|
|
Stranica: 45/162.
|
[ 4037 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
BBC
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 15:33 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Je, tako je zvučala Aisha kad je taj stari prdonja poklopio dok je imala 9 godina.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 17:07 |
|
|
http://srbin.info/2015/12/12/zbog-rusij ... voslavlje/Sirijci MASOVNO se VRACAJU P R A V O S L A V L J U zbog Putina.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 17:20 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 17:34 Postovi: 3508 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
|
Ako javlja Srbin Info mora da je tacno.
_________________ Robi lopove vrati bodove!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 17:30 |
|
|
KiM je napisao/la: http://srbin.info/2015/12/12/zbog-rusije-jedan-deo-sirijaca-prelazi-u-pravoslavlje/
Sirijci MASOVNO se VRACAJU P R A V O S L A V L J U zbog Putina. KiM crni sine , jesi li baš toliko lud i naivan?? Daj spusti se na zemlju i mani se gluposti čoveče , proće ti mladost u samoobmani i služenju lažima kao neka ovca.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 17:37 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 17:34 Postovi: 3508 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
joe enter je napisao/la: KiM je napisao/la: http://srbin.info/2015/12/12/zbog-rusije-jedan-deo-sirijaca-prelazi-u-pravoslavlje/
Sirijci MASOVNO se VRACAJU P R A V O S L A V L J U zbog Putina. KiM crni sine , jesi li baš toliko lud i naivan?? Daj spusti se na zemlju i mani se gluposti čoveče , proće ti mladost u samoobmani i služenju lažima kao neka ovca. Puna je Srbija Sirijaca, pa zaustavite nekoga ii pitajte ih sta misle o Rusima ii Amerikancima.
_________________ Robi lopove vrati bodove!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 19:33 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15072 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
|
''Teško svakom klevetniku-podrugljivcu.'' (El-Humeze, 1.)
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 20:49 |
|
|
|
Fino se pita bez uvrede.
-Haman: Perzija vs Egipat? -Samaricani: postojali 700 ili 1400 pr.Kr.? Marija/Merijam (majka Isusova): Arunova sestra ili ne?
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 20:53 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15072 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
|
Pitaju te o duši. Reci: "Šta je duša - samo Gospodar moj zna, a vama je dato samo malo znanja." (17:85)[2]
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 20:57 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Pitaju te o duši. Reci: "Šta je duša - samo Gospodar moj zna, a vama je dato samo malo znanja." (17:85)[2] Znaci nemas argumenata ili ne zelis odgovoriti. Ok.Nije problem. Mozda netko drugi odgovori na pitanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibn al-Ghul
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 21:11 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 00:24 Postovi: 153 Lokacija: Drkam na džamije i svšim hodži u usta
|
Bilic07 je napisao/la: Fino se pita bez uvrede.
-Haman: Perzija vs Egipat? -Samaricani: postojali 700 ili 1400 pr.Kr.? Marija/Merijam (majka Isusova): Arunova sestra ili ne?
Sa muhamedancem ne možeš raspravljati, vidiš da mu je IQ na razini majmuna, jedino što zna je citiranje Kurana i ostalih fabrikacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 21:19 |
|
|
|
Kad se obriše 10 strana unazad možemo razgovarati a ovako ništa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibn al-Ghul
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 21:20 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 00:24 Postovi: 153 Lokacija: Drkam na džamije i svšim hodži u usta
|
Idi čitaj Kuran. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 21:21 |
|
|
|
Kur'an se uči. Eto ni to ne znaš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 21:28 |
|
|
|
Ajmo, sljedeci
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 21:33 |
|
|
Dolazite ko na traci a ne znate osnove. JA kad hoću raspravljati o nečemu prvo se informišem, o tome. Šta je Berzah, šta je gajb.  Kuransko pismo i pravila kao i kako i je pisan memorisan Kur'an kako muslimani mogu jedan drugog razumjeti sa surama sa Sjevera Zemljine kugle do Juga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 21:39 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Dolazite ko na traci a ne znate osnove. JA kad hoću raspravljati o nečemu prvo se informišem, o tome. Šta je Berzah, šta je gajb.  Kuransko pismo i pravila kao i kako i je pisan memorisan Kur'an kako muslimani mogu jedan drugog razumjeti sa surama sa Sjevera Zemljine kugle do Juga. Sve ok, kreni ovim: -Haman: Perzija vs Egipat? -Samaricani: postojali 700 ili 1400 pr.Kr.? Marija/Merijam (majka Isusova): Arunova sestra ili ne?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 21:44 |
|
|
|
Harunova sestra po vjeri da. ako vidiš čovjeka kakva reci: ‘Ja sam se zavjetovala Milostivom da ću šutjeti i danas ni s kim neću govoriti.’” (Merjem, 26)
Ibn Abbas kaže da se vratila svojoj porodici i narodu nakon što joj je prošao nifas (postporođajno krvarenje). Došla je noseći u naručju svoga sina i to je izazvalo veliko čuđenje i osudu jer je do tada bila poštovana kao veoma čestita i pobožna,i djevojka iz ugledne porodice.
“Merjemo, učinila si nešto nečuveno! Sestro Harunova, otac ti nije bio nevaljao, a ni mati tvoja nije bila nevaljalica.” (Merjem, 27–28)
Oslovili su je sa“sestro Harunova” jer je običaj Benu Israila bio da nazivaju djecu po imenima svojih poslanika. Koliko je to bila česta praksa govori podatak da je na jednoj dženazi bilo i četrdeset hiljada osoba s imenom Harun. Merjema je bila podučena da ne odgovara na njihove optužbe nego da pokaže na dijete u naručju. Kad su oni shvatili da im želi reći da govore s djetetom, počeše još žešće da je napadaju.
Tada se desi još jedna veličanstvena mudžiza i dijete u kolijevci progovori:
“Ja sam Allahov rob; meni će On dati knjigu i vjerovjesnikom me učiniti. I učinit će me, gdje god budem, blagoslovljenim, i naredit će mi da dok sam živ namaz obavljam i zekat udjeljujem, i da majci svojoj budem dobar, a neće mi dopustiti da budem drzak i nepristojan. I neka je mir nadamnom na dan kada sam se rodio i na dan kada budem umro i na dan kada budem iz mrtvih ustajao.To je Isa, sin Merjemin.” (Merjem, 30–34)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 22:01 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Harunova sestra po vjeri da. ako vidiš čovjeka kakva reci: ‘Ja sam se zavjetovala Milostivom da ću šutjeti i danas ni s kim neću govoriti.’” (Merjem, 26)
Ibn Abbas kaže da se vratila svojoj porodici i narodu nakon što joj je prošao nifas (postporođajno krvarenje). Došla je noseći u naručju svoga sina i to je izazvalo veliko čuđenje i osudu jer je do tada bila poštovana kao veoma čestita i pobožna,i djevojka iz ugledne porodice.
“Merjemo, učinila si nešto nečuveno! Sestro Harunova, otac ti nije bio nevaljao, a ni mati tvoja nije bila nevaljalica.” (Merjem, 27–28)
Oslovili su je sa“sestro Harunova” jer je običaj Benu Israila bio da nazivaju djecu po imenima svojih poslanika. Koliko je to bila česta praksa govori podatak da je na jednoj dženazi bilo i četrdeset hiljada osoba s imenom Harun. Merjema je bila podučena da ne odgovara na njihove optužbe nego da pokaže na dijete u naručju. Kad su oni shvatili da im želi reći da govore s djetetom, počeše još žešće da je napadaju.
Tada se desi još jedna veličanstvena mudžiza i dijete u kolijevci progovori:
“Ja sam Allahov rob; meni će On dati knjigu i vjerovjesnikom me učiniti. I učinit će me, gdje god budem, blagoslovljenim, i naredit će mi da dok sam živ namaz obavljam i zekat udjeljujem, i da majci svojoj budem dobar, a neće mi dopustiti da budem drzak i nepristojan. I neka je mir nadamnom na dan kada sam se rodio i na dan kada budem umro i na dan kada budem iz mrtvih ustajao.To je Isa, sin Merjemin.” (Merjem, 30–34) Sestra po vjeri. Ajd ok. 66:12 Merjemu, kćer Imranovu, koja je nevinost svoju sačuvala, a Mi smo udahnuli u nju život i ona je u riječi Gospodara svoga i knjige Njegove vjerovala i od onih koji provode vrijeme u molitvi bila. Imran (hebr. Amram) otac Mojsije,Arona i Mirjam. Zasto Mariju naziva kci Imranovu kad je vec sestra Aronova "po vjeri" ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 22:09 |
|
|
|
Zašto se Jevreji nazivaju Sinovi Israilovi, zašto ljudi Sinovi Ademovi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 22:32 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Zašto se Jevreji nazivaju Sinovi Israilovi, zašto ljudi Sinovi Ademovi. Ovo je obitelj: Imran, Mojsije,Aron i Mirjam Mariju povezuje s dva clana te obitelj. Meni izgleda kao greska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 22:50 |
|
|
|
Meni nije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 22:56 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Meni nije. Po cemu je logicno povezivati osobu ( kao kcer i sestra) s obitelj koja je zivljela davno prije nje?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 23:00 |
|
|
|
Po rodoslovlju, po vjeri itd. Znaš da su Muhameda a.s zvali Adnan i Hašim?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 23:16 |
|
|
|
Najznacajnija licnost te obitelj je definitivno Mojsije. Shvatio bih da se Marija/Merjem povezuje kao sestra po vjeri ili rodoslovlju s Mojsijom. U ovome slucaju je sestra po vjeri Arona, brata Mojsije. Malo cudno. Plus, Imranova kcer. To su dva pogodka.
Logicno gledano: Netko je zamijenio Mariju i Mirjam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 22 pro 2015, 23:18 |
|
|
|
Čitava se sura zove Imranova porodica.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|