HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 lip 2025, 05:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1584 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 60, 61, 62, 63, 64
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jednom katolik, uvijek katolik - zašto volimo RKC
PostPostano: 26 lip 2025, 21:03 

U nekim crkvama, pogotovo u manjim sredinama još uviek neki svećenici ne žele curice za ministrante. Meni je to u redu, jerbo ministriranje može na neki način biti i priprema za časnu sestru.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2025, 21:10 

Kako to može biti priprema za časnu sestru?
Valjda bi za to trebale pomagati sestrama, a ne svećenicima.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2025, 22:01 

krstjanin je napisao/la:
Ti stvarno nisi normalan. Lik uopce nije feminiziran niti lici na zenu.

Ma daj nemoj me zezati. Ovo tebi ne nalikuje na žensko? Je, nikad nitko ne bi pomislio.

slika
slika

Doduše, možda je mene obmanulo to što meni on nalikuje na jednu moju prijateljicu, možda zato.. :D

Citat:
Znam ga uzivo.

Pa tako reci. Da znamo. Je, provjeravao sam na videu, ima određenih kutova odakle se vidi da je muško. Uostalom, nitko nije rekao da je čovjek ružan već je lijep ko curica.

Citat:
Kao sto rekoh ima nekako bolezljiv stav i blijed je pa izgleda glupasto ali nije ni feminiziran ni gej

Nisam ni pomislio da je gej. Samo sam pitao je li ona osoba muško ili žensko te ako je žensko otkud je tu među fratrima. Znači muško je, utvrdilo smo, hvala lijepa, daljnja rasprava se obustavlja.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2025, 22:04 

Meni liči na klasičnu 40-godišnju lezbejku.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2025, 07:30 

joe enter je napisao/la:
Nisam siguran ali koliko mi je poznato benedeiktinci su najsličiniji pravoslavnim monasima po pravlima prijema i samog života , dok ostali se dosta rezlikuju.
Što se tiče feminiziranih svećenika , takvo šta je u pravoslavlju gotovo nemoguće iz razloga što mora biti oženjen , tako da razlog za puno feminiziranih i gejeva u KC je isključivo zbog celibata dakle ukidajte to braćo katolici mislim da je konačno vakat.

Opet pricas gluposti i siris velikosrpske lazi. Imas ti po manastirima svasta jer primaju svasta iz prisile jer za razliku od katolika nema zvanja pa se uzima daj sta das. I prije nego podjes lagati znam iz prve ruke nemozes mi reci da nije istina.
Celibat je aposolska tradicija i onoga trena kad je KC ukine nece biti nista drugo vec hereticka kao i PCve. Takodjer celibat nije razlog homoseksualizma ili pedofilije i ukidanjem celibata nece ni jednog ni drugog biti manje.

Pri tome ne tvrdim da nije bilo i da nema takvih pod svecenstvom i redovnistvom ali se to smanjiva, ne iz razloga sto se postrozilo vec izprostog razloga sto se nije vise potrebno skrivati. Europa i svijet su dovoljno tolerantni da homoseksualci vise ne moraju bjezati i skrivati se. Puno lakse im je zvot zivjeti kako zele danas u svijetu nego u samostanima.

Trece. KC je najvise posrnula nakon sekusalne revolucije, a "otvaranjem" nakon sabora jer joj se u redove infiltiralo sve i svasta. Medjutim te generacije izumiru. Njemacka ce recimo ostati uskoro potpuno bez svecenstva. Slicna je slika svugdje u svijetu.
Tamo gdje broj svecenika raste, raste iz uvjerenja mladih ljudi koji su takoreci reevangelizirani i to je vecinom kvalitetno svecenstvo kakvo uostalom crkva treba. Kako je Benedikt XVI jednom i prorokovao

Moze se naravno dogoditi i ukidanje celibata ali to ce KCu onda kostati drasticno vise sto ce je dovesti do unistenja jer ce kao i kod laika recimo po svijetu koji rade po Crkvenim institucijama mnogi vidjeti priliku za karijeru bez rada, odnosno laku paru. A to bi nas onda opet vratilo drasticno unazad

Vrh

PostPostano: 27 lip 2025, 07:39 

dane-croatia je napisao/la:
U nekim crkvama, pogotovo u manjim sredinama još uviek neki svećenici ne žele curice za ministrante. Meni je to u redu, jerbo ministriranje može na neki način biti i priprema za časnu sestru.

Feminizacija Crkve nikad nije bila dobra stvar i nece donijeti nista dobro. Znam zupe u kojoj su pokusali eksperimentirati s curicama ministranticama ali se dogodilo da su djecaci vecinom napustili. Neki su taj problem uvidjeli i popravili neki su nastavili s curicama. Medjutim to nista dobra nece donijeti jer gubljenjem djecaka ministranata gubis potencijalno svecenstvo, a curice nece postajati casne zato sto rade muske stvari. To su jednostavno stvari koje ne treba mjesati

Vrh

PostPostano: 27 lip 2025, 08:53 

krstjanin je napisao/la:
Feminizacija Crkve nikad nije bila dobra stvar i nece donijeti nista dobro. Znam zupe u kojoj su pokusali eksperimentirati s curicama ministranticama ali se dogodilo da su djecaci vecinom napustili.

Logično. U toj dobi su vrlo jasne podjele na muške i ženske zanimacije i dobar dio dječaka će imati otklon da sudjeluje u nečemu što se percipira kao "ženski posao".

krstjanin je napisao/la:
Neki su taj problem uvidjeli i popravili neki su nastavili s curicama. Medjutim to nista dobra nece donijeti jer gubljenjem djecaka ministranata gubis potencijalno svecenstvo, a curice nece postajati casne zato sto rade muske stvari. To su jednostavno stvari koje ne treba mjesati

Eventualno ćeš dobiti djevojke koje će se buniti zašto ne mogu postati svećenice, a bile su odlične ministrantice.

Naivan je tko ne vidi da je to bila prvenstvena namjera onih koji su uveli tu praksu na početku.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2025, 08:58 

dunno je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:
Feminizacija Crkve nikad nije bila dobra stvar i nece donijeti nista dobro. Znam zupe u kojoj su pokusali eksperimentirati s curicama ministranticama ali se dogodilo da su djecaci vecinom napustili.

Logično. U toj dobi su vrlo jasne podjele na muške i ženske zanimacije i dobar dio dječaka će imati otklon da sudjeluje u nečemu što se percipira kao "ženski posao".

krstjanin je napisao/la:
Neki su taj problem uvidjeli i popravili neki su nastavili s curicama. Medjutim to nista dobra nece donijeti jer gubljenjem djecaka ministranata gubis potencijalno svecenstvo, a curice nece postajati casne zato sto rade muske stvari. To su jednostavno stvari koje ne treba mjesati

Eventualno ćeš dobiti djevojke koje će se buniti zašto ne mogu postati svećenice, a bile su odlične ministrantice.

Naivan je tko ne vidi da je to bila prvenstvena namjera onih koji su uveli tu praksu na početku.

Tocno to se vidi recimo u njemackoj gdje je ta praksa vec dugo godina. Imas babe koje ne zele postati casne vec posto poto svecenice

Vrh

PostPostano: Jučer, , 09:49 

Jučer se slavila svetkovina Presvetog Srca Isusovog diljem BIH i Hrvatske, mise i molitve za domovinu i hrvatski narod.

https://www.hercegovina.info/vijesti/re ... vu/240806/

Crkve su posvuda bile prepune kao da je nedjelja.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1584 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 60, 61, 62, 63, 64

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: