HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 ruj 2025, 21:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 221 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Razvrat u SPC
PostPostano: 07 srp 2014, 22:03 

Ako se potvrde neki navodi glede određenih smjena SPC u RH slobodno se može zaključiti da blago rečeno nisu normalni u vašoj SPC na čelu s bradonjom Irinejem.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 07 srp 2014, 22:04 

Da ne pričam glede ovih eskapada oko pokušaja utjecanja na Vatikan glede kanonizacije Stepinca.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 08 srp 2014, 10:53 

Zadar1993 je napisao/la:
Ako se potvrde neki navodi glede određenih smjena SPC u RH slobodno se može zaključiti da blago rečeno nisu normalni u vašoj SPC na čelu s bradonjom Irinejem.

Pojašnjenje?

Vrh

PostPostano: 08 srp 2014, 11:44 

U narednim danima kada potvrdim te navode, u prijevodu šalju se ljudi za koje se i unutar SPC struktura govorka da su tvrdolinijaši u vrlo škakljive sredine u RH gdje ne treba puno za provokaciju jedne ili druge strane a miču se stariji koji su izgradili dobre odnose sa suprotnom stranom.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 20 stu 2015, 20:16 

Da osvežimo malo temu , jbg dosta je bilo samo trkeljati o muslićima i ovim blaženim stepincima.

https://www.youtube.com/watch?v=B1MoE_TG2gQ

Pre neki dan sam pogledao celu emisiju , ali su je danas izgleda skinuli sa youtube.

Uglavnom , mogu reći da sam od početka bio u pravu , i da je to sve pedofilska mafija puna zločinaca i lopova.

Ako se nekome gleda , neka sačeka par dana ja verujem da će neko opet staviticelu emisiju , dase čovek naježi!!!

Preporučujem svim građanima BiH sa foruma da pogledaju ovo.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2015, 23:41 

Dobro, a zašto taj lik ne ide na policiju umjesto da dijeli sa javnosti ovu degutantost?

Vrh

PostPostano: 21 stu 2015, 00:51 

To je stara priča. Čak je i identična emisija na televiziji sa nacionalnom frekvencijom išla prošle godine u ovo vreme. Neopaženo. SPC ga je odavno ostavila bez čina, dok policija i tužilaštvo nisu reagovali.

O drugim stvarima se tu radi.

Afera prvi put pokrenuta - u vreme potpisivanja Briselskog sporazuma. Drugi put - u emisiji emitovanoj pre četiri dana. Zbog NATO-a ili nešto novo a neprihvatljivo spremaju napredni?

Inače, ista novinarka je prvu emisiju iz serijala pravila o srebreničkoj i bratunačkoj majci, a emitovana je, gle čuda, istog dana kad je slepac Vučić dao 5 miliona evra, otetih od Srba, Orićevim obožavaocima.

Kapirate valjda.

I da naglasim, Kačavendi je mesto u zatvoru.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2015, 02:41 

joe enter je napisao/la:
Uglavnom , mogu reći da sam od početka bio u pravu , i da je to sve pedofilska mafija puna zločinaca i lopova.

Imam poznanika koji je pred punim kafićem kukao kako je zbog jebenog Gojka (tim rečima) otkazan neki koncert. Dani žalosti zbog smrti patrijarha Pavla. Uopšte, puno takvih znam, moj fakultet je krcat takvima. I među profesorima, i među studentima, a nema ko nije prodefilovao i od raznih NVO likova. Isto važi i za moje prvo radno mesto. A ako ćemo već da generalizujemo, mogu ti reći da je svima njima, kad ih upoznaš i kad ispijaš kafe i družiš se, zajedničko da svaki, ama baš svaki, ima neku ozbiljnu falinku. U principu, iz nekog razloga su neprilagođeni, neprihvaćeni i loše socijalizovani, sve tripujući se da je problem u okruženju a ne u njima samima. Svuda je bolje. A nije. Međuljudski odnosi su isti gde god da odeš. Najgore što su mnogi suva inteligencija, neki i dobrice u dubini duše, ali šta vredi kad su ograničeni na toliko mnogo načina, pa to ne umeju da pretvore u nešto konkretno. Sve ishlapi u autošovinizmu i proseravanjima uz kafu i vutru. Potkrepljeno mnogim izvlačenjima iz konteksta i šupljom argumentacijom. Primera radi, u oblasti kulture i umetnosti, takvi prvi dobiju šansu, ali opet ostaju face uglavnom na lokalnom i regionalnom nivou. Do priznanja i uspeha na strani dolaze isključivo oni van tih kružoka, sa širim obrazovanjem, boljim razumevanjem okruženja a samim tim i većom sposobnošću da prenesu univerzalnu poruku koja funkcioniše i van lokala.

Konkretno, taj gore lik - zahvaljujući određenim poznanstvima, dobio je odličnu priliku za posao još na fakultetu. Inače, genije, blistava inteligencija. Ali na papiru, tamo gde treba - jalov 100%. Na kraju je završio na nekom privatnom fakultetu, a karijera ništa posebno iako mu je pao s neba start kakav se samo poželeti može. Njegova priča - štreber od metar i po. Pati za mrtvom majkom pa je našao devojku godište mog tate, koja ga je izdržavala godinama. Preko dvadeset godina starija i bar još toliko kila teža od njega. Da ga u zubima nosi. A nesrećnik je sve mogao, samo ne da drži pogled u visini očiju kad odemo na kafu. Opsednut sisama i dupetima, što bi rekla Rahela Ferari. A nije ni čudo, kad ga kod kuće čeka sekvoja da je obrađuje. Popušio Luksemburg vutre. Sve somatizuje - kad god se iznervira, eto znojenja dlanova ili dijareje. Bipolarni poremećaj. Čovek koji je puko skroz kad je psihijatrica otišla na porodiljsko i, opet pred punim kafićem, naglas se pitao, iznova i iznova, kome treba njeno jebeno dete i kako će on jadan da preživi tih godinu dana bez nje.

I tako svaki. Nije u stanju da sklopi prijateljstvo, neće ga devojke/momci, disfunkcionalna porodica, odbacila ga/je porodica jer je gej, OCD... uvek nešto. Gde je neki ekstreman pljuvač koji govori u stilu ajd da se mlatimo pesnicama i bez pardona se, ne birajući reči i sredstva, obruši na neistomišljenike kao da su izmislili kugu i poslali je na čovečanstvo, tu je uvek i neko neobično stanje. I ja se opet trudim da ne generalizujem. Mogu valjda bolje od toga. A šta o tome misliš?

Vrh

PostPostano: 22 stu 2015, 01:54 

Dr Who je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Imam poznanika koji je pred punim kafićem kukao kako je zbog jebenog Gojka (tim rečima) otkazan neki koncert. Dani žalosti zbog smrti patrijarha Pavla. Uopšte, puno takvih znam, moj fakultet je krcat takvima. I među profesorima, i među studentima, a nema ko nije prodefilovao i od raznih NVO likova. Isto važi i za moje prvo radno mesto. A ako ćemo već da generalizujemo, mogu ti reći da je svima njima, kad ih upoznaš i kad ispijaš kafe i družiš se, zajedničko da svaki, ama baš svaki, ima neku ozbiljnu falinku. U principu, iz nekog razloga su neprilagođeni, neprihvaćeni i loše socijalizovani, sve tripujući se da je problem u okruženju a ne u njima samima. Svuda je bolje. A nije. Međuljudski odnosi su isti gde god da odeš. Najgore što su mnogi suva inteligencija, neki i dobrice u dubini duše, ali šta vredi kad su ograničeni na toliko mnogo načina, pa to ne umeju da pretvore u nešto konkretno. Sve ishlapi u autošovinizmu i proseravanjima uz kafu i vutru. Potkrepljeno mnogim izvlačenjima iz konteksta i šupljom argumentacijom. Primera radi, u oblasti kulture i umetnosti, takvi prvi dobiju šansu, ali opet ostaju face uglavnom na lokalnom i regionalnom nivou. Do priznanja i uspeha na strani dolaze isključivo oni van tih kružoka, sa širim obrazovanjem, boljim razumevanjem okruženja a samim tim i većom sposobnošću da prenesu univerzalnu poruku koja funkcioniše i van lokala.

Konkretno, taj gore lik - zahvaljujući određenim poznanstvima, dobio je odličnu priliku za posao još na fakultetu. Inače, genije, blistava inteligencija. Ali na papiru, tamo gde treba - jalov 100%. Na kraju je završio na nekom privatnom fakultetu, a karijera ništa posebno iako mu je pao s neba start kakav se samo poželeti može. Njegova priča - štreber od metar i po. Pati za mrtvom majkom pa je našao devojku godište mog tate, koja ga je izdržavala godinama. Preko dvadeset godina starija i bar još toliko kila teža od njega. Da ga u zubima nosi. A nesrećnik je sve mogao, samo ne da drži pogled u visini očiju kad odemo na kafu. Opsednut sisama i dupetima, što bi rekla Rahela Ferari. A nije ni čudo, kad ga kod kuće čeka sekvoja da je obrađuje. Popušio Luksemburg vutre. Sve somatizuje - kad god se iznervira, eto znojenja dlanova ili dijareje. Bipolarni poremećaj. Čovek koji je puko skroz kad je psihijatrica otišla na porodiljsko i, opet pred punim kafićem, naglas se pitao, iznova i iznova, kome treba njeno jebeno dete i kako će on jadan da preživi tih godinu dana bez nje.

I tako svaki. Nije u stanju da sklopi prijateljstvo, neće ga devojke/momci, disfunkcionalna porodica, odbacila ga/je porodica jer je gej, OCD... uvek nešto. Gde je neki ekstreman pljuvač koji govori u stilu ajd da se mlatimo pesnicama i bez pardona se, ne birajući reči i sredstva, obruši na neistomišljenike kao da su izmislili kugu i poslali je na čovečanstvo, tu je uvek i neko neobično stanje. I ja se opet trudim da ne generalizujem. Mogu valjda bolje od toga. A šta o tome misliš?

Znam na čega ukazuješ ali omašio si.

SPC nije NVO , i crkva u Srbiji i kod Srba uopšte se smatra nedodirljivom i ultimativnom osnvom sprske tradicije koja radi u ime boga i uime Srba najgore stvari.

Ali da ne generalizujemo zaistanisu svi popovi pedofili nego postoji još nešto gore , a to je OMERTA iliti zakon ćutanja gde i sav popovski kadar ćuti i žmuri na sve gadosti,huškanja i lopovluk u SPC , a vernici takođe to isto rade.

Uzimaju lovu iz budžeta , policija im gleda krzo prste , sudstvo im gleda krzo prste takođe , a oni siluju decu,huškaju na rat,mržnju i bave se grutalnim biznisom doslovnim otimanjem para od vernika.

Dakle poređenje sa svim drugim organizacijama je prosto nemoguće , crkva je ultimativno gnezdo zla i nemorala i tu nema generalizacije jer je to činjenica.

Da je SPC totalno bez ovih grehova koje sam nabrojao , opet je nemoralna sama po sebi jer u 21.veku poredaje nevidljivi proizvod i vara narod a država je plus zbog varanja nagrađuje platama iz budžeta.

Postoji predlog od strane Grka da se PCmože reorganizovati u smislu da vođstvo crkve i finansije preuzmu popovi laici , a da drkadžijske i pedofilske barbabe sa celbatom i bradama ostanu po manastirima a vladike vode crkvu samo po časti i tradiciji ne mešajući se u svetovni položaj crkve.

To može biti prihvatljivo , ali ako ostane ovako to je samo po sebi rasadnik nejvećeg ološa koji od naroda pravi takođe ološ svojim tzv.duhovnim ucenema.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2015, 08:58 

Ajde stvarno pročitaj to što si citirao.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2015, 13:10 

joe enter je napisao/la:
Ali da ne generalizujemo zaistanisu svi popovi pedofili nego postoji još nešto gore , a to je OMERTA iliti zakon ćutanja gde i sav popovski kadar ćuti i žmuri na sve gadosti,huškanja i lopovluk u SPC , a vernici takođe to isto rade.

Ma da li?! Popovi mogu ostvariti bračnu zajednicu pa se pitam, odakle ti ovakav zaljučak pa još kada kažeš "svi"?!

Citat:
Uzimaju lovu iz budžeta , policija im gleda krzo prste , sudstvo im gleda krzo prste takođe , a oni siluju decu,huškaju na rat,mržnju i bave se grutalnim biznisom doslovnim otimanjem para od vernika.

/Moj bold/
Za ovo nisu krivni sveštenici već vernici.

Citat:
Dakle poređenje sa svim drugim organizacijama je prosto nemoguće , crkva je ultimativno gnezdo zla i nemorala i tu nema generalizacije jer je to činjenica.

Na osnovu čega zasnovana činjenica?!

Kod:
Postoji predlog od strane Grka da se PCmože reorganizovati u smislu da vođstvo crkve i finansije preuzmu popovi laici , a da drkadžijske i pedofilske barbabe sa celbatom i bradama ostanu po manastirima a vladike vode crkvu samo po časti i tradiciji ne mešajući se u svetovni položaj crkve.

Očajna konfuzija u konstataciji.

Citat:
To može biti prihvatljivo , ali ako ostane ovako to je samo po sebi rasadnik nejvećeg ološa koji od naroda pravi takođe ološ svojim tzv.duhovnim ucenema.

:thumbdown

Vrh

PostPostano: 22 stu 2015, 15:49 

Ako vam jednog dana budu silovali dete i to zataškavali , ili ste žrtve njihovih huškanja,krađa,lopovluka,.... , a onda vam priđu likovi kao što ste sada vi sa istim pravdanjem ,pitam se koju bi pesmu pevali.

Ali to je uvek tako kad nije direktno preko mojih leđa sve dok se nekom drugom to dešava.

Zato kažem "Da bogda vam se sve isti to desilo kao i onoj deci i roditeljima , pa onda svima govorili kako nisu svi takvi"

Lepo sam napisao na moralni pad cele crkve i vernika , a to je zato što ĆUTE o zlu kojese dešava već odavno i svi za njega znaju.

@Ksenija

Ako nius popovi krvi što varaju narod nego sami vernici , e pa da bogda to isto rekla kad ti boelsnu majku ili nekog bliskog budu varali , tj.reci da ti je bolesna majkai bolesni i nesrećnirođak kriv a nikako pop.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2015, 16:56 

joe enter je napisao/la:
@Ksenija

Ako nius popovi krvi što varaju narod nego sami vernici , e pa da bogda to isto rekla kad ti boelsnu majku ili nekog bliskog budu varali , tj.reci da ti je bolesna majkai bolesni i nesrećnirođak kriv a nikako pop.

Bila bih najveći idiot da ti suprotstavim mišljenje na tvoje etički i moralno nakazno mišljenje.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2015, 17:11 

Ksenija je napisao/la:
joe enter je napisao/la:
@Ksenija

Bila bih najveći idiot da ti suprotstavim mišljenje na tvoje etički i moralno nakazno mišljenje.

Zašto je nakazno moje mišljenje?? , jel ja nekog podržavam i pravdam a siluje decu i huška na ratove,krade,vara....?? , pa NE!!
Tako da će pre biti tvoje mišljenje nakazno ili bar jako licemerno.

Da ponovim.

Dok su neki drugi žrtve njihove i sve se to zataškava od strane celog vođstva crkve a svi popovi ćute a vernici okreću glavu onda je OK?? , a kad se to desi kojim slučajem tebi onda bi bilo "KUUKUU gde ste braćo pomagajte , zašto pravdate i prikrivate zlikovce".

Ima li bar 5 popova od njih hiljade da su reč rekli o ovome i pobunili se?? , NEMA!! , a o vladikama da i ne govorim , i svi odreda ćute i prave se ludi a svo vreme znaju šta se dešava i prikrivaju i slično , od države,crkve pa do policije i samih vernika.

Znači pedofilija,ubistva,huškanje i širenje mržnje,šleperi,šverc,ubistvo,.....i niko od popova ni da bekne , a vernici ćute , a ti još kažeš da su vernici krivi što ih popovi varaju.
Eto vidiš kako si kratkovida i licemerna kad za proste i nesrećne ljude kažeš "Ko ih jebe i trebaju ih varati" .

Vrh

PostPostano: 22 stu 2015, 20:19 

Cijenjeni,

Radim diplomski rad na temu utjecaja političke krize u BiH i percepcije ugroženosti na interetničke odnose (koliko ih političke nepravde i nestabilnosti kvare, koliko neprijateljstvo potiču itd...).
Ugl. treba mi ispunjena anketa, pa ako može iko od vas da potroši nešto svog vremena i pomogne mi da ovo završim.
Rad neće biti od ikakvog utjecaja i na što, pa ipak zrnce znanja i informacije će te pružiti svijetu ako što iskrenije popunite anketu.

http://goo.gl/forms/Zi24g0YCkm

Hvala Vam puno.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2015, 20:30 

Dobro je covjece ne trolaj vise postavio si na 100 tome isti upit...

Vrh

PostPostano: 22 stu 2015, 21:01 

Ne trola, spamuje.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2015, 12:38 

Stojim iza tvrdnje sa svojom odgovornošću i savešću da u crkvi nema nijednog poštenog čoveka.
Hoću reći da je svaki pop jedno obično govno , a ove celibatske bradate spodobe koje vode crkvu su direktno sa dna pakla izašli.

A sad da ponovim pesmu od najvećeg srpskog patriotskog pesnika Đure Jakšića , koji je znao ko su ljudi u crkvi jer nije bio ovca niti pičketina da okrene glavu i zažmuri na tu bolesnu žgadiju kao što to danas u 21.veku rade moji sunarodnici.
Zato su i bacili na njega svojevremeno anatemu , a bistu mu pop bacio na smetlište jer je bogohulnik.

KALUĐERI

Gled'o sam vam metanije,
Kad varate Boga živa;
Gled'o sam vas, gde se pije,
Gde se jede i uživa.

Sluš'o sam vas, kad kunete
Svoje stado, svoje verne,
I kad tajni prizovete,
Licemerni, licemerne!

Gled'o sam vas — ne da nisam,
Kad razbludom usplamtite;
Gled'o sam vas, ne da nisam,
Licemerni, upamtite!

Srbi preko Drine trebaju biti ponosni na jednog od najpoštenijih Srba u istoriji , a to je bivši arhimandrit banjalučki Vasa Pelagić koji jedini je imao savesti i poštenja još u ono doba reći istinu o svome poslu i o toj paklenoj organizaciji zvana crkva.

Međutim moja braća preko Drine nažalost su pali na ispitu , jer su svoje slobodarske tradicije su prodali onom ološu iz manastira i vladičanskih dvorova koji im prodaje nacionalne fore i decu im siluju.

Da je sreće sad bi RS-ovci trebali spaliti onaj dvor Kačavendin koji je sagradio , jer ne mogu zamilsiti da će neko sa imalo morala moći tamo ponovo biti i služiti kao vladika.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2015, 13:07 

joe enter je napisao/la:
Eto vidiš kako si kratkovida i licemerna kad za proste i nesrećne ljude kažeš "Ko ih jebe i trebaju ih varati" .

A ja ti kažem da ti nisi normalan. Gde sam napisala to što si stavio pod navodnike što bi značilo da si me citirao?

Ništa ti ne slušaš što drugi napišu, a možda i ne kapiraš od prevelike euforije, samo neka se ti istreseš i mirna Crna Gora.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 17:59 

Crkva u koju moj tupavi narod voli ići i u koju se kune ima divne vesti podeliti sa pučanstvom , i to još iz inozemstva gde je glavni lik , inozemac.

http://www.blic.rs/vesti/svet/uhapsen-pop-srpske-pravoslavne-crkve-bludnicio-sa-maloletnom-prostitutkom-i-dilovao/3em45n8

Lepo sam govorio da je SPC kao i KC naravno najveće utočište za pedofile i svu šaroliku ološ ovoga sveta , pa je tako i Amerikanac Judžin Mekkej otkrio "lepotu pravoslavlja".

Vrh

PostPostano: 23 lis 2016, 19:07 

Rješićemo se jednog dana i sektaša. Samo polako.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 221 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: