HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 pro 2024, 05:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 35 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom
PostPostano: 20 stu 2023, 16:53 

horus je napisao/la:

Alah nije Bog, nego mujin alterego.

Tu negdje i jest srž problema.
Islam je dignut na razinu Boga.
Radi toga je i takav bijes na zemlji.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2023, 18:51 

horus je napisao/la:

Alah nije Bog, nego mujin alterego.

Svačiji Bog je svojevrsni alterego. :neznam

Alah muslimanima, starozavjetni Jahve primitivnim Židovima, Krist Imperator srednjovjekovnim kršćanima, hippie Isus modernim kršćanima... Kako se mijenja društvo, mijenja se i Bog.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2023, 19:14 

Upravo je vjerovanje u popravljivost islama nešto što će jako skupo koštati Zapadnjake.

Islam nije krščanstvo, mnogo manje ima prostora za mentalnu gimnastiku.

Prorok Muhamed nije Isus.

Ono što se DOKAZALO kao najbolji način deislamizacije je upravo uspostava pravog islamskog režima. Vlast i pravni sustav Irana je trenutno najuspješniji deislamizator vlastitog naroda.

Lako je sjediti u udobnosti kjafirskog zapada i romantizirati islam. Kada na svojoj koži osjetiš šerijat, nema mjesta romantici.

Na kraju je ta zapadnjačka podvala zvana umjereni islam zapravo pretvorena u islamsku podvalu zaapadu. Zbog laži o umjerenim muslimanima nemamo pravo zabranjivati uvoz muslimana, izgradnu islamskih centara i džamija.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2023, 20:28 

horus je napisao/la:
dane-croatia je napisao/la:
Mislim da musliman i objektivno može biti dobar čovjek. Isto tako, unatoč praktičnoj tvrdoći vjerujem i za židova.
Postoje navodi iz Kurana koji promiču ljudskost, a ako netko želi nać na prvi pogled izliku za zlo, tad ju može naći i u Starom Zavjetu, a neki to čak pokušavaju i na račun Evanđelja.
Isus je riedko kad nešto izričito branio (na pr. nije rekao da je kamenovanje bludnice loše), već je samo napominjao da koliko strogo mi sudimo drugima, toliko strogo će i Bog nama suditi.

To što ti radiš se zove relativiziranje i izjednačavanje svega, inače ti je to glavni hobi današnje ljevice, jer po njima "sve su vjeru jednako dobre ili zle".

Evo ti primjera Dane;
U praktično svima islamskim državama je pedofilija je zakonski dozvoljena te se prakticira u AD 2023. (Ako postoji iznimka, neka slobodno netko napiše.)
Znači kako možeš biti dobar čovjek ako smatraš da je na pr pedofilija nešto sasvim normalno i prihvatljivo u današnje doba?

Ako si kršćan bil ti slijedio Isusa, da je napravio samo jednu stvar sa gornjeg popisa?

Vjeru nikako ne relativiziram. Za mene je Evanđelje savršenstvo. Ali prosječnog kršćanina bih mogao relativizirat. Malo je nekršćanskih naroda (ili bolje njihovih elita), a koji se u zadnjih 1500 godina po brutalnosti i licemjerju mogu uzporediti s našim europskim kršćanskim elitama i narodima. S druge strane, mi europski kršćani imamo pojedince (svetce) koji su vrhunac ljudskosti bez konkurencije među drugim vjernicima, ali takvi su više izuzetak nego pravilo.
Mene kopka, zašto su kršćani ubijali i progonili druge kršćane, a kamoli još židove ili muslimane ili neke treće. Evanđelje je bilo isto pred 1000 godina i danas...
Rekao bih da čovjekom više vlada neznanje i mentaliet da se svidiš okolini i da živiš u komociji, a vjeru spoznaju tek riedki, a pogotovo da imaju hrabrosti na račun vjere (Evanđelja) ići se suprotstaviti većini (bezličnoj masi). Vidi malo upise nas ,,kršćana'' samo na ovom forumu po pitanju rata bilo u Ukrajini ili Palestini, pak mi onda pričaj o nekim krvolocima iz drugih vjera i naroda... Kršćanin te ratove ne može gledati kano da su partija šaha i onda tu još navijati. Nema tu blagoslova...

Vrh

PostPostano: 20 stu 2023, 23:38 

Iz nekog mog iskustva svako ko uzima Allah i slično u usta stalno nije neki čovjek niti neka pamet. Sad sam čitao neke islamske budaletine na facebooku, svađaju se oko žene neke. Ostavila bula muža radi nekog psihijatra kojem je išla na terapiju pa se sada ko kakvi imbecili raspravljaju na statusima, ovaj čak iznosi i privatne stvari svojih bivših pacijenata.

Kakva budala...

Citat:
Obavještavam cjelokupnu balkansku i svjetsku javnost da je Enisa Hadzović Tule (ex. Muharemović) u mojoj zaštiti kao moja supruga.

Nakon sto ju je bivši suprug Damir Muharemović, nastanjen u Sarajevu, član NIP-a, džematsko dijete, voli Muderisa (heroj u ratu a kukavica i potkapacitirani zaštitnik režima u miru - prosrpske izdajničke dinastije Izetbegović) i hafiza Kenana Musića (v. profil na Facebooku da vidite kako izgleda utjelovljena laž), uposlenik kod Mahira Hodzića (nastanjenog u Vogošći, porijeklom iz Jablanice, niskog rasta i velikih ambicija), isto člana NIP-a (aka sive eminencije NIP-a, intimus blebetala Elmedina Dine Konaković, predsjednika NIP-a) - brutalno pretukao pesnicama i nakon što je završila na ulici isprebijana, sa velikom masnicom punom krvi oko lijevog oka, modrice po tijelu, ekstremitetima, samo u tankoj haljini, bez hidžaba, bez kinte u džepu, bez dokumenata bez telefona… Enisa me nazvala od komsinice Gordane i zatražila pomoć. (Zahvaljujem Gordaninom mužu Zlatku što je Enisi obezbijedio hidžab i svjedočim pred svima vama u znak zahvalnosti zbog zauzimanja za čast jedne muslimanke da sam Zlatkov čovjek dok sam živ! Ljubim vas oboje, draga Gordana i Zlatko).

Brzo sam vidio da Enisa nema nikoga na koga može da računa i odlučio sam da joj budem sve. Uz Aidin blagoslov izražen riječima: “Budi joj Zekerija!”
Ko god uznemiri, krivo pogleda ili nešto loše pomisli ili ne daj Bože kaže nešto loše o Enisi objavljujem mu rat i zaklinjem se Gospodarom svih svjetova koji nikad ne spava i sve čuje i vidi da se neću smiriti dok ne nadjem tog zlotvora ili zlotvorke i ne pošaljem ih Njemu.
A ja ne kršim svoja obećanja.

Upratio sam cijelu vojsku imbecila iza tastature koji su zadnjih dana širili glasine na račun Enisine časti posebno dva imena:

1. Adnan Fehratbegovic, uposlenik telekoma iz Tuzle, nastanjen u Sarajevu, otac troje djece, niskog rasta, piskutavog glasa, ljigave pojave, bolesno željan medijske pažnje, tukne na ******** kome je brak samo paravan. Bio mi na terapiji jer ne može zadržati vjetrove. Hibrid SDA i NIP-a. Fuj, povraća mi se.

2. Elvir Zeba, taksista koji živi u Dubrovniku, sličnog zračenja kao Adnan Fehratbegović. Za Elvira Zebu je pokušao intervenirati njegov brat Adnan Klovo da ga poštedim, ali sam zabranio sebi milost narednih 7 godina. Nakaradni poligamista u pokušaju. Mirza Ibrahimovicu, Zebin intimusu, vidimo se u Splitu, imbecilu ćelavi. Isto hibridi SDA-NIP.

Dokumentirao sam sve učesnike i lajkače njihovih objava, sa imenima, prezimenima, adresama, radnim mjestima i sve vas prepuštam mom Gospodaru.

A imam prilicno dobru logistiku po cijelom svijetu i tamnu stranu vlastite ličnosti koju prizivam u punom kapacitetu.

Svjedočim pred Bogom i narodom da je Enisa časna i hrabra majka, časna i hrabra supruga i časna i hrabra kćerka koja zna da voli i poštuje svetost porodičnog gnijezda i svjedočim da je puno volim jer voli puno Onog koga ja puno volim.

Svjedočim pred Bogom i narodom da iznosim istinu i jedva čekam pokušaj demantovanja.
Jedva čekam.
Možete nam čestitati sklapanje braka.

P.S. Serijski nasilnik Damir Muharemovic, njihovih petero djece to mogu posvjedočiti, još uvijek ne da Enisi njen telefon i pasoš i nastavlja trovati njihove kćerke i sina protiv majke s ciljem nastavka psihološke torture posto mu više fizički nije dostupna. Lično bih ga likvidirao da taj pucanj nije istovremeno i pucanj u njihovu djecu koju Enisa voli više od sebe.
Pozivam njenu stariju djecu da svjedoče pravedno i da ne nasjedaju na propagandu bez da saslušaju sve strane.
Gdje je islamska zajednica u svemu? Tamo gdje je bila oduvijek, u raljama obavještajnih službi i vlastitim financijskih interesima. Allah vas razotkrio i sklonio sa scene sto prije jer niko od vas koristi nema

Vrh

PostPostano: 21 stu 2023, 00:49 

Odlicna tema.

Inace je istinski dijalog krscanstva i islama gotovo nemoguc jer su svi pojmovi nesumjerljivo definirani. Da bi uopce mogli pricati netko tu 'mora popustiti'.

U praksi popustaju muslimani.

Dat cu vam konkretan primjer. A dat cu vam i xy primjera ako tema zazivi.

U islamu ne postoji institucija braka
. Brak kao takav u islamu uopce ne postoji. Jer je sam koncept braka razvodnjen arabizacijom, paganizacijom i izlazenjem u susret nakaradno shvacenjim muskim nagonima. Od sadrzaja pojma nije ostalo nista.

Postoji rijec 'brak', ali ne postoji brak.

Brak sto god da jeste sigurno nije zivot na nacin da se smijes seksati sa neogranicenim brojem zena i sa tudjim kidnapiranim rodicama, sestrama, majkama itd. Ne moramo se uopce sloziti sto brak jeste, ali to nije.

Islam je danas uvelike kristijaniziran. U praksi. Teoretski je u velikoj krizi. Moze pricati tko sto hoce, ali praksa pokazuje stvarna uvjerenja. Ponasanje je zivljeno uvjerenje. Pricanje ne kosta nista. Promatram te i gledam sto radis i iz toga izvlacim tvoje uvjerenje. Ako te uhvatim u pljackanju banke mozes crknuti pricajuci mi o tvome navodnom uvjerenju u nemoralnost pljackanja banke. Masa muslimanskih zemalja danas hapsi za prakticiranje islama.

U tome smislu ogromna vecina covjecanstva prakticira (sto znaci i shvaca) brak onako kako je definiran u krscanstvu. Samo sto muslimani to teoretski ne smiju priznati (ali na puno vaznijoj razini, onoj prakticnoj to zive i pokazuju).

Tu, u praksi, se brak shvaca kao zajednica izmedju jednoga muskarca i jedne zene. Ovo je samo moj muz. Ovo je samo moja zena. To u Kuranu uopce ne postoji. Niti u zivotu Muhameda. Niti u zivotima ahbaba. Ne mozes sa cetiri zene biti vjeran samo jednoj zeni. Ne mozes sa cetiri zeni biti u seksualnom odnosu sa samo jednom zenom. Ne mozes se sa cetiri zene seksati samo s jednom zenom. Nemozes sa cetiri zene i neogranicenim brojem seksualnih robinja biti vjeran samo jednoj zeni. Ubraku se dvoje ljudi seksaju samo jedno s drugim. I to je brak. Brak: vjernost i seks samo s jednim partnerom. Zato u islamu uopce ne postoji institucija braka, jer nemoguce je se sa cetiri partnera seksati samo s jednim partnerom.

Ono sto je od ideje braka u islamu ostalo je samo formalnost, nesto kao 'natjecaj' u danasnjoj BiH. Prekrsis sami smisao i svu logiku institucije i onda to nazoves nekim imenom koji sa stvari nema smisla.

Ahbabi sa Muhamedom odu u pohod i kidnapiraju i odvedu tudje majke, zene, sestre, kceri. Prije nego sto ce ih PRODATI jos ih SILUJU i pri tome raspravljaju o tomu smiju li im svrsiti van vagine tako da ne ostanu trudne i da ih mogu prodati. Sve to dok im "zene" (koje to nisu jer se ovi smiju seksati gdje stignu) zamotane cekaju kod kuce.

Koji dio u ovoj sceni se uopce moze nazvati "brakom"? Postuju li Muhamed i ahbabi brakove kidnapiranih zena (necijih surpuga, majki, kceri, sestara, prijateljica...) i postuju li Muhamed i ahbabi brakove sa svojim 'zenama' koje cule i cekaju kod kuce? Ne postuju.

Dakle to je sto ahbabi rade u odsustvu. A pogledajte sad ovo:

Kuran 4:34

"Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! - Allah je, zaista, uzvišen i velik!"

I zamislimo sada hipotetsku situaciju.

Grupa muslimana ode u lov na tudje zene da bi ih prodala (valjda nema casnijega nacina da zaradis novac). Prije nego sto ih prodaju (oteta ljudska bica) na terenu se seksaju s njima. Bozji poslanik daje zeleno svjetlo (cin je moralno ispravan). I onda, nakon vanbracnoga seksa sa kidnapiranim, tudjim sestrama, majkama, zenama itd. vrate se kuci. Kuci se seksaju sa vlastitim 'zenama' koje "za vrijeme muzljeva odsustva vode brigu o onome o cemu trebaju brigu voditi", a u slucaju da se "pribojavaju" neposluha neke od tih zena - onda ih udaraju.

Sve u skladu sa savrsenim moralnim kodeksom - Kuranom! (!?!?!?!?!!!!!!!!!)

Unatoc svojim zenama koje cule kod kuce ti odes u pohod na neke tamo zene, kidnapiras, silujes, prodas. Vratis se kuci i izudaras zene koje cule kod kuce ako se njihova neposluha pribojavas.

Sve u skladu s Kuranom. Nisi pocino bracno vjerolomstvo. Nisi bludnicio. Ne treba te kazniti najtezom mogucom kaznom itd.

Ukratko: u islamu UOPCE NE POSTOJI institucija braka. Nije zasticena svetost vjernosti izmedju dvije osobe.

U islamu postoji to nesto sto su paganski arapi nazvali zatecenim pojmom "brak". Mogli su to nesto isto tako nazvati "violinski kljuc".

Napisao sam na pocetku da je nemoguc dijalog krscanstva i islama, ako netko ne popusti i prihvati pojmove druge strane.

E sada, sto se tice teme (koja je odlicna):

dobar broj muslimana je intimno uvjeren u nadmoc krscanskoga morala.

Koliko poznajete muslimana u BiH koji su, sto ja znam, zaletjeli se do Banja Luke nahvatali robinja, seksali se s njima, raspravljali o tome kako da svrse, nakon toga te zene prodali u Zenici i onda otisli kuci svojim zenama, pa jos neke od njih i izudarali?

Poznaje li netko nekoga takvoga?

Ne poznaje. Sami su uvjerenja da bi takvo nesto bilo nemoralno - da bi ponasanje u skladu s Muhamedovim svjetonazorom bilo nemoralno. To je ta nespojivost pojma dobar (u praksi koja je jedina mjerodavna) i verbalno-formalnoga kunjenja u vjernost islamu.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2023, 01:35 

Jedino sto islam ideoloski spasava u Europi je cinjenica da se kategorizira kao - religija, a svatko ima pravo na prakticiranje religije.

Inace, da netko osnuje sekularni pokret, npr. politicku stranku koja u programu legitimira hvatanje zena na bojnome polju, robovlasnistvo, smrtnu kaznu za otkazivanje clanstva, kupo-prodajna pravila za robove i robinje, polovicnu vrijednost zenskoga iskaza na sudu i opcenito, smrtnu kaznu za verbalno 'vrijedjanje' sefa stranke, pravila o svrsavanju u ili van vagine kidnapiranim zatocenicama, seksualne odnose sa maloljetnicima, proklinjanje i dehumaniziranje 'nevjernika', poligamiju, nepriznavanje legitimnosti drzavnoga poretka, najavu rusenja i preuzimanja pravnoga poretka, uputu za udaranje supruga u slucaju sumnje u nevjeru, zabranu udaje izmedju pripadnica te stranke sa neclanovima stranke...

Da netko osnuje politicku stranku s takvim sadrzajima preko noci bi zavrsio u ludnici.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2023, 09:42 

dane-croatia je napisao/la:
Mene kopka, zašto su kršćani ubijali i progonili druge kršćane, a kamoli još židove ili muslimane ili neke treće. Evanđelje je bilo isto pred 1000 godina i danas....

ne znam što te tu kopka?

svatko može u vjerskom tekstu nači što god hoće, bilo cherrypickanjem, bilo jednostavno misinterpretacijom.

ali to važi za vjernike danas kao i jučer. pa danas imaš u Njemačkoj katolike koji blagoslivljaju sodomiju.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2023, 09:47 

dalate2020 je napisao/la:

Koliko poznajete muslimana u BiH koji su, sto ja znam, zaletjeli se do Banja Luke nahvatali robinja, seksali se s njima, raspravljali o tome kako da svrse, nakon toga te zene prodali u Zenici i onda otisli kuci svojim zenama, pa jos neke od njih i izudarali?

Ne poznaje. Sami su uvjerenja da bi takvo nesto bilo nemoralno - da bi ponasanje u skladu s Muhamedovim svjetonazorom bilo nemoralno. To je ta nespojivost pojma dobar (u praksi koja je jedina mjerodavna) i verbalno-formalnoga kunjenja u vjernost islamu.

varaš se oko sunita i morala. sve što si nabrojao oni bi itekako rado napravili DA MOGU. ali ne mogu, jer su u kavezu.

Da muslimani imaju snage, moći, sile da mogu raditi kršćanima što žele u BIH, nagledao i se svakakvog zuluma. Musliman je moralan koliko mora biti, jer ga okolnosti usmjeravaju u tom smjeru.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2023, 13:29 

dalate2020 je napisao/la:
dobar broj muslimana je intimno uvjeren u nadmoc krscanskoga morala.

Nije to sve tako. Imaš recimo u zapadnoj Europi i Skandinaviji ogroman problem sa seksualnim
deliktima, gdje prednjače stranci iz Afrike i muslimanskih zemalja Azije. Švedska je tu recimo na vrhu.
I na Islandu je svaki 8. stanovnik stranac izvan EU zemalja. Dok tri baltičke zemlje nemaju taj problem.

Tablica 10.
https://ec.europa.eu/eurostat/statistic ... 17_v2.xlsx

Evo i po najnovijim podatcima, vidljivo je da izrazito liberalne zemlje s puno stranaca
imaju taj problem. U Švedskoj imaš 10x veće seksualno nasilje nego u HR.

https://ec.europa.eu/eurostat/databrows ... 71?lang=en

seksualno nasilje, index na 100k st., 2021.

1 Švedska 218
2 Island 177
3 Francuska 110
4 Danska 109
5 Norveška 107
6 Finska 90
7 Belgija 84
...

Estonija 30
Hrvatska 22
Slovenija 21
Latvija 18