|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 29 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
RajvoSa
|
Naslov: Koliko ste religiozni? Postano: 13 svi 2009, 14:09 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 15:17 Postovi: 3720 Lokacija: Nanya Lakes
|
|
Anketa
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 14 svi 2009, 14:10 |
|
|
|
Ajde, glasujte vi koji niste da bi mogli dobiti reprezentativan uzorak....po sadašnjim rezultatima bi se dalo reći da HB nije toliko pobožna koliko se priča.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 16 svi 2009, 20:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64199 Lokacija: DAZP HQ
|
uglavnom svake nedjelje, više zbog navike i tradicije. premlad sam još da se fokusiram na duhovnu stranu svog života, imat ću kada 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 17 svi 2009, 01:04 |
|
|
Dvaput godišnje, sasvim dovoljno Sumnjam da onaj gospodin gore bilježi sve to u notesu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Urbana
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 01 lip 2009, 19:20 |
|
Pridružen/a: 31 svi 2009, 16:52 Postovi: 1854 Lokacija: forum HB
|
|
Recimo jednom nedeljno..tu i tamo..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
stvorenje
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 01 lip 2009, 19:28 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 16:29 Postovi: 370 Lokacija: Dalmacija
|
Svaku nedjelju, na veće crkvene blagdane i na mise za pokojne. Put u Raj mi je osiguran. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 01 lip 2009, 20:58 |
|
|
Na anketi treba biti vise opcija! U toku tjedna kad stignem, nekad sam svijecu upalim i pomolim se, ne slusam uvijek misu, jer ne dodjem u to vrijeme, nedjeljom na misu, kad su svetci obavezno, hodocasca itd.! 
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 02 lip 2009, 21:18 |
|
|
Idem na misu svake nedelje bez propusta 27% [ 6 ] Najviše glasova. HercegBosna je ipak pobožna kako se priča! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Urbana
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 02 lip 2009, 21:36 |
|
Pridružen/a: 31 svi 2009, 16:52 Postovi: 1854 Lokacija: forum HB
|
Zapadni_Mostar je napisao/la: Idem na misu svake nedelje bez propusta 27% [ 6 ] Najviše glasova. HercegBosna je ipak pobožna kako se priča!  Meni se cini da je poboznost Hercegovaca znatno povecana sa pojavom u Medjugorju,tj.posle toga..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 02 lip 2009, 21:40 |
|
|
Urbana je napisao/la: Zapadni_Mostar je napisao/la: Idem na misu svake nedelje bez propusta 27% [ 6 ] Najviše glasova. HercegBosna je ipak pobožna kako se priča!  Meni se cini da je poboznost Hercegovaca znatno povecana sa pojavom u Medjugorju,tj.posle toga.. Aha, Međugorje, rat pa i čitava slika današnjeg cjelokupnog društva su uradili svoje. Pa u nas u Mostaru, barem koliko ja znam nedjeljom svi mladi ljudi idu na misu, pa zatim na kavu. Mnogi od njih i nisu neki vjernici, ali opet stvorila se ta jedna dobra navika još od malena, tako da ovo malo crkvi u gradu što imamo je uvijek krcato. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 02 lip 2009, 21:42 |
|
|
Urbana je napisao/la: Zapadni_Mostar je napisao/la: Idem na misu svake nedelje bez propusta 27% [ 6 ] Najviše glasova. HercegBosna je ipak pobožna kako se priča!  Meni se cini da je poboznost Hercegovaca znatno povecana sa pojavom u Medjugorju,tj.posle toga.. Krivo ti se čini , crkve su oduvjek bile pune i doslovno tijesne, Međugorje nije promijenilo skoro ništa!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 02 lip 2009, 21:44 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 06 lip 2009, 10:07 |
|
|
|
U crkvu redovno ne idem zbog licemerja sveštenstva, zbog neslaganja sa politikom crkve, zbog osećanja nelagode prilikom kolektivne molitve. Svratim nekada usput, i to ne nedeljom, već u danima kad je crkva prazna od ljudi.
„Kad molite, ne budite kao licemjeri koji se vole upadno moliti u sinagogama i na raskršćima, da ih vide ljudi. Zaista, kažem vam, već su primili svoju plaću. A ti kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata te se pomoli Ocu svom u tajnosti, pa će ti platiti Otac tvoj, koji vidi u tajnosti.“ (Matej 6:5-6)
5. I kad se moliš Bogu, ne budi kao licemjeri, koji rado po zbornicama i na raskršcu po ulicama stoje i mole se da ih vide ljudi. Zaisto vam kaže da su primili platu svoju.
6. A ti kad se moliš, udi u klijet svoju, i zatvorivši vrata svoja, pomoli se ocu svojemu koji je u tajnosti, i otac tvoj koji vidi tajno, platice tebi javno.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 06 lip 2009, 10:25 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: U crkvu redovno ne idem zbog licemerja sveštenstva, zbog neslaganja sa politikom crkve, zbog osećanja nelagode prilikom kolektivne molitve. Svratim nekada usput, i to ne nedeljom, već u danima kad je crkva prazna od ljudi.
„Kad molite, ne budite kao licemjeri koji se vole upadno moliti u sinagogama i na raskršćima, da ih vide ljudi. Zaista, kažem vam, već su primili svoju plaću. A ti kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata te se pomoli Ocu svom u tajnosti, pa će ti platiti Otac tvoj, koji vidi u tajnosti.“ (Matej 6:5-6)
5. I kad se moliš Bogu, ne budi kao licemjeri, koji rado po zbornicama i na raskršcu po ulicama stoje i mole se da ih vide ljudi. Zaisto vam kaže da su primili platu svoju.
6. A ti kad se moliš, udi u klijet svoju, i zatvorivši vrata svoja, pomoli se ocu svojemu koji je u tajnosti, i otac tvoj koji vidi tajno, platice tebi javno. Nije bitno sta drugi misle, nije bitno sto su licemjerni, nije bitno sto svecenik vodi politiku drugaciju od tvoje, moje itd., bitno je da covjek za sebe nadje put i nacin kako ce pristupiti molitivi!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 06 lip 2009, 10:29 |
|
|
mara99 je napisao/la: Nije bitno sta drugi misle, nije bitno sto su licemjerni, nije bitno sto svecenik vodi politiku drugaciju od tvoje, moje itd., bitno je da covjek za sebe nadje put i nacin kako ce pristupiti molitivi! Slažem se.  Lično mi se dopada da sam sam prilikom molitve.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 06 lip 2009, 10:31 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: mara99 je napisao/la: Nije bitno sta drugi misle, nije bitno sto su licemjerni, nije bitno sto svecenik vodi politiku drugaciju od tvoje, moje itd., bitno je da covjek za sebe nadje put i nacin kako ce pristupiti molitivi! Slažem se.  Lično mi se dopada da sam sam prilikom molitve. Aleksije, pa zar ti nisi nevjernik? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 06 lip 2009, 10:38 |
|
|
mara99 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Slažem se.  Lično mi se dopada da sam sam prilikom molitve. Aleksije, pa zar ti nisi nevjernik?  A šta ti misliš? U tome i jeste stvar: deklarisanje ništa ne znači. Vera služi čoveku da postane bolji. Neki misle da je dovoljno deklarisati se kao vernik i odmah su dobri - a ne vernici su loši. Nisam zadovoljan sobom i hteo bih da budem bolji. Valjda sam vernik. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 06 lip 2009, 10:44 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: mara99 je napisao/la: Aleksije, pa zar ti nisi nevjernik?  A šta ti misliš? U tome i jeste stvar: deklarisanje ništa ne znači. Vera služi čoveku da postane bolji. Neki misle da je dovoljno deklarisati se kao vernik i odmah su dobri - a ne vernici su loši. Nisam zadovoljan sobom i hteo bih da budem bolji. Valjda sam vernik.  Sta ja mislim?? Necu ti reci! Dao si politicki korektan odgovor, valjda sam vjernik Ako nisi zadovoljan sobom (sto je kod vecine ljudi tako), kreni od malih stvari, a vjera nek ti bude samo oslonac!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 06 lip 2009, 10:56 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: U crkvu redovno ne idem zbog licemerja sveštenstva, zbog neslaganja sa politikom crkve, zbog osećanja nelagode prilikom kolektivne molitve. Svratim nekada usput, i to ne nedeljom, već u danima kad je crkva prazna od ljudi.
6. A ti kad se moliš, udi u klijet svoju, i zatvorivši vrata svoja, pomoli se ocu svojemu koji je u tajnosti, i otac tvoj koji vidi tajno, platice tebi javno. Dobre upute. No, sa obzirom na tvoj svjetonazor, kako je uopće došlo do toga da te Muslimani zovu "vladika"? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 06 lip 2009, 13:04 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Dobre upute. No, sa obzirom na tvoj svjetonazor, kako je uopće došlo do toga da te Muslimani zovu "vladika"?  Prosto, njima je dovoljno da kažeš nešto protiv islam i odmah si pop. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 06 lip 2009, 18:20 |
|
Pridružen/a: 30 svi 2009, 14:48 Postovi: 3255 Lokacija: Lost Continent of Mu
|
|
Na velike praznike odem u crkvu, i to je uglavnom to. Nisam baš nešto jako religiozan, ali nisam ni ateist.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chichonina
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 06 lip 2009, 18:24 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Ajde, glasujte vi koji niste da bi mogli dobiti reprezentativan uzorak....po sadašnjim rezultatima bi se dalo reći da HB nije toliko pobožna koliko se priča. Glasovala U prosjeku imam dobar odnos s Bogom  ovo drugo ovisi o raznim okolnostima  Odem na misu i ako je neki svecenik cija mi boja glasa ne odgovara,nebi znala o cemu je bila propovjed  sjedni,klekni,digni se pa opet klekni  uglavnom radim sta i drugi rade ne volim moliti 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 06 lip 2009, 18:28 |
|
|
chichonina je napisao/la: sjedni,klekni,digni se pa opet klekni  uglavnom radim sta i drugi rade ne volim moliti  Kud Turci tu i mali Mujo....veliš samo kopiraš druge Onda sigurno i brbljaš kada su neke malo duže molitve. Ja pošteno samo znam Očenaš 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chichonina
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 06 lip 2009, 18:37 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: chichonina je napisao/la: sjedni,klekni,digni se pa opet klekni  uglavnom radim sta i drugi rade ne volim moliti  Kud Turci tu i mali Mujo....veliš samo kopiraš druge Onda sigurno i brbljaš kada su neke malo duže molitve. Ja pošteno samo znam Očenaš  Znam sve molitve (Katolicka skola)  ali necu moliti  ja sam uvjerena da svi koji mole idu Bogu na zivce 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Koliko ste religiozni? Postano: 06 lip 2009, 18:42 |
|
|
chichonina je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Kud Turci tu i mali Mujo....veliš samo kopiraš druge Onda sigurno i brbljaš kada su neke malo duže molitve. Ja pošteno samo znam Očenaš  Znam sve molitve (Katolicka skola)  ali necu moliti  ja sam uvjerena da svi koji mole idu Bogu na zivce  I ja sam išao u katoličku školu, al kad ideš na misu samo dvaput godišnje, zaborave se neke (mnoge) stvari 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|