HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 16 tra 2024, 14:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 73 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 28 vel 2018, 13:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
joe enter je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Seklarizacija je počela sa kritičkom misli a kasnije je žrtvom da tu misao kažeš pa npr da je zemlja okrugla itd. Bilo je i "Muslimanskih kritičara" koji su ostali živi i zdravi u muslimanskom društvu nekim čudom i pod šerijatom a kritokovali Islam pa onda kritikovali Muhameda a.s govoriio jedan pjesnik bolje je imati cure i vino piti putvi vjeru tam vam. Samo ne mogu da se sjetima citao sam ga.
E da Omer Hajam i Rubaije.


Hajjam je meni vrh vrhova što se tiče pesništva kod muslimana , mada ga ja ne bi zvao muslimanom već čovekom iznad svega.

On je tzv.islamski Ovidije , koji je kao i on se suprostavljao dogmatskim državnim i verskim pizdarijama pisavši o ljubavi i prolaznosti života.
Hajjam je kao i Ovidije koji je živeo 1100 godina pre njega bio optuživan kao bezbožnik,pijanica i ateista.

Njegovi stihovi su sve samo nisu islamski ako se drži do islamske doktrine.
Evo jedne pesme koja je vrednija po meni nego i Kurani i biblije i novi zaveti,...u sva teološka palamuđenja na osnovu seljačkih plemenskih tzv.verskih spisa.

U dane mladosti treba vino piti,
s lepim stvorom treba često vino liti;
ovaj trošni svet je pustinja i pustoš,
u pustinji treba pust i pijan biti!

*

Kažu mi: ko pije ... u paklu se kaje!
Za te lude reči srce mi ne haje;
ako će u pako ... ko ljubi i pije,
onda pust i prazan ceo raj ostaje!

*

Večeras ću bokal vina pribaviti,
posle druge čaše sve ću ostaviti:
od razuma ću se i vere razvesti,
pa sa ćerkom loze, svadbu proslaviti!

*

O muftijo strogi, mi smo ... od tebe spretniji,
pored svega našeg p'janstva od tebe trezniji;
mi pijemo krv od loze, a ti krv od ljudi,
dȅ, presudi sada pravo: ko je krvožedniji?

*

Bože, krčag vina Ti si mi razbio,
bože, izvor slasti Ti si mi zakrio,
moje čisto vino Ti si mi razbio:
bože - da zanemim - Ti si se napio!

*

Šta će biti ... nemoj time mučit sebe,
nemoj srce, dušu, morit bez potrebe!
Raduj se i život veselo provodi,
jer poredak sveta pravljen je – bez tebe!

*

Tajne pravečnosti... ne doznade - ni ti ni ja,
zagonetke sveta ne odade - ni ti ni ja;
za zavesom šta je... nagađamo - i ti i ja,
kad zavesa padne, ne ostade - ni ti ni ja!

*

Ah! Kako je život taj uludo projurio:
grešan svaki zalogaj, svaki dah se prozlio,
crni spisak dužnosti koje sam propustio,
celo brdo zabrana koje sam prekršio!

*

O nebo, prostaku daješ sve što ište,
daješ mu i hamam, i mlin, i dvorište,
a plemenit za hleb sve založit mora...
pljunut treba takvo nebo – čudovište!



Govorim da je muslimanski jer pripada toj civilizaciji ne muslimanski u teologiji i vjerovanju.
Čovjek hoće džennet prije rede vino hurije.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 28 vel 2018, 13:46 
Offline

Pridružen/a: 29 sij 2018, 20:28
Postovi: 60
Instruktor je napisao/la:
CauseWhyNot je napisao/la:
Naravno kad on "pise" o ideji romantizma i konzumerizma, idejama koje su danas obuhvatile intersubjektivnu imaginarnu zbilju.


Kult novca, uzitka, hedonizma, sebeljublja, protivno krscanskoj doktrini jer gdje su obveze prema bliznjemu i prema sebi?


Romantizam nam govori da ako zelimo do kraja iskoristiti svoj ljudski potencijal, tad u zivotu moramo dozivjeti sto vise. Moramo se otvorit sirokom spektru emocija, skupljat razlicite vrste ljubavnih odnosa, jest razlicite kuhinje itd.. Romantizam se lako preklapa sa konzumerizmom, jer potice raznovrsnost, pa zato i nastaju reklame tipa;

"coca cola - feel more"

i ostale gluposti. Dakle ako se osjecas lose - kupi coca colu(konzumerizam) i osjetit ces vise, a upravo ti osjecaji iskoristavaju tvoj skriveni potencijal(romantizam). Drugim rijecima prodavaju ti dozivljaje. Tako je i nastala turisticka industrija, dapace to je i odrzava zivom - prodaje dozivljaje tipa "nezaboravan vikend u parizu", itd...
Takve ideje romantizma i konzumerizma su samo jedne od posljednjih ideja u nizu u bogatoj ljudskoj povijesti. Drugim rijecima; i ovo ce proci. Ili kako Chesterton kaza;

Crkva je jedina stvar na zemlji koja može ovjekovječiti određenu vrlinu i učiniti da bude nešto više od mode. Stvar je toliko očita i povjesno utemeljena da sumnjam da bi ju ikada mogao zanijekati. Ne možeš zanijekati da je savršeno moguće da će se sutra ujutro u Italiji, ili Irskoj, pojaviti čovjek ne samo jednako dobar, nego dobar na jednak način kao sveti Franjo Asiški. Dobro, sad uzmi druge primjere ljudskih vrlina, od kojih su mnog sjajne. Engleski džentlmen iz elizabetanskog doba je bio galantan i idealističan, ali možeš li stajati ovdje na ovoj livadi i biti engelski džentlmen iz elizabetanskog doba? Uvjereni republikanac iz osamnaestog stoljeća, sa svojim strogim patriotizmom i jednostavnim životom, je bio dobar momak, ali jesi li ga ikada vidio? Jesi li ikada vidio uvjerenog republikanca? Nakon samo stotinu godina taj vulkan revolucionarske istinitosti i junaštva hladan je poput mjesečevih planina. Tako je, i tako će biti sa etikama koje zuje uzduž Fleet Streeta u trenutku dok ti ovo govorim. Koja bi fraza nadahnula londonskog službenika ili radnika u ovom trenutku? Možda da mu kažemo da je sin Britanskog carstva iznad kojeg sunce nikada ne zalazi, možda da je motor svog sindikata, ili da je klasnoosvješten proleter ovog ili onog. Možda da mu samo kažemo da je džentlmen, što zasigurno nije? Sva ova imena i pojmovi su časni, ali koliko dugo će trajati? Kraljevstva se ruše, industrijski se uvjeti mijenjaju, predgrađa neće trajati vječno. Što će ostati? Reći ću ti! Katolički svetac će ostati!"


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 02 ožu 2018, 06:45 
Offline

Pridružen/a: 11 lis 2017, 06:20
Postovi: 372
Citat:
Instruktor
Sto bi Vas katolici mrzili ako su pravi katolici?

A i zbog cega bi prezirali SPC?

Ja se mogu ljutiti na njihovu politiku, ali duboko vjerujem da zlo nema puninu zbog malog broja zlih ljudi, nego zbog velikog broja dobrih ljudi ali zavedenih. A dobre i zavedene se moze cinjenicama odvratiti od zla. Trebaju se vratit u uniju s Vatiksmom, pa ne bi zbog politike birali koje kakve da im budu uzori i politike i licnosti.

A za islam se bojim da ima malo spasa. Kada u Kuranu za ratne zlocine pise 'Niste ih vi ubijali Alah ih je ubijao' a nije dozvoljena egzogeneza odnosno ostaje uvijek doslovni smisao. Pa u Spanjolskoj su bili muslimani pa su ih sve ili protjerali ili pobili. Fanatican je islam u napadu, pa i ucinkovit, ali slab za civilizacijski iskorak. Ponasaju se kao tumor u Euroli po tim serijatskim zakonima.

A ako su i SPC i KC i Islam 'suplji' sto je Vas sadrzaj?

Jako dobro rečeno.I kulturno.Za razliku od onog jade joe entera koji zna samo reći"Glup si,neznaš,lažeš,podmećeš"..


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 02 ožu 2018, 06:56 
Offline

Pridružen/a: 11 lis 2017, 06:20
Postovi: 372
korrisnik je napisao/la:
Novi Zavjet je tema.

MA zbunulo me što u Evanđelju po Mateju piše i Luka.

Kad citiran Richard Dawkinsa piše Dawkins ne piše Dawid Wood.
"Srdžba

(Lk 12,57-59)
(21) "Čuli ste da je rečeno starima: Ne ubij! Tko ubije, bit će podvrgnut sudu. (22) A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, bit će podvrgnut sudu. A tko bratu rekne 'Glupane!', bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: 'Luđače!', bit će podvrgnut ognju paklenomu." (23) "Ako dakle prinosiš dar na žrtvenik pa se ondje sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, (24) ostavi dar ondje pred žrtvenikom, idi i najprije se izmiri s bratom, a onda dođi i prinesi dar." (25) "Nagodi se brzo s protivnikom dok si još s njim na putu, da te protivnik ne preda sucu, a sudac tamničaru, pa da te ne bace u tamnicu. (26) Zaita, kažem ti, nećeš izići odande dok ne isplatiš do posljednjeg novčića." A otišao sam na Matejovu knjigu ne Lukinu pipe mi Luka.
http://www.hbk.hr/biblija/nz/mt.htm#mt22 Jel to neka tehnička greška ili?

Novi Zavjet je tema a svi odoše u povjest i politiku.
Vidim,o Novom Zavjetu pa ni Bibliji općenito nemaš pojma.Ne čudi me,nisi kršćanin.A ni mnogi kršćani ne znaju puno više.
Ti zaviraš u N.Zavjet samo stoga da bi našao dokaz da je pogrešan.Pun grešaka.Kad s tim stavom prilaziš bilo kojoj knjizi,nikad nećeš shvatiti bit.Najizričitijoj istini ćeš prići skeptično i smatrati je lažju.Na taj način,bar što se istine o Bogu tiče i N.Zavjeta ,sam sebe uskraćuješ od prave spoznaje.I mogućnosti da te Bog dotakne i spasi.Po Kuranu i Islamskom učenju ćeš naći spasenje,"malo morgen" kak bi rekel onaj debil Milošević.
Novi Zavjet jasno uči da je Isus bio razapet te umro i uskrsnuo,pisali očevidci,Kuran kaže da nije,pisali 700 g. poslije tamo neki ,,
Tko je bliže istini,jasno je.Oni koji su bliže događaju kao takvom.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 02 ožu 2018, 07:00 
Offline

Pridružen/a: 11 lis 2017, 06:20
Postovi: 372
Instruktor je napisao/la:
joe enter je napisao/la:
..., i naravno to što pravoslavna teologija osuđuje papstvo i smatra ga kao jeres.


A kako onda komentirate da da je u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) bilo slucajeva spajanja u uniju s Vatikanom i brojnih inicijativa za time? To je nespojivo s time da SPC smatra Vatikan herezom (jeres). Takodjer i vrlo je SPC ispao zainteresiran za proglasenje blazenog Stepinca svetim, cudno ako Vatikan smatraju heretickim?

Povijesni odnosi s Vatikanom:
A. 'Patrijarh Jovan (1592.-1614.) povezao se sa Zapadom, pa cak i s papom, a savez sa papom je za Turke bio najopasniji. Na Jovanovo pismo Klement VIII. odgovara 'Radujemo se Gospodinu i tebi cestitamo sto, u zajednistvu ove crkve izvan koje nema spasenja, obecavas da ces ustrajati i ovoj stijeni prijanjati'. Turci su ubili patrijarha Jovana upravo zbog njegovih veza s Rimom", str. 47, biskup Mile Bogovic, "Srpsko pravoslavlje i svetosavlje u Hrvatskoj u proslosti i sadasnjosti", 2017.
B. "Jovanov nasljednik Pasije Janjevac (1614.-1647.) drzao se u pocetku po strani da ga ne zadesi ista sudbina. Kad je 1639., po nagovoru misionara Franje de Leonardisa, uniju prihvatio crnogorski metropoliti Mardarije, i Pasije se povezao s Rimom, ali Leonardis je umro pa pregovori nisu dovrseni. Pasiju NIJE BIO PROBLEM PRIMAT RIMSKOG BISKUPA, nego zapadno tumacenje o izlasku Duha Svetoga i beskvasni kruh", str. 48, isto Bogovic
C. 1648. izabran za patrijarha Gavrilo Rajic. Na dan njegova izbora srpski sinod zakljucio je da se posalju poslanici u Rim koji su trebali iskazati poslusnost Svetom Ocu. Jedan monah je izdao stvar Turcima, a ovi su ubili Pasija, a poslije i Gavrila objesili, str. 48 isto Bogovic.
D. Patrijarh Maksim je nakon toga bio protiv, Arsenije III. nastavio s istom politikom, kada su se promijenili prilike u prilog Zapada i on promijenio stav. Bio kao za uniju, a protiv sjedinjenog marcanskog episkopa i trsio da vrati vjernike u SPC sto je uvelike i uspio, str. 48 isto Bogovic.

SPC se po meni ponasa kao ekspozitura prekjucer Turska, jucer Britanska, i cini se da s vjerom nema neke veze, barem se meni tako cini:
A. Bitka kod Ninopolja u 14. stoljecu srpski Stefan Lazarevic izdaje krscane i Turci pobjedjuju.
B. U 20. stoljecu SPC proglasava svetim tog izdajnika krscanstva Stefana Lazarevica, izdajnika za Turke
izvor za A. i B.: https://croative.net/622-godina-bitke-kod-nikopolja/
C. Prilikom raspada Jugoslavije SPC je nahuskao Srbe u RH da se bune s ciljem stvaranja britanskog projekta Velike Srbije, s Milosevicevom i Seseljevom agenturom, i kako su Srbi zavrsili u RH? I koliko je krvi proliveno? A koliko je proliveno prilikom slucaja Kosovo i NATO bombardiranja? A koliko je proliveno u Prvom svjetskom ratu srpske krvi?
D. U 2018. SPC i dalje nahuskava Srbe u RH, a vjerojatno i drugdje da ne priznaju trenutne granice. U cijem interesu? Nije li mozda u Turskom, da proizvode nestabilnost kako bi oni lakse mogli provesti 'stratesku dubinu'? Mi da ginemo a da SPC ima privilegije?

Vatikan im samo smeta jer to Vatikan nece prihvatiti kao ni Hrvati katolici pod Vatikanom. Vatikanom za razliku od NDH (Pavelic i Slavko Kvaternik), Jugoslavije (Tito), Turske (Ataturka), Velike Britanije (Churchill)...nisu vladali masoni, a masoni su protiv krscanstva.

Titu je smetao Vatikan i raskid s Vatikanom je bio uvjet Stepincu da ga pusti, SPC je protiv Vatikana, Tito se borio za versajsku Jugoslaviju, SPC zagovara Veliku Srbiju, Tito je poveo bratoubilacki rat, SPC je podrzavala prekrajanja granica ratom kada vec nije moglo mirno prilikom raspada Jugoslavije...SPC bi htjela poziciju ko sto je imala komunisticka Partija u Jugi s nekim carom Lazarom...

Zelim reci, politika je jedno, a vjera drugo. A SPC je dominantno politicka, s ideologijom velikosrpstva. Ali ima nade da se vrati nauku Isusa Krista koji je nespojiv s hegemonistickom Velikom Srbijom sa Srbima kao s toboznjim izabranim narodom.

Mile Bogović mi je bio profesor na bogosloviji(smjer vjeroučitelj) i briljantan je povjesničar.Pogotovo kad govori o povjesti crkve,ali i općenito.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 02 ožu 2018, 07:01 
Offline

Pridružen/a: 11 lis 2017, 06:20
Postovi: 372
i_jopet je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

MA zbunulo me što u Evanđelju po Mateju piše i Luka.


To je na tome linku uneseno kao napomena inače u Bibliji to nije navedeno.

Ako ti se u evanđelju po Mateju prije nekog citata navede (Lk2,21-22) to ti znači da
se ista stvar spominje i u evanđelju po Luki samo na drugoj t.j. navedenoj poziciji.
Sva 4 evanđelja pišu istu stvar samo ih pišu četiri različita autora koji se ne nalaze
svi na istom mjestu u isto vrijeme već pišu o onome što čuju i vide tamo gdje su.
Samo sva 4 evanđelja skupa daju potpunu sliku.

Odlično,da bih riječ rekao.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 02 ožu 2018, 07:09 
Offline

Pridružen/a: 11 lis 2017, 06:20
Postovi: 372
Instruktor je napisao/la:
joe enter je napisao/la:
... takođe navodeći ideje prosvetiteljstva i slobode hoće reći da su one odgovorne za žrtve te revolucije , to isto kao kad bi bi levičara optužili za Staljinove žrtve.


Podvale su te "ideje prosvjetiteljstva i slobode", imali smo to kod Tita. 'Sloboda, narodno oslobodilacka borba, okupaturi, kvislinzi, radnicka klasa, protiv burzuazije...', pa na krvavim masovnim zlocinima zavrsis u komunistickoj totalitarnoj diktaturi.

Revolucija bez krvi ne ide, to se pokazalo, pjevaju pjesme o idejama dok ne pocne revolucija kada pocinje klanje politickih neistomisljenika (SUNARODNJAKA!!!), pogotovo svega sto ima veze s crkvom i zovu to 'prosvjetiteljstvom i slobodom'.

Pa i Hitlerov pokret koji mi danas pogresno nazivamo fasizam i nacizam zvao se 'nacionalSOCIJALISTICKI RADNICKI pokret', a Hitler je bio protiv Vatikana, rekao je da ce ga srusit pa se ispricati. Pa Hitler je u anglosaksonskim novinama bio osoba godine (Time), a financirale su ga Engleske banke. Hitler ljevicar, ko bi rekao.

Komunizam podrazumijeva klanje i ubijanje politickih protivnika, ogranicavanje slobode misljenja, tlacenje radnika, itd. itd. Di je to stanovnistvo konunizam prihvatilo bez klanja i ubijanja i bez krsenja ljudskih sloboda?

Pa nemojmo gledati Staljina, gledajmo Lenjina, takodjer s hrpom love i u blindiranom vlaku dosao dizat revoluciju. Zapiceo s klanjem carske obitelji i njihovih petoro djece, da sredine 1919. 50.000 zrtava, do sredine 1923. 760.000, razruseno 14.000 crkava, do 1936. likvidirano 42.800 duhovnih osoba. Do vapaja Gorkog za gladne u Rusiji je umrlo 6 milijuna ljudi. Lenjinovo geslo 'pljackaj opljackano', pljacka Ruske pravoslavne crkve,....Lenjin je stavljao potpise na zastrasujuce naredbe!

Sve 'prosvjetitelj' do 'prosvjetitelja'.

Sto Thompson kaze, odbaci Sotonu da te ne zavede, pruzi ruke Kristu neka te povede.

"Vi i nacisti - dva rodjena brata, samo vas boja razlikuje...stoga pokusaji novinara i kojekakakvih protukatolickih mesetara i politikanata ne mogu nauditi Crkvi dok god mi vjerujemo, cjelovito i zivo ispovjedamo svoje krscansko uvjerenje", blazeni biskup Stepinac u sudskom postupku komunistima.

Izvor za Oktobarsku, D.D. Loso, "Admiralovi zapisi 2 sto je istina', 2017.

Malo je znakovito da je Komunizam i ateizam našao plodno tlo baš u zemljama - pravoslavnim.
A kao ideja , zečet od jednog Židova.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 02 ožu 2018, 09:46 
Offline

Pridružen/a: 10 vel 2018, 15:56
Postovi: 2950
Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
patriot_1 je napisao/la:
Malo je znakovito da je Komunizam i ateizam našao plodno tlo baš u zemljama - pravoslavnim.
A kao ideja , zečet od jednog Židova.


Pa u pravoslavlju, barem u srpskom svetosavlju, je gotovo pa jedinstvo vlasti i religije, za razliku od katolicanstva. I to je bila dobra podloga za spajanje komunizma kao vjere i vlasti u jedno [Komunisticka partija Jugoslavije = komunizam (vjera) + vlast].

Komunizam je bio poraz pravoslavnih zemalja, a i katolickih [hrvatska domovina (HR i BIH), Madjarska, Poljska, Ceska, Slovacka itd.]

To je najjadnija hereza krscanstva. Obicno se hereza uhvati pa jednom kada ljudi udju u nju tesko izlaze.

Zanimljivo je kako komunisti (iako je komunizam protivan Ustavu RH) pronalaze komunizam u prici o Ananiji i Safariji, a uzeli su jedan dio price a drugi zanemarili. A znacenje rijeci hereza u grckom ako se dobro sjecam jest 'oduzimanje'.

Ako vlast ima religiju to je vrlo opasno. Vlast je razapela Isusa Krista (Poncije Pilat) i to dovoljno govori da je hereza jedinstvo vlasti i religije => "Mosti svetog cara Lazara (izdajnik krscana u bitci kod Nikopolja krajem 14. stoljeca) putuju srpskim zemljama uz blagoslov crkvenih dostojsnstvenika".

_________________
Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 04 ožu 2018, 09:29 
Offline

Pridružen/a: 11 lis 2017, 06:20
Postovi: 372
Instruktor je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
Malo je znakovito da je Komunizam i ateizam našao plodno tlo baš u zemljama - pravoslavnim.
A kao ideja , zečet od jednog Židova.


Pa u pravoslavlju, barem u srpskom svetosavlju, je gotovo pa jedinstvo vlasti i religije, za razliku od katolicanstva. I to je bila dobra podloga za spajanje komunizma kao vjere i vlasti u jedno [Komunisticka partija Jugoslavije = komunizam (vjera) + vlast].

Komunizam je bio poraz pravoslavnih zemalja, a i katolickih [hrvatska domovina (HR i BIH), Madjarska, Poljska, Ceska, Slovacka itd.]

To je najjadnija hereza krscanstva. Obicno se hereza uhvati pa jednom kada ljudi udju u nju tesko izlaze.

Zanimljivo je kako komunisti (iako je komunizam protivan Ustavu RH) pronalaze komunizam u prici o Ananiji i Safariji, a uzeli su jedan dio price a drugi zanemarili. A znacenje rijeci hereza u grckom ako se dobro sjecam jest 'oduzimanje'.

Ako vlast ima religiju to je vrlo opasno. Vlast je razapela Isusa Krista (Poncije Pilat) i to dovoljno govori da je hereza jedinstvo vlasti i religije => "Mosti svetog cara Lazara (izdajnik krscana u bitci kod Nikopolja krajem 14. stoljeca) putuju srpskim zemljama uz blagoslov crkvenih dostojsnstvenika".

U Rusiji je začet,ostalim zemljama nametnut.
Niti u ijednoj Protestantskoj zemlji nije se ugnjezdio.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 04 ožu 2018, 11:19 
Offline

Pridružen/a: 10 vel 2018, 15:56
Postovi: 2950
Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
patriot_1 je napisao/la:
U Rusiji je začet,ostalim zemljama nametnut.
Niti u ijednoj Protestantskoj zemlji nije se ugnjezdio.


Pa kada su protestantske zemlje pokrale/protjerale/pobile katolike u ime religije, izbacile biste katolickih svetaca, od crkvi napravile muzej, izbacile Isusa Krista iz Ustava, i na toj paradigmi se grade.

Lenjin je bio mason koji je zapoceo svoj pohod protiv krscanstva u Rusiji financiran ogromnom kolicinom novca dosavsi u zapecacenom vlaku.

"Moramo se boriti protiv religije. Dolje s religijom! Zivio ateizam! Sirenje ateizma nas je glavni zadatak. Komunizam ukida vjecne istine on ukida svaku moralnost", Lenjin
izvor: D. Domazet Loso, "Admiralovi zapisi 2 sto je istina", 2017., str. 80, admiral je preuzeo citat iz Ralph Epperson, 'Nevidljiva ruka', Cipetic, 2002., str. 425.

Komunizam je pobuna protiv Krista, a poznato je tko je pobunjenik. Rijec 'sotona' ima osim znacenja manipulator, prevarant i znacenje pobunjenik.

Medjutim, Putin je oslobodio Kristovo svjetlo u Rusiji, pa ona sve vise jaca i u duhovnom i u gospodarskom i u vojnom smislu. Putin bi tu mogao biti i Hrvatima saveznik u duhovnom smislu, uz naravno Vatikan koji je nazalost dosta pod srpskim utjecajem.

Osim toga, bilo bi dobro da je u Islamu dozvoljena egzegeneza, pa da se muslimane teoloski obrazuje odnosno da intelektualno i duhovno promisljaju Kuran, pa kada dodju do apsurda vratiti ce se na ishodiste (Krist), jer Islam u sustini jest hereza krscanstva.

Npr. gleda li se Erdoan, on de facto u islamskom duhu priprema i djevojcice za krvavi rat da napadnu krscane i Krista prema Becu, po objelodanjemoj strategiji 'Strateska dubima'.

_________________
Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 05 ožu 2018, 07:52 
Offline

Pridružen/a: 11 lis 2017, 06:20
Postovi: 372
Instruktor je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
U Rusiji je začet,ostalim zemljama nametnut.
Niti u ijednoj Protestantskoj zemlji nije se ugnjezdio.


Pa kada su protestantske zemlje pokrale/protjerale/pobile katolike u ime religije, izbacile biste katolickih svetaca, od crkvi napravile muzej, izbacile Isusa Krista iz Ustava, i na toj paradigmi se grade.

Lenjin je bio mason koji je zapoceo svoj pohod protiv krscanstva u Rusiji financiran ogromnom kolicinom novca dosavsi u zapecacenom vlaku.

"Moramo se boriti protiv religije. Dolje s religijom! Zivio ateizam! Sirenje ateizma nas je glavni zadatak. Komunizam ukida vjecne istine on ukida svaku moralnost", Lenjin
izvor: D. Domazet Loso, "Admiralovi zapisi 2 sto je istina", 2017., str. 80, admiral je preuzeo citat iz Ralph Epperson, 'Nevidljiva ruka', Cipetic, 2002., str. 425.

Komunizam je pobuna protiv Krista, a poznato je tko je pobunjenik. Rijec 'sotona' ima osim znacenja manipulator, prevarant i znacenje pobunjenik.

Medjutim, Putin je oslobodio Kristovo svjetlo u Rusiji, pa ona sve vise jaca i u duhovnom i u gospodarskom i u vojnom smislu. Putin bi tu mogao biti i Hrvatima saveznik u duhovnom smislu, uz naravno Vatikan koji je nazalost dosta pod srpskim utjecajem.

Osim toga, bilo bi dobro da je u Islamu dozvoljena egzegeneza, pa da se muslimane teoloski obrazuje odnosno da intelektualno i duhovno promisljaju Kuran, pa kada dodju do apsurda vratiti ce se na ishodiste (Krist), jer Islam u sustini jest hereza krscanstva.

Npr. gleda li se Erdoan, on de facto u islamskom duhu priprema i djevojcice za krvavi rat da napadnu krscane i Krista prema Becu, po objelodanjemoj strategiji 'Strateska dubima'.

Čudna mi je ta tvoja jednostranost.Kao,protestanti ubijali katolike a katolici njih nisu.Dapače,pošto je katolika bilo puno više na početku nastanka protestantizma,koliko upoznat,katolici su protestante ubijali još više.Sramota obostrana.
Gdje je tu Bog i njegova zapovjed"Ne ubij",gdje Isus sa "Ljubi bližnjeg" ili "Volite svoje neprijatelje."
Kad sagledaš kakva je crkva u ono vrijeme bila,kakvih sve nakaradnih Papa,nije ni čudo da se kao revolt na loše duhovno stanje pojavila reformacija.Ona je trebala biti reforma postojeće crkve a ne nastanak nove.No,u crkvi za to nisu imali sluha pa su počeli progoniti Lutherane.Prodavanje oprosta olitiga indulgencija je od samog sotone potekla.Zamisli,platiš novcem nečiji oprost.Strašno.
Znakovito je da u svijetu ima više protestanata danas nego pravoslavnih.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 06 ožu 2018, 23:29 
Offline

Pridružen/a: 10 vel 2018, 15:56
Postovi: 2950
Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
patriot_1 je napisao/la:
Čudna mi je ta tvoja jednostranost.Kao,protestanti ubijali katolike a katolici njih nisu.Dapače,pošto je katolika bilo puno više na početku nastanka protestantizma,koliko upoznat,katolici su protestante ubijali još više.Sramota obostrana.


Pa gleda se tko je prvi poceo i s kojim ciljem.

Zakon akcije i reakcije.

A kako su 'katolici ubijali protestante jos i vise', kada su katolici iz Velike Britanije istrebljeni i opljackani?

patriot_1 je napisao/la:
Gdje je tu Bog i njegova zapovjed"Ne ubij",gdje Isus sa "Ljubi bližnjeg" ili "Volite svoje neprijatelje."
Kad sagledaš kakva je crkva u ono vrijeme bila,kakvih sve nakaradnih Papa,nije ni čudo da se kao revolt na loše duhovno stanje pojavila reformacija..


I Sotona/Belzebup/Lucifer citira Bibliju kada mu odgovara.

Sotona je htio zavest Isusa Krista u pustinji s citatima iz Biblije. Naravno to sto je Sotona citirao bila je hereza odnosno Sotona je oduzeo sto mu ne odgovara i ostavio sto mu odgovara, kao Muhamed u islamu. Isus Krist ga je dopunio citatima koji Sotonu pobijaju pa ga je pobijedio u pustinji. Jer nema te hereze koja opstaje u otvorenoj teoloskoj diskusiji, zbog toga islam i zabranjuje egzegenezu.

Eto Vam odgovor vezano za pape:
"Svaka dusa neka se podlaze vlastima nad sobom. Jer nema vlasti doli Boga: koje postoje od Boga su postavljene. Stoga tko se suprotstavlja vlasti, Bozjoj se odredbi protivi. Koji se pak protive, sami ce na se navuci osudu. , Rimljanima 13 1-2

A s obzirom da je Henrik VIII manje poznat, ima primjer koji nam je blizi - komunizam.

Komunisticka bezbozna doktrina je usmjerena na nasilno preuzimanje vlasti likvidacijom politickih protivnika. Dakle, ona je doktrinarno protiv svake vlasti. Nije tu vazno je li vlast zla ili dobra vazno je da nije komunisticka. Prema tome ona je protiv Krista i de jure i de facto.

Ta doktrina je proizvela termin antifasizam, koji je nastao nakon komunistickog terora i zlocina u Oktobarskoj revoluciji. A taj termin ne koriste ne-komunisticke zemlje. On je perfidan, kao probuseni prezenvativ (tzv. kurton) stavljen na zarazeni muski spolni organ.

Do 90-tih, prema Crnoj knjizi komunizma, europskih autora, iz kojeg je iskljucena kumunisticka revolucija u Jugoslaviji u 20. stoljecu, do 1990. je odnijela oko 80.000.000 zivota. U Jugoslaviji samo u WWII ukupni gubici su bili vise od milijun mrtvih (Zerjavic i Kocevic) a u poracu su komunisti pobili pola od toga (ne samo politicke protivnike, ne samo postrojbe NDH, ne samo Srbijanske postrojbe i slovenske postrojbe, izvor CIA, stratista, dokumentacija, prezivjeki svjedoci).

Doktrina - ubijaj sve na putu da bi nasilno srusio vlast i dosao do vlasti je nekrscanska (primjeri protestantizam i komunizam).

patriot_1 je napisao/la:
Ona je trebala biti reforma postojeće crkve a ne nastanak nove.No,u crkvi za to nisu imali sluha pa su počeli progoniti Lutherane.Prodavanje oprosta olitiga indulgencija je od samog sotone potekla.Zamisli,platiš novcem nečiji oprost.Strašno.
Znakovito je da u svijetu ima više protestanata danas nego pravoslavnih.


Put do pakla je poplocen dobrim namjerama.

Marksova ideologija je vec znanstveno razoblicena pojava. Sve su dirali revolucionari osim banaka. Od svega Marks je presutio ulogu banaka u revolucijama. Marksova ideologija prozivela je bijedu. A bila je zavodljiva zbog istina i poluistina koje jest imala, kao islam (ekspanzija i poraz islama u Spanjolskoj i Sjevernoj Africi u prvom tisucljecu, Osmansko carstvo u drugom tisucljecu, ISIL u trecem tisucljecu).

ORJUNA kao PRVA fasisticka organizacija u Hrvatskoj osnovana 1921. zvala se NAPREDNA.

Hitlerov pokret se zvao nacionalSOCIJSLISTICKI RADNICKI pokret.

Zelim reci - oprez s populistickim idejama (marksizam, panjugoslavenstvo - jugokomunizam, pangermanizam - nacizam).

_________________
Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 09 ožu 2018, 05:39 
Offline

Pridružen/a: 11 lis 2017, 06:20
Postovi: 372
Ti spominješ samo Veliku Britaniju kao da se sukob katolika i protestanata samo tamo dogodio.Što sa ovim:
"Bartolomejska noć označava noć uoči dana svetog Bartolomeja (24. kolovoza 1572.) kada je francuska kraljica Katarina Medici organizirala pokolj istaknutih hugenota (francuskih protestanata) od strane katolika, a po naredbi svog sina Karla IX., tadašnjeg kralja Francuske.

Karlo IX. je bio pod velikim utjecajem svoje majke Katarine Medici i pokolj se trebao dogoditi već 15. kolovoza na dan vjenčanja njegove sestre Margarete Valois (katolkinje) sa Henrikom III., hugenotskim kraljem Navarre (budućim francuskim kraljem Henrikom IV.). To je bila zgoda kad su se trebali naći svi najistaknutiji hugenoti na jednom mjestu, a potaknuti navodnim smirivanjem sukoba tim političkim vjenčanjem.

Masakr se od Pariza proširio po cijeloj Francuskoj i u narednih nekoliko mjeseci je ubijeno oko 25.000 hugenota. [1]

Nakon tih događaja, preživjelim hugenotima su preostala samo dva rješenja: ili da se pokatoliče ili da se odsele iz Francuske (velik njihov broj je otišao u današnju kanadsku pokrajinu Quebec)."

>Komunizam je druga priča.Našao korjene u pravoslavnoj Rusiji i počeo se širiti najviše silom.
Tragično je ovo,dok je Islam nadirao u Evropu,kršćani se međusobno sukobljavaju i ratuju (bitno katolici i protestanti) umjesto sa su se ujedinili i sprečili prodor Islama.Narode u ovim regijama je to skupo koštalo.Trebala su proći stoljeća da katolici i rotestanti spoznaju da su braća u vjeri a ne neprijatelji.Neki nažalost ni danas to ne vide,i s jedne i s druge strane.Braća su i pravoslavci.
Razlike su male, a ovo vjerujemo svi
Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.

I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa. I utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.

I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima.

I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka. Amen.
Ovo "katoličku" znači sveopću,a ne katoličku kakva je ona danas.Jer u to vrijeme nije crkva bila podjeljena u tri struje.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 19 pro 2018, 23:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Počeo čitati Evanđelje po Mateju dosao tamo do 12 dijela čini mi se.
Ali cijelo vrijeme u tekstu Isus govori da je dosao Israelćanima, i čak odbija ženu na početku da joj izliječi kćerku, pričom da psi ne mogu jesti hljeba, ali ona odgovara da su i mrve koj padaju sa stola psima hljeb, i da psi i to jedu.
I kaže da grijeh protiv Sina će se oprostiti ali ko zgriješi prema Duhu Svetom neće se oprostiti.

E sad iz predaja sto me cudi i tradicije ima prica da je pas vrijedniji od macke i zahvalniji " Ja berem mrve ispod sinije zadovoljan sam a mačka nije". i jos da ce macka tamo na drugom svijetu napadati čovjeka wtf, pa u Islamu je mačka čistija od psa, a sad ova predaja od nene se tačno uklapa u Biblijsku priču.


Dosta predaja narodnih sto su stariji pričali i što se zadržalo u tradiciji naroda začudo nađoh u Bibliji.
I jos jedna starija rahmetli zena sto je hvalila kralja SHS a kudila tj kritikovala Titu pitade mene jednom, da imas priliku sta bi prije uradio stao na Kur'an i dotakao hljeb, ili bi stao na hljeb i dotakao Kur'an.
Pa ne znam.
Kaze manji ti je grijeh da stanes na Kur'an i dotaknes hljeb, nego na hljeb da dotaknes Kur'an, i onda veli jer hljeb je bio i prije Kur'anske objave Muhammedu a.s
A po kršćanstvu je hljeb simbol tijela Isusova.
Kod Bošnjaka je prisutan i kult vode ali to je druga priča.
Interesantno kolko se kršćanstvo isprepletalo u kulturu naroda i nekako "zamotalo" u Islam.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 25 pro 2018, 17:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 17 svi 2018, 23:02
Postovi: 4291
Ah korisniče kako fina vjerska anegdota i pouka!
Tvoj duša je moj prozor u u umove srednjevjekovnih ljudi,hvala ti!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 25 pro 2018, 17:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Kako misliš tačno umove?

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 29 pro 2018, 09:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 17 svi 2018, 23:02
Postovi: 4291
mislim ih isto ko i sve drugo,glavom :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 15 vel 2021, 20:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 kol 2018, 19:37
Postovi: 5633


Citat:
The Christian life is not about religious rituals and traditions, and it is also not about skilful performers, living in the limelight. The Christian life is about relationship with Jesus. A life directed daily in his spirit.


Točno.

Citat:
Jer u Hristu Isusu niti obrezanje što pomaže niti neobrezanje, nego nova tvar.

Galatima 6:15


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 26 ožu 2021, 01:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68808
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
Isus je bio bioenergetičar.

Ako bi mu moderno zanimanje dali.

_________________
Bošnje kontroliraju 5% prostora Ex Yu
Vojni proračun im je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 26 ožu 2021, 12:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 ruj 2020, 21:28
Postovi: 3917
Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
Robbie MO je napisao/la:
Isus je bio bioenergetičar.

Ako bi mu moderno zanimanje dali.

Nadriljekarstvo se u svim modernim sustavima goni, kao prevaranstvo i iskoriscavanje tudje nevolje.

Danas bi bio uhicen, ali ne i pogubljen, vec mu data nanogica i drustveno koristan rad.

Kako su nas zamagijali ti luciferijanci, da pre 900 god nam utjeraju tu varalicu, a izbace pradjedovsku vjeru

u Peruna, Svaroga, Vesnu....

_________________
Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 26 ožu 2021, 13:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 kol 2018, 19:37
Postovi: 5633
K:M je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Isus je bio bioenergetičar.

Ako bi mu moderno zanimanje dali.

Nadriljekarstvo se u svim modernim sustavima goni, kao prevaranstvo i iskoriscavanje tudje nevolje.

Danas bi bio uhicen, ali ne i pogubljen, vec mu data nanogica i drustveno koristan rad.

Kako su nas zamagijali ti luciferijanci, da pre 900 god nam utjeraju tu varalicu, a izbace pradjedovsku vjeru

u Peruna, Svaroga, Vesnu....


Da, to bi bilo prigodnije, iz nekog kulturološkog aspekta.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 26 ožu 2021, 13:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:45
Postovi: 32115
Robbie MO je napisao/la:
Isus je bio bioenergetičar.

Ako bi mu moderno zanimanje dali.


Kakve ovo veze ima sa naslovom teme, osim pokušaja blasfemije? :neznam


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Novi Zavjet
PostPostano: 26 ožu 2021, 13:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 kol 2018, 19:37
Postovi: 5633
Mar-kan je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Isus je bio bioenergetičar.

Ako bi mu moderno zanimanje dali.


Kakve ovo veze ima sa naslovom teme, osim pokušaja blasfemije? :neznam


U pravu si, oko teoloških tema je zapravo nemoguć bilo kakav pluralizam u razmišljanju.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 73 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO