potocnj je napisao/la:
Ja bih osobno volio da saudijci naprave neke promjene:
- liberaliziraju pristup stranaca da smiju biti državljani i nemuslimani, posjedovat nekretnine tamo i sl.
- da prestanu odsijecati glave homoseksualcima, (ja sam jako anti LGBTQ agendi zapada, naturivanje tog djeci, ali vrednujem svačije pravo na život i osobnu slobodu izbora)
- da popuste sa restrikcijama naspram odijevanja, u nešto normalno, da žene pokazuju lice, kosu, i gležnjeve, te ruke do lakta bez straha od kazni.
- da uvedu nekakav vid demokracije i pravo naroda da odlučuje.
Neka samo ne uvode pravo ženama da glasuju, zajebat će se.
Nakon toga bi normalniji muslimani po svijetu imali svijetli primjer za moderniji islam.
Stvari koje sam naznačio su već u toku.
Marama već odvano nije obavezna, a već postoji plan da se za godinu-dvije da se talentiranim strancima da je pravo na stalni boravak.
Ne daje se državljanstvo, jer sama država drugačije funkcioniše.
Na zapadu je država zajedniča svojina, gdje ti plaćaš porez a zauzvrat dobijaš to nazad kroz puteve, škole i imaš pravo da odlučuješ šta i kako se treba raditi.
Zaljevske zemlje nemaju poreza, ili nešto veoma slabo.
Fungiraju kao monarhije gdje je vladar dužan da se brine o svom narodu, koji za obezbjeđivanje dobrobiti stanovništva dobija podršku. To se vidi kroz obimna socijalna davanja, gdje ti država daje pare za studiranje vani, gradi kuće za domaće stanovništvo i tkd.