HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 lis 2025, 02:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3914 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 157  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 04 ruj 2024, 00:54 

Rika je fenomen, religijski je došao do ispravnog zaključka iako ignorira izvorne postavke. :zubati

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 01:00 

:zubati

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 06:12 

Karabaja je napisao/la:
horus je napisao/la:

Koga ja slijedim nije tema nego taj arapski kult smrti kojeg ti slijediš.

Reci karabajo, jesi ponosan na činjenicu da ti je moralni uzor silovatelj i pedofil?

Smjesan si Konstantinovac :D

Meni ne bi bilo smiješno da mi je vrhovni moralni autoritet silovatelj 9 godišnje djevojčice te robinja.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 07:35 

horus je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:
Smjesan si Konstantinovac :D

Meni ne bi bilo smiješno da mi je vrhovni moralni autoritet silovatelj 9 godišnje djevojčice te robinja.

Nije samo djevojcice vec i djecake

Pripovjeda Aisa:'beduin je dosao kod poslanika i rekao, "Vi ljudi ljubite djecake ! Mi to ne radimo."Poslanik rece, "Ja ne mogu staviti milost u vase crce nakon sto je Allah uzeo to od vas."Sahih Bukhari 8:73:27

https://quranskaproturjecja.blogspot.co ... e-bio.html

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 08:32 

krstjanin je napisao/la:
horus je napisao/la:

Pripovjeda Aisa:'beduin je dosao kod poslanika i rekao, "Vi ljudi ljubite djecake ! Mi to ne radimo."Poslanik rece, "Ja ne mogu staviti milost u vase crce nakon sto je Allah uzeo to od vas."Sahih Bukhari 8:73:27

Lol.

Biti musliman u doba interneta je pokazatelj lošeg karaktera.

1339 of 2558 - 52.35%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 09:59 

Zašto su muslimanska i ateistička kritika kršćanstva tako tupaste i nesuvisle. Zar nema tamo netko tko može naći jedan jedini suvisli argument.

Konstantin okupio jedan dio kršćanskih predstvnika iz Rimskog carstva u trenutku kad kršćanstvo postoji već skoro tristo godina, a u gradu Rimu ima već nekoliko desetaka tisuća kršćana i ovaj mrtav-hladan kaže da je Konstantin izmislio kršćanstvo.
I sad se ti bori protiv takvih "argumenata"

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 11:02 

krstjanin je napisao/la:
horus je napisao/la:

Kakve gluposti pises. Ocigledno se misli na to da beduin lazno optuzuje.
Takodje na linku koji si postavio prvi hadis 6309 uopste nije taj nego je laz.
Kao i svi ostali hadisi na linku, mislim lako je provjeriti da ne postoje.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 11:16 

Karabaja je napisao/la:
I Islam i Kracanstvo su kopije rodoslova jednog od 12 jevrejskih plemena. Vrlo lako se moglo desit da i to dvanaesto neko sravni sa zemljom pa bi sada pricali drugu pricu.
Takodje, najzasluzniji za postojanje Kracanstva je Konstantin Veliki. Vjerujes li da je tvoj krscanaki Bog u svom savrsenom planu imao u vidu da ce za sirenje njegove vjere biti zaduzen rimski imperator i zlocinac, koji ce je preurediti kako mu se svidja?
Smanji dozivljaj.

Tko je zaslužan za to da je prije Konstantina već 10% stanovništva Rimskog Carstva slijedilo zabranjenu vjeru?
Da se pitalo Konstantina prevladala bi arijanska hereza kojoj je pripadao.

Prije nego li je Konstantin kršćanstvo priznao kao državnu vjeru u Rimskom Carstvu je već bilo više od pet milijuna kršćana.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 11:19 

Neznam je napisao/la:
Zašto su muslimanska i ateistička kritika kršćanstva tako tupaste i nesuvisle. Zar nema tamo netko tko može naći jedan jedini suvisli argument.

