|
|
Stranica: 14/22.
|
[ 527 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 12 stu 2023, 22:52 |
|
|
divizija je napisao/la: oak je napisao/la: Da, ali uz bitnu razliku. Bog je Izraelcima obećao da će ih raspršiti po svijetu pa opet sabrati u Izraelu. Nakon ww2 su opet sabrani u Izrael.
i kad ih sabere da će oni sklopiti pakt s Antikristom i ustoličit ga u novom Hramu u Jeruzalemu: Na temelju Isusovih riječi upućenih židovima: „Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti“ (Iv 5, 34), oblikovalo se mišljenje da će vjerojatno oni Antikrista prihvatiti kao Mesiju. To mišljenje su podupirali mnogi autori. Dosta je citirati sv. Ireneja, sv. Hilarija, Sv. Grgura Nazijanskog, sv. Efema, sv. Ambrozija, sv. Anselma i druge. Dosta je citirati samo neke od autora: Sv. Jeronim: „ Gospodin govoreći židovima: „Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti“, govori o Antikristu. Nakon što nisu prepoznali istinu i odbacili Njega, povjerovat će laži i prihvatit će Antikrista“ (Epis. 151 ad Algas II, ques.II). Sv. Ivan Damašćanski: „Židovi su, dakle, odbacili Isusa Krista Sina Božjega, a naprotiv prihvatit će lažljivca koji će oholo sebi pripisivati božanstvo“ (De fide orth. IV, 27). židovsko sabiranje u Izraelu je nagovještaj vladavine Antikrista i njihova saveza s njime. I doista, otkad je Izrael stvoren, vladavina Antikrista je sve očitija u svijetu. Propada moral, vjera, obitelj i čovječnost, a istovremeno sustav koji uzrokuje sve to podupire i Izrael. Cilj Antikristov je da ga oni ustočiće u trećem Hramu kao voga Mesiju, što će se vjerojatno i ispuniti. Vrlo kratko sad...Hram je vec obnovljen.Na njemu stoji Al-aqsa. Ustolicenje je vec obavljeno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 11:55 |
|
|
divizija je napisao/la: oak je napisao/la: Da, ali uz bitnu razliku. Bog je Izraelcima obećao da će ih raspršiti po svijetu pa opet sabrati u Izraelu. Nakon ww2 su opet sabrani u Izrael.
i kad ih sabere da će oni sklopiti pakt s Antikristom i ustoličit ga u novom Hramu u Jeruzalemu: N a temelju Isusovih riječi upućenih židovima: „Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti“ (Iv 5, 34), oblikovalo se mišljenje da će vjerojatno oni Antikrista prihvatiti kao Mesiju. To mišljenje su podupirali mnogi autori. Dosta je citirati sv. Ireneja, sv. Hilarija, Sv. Grgura Nazijanskog, sv. Efema, sv. Ambrozija, sv. Anselma i druge. Dosta je citirati samo neke od autora: Sv. Jeronim: „ Gospodin govoreći židovima: „Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti“, govori o Antikristu. Nakon što nisu prepoznali istinu i odbacili Njega, povjerovat će laži i prihvatit će Antikrista“ (Epis. 151 ad Algas II, ques.II). Sv. Ivan Damašćanski: „Židovi su, dakle, odbacili Isusa Krista Sina Božjega, a naprotiv prihvatit će lažljivca koji će oholo sebi pripisivati božanstvo“ (De fide orth. IV, 27).židovsko sabiranje u Izraelu je nagovještaj vladavine Antikrista i njihova saveza s njime. I doista, otkad je Izrael stvoren, vladavina Antikrista je sve očitija u svijetu. Propada moral, vjera, obitelj i čovječnost, a istovremeno sustav koji uzrokuje sve to podupire i Izrael. Cilj Antikristov je da ga oni ustočiće u trećem Hramu kao voga Mesiju, što će se vjerojatno i ispuniti. Citirao si ovo: Autor: mons. A. Lemann, katedralni kanonik Liona i profesor teološkog fakulteta Naslov izvornika: L’Anticristo, Torino 1929. , ed. rid. Prijevod: prof. Martin Barbarić Imprimatur: can. F. Duvina, Torino 17. 1.1919. I najvjerojatnije "slučajno" zaboravio kopirati nastavak teksta 4.1. Prva vjerojatnost: Židovi će prihvatiti Antikrista kao Mesiju Na temelju Isusovih riječi upućenih židovima: „Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti“ (Iv 5, 34), oblikovalo se mišljenje da će vjerojatno oni Antikrista prihvatiti kao Mesiju. To mišljenje su podupirali mnogi autori. Dosta je citirati sv. Ireneja, sv. Hilarija, Sv. Grgura Nazijanskog, sv. Efema, sv. Ambrozija, sv. Anselma i druge. Dosta je citirati samo neke od autora: Sv. Jeronim: „ Gospodin govoreći židovima: „Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti“, govori o Antikristu. Nakon što nisu prepoznali istinu i odbacili Njega, povjerovat će laži i prihvatit će Antikrista“ (Epis. 151 ad Algas II, ques.II). Sv. Ivan Damašćanski: „Židovi su, dakle, odbacili Isusa Krista Sina Božjega, a naprotiv prihvatit će lažljivca koji će oholo sebi pripisivati božanstvo“ (De fide orth. IV, 27). Ova tvrdnja da će židovi, ali ne samo oni nego i sav preostali zavedeni svijet, prihvatiti Antikrista kao iščekivanog Mesiju je vjerojatna tvrdnja o Antikristu, a ne sigurna. Zašto? Sv. Toma Akvinski, oslanjajući se na sv. Ivana, primjećuje da su se poslije Krista već pojavili mnogi lažni Kristi i bili prihvaćeni. „Jer iziđoše na svijet mnogi zavodnici koji ne ispovijedaju Isusa Krista koji dolazi u tijelu. To je zavodnik i Antikrist“ (2 Iv 7); „Djeco, posljednji je čas! I, kako ste čuli, dolazi Antikrist. I sad su se već mnogi antikristi pojavili... Tko je lažac ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina“ (1 Iv 2, 18 i 22). Tako sv. Toma Akvinski smatra da se Isusove riječi: „Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti“ same po sebi ne odnose na Antikrista, nego na sve lažne Mesije i Kriste, pa ipak dodaje da se tekst vjerojatno može primijeniti i na samog Antikrista (Opusc. de Antich. I, 3). https://www.monfortanci.com/sites/defau ... ikrist.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 12:02 |
|
|
zalutala je napisao/la: Citirao si ovo: Autor: mons. A. Lemann, katedralni kanonik Liona i profesor teološkog fakulteta Naslov izvornika: L’Anticristo, Torino 1929. , ed. rid. Prijevod: prof. Martin Barbarić Imprimatur: can. F. Duvina, Torino 17. 1.1919. I najvjerojatnije "slučajno" zaboravio kopirati nastavak teksta 4.1. Prva vjerojatnost: Židovi će prihvatiti Antikrista kao Mesiju Na temelju Isusovih riječi upućenih židovima: „Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti“ (Iv 5, 34), oblikovalo se mišljenje da će vjerojatno oni Antikrista prihvatiti kao Mesiju. To mišljenje su podupirali mnogi autori. Dosta je citirati sv. Ireneja, sv. Hilarija, Sv. Grgura Nazijanskog, sv. Efema, sv. Ambrozija, sv. Anselma i druge. Dosta je citirati samo neke od autora: Sv. Jeronim: „ Gospodin govoreći židovima: „Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti“, govori o Antikristu. Nakon što nisu prepoznali istinu i odbacili Njega, povjerovat će laži i prihvatit će Antikrista“ (Epis. 151 ad Algas II, ques.II). Sv. Ivan Damašćanski: „Židovi su, dakle, odbacili Isusa Krista Sina Božjega, a naprotiv prihvatit će lažljivca koji će oholo sebi pripisivati božanstvo“ (De fide orth. IV, 27). Ova tvrdnja da će židovi, ali ne samo oni nego i sav preostali zavedeni svijet, prihvatiti Antikrista kao iščekivanog Mesiju je vjerojatna tvrdnja o Antikristu, a ne sigurna. Zašto? Sv. Toma Akvinski, oslanjajući se na sv. Ivana, primjećuje da su se poslije Krista već pojavili mnogi lažni Kristi i bili prihvaćeni. „Jer iziđoše na svijet mnogi zavodnici koji ne ispovijedaju Isusa Krista koji dolazi u tijelu. To je zavodnik i Antikrist“ (2 Iv 7); „Djeco, posljednji je čas! I, kako ste čuli, dolazi Antikrist. I sad su se već mnogi antikristi pojavili... Tko je lažac ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina“ (1 Iv 2, 18 i 22). Tako sv. Toma Akvinski smatra da se Isusove riječi: „Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti“ same po sebi ne odnose na Antikrista, nego na sve lažne Mesije i Kriste, pa ipak dodaje da se tekst vjerojatno može primijeniti i na samog Antikrista (Opusc. de Antich. I, 3). https://www.monfortanci.com/sites/defau ... ikrist.pdfne vidim koja je poanta citiranja linka koji sam i sam postavio i citirao?
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 12:06 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: Vrlo kratko sad...Hram je vec obnovljen.Na njemu stoji Al-aqsa. Ustolicenje je vec obavljeno. ne, nije. to nije židovski Hram u kojem se obnavlja prinošenje žrtava za oprost grijeha. čitava blasfemija oko Hrama je u tome što on negira Kristovu žrtvu. kad je Isus umirao hramska zavjesa je pukla, i Hram je razoren nakon toga, jer je drugi Hram imao za svrhu prinošenje žrtava pomirnica za grijehe naroda. Kristovom žrtvom ta praksa je dokinuta i zato je Bog dao da se Hram uništi. Jedina žrtva nakon toga je Euharistija. Obnova Hrama radi prinošenja žrtava je pljuvanje po Isusovoj muci Također, antikrist ima uspostaviti globalnu vladavinu i sklopiti SAVEZ S IZRAELOM. Muslimani nisu ni jedno ni drugo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 12:11 |
|
|
divizija je napisao/la: zalutala je napisao/la: Citirao si ovo: Autor: mons. A. Lemann, katedralni kanonik Liona i profesor teološkog fakulteta Naslov izvornika: L’Anticristo, Torino 1929. , ed. rid. Prijevod: prof. Martin Barbarić Imprimatur: can. F. Duvina, Torino 17. 1.1919. I najvjerojatnije "slučajno" zaboravio kopirati nastavak teksta 4.1. Prva vjerojatnost: Židovi će prihvatiti Antikrista kao Mesiju Na temelju Isusovih riječi upućenih židovima: „Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti“ (Iv 5, 34), oblikovalo se mišljenje da će vjerojatno oni Antikrista prihvatiti kao Mesiju. To mišljenje su podupirali mnogi autori. Dosta je citirati sv. Ireneja, sv. Hilarija, Sv. Grgura Nazijanskog, sv. Efema, sv. Ambrozija, sv. Anselma i druge. Dosta je citirati samo neke od autora: Sv. Jeronim: „ Gospodin govoreći židovima: „Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti“, govori o Antikristu. Nakon što nisu prepoznali istinu i odbacili Njega, povjerovat će laži i prihvatit će Antikrista“ (Epis. 151 ad Algas II, ques.II). Sv. Ivan Damašćanski: „Židovi su, dakle, odbacili Isusa Krista Sina Božjega, a naprotiv prihvatit će lažljivca koji će oholo sebi pripisivati božanstvo“ (De fide orth. IV, 27). Ova tvrdnja da će židovi, ali ne samo oni nego i sav preostali zavedeni svijet, prihvatiti Antikrista kao iščekivanog Mesiju je vjerojatna tvrdnja o Antikristu, a ne sigurna. Zašto? Sv. Toma Akvinski, oslanjajući se na sv. Ivana, primjećuje da su se poslije Krista već pojavili mnogi lažni Kristi i bili prihvaćeni. „Jer iziđoše na svijet mnogi zavodnici koji ne ispovijedaju Isusa Krista koji dolazi u tijelu. To je zavodnik i Antikrist“ (2 Iv 7); „Djeco, posljednji je čas! I, kako ste čuli, dolazi Antikrist. I sad su se već mnogi antikristi pojavili... Tko je lažac ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina“ (1 Iv 2, 18 i 22). Tako sv. Toma Akvinski smatra da se Isusove riječi: „Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti“ same po sebi ne odnose na Antikrista, nego na sve lažne Mesije i Kriste, pa ipak dodaje da se tekst vjerojatno može primijeniti i na samog Antikrista (Opusc. de Antich. I, 3). https://www.monfortanci.com/sites/defau ... ikrist.pdfne vidim koja je poanta citiranja linka koji sam i sam postavio i citirao? Poanta je u tome da nisi postavio link na tekst. I u tome da se nastavak teksta bitno razlikuje od onog u tvome postu. Ova tvrdnja da će židovi, ali ne samo oni nego i sav preostali zavedeni svijet, prihvatiti Antikrista kao iščekivanog Mesiju je vjerojatna tvrdnja o Antikristu, a ne sigurna. Zašto? Sv. Toma Akvinski, oslanjajući se na sv. Ivana, primjećuje da su se poslije Krista već pojavili mnogi lažni Kristi i bili prihvaćeni. „Jer iziđoše na svijet mnogi zavodnici koji ne ispovijedaju Isusa Krista koji dolazi u tijelu. To je zavodnik i Antikrist“ (2 Iv 7); „Djeco, posljednji je čas! I, kako ste čuli, dolazi Antikrist. I sad su se već mnogi antikristi pojavili... Tko je lažac ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina“ (1 Iv 2, 18 i 22). Tako sv. Toma Akvinski smatra da se Isusove riječi: „Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti“ same po sebi ne odnose na Antikrista, nego na sve lažne Mesije i Kriste, pa ipak dodaje da se tekst vjerojatno može primijeniti i na samog Antikrista (Opusc. de Antich. I, 3). A ti, ili možda netko drugi(ako si kopirao od nekoga) piše/š ovo: židovsko sabiranje u Izraelu je nagovještaj vladavine Antikrista i njihova saveza s njime. I doista, otkad je Izrael stvoren, vladavina Antikrista je sve očitija u svijetu. Propada moral, vjera, obitelj i čovječnost, a istovremeno sustav koji uzrokuje sve to podupire i Izrael. Cilj Antikristov je da ga oni ustočiće u trećem Hramu kao voga Mesiju, što će se vjerojatno i ispuniti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 12:21 |
|
|
Zanimljiva mi je ta podjela unutar kršćanstva u vezi Židova. Jedna strana ih glorificira, druga strana doslovno smatra sotonistima. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 14:07 |
|
|
dunno je napisao/la: Zanimljiva mi je ta podjela unutar kršćanstva u vezi Židova. Jedna strana ih glorificira, druga strana doslovno smatra sotonistima.  tu se zapravo ne radi o nikakvoj podijeli. čitavo kršćanstvo od svoga postanka, svi svetci, apostoli, teolozi, sam novi zavjet, zapravo i Isus osobno, jasno i nedvosmisleno osuđuju Židove koji ga ne prihvaćaju kao Mesiju i proriču im patnju i prokletstva zbog toga. Obožavanje nevjernih Židova je fenomen unutar američkog evangeličkog mcdonalds kršćanstva, koje je isto tako u Bibliji nalazilo razloge za etničko čiščenje Indijanaca, za robovlasništvo i rasizam, za glorificiranje oružja i nasilja itd....a sve uvijek u kontekstu geopolitičkih interesa SADa. veći je fenomen kako ljudi koji ne pripadaju tim sektama ne poznaju što NJIHOVA religija o tome govori. Ali to je općenito fenomen zamiranja vjere na Zapadu, pa ona em je sve slabija, em je sve više iskrivljena, to je slično ko što u Njemačkoj službena katolička hijerarhija promovira LBGT ideologiju ili kako recimo švedski "lutarani" uklanjaju križeve iz svojih crkava da ne uvrijede muslimane.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kronos
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 14:23 |
|
|
divizija je napisao/la: dunno je napisao/la: Zanimljiva mi je ta podjela unutar kršćanstva u vezi Židova. Jedna strana ih glorificira, druga strana doslovno smatra sotonistima.  tu se zapravo ne radi o nikakvoj podijeli. čitavo kršćanstvo od svoga postanka, svi svetci, apostoli, teolozi, sam novi zavjet, zapravo i Isus osobno, jasno i nedvosmisleno osuđuju Židove koji ga ne prihvaćaju kao Mesiju i proriču im patnju i prokletstva zbog toga. Obožavanje nevjernih Židova je fenomen unutar američkog evangeličkog mcdonalds kršćanstva, koje je isto tako u Bibliji nalazilo razloge za etničko čiščenje Indijanaca, za robovlasništvo i rasizam, za glorificiranje oružja i nasilja itd....a sve uvijek u kontekstu geopolitičkih interesa SADa. veći je fenomen kako ljudi koji ne pripadaju tim sektama ne poznaju što NJIHOVA religija o tome govori. Ali to je općenito fenomen zamiranja vjere na Zapadu, pa ona em je sve slabija, em je sve više iskrivljena, to je slično ko što u Njemačkoj službena katolička hijerarhija promovira LBGT ideologiju ili kako recimo švedski "lutarani" uklanjaju križeve iz svojih crkava da ne uvrijede muslimane.Previše si gluposti nadrobio, niti imaš pojma o povijesti uvezi toga a uz to još širiš debilne teorije zavjere, da te dragi bog sačuva. Kršćanstvo se neprestano mijenjalo više od 1700 godina, a vjera je obično bila sekundarna, sve se svodilo na politiku i održavanje vlasti.
_________________ Živjela naša sveta Hrvatska! Gubici Rusije i Ukrajine su 1:4. [str. 85]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 14:29 |
|
|
divizija je napisao/la: dunno je napisao/la: Zanimljiva mi je ta podjela unutar kršćanstva u vezi Židova. Jedna strana ih glorificira, druga strana doslovno smatra sotonistima.  tu se zapravo ne radi o nikakvoj podijeli. čitavo kršćanstvo od svoga postanka, svi svetci, apostoli, teolozi, sam novi zavjet, zapravo i Isus osobno, jasno i nedvosmisleno osuđuju Židove koji ga ne prihvaćaju kao Mesiju i proriču im patnju i prokletstva zbog toga. Obožavanje nevjernih Židova je fenomen unutar američkog evangeličkog mcdonalds kršćanstva, koje je isto tako u Bibliji nalazilo razloge za etničko čiščenje Indijanaca, za robovlasništvo i rasizam, za glorificiranje oružja i nasilja itd....a sve uvijek u kontekstu geopolitičkih interesa SADa. veći je fenomen kako ljudi koji ne pripadaju tim sektama ne poznaju što NJIHOVA religija o tome govori. Ali to je općenito fenomen zamiranja vjere na Zapadu, pa ona em je sve slabija, em je sve više iskrivljena, to je slično ko što u Njemačkoj službena katolička hijerarhija promovira LBGT ideologiju ili kako recimo švedski "lutarani" uklanjaju križeve iz svojih crkava da ne uvrijede muslimane. Jesi li katolik?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 15:52 |
|
|
Sotonistički ritual u Franjevačkoj prije par godina: https://bljesak.info/kultura/vjera/most ... aru/113551 Šalu na stranu, ovo što @divizija govori nije neutemeljeno iz katoličke perspektive. KC je tek na II. vat. koncilu radikalno promijenila svoj odnos prema židovima, dotad ih je gledala u prilično negativnom svjetlu. Kronos je napisao/la: Kršćanstvo se neprestano mijenjalo više od 1700 godina, a vjera je obično bila sekundarna, sve se svodilo na politiku i održavanje vlasti.
To je jasno ko dan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 16:58 |
|
|
divizija je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Vrlo kratko sad...Hram je vec obnovljen.Na njemu stoji Al-aqsa. Ustolicenje je vec obavljeno. ne, nije. to nije židovski Hram u kojem se obnavlja prinošenje žrtava za oprost grijeha. čitava blasfemija oko Hrama je u tome što on negira Kristovu žrtvu. kad je Isus umirao hramska zavjesa je pukla, i Hram je razoren nakon toga, jer je drugi Hram imao za svrhu prinošenje žrtava pomirnica za grijehe naroda. Kristovom žrtvom ta praksa je dokinuta i zato je Bog dao da se Hram uništi. Jedina žrtva nakon toga je Euharistija. Obnova Hrama radi prinošenja žrtava je pljuvanje po Isusovoj muci Također, antikrist ima uspostaviti globalnu vladavinu i sklopiti SAVEZ S IZRAELOM. Muslimani nisu ni jedno ni drugo. To jest židovski hram i njihovo sveto mjesto. Nije mi jasno o čemu su muslimani razmišljali kad su se nakalemili protuprirodno na temelje razrušenog hrama.Poslušali antikrista? Židovi su izabrani Božji narod. Njima se Bog objavio. Oni su ponijeli dah vjere kojeg imamo i danas. Izabrani su bili jer su čvrst, postojan narod, bez straha. Isus je bio Židov. Bog nikad nije i neće zaboraviti Židove. Patnja židovskog naroda je neizmjerna kroz povijest. Ali da nije bilo holokausta nikad ne bi imali državu. Vidiš da Bog uvijek okrene na dobro. Židovi trpe teror i zadnjih 75 g. Morali su pokriti svoje nebo željeznom kupolom da bi preživjeli osvajačke ratove,svakodnevno raketiranje. Do sad ni kamen na kamenu ne bi ostao da nisu zaštitili svoje nebo. I u tom vidim Božju ruku zaštite. Isus nije došao ukinuti Stari Zavjet već ga ispuniti. Znači sva obećanja židovskom narodu od Boga i dalje stoje. Jer, Bog je postojan. Židovi i danas ipak žive unatoč svim progonima.Rade. Stvaraju. To muslimani ne mogu shvatiti. U savez između Boga i Židova muslimanskim vjernicima se nije dobro miješati. Oni to znaju i zato mrze Židove. Ne bi li oteli to prvenstvo. Kako to oteti iz Božje ruke a čovjek u isto vrijeme ima svoje prvorođeno dijete kojemu to pravo štiti? Možeš li danas ubiti nečije prvorođeno dijete i sam se roditelju predstaviti kao njegov prvorođenac? To je izgleda promašena logika samo u muslimana. Nego...odnesite Al aqsu u Tursku. Tamo joj je prikladnije mjesto.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 17:36 |
|
|
dunno je napisao/la: Sotonistički ritual u Franjevačkoj prije par godina: https://bljesak.info/kultura/vjera/most ... aru/113551 Šalu na stranu, ovo što @divizija govori nije neutemeljeno iz katoličke perspektive. KC je tek na II. vat. koncilu radikalno promijenila svoj odnos prema židovima, dotad ih je gledala u prilično negativnom svjetlu. Kronos je napisao/la: Kršćanstvo se neprestano mijenjalo više od 1700 godina, a vjera je obično bila sekundarna, sve se svodilo na politiku i održavanje vlasti.
To je jasno ko dan. Divizija se nije izjasnio što je. Ti kao ateist znaš za Vatikanski koncil, da je divizija katolik znao bi i on. Nadalje divizija tvrdi da svi sveci, apostoli, crkveni oci itd. osuđuju Židove i proriču im patnju zbog toga(tako nešto je citirat ću Kronosa  nadrobio), a na samom Vatikanskom koncilu se pozivaju na Sv. Pavla. Nemam vremena pretraživati na koje se sve svece i apostole pozivaju na Vatikanskom koncilu, pa ću samo citirati dosta svećenika, među ostalim i svog župnika; koji kažu: Židovi su naša starija braća. Osobno sam to čula, pa ako već moram birati tko je kompetentan govoriti o KC između divizije i svog župnika, biram župnika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 17:39 |
|
|
zalutala je napisao/la: dunno je napisao/la: Sotonistički ritual u Franjevačkoj prije par godina: https://bljesak.info/kultura/vjera/most ... aru/113551 Šalu na stranu, ovo što @divizija govori nije neutemeljeno iz katoličke perspektive. KC je tek na II. vat. koncilu radikalno promijenila svoj odnos prema židovima, dotad ih je gledala u prilično negativnom svjetlu. To je jasno ko dan. Divizija se nije izjasnio što je. Ti kao ateist znaš za Vatikanski koncil, da je divizija katolik znao bi i on. Nadalje divizija tvrdi da svi sveci, apostoli, crkveni oci itd. osuđuju Židove i proriču im patnju zbog toga(tako nešto je citirat ću Kronosa  nadrobio), a na samom Vatikanskom koncilu se pozivaju na Sv. Pavla. Nemam vremena pretraživati na koje se sve svece i apostole pozivaju na Vatikanskom koncilu, pa ću samo citirati dosta svećenika, među ostalim i svog župnika; koji kažu: Židovi su naša starija braća. Osobno sam to čula, pa ako već moram birati tko je kompetentan govoriti o KC između divizije i svog župnika, biram župnika. Naravno... Ja biram srce. Ono je uz Židove.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 18:26 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: zalutala je napisao/la: Divizija se nije izjasnio što je. Ti kao ateist znaš za Vatikanski koncil, da je divizija katolik znao bi i on. Nadalje divizija tvrdi da svi sveci, apostoli, crkveni oci itd. osuđuju Židove i proriču im patnju zbog toga(tako nešto je citirat ću Kronosa  nadrobio), a na samom Vatikanskom koncilu se pozivaju na Sv. Pavla. Nemam vremena pretraživati na koje se sve svece i apostole pozivaju na Vatikanskom koncilu, pa ću samo citirati dosta svećenika, među ostalim i svog župnika; koji kažu: Židovi su naša starija braća. Osobno sam to čula, pa ako već moram birati tko je kompetentan govoriti o KC između divizije i svog župnika, biram župnika. Naravno... Ja biram srce. Ono je uz Židove. Ja biram B. Havela. Ipak je stručniji od mog srca i poznaje povijest Izraela i situaciju na BI. https://www.youtube.com/watch?v=t1mkIpUI31U
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 18:37 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: To jest židovski hram i njihovo sveto mjesto. Nije mi jasno o čemu su muslimani razmišljali kad su se nakalemili protuprirodno na temelje razrušenog hrama.Poslušali antikrista? Židovi su izabrani Božji narod. Njima se Bog objavio. Oni su ponijeli dah vjere kojeg imamo i danas. Izabrani su bili jer su čvrst, postojan narod, bez straha.
Isus je bio Židov.
Bog nikad nije i neće zaboraviti Židove. Patnja židovskog naroda je neizmjerna kroz povijest. Ali da nije bilo holokausta nikad ne bi imali državu. Vidiš da Bog uvijek okrene na dobro. Židovi trpe teror i zadnjih 75 g. Morali su pokriti svoje nebo željeznom kupolom da bi preživjeli osvajačke ratove,svakodnevno raketiranje. Do sad ni kamen na kamenu ne bi ostao da nisu zaštitili svoje nebo. I u tom vidim Božju ruku zaštite. Isus nije došao ukinuti Stari Zavjet već ga ispuniti. Znači sva obećanja židovskom narodu od Boga i dalje stoje. Jer, Bog je postojan. Židovi i danas ipak žive unatoč svim progonima.Rade. Stvaraju.
To muslimani ne mogu shvatiti. U savez između Boga i Židova muslimanskim vjernicima se nije dobro miješati. Oni to znaju i zato mrze Židove. Ne bi li oteli to prvenstvo. Kako to oteti iz Božje ruke a čovjek u isto vrijeme ima svoje prvorođeno dijete kojemu to pravo štiti? Možeš li danas ubiti nečije prvorođeno dijete i sam se roditelju predstaviti kao njegov prvorođenac? To je izgleda promašena logika samo u muslimana.
Nego...odnesite Al aqsu u Tursku. Tamo joj je prikladnije mjesto. Ako si kršćanin, onda bi trebao znati da Židovi nisu izabrani narod jer si raskinuli savez sklopljen s Bogom, kad su odbacili Mesiju. Još stari zavjet jasno govori o PROKELTSTVIMA oje će ih zadesiti ako raskinu savez: 6 Ali ako me ostavite, vi i vaši sinovi, ako ne budete držali mojih zapovijedi i zakona koje sam vam dao, ako se okrenete bogovima i budete im služili i klanjali im se, 7 tada ću istrijebiti Izraela iz zemlje koju sam mu dao; ovaj ću dom, koji sam posvetio svome imenu, odbaciti od sebe, i Izrael će biti poruga i podsmijeh svim narodima. 8 Ovaj je dom uzvišen, ali svi koji budu uza nj prolazili bit će zaprepašteni; zviždat će i govoriti: ‘Zašto je Jahve tako učinio s ovom zemljom i s ovim domom?’ 9 A reći će im se: ‘Jer su ostavili Jahvu, Boga svoga, koji je izveo oce njihove iz Egipta, a priklonili se drugim bogovima, častili ih i služili im, zato je Jahve pustio na njih sva ova zla.’« »Ali ako ne budeš slušao glasa Jahve, Boga svoga, ne držeći i ne vršeći svih njegovih zapovijedi i svih njegovih zakona što ti ih danas naređujem, sva će ova prokletstva doći na te i stići će te: 16 Proklet ćeš biti u gradu, proklet u polju. 17 Proklet će biti koš tvoj i naćve tvoje. 18 Proklet će biti plod utrobe tvoje i rod zemlje tvoje, mlad krava tvojih i priraštaj stada tvoga. 19 Proklet ćeš biti kad ulaziš, proklet kad izlaziš. 20 Jahve će na te puštati prokletstvo, zabunu i kletvu u svemu na što pružiš ruku svoju da uradiš, sve dok ne budeš satrt i brzo ne propadneš zbog zloće svojih djela kojima si me napustio. 21 Kugu će Jahve za te privezati dok te ne nestane sa zemlje u koju ideš da je zaposjedneš. 22 Jahve će te udariti sušicom, groznicom, upalom, žegom i sušom, medljikom i snijeti; to će te goniti dok te ne nestane. 23 Nebesa nad tvojom glavom postat će mjedena, a tlo pod tvojim nogama postat će gvozdeno. 24 Kišu tvoje zemlje Jahve će pretvarati u pijesak i prašinu da na te pada s nebesa dok te ne uništi. 25 Jahve će od tebe učiniti pobijeđenoga pred tvojim neprijateljima; jednim ćeš putem prema njima izlaziti, a na sedam putova bježat ćeš ispred njih. Strašilo ćeš postati za sva zemaljska kraljevstva. 26 I mrtvo tijelo tvoje postat će hranom svim pticama nebeskim i svoj zvjeradi zemaljskoj. Nikoga neće biti da ih plaši. 27 Jahve će te udarati egipatskim prištevima, čirevima, krastama i svrabom, od kojih se nećeš moći izliječiti. 28 Jahve će te udarati bjesnilom, sljepoćom i ludilom; 29 u po bijela dana tumarat ćeš kao što tumara slijepac po mraku; nećeš imati uspjeha u svojim pothvatima; sve vrijeme svoje bit ćeš izrabljivan i pljačkan, a neće biti nikoga da te spasi. 30 Sa ženom ćeš se zaručivati, ali će je drugi posjedovati. Kuću ćeš graditi, ali u njoj nećeš stanovati. Vinograd ćeš zasađivati, ali ga nećeš brati. 31 Tvoga će vola na tvoje oči zaklati, ali ti od njega nećeš jesti; tvoga će magarca ispred tebe otimati, ali ti ga neće vraćati; stado će tvoje neprijatelju tvome predavati, a neće biti nikoga da ti pritekne u pomoć. 32 Sinovi tvoji i kćeri tvoje bit će predavani drugome narodu. Oči će tvoje svaki dan kapati gledajući za njima, ali ruka tvoja neće moći ništa. 33 Narod koji i ne poznaješ jest će plod sa zemlje tvoje i svu muku tvoju, dok ćeš ti sve vrijeme svoje biti izrabljivan i gažen. 34 Ludovat ćeš od prizora što će ih oči tvoje gledati. 35 Jahve će te udarati ljutim prištevima po koljenima i po stegnima – od stopala nogu tvojih do tjemena na glavi tvojoj – od kojih se nećeš moći izliječiti. 36 Jahve će odvesti i tebe i tvoga kralja, koga budeš postavio nad sobom, među narod nepoznat i tebi i tvojim ocima te ćeš ondje iskazivati štovanje drugim bogovima, drvenim i kamenim. 37 Bit ćeš na zgražanje, porugu i ruglo svim narodima među koje te Jahve odvede. 38 Mnogo ćeš sjemena bacati u polje, ali ćeš malo žeti jer će ti urod skakavci ogolijevati. 39 Vinograde ćeš saditi i obrađivati, ali vina nećeš piti niti ćeš što brati jer će ih crv izjedati. 40 Imat ćeš masline po svemu svome području, ali se uljem nećeš mazati jer će ti masline opadati. 41 Sinove ćeš i kćeri rađati, ali tvoji neće biti jer će u sužanjstvo odlaziti. 42 Sva tvoja stabla i rod sa zemlje tvoje postat će plijenom kukaca. 43 Došljak koji bude u sredini tvojoj uzdizat će se nada te, a ti ćeš padati sve niže i niže. 44 On će uzaimati tebi, a ne ti njemu; on će biti glava, a ti rep. 45 Sva će te ova prokletstva snalaziti, progoniti i doseći dok te ne unište, jer nisi slušao glasa Jahve, Boga svoga, ni držao zapovijedi njegovih i zakona njegovih koje ti je dao. 46 Ona će služiti za čudesni znak na tebi i tvome potomstvu zauvijek. 47 Budući da nisi htio služiti Jahvi, Bogu svome, vesela i radosna srca zbog obilja svega, 48 služit ćeš neprijatelju svome, koga će Jahve poslati na te, u gladu i žeđi, golotinji i oskudici svakoj. Na tvoju će šiju navaljivati jaram od gvožđa dok te ne satre. 49 Jahve će iz daljine, s kraja zemlje, dovesti na te narod koji će sletjeti kao orao. Bit će to narod kojemu jezika nećeš razumjeti; 50 narod bezdušan, koji neće pokazivati obzira prema starima ni smilovanja prema mladima. 51 On će ti jesti mlado od tvoga blaga i rod tvoje njive dok te ne uništi; neće ti ostavljati ni žita, ni vina, ni ulja, ni mlado od krave, ni priraštaj od stada, sve dok te ne upropasti. 52 Opsjedat će te u svim tvojim gradovima širom zemlje tvoje dok ne obori visoke i utvrđene bedeme u koje si polagao nadu svoju; opsjednut će te u svim gradovima tvojim širom zemlje tvoje koju ti dadne Jahve, Bog tvoj. 53 U tjeskobi i jadu, kojima će te neprijatelj tvoj pritisnuti, jest ćeš plod utrobe svoje – meso sinova svojih i kćeri svojih koje ti dadne Jahve, Bog tvoj. 54 Čovjek najnježniji i najmekši u tebe zlobnim će okom gledati na vlastitog brata, ženu u svome naručju i djecu svoju što mu preostanu, 55 ne hoteći ni s jednim od njih dijeliti mesa sinova svojih koje bude jeo, jer zbog tjeskobe i jada, kojima će te neprijatelj tvoj pritiskati po svim gradovima tvojim, drugo mu neće preostajati. 56 I žena najnježnija i najmekša što bude u tebe – toliko nježna i tankoćutna da se ne usuđuje spustiti stopala na zemlju – zlobnim će okom gledati na muža u svome naručju, i na sina svoga, i na kćer svoju, 57 i na posteljicu svoju što joj iziđe između nogu, i na djecu što ih ima roditi, jer će ih potajno jesti, oskudna u svemu, zbog nevolje i jada kojim će te neprijatelj tvoj pritisnuti po svim gradovima tvojim. 58 Ako ne budeš držao i vršio riječi ovoga Zakona što su napisane u ovoj knjizi, ne poštujući ovo slavno i strašno Ime – Jahvu, Boga svoga – 59 Jahve će tebe i tvoje potomstvo teško ošinuti velikim i dugotrajnim bičevima, pogubnim i dugim bolestima. 60 Pustit će na te sva zla egipatska kojih si se plašio, i ona će se prilijepiti za te. 61 A i svaku drugu bolest i bič, koji nije naveden u knjizi ovoga Zakona, Jahve će na te puštati dok te ne uništi. 62 Ostat će vas samo malo, vas što brojni bijaste kao zvijezde nebeske, a sve zato što nisi slušao glasa Jahve, Boga svoga. 63 Kako se Jahve nad vama radovao usrećujući vas i množeći, tako će se Jahve radovati nad vama rušeći vas i uništavajući da se iskorijenite sa zemlje u koju idete da je zaposjednete. 64 Jahve će vas razbacati po svim narodima, s kraja na kraj zemlje; ondje ćeš iskazivati štovanje drugim bogovima: drvenim i kamenim – koji su bili nepoznati i tebi i tvojim ocima. 65 Ali među tim narodima nećeš imati mira; ni tvome stopalu neće biti počivališta, nego će ti ondje Jahve dati srce uznemireno, oči utonule, dušu tjeskobnu. 66 Život tvoj visjet će o niti; bojat ćeš se i danju i noću i nećeš biti siguran za život svoj. 67 U strahu koji će ti stezati srce i od prizora što će ga oči tvoje gledati, jutrom ćeš govoriti: ‘Oh, da je već večer!’ a navečer ćeš govoriti: ‘Oh, da je već jutro!’ 68 U Egipat će te na galijama natrag odvesti Jahve putem za koji sam ti rekao da ga više ne smiješ vidjeti. Ondje ćete se vi sami prodavati svojim neprijateljima za robove i ropkinje, ali neće biti kupca.«Sva patnja Židova zadnjih 2000 godina je posljedica njihovog raskidanja saveza s Bogom nakon što su ubili i odbacili Mesiju. Isus je bio Židov, ali nije bio Talmudist. Talmudizam je hereza i blasfemija nastala nakon što su Židovi raskinuli savez s Bogom i ubili poslanog im Mesiju uz povike "krv njegova na nas i na djecu našu". Muslimani su tu nebitni, oni su samo objekt u čitavoj priči. Židovi su subjekt. Mogu oni i razoriti Al-aksu, to je nebitno, ali ako uspostave Hram da bi u njemu prinosili žrtve, ponovno će pljunuti na Isusovu žrtvu i ponovno će doživjeti istu kataklizmu kakva im je prorečena u starom i novom zavjetu, i kakva im se već desila prije 2000 godina kad su odbacili otkupiteljsku milost Kristove žrtve. Svaki put kad su Židovi prekinuli savez, Hram je uništen, a oni rastjerani. Prvi Hram, zbog idolatrije, su uništili Babilonci (i oni su bili samo objekt, kao muslimani danas) i tada su zauvijek izgubili kovčeg saveza. Drug Hram, zbog odbacivanja Mesije, su uništili Rimljani (opet objekt) i opet rastjerali Židove. Sagrade li treći Hram, tamo će biti ustoličen Antikrist i tada će doživjeti najgore progonstvo IKAD.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 18:43 |
|
|
zalutala je napisao/la: Divizija se nije izjasnio što je. Ti kao ateist znaš za Vatikanski koncil, da je divizija katolik znao bi i on. Nadalje divizija tvrdi da svi sveci, apostoli, crkveni oci itd. osuđuju Židove i proriču im patnju zbog toga(tako nešto je citirat ću Kronosa  nadrobio), a na samom Vatikanskom koncilu se pozivaju na Sv. Pavla. Nemam vremena pretraživati na koje se sve svece i apostole pozivaju na Vatikanskom koncilu, pa ću samo citirati dosta svećenika, među ostalim i svog župnika; koji kažu: Židovi su naša starija braća. Osobno sam to čula, pa ako već moram birati tko je kompetentan govoriti o KC između divizije i svog župnika, biram župnika. a da tvoj župnik malo konzultira svetce, apostole, pape, ISUSA i sl.? https://www.youtube.com/watch?v=-sfjokEF6I8&t=2031skršćanski cionizam je blasfemična hereza, to ne govorim ja, nego mnogo veći autoriteti do mene: https://www.youtube.com/watch?v=AlRjFBSNy1M&t=4sPAPA Pio X. govori isto: We cannot prevent the Jews from going to Jerusalem—but we could never sanction it. The soil of Jerusalem, if it was not always sacred, has been sanctified by the life of Jesus Christ. As the head of the Church I cannot tell you anything different. The Jews have not recognized our Lord, therefore we cannot recognize the Jewish people. There are two possibilities. Either the Jews will cling to their faith and continue to await the Messiah who, for us, has already appeared. In that case they will be denying the divinity of Jesus and we cannot help them. Or else they will go there without any religion, and then we can be even less favorable to them.
"The Jewish religion was the foundation of our own; but it was superseded by the teachings of Christ, and we cannot concede it any further validity. The Jews, who ought to have been the first to acknowledge Jesus Christ, have not done so to this day."Sveti Pavao govori ISTO TO, kako ti je lijepo objašnjeno u gornjim videima. Dapače, Sveti Pavao govori jasno kako je Bog sebi ostavio izabrani ostatak, tj. one Židove koji su prihvatili Isusa, ukljućujući njega samog. Milijuni Židova kroz povijest su prihvatili Isusa - ONI su izabrani narod. Talmudisti su oni na koje se imaju sručiti prokletstva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 18:49 |
|
|
zalutala je napisao/la: Jesi li katolik?
naravno. pa postoji razog zašto citiram pape, apostole, biskupe, svetce, crkvene oce itd... iako napominjem, i pravoslavlje i protestantizam povijesno imaju istu teologiju. Tek u novije doba dio protestatnkih manijaka koji podržavaju sv ratove ovog svijeta i misle da mogu time ubrzati Armagedon podupire i cionizam. T su općenito heretičke sekte, ovo je samo još jedan dodatak. Tzv. mcdonalds kršćanstvo. novi zajvet, kao i stari, je o malo čemu toliko jasan kao o posljedicama raskidanja saveza s Bogom i odbacivanja Krista za Židove.kao što i 2000. godina njihove povijesti tome jasno svjedoče. a uspostava Izraela u vremenima kad Antikrist sve jasnije dominira svijetom je samo potvrda proročanstava da će Židovi u posljednja vremena biti sabrani u Svetoj Zemlji, i da ć u Hramu ustoličit Antikrista za svog Mesiju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 18:58 |
|
|
divizija je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: To jest židovski hram i njihovo sveto mjesto. Nije mi jasno o čemu su muslimani razmišljali kad su se nakalemili protuprirodno na temelje razrušenog hrama.Poslušali antikrista? Židovi su izabrani Božji narod. Njima se Bog objavio. Oni su ponijeli dah vjere kojeg imamo i danas. Izabrani su bili jer su čvrst, postojan narod, bez straha.
Isus je bio Židov.
Bog nikad nije i neće zaboraviti Židove. Patnja židovskog naroda je neizmjerna kroz povijest. Ali da nije bilo holokausta nikad ne bi imali državu. Vidiš da Bog uvijek okrene na dobro. Židovi trpe teror i zadnjih 75 g. Morali su pokriti svoje nebo željeznom kupolom da bi preživjeli osvajačke ratove,svakodnevno raketiranje. Do sad ni kamen na kamenu ne bi ostao da nisu zaštitili svoje nebo. I u tom vidim Božju ruku zaštite. Isus nije došao ukinuti Stari Zavjet već ga ispuniti. Znači sva obećanja židovskom narodu od Boga i dalje stoje. Jer, Bog je postojan. Židovi i danas ipak žive unatoč svim progonima.Rade. Stvaraju.
To muslimani ne mogu shvatiti. U savez između Boga i Židova muslimanskim vjernicima se nije dobro miješati. Oni to znaju i zato mrze Židove. Ne bi li oteli to prvenstvo. Kako to oteti iz Božje ruke a čovjek u isto vrijeme ima svoje prvorođeno dijete kojemu to pravo štiti? Možeš li danas ubiti nečije prvorođeno dijete i sam se roditelju predstaviti kao njegov prvorođenac? To je izgleda promašena logika samo u muslimana.
Nego...odnesite Al aqsu u Tursku. Tamo joj je prikladnije mjesto. Ako si kršćanin, onda bi trebao znati da Židovi nisu izabrani narod jer si raskinuli savez sklopljen s Bogom, kad su odbacili Mesiju. Još stari zavjet jasno govori o PROKELTSTVIMA oje će ih zadesiti ako raskinu savez: 6 Ali ako me ostavite, vi i vaši sinovi, ako ne budete držali mojih zapovijedi i zakona koje sam vam dao, ako se okrenete bogovima i budete im služili i klanjali im se, 7 tada ću istrijebiti Izraela iz zemlje koju sam mu dao; ovaj ću dom, koji sam posvetio svome imenu, odbaciti od sebe, i Izrael će biti poruga i podsmijeh svim narodima. 8 Ovaj je dom uzvišen, ali svi koji budu uza nj prolazili bit će zaprepašteni; zviždat će i govoriti: ‘Zašto je Jahve tako učinio s ovom zemljom i s ovim domom?’ 9 A reći će im se: ‘Jer su ostavili Jahvu, Boga svoga, koji je izveo oce njihove iz Egipta, a priklonili se drugim bogovima, častili ih i služili im, zato je Jahve pustio na njih sva ova zla.’« »Ali ako ne budeš slušao glasa Jahve, Boga svoga, ne držeći i ne vršeći svih njegovih zapovijedi i svih njegovih zakona što ti ih danas naređujem, sva će ova prokletstva doći na te i stići će te: 16 Proklet ćeš biti u gradu, proklet u polju. 17 Proklet će biti koš tvoj i naćve tvoje. 18 Proklet će biti plod utrobe tvoje i rod zemlje tvoje, mlad krava tvojih i priraštaj stada tvoga. 19 Proklet ćeš biti kad ulaziš, proklet kad izlaziš. 20 Jahve će na te puštati prokletstvo, zabunu i kletvu u svemu na što pružiš ruku svoju da uradiš, sve dok ne budeš satrt i brzo ne propadneš zbog zloće svojih djela kojima si me napustio. 21 Kugu će Jahve za te privezati dok te ne nestane sa zemlje u koju ideš da je zaposjedneš. 22 Jahve će te udariti sušicom, groznicom, upalom, žegom i sušom, medljikom i snijeti; to će te goniti dok te ne nestane. 23 Nebesa nad tvojom glavom postat će mjedena, a tlo pod tvojim nogama postat će gvozdeno. 24 Kišu tvoje zemlje Jahve će pretvarati u pijesak i prašinu da na te pada s nebesa dok te ne uništi. 25 Jahve će od tebe učiniti pobijeđenoga pred tvojim neprijateljima; jednim ćeš putem prema njima izlaziti, a na sedam putova bježat ćeš ispred njih. Strašilo ćeš postati za sva zemaljska kraljevstva. 26 I mrtvo tijelo tvoje postat će hranom svim pticama nebeskim i svoj zvjeradi zemaljskoj. Nikoga neće biti da ih plaši. 27 Jahve će te udarati egipatskim prištevima, čirevima, krastama i svrabom, od kojih se nećeš moći izliječiti. 28 Jahve će te udarati bjesnilom, sljepoćom i ludilom; 29 u po bijela dana tumarat ćeš kao što tumara slijepac po mraku; nećeš imati uspjeha u svojim pothvatima; sve vrijeme svoje bit ćeš izrabljivan i pljačkan, a neće biti nikoga da te spasi. 30 Sa ženom ćeš se zaručivati, ali će je drugi posjedovati. Kuću ćeš graditi, ali u njoj nećeš stanovati. Vinograd ćeš zasađivati, ali ga nećeš brati. 31 Tvoga će vola na tvoje oči zaklati, ali ti od njega nećeš jesti; tvoga će magarca ispred tebe otimati, ali ti ga neće vraćati; stado će tvoje neprijatelju tvome predavati, a neće biti nikoga da ti pritekne u pomoć. 32 Sinovi tvoji i kćeri tvoje bit će predavani drugome narodu. Oči će tvoje svaki dan kapati gledajući za njima, ali ruka tvoja neće moći ništa. 33 Narod koji i ne poznaješ jest će plod sa zemlje tvoje i svu muku tvoju, dok ćeš ti sve vrijeme svoje biti izrabljivan i gažen. 34 Ludovat ćeš od prizora što će ih oči tvoje gledati. 35 Jahve će te udarati ljutim prištevima po koljenima i po stegnima – od stopala nogu tvojih do tjemena na glavi tvojoj – od kojih se nećeš moći izliječiti. 36 Jahve će odvesti i tebe i tvoga kralja, koga budeš postavio nad sobom, među narod nepoznat i tebi i tvojim ocima te ćeš ondje iskazivati štovanje drugim bogovima, drvenim i kamenim. 37 Bit ćeš na zgražanje, porugu i ruglo svim narodima među koje te Jahve odvede. 38 Mnogo ćeš sjemena bacati u polje, ali ćeš malo žeti jer će ti urod skakavci ogolijevati. 39 Vinograde ćeš saditi i obrađivati, ali vina nećeš piti niti ćeš što brati jer će ih crv izjedati. 40 Imat ćeš masline po svemu svome području, ali se uljem nećeš mazati jer će ti masline opadati. 41 Sinove ćeš i kćeri rađati, ali tvoji neće biti jer će u sužanjstvo odlaziti. 42 Sva tvoja stabla i rod sa zemlje tvoje postat će plijenom kukaca. 43 Došljak koji bude u sredini tvojoj uzdizat će se nada te, a ti ćeš padati sve niže i niže. 44 On će uzaimati tebi, a ne ti njemu; on će biti glava, a ti rep. 45 Sva će te ova prokletstva snalaziti, progoniti i doseći dok te ne unište, jer nisi slušao glasa Jahve, Boga svoga, ni držao zapovijedi njegovih i zakona njegovih koje ti je dao. 46 Ona će služiti za čudesni znak na tebi i tvome potomstvu zauvijek. 47 Budući da nisi htio služiti Jahvi, Bogu svome, vesela i radosna srca zbog obilja svega, 48 služit ćeš neprijatelju svome, koga će Jahve poslati na te, u gladu i žeđi, golotinji i oskudici svakoj. Na tvoju će šiju navaljivati jaram od gvožđa dok te ne satre. 49 Jahve će iz daljine, s kraja zemlje, dovesti na te narod koji će sletjeti kao orao. Bit će to narod kojemu jezika nećeš razumjeti; 50 narod bezdušan, koji neće pokazivati obzira prema starima ni smilovanja prema mladima. 51 On će ti jesti mlado od tvoga blaga i rod tvoje njive dok te ne uništi; neće ti ostavljati ni žita, ni vina, ni ulja, ni mlado od krave, ni priraštaj od stada, sve dok te ne upropasti. 52 Opsjedat će te u svim tvojim gradovima širom zemlje tvoje dok ne obori visoke i utvrđene bedeme u koje si polagao nadu svoju; opsjednut će te u svim gradovima tvojim širom zemlje tvoje koju ti dadne Jahve, Bog tvoj. 53 U tjeskobi i jadu, kojima će te neprijatelj tvoj pritisnuti, jest ćeš plod utrobe svoje – meso sinova svojih i kćeri svojih koje ti dadne Jahve, Bog tvoj. 54 Čovjek najnježniji i najmekši u tebe zlobnim će okom gledati na vlastitog brata, ženu u svome naručju i djecu svoju što mu preostanu, 55 ne hoteći ni s jednim od njih dijeliti mesa sinova svojih koje bude jeo, jer zbog tjeskobe i jada, kojima će te neprijatelj tvoj pritiskati po svim gradovima tvojim, drugo mu neće preostajati. 56 I žena najnježnija i najmekša što bude u tebe – toliko nježna i tankoćutna da se ne usuđuje spustiti stopala na zemlju – zlobnim će okom gledati na muža u svome naručju, i na sina svoga, i na kćer svoju, 57 i na posteljicu svoju što joj iziđe između nogu, i na djecu što ih ima roditi, jer će ih potajno jesti, oskudna u svemu, zbog nevolje i jada kojim će te neprijatelj tvoj pritisnuti po svim gradovima tvojim. 58 Ako ne budeš držao i vršio riječi ovoga Zakona što su napisane u ovoj knjizi, ne poštujući ovo slavno i strašno Ime – Jahvu, Boga svoga – 59 Jahve će tebe i tvoje potomstvo teško ošinuti velikim i dugotrajnim bičevima, pogubnim i dugim bolestima. 60 Pustit će na te sva zla egipatska kojih si se plašio, i ona će se prilijepiti za te. 61 A i svaku drugu bolest i bič, koji nije naveden u knjizi ovoga Zakona, Jahve će na te puštati dok te ne uništi. 62 Ostat će vas samo malo, vas što brojni bijaste kao zvijezde nebeske, a sve zato što nisi slušao glasa Jahve, Boga svoga. 63 Kako se Jahve nad vama radovao usrećujući vas i množeći, tako će se Jahve radovati nad vama rušeći vas i uništavajući da se iskorijenite sa zemlje u koju idete da je zaposjednete. 64 Jahve će vas razbacati po svim narodima, s kraja na kraj zemlje; ondje ćeš iskazivati štovanje drugim bogovima: drvenim i kamenim – koji su bili nepoznati i tebi i tvojim ocima. 65 Ali među tim narodima nećeš imati mira; ni tvome stopalu neće biti počivališta, nego će ti ondje Jahve dati srce uznemireno, oči utonule, dušu tjeskobnu. 66 Život tvoj visjet će o niti; bojat ćeš se i danju i noću i nećeš biti siguran za život svoj. 67 U strahu koji će ti stezati srce i od prizora što će ga oči tvoje gledati, jutrom ćeš govoriti: ‘Oh, da je već večer!’ a navečer ćeš govoriti: ‘Oh, da je već jutro!’ 68 U Egipat će te na galijama natrag odvesti Jahve putem za koji sam ti rekao da ga više ne smiješ vidjeti. Ondje ćete se vi sami prodavati svojim neprijateljima za robove i ropkinje, ali neće biti kupca.«Sva patnja Židova zadnjih 2000 godina je posljedica njihovog raskidanja saveza s Bogom nakon što su ubili i odbacili Mesiju. Isus je bio Židov, ali nije bio Talmudist. Talmudizam je hereza i blasfemija nastala nakon što su Židovi raskinuli savez s Bogom i ubili poslanog im Mesiju uz povike "krv njegova na nas i na djecu našu". Muslimani su tu nebitni, oni su samo objekt u čitavoj priči. Židovi su subjekt. Mogu oni i razoriti Al-aksu, to je nebitno, ali ako uspostave Hram da bi u njemu prinosili žrtve, ponovno će pljunuti na Isusovu žrtvu i ponovno će doživjeti istu kataklizmu kakva im je prorečena u starom i novom zavjetu, i kakva im se već desila prije 2000 godina kad su odbacili otkupiteljsku milost Kristove žrtve. Svaki put kad su Židovi prekinuli savez, Hram je uništen, a oni rastjerani. Prvo Hram, zbog idolatrije, su uništili Babilonci (i oni su bili samo objekt, koa muslimnai danas) i tada su zauvijek izgubili kovčeg saveza. Drug Hram, zbog odbacivanja Mesije su uništili Rimljani (opet objekt) i opet rastjerali Židove. Sagrade li treći Hram, tamo će biti ustoličen Antikristi tada će doživjeti najgore progonstvo IKAD. Židovi su svojom patnjom i krvlju platili svoje račune. Danas imaju državu.Sabire ih. U milosti su Božjoj i bit će dok je i svijeta. Treći hram je sagrađen i ime mu je Al aqsa. Bog kao tvorac je dokazao svoju kreativnost.Dio te svoje kreativnosti je preslikao na čovjeka. To znači da nije htio vjernike papagaje kao što ga štuju muslimani ali ne i takve kao ti koji ne rastu,ne razmišljaju, uzimaju od naprednog svijeta sve što mogu ali u vjeri ne napreduju ni cm. Uzalud se ti divizaja prosipaš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 19:09 |
|
|
zalutala je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Naravno... Ja biram srce. Ono je uz Židove. Ja biram B. Havela. Ipak je stručniji od mog srca i poznaje povijest Izraela i situaciju na BI. https://www.youtube.com/watch?v=t1mkIpUI31UMa u redu je. Pravo izbora. Mi kršćani znamo što je tolerancija. Zato se i ne raznosimo po trgovima.U ime Boga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 19:42 |
|
|
divizija je napisao/la: zalutala je napisao/la: Divizija se nije izjasnio što je. Ti kao ateist znaš za Vatikanski koncil, da je divizija katolik znao bi i on. Nadalje divizija tvrdi da svi sveci, apostoli, crkveni oci itd. osuđuju Židove i proriču im patnju zbog toga(tako nešto je citirat ću Kronosa  nadrobio), a na samom Vatikanskom koncilu se pozivaju na Sv. Pavla. Nemam vremena pretraživati na koje se sve svece i apostole pozivaju na Vatikanskom koncilu, pa ću samo citirati dosta svećenika, među ostalim i svog župnika; koji kažu: Židovi su naša starija braća. Osobno sam to čula, pa ako već moram birati tko je kompetentan govoriti o KC između divizije i svog župnika, biram župnika. a da tvoj župnik malo konzultira svetce, apostole, pape, ISUSA i sl.?https://www.youtube.com/watch?v=-sfjokEF6I8&t=2031skršćanski cionizam je blasfemična hereza, to ne govorim ja, nego mnogo veći autoriteti do mene: https://www.youtube.com/watch?v=AlRjFBSNy1M&t=4sPAPA Pio X. govori isto: We cannot prevent the Jews from going to Jerusalem—but we could never sanction it. The soil of Jerusalem, if it was not always sacred, has been sanctified by the life of Jesus Christ. As the head of the Church I cannot tell you anything different. The Jews have not recognized our Lord, therefore we cannot recognize the Jewish people. There are two possibilities. Either the Jews will cling to their faith and continue to await the Messiah who, for us, has already appeared. In that case they will be denying the divinity of Jesus and we cannot help them. Or else they will go there without any religion, and then we can be even less favorable to them.
"The Jewish religion was the foundation of our own; but it was superseded by the teachings of Christ, and we cannot concede it any further validity. The Jews, who ought to have been the first to acknowledge Jesus Christ, have not done so to this day."Sveti Pavao govori ISTO TO, kako ti je lijepo objašnjeno u gornjim videima. Dapače, Sveti Pavao govori jasno kako je Bog sebi ostavio izabrani ostatak, tj. one Židove koji su prihvatili Isusa, ukljućujući njega samog. Milijuni Židova kroz povijest su prihvatili Isusa - ONI su izabrani narod. Talmudisti su oni na koje se imaju sručiti prokletstva. Nisam znala, ali zahvaljujući ovoj temi, saznala sam da je Židove starijom kršćanskom braćom nazvao papa Ivan Pavao II. Ups divizija izgleda da je moj župnik ipak konzultirao papu. Ivan Pavao II. je, sa svoje strane, – primijetio je pak rabin Abraham Cooper, pridruženi dekan spomenutoga centra – postao prvi papa koji je posjetio jedno židovsko bogoštovno mjesto, zagrlivši glavnoga rimskog rabina Elia Toaffa, i nazvavši Židove „starijom braćom“ kršćana. https://www.ktabkbih.net/hr/vijesti/sje ... a-ii/43848Trebam li potražiti članak i na engleskom, da ispadnem "vjerodostojnija" ili su ti i hrvatski izvori dobri? Nadalje citiraš papu Pia X, a ovdje je riječ o drugom Vatikanskom koncilu. Malo ti je redoslijed pobrkan
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 19:46 |
|
|
divizija je napisao/la: zalutala je napisao/la: Jesi li katolik?
naravno. pa postoji razog zašto citiram pape, apostole, biskupe, svetce, crkvene oce itd... iako napominjem, i pravoslavlje i protestantizam povijesno imaju istu teologiju. Tek u novije doba dio protestatnkih manijaka koji podržavaju sv ratove ovog svijeta i misle da mogu time ubrzati Armagedon podupire i cionizam. T su općenito heretičke sekte, ovo je samo još jedan dodatak. Tzv. mcdonalds kršćanstvo. novi zajvet, kao i stari, je o malo čemu toliko jasan kao o posljedicama raskidanja saveza s Bogom i odbacivanja Krista za Židove.kao što i 2000. godina njihove povijesti tome jasno svjedoče. a uspostava Izraela u vremenima kad Antikrist sve jasnije dominira svijetom je samo potvrda proročanstava da će Židovi u posljednja vremena biti sabrani u Svetoj Zemlji, i da ć u Hramu ustoličit Antikrista za svog Mesiju. Ne bih rekla da si katolik. Zašto ne citiraš, kad već citiraš pape, i Ivana Pavla II i Ivana XXIII?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 19:48 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ja biram B. Havela. Ipak je stručniji od mog srca i poznaje povijest Izraela i situaciju na BI. https://www.youtube.com/watch?v=t1mkIpUI31UMa u redu je. Pravo izbora. Mi kršćani znamo što je tolerancija. Zato se i ne raznosimo po trgovima.U ime Boga. Poslušaj što Havel ima za reći. Potvrđuje ono što ti govoriš
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 20:19 |
|
|
zalutala je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Ma u redu je. Pravo izbora. Mi kršćani znamo što je tolerancija. Zato se i ne raznosimo po trgovima.U ime Boga. Poslušaj što Havel ima za reći. Potvrđuje ono što ti govoriš Vjerujem ti.Naravno da hoću. Meni je srce puno Boga i on upravlja njim. Danas stoji uz Izrael ma što tko rekao. Boli me ta nepravda prema Židovima.To more mržnje oko njih. Radi toga sam uz njih.I kao krščanka. I kao katolik. Ne zbog nauka. Već nepravde. Prvenstveno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 22:22 |
|
|
zalutala je napisao/la: Nisam znala, ali zahvaljujući ovoj temi, saznala sam da je Židove starijom kršćanskom braćom nazvao papa Ivan Pavao II. Ups divizija izgleda da je moj župnik ipak konzultirao papu. Ivan Pavao II. je, sa svoje strane, – primijetio je pak rabin Abraham Cooper, pridruženi dekan spomenutoga centra – postao prvi papa koji je posjetio jedno židovsko bogoštovno mjesto, zagrlivši glavnoga rimskog rabina Elia Toaffa, i nazvavši Židove „starijom braćom“ kršćana. https://www.ktabkbih.net/hr/vijesti/sje ... a-ii/43848Trebam li potražiti članak i na engleskom, da ispadnem "vjerodostojnija" ili su ti i hrvatski izvori dobri? Nadalje citiraš papu Pia X, a ovdje je riječ o drugom Vatikanskom koncilu. Malo ti je redoslijed pobrkan Papa Ivan Pavao 2. je nazvao i muslimane našom braćom i POLJUBIO KURAN koji negira Božanstvo Isusa Krista. Išao je u džamiju i izjavio da mi i muslimani vjerujemo u ISTOGA BOGA. Pio X. je bio Papa PRIJE Ivana Pavla 2. i PRIJE 2. vatikanskog koncila, kao što je i Katolička Crkva, sa svim svojim svetcimama, papama, Tradicijom i Svetim Pismom postojala i prije 2. vatikanskog koncila. Bilo bi vam korisno da je konzultirate katkad, jer ćete se inače naći u situaciji da kao "katolici" dajete blagoslov homoseksualnim parovima ili kao ovih dana, uzimate transseksualce za kumove na krštenju. Nije uopće sporno da su Židovi naša starija braća (i Kain je bio Abelov stariji brat, i Ezav Jakovljev, i u Bibliji je oba puta proročki navješteno kako prvenstvo pripada mlađemu, prvo kroz Abela, potom kroz Jakova, kao što danas pripada kršćanima kao mlađem bratu). Ovdje je pitanje kako se mi trebao postaviti prema židovstvu, a tu je stvar davno rješena: 1. Ivanova 2,22 Tko je inače lažljivac nego onaj, koji niječe, da je Isus Krist? Taj je antikrist, koji niječe Oca i Sina. 1. Ivanova 2,23 Kojigod niječe Sina, ni Oca nemaNaša starija braća Spasitelja zovu kurvinim sinom i BDM prostitutkom. No on im je janso objasnio stvari: U ono vrijeme reče Isus glavarima svećeničkim i starješinama narodnim: "Drugu prispodobu čujte! Bijaše neki domaćin koji posadi vinograd, ogradi ga ogradom, iskopa u njemu tijesak i podiže kulu pa ga iznajmi vinogradarima i otputova. Kad se približilo vrijeme plodova posla svoje sluge vinogradarima da uzmu njegov urod. A vinogradari pograbe njegove sluge pa jednoga istukoše, drugog ubiše, a trećega kamenovaše. I opet posla druge sluge, više njih nego prije, ali oni i s njima postupiše jednako."
"Naposljetku posla k njima sina svoga misleći: 'Poštovat će mog sina.' Ali kad vinogradari ugledaju sina rekoše među sobom: 'Ovo je baštinik! Hajde da ga ubijemo i imat ćemo baštinu njegovu!' I pograbe ga, izbace iz vinograda i ubiju.""Kada, dakle, dođe gospodar vinograda, što će učiniti s tim vinogradarima?"
Kažu mu: "Opake će nemilo pogubiti, a vinograd iznajmiti drugim vinogradarima što će mu davati urod u svoje vrijeme." Kaže im Isus: "Zar nikada niste čitali u Pismima: Kamen što ga odbaciše graditelji postade kamen zaglavni. Gospodnje je to djelo - kakvo čudo u očima našim! Zato će se - kažem vam - oduzeti od vas kraljevstvo Božje i dat će se narodu koji donosi njegove plodove!
Mt 21,33-43čak i Drugi Vatikanski koncil nema o tome nikakve dvojbe, Crkva je novi Izrael https://catholicexchange.com/church-new-israel/Židovi mogu opet biti izabrani narod Božji samo na jedan način, a to je da prihvate Spasitelja. U protivnom, na njih se odnose sva prokletstva o kojima govore i sveci i pape i Biblija i Krist OSOBNO. Mi kao kršćani nemamo to podupirati talmudizam, osim u obraćenju na vjeru apostolsku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Izrael-kazaljka na Božjem satu koja otkucava čitavom čovječanstvu 2.dio Postano: 13 stu 2023, 22:37 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: Vjerujem ti.Naravno da hoću. Meni je srce puno Boga i on upravlja njim. Danas stoji uz Izrael ma što tko rekao. Boli me ta nepravda prema Židovima.To more mržnje oko njih. Radi toga sam uz njih.I kao krščanka. I kao katolik. Ne zbog nauka. Već nepravde. Prvenstveno. Bog ne stoji uz one koji njegova SIna negiraju i vrijeđaju: Zato će se - kažem vam - oduzeti od vas kraljevstvo Božje i dat će se narodu koji donosi njegove plodove! Izrael stoji jer smo u eri vladavine Antikrista. iste sile koje promoviraju bezbožnost i nemoral i zatiru vjeru su stovrile i podupiru Izrael, jer je svrha Izraela da se ustoliči Antikrist u Hramu. Vrijeme od nastanka Izraela do danas je vrijeme sve većeg i većeg bezbožništva u svijetu. Mi smo u eri antikrista. Nikakav katolik ne može podupirati Izrael. Katolička Crkva je stoljećima vodila borbu da svetom zemljom vladaju kršćani, dok je Židove, kao i muslimane nastojala ukloniti odande. Bog je prepustio Židove progonu i Hram i Jeruzalem uništenju, kako je sam Isus prorokovao: Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska i utabori se oko njega, tada znajte da se približilo opustošenje njegovo! Tada neka oni koji budu u Judeji bježe u gore! Oni koji budu u gradu neka ga napuste, a koji budu u selima neka ne ulaze u grad! Jer to su dani u koje će se pravda izvršiti, da se ispuni sve što je napisano.pritom Isus ne poziva kršćane da se uključe u borbu na strani Židova, čak ni protiv poganskog Rima, već da se maknu u stranu! Pogansko uništenje Jeruzelema Isus naziva izvršenjem PRAVDE! Sva su se proročanstva ispunila, Židovi su progonom i prokletstvom kažnjeni za odbacivanje Spasitelja, Hram je uništen, a u posljednja vremena, u eri vladavine Antikrista, u savezu s njime ponovno se sabiru u Svetoj Zemlji. Knez ovoga svijeta, koji upravlja vladama i kraljevstvima, čvrsto stoji iza Izraela. Sve sile koje promoviraju nemoral, blud, razvrat, zloću, uništenje obitelji i kulturu smrti, sve stoje iza Izraela, kako bi se u Hramu mogao ustoličiti Antikrist.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|