HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 31 svi 2024, 16:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 3651 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 29 lis 2023, 21:10 
Offline

Pridružen/a: 20 lis 2023, 14:41
Postovi: 224
razlicite verzije kurana postoje jer su se igrali gluvih telefona sa hafizima


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 29 lis 2023, 21:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 svi 2009, 17:45
Postovi: 5997
Zviezda Granda je napisao/la:
Pazite vi kako se živi strogo po kuranu.

Muža ometa što mu je žena prezgodna, pa pita hodžu jel da joj kaže da se pokrije i kod kuće

:sega



Hodža rocks :sega


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 29 lis 2023, 22:11 
Offline

Pridružen/a: 15 ruj 2017, 12:20
Postovi: 512
Ovaj jussi je totalno puko. Baca loše forumsko svjetlo na Srbe, generalno.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 16 stu 2023, 23:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 svi 2011, 02:39
Postovi: 1170
Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
Priča bivše katolkinje iz Hercegovine kako je primila Islam (=pokornost prema jednom i jedinom stvoritelju)

Citat:
Tražila sam znak od Isusa

Rođena sam i odrasla u Hercegovini, u katoličkoj obitelji. Za razliku od mojih roditelja, ja sam živjela katoličku vjeru. Redovno sam išla na mise, čitala sam u crkvi, a i svećenik me često hvalio mojim roditeljima kao uzornu katolkinju. Znala sam ići na duhovne obnove, čak se i moj otac tome protivio, smatrajući to (ironično) novotarijom u katoličkoj vjeri. Ništa nije upućivalo na to, da ću se jednog dana naći na prekretnici života, bila sam sasvim zadovoljna svojom vjerom, nisam se osjećala nepotpunom ili da mi išta nedostaje u katoličanstvu.

Moj stav o islamu bio je, blago rečeno, negativan. Na spomen islama u glavi mi se stvarala slika crnila, oružja, ukratko rečeno smatrala sam da je islam = terorizam. Mislila sam da je prava sreća što muslimani s kojima sam dolazila u susret ne znaju ništa o vlastitoj vjeri, jer da znaju sigurno bi nas ubijali na svakom koraku. Poslanik Muhammed s.a.v.s za mene je bio lažni prorok na kojeg nas Isus upozorio, vjerovala sam da je islam širio sabljom. To je dugo vremena bila moja istina o islamu, a onda se dogodio veliki preokret.

Na 4. godini studija živjela sam u blizini crkve, i to mi je pričinjavalo veliko zadovoljstvo. Svaki dan u 17.00h sam išla na misu. Molilo se kao i obično: „Sveti Ante, moli za nas, sveti Šimune, moli za nas…“ Allah je htio da mi uši konačno zaparaju te riječi kojima se tražila pomoć od svetaca. Sjećam se da sam pomislila: “Pa i sveci su samo ljudi, grešni i nejaki kao i mi, ne razumijem.” Osjećala sam kao da mi je netko skinuo povez s očiju.

Čim sam došla kući iz crkve, počela sam tražiti na internetu dokaze o svecima, i tada sam slučajno naišla na predavanje prof. Pezića gdje je on na šaljiv način objasnio koliko je suludo tražiti pomoć od mrtvih ljudi. Sebi ne mogu pomoći, kako će tek nama.

Nakon toga sam se udubila u istraživanje, te sam jedne prilike sebi postavila pitanje: „Što ako je Isus samo Poslanik (prorok), što ako nije Bog?“, i odmah sam osjetila veliku tugu i bol u srcu, jer sam se usudila pomisliti takvo nešto. Isus mi je bio sve, borila sam se sa sumnjama da sam ga izdala, da sam mu ja zadala još rana. To je ogromna ljubav bila.

Počelo me proganjati to o Isusu i otišla sam na ispovijed, u želji da sebi olakšam i da se uvjerim u Isusovo božanstvo. Rekla sam svećeniku da sam izgubila kompas što se tiče katoličke vjere, da se ne pronalazim više u njoj. Pitao me jesam li ikome govorila o tome i dao mi za pokoru da pročitam jedan psalam iz Biblije. A u psalmu je baš bila riječ o tome da je naš Jahve jedan Bog, Onaj koji je sve stvorio…

Uputa je počela dolaziti, islam se polako otkrivao kao jedina istina. Došla sam do točke kad sam shvatila da je nestalo mog oslonca u katoličkoj vjeri, ali nisam bila spremna odustati od Isusa. Jednu večer kad je agonija dostizala svoj vrhunac, zavapila sam: „ Isuse ako si ti Bog daj mi neki znak, Allahu ako si ti Bog daj mi neki znak“. Samo sam željela da nastavim dalje s životom i da nestane grozan osjećaj kao da sam u klopci. Preko jednog momka kojemu sam mjesecima postavljala pitanja o vjeri, primila sam islam.

Izgovaranjem šehadeta, pao je teret s mog srca. Dugo me mučilo to da sam izdala Isusa, ali Isus je kao i ostali poslanici pozivao u tewhid (vjeru u jednog Boga). Hvala Allahu na blagodati Upute, pronašla sam svoju sreću u islamu.

Kao bivša katolkinja, razumijem predrasude nemuslimana prema islamu, pa radim na tome da islam prikažem u boljem svjetlu.

vaša sestra Zejneb


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 16 stu 2023, 23:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:45
Postovi: 32288
Zenicanin je napisao/la:
Priča bivše katolkinje iz Hercegovine kako je primila Islam (=pokornost prema jednom i jedinom stvoritelju)

Citat:
Preko jednog momka kojemu sam mjesecima postavljala pitanja o vjeri, primila sam islam.

Nisam ni počeo čitati tekst, znao sam što je u pitanju =))


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 17 stu 2023, 01:34 
Offline

Pridružen/a: 27 lis 2022, 12:02
Postovi: 1325
Da malo pomognem Zeničaninu, čovjek se satra dijeleći članke.
Zanimljiv je put ove žene od islama preko ateizma do nalaženja smisla i svrhe života u Kristu


Ayaan Hirsi Ali, dugogodišnja kritičarka islama i godinama otvorena ateistica, rekla je ovaj tjedan da je „sada kršćanka“, navodeći kako je ka vjeri došla i kao dio duhovnog putovanja i kao odgovor na „nihilistički vakuum“ suvremenog svijeta, prenosi portal Nedjelja.

Hirsi Ali je već dugo godina istaknuta kritičarka islama. Kao djevojčica koja je odrastala u Somaliji, pretrpjela je sakaćenje ženskih genitalija, a 2002. odrekla se muslimanske vjere i deklarirala kao ateist. U godinama nakon toga bila je glasna kritičarka onoga što vidi kao ekstremističko nasilje i netoleranciju mnogih muslimana, piše CNA.


U eseju naslovljenom Zašto sam sada kršćanka? koji je objavljen 13. studenoga na britanskoj web-stranici UnHerd istaknula je da, iako se više od dva desetljeća identificirala kao ateistkinja, sada sebe smatra pripadnicom kršćanske religije.

Napisala je da se djelomično okrenula kršćanstvu „jer sam na kraju smatrala da je život bez ikakve duhovne utjehe nepodnošljiv – štoviše, gotovo samodestruktivan“.

„Ateizam nije uspio odgovoriti na jednostavno pitanje: Što je smisao i svrha života?“, konstatirala je Ayaan, ustvrdivši da je „praznina koju je ostavilo povlačenje Crkve“ u modernom svijetu „samo ispunjena zbrkom iracionalnih kvazireligijskih dogmi“.

Također je u eseju navela kako „nema potrebe tražiti neku novovjekovnu izmišljotinu lijekova i svjesnosti“ za rješavanje ovih sadašnjih kriza: „Kršćanstvo to sve ima.“

Još jedan razlog zbog kojeg je napravila tu promjenu jest, kako je objasnila, „globalan“, a to je da je „zapadna civilizacija pod prijetnjom“ s više frontova, uključujući Rusiju i Kinu, „globalni islamizam“ i „woke ideologiju“.
„Nastojimo se obraniti od ove prijetnje modernim, sekularnim alatima: vojnim, ekonomskim, diplomatskim i tehnološkim naporima da porazimo, potkupimo, uvjerimo, umirimo ili nadgledamo“, napisala je Hirsi Ali te istaknula: „Pa ipak, sa svakom rundom sukoba, gubimo tlo pod nogama.“

Napomenula je kako je jedini način za uspješno suočavanje s ovim prijetnjama odgovoriti na pitanje: „Što je to što nas ujedinjuje?“

„Jedini vjerodostojan odgovor, vjerujem, leži u našoj želji da podržimo naslijeđe judeo-kršćanske tradicije“, rekla je Ayaan i pojasnila da to nasljeđe uključuje „razrađeni skup ideja i institucija osmišljenih zaštititi ljudski život, slobodu i dostojanstvo“.

Spisateljica je rekla kako sebe smatra „otpalom ateistkinjom“, napisavši: „Još uvijek moram puno naučiti o kršćanstvu.“

„Svake nedjelje otkrivam nešto više u crkvi“, objasnila je, tvrdeći kako je pronašla „bolji način nositi se s izazovima postojanja nego što su islam ili ateizam mogli ponuditi“.

Inače, Ayaan Hirsi Ali rođena je 13. studenoga 1969. u muslimanskoj obitelji u Mogadišu, Somalija. Nakon što je s obitelji uspjela pobjeći iz rodne zemlje najprije u Saudijsku Arabiju, pa Etiopiju nastanila se u Keniji prije nego je 1992. emigrirala u Nizozemsku. Tu će s vremenom postati glasna kritičarka neprosvijećenosti u islamu, ali i zastupnica u Zastupničkom domu.


Autorica je niza bestselera kao što su: Nomatkinja i Nevjernica. Njezin kratki film Podčinjavanje (The Submission) kojega je 2004. režirao Theo van Gogh doživio je veliki napad u muslimanskom svijetu. Zbog njega je van Gogh ubijen, a Ayaan morala dobiti 24-satnu policijsku zaštitu.

Nakon svega emigrirala je u SAD gdje je i dalje pod posebnom zaštitom, ali neumorno svjedoči svoja iskustva i javno se zalaže za slobodu i prava ljudi. Dobitnica je brojnih nagrada za svoj globalni aktivizam.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 17 stu 2023, 14:06 
Offline

Pridružen/a: 25 lis 2019, 17:53
Postovi: 2216
Zenicanin je napisao/la:
Citat:
Čim sam došla kući iz crkve, počela sam tražiti na internetu dokaze o svecima, i tada sam slučajno naišla na predavanje prof. Pezića gdje je on na šaljiv način objasnio koliko je suludo tražiti pomoć od mrtvih ljudi.



Jadna joj majka ako joj ljudi poput Pezića otvaraju oči.

On objasnio da je suludo tražiti pomoć od mrtvih ljudi, a usput i da će je stvoritelj kozmosa kazniti ako bude čupala obrve ili postila dok ima iscjedak. =))


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 17 stu 2023, 19:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:12
Postovi: 2494


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 27 stu 2023, 12:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 stu 2021, 11:21
Postovi: 2181
Halal homoerotika

Jedan od vodećih propovjednika kaže da bi volio bit žensko da se može ponudit Allahovom poslaniku kad dođe u raj

slika

:tt1


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 27 stu 2023, 14:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 svi 2011, 02:39
Postovi: 1170
Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
Zviezda Granda je napisao/la:
Halal homoerotika

Jedan od vodećih propovjednika kaže da bi volio bit žensko da se može ponudit Allahovom poslaniku kad dođe u raj

slika

:tt1


I tebe je ova slika koju može svako ovako preraditit i onda lažno tvrditi kao dokaz da je on to rekao?

Po istom principu vjeruješ i da je se bog rodio da je, bio slabašna beba koji je bio ovisan od Marije, kojeg je Marija hranila i mijenjala mu pelene i da je potom ubijen od ljudi i kao nagradu su dobili kolektivni otkup grijeha ljudi i onih prije tog i poslje tog događaja do sudnjega dana.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 27 stu 2023, 14:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:45
Postovi: 32288
Zenicanin je napisao/la:
Po istom principu vjeruješ i da je se bog rodio da je, bio slabašna beba koji je bio ovisan od Marije, kojeg je Marija hranila i mijenjala mu pelene i da je potom ubijen od ljudi i kao nagradu su dobili kolektivni otkup grijeha ljudi i onih prije tog i poslje tog događaja do sudnjega dana.

Preskočio si uskrsnuće, najbitnije. Otkup je mogucnost, tko prihvati.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 27 stu 2023, 15:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 stu 2021, 11:21
Postovi: 2181
Zenicanin je napisao/la:
Po istom principu vjeruješ i da je se bog rodio da je, bio slabašna beba koji je bio ovisan od Marije, kojeg je Marija hranila i mijenjala mu pelene i da je potom ubijen od ljudi i kao nagradu su dobili kolektivni otkup grijeha ljudi i onih prije tog i poslje tog događaja do sudnjega dana.


Vjerujem mimo bavljenja detaljima, dovoljno je malo Isusove pouke iz evanđelja da osjetim koji je to duh i suština svega, pa da onda mogu ako baš hoću u tom duhu vidjeti i sve ostalo.

Svakako nije u tom duhu pedofil kojem ide pjena na usta i poziva na ubijanje ili pokoravanje cijelog čovječanstva.

Tu nema tog duha ni smirenja za dušu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 01 pro 2023, 16:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 29 stu 2023, 10:37
Postovi: 90
Ovaj vehabija ima zanimljive stavove.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/re ... es-1343807


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 02 pro 2023, 18:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 tra 2012, 11:30
Postovi: 5446
Čovik sve jasno objasnio. Muhi je mnoge poganske običaje uvrstio u svoju novu religiju bez objašnjenja (naravno jer ih ni nije mogao objasniti) ili pak izbacio. Tragati za objašnjenma kao što i sam Elvedin veli bi bilo samoubojstvo jer bi došli do gornjeg saznanja. Zbog toga se ne smije razmišljati već kako Elvi veli tako je i ne propituj.

Zašto 4 raketa zašto 3 itd. Nitko ne zna. Sto i sam Elvedin primjecuje. Nije znao naravno ni sam muhi jer je taj tip molitve obavljao i starim bogovima, kao i sve ono što se ticalo obožavanja kamenja itd...


_________________
“Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 02 pro 2023, 22:51 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 17:34
Postovi: 24718
krstjanin je napisao/la:
Čovik sve jasno objasnio. Muhi je mnoge poganske običaje uvrstio u svoju novu religiju bez objašnjenja (naravno jer ih ni nije mogao objasniti) ili pak izbacio. Tragati za objašnjenma kao što i sam Elvedin veli bi bilo samoubojstvo jer bi došli do gornjeg saznanja. Zbog toga se ne smije razmišljati već kako Elvi veli tako je i ne propituj.

Zašto 4 raketa zašto 3 itd. Nitko ne zna. Sto i sam Elvedin primjecuje. Nije znao naravno ni sam muhi jer je taj tip molitve obavljao i starim bogovima, kao i sve ono što se ticalo obožavanja kamenja itd...


islam je ko cajka među monoteističkim religijama. najprimitivniaj i najvulgarnija.

zato je toliko i popularna među svjetskim lumpenproletarijatom

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 03 pro 2023, 11:43 
Online

Pridružen/a: 21 lip 2023, 14:22
Postovi: 2451
https://bild.ba/horor-u-centru-pariza-r ... KLOWnaU4wQ

Religija mira i ljubavi.
Izražavanje ljubavi i tolerancije.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 03 pro 2023, 21:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 tra 2012, 11:30
Postovi: 5446
divizija je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:
Čovik sve jasno objasnio. Muhi je mnoge poganske običaje uvrstio u svoju novu religiju bez objašnjenja (naravno jer ih ni nije mogao objasniti) ili pak izbacio. Tragati za objašnjenma kao što i sam Elvedin veli bi bilo samoubojstvo jer bi došli do gornjeg saznanja. Zbog toga se ne smije razmišljati već kako Elvi veli tako je i ne propituj.

Zašto 4 raketa zašto 3 itd. Nitko ne zna. Sto i sam Elvedin primjecuje. Nije znao naravno ni sam muhi jer je taj tip molitve obavljao i starim bogovima, kao i sve ono što se ticalo obožavanja kamenja itd...


islam je ko cajka među monoteističkim religijama. najprimitivniaj i najvulgarnija.

zato je toliko i popularna među svjetskim lumpenproletarijatom


točno tko god ne voli razmišljati ili je intelektualni debil s oduševljenjem će prihvatiti upravo islam

_________________
“Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 11 pro 2023, 17:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 stu 2020, 16:23
Postovi: 13278

_________________
HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 07 sij 2024, 02:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10
Postovi: 15111
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
divizija je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:
Čovik sve jasno objasnio. Muhi je mnoge poganske običaje uvrstio u svoju novu religiju bez objašnjenja (naravno jer ih ni nije mogao objasniti) ili pak izbacio. Tragati za objašnjenma kao što i sam Elvedin veli bi bilo samoubojstvo jer bi došli do gornjeg saznanja. Zbog toga se ne smije razmišljati već kako Elvi veli tako je i ne propituj.

Zašto 4 raketa zašto 3 itd. Nitko ne zna. Sto i sam Elvedin primjecuje. Nije znao naravno ni sam muhi jer je taj tip molitve obavljao i starim bogovima, kao i sve ono što se ticalo obožavanja kamenja itd...


islam je ko cajka među monoteističkim religijama. najprimitivniaj i najvulgarnija.

zato je toliko i popularna među svjetskim lumpenproletarijatom


Jevrej Mojsije je uticao na to da ne bude 50 rekata.

Nakon toga naređeno me je 50 farz namaza. Kada sam se vraćao svratih do Musa, a.s., i razgovarah s njim. On me upita šta mi je Gospodar naredio, a ja mu rekoh 50 dnevnih namaza. Na to mi Musa, a.s., reče:

‘Ja imam mnogo iskustva sa ljudima. Dobro ih poznajem. Moj ummet nije mogao izvršiti mnogo manje od toga. Ni tvoj ummet neće moći. Vrati se Gospodaru i traži da ti smanji.’

Na to se Poslanik, a.s., vrati kod Allaha pade na sedždu i zamoli Ga da smanji ovaj broj. Gospodar mu smanji na 40.

Ponovo u povratku Musa, a.s., Poslanika, a.s., upita šta se desilo, a on mu reče da mu je Gospodar smanjio na 40. Na te riječi Musa, a.s., ponovo reče:

‘Idi i traži da ti još smanji, jer tvoj ummet neće moći izvršiti ni toliko.’

I tako je Poslanik, a.s., po savjetu Musaa, a.s., nekoliko puta išao kod Gospodara sve dok mu On nije smanjio na pet dnevnih namaza.

U jednoj predaji se navodi da je Gospodar rekao Poslaniku, a.s.: ”Ja sam farze upotpunio, pet dnevnih namaza ću primit kao pedeset, a robovima sam ukazao olakšicu.” (Buhari, Muslim, Ahmed


U Qudsu Jerusalemu je propisano 5 dnevnih namaza prije miradza nocnog putovanja toga nije bilo takvih prpisa.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 07 sij 2024, 02:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10
Postovi: 15111
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
If It Weren't For Moses...
April 24, 2017

… we’d be praying 50 times a day.
Tonight was the night, 1,400 years ago, when God ordained that Muslims pray five times a day. But it didn’t start out that way. Every Muslim child—I think every Muslim child—knows this story. So I turn my attention to my other-than-Muslim readers, who may or may not have heard this story.

“One night, in the city of Mecca, Saudi Arabia, when the Prophet Muhammad (Peace be upon him) is in a deep sleep, the angel Gabriel awakens him. He takes him to a winged horse and they fly into the night, arriving in Jerusalem at Al-Aqsa, at what in present day is the Dome of the Rock. Standing there are the prophets Abraham, Jesus, Moses, and others (in spirit). They pray together. The angel then takes him on a night journey to the seven heavens. He sees the angels praying, he meets the prophets again, he sees paradise and hell, and finally, Gabriel takes him to the highest heaven. “I can go no further or my wings will burn,” Gabriel says. “You go on ahead.” Muhammad proceeds and finds himself in the presence of God Almighty. God does not reveal himself to him, but they have a conversation. This night journey and meeting with God is referred to as Isra Meeraj. God tells Muhammad that he and his followers should pray fifty times a day. After the conversation is over and Muhammad returns, he meets Moses (Peace be upon him) on the way down.
“How did it go?” Moses asks. Muhammad tells him about the fifty prayers.
“They will never be able to pray fifty times a day. Go back and request God to reduce the number,” Moses says.
The Prophet Muhammad goes back. God reduces the number to forty. On his way back, he runs into Moses again.
“What did God say?” he asks. “Forty prayers a day.”
“Go back. Your people won’t be able to comply. Mine couldn’t; yours won’t.” Prophet Muhammad goes back. God reduces the number to thirty. Moses sends him back again. This goes on from thirty to twenty to ten, until God says that five prayers is His final number.
“What did God say?” Prophet Moses asks.
“Five prayers a day.”“Go back. Even five will be too much.”
“I cannot go back. God said that this was His final number. I am also too embarrassed to go back again.”
So five it was. And five it has remained.”

Wasn’t that a beautiful story! As a child, I was fascinated. As an adult, when I had trouble keeping up with the five-prayers-a-day routine, I would say, ‘Thank you Moses!’ In recent years, as I have reflected on this story, it has taken on a new meaning for me. Prophet Moses mentoring Prophet Muhammad. How beautiful is that! With our cousins in faith, we are more than just ‘children of Abraham’; our prophets crossed paths in the spiritual realm of the heavens; Moses knew what the young Mohammad had not yet envisioned; Moses giving advice to Mohammad; Moses and Mohammad collaborating before approaching the Almighty. How unifying is that! How utterly cool! Even if one believes that Isra Meeraj didn’t really happen, that perhaps it was a vision, or just a dream—as some do—what did happen is that Prophet Muhammad related this story to his followers. He personally told the story of his encounter with Moses and with God. That alone says a lot about the message he was conveying i.e. that he and the prophets preceding him were on the same page, had the same concerns about compliance, spoke the same language, had the same message, worshiped the same God. That in essence, we have a shared legacy.

Tonight, Muslims around the world will be commemorating Isra Meeraj. Tonight is the night of blessings, when the angels descend and we pray into the late hours of the night, asking God for forgiveness, asking that He guide us on the right path, and make us worthy of His countless blessings. In these troubled times, I pray that we strengthen our bond with faith communities and honor the message of our prophets, peace be upon them.


To je ta konekcija između Judaizma i Islama Arapa i JEvreja

Muslimani sunije poste mjesec Muhamrrem prvi u hidtretskm kalendaru prvi dane Ašure kad su sinovi Israilovi spasili se u Egiptu od faraona.
Nije stroga obaveza ali je preporučljivo

Muharrem je Allahov, dž.š., mjesec (Šehrullahi muharem) u kojem On obilno spušta Svoj rahmet, bereket, fejz i mnoge druge blagodati.

Deseti dan mjeseca muharrema je Dan ašure. U njemu je Uzvišeni Allah svojim poslanicima dao razne počasti i uzdigao njihove stepene. Post u ovom danu ima veliku vrijednost. Tako je Poslanik, s.a.v.s., istakao: “Najbolji, najvredniji post, nakon mjeseca ramazana, jeste post u mjesecu muharremu. Najvredniji namaz, nakon farz namaza, jeste noćni namaz.” (Muslim)

U drugom hadisu se kaže:

“Ako ćeš postiti nafilu, posti u mjesecu muharremu jer to je Allahov mjesec. U njemu ima jedan dan u kojem je Allah primio dovu jednom od naroda prijašnjih. U tom danu On oprašta grijehe onima koji se kaju.” (Tirmizi)


Na Dan ašure su se desili mnogi značajni događaji u historiji islama. Neki od njih su:

– Stvaranje meleka i stvaranje Džebraila, a.s.

– Stvaranje nebeskog svoda (zvijezda i planeta), stvaranje planina i mora i prvo spuštanje kiše na zemlju.

– Stvaranje Adema, a.s., njegov ulazak u džennet i primanje njegove tobe poslije.

– Uzdizanje Idrisa, a.s., na nebesa.

– Pristajanje Nuhove lađe na obalu.

– Rađanje Ibrahima, a.s., i njegovo spašavanje od Nemrudove vatre.

– Odcijepljenje dijela mora u kojem je bio Musa, a.s., i njegov narod i potapanje Faraona i njegovih vojnika.

– Ozdravljenje Ejuba, a.s.

– Izlazak Junusa, a.s., iz stomaka ribe.

– Primanje hz. Dvudove tobe.

– Davanje carstva Sulejmanu, a.s.

– Izlazak Jusufa, a.s., iz bunara.

– Jakubovo otvaranje očiju i ponovno viđenje.

– Uzdizanje hz. Isaa na nebeski svod.

– Ubistvo hz. Husejna.

– Sudnji dan će se desiti na dan Ašure, u petak. (Sahih-i Muslim Šerh

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 07 sij 2024, 02:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10
Postovi: 15111
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
---

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 07 sij 2024, 08:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 stu 2021, 11:21
Postovi: 2181
Baš ta priča o starim Židovima kao pripadnicima iste vjere kao Muhamed pokazuje da islam ne može biti istinit.

Ne postoji nikakva indicija za to, nit bi itko to pomislio da nije Muhamedovih teorija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 07 sij 2024, 18:36 
Offline

Pridružen/a: 11 lis 2023, 23:28
Postovi: 437
Naravno da je to sve jedna vjera. Ista poruka od Adema od Muhammeda. Samo je ovisno od pisma, jezika, razlika u imenima glavnih junaka.
Poanta je da je Muhammed a.s poslan da razgraniči laž od istine. Zato se neke stvari u Kuranu ponavljaju kao u ranijim objavama. Vi to možete nazivati prepisivanjem više objava i stvaranjem jedne, no to se nas ne tiče. Istina je da su mnogi tzv autori iskrivili i dodali mnogo događaja, poruka, pouka i tako oskrnavili pravu objavu. Onda su ljudi odmakli od slijeđenja iste.
Pa vi krščani ste apdejtovali vjeru toliko da je verzija Petar i Pavao 2.0 a dns je na snazi 9.0.
Da ne duljim. Bit ćete pitani što objavu niste prihvatili a bila vam je prikazana.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 07 sij 2024, 21:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47
Postovi: 36577
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Samo je razlika što su do rođenja Muhameda Arapi bili mnogobošci koji su se klanjali kamanju dok Muhamed nije plagirao Bibliju.
Za razliku od Židova koji su tisuću godina prije Muhameda bili monoteisti.
Uvijek je najiskrivljeniji plagijat.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 07 sij 2024, 21:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 svi 2018, 00:02
Postovi: 4530
korrisnik je napisao/la:
Pa dobacivali ste i ubacivali (kršćani ) u njega šta ste htjeli i iskrivili ga.
To i u Kur'anu piše.

Da smo mi ubacivali nebi se quran ako mu se izbrišu one točkice i kvačice čitao kao staroaramejska biblija!! KRETENU MALOUMNI!


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3651 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO