga u naslovu. Probajte taj way of life porediti sa ostalim muslimanskim državama, pa čak i Sarajevom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 12:44 |
|
|
|
Čini se da je Malezija (iako ekonomski naprednija) radikalnija kad je islam u pitanju..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 12:53 |
|
|
Ma muslimani u Maleziji ništa ne rade, osim malo nešto u vohsci i državnim službama. Kinezi drže i 90% ekonomije, ali nemaju nikakva prava, dok malajski muslimani dobe kuću (opremljenu s klimom i svime) i ogromnu socijalu, ali moraju strogo živjeti po šerijatu. Par "naših" muslimana je otišlo tamo, i nakon pol godine trk za švedsku 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 12:58 |
|
|
Malezijci su opasni nema s njima cile mile 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 13:00 |
|
|
Ibar je napisao/la: Čini se da je Malezija (iako ekonomski naprednija) radikalnija kad je islam u pitanju.. Ovo iz videa (ne samo transvestiti) je vrlo teško zamisliti u Iranu, Pakistanu, S. Arabiji, Egiptu, jednostavno nemoguće. Libanon, Sirija i slično možda. Izgleda da što su ljudi dalje od mainstream islama sve više se smiju, opušteniji su i veseliji. Onda obratite pozornost da australska voditeljica drži križ van majice čitavo vrijeme i da je tako prijateljski prihvatili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 13:03 |
|
|
Jedan poznanik moj bio na Golanskoj visoravni( dio Sirije pod izraelskom okupacijom odnosno međunarodnim patronatom).. Kaže tamo normalno vidit dva dečka od 14-15 godina kako se drže za rukice i šeću skupa.. To mahom Druzi rade al ima i Arapa.. Dakle gdje god nema kontrole od strane mula ljudi žive liberalnije nego mi na Zapadu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 13:08 |
|
|
To s križem možeš i u Iranu, Haravatiš je postavio video... Ali ovo nema toliko veze s vjerom, koliko s kulturnim razlikama, javanezi nisu semiti, i oni nemaju tako stroge poglede na stvari kao što su homoseksualizam , transvestitstvo... Slična je stvar i sa indoeuropljanima i narodima dalekog istoka, odnosno svim zemljama u kojima je nastala civilizacija, dok se u primitivnim društvima normalno hoda gol, a inicijacijski običaji mogu biti jako bizarni  Dakle, ovako nešto ne bi prihvatio libanonski kršćanin, a prihvaća indonezijski musliman i tajlandski budist, ne zbog vjere...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 13:16 |
|
|
|
Isti si seljak kao taj Haravatiš. I prestani lagati, nikakav takav video on nije stavio na forumu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 13:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63833 Lokacija: DAZP HQ
|
islamoljupci pazite što pišete, jednom kad BBC i Ibar budu na čelu kršćanskih falangi, svaka će vam se napisana riječ mjeriti. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 13:25 |
|
|
BBC je napisao/la: Isti si seljak kao taj Haravatiš. I prestani lagati, nikakav takav video on nije stavio na forumu. Slike armenki, trg posvecen djevici mariji i jos puno tog... @dudu , Ibar je moj pro šijit 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 13:26 |
|
|
Ja sam milosrdan i praštam  Šalu na stranu mi smo defenzivno orijentirani nikakve (h)agresije nas nezanimaju 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 13:28 |
|
|
Ibar je napisao/la: Ja sam milosrdan i praštam  Šalu na stranu mi smo defenzivno orijentirani nikakve (h)agresije nas nezanimaju  Istina. Svi mi sekularni moramo pomoći plemenitom perzijskom narodu da se riješi tog poganog islama. Da se vrate u staru slavu svojih predaka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 13:34 |
|
|
@volvoks Alawiti su mi omiljeni kao što vidiš gdin Assad je najbolji vođa neke islamske zemlje  @BBC polako šijiti idu zadnji  Prije toga trebamo se obračunati odnosno obraniti od jedne ekipe koja puca vrlo visoko.. Žele eleminirati šijite, Druze, kršćane, sve nesunite a u konačnici se i umjerenim sunitima loše piše.. Mastermind cijele priče je Rijad odnosno SA i vehabijski pokret koji se poput kuge širi svijetom.. Već je uzeo i uzima danak u Egiptu, Libiji, Siriji nažalost i Libanonu posljednoj kršćanskoj utvrdi kopnene Male Azije.. (Cipar je otočna azijska zemlja) Tako da usmjeriti svu energiju na Saudijsku ne se trošiti preveć na Iran jel je to kontraproduktivno odnosno jurišali bismo zajedno sa vehabijama a onda poslije oni nas posjeku nakon što bi dotukli Irance  E pa neće ići 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 13:39 |
|
|
|
vehabije su islamski protestanti, odnosno protestanti na islamski način. jednako kao i neke protestantske struje u kršćanstvu doslovno tumače tekstove u svetim knjigama.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 13:48 |
|
|
Da dudu usporedba stoji samo što tekstovi u našoj knjizi i njihovoj se mnogo razlikuju  Pa zato protestanti ne žive, ne djeluju i ne rade ˝egzibicije˝ kao ovi koje vode milijune nedužnih ljudi u smrt.. Sad će doć BBC i reć da je u Kuranu problem što jednim dijelom i jest točno.. Muslimani se moraju odlučiti slijede li Kuran i jeli to njihova ideologija ili neke stvari neprihvaćaju?! Odnosno kako ga tumače i onda nama nemuslimanima reći tko su i što su da znamo s kim imamo posla.. Ovako stalno neka muljanja i nejasni odgovori sa često proturječnim izjavama..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 13:50 |
|
|
|
I trebamo biti oprezni sa terminom ˝protestantske struje˝. U ponekim slučajevima se radi o nekršćanskim grupacijama koje se mogu nazivati protestantskim odnosno kršćanskim no one to nisu. No generalno si u pravu dakako i te struje su u principu najraširenije u SAD-u.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 14:10 |
|
|
nisam to sam smislio, nego sam pročitao od šejh Imran Huseina. on je također na svoju ruku radikalan musliman, ali mirotvorac u suštini jer se prepušta sudbini koju on prepoznaje u Kuranu. nešto kao što Mar-kan u Bibliji prepoznaje znakove današnjeg vremena. po njemu je džedal među nama, nakon pax britannice i pax americane, slijedi nam završno i najkraće razdoblje (pax americana traje znatno kraće od pax britannice) prije kraja svijeta, a to je pax judaica. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 21 stu 2012, 20:30 |
|
|
|
@dudu , ovo si dobro prepoznao s protestantima, da ih nije zaveo zov novca, bili bi jako , jako opasni danas. Ako mi možeš pojasniti koje je to razdoblje bilo razdoblje pax brittanice?? Pošto oni baš i nisu drmali kontinentom, a vladavina morima počinje tek početkom 18. Stoljeća?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Frka u Indoneziji - svake godine oko 2 milijuna ljudi napusti Islam Postano: 23 stu 2012, 17:10 |
|
|
dudu je napisao/la: nisam to sam smislio, nego sam pročitao od šejh Imran Huseina. on je također na svoju ruku radikalan musliman, ali mirotvorac u suštini jer se prepušta sudbini koju on prepoznaje u Kuranu. nešto kao što Mar-kan u Bibliji prepoznaje znakove današnjeg vremena. po njemu je džedal među nama, nakon pax britannice i pax americane, slijedi nam završno i najkraće razdoblje (pax americana traje znatno kraće od pax britannice) prije kraja svijeta, a to je pax judaica.  Kur'an je "kopija" Biblije glede eshatologije...Nećemo ulaziti u to kakva.Tako da onaj tko razumije Bibliju,solidno će razumjeti i što tumači Kur'an o posljednjim danima. A jedan od znakova jeste širenje evanđelja po čitavom svijetu,pa i u nekim nekršćanskim "tvrđavama" poput Indonezije.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|