Konstantin okupio jedan dio kršćanskih predstvnika iz Rimskog carstva u trenutku kad kršćanstvo postoji već skoro tristo godina, a u gradu Rimu ima već nekoliko desetaka tisuća kršćana i ovaj mrtav-hladan kaže da je Konstantin izmislio kršćanstvo.
I sad se ti bori protiv takvih "argumenata"

Kao reći da islam ne postoji u BiH jer nije državna religija kao u Islamskoj Republici Iran.
Sam Konstantin nije niti bio kršćanin, nego je kršten od strane arijanskog biskupa na samrti.
Sve do pred smrt Konstantin je ostao vjeran staroj rimskoj vjeri

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 11:36 

Sve bolan stoji. Evo ti. Znaci nije grijeh sto je opcio s djecakom. Bitno je samo da nesmje ozeniti njegovu majku. Sto znaci da je protuprirodni blud bio rasprostranjen medju Arapima tada kao i danas i da Muhamed u tome nije vidio nista lose.

Muslimani su taj hadis kao i mnoge proglasili nevaljalima ili upitnima jer tvrde da ga prenosi jedna osoba iako se jasno vidi da je prenesen od vise osoba.
Inace drugi hadisi nisu nevaljali i kad su od jedne osobe ako nisu skakljivi. Dakle dvostruki standardi

Privitak/ci:
Screenshot (50).png
Screenshot (50).png [ 389.13 KiB | Pogledano 819 put/a. ]

PostPostano: 04 ruj 2024, 11:47 

Kako je sad prenosi osoba, zar to nije Alahova riječ?

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 11:54 

Samo je Kuran Alahova rijec. Medjutim Kuran se cesto mora objasnjavati odnosno islam se temelji i na hadisima odnosno predaji, tj. zapisima ko je sta vidio da Muhamed radi ili je rekao itd...
Odnosno kratko receno vecina islama tj. propisa, obreda, rituala, zakona se temelji na hadisima

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 12:10 

krstjanin je napisao/la:
Medjutim Kuran se cesto mora objasnjavati

U Kuranu stoji da je savršeno detaljan, precizan i konačan.

No, vidimo da se ljudi uvijek mogu praviti ludi.

Po Kuranu imaju dvije ili tri molitve dnevno. Po Hadisima zoroastrijanskih 5 puta. To moraš već želit tako da ne razumiješ napisano.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 14:55 

VBA2024 je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:

Po Kuranu imaju dvije ili tri molitve dnevno. Po Hadisima zoroastrijanskih 5 puta. To moraš već želit tako da ne razumiješ napisano.

Toliko je savršeno jasan, da je preko 30% teksta potpuno nerazumljivo, jer su unutra riječi koje ne postoje...
Čak njihovi "vjerski autoriteti" nemaju pojma koje je značenje.

Što se tiče molitve, u hadisima čak pišeš kako se mujo cjenkao sa alahom po pitanju broja. Prvobitno trebalo je biti 50 molitvi dnevno, pa je "Mojsije" rekao muji, da pita za manji broj molitvi, tako u krug deset puta.

Nadalje inovacije su po kuranu širk, a šehadet i hadisi su čisto izmišljanje, znači sami temelji islama su protu alahovoj volji. :sega

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 15:03 

krstjanin je napisao/la:
Samo je Kuran Alahova rijec. Medjutim Kuran se cesto mora objasnjavati odnosno islam se temelji i na hadisima odnosno predaji, tj. zapisima ko je sta vidio da Muhamed radi ili je rekao itd...
Odnosno kratko receno vecina islama tj. propisa, obreda, rituala, zakona se temelji na hadisima

Još jedan dokaz da su judeomuslimani u pitanju, tako nijedan Židov ne tumači Tanak( Stari Zavjet ), niti Toru, već im sve moraju rabini objašnjavati. Običan Židov nema pojma šta piše u Starom zavjetu, već uči iz Talmuda. Tamo stoje i gore stvari što se tiče djece, no to neću pisati.

Pa su tako i ubacivali samoglasnike kako im se prohtije, YHWH i MHMD su ispravni nazivi.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 15:05 

Potpuni neznabošci. Ja sam siguran da ni jedan musliman nije pročitao Bibliju.
Ne može normalna osoba pročitat Novi Zavjet i Kuran i tvrdit ovo drugo je Božja riječ a ovo prvo nije. Potpuno ludilo.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 15:06 

VBA2024 je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:

Muslimanske molitve nisu Muhamedov izum. Onako kako muslimani mole molili su prije njih pogani, to priznaju i muslimanski ucenjaci. Muhamed nije morao poducavati niti gdje pise da je poducavao kako se moli. Dakle svi ti pogani su nastavili moliti kako su i molili samo ne vise Hubalu, Luni i ostalima vec Alahu. Vec smo pisali ovdje da je i najveci muslimanski ritual Hadz ono sto su i pogani puno prije Muhameda radili.
Dakle Muhamed nije uopce morao uciti ljude sta je Hadz, ni kako se moli. Sve su to znali oni i prije.
Muhamed te molitve samo sada preoblikuje za Alaha odnosno morao je pokusati ujednaciti sve te propise koje su razlicita plemena razlicito radila. I upravo iz toga razloga postoje mnoge interpretacije jer nije uspio ujednaciti.
On dosta tih radnji pokusaje spojiti sa krscanskim i zidovskim ritualima da bi svojoj "objavi" dao vjerodostojnost odnosno da se on kalemi na njih i zbog toga ima dosta kontradiktornosti. Jer je jednom radio ili cinio jedno, a drugi put drugo.

Recimo evo ti primjer. Prvi hadz nakon sto je dobio "Objavu" Muhamed je obavio gol kako su to obavljali pogani do tada pa i on sam. Ihrame (plahte) je propisao tek nakon toga. Odnosno tek od tada pocinju hadz obavljati obuceni

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 15:11 

Rika sv Vida je napisao/la:
Potpuni neznabošci. Ja sam siguran da ni jedan musliman nije pročitao Bibliju.
Ne može normalna osoba pročitat Novi Zavjet i Kuran i tvrdit ovo drugo je Božja riječ a ovo prvo nije. Potpuno ludilo.

Da su čitali kuran, onda bi naletili na dijelovi di piše da su prijašnje objave i dalje na snazi i dalje vrijede za Židove i za Kršćane, a nigdje na dio, gdje piše da su korumpirani, kako sada tvrde. Ergo muhamedanci znaju bolje od alaha.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 15:11 

Ne mogu sad pronać video bivše muslimanke koja se pokrstila (naravno na zapadu jer bi je tamo ubili a obitelj je se odrekla i možda je pokušaju i na zapadu ubit)
Rekla je da u Kuranu piše da je Isus riječ Božja i takoreć čim je otvorila Novi Zavjet se pokrstila kad je pročitala prvu rečenicu odnosno Ivan 1:1

"U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Bog bijaše Riječ."

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 15:16 

Rika sv Vida je napisao/la:
Ne mogu sad pronać video bivše muslimanke koja se pokrstila (naravno na zapadu jer bi je tamo ubili a obitelj je se odrekla i možda je pokušaju i na zapadu ubit)
Rekla je da u Kuranu piše da je Isus riječ Božja i takoreć čim je otvorila Novi Zavjet se pokrstila kad je pročitala prvu rečenicu odnosno Ivan 1:1

"U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Bog bijaše Riječ."

Točno, u kuranu čak spominju Sveti Duh aka "Ruh", a današnji muslimani lažu i krivotvore značenje riječi te tvrdi da se radi o "ljudskoj duši", makar se u kuranu koriste različite riječi za ta dva pojma, te imaju u arapskom različito značenje.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 15:27 

Istina , tako kada "Ruh" posjeti Mariju da joj objavi vijest, oni prevode kao anđeo Đibril.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 15:37 

horus je napisao/la:
Toliko je savršeno jasan, da je preko 30% teksta potpuno nerazumljivo, jer su unutra riječi koje ne postoje...
Čak njihovi "vjerski autoriteti" nemaju pojma koje je značenje.

Nije ni čudo kad su im izvorni učači izginuli u beskrajnim ratovima. Sami sebe izgenocidisali prevelikim apetitima.

horus je napisao/la:
Što se tiče molitve, u hadisima čak pišeš kako se mujo cjenkao sa alahom po pitanju broja. Prvobitno trebalo je biti 50 molitvi dnevno, pa je "Mojsije" rekao muji, da pita za manji broj molitvi, tako u krug deset puta.

To je ovaj.

https://hadithcollection.com/sahihbukhari/sahih-bukhari-book-54-beginning-of-creation/sahih-bukhari-volume-004-book-054-hadith-number-429

Znači kolega prorok mu rekao, nemoj 50, puno je to, idi reklamiraj. :sega

A kolega Mojsije kućni Alahov prorok :sega

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 16:10 

krstjanin je napisao/la:
VBA2024 je napisao/la:

Muslimanske molitve nisu Muhamedov izum. Onako kako muslimani mole molili su prije njih pogani, to priznaju i muslimanski ucenjaci. Muhamed nije morao poducavati niti gdje pise da je poducavao kako se moli. Dakle svi ti pogani su nastavili moliti kako su i molili samo ne vise Hubalu, Luni i ostalima vec Alahu. Vec smo pisali ovdje da je i najveci muslimanski ritual Hadz ono sto su i pogani puno prije Muhameda radili.
Dakle Muhamed nije uopce morao uciti ljude sta je Hadz, ni kako se moli. Sve su to znali oni i prije.
Muhamed te molitve samo sada preoblikuje za Alaha odnosno morao je pokusati ujednaciti sve te propise koje su razlicita plemena razlicito radila. I upravo iz toga razloga postoje mnoge interpretacije jer nije uspio ujednaciti.
On dosta tih radnji pokusaje spojiti sa krscanskim i zidovskim ritualima da bi svojoj "objavi" dao vjerodostojnost odnosno da se on kalemi na njih i zbog toga ima dosta kontradiktornosti. Jer je jednom radio ili cinio jedno, a drugi put drugo.

Recimo evo ti primjer. Prvi hadz nakon sto je dobio "Objavu" Muhamed je obavio gol kako su to obavljali pogani do tada pa i on sam. Ihrame (plahte) je propisao tek nakon toga. Odnosno tek od tada pocinju hadz obavljati obuceni

Toliko šizofrenije vodi do pitanja je li Muhamed iz Kurana i Muhamed iz Hadisa uopće ista osoba?

Sve je prilagodljivo, samo kupujte novi proizvod.

Najbolje mi je sam sebe citirati sa stranice 143 ove teme:

Citat:
Islam je pobijediti po svaku cijenu, sve je dozvoljeno u ovisnosti od situacije, zato i jeste tako kontradiktoran. Opisuje kako biti licemjeran do maksimuma, samo da bi se pobijedilo. Pobjeda je sama sebi svrha. Uopće ne nosi nikakav moral sa sobom. Odnosno pobjediti po svaku cijenu je jedini moral koji nosi. Napadaj, takijaj, kradi, trguj, ubijaj, rastjeraj, kolji, pali, siluj.. whatever works

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 16:17 

Najbolja džamija.
Psihodelična.

Preporuka- za narkomane:

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2024, 16:22 

VBA2024 je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:

Toliko šizofrenije vodi do pitanja je li Muhamed iz Kurana i Muhamed iz Hadisa uopće ista osoba?

Sve je prilagodljivo, samo kupujte novi proizvod.

Najbolje mi je sam sebe citirati sa stranice 143 ove teme:

Citat:
Islam je pobijediti po svaku cijenu, sve je dozvoljeno u ovisnosti od situacije, zato i jeste tako kontradiktoran. Opisuje kako biti licemjeran do maksimuma, samo da bi se pobijedilo. Pobjeda je sama sebi svrha. Uopće ne nosi nikakav moral sa sobom. Odnosno pobjediti po svaku cijenu je jedini moral koji nosi. Napadaj, takijaj, kradi, trguj, ubijaj, rastjeraj, kolji, pali, siluj.. whatever works

Tocno jer hadisi su ono sto su ljudi vidjeli da Muhamed radi odnsono cini ili je rekao, a Kuran je ono sto je on sam sastavio. Ocito je bilo bar u pocetku tesko i njemu samom zapamtiti sta je napisao u Kuranu i to uskladiti s onim sto je radio do tada.
Muhamed je u biti citav svoj zivot proveo unificirajuci arapske obicaje cesto proglasavajuci obicaje svog plemena nad obicajima drugih plemena. A i cesto se tu sam kako rekoh zaplitao jer mu se u jednom trenutku jedno ucinilo bolje od drugog ali je zaboravio da je rekao pa sam sebe poricao

Sama objava Kurana trajala je pune 23 godine. Dakle ocito u hodu kako mu je sta trebalo tako je i dobijao "objavu"

Citat:

tocno

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3914 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 157  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: