|
|
Stranica: 44/63.
|
[ 1553 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
CauseWhyNot
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 16 vel 2018, 21:28 |
|
|
Da, i mislio sam da si to htjela prikazat.
Tako nekako tvrdi sv. Toma, sto je jos i vaznije - Crkva. Boga se moze spoznati na miljun nacina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
snowflake
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 16 vel 2018, 21:52 |
|
|
Ateizam jest kao pojam vrlo mlad. Zapravo, postojanje Boga nije nužno uvijek dovođeno u vezu s pojmom vječnoga života. Židovi su imali vrlo maglovit pojam o vječnome životu (njihov Sheol), pa ipak većinski nisu sumnjali u Božje postojanje. Grci su imali Had, vrlo negostoljubivo mjesto, pa ipak su predominantno teisti. Hoću reći, dva koncepta ne idu uvijek zajedno. Ni u renesansi, kad dolazi do pomicanja fokusa s Boga na čovjeka, nema pravog ateizma. Nema ga u povijesti kulture do racionalističkog prosvjetiteljstva. Što ne govori nužno u prilog ateizma, ali je zanimljivo. Stari narodi zapravo uopće ne sumnjaju u Boga, ali i ne smatraju da im samo Božje postojanje garantira vječni život. Čak bi se moglo reći suprotno.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
CauseWhyNot
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 16 vel 2018, 22:30 |
|
|
snowflake je napisao/la: Ateizam jest kao pojam vrlo mlad. Ne bih se slozio. Taj izraz postoji vec stoljecima, da ne kazem tisucljecima, a ateizam kao stanje je vjerovatno postojao i prije tog pojma. snowflake je napisao/la: Zapravo, postojanje Boga nije nužno uvijek dovođeno u vezu s pojmom vječnoga života. Židovi su imali vrlo maglovit pojam o vječnome životu (njihov Sheol), pa ipak većinski nisu sumnjali u Božje postojanje. Grci su imali Had, vrlo negostoljubivo mjesto, pa ipak su predominantno teisti. Vjecnost je poprilicno tezak pojam i danas. No, mozemo se slozit da su svi vjerovali u zagrobni zivot. snowflake je napisao/la: Hoću reći, dva koncepta ne idu uvijek zajedno. Ni u renesansi, kad dolazi do pomicanja fokusa s Boga na čovjeka, nema pravog ateizma. Nema ga u povijesti kulture do racionalističkog prosvjetiteljstva. Što ne govori nužno u prilog ateizma, ali je zanimljivo. Stari narodi zapravo uopće ne sumnjaju u Boga, ali i ne smatraju da im samo Božje postojanje garantira vječni život. Čak bi se moglo reći suprotno. No, ateizam kao opceprihvacen "nacin razmisljanja" je krenuo s Nietzscheom, nihilizmom koji je izrasto iz racionalizma; Gdje je Bog? Ja ću vam reći! Mi ga ubismo, vi i ja. Svi smo mi njegovi ubojice! Ali kako to učinismo? Kako mogosmo more ispiti? Tko nam dade spužvu da izbrišemo čitav horozont? Što učinismo kad odvezasmo zamlju od sunca? Kamo se ona sad kreće? Kamo se krećemo mi?... Postoji li još gore i dolje?... Ne dolazi li uvijek veća noć? Ne moraju li prije podne svjetiljke biti upaljene? Zar ne čujemo još buku grobara koji pokapaju Boga?... Bog je mrtav. Bog ostaje mrtav! Mi smo ga ubili! Kako da se tješimo mi ubojice nad ubojicama?... Tko će zbrisati tu krv s nas?... Nije li veličina tog djela prevelika za nas? Friedrich Nietzsche "Vesela znanost"Misao je sasvim jasna; Bog je samo covjekova percepcija, a tu percepciju smo ubili znanoscu, tj znanost je ta koja nam je pokazala da Bog ne postoji. Naravno, iz danasnje perspektive cak se i ateisti slazu da ondasnja znanost - nije nikom nista dokazala. No, sto se dogodilo kad je covjek prihvatio ovu teoriju? Ukoliko nema Boga, onda je covjek bog. Onda smo mi to najvece bice. Drugim rijecima, covjek je ovom gore mislju bacen u provaliju u kojoj je sam svoj bog. A bog opstaje bez ikoga, nitko mu nije potreban ; Kao posljedica krize racionalizma na posljetku se pojavio nihilizam. Kao filozofja ničega, on za ljude našega vremena ima neku izazovnu moć. Njegovi poklonici misle da je istraživanje zatvoreno u sebi samom, a da nije dana nikakva nada ili sposobnost da se dosegne cilj istine. Prema nihilističkom mišljenju egzistencija daje samo obilje osjetilnih i iskustvenih podataka, pri čemu glavnu ulogu ima ono što je prolazno. Iz nihilizma je proizašlo mišljenje kako ne treba držati nikakvu defnitivnu obvezu jer sve je ionako nestalno i privremeno. Koliko je opasno ići ovim putem, rekli smo počev od objave Naše prve enciklike kada smo napisali: »Čini se da je suvremeni čovjek stalno ugrožen od onoga što proizvodi, to znači: od proizvoda rada svojih ruku, i još više od rada svoga razuma, od težnji svoje volje. Ivan Pavao II. "Fides et ratio"Sto su nam sve nihilizam i egzistencijalizam donijeli covjecanstvo nikad zaboraviti nece. Zanimljiva je ova kritika Krscanstvu; Sretni kršćani. Sačuvali su milost za sebe, a nama su ostavili ljubav prema bližnjemu. Albert Camus
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Heero
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 16 vel 2018, 22:53 |
|
|
CauseWhyNot je napisao/la: Heero je napisao/la: Nevjera nije uvjerenje nego vjera. Ja nevjerujem u ljude guštere recimo jer nema dokaza niti vjerujem u išta za šta nema dokaza a moj stav je opravdan nedostatkom dokaza. Tvrdnje se pokrijepljuju dokazamima.Nevjera se nepodkrepljuje dokazima vec je opravdana nedostatkom dokaza!! Da to je logika ![evotigana :evotigana](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c055.gif) LoL. Jel ti imas dokaz da atomske bombe postoje? Imaš li ti dokaz da ti postojiš?
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
CauseWhyNot
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 17 vel 2018, 01:45 |
|
|
Heero je napisao/la: Imaš li ti dokaz da ti postojiš?
Imam. ![biceovodobro :biceovodobro](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040s.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Heero
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 17 vel 2018, 17:18 |
|
|
Dokaži da nisi boot!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
CauseWhyNot
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 17 vel 2018, 17:25 |
|
|
Heero je napisao/la: Dokaži da nisi boot! Da dokažem da nisam čizma? ![smajl007 :smajl007](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smajl007.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Heero
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 17 vel 2018, 17:30 |
|
|
Ok onda dokaži kreacionisticke tvrdnje! da se vratimo na temu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
CauseWhyNot
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 17 vel 2018, 18:14 |
|
|
Heero je napisao/la: Ok onda dokaži kreacionisticke tvrdnje!
Koje su to tvrdnje? Ja mislim da ti jos nisi shvatio sto ti patriot i ja govorimo. Ti imas "dokaze" da je svemir nasto Velikim praskom. Zasto sam stavio pod navodnike? Zato jer ti ne posjedujes te dokaze. Ti vjerujes nekome za koga vjerujes da je profesor fizike. Dakle vjerujes da je ta osoba profesor fizike(to ne mozes dokazat), vjerujes da ona ima dokaze(matematicke formule koje ti ne mozes preispitat) i vjerujes da ih tebi ispravno prenosi. Tu je potrebno dosta vjere za nekog tko tvrdi, citiram; niti vjerujem u išta za šta nema dokaza HeeroDecko, ti vjerujes u puno stvari, bez dokaza. Ne samo ti, nego svi ljudi svijeta, jer zivot je baziran na vjeri. Pitanje se postavlja kome vjerovati? U znanosti, zbog toga imamo peer review, jer se pretpostavlja da XY broj osoba sa titulama iz odredenog podrucja nece lazirat dokaze(experiment). Jasnije ti ne mogu objasnit.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
patriot_1
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 20 vel 2018, 06:45 |
|
|
Heero je napisao/la: patriot_1 je napisao/la: Jake li logike utebe. Ti tvrdiš da Bog ne postoji,ja da postoji.Zar bi samo ja trebao podastrijeti razloge mog uvjerenja a ti ne? Prašča ti je logika.Ako je nepostojanje nedokazivo,kako i na koju foru ćeš dokazati da je nepostojanje stvarnost? Ti tvrdiš da ne postoji,a ako postoji,to ti je na vrbi svirala. mnogi umni znanstvenici debatiraju o tome,https://www.youtube.com/watch?v=3LGm0iWPC80 Nevjera nije uvjerenje nego vjera. Ja nevjerujem u ljude guštere recimo jer nema dokaza niti vjerujem u išta za šta nema dokaza a moj stav je opravdan nedostatkom dokaza. Tvrdnje se pokrijepljuju dokazamima.Nevjera se nepodkrepljuje dokazima vec je opravdana nedostatkom dokaza!! Da to je logika ![evotigana :evotigana](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c055.gif) Ne-vjernik ili Ne-vjera , sama riječti govori da ne vjeruje a ne da da ZNA. Kad bi imali dokaza(pitanje je što je komu DOKAZ)onda bi znali da Bog jest a ne vjerovali da jest.I obratno. Ako Bog postoji ti svojim ne vjerovanjem u Njega nećeš dokinuti tu stvarnost.Jel tako? Niti mi vjerom da Bog jest,stvaramo istu.On ili je ili nije,trećeg nema. Ja tj. mi vjernici imamo dovoljno razloga za vjerovanje u Božju egzistenciju,dokaz ne. Isto je sa vama. Meni je najveći dokaz (uz more drugih) Isus.Ono što je govorio i učio.Ako Evanđelja nisu pisali lažljivci.A za to ne vidim nijedan valjan tj razuman rezlog.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Heero
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 12 ožu 2018, 18:14 |
|
|
CauseWhyNot je napisao/la: Heero je napisao/la: Ok onda dokaži kreacionisticke tvrdnje!
Koje su to tvrdnje? Ja mislim da ti jos nisi shvatio sto ti patriot i ja govorimo. Ti imas "dokaze" da je svemir nasto Velikim praskom. Zasto sam stavio pod navodnike? Zato jer ti ne posjedujes te dokaze. Ti vjerujes nekome za koga vjerujes da je profesor fizike. Dakle vjerujes da je ta osoba profesor fizike(to ne mozes dokazat), vjerujes da ona ima dokaze(matematicke formule koje ti ne mozes preispitat) i vjerujes da ih tebi ispravno prenosi. Tu je potrebno dosta vjere za nekog tko tvrdi, citiram; niti vjerujem u išta za šta nema dokaza HeeroDecko, ti vjerujes u puno stvari, bez dokaza. Ne samo ti, nego svi ljudi svijeta, jer zivot je baziran na vjeri. Pitanje se postavlja kome vjerovati? U znanosti, zbog toga imamo peer review, jer se pretpostavlja da XY broj osoba sa titulama iz odredenog podrucja nece lazirat dokaze(experiment). Jasnije ti ne mogu objasnit. OK svemir je nasto jer je nevidljivi bogo tako tio ;) A ti ces bit nagrađen od djeda mraza i zubic vile što nenasjedaš na moje sotonske ublehe ![clap :clap](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/clap.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Heero
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 12 ožu 2018, 18:20 |
|
|
patriot_1 je napisao/la: Heero je napisao/la: Nevjera nije uvjerenje nego vjera. Ja nevjerujem u ljude guštere recimo jer nema dokaza niti vjerujem u išta za šta nema dokaza a moj stav je opravdan nedostatkom dokaza. Tvrdnje se pokrijepljuju dokazamima.Nevjera se nepodkrepljuje dokazima vec je opravdana nedostatkom dokaza!! Da to je logika ![evotigana :evotigana](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c055.gif) Ne-vjernik ili Ne-vjera , sama riječti govori da ne vjeruje a ne da da ZNA. Kad bi imali dokaza(pitanje je što je komu DOKAZ)onda bi znali da Bog jest a ne vjerovali da jest.I obratno. Ako Bog postoji ti svojim ne vjerovanjem u Njega nećeš dokinuti tu stvarnost.Jel tako? Niti mi vjerom da Bog jest,stvaramo istu.On ili je ili nije,trećeg nema. Ja tj. mi vjernici imamo dovoljno razloga za vjerovanje u Božju egzistenciju,dokaz ne. Isto je sa vama. Meni je najveći dokaz (uz more drugih) Isus.Ono što je govorio i učio.Ako Evanđelja nisu pisali lažljivci.A za to ne vidim nijedan valjan tj razuman rezlog. Aj dajte te razloge! A Isus ti je dokaz? A sto je sa budom i on je mudro govorio? Što je sa zoroastrijancima oni su tolko bili vjernici da u ono doba prije krista nisu imali robova jer im je njihova vjera zabranjivala to Po čemu je to dokaz kad takvih dokaza svaka religija ima za sebe i sve skupa nema smisla jer nijedna neobjašnjava zašto je baš ta tocna!! Osim pastafarijanstvo.Evanđelje spageti cudovišta nije kontradiktorno samom sebi kao biblije,kur ani i slicno a i nudi odgovore.Spageti cudoviste nam objašnjava smisao zivota a i objašnjava zašto postoje druge religije te dokazi za evoluciju itd.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
patriot_1
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 13 ožu 2018, 12:23 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Instruktor
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 17 ožu 2018, 14:25 |
|
Pridružen/a: 10 vel 2018, 16:56 Postovi: 2952 Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
|
Fizicar (Davor Pavuna) i fizicari (Tesla, Haisenberger, Rudjer Boskovic...) o postojanju Boga, u Bujici u ozujku 2018. - https://m.youtube.com/watch?t=1391s&v=7Mwfji_5Smg
_________________ Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici
Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Instruktor
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 04 tra 2018, 20:13 |
|
Pridružen/a: 10 vel 2018, 16:56 Postovi: 2952 Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
|
Vecernji list je objavio publikaciju na 98 stranica A5 formata naziva 'Bozja znanost - javna svjedocenja svjetskih znanstvenika o osobnoj vjeri' koju je priredio Slaven Letica. Sadrzava osobne ispovjesti oko 30 znansvenika.
Zanimljivo je kada su Einstaina pitali o uskladjenosti teorije Velikog praska i kreacije iz Biblije, Einstain im je rekao da pitaju (odnosno prouce) radove svetog Augustina iz 4./5. stoljeca (str. 59, akademik Vladimir Paar).
Naravno znanost je proizasla u Europi iz krscanstva. A sv. Augustin je npr. poucavao da covjek mora biti spreman na interpretacije Kreacije iz Biblije kada se pojave nove znanstvene spoznaje.
Zanimljivo je takodjer kako je jedan franjevac zasluzan za znanstvenu metodu mjerenja, Roger Bacon iz 12. stoljeca. Zanimljivo je da su vjernici bilo Kopernik, Newton, Boskovic, Descartes, Faraday, Maxwell, Einstain, Tesla, Max Planck, Heisenberg itd. (str. 61, Davor Pavuna).
_________________ Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici
Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Heero
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 13 tra 2018, 22:19 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 14 tra 2018, 10:03 |
|
|
Heero je napisao/la: http://www.dnevno.hr/magazin/techno/znanost/veliko-otkrice-hrvatskih-znanstvenika-sada-znamo-kako-su-jednostanicni-organizmi-evoluirali-u-visestanicne-1152724/ Evo vam ga theisti! Prosli mjesec ste nesta naklapali kako evolucija nije tocna jer nemoze objasnit nastanak visestanicnih organizama a sad evo... Hipoteza, kao i milijun drugih, po narodski rečeno trla baba lan da joj prođe dan. ![kava :kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Heero
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 15 tra 2018, 14:28 |
|
|
je samo sto ima smisla a "dade bog brdo" nema smisla posto nisi objasnio mogucnost postojanja necega sposobnog napraviti ista slicno dok su znanstvenici dokazali sve sta tvrde ;)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 15 tra 2018, 15:38 |
|
|
Heero je napisao/la: je samo sto ima smisla a "dade bog brdo" nema smisla posto nisi objasnio mogucnost postojanja necega sposobnog napraviti ista slicno dok su znanstvenici dokazali sve sta tvrde ;) Što su dokazali? Ako ti (kao slučajna nakupina atoma) smatraš da je ovaj forum (softver) nastao slučajnim rasporedom bajtova, na slučajno nastalom serveru...o čemu možemo razgovarati? ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Niski
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 15 tra 2018, 16:00 |
|
|
Ovaj forum je nastao razmišljanjem pametnih i mudrih da nekako razbiju medijsku blokadu. Da šire istinu i ideje za koje misle da su ispravne.
Božja promisao je malo pogurala i pomogla da se vremenom proširi i van hrvatskog govornog područja i svemrezja postajući regionalna pricaonica. Za razmenu podataka druženje i zezanja. Uz promovisanje HRHB na frtalj Bih.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 15 tra 2018, 16:21 |
|
|
Niski je napisao/la: Ovaj forum je nastao razmišljanjem pametnih i mudrih da nekako razbiju medijsku blokadu. Da šire istinu i ideje za koje misle da su ispravne.
Božja promisao je malo pogurala i pomogla da se vremenom proširi i van hrvatskog govornog područja i svemrezja postajući regionalna pricaonica. Za razmenu podataka druženje i zezanja. Uz promovisanje HRHB na frtalj Bih. Da, slažem se. Forum je rezultat inteligencije, a ne slučajan proces. Tvrditi za život, kao najkompleksniju pojavu u svemiru, da je slučajnost, a ne akt inteligentnog Stvoritelja...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
joe enter
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 15 tra 2018, 16:48 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Niski je napisao/la: Ovaj forum je nastao razmišljanjem pametnih i mudrih da nekako razbiju medijsku blokadu. Da šire istinu i ideje za koje misle da su ispravne.
Božja promisao je malo pogurala i pomogla da se vremenom proširi i van hrvatskog govornog područja i svemrezja postajući regionalna pricaonica. Za razmenu podataka druženje i zezanja. Uz promovisanje HRHB na frtalj Bih. Da, slažem se. Forum je rezultat inteligencije, a ne slučajan proces. Tvrditi za život, kao najkompleksniju pojavu u svemiru, da je slučajnost, a ne akt inteligentnog Stvoritelja... Pojmovi kao što su "slučajno" a pogotovo "namerno" nikako ne mogu biti pripisani nekome ili nečemu ko nije čovek. Nema "slučajno i namerno" ni kod imaginarnog boga , kao što nema ni kod prirode. Ali i ako zamislimo da je inteligentni bog sve stvorio sa namerom , ti nikako ne znaš niti možeš znati koje su njegove tzv.inteligente namere za to stvaranje života, osim što ih možeš pročitati u spisima seljaka sa bliskog istoka , mada ni tamo nema navedenog razloga za to tzv.namerno stvaranje. A šta ćemo sa idejom da je npr.bog slučajno stvorio život?! , možda se probudio mamuran pa prdno i nastade život i posle par milijardi godina i ti Markane , i onda ga savrešno zabole ona stvar zataj isti život kojie prdežom slučajno stvorio?! Neko ko stvara nikako ne može biti svemoćno biće , osim ako nije prdno i slučajno stvorio nešto. Ali ako namerno stvara onda to biće(bog) nikako ne može biti svemoćno , jer stvaraoci stvaraju jer im nešto fali.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Heero
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 15 tra 2018, 17:05 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Heero je napisao/la: je samo sto ima smisla a "dade bog brdo" nema smisla posto nisi objasnio mogucnost postojanja necega sposobnog napraviti ista slicno dok su znanstvenici dokazali sve sta tvrde ;) Što su dokazali? Ako ti (kao slučajna nakupina atoma) smatraš da je ovaj forum (softver) nastao slučajnim rasporedom bajtova, na slučajno nastalom serveru...o čemu možemo razgovarati? ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) Eto to je isto!!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Heero
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 15 tra 2018, 17:07 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Niski je napisao/la: Ovaj forum je nastao razmišljanjem pametnih i mudrih da nekako razbiju medijsku blokadu. Da šire istinu i ideje za koje misle da su ispravne.
Božja promisao je malo pogurala i pomogla da se vremenom proširi i van hrvatskog govornog područja i svemrezja postajući regionalna pricaonica. Za razmenu podataka druženje i zezanja. Uz promovisanje HRHB na frtalj Bih. Da, slažem se. Forum je rezultat inteligencije, a ne slučajan proces. Tvrditi za život, kao najkompleksniju pojavu u svemiru, da je slučajnost, a ne akt inteligentnog Stvoritelja... O majko mila hahahahahhaha Pa nemože se kompjuter pomnožit niti softver a ti možeš sam od sebe stvorit nasljednika koj je malo drugaciji od tebe(evoluirao) al OK ja se slazem da nema dokaza da ti možeš dat potomka koji je evolucijski napredniji od tebe ![Rolling on the floor =))](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/lol.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 16 tra 2018, 19:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77514 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Kako čovjek, koji je mašina daleko kompleksnija od spermija koji je čestica koja se ni ne vidi golim okom, stvori novog čovjeka? Je li potreban dizajner da usmjerava rast fetusa tijekom 9 mjeseci?
Koja Providnost od spermija razvije kompjuter, to jest ljudski mozak?
Raskorak u kompleksnosti izmedju spermija i mozga nije ništa manja od one izmedju aminokiselina i komada RNA koji statisticki preživljava jer za razliku od drugih molekula ima mehanizam za umnažanje.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|