HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 pro 2024, 11:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3818 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 153  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 07 ruj 2015, 22:58 

korrisnik je napisao/la:
:kava
Znanjem i umum Boga ne možeš obuhvatiti.
Allah knows what is [presently] before them and what will be after them, but they do not encompass it in knowledge.
Oni znanjem ne mogu Njega obuhvatiti.(Ta-ha, 110.)

Ok ali vidi sad ovo.
Hajmo malo putovati kroz vrijeme od početka do kraja.
Znači Bog sam, stvorije bića, kasnije ta bića uništi /Smak svijeta.
Opet ih oživi.
To ti dokazuje njegovu Vječnost i Svemogućnost.

Upravo si mi potvrdio ono "God works in mystirios ways" , a to je *** od odgovora jer nema argumenta , u stvari ima jedan agrumet , lomača i sablja preko ćiverice.

Hajmo putovati malo kroz vreme , hajmo baš! :zubati

Šta, ono kao bog se malo zeza i zejabava u sobi dok je mamuran , pa malo stvara pa malo uništava?! , jel to milost ili dosada?! , koji mu je razlog za to zajebavanje i zezanje stvaranja i uništavanja??

Zašto bi taj cirkus od tog "malo stvara,malo uništava" radio svemogući bog ako je već svemoguć i večan?? , jesu li milost ili dosada razlozi ili postoji neki treći razlog njegovog stvaranja i uništavanja??

Ček.ček,...?! , aaa znam koji je treći razlog stvaranja "God works on mysterios ways". :kava

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:00 

Mislio sam staviti dvije fotografije. Jednu malog djeteta od 9 godina, i jednu bradatog i prljavog tipa od 53 godine.
Ali ne ide, bilo koje dijete da nađem na net-u nije fer stavljati fotografiju u takvom kontekstu, previše ružno.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:02 

korrisnik je napisao/la:
I šta sad sa karikaturom?

Ništa, nije mi jasno kako djevojka od 18 godina ne može kupovati grudnjak u trgovini donjim rubljem :neznam

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:10 

joe enter je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:
Znanjem i umum Boga ne možeš obuhvatiti.
Allah knows what is [presently] before them and what will be after them, but they do not encompass it in knowledge.
Oni znanjem ne mogu Njega obuhvatiti.(Ta-ha, 110.)

Ok ali vidi sad ovo.
Hajmo malo putovati kroz vrijeme od početka do kraja.
Znači Bog sam, stvorije bića, kasnije ta bića uništi /Smak svijeta.
Opet ih oživi.
To ti dokazuje njegovu Vječnost i Svemogućnost.

Upravo si mi potvrdio ono "God works in mystirios ways" , a to je *** od odgovora jer nema argumenta , u stvari ima jedan agrumet , lomača i sablja preko ćiverice.

Hajmo putovati malo kroz vreme , hajmo baš! :zubati

Šta, ono kao bog se malo zeza i zejabava u sobi dok je mamuran , pa malo stvara pa malo uništava?! , jel to milost ili dosada?! , koji mu je razlog za to zajebavanje i zezanje stvaranja i uništavanja??

Zašto bi taj cirkus od tog "malo stvara,malo uništava" radio svemogući bog ako je već svemoguć i večan?? , jesu li milost ili dosada razlozi ili postoji neki treći razlog njegovog stvaranja i uništavanja??

Ček.ček,...?! , aaa znam koji je treći razlog stvaranja "God works on mysterios ways". :kava

E dobro sad joe Bog nam je dao u svojim Objavama a ima nešto što se zov Gajb- Nevidljivi svijet o kojem mi ne znamo sve.
Pa eto ne znamo ni kako Bog izgleda, i to možeš svrstati u Gajb.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:16 

Što se tiče Aiše.point out that, in seventh-century Arabia, adulthood was defined as the onset of puberty. (This much is true, and was also the case in Europe: five centuries after Muhammad's marriage to Aisha, 33-year-old King John of England married 12-year-old Isabella of Angoulême.) Interestingly, of the many criticisms of Muhammad made at the time by his opponents, none focused on Aisha's age at marriage.

According to this perspective, Aisha may have been young, but she was not younger than was the norm at the time. Other Muslims doubt the very idea that Aisha was six at the time of marriage, referring to historians who have questioned the reliability of Aisha's age as given in the saying. In a society without a birth registry and where people did not celebrate birthdays, most people estimated their own age and that of others. Aisha would have been no different. What's more, Aisha had already been engaged to someone else before she married Muhammad, suggesting she had already been mature enough by the standards of her society to consider marriage for a while. It seems difficult to reconcile this with her being six.

Advertisement

In addition, some modern Muslim scholars have more recently cast doubt on the veracity of the saying, or hadith, used to assert Aisha's young age. In Islam, the hadith literature (sayings of the prophet) is considered secondary to the Qur'an. While the Qur'an is considered to be the verbatim word of God, the hadiths were transmitted over time through a rigorous but not infallible methodology. Taking all known accounts and records of Aisha's age at marriage, estimates of her age range from nine to 19.

Because of this, it is impossible to know with any certainty how old Aisha was. What we do know is what the Qur'an says about marriage: that it is valid only between consenting adults, and that a woman has the right to choose her own spouse. As the living embodiment of Islam, Muhammad's actions reflect the Qur'an's teachings on marriage, even if the actions of some Muslim regimes and individuals do not.

Iako. Prvi put je bila ponuda.
Khawlah (a Muslim companion woman), suggested the marriage of Ayesha to the prophet Muhammad (peace and blessings be upon him). He did not accept it.
"O you who believe, it is for not legal for you to inherit women against their will. And don't make it difficult for them so you can take from what you have given them (marriage dowry) unless they commit open immorality. And live with them in goodness (Al-Marufi). Because if you dislike them, it could be you dislike something and Allah makes in it a lot of "khair" (good)." [Noble Quran 4:19]

To je samo danas iskušnja od Allah muslimanima, ne bi li koji posustali u vjeri.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:19 

Znači 6 godina kad se "udala" i 9 godina kad je prljavi Muki poklopio u krevetu.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:19 

korrisnik je napisao/la:

Evo ja ću ti reći poentu karikature u smislu istine,morala i cilizacijskog dometa.

Svi znamo da u vreme Muhameda je sasvim normalno i moralno prihvatljivo bilo oženiti dete , e ako je tebi to danas neprihvatljivo i grozno onda to znači da moralne norme Muhameda i svih drugih prosto nisu dobre tj.više nisu prihvatljive iz moralnih razloga u današnjici.

E zato kuran i biblija po svovjim moralnim normama se više ne mogu zvati apsolutnim istinama i neupitnim spisima po bilo kojim etičkim merilima , a to znači da islam kurca ne vredi kao ni hrišćanstvo jer prosto ne pripadaju ovom vremenu.

Inače muhamec je imao i robove tj.robovlasništvo je bilo sasvim prihvatljivo takođe.

Dakle , pedofilija i robovlasništvo su neprihvatljivi.

Ja se divim mnogim istorijskim ličnostima , i jedan od njih je i Muhamed , ali i Aleksandar Makedonski,Napoleon,,....., ali ako mi oni (Aleksandar i ekipa) postanu neupitna duhovna i moralna vodilja u današnjici i njihove moralne norme sasvim prihvatljive onda definitvno imam problem sa psihom lii sa moralom , znači ili sam lud ili zao , ili jednostavno glup.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:24 

joe enter je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Evo ja ću ti reći poentu karikature u smislu istine,morala i cilizacijskog dometa.

Svi znamo da u vreme Muhameda je sasvim normalno i moralno prihvatljivo bilo oženiti dete , e ako je tebi to danas neprihvatljivo i grozno onda to znači da moralne norme Muhameda i svih drugih prosto nisu dobre tj.više nisu prihvatljive iz moralnih razloga u današnjici.

E zato kuran i biblija po svovjim moralnim normama se više ne mogu zvati apsolutnim istinama i neupitnim spisima po bilo kojim etičkim merilima , a to znači da islam kurca ne vredi kao ni hrišćanstvo jer prosto ne pripadaju ovom vremenu.

Inače muhamec je imao i robove tj.robovlasništvo je bilo sasvim prihvatljivo takođe.

Dakle , pedofilija i robovlasništvo su neprihvatljivi.

Ja se divim mnogim istorijskim ličnostima , i jedan od njih je i Muhamed , ali i Aleksandar Makedonski,Napoleon,,....., ali ako mi oni (Aleksandar i ekipa) postanu neupitna duhovna i moralna vodilja u današnjici i njihove moralne norme sasvim prihvatljive onda definitvno imam problem sa psihom lii sa moralom , znači ili sam lud ili zao , ili jednostavno glup.

Ni u kojoj monoteističkoj religiji nema oslobođivanje robova kao u Islamu.
Ne bih rekao da judaizam i kršćanstvo to sadrže.
U Islamu mrsko mi sad citirat ali većinom ide ovako, ko ne može da posti jedan dan neka oslobodi roba ili neka nahrani jednog siromaha itd."aše sluge i robovi vaša su braća. Onaj u čijem se vlasništvu nalazi njegov brat neka ga nahrani onim čime se sam hrani, neka ga obuče onim čime se sam oblači! Neka im ne naređuje onaj posao (teret) koji ne mogu podnijeti! Ako im naredite težak posao, odmah im u tome pomozite!” “Niko od vas neka ne govori: Ovo je moj rob; Ovo je moja ropkinja! Neka kaže: Ovo mi je sin; Ovo mi je kći; ili, pak, neka kaže: Ovo mi je brat”.
Po toj formuli većina muslimana je danas ukinula ropstvo.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:29 

BBC je napisao/la:
Znači 6 godina kad se "udala" i 9 godina kad je prljavi Muki poklopio u krevetu.

19, 6, 9 nebitno mi je.
Vrtiš se u krug.
Da joj je bilo loše ne bi se kasnije borila akon smrti Muhamed a.s protiv Alija.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:30 

Islam stvarno od ljudi majmune pravi. Zašto je Muhammad klao očeve, braću i ostale muškarce pa uzimao sebi robove na prvom mjestu.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:30 

korrisnik je napisao/la:
BBC je napisao/la:

19, 6, 9 nebitno mi je.
Vrtiš se u krug.

Nama na forumu je jako bitno, i to ćemo ponavljati stalno.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:34 

korrisnik je napisao/la:
BBC je napisao/la:

19, 6, 9 nebitno mi je.
Vrtiš se u krug.
Da joj je bilo loše ne bi se kasnije borila akon smrti Muhamed a.s protiv Alija.

Koji si ti bolesnik.

Islam je ZLO.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:36 

Što se lešinari okupljaju. A ne vide u svojoj Bibliji ništa slično.
Kolko je Marija imala kad je začela Duhom Svetim, i kad se udala za Josipa.
Josip je imao 90 godina a ona 12,13.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:38 

Ne znaju precizno, po zapisanoj ostavštini oko 13-14 godina.

Ne možeš tu pronaći alibi za monstruma Muhammada.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:39 

korrisnik je napisao/la:

U Islamu mrsko mi sad citirat ali većinom ide ovako, ko ne može da posti jedan dan neka oslobodi roba ili neka nahrani jednog siromaha itd."aše sluge i robovi vaša su braća. Onaj u čijem se vlasništvu nalazi njegov brat neka ga nahrani onim čime se sam hrani, neka ga obuče onim čime se sam oblači! Neka im ne naređuje onaj posao (teret) koji ne mogu podnijeti! Ako im naredite težak posao, odmah im u tome pomozite!” “Niko od vas neka ne govori: Ovo je moj rob; Ovo je moja ropkinja! Neka kaže: Ovo mi je sin; Ovo mi je kći; ili, pak, neka kaže: Ovo mi je brat”.

Znao sam da će ovako odgovoriti s'obzirom da sve apologete isto pišu kao na traci , jer allahovi robovi i hristove ovce samo to i znaju.

Ovo što si napisao je prst u oku moralu i humanosti i cinična podlost jedne nemoralne žgadije , jer ono kao jes da porobljavam i da trgujem robljem i to sam zakonski regulisao , ali majke mi ja oslobođam robove kad se raznežim u duhovnoj ekstazi , doduše samo ponekad i nikad nisam ukinio ropstvo niti su uradili moji naslednici do 20.veka , ali to ne znači da ja Muhamed i moja ekipa muslimana nismo najbolji ljudi ikad rođeni na dunjaluku.

Saberi se Korrisniče , daješ vetar u leđa ovakvim pričama onim ludacima koji danas vršljaju po svetu šireći svoj gadluk od religije na najmonstruozniji način.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:41 

BBC je napisao/la:

Ali Bog da izabere djevojčicu od 13-14 godina. I još se udala za starca od 90 godina.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:45 

joe enter je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Znao sam da će ovako odgovoriti s'obzirom da sve apologete isto pišu kao na traci , jer allahovi robovi i hristove ovce samo to i znaju.

Ovo što si napisao je prst u oku moralu i humanosti i cinična podlost jedne nemoralne žgadije , jer ono kao jes da porobljavam i da trgujem robljem i to sam zakonski regulisao , ali majke mi ja oslobođam robove kad se raznežim u duhovnoj ekstazi , doduše samo ponekad i nikad nisam ukinio ropstvo niti su uradili moji naslednici do 20.veka , ali to ne znači da ja Muhamed i moja ekipa muslimana nismo najbolji ljudi ikad rođeni na dunjaluku.

Saberi se Korrisniče , daješ vetar u leđa ovakvim pričama onim ludacima koji danas vršljaju po svetu šireći svoj gadluk od religije na najmonstruozniji način.

Recimo sve to na stranu.
Kako onda objašnjavaš molitvu.
Zašto ona povećava vjeru.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:48 

korrisnik je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Ali Bog da izabere djevojčicu od 13-14 godina. I još se udala za starca od 90 godina.

To sa silovanjem male djece je Mukijev najmanji grijeh i zločin.

Što sa klanjima zarobljenika, civila.
Što sa naručenim ubojstvima verbalnih oponenata.
Što sa pljačkom tuđe imovine.
Što sa silovanjem žena kojima je poklao muževe taj isti dan.

Itd.....itd...

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:53 

BBC je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

To sa silovanjem male djece je Mukijev najmanji grijeh i zločin.

Što sa klanjima zarobljenika, civila.
Što sa naručenim ubojstvima verbalnih oponenata.
Što sa pljačkom tuđe imovine.
Što sa silovanjem žena kojima je poklao muževe taj isti dan.

Itd.....itd...

Nije klao civile i zarobljenike.
Ti "pjesnici" su bili huškači i koštali su mnoge živote .
Podjela imovine je išla sirmoašnima, a rat je bio šta je trebalo?
Silovanje je zabranjeno u Kur'anu u suri Nur.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:55 

korrisnik je napisao/la:
19, 6, 9 nebitno mi je.
Vrtiš se u krug.

Bravo, za promjenu je fino vidjeti kada si iskren umjesto onih c/p litanija :wink

korrisnik je napisao/la:

Nemoj skretati sa teme, fino je da smo sumirali da je Mumiju robovlasništvo bilo prihvatljivo.
Da su se robovi smatrali braćom i sestrama, onda ne bi bili robovi, nego, jeli, braća i sestre.

Fino korisniče, fino, napreduješ :thumbup1

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2015, 23:57 

Sve smo to već obradili na ovoj temi. Ne pomaže ti takijanje.

Čuj "huškači", još žene. Ti bi danas lako klao ljude kako ti i "prorok" radio, jelde ?

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2015, 00:04 

BBC je napisao/la:
Sve smo to već obradili na ovoj temi. Ne pomaže ti takijanje.

Čuj "huškači", još žene. Ti bi danas lako klao ljude kako ti i "prorok" radio, jelde ?

Ko spominje ženu ja govorim o pjesniku.
Even after the Prophet's demise, his Sunnah remain preserved by the Muslims:

Abu Bakr advised Yazid: "I advise you ten things: Do not kill women or children or an aged, infirm person. Do not cut down fruit-bearing trees. Do not destroy an inhabited place. Do not slaughter sheep or camel except for food. Do not burn bees and do not scatter them. Do not steal from the booty, and do not be cowardly." (Mutta Malik, Book 21, Section 3, Number 10)

Therefore, based on the evidences, we can therefore conclude that the killing of Asma' bint Marwan are false.

However, the stories of Ka'b ibn al-Ashraf and Abu Rafi', due to speaking ill against and insulting the Prophet (Sallallahu alaihi wa sallam) are found authentic in Bukhari.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2015, 00:07 

Sation je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:
19, 6, 9 nebitno mi je.
Vrtiš se u krug.

Bravo, za promjenu je fino vidjeti kada si iskren umjesto onih c/p litanija :wink

korrisnik je napisao/la:

Nemoj skretati sa teme, fino je da smo sumirali da je Mumiju robovlasništvo bilo prihvatljivo.
Da su se robovi smatrali braćom i sestrama, onda ne bi bili robovi, nego, jeli, braća i sestre.

Fino korisniče, fino, napreduješ :thumbup1

Ali su oslobađani.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2015, 00:13 

Poslao je ubojicu da ubije ženu "jer ga ismijavala u poetskim stihovima".

Vrlo gadan karakter je taj zločinac imao. Da je danas živ bio bi u sudnici pored Ratka Mladića i sudilo bi mu se za puno veće zločine i gadosti.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2015, 18:35 

To piše u Ibn ishaku Hishamu tj siri- biografiji Poslanika koja nije ni hadis.
Asma was a poetess who belonged to a tribe of Medinan pagans, and whose husband was named Yazid b. Zayd. She composed a poem blaming the Medinan pagans for obeying a stranger (Muhammad) and for not taking the initiative to attack him by surprise. When the Allah-inspired prophet heard what she had said, he asked, "Who will rid me of Marwan’s daughter?" A member of her husband’s tribe volunteered and crept into her house that night. She had five children, and the youngest was sleeping at her breast. The assassin gently removed the child, drew his sword, and plunged it into her, killing her in her sleep.
The following morning, the assassin defied anyone to take revenge. No one took him up on his challenge, not even her husband. In fact, Islam became powerful among his tribe. Previously, some members who had kept their conversion secret now became Muslims openly, "because they saw the power of Islam," conjectures Ibn Ishaq.
Source: Ibn Ishaq, pp. 675-76 / 995-96.

The story of the killing of Asma' bint Marwan is mentioned by Ibn Sa'd in Kitab At-Tabaqat Al-Kabir[3] and by the author of Kinz-ul-'Ummal under number 44131 who attributes it to Ibn Sa'd, Ibn 'Adiyy and Ibn 'Asaker. What is interesting is that Ibn 'Adiyy mentions it in his book Al-Kamel on the authority of Ja'far Ibn Ahmad Ibn Muhammad Ibn As-Sabah on authority of Muhammad Ibn Ibrahim Ash-Shami on authority of Muhammad Ibn Al-Hajjaj Al-Lakhmi on authority of Mujalid on authority of Ash-Shu'abi on authority of Ibn 'Abbas, and added that

...this isnâd (chain of reporters) is not narrated on authority of Mujalid but by Muhammad Ibn Al-Hajjaj and they all (other reporters in the chain) accuse Muhammad Ibn Al-Hajjaj of forging it.[4]

It is also reported by Ibn al-Gawzi in Al-'Ilal[5] and is listed among other flawed reports.

So according to its isnâd, the report is forged - because one of its reporters is notorious for fabricating hadîth. Hence, such a story is rejected and is better off being put into the trash can.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3818 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 153  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: