|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 98 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
daramo
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 27 lis 2015, 13:57 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39644 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Dobro je poznato kako se među Slavene širi kršćanstvo. Nema veze ali je Perun simbolički postovjećen sa Perunom radi lakšeg pokrštavanja Slavena koji će i dalje u početku štovati Peruna u liku sv. Ilije. Uprkos pokušajima crkve da se Perun potpuno uništi, njegovo ime je ostalo čak su i muslimani dugo nakon prelaska slavili ilindan.
Ne samo kod nas nego svugdje, kako sv. Patrik objašnjava irskim seljacima trojstvo tako i misionari Slavenima objašnjavaju kršćanstvo. Perun je bog brmljavine i ratnika posebno štovan među ratničkim plemenima pa ti pokušaj tu ekipu uvjeriti drugačije da se odreknu božanstva kojemu su se molili i pod čijom zaštitom ginuli.
Ilija je i sad po Hercegovini štovan i dan danas nitko ti neće obavljati poljoprivredne radove na njegovu svetkovinu. Na Ilijindan se nije smjelo niti uzeti u ruke nekakvo oruđe za rad, a kamoli nešto raditi.
Uz pomoć toponima i postojanja kapela na tim mjestima posvećenima katoličkim svecima vide kršćanske supstitute slavenskim bogovima. Prema tome tumačenju kapelice sv. Ilije grade se na mjestima gdje se štovao Perun, bog groma, gromovnik.
Prema ovoj teoriji bit južnoslavenskog mita počiva na mitskoj slici sukoba bogova Peruna, gromovnika, i Velesa, koji je u carstvu mrtvih. Veles krade Perunu ženu, koja se naziva Mokoš, i krije se ispod drveta, u klisuri, pećini, negdje blizu vode. Perun udara Velesa gromom, munjom ili kamenom. Kako je Perun gromovnik, na njegovo mjesto bi došao biblijski lik sv. Ilije kome su u čast podizane crkve na vrhu brda, suhom prostoru, gdje su nekada bila mjesta na kojima su nekada bila svetišta boga Peruna
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 27 lis 2015, 14:04 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39644 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Evo samo za hamidžu nek prouči svoju vjeru te zapita i raspita šta je Aliđun.
Kao žrtva na taj dan obično se prinosio se bik, a u nedostatku bika, onda se mogao žrtvovati i pijetao. Ovaj običaj zanimljiv je ako ga pogledamo sa današnjeg aspekta, gdje je borba bikova za Ilindan, odnosno Aliđun neizbježan ceremonijal.
S Perundanom također se povezuje i obred dozivanja kiše. On se sastoji prinošenjem žrtve - izlijevanjem vode na posebno mjesto koje odabere žena. I ovaj običaj raširen je u našim krajevima, gdje se nakon Aliđuna uče kišne dove po starim muslimanskim grobljima obično pjevajući i tzv. dodole, tj. pjesme za dozivanje kiše.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 27 lis 2015, 15:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
daramo je napisao/la: Hrvati u Bosni i Hercegovini slave ga kao zaštitnika Bosne i Hercegovine.
Još kad bi neko od tih Hrvata znao objasniti što to uopće znači...
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 27 lis 2015, 15:29 |
|
|
Biskup fra Pavao Dragićević tražio je od Svete Stolice (Vatikana) da se sv. Ilija slavi kao zaštitnik Bosanskog kraljevstva. Sveta Stolica je udovoljila njegovom zahtjevu dokumentom od 26. kolovoza 1752, stoga ga Hrvati u našoj državi danas slave kao zaštitnika Bosne i Hercegovine.
Postoji i ona anegdota zašto Ilija, pošto je fra Pavao "gnjavio" papu ovaj mu je odgovorio kad si tako tvrdoglavi Bosanac nek bude baš Ilija, pošto vam odgovara karakterom. To je narodno vjerovanje
Biskup dr. mons. Mile Bogović misli da je razlog zbog čega je Sveta Stolica odobrila zahtjev biskupa fra Pave Dragićevića i taj što sv. Iliju štuju i pravoslavci i muslimani! Sv. Ilija je zaštitnik i Đakovačko-osječke nadbiskupije a zna se da je jedno vrijeme sjedište vrhbosanke biskupije bilo premješteno u Đakovo.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 27 lis 2015, 15:48 |
|
|
daramo je napisao/la: Biskup fra Pavao Dragićević tražio je od Svete Stolice (Vatikana) da se sv. Ilija slavi kao zaštitnik Bosanskog kraljevstva. Sveta Stolica je udovoljila njegovom zahtjevu dokumentom od 26. kolovoza 1752, stoga ga Hrvati u našoj državi danas slave kao zaštitnika Bosne i Hercegovine.
Postoji i ona anegdota zašto Ilija, pošto je fra Pavao "gnjavio" papu ovaj mu je odgovorio kad si tako tvrdoglavi Bosanac nek bude baš Ilija, pošto vam odgovara karakterom. To je narodno vjerovanje
Biskup dr. mons. Mile Bogović misli da je razlog zbog čega je Sveta Stolica odobrila zahtjev biskupa fra Pave Dragićevića i taj što sv. Iliju štuju i pravoslavci i muslimani! Sv. Ilija je zaštitnik i Đakovačko-osječke nadbiskupije a zna se da je jedno vrijeme sjedište vrhbosanke biskupije bilo premješteno u Đakovo. U čemu se ogleda ta "zaštita"?Gledajući BiH,hm...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 27 lis 2015, 15:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
daramo je napisao/la: Biskup fra Pavao Dragićević tražio je od Svete Stolice (Vatikana) da se sv. Ilija slavi kao zaštitnik Bosanskog kraljevstva. Sveta Stolica je udovoljila njegovom zahtjevu dokumentom od 26. kolovoza 1752, stoga ga Hrvati u našoj državi danas slave kao zaštitnika Bosne i Hercegovine.
Biskup dr. mons. Mile Bogović misli da je razlog zbog čega je Sveta Stolica odobrila zahtjev biskupa fra Pave Dragićevića i taj što sv. Iliju štuju i pravoslavci i muslimani! Sv. Ilija je zaštitnik i Đakovačko-osječke nadbiskupije a zna se da je jedno vrijeme sjedište vrhbosanke biskupije bilo premješteno u Đakovo. Copy-paste nije odgovor. Šta to konkretno znači? Kao Hrvatu, jedini prijvatljivi odgovor je "zaštite zemljopisnih pojmova Bosne i Hercegovine od prirodnih katastrofa". Očito je prošle godine zakazao kao posrednik pred Bogom, nisu više tako dobri jarani, pa se Bog (valjda onaj ljuti, ljubomorni, osvetljivi iz Starog Zavjeta) iskalio u vidu poplava.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 27 lis 2015, 15:52 |
|
|
To je već druga priča ako ćemo iskreno Vatikan nikada nije bio previše naklonjen BiH.
Pa evo i ovaj gore primjer katolici pod okupacijom, bez crkava i crkvene hierarhije a oni misle tada na multikulti priču i postavljanje sveca kojega slave i ostale vjere u BiH, da se i njima udovolji i da mogu jače tlačiti.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 27 lis 2015, 16:10 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Copy-paste nije odgovor. Šta to konkretno znači? Kao Hrvatu, jedini prijvatljivi odgovor je "zaštite zemljopisnih pojmova Bosne i Hercegovine od prirodnih katastrofa". Očito je prošle godine zakazao kao posrednik pred Bogom, nisu više tako dobri jarani, pa se Bog (valjda onaj ljuti, ljubomorni, osvetljivi iz Starog Zavjeta) iskalio u vidu poplava.
Misliš s religiozne strane, pogrešnu osobu pitaš ja ti nisam baš pretjerano religiozna osoba da tako gledam. Za mene je prirodna pojava ono što i jeste prirodna pojava za koju smo dijelom i sami krivi kad ne brinemo o odvodnji i nasipima, ja se držim one Bog će ti pomoći ako si sam pomogneš.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 27 lis 2015, 16:32 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: daramo je napisao/la: Biskup fra Pavao Dragićević tražio je od Svete Stolice (Vatikana) da se sv. Ilija slavi kao zaštitnik Bosanskog kraljevstva. Sveta Stolica je udovoljila njegovom zahtjevu dokumentom od 26. kolovoza 1752, stoga ga Hrvati u našoj državi danas slave kao zaštitnika Bosne i Hercegovine.
Biskup dr. mons. Mile Bogović misli da je razlog zbog čega je Sveta Stolica odobrila zahtjev biskupa fra Pave Dragićevića i taj što sv. Iliju štuju i pravoslavci i muslimani! Sv. Ilija je zaštitnik i Đakovačko-osječke nadbiskupije a zna se da je jedno vrijeme sjedište vrhbosanke biskupije bilo premješteno u Đakovo. Copy-paste nije odgovor. Šta to konkretno znači? Kao Hrvatu, jedini prijvatljivi odgovor je "zaštite zemljopisnih pojmova Bosne i Hercegovine od prirodnih katastrofa". Očito je prošle godine zakazao kao posrednik pred Bogom, nisu više tako dobri jarani, pa se Bog (valjda onaj ljuti, ljubomorni, osvetljivi iz Starog Zavjeta) iskalio u vidu poplava. 1.Timoteju... Citat: Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek – Krist Isus, koji sebe samoga dade kao otkup za sve.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 27 lis 2015, 23:22 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15077 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Ilija -Ilijas Kad on rece narodu svome: "Zar se ne bojite? Sto se Balu klanjate, a najljepseg Stvoritelja ostavljate, Allaha, Gospodara svoga i Gospodara vasih predaka drevnih?" Oni ga lascem nazvase i zato ce, sigurno, u vatru svi oni biti baceni, samo nece oni Allahovi robovi koji su Mu bili odani. I sacuvasmo mu spomen u narastajima kasnijim: "Nek je u miru Iljas!" Eto tako Mi nagradujemo one koji dobra djela ciné, a on je bio rob Nas, vjernik. (As-Saffat, 123.-132.)
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 28 lis 2015, 15:07 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Copy-paste nije odgovor. Šta to konkretno znači? Kao Hrvatu, jedini prijvatljivi odgovor je "zaštite zemljopisnih pojmova Bosne i Hercegovine od prirodnih katastrofa". Očito je prošle godine zakazao kao posrednik pred Bogom, nisu više tako dobri jarani, pa se Bog (valjda onaj ljuti, ljubomorni, osvetljivi iz Starog Zavjeta) iskalio u vidu poplava.
1.Timoteju... Citat: Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek – Krist Isus, koji sebe samoga dade kao otkup za sve. S tobom se u ovom slučaju slažem, jer jedina stvar koja je luđa od molitve nekom božanstvu koje arbitrarno ispunjava želje ili kažnjava (djinn?) je molitva (navodno dobro povezanim i utjecajnim) svecima-jaranima toga božanstva, koji ovisno o njihovoj procjeni, mogu urgirati i ubaciti tvoju želju preko reda ili čak promijeniti mišljenje toga božanstva/Boga itd. Preslikavanje ljudskih odnosa na nešto što je (ako postoji) vanzemaljsko, vanvremensko, van sve....
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 28 lis 2015, 17:00 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: 1.Timoteju...
S tobom se u ovom slučaju slažem, jer jedina stvar koja je luđa od molitve nekom božanstvu koje arbitrarno ispunjava želje ili kažnjava (djinn?) je molitva (navodno dobro povezanim i utjecajnim) svecima-jaranima toga božanstva, koji ovisno o njihovoj procjeni, mogu urgirati i ubaciti tvoju želju preko reda ili čak promijeniti mišljenje toga božanstva/Boga itd. Preslikavanje ljudskih odnosa na nešto što je (ako postoji) vanzemaljsko, vanvremensko, van sve.... "Posrednici" kod Boga je šira tema,a vezana je uz stanje mrtvih i učenja o besmrtnosti duše. Ilija jeste živ uznesen na Nebo,po Bibliji,ali također Biblija jasno govori kome se moli i obraća,jer ako se molimo ljudima-stvorenjima,onda im dajemo atribute božanstva-sveprisutan,svezanjući itd.,a što je čisto idolopoklonstvo.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 28 lis 2015, 21:25 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
Ne molis se Svecima da te spase. Spasiti te moze samo Isus Krist tj. Bog. Svece, koji cuju nase molitve, zamolis da posreduju/zagovaraju za tebe na nebu tj. kod Boga. I Nebeska Majka je odvjetnica/zagovornica/posrednica. Imas sve u Litanijama. Kad se obracas Svecima ili Nebeskoj Majci na kraju ide - moli za nas (ti njih zamolis da oni mole/posreduju za tebe), a kad se obracas Ocu/Sinu/Duhu Svetome tj . Sv. Trojstvu, kazes - smiluj nam se.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 29 lis 2015, 20:14 |
|
|
bura je napisao/la: Ne molis se Svecima da te spase. Spasiti te moze samo Isus Krist tj. Bog. Svece, koji cuju nase molitve, zamolis da posreduju/zagovaraju za tebe na nebu tj. kod Boga. I Nebeska Majka je odvjetnica/zagovornica/posrednica. Imas sve u Litanijama. Kad se obracas Svecima ili Nebeskoj Majci na kraju ide - moli za nas (ti njih zamolis da oni mole/posreduju za tebe), a kad se obracas Ocu/Sinu/Duhu Svetome tj . Sv. Trojstvu, kazes - smiluj nam se. Kakve litanije!?Biblija što kaže,to je bitno. Niti jedna osoba na svijetu,živa ili mrtva, nije kvalificirana da bude naš posrednik pred Bogom,osim Isusa.Niti jedna.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 29 lis 2015, 20:18 |
|
|
Kakve Litanije?...Jel se ti zezas ili pitas ozbiljno? Citat: Unutar Katoličke Crkve postoji više vrsta litanija, a neke se koriste tijekom liturgije. Druge litanije se koriste u privatne svrhe.
Litanije koje se koriste u liturgiji su:
Litaniae lauretanae - litanije djevici Mariji Litaniae Sancti Ioseph - molitva sv. Josipu Litaniae Sanctissimi Nominis Iesu - litanije Presvetog Imena Isusovog Litaniae de Sacratissimo Corde Iesu - litanije presvetog srca Isusovog Litaniae Sanctorum - litanije Svih svetih Litaniae pretiosissimi Sanguinis Domini Nostri Iesu Christi - litanije Presvete Krvi Isusove
Druge poznate litanije, koje se koriste samo u privatne svrhe, su npr. litanije arkanđela Gabrijela ili litanije Svete Rite iz Cascie. Veliki broj litanija je uglazben. http://vjeronauk.net/?page_id=1333
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 29 lis 2015, 20:44 |
|
|
bura je napisao/la: Kakve Litanije?..
Uglavnom,mantranje.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 30 lis 2015, 19:55 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: bura je napisao/la: Kakve Litanije?..
Uglavnom,mantranje. Cijela Crkva se moli i Svecima i Sveticama Bozjim i ti to nazivas nekakvim mantranjem?!
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 30 lis 2015, 20:05 |
|
|
bura je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Uglavnom,mantranje. Cijela Crkva se moli i Svecima i Sveticama Bozjim i ti to nazivas nekakvim mantranjem?! https://en.wikipedia.org/wiki/Mantra
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 30 lis 2015, 20:11 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15077 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
"Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s Tobom. Blagoslovljena Ti među ženama i blagoslovljen Plod utrobe Tvoje, Isus. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grešnike, sada i na času smrti naše. Amen.
"Ja sam Gospod, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. Nemoj imati drugih bogova uz mene. Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Gospod, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi. "Matej 12 - 31"Zato kažem vam: svaki će se grijeh i bogohulstvo oprostiti ljudima, ali rekne li tko bogohulstvo protiv Duha, neće se oprostiti. 32I rekne li tko riječ protiv Sina Čovječjega, oprostit će mu se. Ali tko rekne protiv Duha Svetoga, neće mu se oprostiti ni na ovom svijetu ni u budućem."
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 30 lis 2015, 20:18 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: bura je napisao/la: Cijela Crkva se moli i Svecima i Sveticama Bozjim i ti to nazivas nekakvim mantranjem?! https://en.wikipedia.org/wiki/MantraHare Krišna Hare Krišna Krišna Krišna Hare Hare, Hare Rama Hare
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 30 lis 2015, 20:20 |
|
|
korrisnik je napisao/la: "Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s Tobom. Blagoslovljena Ti među ženama i blagoslovljen Plod utrobe Tvoje, Isus. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grešnike, sada i na času smrti naše. Amen.
"Ja sam Gospod, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. Nemoj imati drugih bogova uz mene. Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Gospod, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi. "Matej 12 - 31"Zato kažem vam: svaki će se grijeh i bogohulstvo oprostiti ljudima, ali rekne li tko bogohulstvo protiv Duha, neće se oprostiti. 32I rekne li tko riječ protiv Sina Čovječjega, oprostit će mu se. Ali tko rekne protiv Duha Svetoga, neće mu se oprostiti ni na ovom svijetu ni u budućem." A koje je tvoje pitanjce?
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 30 lis 2015, 21:08 |
|
|
bura je napisao/la: korrisnik je napisao/la: "Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s Tobom. Blagoslovljena Ti među ženama i blagoslovljen Plod utrobe Tvoje, Isus. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grešnike, sada i na času smrti naše. Amen.
"Ja sam Gospod, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. Nemoj imati drugih bogova uz mene. Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Gospod, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi. "Matej 12 - 31"Zato kažem vam: svaki će se grijeh i bogohulstvo oprostiti ljudima, ali rekne li tko bogohulstvo protiv Duha, neće se oprostiti. 32I rekne li tko riječ protiv Sina Čovječjega, oprostit će mu se. Ali tko rekne protiv Duha Svetoga, neće mu se oprostiti ni na ovom svijetu ni u budućem." A koje je tvoje pitanjce? Samo konstatacija nikakvo pitanje.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 30 lis 2015, 21:12 |
|
|
korrisnik je napisao/la: bura je napisao/la: A koje je tvoje pitanjce?
Samo konstatacija nikakvo pitanje. Spojio si 2 molite sv Mariji... Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s Tobom. Blagoslovljena Ti među ženama i blagoslovljen Plod utrobe Tvoje,Isus.To je iz Biblije. Drugi dio je dodan puno kasnije...
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 30 lis 2015, 21:54 |
|
|
Da ali ovako se kršćani danas mole. Čak sam nalazio i odgovore da treba Marija da oprosti grijehe. Pa onda moljenje sv. Ante za usjeve.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Sveti Ilija "Gromovnik" Postano: 31 lis 2015, 12:56 |
|
|
Korisnik tvoj je problem sto ne mozes naci manu krscanstvu pa se sluzis lazima... nigdje dakle nisi mogao cuti da Presveta oprasta grijehe
Sveti Anto dok je i po zemlji hodio utisavao nevrijeme. Pa zasto nebi sad jos vise kad gleda Lice Svevisnjeg Sveci su zivi moj korisnice oni su samo promjenili prebivaliste i postali Crkva proslavljena u Kristu za razliku od Muhija koji je poginuo zauvjek
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|