HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 srp 2026, 07:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 737 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 30  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik?
PostPostano: 29 pro 2022, 15:55 

Pa pošto niko (dosad) nije ni negirao u ovoj temi da je čovjek onda imas opciju "svejedno mi je / ne interesuje me" ako nevjerujes ni da je poslanik ni bogocovjek a i ne želiš zauzeti ni jedan stav u budućnosti.
Jer je neupitno da je čovjek.

A ako ni jedan stav nisi zauzeo ali te Interesuje tema i želiš je još dalje istražujes i onda možda nekad zauzeti jedan stav onda imas izbor "neznam još, istražujem".

A to da bi neki samo bez čitanja argumenta i dokaza na temi izabrali odogovor u anketi može biti tačno ali nemora.
Svaka anketa je probrojavanje forumaša, zašto bi to bilo sad u ovom slučaju pogrešno?

Vrh

PostPostano: 29 pro 2022, 16:47 

Upitno je jeli Isus prorok i bog, i to je između Židova i kršćana.

A vi ste upali 700 godina kasnije i počeli glumatat da nastavljate tradiciju muslimanskog Izraela.

Kao pravljenje lepšeg i starijeg Dubrovnika.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2022, 19:49 

Pored svih dokaza iz samog evanđelje koji su postavljeni na predhodnim strancima, evo jedan kratki video od 36 sekundi koji na logican nacin pokazuje koliko je suludo vjerovati da je Isus svemoćni i sveznajući bog, stvoritelj svega.

Za one koji ne razumiju engleski:

Musliman pita kršćanku: Da li neko pazi na boga?
Kršćanka odgovora: Njemu nije potrebno da neko pazi na njega ili? Zašto bi neko pazio na boga? Niko ne pazi na boga, on pazi na nas, on je stvoritelj ljudi.
Musliman: Jesil sigurna?
Kršćanka: Da jesam?
Musliman: Jel Isus Bog?
Kršćanka: Jeste.
Musliman: Jel Isus bio beba?
Musliman: Jel Marija pazila na Isusa?
Musliman: Znači Marija je pazila na boga?

Ili drugi Video:

U ovom video curica čita knjigu u kojoj piše da je Isus rastao i sve više i više naučio u bogu.
Ona u čudo pita kako može Isus sve više i više nauciti o bogu kad je on bog.
Otac joj pokušava objasniti da je on istovremeno odrastao i kao obični čovjek na zemlji pa je zato učio o bogu.
Curici ništa nije jasno kao što se vidi u videu.

U Islamu postoji nešto sto se zove fitra, to je čista i urođena prirodna vjera sa kojom se rodi.

Mi muslimani vjerujemo da je svako djete rodjeno u toj prirodinoj bozijoj vjeri i tek ga njegovi roditelji i društvena zajednica naprave pripadnikom druge vjere.

Sura Ar-Rum - Rim 30:30

Ar-Rūm 30:30

"Ti upravi lice svoje vjeri iskreno; prirodnoj vjeri Allahovoj prema kojoj je ljude stvorio. Nema izmjene Allahovog stvaranja, to je prava vjera, ali većina ljudi to ne zna."

Hadis poslanika Muhammeda, nek je mir na njega: "Svaki sin Ademov rađa se u fitri (prirodnoj urođenoj vjeri islamu) pa ga njegovi roditelji (svojim odgojem) učine židovom, kršćaninom ili vatropoklonikom”, zabilježen je u najvjerodostojnijim hadiskim zbirkama kao što je Sahih Buharija i Muslima.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2022, 20:01 

Zenicanin je napisao/la:
Mi muslimani vjerujemo da je svako djete musliman (=predan jedinom Bogu) zbog te fitre ili uredjene prirode i tek ga njegovi roditelji i društvena zajednica naprave pripadnikom druge vjere.

Mi kršćani vjerujemo u tzv test proroka, koji Muhamed nikako ne može proći.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2022, 20:05 

Mar-kan je napisao/la:
Zenicanin je napisao/la:
Mi muslimani vjerujemo da je svako djete musliman (=predan jedinom Bogu) zbog te fitre ili uredjene prirode i tek ga njegovi roditelji i društvena zajednica naprave pripadnikom druge vjere.

Eh baš me interesuje koji je to test proroka u kojem Muhammed, neka je Božiji mir na njega, ne može proći?

Vrh

PostPostano: 29 pro 2022, 21:02 

Jel itko u povijesti zapamtio Židove kao sljedbenike te "prave vjere" ?

Ako nije, sav islam pada u vodu.

I tu nema nikakvih dokaza ni logike što se tiče samih vjerskih istina, to vjeruješ ili ne vjeruješ, ne ispituješ boga svojom logikom.

Mogao je Einstein složit logičniji kuran, pa onda reć eto dokaza, to je prava vjera.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2022, 21:53 

Zviezda Granda je napisao/la:
Jel itko u povijesti zapamtio Židove kao sljedbenike te "prave vjere" ?

Ako nije, sav islam pada u vodu.

I tu nema nikakvih dokaza ni logike što se tiče samih vjerskih istina, to vjeruješ ili ne vjeruješ, ne ispituješ boga svojom logikom.

Mogao je Einstein složit logičniji kuran, pa onda reć eto dokaza, to je prava vjera.

Dok su djeca/sinovi Izrailovi prihvaćali i sljedeli poslanike i vjerovjesnike koje im je Bog poslao bili su muslimani (=jedinom Bogu predani).
Kad su počeli odbijati poslanike kao Isusa/Isaa,neka je mir na njega, a neke poslanike su čak ubijali, prestali su biti muslimani (= jedinom Bogu predani).

"Mi smo od sinova Israilovih zavjet uzeli i poslanike im slali. Kad kod bi im koji poslanik donio ono što nije godilo dušama njihovim, jedne su u laž utjerivali, a druge ubijali." (Sura El-Maide, 70.)

Arapi nisu bili neka civilizacija koja su za nesto bila posebno poznati, kao naprimjer nauka, arhitektura, itd., osim za svoju poeziju i za svoje izuzetno pamćenje.

Oni su se takmičili u peoziji, to je u takmičenju u formiranju najljepših pjesmicu sa najljepšim rimovanjem. To takmičenja je njima bio popularan sport kao možda nama danas nogomet. Pa možda čak više od toga.

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Preisla ... ka_poezija

I kad je spuštan kur'an sav u poezi, sa rimovanjem i lingvističkim cudama a istovremeno sadrži ubitačne poruke koji u srž pogađaju, to je za Arape tada bio svojevrsni šok. Allah se poigrava sa arapskim jezikom u Kur'anu.

Sta to znaci? Arapski jezik ima oko 12,5 miliona različith riječi a u poređenju engleski ima oko 600.000, francuski, 150.000, a njemački jezik za koje svabe sami tvrde da je jezik pjesnika ima oko 500.000 riječi.

Ako mi to neko ne vjeruje neka slobodno googla.

A Allah je tad pa i sve do danas postavio Arapima pa i svim ljudima izazov da samo nešto slično naprave kao Kur'an, ako njevjeruju da je Kur'an od Boga.
Ali ni Arapi mnogobošce tad a ni ljudi do danas nisu ništa slično mogli napraviti.

Ko god čuje Kur'an a i ne razumije arapski uočiti ce o kakvom čudesnom govori se radi:

Sura 10:38:
"A oni govore: "On (Muhammed) ga izmišlja!" Reci: "Pa, dajte vi jednu suru kao što je njemu objavljena, i koga god hoćete, od onih u koje mimo Allaha vjerujete, u pomoć pozovite, ako istinu govorite."

Sura 17:88:
"Reci: "Kad bi se svi ljudi i džini udružili da sačine jedan ovakav Kur’an, oni, takav kao što je on, ne bi sačinili, pa makar jedni drugima pomagali.""

Sura 2:23-24:
"A ako sumnjate u ono što objavljujemo robu Svome, načinite vi jednu suru sličnu objavljenim njemu, a pozovite i božanstva vaša, osim Allaha, ako istinu govorite.
Pa ako ne učinite, a nećete učiniti, onda se čuvajte vatre za nevjernike pripremljene, čije će gorivo biti ljudi i kamenje."

Vrh

PostPostano: 29 pro 2022, 22:20 

Nigdje nije zabilježeno da su bili ikakve "prave vjere" nalik na islam, već su bili jednostavno židovske vjere i držali židovski zakon.

Nije bilo nikakvog poslanika kralja Davida sa pravim muslimanskim psalmima, različitih od onih u bibliji.

To su priče za malu djecu.

A također židovski tekstovi opovrgavaju kršćanstvo kakvo jest, bez traga o postojanju neke druge "prave vjere" koju su tobože propovjedali Isus i Ivan Krstitelj, koji je kao bio muslimanski prorok Jahja.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2022, 22:25 

Zenicanin je napisao/la:
Kad su počeli odbijati poslanike kao Isusa/Isaa,neka je mir na njega, a neke poslanike su čak ubijali, prestali su biti muslimani (= jedinom Bogu predani). biti ljudi i kamenje."

Da postavimo neka jednostavna pitanja - tko je veći poslanik muslimanima, Isus ili Muhamed? Koga više cijene? Tko je bolji primjer ljudima?

Vrh

PostPostano: 29 pro 2022, 23:14 

Zenicanin je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Eh baš me interesuje koji je to test proroka u kojem Muhammed, neka je Božiji mir na njega, ne može proći?

Jednostavno.
Proročanstvo što se obistini. Muhamed nije prorok nit je napravio jedno čudo pred svjedocima. Npr. kopirao priču od sedam spavača i ubacio u kuran.
Šarlatan bi se reklo danas.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2022, 23:16 

Bilic07 je napisao/la:
Zenicanin je napisao/la:
Ja sam otvorio temu kao musliman a ne kao neutralna osoba. O temi koja se sve nas tiče - a to je Isus/Isa, neka je mir na njega.

Napisao sam u ovdnom postu:

"I kršćani i muslimani vjeruju u Isusa, jedino nam se percepcija na njega razlikuje.

Zato bi volio pokrenuti zdravu diskuziju o položaju Isusa u kontekstu novog zavjeta i kur'ana, i tako pokušati doći do nekog zaključka što se tiče pitanja teme.

Nadam se da administratori neće ovo vidjeti kao neku provokaciju i da neće izbrisati ovu temu.

Prvo bih htio navesti citate iz novog zavjeta koje potvrđuju kur'anske citate i percepciju muslimana da je Isus čovjek, božija sluga, poslan od boga kao vjerovjesnik i prorok, i da nije svemogući i sveznajući stvoritelj:"

Znac indirektno sam predstavao Isusa/Isus, nek je mir na njega, onako kako muslimani vjeruju, to je da je čovjek, Božija sluga i Božiji poslanik a ne svemogući i sveznajući Bog.
Pa sam indirektno predstavio kršćanski stav da je sveznajući i svemoći Bog.
Jer i je to temljeni stav većina kršćanskih denominacija.
(Iako je skoro kod maltene svakog kršćanina drugačije temeljno vjerovanjem sto se tice Isusa/Isaa, neka je mir na njega.)

Ako sam u tome pogrešio onda su me mogli ispraviti kršćani na temi, ali nisu.

Mene kad bi neko pitao, "je li Allah bog"? Rekao bi, "jeste. (Tačka)". A nebi rekao "jesta, ali..."

Nisam ja kriv što na kršćanski statusu o Isusu moraš dodati još riječi i riječnica da bi u detalje predstavio njegov status u kršćanstvu. Sto je svakako za mene skoro nemoguće jer bi u tome pogrešio i ne bi mogao zadovoljiti predstaviti sva (detaljna) vjerovanja što su kod kršćana prisutna.

Koje dokaze imaš za kuranski stav o Isusu?
Mislim, koje kršćanske skupine, od 1-5 st, potvrđuju kuransku verziju?
Bilo bi dobro da imaš pismene dokaze kroz sva stoljeća i iz raznih mijesta “širom mediterana”, potvrđeno od većine kršćana tog perioda.

Jesi li ovo preskočijo?

Vrh

PostPostano: 29 pro 2022, 23:20 

Ne postoji "židovski zakon" nego Božiji zakoni za ljude. Te zakone je Bog vremenom sa nekim poslanicima i objavama dogradjivao, ukidao ili nove postavljao.

Kao što nebi postjala "srpska" vera da su poslanici slani Srbima a ne Jevrejima, ako svhatas sta hocu da kažem.
I drugim narodima su slani poslanici, a Muhammed, neka je mir na njega je poslan cijelom čovječanstvu.

Evo Jevrej koji je primio Islam koji objašnjava sve sa jevrejskog gledišta:

Srž Božije vjere se nikad nije mjenjao od početka do danas. A to je, da ima samo jedan jedini Bog j da nema drugog Boga osim njega, i da sljedis poslanika tog vremena kojeg ti je poslao. A Muhammed, neka je mir na njega, je zadnji Božiji poslanik i poslje je njega više niko nece doći.

"Danas sam vam vašu vjeru usavršio i Svoju blagodat prema vama upotpunio i zadovoljan sam da vam islam bude vjera" Sura El-Maide, 3.

Evo i sura Marija/Merjema u kojem Allah odma na početku govori o Ivanu/Jahji, neka je mir na njega, punom poezijom:

Vrh

PostPostano: 29 pro 2022, 23:51 

Mar-kan je napisao/la:
Zenicanin je napisao/la:
Kad su počeli odbijati poslanike kao Isusa/Isaa,neka je mir na njega, a neke poslanike su čak ubijali, prestali su biti muslimani (= jedinom Bogu predani). biti ljudi i kamenje."

Da postavimo neka jednostavna pitanja - tko je veći poslanik muslimanima, Isus ili Muhamed? Koga više cijene? Tko je bolji primjer ljudima?

Mi muslimani (=oni koji su predani jedinom Bogu) nesmijem jednog poslanika nazvati boljim a drugim lošijim.
Ili jednog poniziti a drugo uzdignuti.
Na nama je da vjerujemo jednako u sva poslanika i da sljedimo zadnjeg Bozijeg poslanika, Muhammeda, neka je mir, njega. Jer on je došao sa zadnjom bozijom objavom, tj. knjigom. I sa njom je Bog usavršio/kompletirao nasu vjeru.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2022, 23:56 

Postoji židovski zakon, kako ne postoji?

Ne postoji abrahamska religija osim židovstva sve do pojave kršćanstva.

Muhamed je tvrdio da je postojala nekakva prava vjera koju su židovi i kršćani iskrivili.

Svi židovski proroci su po njemu bili te prave vjere, kraljevi David i Salomon, kao i Isus i Ivan Krstitelj.

Samo što nikad nitko nije zabilježio da je išta od toga postojalo, a zna se za svakakve židovske sekte i pokrete, isto se zna o ranom kršćanstvu, a nigdje ni traga o tim "pravim vjernicima".

Zato je morao izmišljati bajke o letenju na ptici u Jeruzalem i razgovoru sa Mojsijem na sedmom nebu.

Palestincima je Zapadni zid svet zato što je Muhamed tamo privezao pticu nakon što je na na njoj doletio u Jeruzalem.

To je ta povezanost islama sa Svetom zemljom.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 00:22 

Zenicanin je napisao/la:
zalutala je napisao/la:
Kažeš da si otvorio temu kao musliman a ne kao neutralna osoba. Naslov teme je- Naslov: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Ne poznajem islam, pa te molim odgovor. Vjeruju li muslimani da je Isus Bog? Po naslovu teme i tvojoj izjavi da si temu otvorio kao musliman ovo pitanje je na mjestu

To je naslov - ako znaš sta je naslov?
Ali očigledno neznas.
Pročitaj uvod posta koji si sam evo gore citarao, koje očigledno nisi ni pročitala, pa ćeš dobiti odgovor na svoje pitanje, ako te to iskreno Interesuje, u šta sumnjam.
Lijepo sam napisala da ne poznajem islam i pitala sam te vjeruju li muslimani da je Isus Bog, ne znam zašto sam ostala bez odgovora. U uvodu si napisao c/p-"I kršćani i muslimani vjeruju u Isusa, jedino nam se percepcija na njega razlikuje." , u naslovu c/p-Isus - Bog ili božija sluga i poslanik?". Ako ti je lakše možeš odgovoriti u kojoj od tri Abrahamske religije vjeruju da je Bog? Za kršćanstvo znam da je Sin Božji. Hvala na odgovoru. NEZNAM hoću li dobiti odgovor no nadam se ;)

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 00:27 

Zenicanin je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Mi muslimani (=oni koji su predani jedinom Bogu) nesmijem jednog poslanika nazvati boljim a drugim lošijim.
Ili jednog poniziti a drugo uzdignuti.
Na nama je da vjerujemo jednako u sva poslanika i da sljedimo zadnjeg Bozijeg poslanika, Muhammeda, neka je mir, njega. Jer on je došao sa zadnjom bozijom objavom, tj. knjigom. I sa njom je Bog usavršio/kompletirao nasu vjeru.

Onda ne poznaješ dobro Kuran. Znaš li tko se favorizira u Kuranu, kao najbolji primjer ljudima?

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 00:28 

Mar-kan je napisao/la:
Zenicanin je napisao/la:
Mene kad bi neko pitao, "je li Allah bog"? Rekao bi, "jeste. (Tačka)". A nebi rekao "jesta, ali..."

Tko tvrdi da Krist jeste Bog, ali...?

Isus Krist jeste utjelovljeni Stvoritelj - Bog. Amen.
Griješiš, Krist je utjelovljeni Sin Božji, utjelovljena Božja Riječ (utjelovljenje), a sa Ocem i Duhom Svetim čini Sv. Trojstvo. Kad se krstiš krstiš se u ime Oca i Sina i Duha Svetog.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 00:29 

Rekao sam ti već, i ponovit cu se jos jednom i to je to. Svi prijašni narodi, uključuci i sinove izrailove (narod) koji su povjerovali u jednog jedinog Boga i koji su povjerovali i sljedili poslanika koji im je Bog poslan su bili muslimani (=predani jedinom Bogu).

Čim su odbijali bilo kojeg poslanika prestali su biti muslimani (=predani jedinom Bogu) i imali su zbog tog odbijanje nedostatak i prazninu u svom vjerovanju.
Kao da fali update na nekom kompjuteru.

Kako se sinovi izrailovi danas sami sebe i svoju vjeru zovu je nebitno.
U starom zavjet bog nije njihovu vjeru nazvao jevrejstvo niti su se poslanici u starom zavjeti nazvali jevrejskim vjernicima
Takodjer niti Isus nije sebe nazvao krscanom niti katolikom niti pravoslavcem u novom zavjetu. To je cista izmljotina ljudi.

Islam (=predavanja jedinom Bogu) i muslimani (=oni koji su predani jedino Bogu) imaju utemeljene direktno u Kur'anu jer i Bog tako naziva vjeru i vjernike.

A prevod Islama i muslimana se poklapa sa srzom ispravnog vjerovanja prijasnih sljedbenika poslanika.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 00:32 

dunno je napisao/la:
Zenicanin je napisao/la:
Pa čovjek je svakako, to je valjda neupitno za sve nas? Nije valjda vanzemaljac, životinja, biljka ili mrtvi predmet?
Barem je to jedna tačka u kojem se i muslimani, kršćani i ateisti slažu?

Rekao sam običan čovjek. Dakle, ne 'bogočovjek', ne 'poslanik', ne 'druga božanska osoba'...

Zenicanin je napisao/la:
A što se tiče da nije potrebna anketa.
Pa kako nije potrebna? Postavio sam temu da raspravljamo o tome ko je i sta je bio Isus/Isa, neka mir na njega. I da svi svoj stav i vjerovanjene odbranimo dokazima i argumentima, da bih nakraju barem neki možda došli do nekog zaključka.

Naše argumente i dokaze su svi pročitali na prošlim stranicama, a ako nisu onda se mogu vratiti i pročitati.

Sa tim pitanjem možemo doći do zaključka kakav stav zauzimaju forumaši poslje svega što smo ovjde pisali.
A to je da li vjeruju u jedno ili drugo, da li ih je ova tema možda potakla da dublje o tome razmišljao i istražuju, ili ih pak apsolutno ne interesuje i da im je svejedno.

Predviđam da bi u toj anketi kršćani unisono glasovali za jednu opciju, a muslimani za drugu.

Dakle, ishod je unaprijed određen i anketa bi bila samo prebrojavanje forumaša. Zato kažem da je besmislena.
Kršćanka sam i u toj anketi ne bih mogla glasati jer nigdje nije navedeno kršćansko vjerovanje u Isusa. Najvjerojatnije bi glasovali muslimani i ateisti. Pogledaj ponovno pitanja u anketi

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 00:33 

zalutala je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Tko tvrdi da Krist jeste Bog, ali...?

Isus Krist jeste utjelovljeni Stvoritelj - Bog. Amen.
Griješiš, Krist je utjelovljeni Sin Božji, utjelovljena Božja Riječ (utjelovljenje), a sa Ocem i Duhom Svetim čini Sv. Trojstvo. Kad se krstiš krstiš se u ime Oca i Sina i Duha Svetog.

Krist je i Mesija i Otkupitelj i Janje i Put i Istina i Život i itd itd. To ne mijenja činjenicu da je Bog Stvoritelj.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 00:42 

Mar-kan je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Krist je i Mesija i Otkupitelj i Janje i Put i Istina i Život i itd itd. To ne mijenja činjenicu da je Bog Stvoritelj.
APOSTOLSKO VJEROVANJE
Vjerujem u Boga,
Oca svemogućega,
Stvoritelja neba i zemlje.
I u Isusa Krista,
Sina njegova jedinoga,

Gospodina našega,
koji je začet po Duhu Svetom,
rođen od Marije Djevice,

mučen pod Poncijem Pilatom,
raspet umro i pokopan;
sašao nad pakao,
treći dan uskrsnuo od mrtvih;
uzašao na nebesa,
sjedi o desnu Boga Oca svemogućega;
odonud će doći suditi žive i mrtve.
Vjerujem u Duha Svetoga,
svetu Crkvu katoličku,
pćinstvo svetih,
oproštenje grijeha,
uskrsnuće tijela
i život vječni.

Amen. Malo pročitaj o Sv. Trojstvu,

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 00:51 

zalutala je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
APOSTOLSKO VJEROVANJE
Vjerujem u Boga,
Oca svemogućega,
Stvoritelja neba i zemlje.
I u Isusa Krista,
Sina njegova jedinoga,

Gospodina našega,
koji je začet po Duhu Svetom,
rođen od Marije Djevice,

mučen pod Poncijem Pilatom,
raspet umro i pokopan;
sašao nad pakao,
treći dan uskrsnuo od mrtvih;
uzašao na nebesa,
sjedi o desnu Boga Oca svemogućega;
odonud će doći suditi žive i mrtve.
Vjerujem u Duha Svetoga,
svetu Crkvu katoličku,
pćinstvo svetih,
oproštenje grijeha,
uskrsnuće tijela
i život vječni.

Amen. Malo pročitaj o Sv. Trojstvu,

Koji je tvoj stav? Krist je Bog ili ne?

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 00:54 

Kažem ja, trebate si vi prvo medjusobno dogovoriti sta vam je Isus/Isa, neka je mir na njega.
Prvi nikejski sabor 325. godine izgleda za to nije bio dovoljan.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 00:55 

Zenicanin je napisao/la:
Rekao sam ti već, i ponovit cu se jos jednom i to je to. Svi prijašni narodi, uključuci i sinove izrailove (narod) koji su povjerovali u jednog jedinog Boga i koji su povjerovali i sljedili poslanika koji im je Bog poslan su bili muslimani (=predani jedinom Bogu).

Čim su odbijali bilo kojeg poslanika prestali su biti muslimani (=predani jedinom Bogu) i imali su zbog tog odbijanje nedostatak i prazninu u svom vjerovanju.
Kao da fali update na nekom kompjuteru.

Kako se sinovi izrailovi danas sami sebe i svoju vjeru zovu je nebitno.
U starom zavjet bog nije njihovu vjeru nazvao jevrejstvo niti su se poslanici u starom zavjeti nazvali jevrejskim vjernicima
Takodjer niti Isus nije sebe nazvao krscanom niti katolikom niti pravoslavcem u novom zavjetu. To je cista izmljotina ljudi.

Islam (=predavanja jedinom Bogu) i muslimani (=oni koji su predani jedino Bogu) imaju utemeljene direktno u Kur'anu jer i Bog tako naziva vjeru i vjernike.

A prevod Islama i muslimana se poklapa sa srzom ispravnog vjerovanja prijasnih sljedbenika poslanika.
A to što ga je Ivan Krstitelj krstio na rijeci Jordan nema veze?

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 01:01 

Zenicanin je napisao/la:
Kažem ja, trebate si vi prvo medjusobno dogovoriti sta vam je Isus/Isa, neka je mir na njega.
Prvi nikejski sabor 325. godine izgleda za to nije bio dovoljan.

Imaš domaću zadaću. Tko se favorizira u Kuranu?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 737 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 30  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: