HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 vel 2025, 03:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 113 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Najviša crkvena poseta do sad na relaciji BG-ZG
PostPostano: 09 lip 2012, 16:38 

vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/212782/Patrijarh-Svet-treba-da-se-ujedini

"Svaka religija ima nešto što je zajedničko i kada bi se držali tih osnovnih idejnih principa svake religije, verujem da ne bi nikada došlo do onoga što je dolazilo u našoj prošlosti i istoriji", ocenio je patrijarh.

Kao što rekoh, unijati.

Ne vidim sto je krivo rekao. Sv.Pavao je davno rekao da nema više Židov, Grk. Da su svi jedno u Kristu. Svijet bez granica na neki način u svojoj osnovi je kršćanska ideja.

"Hrišćanstvo na svet gleda kao na jedan narod, jer svaki čovek bez obzira na kulturu, boju kože i bez obzira na svoje osobene kvalitete je delo ruku božjih. Put nije lak, ali je plemenit i kao takav, ako ne uspe 100 odsto, i najmanji procenat doprineće boljem životu ljudi", rekao je Irinej.

:palacgore2

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 16:54 

Ibar je napisao/la:
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/212782/Patrijarh-Svet-treba-da-se-ujedini

"Svaka religija ima nešto što je zajedničko i kada bi se držali tih osnovnih idejnih principa svake religije, verujem da ne bi nikada došlo do onoga što je dolazilo u našoj prošlosti i istoriji", ocenio je patrijarh.

Kao što rekoh, unijati.

Ne vidim sto je krivo rekao. Sv.Pavao je davno rekao da nema više Židov, Grk. Da su svi jedno u Kristu. Svijet bez granica na neki način u svojoj osnovi je kršćanska ideja.

"Hrišćanstvo na svet gleda kao na jedan narod, jer svaki čovek bez obzira na kulturu, boju kože i bez obzira na svoje osobene kvalitete je delo ruku božjih. Put nije lak, ali je plemenit i kao takav, ako ne uspe 100 odsto, i najmanji procenat doprineće boljem životu ljudi", rekao je Irinej.

Objasni to muslimanima, jevrejima, hindusima, budistima... they couldn't care less.
Držaće se i dalje svoje vere, za razliku od tebe koji jedva čekaš da je se rešiš. Sumnjam da se srpskom narodu odriče pravosljavlja, kao što se ni rođenom katoliku ne odriče od svoje vere i crkve. Mogu da budem ljubazan prema strancu i bez takvih ustupaka.
Ovo je blasfemija na najvišem nivou. Read the scriptures.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 17:00 

Ibar je napisao/la:

Objasni to muslimanima, jevrejima, hindusima, budistima... they couldn't care less.
Držaće se i dalje svoje vere, za razliku od tebe koji jedva čekaš da je se rešiš. Sumnjam da se srpskom narodu odriče pravosljavlja, kao što se ni rođenom katoliku ne odriče od svoje vere i crkve. Mogu da budem ljubazan prema strancu i bez takvih ustupaka.

To ne znači da nemožemo i netrebamo živjeti jedni uz druge. Hindusi kao hindusi, budisti kao budisti, katolici kao katolici. Ali da bi smo se prestali medjusobno ubijati i unistavati ovaj svijet potrebno je da upoznamo jedni druge i pronademo ono ljudsko i božansko u svakome čovjeku. Ne treba se bojati susreta i dodira naroda, jezika, kultura, vjera, rasa, civilizacija. Jedan smo svijet svi mi ga zajedno činimo a Božja je Zemlja i sve na njoj. Pa tako i mi sami..

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 17:05 

Treba graditi mostove među ljudima a ne rušiti ih i praviti ograde i nove zidove. Danas kada je Evropa otvorena i kad se više ne zna kad si prešao iz države u državu, u Srbiji postoji jedna ni sam ne znam kako da je nazovem, grupacija autističara koji misle da ako se zatvore u neke svoje sulude granice da kao nešto spašavaju.

Žalosno je što ni sami ne znaju šta hoće. Evo sa strane posmatram kako pokušavaju da "lome" Srpsku pravoslavnu Crkvu i tačno može da se iz fonda reči iz načina na koji govore da su ljudi za ozbiljnu opservaciju. Na stranu to što smo im mi katolici stalno nešto krivi.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 17:13 

Ekumenizam je zlo.Religija Antihrista.Jadan je onaj ko im se pridruzi...

Pazi komentara na clanak Zavisa cudi me da u Srbiji i dalje ima tolko ljudi koji su jako radikalni prema svemu krscanskom sto nije (srbo)pravoslavno.

Valjda ce doc papa u Nis stvarno bi bio red inace citav skup ce bit falš zesci.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 17:14 

Ibar je napisao/la:

To ne znači da nemožemo i netrebamo živjeti jedni uz druge. Hindusi kao hindusi, budisti kao budisti, katolici kao katolici. Ali da bi smo se prestali medjusobno ubijati i unistavati ovaj svijet potrebno je da upoznamo jedni druge i pronademo ono ljudsko i božansko u svakome čovjeku. Ne treba se bojati susreta i dodira naroda, jezika, kultura, vjera, rasa, civilizacija. Jedan smo svijet svi mi ga zajedno činimo a Božja je Zemlja i sve na njoj. Pa tako i mi sami..

Aman čoveče, ako živim pored tebe a ostajem katolik ne znači da ću te likvidirati na spavanju jer ti recimo nisi katolik! Poštujem dobronamernog muslimana, pravoslavca, ateistu, ali veru i crkvu da menjam da bih se nekome bolje ušlihtao - neću nikada! Zapravo, neću ni iz bilo kog drugog razloga. Dosta više sa tim titranjem, šta drugi misle i osećaju zbog toga što mi jesmo! I šta mi imamo da se razumemo sa svima, to i onako nije moguće. Sutra će da dođu i kažu mi da moram da promenim stoljnjak jer ih to deprimira i vređa njihova osećanja. U kakve se pi... pretvaraju ljudi, primećuje li iko?!
Jedan svet da, ali sa RAZLIČITIM kulturama.
Idem sad da konvertujem muslimana koji mi se doselio u zgradu, neću mirno spavati dok ne izmole deset "Zdravo Marijo" pred spavanje. Nose neke krpe na glavi i čudno se sporazumevaju... da nisu možda teroristi?!
Neka se moli kome hoće, bude li me ugrožavao ili vrbovao da prihvatim islam, neću biti ni malo dobar komšija!

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 17:21 

Ibar je napisao/la:

Aman čoveče, ako živim pored tebe a ostajem katolik ne znači da ću te likvidirati na spavanju jer ti recimo nisi katolik! Poštujem dobronamernog muslimana, pravoslavca, ateistu, ali veru i crkvu da menjam da bih se nekome bolje ušlihtao - neću nikada! Zapravo, neću ni iz bilo kog drugog razloga. Dosta više sa tim titranjem, šta drugi misle i osećaju zbog toga što mi jesmo! I šta mi imamo da se razumemo sa svima, to i onako nije moguće. Sutra će da dođu i kažu mi da moram da promenim stoljnjak jer ih to deprimira i vređa njihova osećanja. U kakve se ljudi pi... pretvaraju ljudi, primećuje li iko?!
Jedan svet da, ali sa RAZLIČITIM kulturama.
Idem sad da konvertujem muslimana koji mi se doselio u zgradu, neću mirno spavati dok ne izmole deset "Zdravo Marijo" pred spavanje. Nose neke krpe na glavi i čudno se sporazumevaju... da nisu možda teroristi?!
Neka se moli kome hoće, bude li me ugrožavao ili vrbovao da prihvatim islam, neću biti ni malo dobar komšija!

Tako je vrilo. Samo nazalost nisu svi dobri i normalni ko ti. Iskustvo pokazuje da diljem svijeta razni radikalni pokreti mahom ateisticko-masonski i islamsko-fasisticki teze unistenju i nasilnom asimiliranju svega ne-njihovog. Slicno su radili komunisti po Kini sad popusta malo i hindusi u indiji.

Zato je potrebno vise susreta, dogovora, prijateljstva i zajednistva medju narodima, nacijama, jezicima, vjerama itd. No to niposto neznaci UNIFORMIRANJE. Kao i ti smatram da je katolicanstvo punina vjere pa opet nezelim i necu i borit cu se protiv bilo kakvog nasilnog nametanja ili pokatolicenja. Nazalost masoni i muslimani u vecini ne nastupaju tako i to je osnovni problem naseg doba.

Nije li lijepse vidjeti ovakvu poruku ˝sa vrha˝ nego konstantno psovanje majki, ubijanje i silovanje ˝pogana˝ u ime ˝prave vjere˝

slika

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 17:23 

Slike sa medjureligijskih susreta koje je u Asizu pokrenuo blaženi Ivan Pavao II u cilju promicanja mira i ljubavi medju narodima i vjerama.

slika

slika

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 18:51 

Srbija a mislim na oblast u šumadiji, potpuno je nejasna našim sveštenicima i prave kardinalne greške.
Dođu novi, naročito ako su neokatakumeni i počnu da vrše neku evangelizaciju pa se malo više zanesu pa počnu i Srbe da uče veri.
Srbi imaju svoju bogobojažljivost, imaju lepu crkvu, nisu preterano revnosni ali umeju i te kako da čuvaju svoje hrišćanstvo i ne trebaju njima "proroci" naši katolički.

Mi smo se davno odrekli prozelitizma i bilo kakvog oblika unijaćenja ali nažalost kod Srba je prisutna ta astenija.
Zato je potrebno više susreta, dijaloga, objasniti Srbinu ovde u šumadiji da Katolička Crkva nije samo u Hrvatskoj, to treba nadljuski napor.
Većina šumadinaca nije nikad ni srela Hrvata ali uvek ono "čuli smo"? I zato jedino i ima tih nebuloza i sukoba među njima po šumadiji.

Najveći problem je jezik, nikako da se shvati da smo mi ovde svi ekavci i da na primer sada kada je bio dan obitelji, za nas je to dan porodice i bilo nas je tako oko stotinak na susretu i normalno da je nama napor nametanje i termina i drugih dijalekata, ali ne vredi niko ne sluša glas naroda.

A onda za medije sve okrenuli na ekavicu i sve termine ubacili koji se ovde koriste i čemu to?

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 19:14 

I ovde ima sličnih problema oko dijalekata. Književni hrvatski jedino i čujem nedeljom na misi, inače možeš besciljno lutati danima po gradu - kao da ne postojimo. Eventualno tu i tamo čuješ ikavicu od starijeg sveta. Mladi je se uglavnom stide ili zaziru od nje, iz svakojakih razloga. A to je govor naših dalmatinskih predaka...
Iako bih drage volje počeo govoriti ijekavicu, svuda oko mene je ekavica i to je u datoj situaciji gotovo mazohizam uma.
U medijima je uvek dobro ispasti politički korektan. Pa nije koka starija od jajeta... : )

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 19:28 

Ibar je napisao/la:
Slike sa medjureligijskih susreta koje je u Asizu pokrenuo blaženi Ivan Pavao II u cilju promicanja mira i ljubavi medju narodima i vjerama.

slika

slika

Fakat neprincipijelna koalicija.

Papa koji vjeruje da je Isus Bog, muftija koji vjeruje da će Papa gorit u paklu zbog toga, Dalaj Lama koji ne vjeruje u boga jer je budist, japanski svećenik koji vjeruje da je car Hirohito živi bog, pravoslavni pop koji je zbog diplomatske pristojnosti natjeran da prisustvuje u ovoj vatikanskoj zaveri, hindu-pop koji vjeruje da iz Brahminih usta izlazi Šiva a iz čije guzice onda izlazi Svemir.

C,c,c.
Da li je Mojsije radio ekumenizam sa staroegipatskim čarobnjacima koji pretvaraju zmije u štapove i dozivaju komarce? To jest, skakavce, šta li već.

Podsjećaju na onaj nedavni skup regionalnih aviokompanija, koje su prisiljene na suradnju zbog poslovnih gubitaka. :zubati

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 19:37 

Robbie MO je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

slika

slika

Papa koji vjeruje da je Isus Bog, muftija koji vjeruje da će Papa gorit u paklu zbog toga, Dalaj Lama koji ne vjeruje u boga jer je budist, pravoslavni pop koji je zbog diplomatske pristojnosti natjeran da prisustvuje u ovoj vatikanskoj zaveri, hindu-pop koji vjeruje da iz Brahminih usta izlazi Šiva a iz čije guzice onda izlazi Svemir.

C,c,c.
Da li je Mojsije radio ekumenizam sa staroegipatskim čarobnjacima koji pretvaraju zmije u štapove?

Podsjećaju na onaj nedavni skup regionalnih aviokompanija, koje su prisiljene na suradnju zbog poslovnih gubitaka. :zubati

Eto, neko je shvatio suštinu doktrine vere. O tome se ne pregovara. Mogu da razgovaraju o svačemu ali veru koju predstavljaju nemaju pravo da revidiraju i relativizuju. Ja ne idem u katolicku crkvu da bi mi rekli da su "pomalo u pravu". Jer onda i ja mogu da se obavezem maksimalno, da pomalo budem katolik. Crkva ne bi smela da se udvara vremenu u kome je.
Šta indijanski šaman (prizivač duhova) ima da traži u katoličkoj crkvi? Može da dođe kao turista (eventualno), ne kao svešteno lice...

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 19:38 

Robbie MO je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

slika

slika

Papa koji vjeruje da je Isus Bog, muftija koji vjeruje da će Papa gorit u paklu zbog toga, Dalaj Lama koji ne vjeruje u boga jer je budist, pravoslavni pop koji je zbog diplomatske pristojnosti natjeran da prisustvuje u ovoj vatikanskoj zaveri, hindu-pop koji vjeruje da iz Brahminih usta izlazi Šiva a iz čije guzice onda izlazi Svemir.

C,c,c.
Da li je Mojsije radio ekumenizam sa staroegipatskim čarobnjacima koji pretvaraju zmije u štapove i dozivaju komarce? To jest, skakavce, šta li već.

Koalicija ljudi za ljude :pepam

Bolje da se sastaju i pozivaju na suzivot nego da se ljudi ubijaju po vjerskoj ili partijskoj liniji. Koliko sam shvatio ti si ateist neznam sto ti smeta medureligijski dijalog?

Mojsije nije mogo pravit nikakav ekumenizam. Ekumenizam je ˝pokret˝ za jedinstvo kršćana :zubati

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 19:44 

@Vrilo

ovakvi su susreti bili potrebni. Papa je zelio da se mnoge zemlje koje su zatvorene za krscanstvo i progone krscane, da se otvore a on je napravio prvi korak. Pozvao vjerske vodje tih zemalja.. ne da bi pravio new age, ne da bi ih pokatolicio, nego da se stvore jedni preduvjeti za normalan zivot krscana u zemljama Treceg Svijeta kao i normalnog zivota nekrscana u vecinski krscanskim zemljama. Naravno da papa, ti i ja smatramo katolicanstvo puninom vjere no nase katolicanstvo ima mnogo zajednickog i sa drugim vjerama kao judaizam i islam te jos vise sa protestantima i na kraju najvise sa pravoslavnima. Papin cilj je pribliziti sve Kristu i Crkvi ali ne nametanjem i ne silom. Sloboda za vjeru, sloboda za vjernike, mir medu narodima i vjerama.

Pa ova molitvena osmina za jedinstvo krscana i zajednicki posjeti pravoslavnim, protestantskim i katolickim crkvama je super ideja. Krscanski raskol je jedan veliki poraz. Koji jos uvijek traje. Radikalni ateizam i islam nas sve pritiscu i trebamo uciniti sve da dode do jedinstva , za pocetak sa pravoslavnima..

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 19:46 

A šta traže oni bosi azijati u sandalama, u pokretu jedinstva kršćana? : )

Katolička crkva je, svojim rečima:
Una, sancta, catholica et apostolica ecclesia

Jedna, sveta, katolička i apostolska crkva.
Dakle, šta mi sa vama ostalima imamo pregovarati, osim da nam se vratite pod skute?
I da vas prihvatimo kao zabludjelu katoličku braću. Kraj diskusije.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 19:52 

Dakle, šta mi sa vama ostalima imamo pregovarati, osim da nam se vratite pod skute?

Na ekumenskom moze bit gledaoc na medureligijskom aktivni sudionik.

Zvucis kao tvrdolinijaska struja uoci i za vrijeme II.Vatikanskog koncila :zubati

Salu na stranu dobar si i neboj se papa Benedikt nece dozvolit nikakvo ˝moderniziranje˝ Crkve. Dapace cak je u nju udio duh tradicije.

A sto se pravoslavnih tice na neki nacin oni nam se nemoraju vratit pod skute da bi bili jedni od nas- oni su u 99 posto stvari katolici. U onih 1 vrlo vaznih nisu. A ostali ako misle postat katolici se jednostavno moraju vratiti pod nase skute tu nema niti jezicne alternative :zubati

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 19:56 

Ibar je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

C,c,c.

Bolje da se sastaju i pozivaju na suzivot nego da se ubijaju po vjerskoj ili partijskoj liniji. Koliko sam shvatio ti si ateist neznam sto ti smeta medureligijski dijalog?

Mojsije nije mogo pravit nikakav ekumenizam. Ekumenizam je ˝pokret˝ za jedinstvo kršćana :zubati

Budmo realni, da neki pravi Papa iz 1800.-te vidi ovog lika gore, izopćio bi ga budimo realni, a prije toga bi bio rastezan na kotaču u vatikanskim podrumima. :zubati Kako može radit koaliciju sa sotonskim varkama poput budizma, hinduizma itd. U Hrvatskoj svećenici protestvuju protiv tečajeva joge, a ovamo se papa sastaje sa jogašima u sandalama.

Jahve (Ljubav) ne radi koalicije sa Varkom i Zlom. Nije ni Mojsije radio međureligijski dijalog s Babiloncima i Egipćanima i njihovim božanstvima, nego ih je jednostavno Jahve pobio sve:
Psalam 136 (dio litanija):
Citat:
On pobi prvorođence Egiptu,
Vječna je ljubav njegova!

:D

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 20:01 

Pa to i ja kažem. Kakvi likovi u sandalama koji su taman došli s yoge, indijanski vračevi što prizivaju duhove (po kršćanstvu- zloduhe i demone!), kakvo šta.
WTF?

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 20:03 

Ibar je napisao/la:

Zvucis kao tvrdolinijaska struja uoci i za vrijeme II.Vatikanskog koncila :zubati

Salu na stranu dobar si i neboj se papa Benedikt nece dozvolit nikakvo ˝moderniziranje˝ Crkve. Dapace cak je u nju udio duh tradicije.

A sto se pravoslavnih tice na neki nacin oni nam se nemoraju vratit pod skute da bi bili jedni od nas- oni su u 99 posto stvari katolici. U onih 1 vrlo vaznih nisu. A ostali ako misle postat katolici se jednostavno moraju vratiti pod nase skute tu nema niti jezicne alternative :zubati

Ipak ništa od držanja za ruke i jedinstva ljudi različitih rasa, new age duge na horizontu, jednoroga i ljubavi među ljudima... awww. Šteta.
Prvo, da se svi krstite (ovaj put stvarno), primite sve sakramente katoličke crkve, pa ćemo nastaviti dijalog. Oko formalnosti šta posle... Objections?

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 20:05 

Ovakvi "ekumenski dijalozi" između nespojivog jedino mogu rezultirati New Ageom.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 20:06 

Robbie MO je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

Bolje da se sastaju i pozivaju na suzivot nego da se ubijaju po vjerskoj ili partijskoj liniji. Koliko sam shvatio ti si ateist neznam sto ti smeta medureligijski dijalog?

Budmo realni, da neki pravi Papa iz 1800.-te vidi ovog lika gore, izopćio bi ga budimo realni, a prije toga bi bio rastezan na kotaču u vatikanskim podrumima. :zubati Kako može radit koaliciju sa sotonskim varkama poput budizma, hinduizma itd. U Hrvatskoj svećenici protestvuju protiv tečajeva joge, a ovamo se papa sastaje sa jogašima u sandalama.

Jahve (Ljubav) ne radi koalicije sa Varkom i Zlom. Nije ni Mojsije radio međureligijski dijalog s Babiloncima i Egipćanima i njihovim božanstvima, nego ih je jednostavno Jahve pobio sve:
Psalam 136 (dio litanija):
Citat:
On pobi prvorođence Egiptu,
Vječna je ljubav njegova!

:D

Previse si u starom zavjetu. Krscanstvo pocinje Isusom ne zaboravi to.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 20:07 

Robbie MO je napisao/la:

Pa to i ja kažem. Kakvi likovi u sandalama koji su taman došli s yoge, indijanski vračevi što prizivaju duhove (po kršćanstvu- zloduhe i demone!), kakvo šta.
WTF?

Vec sam napisao kako i zasto. Da bi se moglo donijeti Krista u njihove zemlje a i da se ne maltretira njihove manjine po Zapadu.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 20:08 

Robbie MO je napisao/la:

WTF?

Do not turn to mediums or necromancers; do not seek them out, and so make yourselves unclean by them: I am the Lord your God.

Leviticus 19:31

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 20:10 

na lomaču sa svima njima!

Vrh

PostPostano: 09 lip 2012, 20:10 

Ibar je napisao/la:

Ipak ništa od držanja za ruke i jedinstva ljudi različitih rasa, new age duge na horizontu, jednoroga i ljubavi među ljudima... awww. Šteta.
Prvo, da se svi krstite (ovaj put stvarno), primite sve sakramente katoličke crkve, pa ćemo nastaviti dijalog. Oko formalnosti šta posle... Objections?

Nazalost duh New Agea i lazni medureligijski dijalog se uvukao i u samu Crkvu i u svecenstvo. Nedavno prico frend kako je sreo u Medjugorju ekipu koja je na busu imala sliku Isusa, Gospe i Sai Babe. Pita ih sta ce vam sai baba kazu pa nek se nadje :zubati

Kad je to Crkva popustila? Kog to primamo vrilo mimo propisa?

bilo bi nam pametnije da se pozabavimo time sto ljudi zive daleko od vjere a primili su sakramente, time sto nam ljudi nemoralno obuceni dolaze u crkvu, pricaju pod misom, zvacu krevelje se itd..

Jos ce nas taj vrac, hodza i budist postidit kao sto je i rekao Isus. Oni kad postanu krscani a postaju masovno ljudi po africi i aziji ce nas fakat postidit moc cemo se pokrit usima kraj njih i vec mozemo. Crkva u muslimanskom svijetu i Kini je mucenicka i danas nas jaca vise nego ista drugo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 113 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 30 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: