|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 87 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 14 ruj 2012, 11:16 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Lako se to sredi 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 14 ruj 2012, 11:22 |
|
|
Moglo bi ih se naselit u osjetljive općine, vjerojatno im nije problem reći da su hrvati i glasat za hdz... Ali crkva im je uvijek prije hrvatske
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 14 ruj 2012, 13:46 |
|
|
Jedna od vrhunskih sekti koje su ikad postojale bar u ovo "hrišćansko vreme" je "Hlisti". Oni su nastali u carskoj Rusiji , njima je priča se pripadao Raspućin. Krajnji cilj i sama poenta Hlista je pokajanje tj.konstantno kajanje da bi se čovek mogao zapravo konačno pokajati za grehe kad dođe pred Gospoda. Međutim da bi se član sekte mogao kajati on mora i grešiti , bar povremeno. I šta se dešava , sekta kao sekta i religija kao religija je dovela do toga pripadnici Hlista prave orgije,piju,...naravno sve to u vidu obreda. I sutra se oni čitav dan kaju k'o blesavi. Ili da skraćeno kažem , doktrina im je "Greh se grehom izbija". Fenomenalna koncepcija religije ili kulta , šteta što dogmatski nije regulisana. 
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 19 ruj 2012, 08:46 |
|
|
volvoks je napisao/la: I općenje je dozvoljeno samo u plodne dane  Ovako to dobro zvuči, al baš i nisu neki domoljubi i ti si skužio da nisu baš domoljubi? :) imam poznanicu koja je među njima, ali je domoljub. teško se nosi sa činjenicom da su u neokatekumenima mahom utočište našli hrvati koji potječu iz onih ortodoksnih komunističko-jugoslavenskih obitelji što su 92. skužili da je oportuno krenuti u crkvu na božić. obzirom da teško prihvaćaju ovu našu, hrvatsku katoličku crkvu za koju su očili i od škole i od roditelja da je izvor svih zala, utočište su našli u tim sekticama, a posebno im pašu neokatekumeni zbog svoje iznimne arogancije i uvjerenosti da su mudriji, duhovniji i veći vjernici i od samog pape. time sami sebi laskaju, ali i inače ti i takvi koji nisu u tim sektama, za sebe misle da su vjernici, ali ne obični, priprosti kao one babe što lizu oko oltara, nego su oni posebni, širokoumni, iznad 'nacionalizma' crkve i te njene prizemnosti, a posebno se zgražaju na spomen bleiburga i heroja domovinskog rata za vrijeme mise. i to nije mala i zanemariva pojava. neki svećenici otvoreno podržavaju takav način razmišljanja. recimo, don grubišić. koga zanima, neka pogleda portal križ života. taj portal što otvoreno promovira homoseksualnost i žestoko kritizira crkvu, samo je jedna od pojava koja se iskristalizirala posljednjih godina, a koja smišljeno udara na dva najvažnija noseća stupa hrvatskog društva - omladinu i crkvu. prvo privlači svojim neoliberalnim sranjima koja je umotala u celofan tobožnje religioznosti kako bi mladi lakše progutali demonske udice, a ono drugo, tj. crkvu, podriva na sve moguće načine kako bi onim prvima to drugo što više ogadila i time oslabila spone sa najvažnijim nacionalnim simbolom koji veže 4 milijuna hrvata i isto toliko hrvatskih iseljenika. da, usuđujem se reći to tako jer čak i oni koji nisu vjernici kao ja, osjećaju da ih osim nacije, na okupu drži i hrvatska katolička crkva.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 19 ruj 2012, 08:52 |
|
|
Don Grubisic ima kao i fra Markesic kodno ime u UDB-inim dokumentima. Najobicniji ljigavac i jugoslaven koji je po naredjenju usao u svecenicku sluzbu.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 19 ruj 2012, 08:54 |
|
|
volvoks je napisao/la: Moglo bi ih se naselit u osjetljive općine, vjerojatno im nije problem reći da su hrvati i glasat za hdz... Ali crkva im je uvijek prije hrvatske ne cijela crkva nego samo njihova zajednica. ona im je na prvom mjestu. podredili su joj i obitelj.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 19 ruj 2012, 08:57 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Don Grubisic ima kao i fra Markesic kodno ime u UDB-inim dokumentima. Najobicniji ljigavac i jugoslaven koji je po naredjenju usao u svecenicku sluzbu. to nije tajna. godinama se te činjenice znaju, ali svejedno imaju jake sljedbenike u tim 'posebnim' vjernicima. oni vjernici vulgaris ionako ne vide dalje od oltara. nemaju tu širinu za spoznati kakve poruke šalju ti 'otvoreni' svećenici :)) open society - open ministry
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 19 ruj 2012, 09:35 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Don Grubisic ima kao i fra Markesic kodno ime u UDB-inim dokumentima. Najobicniji ljigavac i jugoslaven koji je po naredjenju usao u svecenicku sluzbu. to nije tajna. godinama se te činjenice znaju, ali svejedno imaju jake sljedbenike u tim 'posebnim' vjernicima. oni vjernici vulgaris ionako ne vide dalje od oltara. nemaju tu širinu za spoznati kakve poruke šalju ti 'otvoreni' svećenici :)) open society - open ministry Ovo govorim jer je vrlo lako moguće da se taj udbaški pasji skot kandidira - i dobije- mjesto gradonačelnika u Splitu. S obzirom na broj ORJUNaša, malograđana i ljevičara u Splitu vrlo je izgledan kandidat za to mjesto s obzirom da SDPov kandidat i nije neki , a HDZ još nije predstavio svog kandidata. Ukoliko se dogodi izbor između ovoga i Ive Baldasara, udbaš dobiva. S tim da me ne shvatite krivo, Baldasar je ratni dezerter koji se udostoji vratiti u RH tek 1999.g. (pobjegao u cik zore kada ga je trebalo unovačiti) . Lijepo će Split napred s takvim mlatimudanima.
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 19 ruj 2012, 09:41 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: Lijepo će Split napred s takvim mlatimudanima. haha, split... to je onaj grad gdje glumci onako gologuzi u togama slave najžešćeg progonitelja kršćana?  ljetos sam bila na svadbi u palači, u crkvi sv. duje gdje stoji legionarska 'straža' ispred sa kopljima i suknjicama i to im je baš super, splićani ponosni, ali zato se redovito dižu na stražnje noge kad netko spomene isusov kip na marjanu...
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 19 ruj 2012, 09:49 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: haha, split... to je onaj grad gdje glumci onako gologuzi u togama slave najžešćeg progonitelja kršćana?  ljetos sam bila na svadbi u palači, u crkvi sv. duje gdje stoji legionarska 'straža' ispred sa kopljima i suknjicama i to im je baš super, splićani ponosni, ali zato se redovito dižu na stražnje noge kad netko spomene isusov kip na marjanu... Ma da, doduše takve mnoge stvari posljedica su dugog devastiranja morala za vrijeme Tile, čija je politika upravo imala fiksaciju na Split , Zagreb i Rijeku kao najveće hrvatske gradove. Inače Crkva je jučer potvrdila odluku da udbaš Grubišić ne smije davati sakramente više.
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 19 ruj 2012, 09:51 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Inače Crkva je jučer potvrdila odluku da udbaš Grubišić ne smije davati sakramente više.
aj neka. bilo je i vrime više...
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 19 ruj 2012, 10:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82349 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 19 ruj 2012, 10:15 |
|
|
čuj dona, 'nove vrijednosti, nova hrvatska'... još malo pa 'novi poredak' :))
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 19 ruj 2012, 10:19 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: a koja smišljeno udara na dva najvažnija noseća stupa hrvatskog društva - omladinu i crkvu.
Ovdje bih samo dodao na prvo mjesto obitelj...Kad se rasturi obitelj,nema više niti društva niti jake države.Crkva mora zauzeti čvršći i konkretniji stav u obrani obitelji.
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 19 ruj 2012, 10:39 |
|
|
da, obitelj, to se podrazumijeva. samo što je omladina na kojoj ostaje budućnost, pa kad nju izvitoperiš, onda moreš kako oćeš.. pričam isključivo o hrvatskim okvirima gdje crkva još uvijek ima nekakvu ulogu. crkva ima svoj stav vezano za obitelj i vrijednosti, on je vjernicima jako dobro poznat, ali crkva ne može ništa ako joj sami ne pomažemo u tome. drugim riječima, neće ti crkva spasit brak ako imaš ljubanvicu ili kadikad mlatneš ženu, a redovito se pričešćuješ i daješ priloge. za mnogo toga smo si sami krivi. ja osobno tako razmišljam i osjećam. crkva pruža ruku i smjernice, svima su vrata otvorena, a o tebi ovisi hoćeš li to prihvatiti ili ne.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 19 ruj 2012, 13:03 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: da, obitelj, to se podrazumijeva. samo što je omladina na kojoj ostaje budućnost, pa kad nju izvitoperiš, onda moreš kako oćeš.. pričam isključivo o hrvatskim okvirima gdje crkva još uvijek ima nekakvu ulogu. crkva ima svoj stav vezano za obitelj i vrijednosti, on je vjernicima jako dobro poznat, ali crkva ne može ništa ako joj sami ne pomažemo u tome. drugim riječima, neće ti crkva spasit brak ako imaš ljubanvicu ili kadikad mlatneš ženu, a redovito se pričešćuješ i daješ priloge. za mnogo toga smo si sami krivi. ja osobno tako razmišljam i osjećam. crkva pruža ruku i smjernice, svima su vrata otvorena, a o tebi ovisi hoćeš li to prihvatiti ili ne. Omladinu odgajamo u okrilju obitelji.Ako ja odgojim svoju djecu kako Bog zapovijeda i svojim primjerom,nema problema.Jer majmun radi što majmun vidi,tj. ono što ponese iz obitelji. Jaka obitelj daje i jaku državu.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 19 ruj 2012, 15:51 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: volvoks je napisao/la: Moglo bi ih se naselit u osjetljive općine, vjerojatno im nije problem reći da su hrvati i glasat za hdz... Ali crkva im je uvijek prije hrvatske ne cijela crkva nego samo njihova zajednica. ona im je na prvom mjestu. podredili su joj i obitelj. Ovo je istina, zajednica je jako kolektivistička, a i provode puno previše vremena na tim obredima... Ponekad mi se čini da ne žele imat prijateljske odnose izvan radnog mjesta, kao uvijek su u žurbi
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 19 ruj 2012, 20:33 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: a koja smišljeno udara na dva najvažnija noseća stupa hrvatskog društva - omladinu i crkvu.
Ovdje bih samo dodao na prvo mjesto obitelj...Kad se rasturi obitelj,nema više niti društva niti jake države.Crkva mora zauzeti čvršći i konkretniji stav u obrani obitelji. Rekao bih da je to ipak kultura, i jezik.
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 20 ruj 2012, 13:21 |
|
|
volvoks je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: ne cijela crkva nego samo njihova zajednica. ona im je na prvom mjestu. podredili su joj i obitelj.
Ovo je istina, zajednica je jako kolektivistička, a i provode puno previše vremena na tim obredima... Ponekad mi se čini da ne žele imat prijateljske odnose izvan radnog mjesta, kao uvijek su u žurbi sve što pišem o njima, pišem iz osobnog iskustva s njima. dakle, odmah se ograđujem da ne bi ispalo da širim neistine. ono što ja znam zašto izbjegavaju ljude i 'uvijek se žure', kako ti kažeš, to je zato što misle da će ih nevjernici 'kontaminirati'. oni malo dublje zaglibili nerijetko vide opsjednutost pojedinaca sotonom i slično iako to sa stvarnošću nema nikakve veze...
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 20 ruj 2012, 15:39 |
|
|
Ovi tvoji poznanici smatraju i katolike svih vrsta nevjernicima?? Onda je moj frend cak i liberalan 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 21 ruj 2012, 19:50 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Citat: Ušao je u sektu te je prestao piti tablete, a onda je ubio svoju majku Ubijena majka i njezin sin sami su živjeli u trošnom stranu na petom katu zgrade. Često su se svađali, a susjedi bi često znali čuti histeričnu viku i deranje kroz cijelu zgradu. Nekoliko puta navodno je intervenirala i policija
Piše: Elvis Sprečić, Marina Borovac
U stanu u zagrebačkom naselju Trnsko policija je u petak nešto prije 10 sati ujutro zatekla stravičan prizor - mrtvu Jadranku R. koju je prema još nepotvrđenim informacijama ubio njezin sin J. R. (18) nakon čega je tijelo sakrio u ormar. Policajcima je vrata otvorio upravo sin, a kada su ga pitali gdje mu je majka odgovorio je da je u Gorskom Kotaru. Iz stana se osjetio miris truleži, pa su inspektori odlučili pretražiti stan. Ubrzo su pronašli majčino tijelo koje je bilo skriveno u ormaru, umotano u plahtu i prekriveno hrpom odjeće, a također su na više mjesta u stanu pronađeni i tragovi krvi.
Jadrankin sin rijetko je izlazio iz stana, u kvartu nije imao prijatelje s kojima se družio, konstantno je trpio ispade svoje majke. Psihički je bolesnik, a u zadnje vrijeme odbijao je piti lijekove koji su njegovu bolest držali pod kontrolom. Također se učlanio u radikalnu islamsku sektu, što nam je potvrdila i žena čija su se djeca povremeno družila sa mladićem.
– U zadnje vrijeme družio se sa nekim čudnim ljudima, svi su bili članovi neke sekte islamske sekte. Sa tih druženja često bi doma znao donositi nekakve knjige koje bi zatim proučavao, sve to ga je potpuno obuzelo – prepričala je pomalo u strahu.
Stalno su se svađali
Policija je došla provjeriti što se događa nakon što su u petak ujutro zaprimili dojavu Jadrankine prijateljice kako se ona već par dana ne javlja na telefon. Više susjeda je potvrdilo kako već par dana iz stana nisu čuli nikakvu buku. To im je kažu, bilo neobično, jer su se majka i sin često znali svađati, ponekada i po nekoliko sati u komadu.
– To je takva histerična vika i svađa da je to riječima teško opisati, buka bi se čula u pola zgrade. Kada bi se ona krenula izderavati na njega jednostavno se nije mogla zaustaviti, on bi uglavnom bio tiho i to samo trpio, ali bi ponekad znao žestoko uzvratiti – govori nam susjeda iz zgrade u kojoj se dogodilo ubojstvo.
Upravo radi toga susjedi su konstantno strahovali da bi se ovakvo nešto moglo dogoditi, a neke od njih ovo ubojstvo nije previše niti iznenadilo.
Majka i sin živjeli su sami u trošnom stanu na petom katu zgrade kojeg su Jadranka i njezin brat nasljedili od oca Frane.
Jedva su preživljavali
– Njezin otac uspijevo je još nekako stvari držati pod kontrolom, ali nakon što su Jadranka i mali ostali sami sve je krenulo nizbrdo, sve češće su se svađali, financijska situacija im je bila jako loša – prepričavam nam njezina prijateljica koja joj je često znala posuđivati novce.
Jadranka je do prije nekoliko godina radila u pošti, a nakon što je ostala bez posla snalazila se kako zna i umije. Prala je stubišta po zgradama, prodavala robu koju bi izložila na klupicama u okolnim parkovima.
Radila je to kako bi prehranila sina i omogućila mu koliko toliko normalan život. Unatoč svađama koje su konstantno vodili susjedi tvrde da ga je majka jako voljela. J. R. je rođen kao vanbračno dijete, a njegov otac nikada nije živio u stanu sa njim i njegovom majkom, tek ih je tu i tamo posjećivao.
Jadrankin sin od rođenja je imao određenih psihičkih poteškoća, radi čega je upisan u školu za djecu s posebnim potrebama koju je uspješno završio, nakon čega nije nastavio sa školom. Nije bio nigdje zaposlen nego je većinu vremena provodio u stanu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 21 ruj 2012, 19:50 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kakva "radikalna islamska sekta" ? Počeo studirati islam jednostavno.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 20 pro 2012, 02:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pa dobro tetka, cult i sect nisu isto i na engleskom, ali obje su uključene u naslovu da bi definicija bila što sveobuhvatnija, pogotovo s obzirom da se kod nas ustalila ta pejorativna kovanica "sektašenje".
Dodao bih da su mi sumnjivi i karizmatici i "duhovne obnove" unutar RKC, ali ipak mislim da ni blizu tome da ispune točke 1 i 3.
Evo ga, ko naručeno. Koji će nam qrac ovo na portalu? Ovo me podsjeća na američke kršćanske sektaše sa juga zemlje. Vještac, vrač i prevarant. Ne znam kakve ovo ima veze sa RKC?! http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/nakon-dodira-i-blagoslova-fra-lve-pavica-mnogi-prisutni-su-padali-na-pod-6311.htmlCitat: Ljubuški - Više od sedam tisuća na duhovnoj obnovi karizmatika
Nakon dodira i blagoslova fra lve Pavića mnogi prisutni su padali na pod
■ Tisuće automobila i oko sedam, osam tisuća okupljenih ljudi od kojih neki nisu niti mogli ući u dvoranu ■ Ni nesnosna sparina nije omela one koji su došli tražiti duhovni mir
Nitko to nije očekivao. Ni organizatori, ni većina Ljubušaka i ljudi iz mjesta u Hercegovini. Samo oni koji su dobro upoznali fra Ivu Pavića, išli u njegovu župu Šurkovac u Prijedoru i zajedno s njim molili, znali su da će biti tako. Nikad nijedan događaj, utakmica ili nešto drugo, nije u Gradsku sportsku dvoranu privukao toliko posjetitelja.
Tisuće automobila, najviše iz BiH, ali i iz Zadra, Splita, Zagreba, Makarske, Dubrovnika, Osijeka, Njemačke, preplavile su prostor i pokrajnje ulice oko dvorane. Bez ikakve medijske najave i pompe okupilo se između sedam i osam tisuća ljudi, od toga jedna trećina nije mogla stati u dvoranu i pratili su i sudjelovali u dvodnevnoj duhovnoj obnovi na dvorištu i igralištu ispred Gimnazije i SSŠ Ruđera Boškovića.
Ni nesnosna sparina nije omela one koji su došli tražiti duhovni mir, izlječenje, izlaz iz duševnih ili tjelesnih poteškoća i boli. Karizma fra Ive Pavića je činjenica, realnost, stvarnost, a kojim putem i kamo će ići, što će na kraju biti, ostaje za vidjeti. Gledajući sa strane, promatrač nesvjesno na trenutak pomisli na biblijske propovijedi i okupljanja. Smjenjuju se red pjesme pjevača i svirača koji stoje na pozornici iza fra Ivinih leđa i njegovih molitava, zaziva, propovijedi, a u svemu s vremena na vrijeme sudjeluju i vjernici.
Najdojmljivija je molitva za ozdravljenje. Iz nje proistječe da fra Ivo želi i pokušava izliječiti ljude. Prema svemu i on i vjernici uvjereni su da ima tu moć. Ali samo uz iskrenu vjeru, sabranost, skrušenost i molitvu.
- U ime Gospodina Isusa Krista neka ozdrave prsti i noge, mozak, kralješnica, pluća, bubrezi, neka nestanu teške bolesti, tumor, bolesti srca, duševne bolesti..., - molio je fra Ivo Pavić za nazočni puk, nabrajajući više desetaka bolesti, ovisnosti, poroka i slabosti današnjeg čovjeka. Vrhunac je bio na kraju kada su vjernici, tiskajući se prilazili pozornici da ih karizmatik dodirne i blagoslovi. Mnogi su u transu gubili svijest i blago padali leđima na pod.
| VL | HB.org | Jesu li djevojke prevarile (naivnog) fra. Linića, ili je ovo inscenirao on? Citat: KUĆA SUSRETA
Čudo kod fra Linića: Nepokretne djevojke ustale iz kolica
Djevojke od događaja ne žele raditi senzaciju, ali spremne su svjedočiti kada za to dođe vrijeme.
U Kući susreta Tabor fra Zvjezdana Linića u Samoboru, na duhovnoj obnovi za ozdravljenje prošloga vikenda dogodilo se pravo božićno čudo - dvije nepokretne djevojke ustale su iz invalidskih kolica. Bilo je to za bolesničkog pomazanja. Jedna je iz kontinentalne Hrvatske, a druga s juga - rekao nam je fra Zvjezdan Linić, ne skrivajući oduševljenje što se to dogodilo upravo u ozračju Božića.
Obje su djevojke, kako doznajemo, osjetile snažnu energiju u svojemu tijelu za vrijeme molitve za ozdravljenje.
- Rekla mi je jedna od njih da je osjetila snažno “guranje” u leđima i nogama i poriv da ustane, pa se podigla iz kolica i malo prošetala Taborom. Mislim da prije nije mogla ustati, a druga je povremeno znala ustati iz kolica, ali to se rijetko događalo - rekao nam je fra Zvjezdan.
Identitet djevojaka u Taboru se čuva na zahtjev njihovih obitelji, jer ne žele od toga događaja raditi senzaciju, premda su odlučne svjedočiti kada za to dođe vrijeme.
- Riječ je o teškoj bolesti i treba biti jako oprezan. Evo, premda je jedna djevojka ustala iz kolica ovoga vikenda, čuli smo da je ponovno prikovana za njih. Bio je to trenutak potvrde da je na Božjem putu i da će nastaviti dalje, da će ponovno doći u Tabor i moliti za zdravlje - rekli su nam iz Tabora, iz kruga bliskih djevojci i njezinoj obitelji, kojima je ovo jedan od brojnih dolazaka u Tabor posljednjih godina.
U Taboru fra Zvjezdana Linića mnogo je primjera ozdravljenja, ali ponajviše onih od ovisnosti, kao što je pušenje, alkoholizam, pa i ovisnost o drogi. Ovakvi slučajevi doista su rijetkost i u Taboru ne kriju oduševljenje i uzbuđenje što im se takvo što dogodilo baš pred božićne blagdane. Također, polaznici duhovne obnove bili su šokirani i oduševljeni onim što su vidjeli, pa su mnogi, kako smo doznali, plakali od sreće i nisu skrivali svoju radost zbog ovog nesvakidašnjeg događaja.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 20 pro 2012, 02:54 |
|
|
Poznajem fra Zvjezdana osobno. Jedno je sigurno, ništa on nije inscenirao.
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Razlike između religije i sekte/kulta? Postano: 20 pro 2012, 03:06 |
|
|
pozitivac je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Evo ga, ko naručeno. Koji će nam qrac ovo na portalu? Ovo me podsjeća na američke kršćanske sektaše sa juga zemlje. Vještac, vrač i prevarant. Ne znam kakve ovo ima veze sa RKC?! Nemoj tako, to je čovjek iz krajiškog Međugorja. Ako svojim vračanjem napravi nešto za svoj kraj, onda svaka mu dala! Inače bez da branim ili napadam fra Ivu kad je dotični došao u Šurkovac prije koju godinu bila je to pustara u kojoj su crkveni prostori bili u rasulu, vukodrapina zadnja. Sada se tamo slijevaju tisuće ljudi koji mole. Ima i Srba i Muslimana čak iz Prijedorskog kraja  Fra Ivo je u Šurkovcu završio ajmo reć po kazni odnosno dobio je ˝najgoru˝ župu što je mogo dobit i to nakon što je bio u Rimu. Uglavnom poslan je na kaljenje ne zato što je nešto zgriješio nego jer je njegov provincijal to jest general tako odlučio. Ilirk@ je napisao/la: da, obitelj, to se podrazumijeva. samo što je omladina na kojoj ostaje budućnost, pa kad nju izvitoperiš, onda moreš kako oćeš.. pričam isključivo o hrvatskim okvirima gdje crkva još uvijek ima nekakvu ulogu. crkva ima svoj stav vezano za obitelj i vrijednosti, on je vjernicima jako dobro poznat, ali crkva ne može ništa ako joj sami ne pomažemo u tome. drugim riječima, neće ti crkva spasit brak ako imaš ljubanvicu ili kadikad mlatneš ženu, a redovito se pričešćuješ i daješ priloge. za mnogo toga smo si sami krivi. ja osobno tako razmišljam i osjećam. crkva pruža ruku i smjernice, svima su vrata otvorena, a o tebi ovisi hoćeš li to prihvatiti ili ne. volvoks je napisao/la: I općenje je dozvoljeno samo u plodne dane  Ovako to dobro zvuči, al baš i nisu neki domoljubi Fanatični katolici a i nisu baš neki domoljubi. Pazi da Džo ovo ne pročita razbit će mu koncepciju  BBC je napisao/la: Joe ima ponašanje kao da je član neke sekte ili cult-a. Džo je onda osnivač i jedini član  Šalim se Džo znamo da si pravoslavac ( SPC)  : 1. Kult ne dozvoljava napuštanje religije bez kazne 2. Kult sadrži bezbroj propisa koji kontroliraju sljedbeniku život do mikro-razine, odnosno da najsitnijih detalja 3. Kult ne dopušta interpretiranje ili nadogradnju "svetog" teksta : Ovo pod jedan i dva je dobra definicija iako umjesto ovog pod brojem tri s čim se neslažem mislim da fali mržnja, netrepeljivost i nasilje koje se propovijeda prema onima koji ne slijede ˝naš put˝. To za kult. Sekta uz prvo dvoje može proć. Mormoni, Jehovci, Scijentolozi, Kabala, New Age čak na svoj način(liberalni fašizam) itd..
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|