|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 21 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Inkvizitor1
|
Naslov: Torinsko platno Postano: 08 vel 2013, 17:15 |
|
Pridružen/a: 30 sij 2013, 17:43 Postovi: 153 Lokacija: Burgenland
|
Vjekovima se vode diskusije o autenticnosti ove relikvije, na teolosko-povijesnom i znanstvenom nivou. Najnovija istrazivanja pokazuju da je Platno autenticno i nije srednjovjekovna krivotvorina. Jedan od hrvatskih izvjestaja o tome na ovoj adresi dolje. http://metro-portal.hr/torinsko-platno- ... etla/66577Jedan drugi je na njemackom jeziku, ali je veoma interesantan, a znanstvenik koji je bio ateist i sudjelovao u znanstvenom procesu C14 datiranja, sam je kasnijim pretrazivanjima istih proba za C14 datiranje, opovrgnuo ispravnost istoga, i zatrazio novu pretragu i datiranje, kako bi se moglo konacno saznati istinu. Na koncu je i sam priznao, da je platno autenticno! Za one koji znaju njemacki: http://www.youtube.com/watch?v=w5NrMw9-e9YZacjelo se ova dokumentacija moze naci i na engleskom jeziku!
_________________ Fide, sed cui, vide!
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 09 vel 2013, 11:23 |
|
|
Autenticnost samog platna za krscansko vjerovanje nije nuzna, jer se iskljucivo radi o povijesnosti te relikvije u koju se moze, ali ne mora vjerovati.
Medjutim, sama povijesnost platna pruza nam dovoljnu argumentaciju da se mozemo suprostaviti onim ateistickim ili satanistickim krugovima koji cak sumnjaju i u povijesnu egzistenciju Isusa Krista. To bi bio jedan relikt iz toga doba, koji bi uz NZ i povjesne dokaze neutralnih izvora konacno osporio tu vrstu argumentacije. Uz to, bio bi to dokaz, da je krscanstvo religio vera, jer se i u povjesnom dokazivanju verificiralo kao ISTINA. A Istina moze biti iskljucivo jedna jedina, nedjeljiva i neobojiva.
Sva druga farbanja bi bila opsoletna, a relativizam bi izgubio na svom uplivu koji danas dominira svijetom, i cak je zahvatio i cijelo krscanstvo, s iznimkom malih grupacija, docim bi krscanstvo iz ove price izislo ojacano i osnazeno. Znati, da postoji relikvija na kojoj se moze vidjeti obris i otisak tijela Isusa Krista, velika je povijesna potpora za ustrajanje u vjerovanju i sirenju radosne vijesti Evandjelja.
Bog je uvjek prisutan medju nama i u nama, ali imati sliku Boga na relikviji iz prvog stoljeca, predstavlja povjesnu prednost krscanstva i Kristove crkve, kao misticnog tijela Kristova.
Bilo je pokusaja da se unisti ta relikvija, sa satanisticke strane, a ima ih i danas, pa ipak Bog cuva svoju sliku medju ljudima i u ljudima. Sto mislite o ovoj relikviji?
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 09 vel 2013, 11:43 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Meni bi iz sličnih razloga bilo drago da se potvrdi autentičnost s obzirom da sam na slične tvrdnje osporavanju povijesnosti osobe Isusa Krista naišao i na ovom općilištu međumrežja. Dakako i sami neutralni izvori poput Josipa Flavija bi trebali biti dovoljni pošto se smatraju kao neosporivi izvori u drugim slučajevima , no jasno nekima ni to nije dovoljno tj. rado primjenjuju dvostruke kriterije u ovom slučaju . Tako da se slažem da bi to bilo dobro no za moju vjeru to ne će imati velik doprinos s obzirom da se vjera i ne treba temeljiti samo na materijalnim dokazima već na duhovnim dokazima shodno riječima:"Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju" .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 09 vel 2013, 14:08 |
|
|
Dobro reče ovaj Inkvizitor da sama autentičnost relikvije nije nužna za veru jer to je dovoljan dokaz da religija počiva na laži. Do pre 100 godina i manje sve hrišćanske relikvije su bile 100% autentične i čim je počeo razvoj nauke koji dokazuje da većina njih su najobičnija podvala popova glupavom narodu skrenulo se sa pričom o nebitnosti autentičnosti. U korak sa time danas nekrštena deca ne idu u pakao , mada su sva ranije išla koja nisu bila krštena , ali bog je izgleda poslao zrak milosti u dominantne crkve u svetu da se promeni ploča i sve malo drugačije tumači i postavlja. Ako to nekome nije znak koliko su crkve jad i beda koja počiva na laži onda nek' slobodno počne verovati u moje relikvije. Evo ja imam osušeno izasrano govno od sv.Petra u maloj kutijici optočenoj srebrom. Mnogi sumnjaju u njegovu autetničnost ali jedan deo znanstvene zajednice svojim istraživanjem kaže da je sv.govno verovatno autentično bze obzira što su ranije dokazali da potiče iz srednjeg veka. U prilog tome govori i očuvana žuta boja sv.govneta čiji se pigment očuvao posle 2000 godina , a sav naučni svet dobro zna da žuta(oker) boja govneta govori da onaj koji ga je izasrao jeo puno ribe , a to je ko drugi nego nego sv.Petar. Relikvija je kod mene , pa ko hoće može se njoj pokloniti , a ako je baš neko bogougodan i skrušen može je i celivati. Međutim na kraju krajeva nije bitno jel to pravo govno ili ne i jeli autentično , jer u njega se može a i ne mora verovati kao što kaže začetnik teme. Stvarno je zavladao ogromni đavolski relativizam u svetu da poštenom verujućem čoveku se konstatno prebacuje da originalna bunda Deda Maraza se čuva na severu Finske običan falsifikat.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 09 vel 2013, 14:57 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Meni bi iz sličnih razloga bilo drago da se potvrdi autentičnost s obzirom da sam na slične tvrdnje osporavanju povijesnosti osobe Isusa Krista naišao i na ovom općilištu međumrežja. Dakako i sami neutralni izvori poput Josipa Flavija bi trebali biti dovoljni pošto se smatraju kao neosporivi izvori u drugim slučajevima , no jasno nekima ni to nije dovoljno tj. rado primjenjuju dvostruke kriterije u ovom slučaju . Tako da se slažem da bi to bilo dobro no za moju vjeru to ne će imati velik doprinos s obzirom da se vjera i ne treba temeljiti samo na materijalnim dokazima već na duhovnim dokazima shodno riječima:"Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju" . Nista protiv tvoje vjere, dapace, to sam i sam naglasio. Medjutim, ova relikvija je stvarno autenticna i samo Bog zna, zasto je ostavio taj dokaz za ovo vrijeme progona i devastiranja krscanstva. BTB!
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 09 vel 2013, 15:04 |
|
|
joe enter je napisao/la: =))
Dobro reče ovaj Inkvizitor da sama autentičnost relikvije nije nužna za veru jer to je dovoljan dokaz da religija počiva na laži. Stvarno je zavladao ogromni đavolski relativizam u svetu da poštenom verujućem čoveku se konstatno prebacuje da originalna bunda Deda Maraza se čuva na severu Finske običan falsifikat. Nije potrebna koprolalija i vulgarni vokabular, ako se zeli povesti diskusija o jednom reliktu iz povijesti, koji je po svim znanstvenim kriterijima autentican. Tvoj ateizam ne nalazi nigdje podloge, jer ga nisi u stanju fundirati. Ti vjerujes da Boga nema, to je fakat, jer ako bi znao da ga nema, zacjelo nebi vjerovao. Dakle, ako nisi u stanju donijeti nesto konstruktivno ovoj temi, onda mi pokusaj definirati svoj ateizam. Na cemu ga temeljis? Za mene je ateizam besmislena, bezciljna i beznadna vjera!
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 09 vel 2013, 15:25 |
|
|
Inkvizitor1 je napisao/la: joe enter je napisao/la: =))
Dobro reče ovaj Inkvizitor da sama autentičnost relikvije nije nužna za veru jer to je dovoljan dokaz da religija počiva na laži. Stvarno je zavladao ogromni đavolski relativizam u svetu da poštenom verujućem čoveku se konstatno prebacuje da originalna bunda Deda Maraza se čuva na severu Finske običan falsifikat. Nije potrebna koprolalija i vulgarni vokabular, ako se zeli povesti diskusija o jednom reliktu iz povijesti, koji je po svim znanstvenim kriterijima autentican. Tvoj ateizam ne nalazi nigdje podloge, jer ga nisi u stanju fundirati. Ti vjerujes da Boga nema, to je fakat, jer ako bi znao da ga nema, zacjelo nebi vjerovao. Dakle, ako nisi u stanju donijeti nesto konstruktivno ovoj temi, onda mi pokusaj definirati svoj ateizam. Na cemu ga temeljis? Za mene je ateizam besmislena, bezciljna i beznadna vjera! Da je new-age moderno hrišćanstvo promenilo ploču i počelo trkljeti kao nekim argumentom da je ateizam takođe vera govore tvoje reči , međutim to upravo govori koliko je indoktrinacija je još uvek efektivna u 21.veku. Prvo , nije tačno da je naučno dokazano da je platno autentično , već da su uzorci mogućno bili kontamiirani kad su ispitivani i to zato što je platno popravljano tokom vekova , ali nijedan uzorak čak ni deo ne govori da je staro 2000 godina. Trebao si pričitati članak koji si sam postavio , mada se on bavi više nekim elektromagnetnim glupostima. Da je dokazano da je platno zaista autentično pa zvonila bi zvona po crkvama od Meksiko sitija do Niša ne bi se moglo živeti od popvski pizdarija , čak bi ove "moje" lude pravoslavne bradonje počele da šilje kurac o tome , jer ipak je i pravoslavna crkva takođe katoličanska , a ekumenizam nema alternativu to bar svi katolici znaju. Ja ne verujem da boga nema , ja imam stav i mišljenje koje se temelji na dokazima i iskustvu da bog 99,999...% ne postoji , i to je moj "fund" kako ga ti to zoveš. Ti si takođe ateista za sve ostale bogove ili bilo koju narodnu bajku jer verovatno ne veruješ da postoji Posejdon i Perun , niti veruješ da je šareno ofarbani yugo45 koji visi u udaljenoj galaksiji stvoritelj našeg sveta i da je zaslužan za naš moral , ali iz nekog razloga veruješ da je jedan Palestinac od pre 2000 godina koga je majka bez seksa rodila onaj pravi i jedini.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 09 vel 2013, 15:52 |
|
|
Inkvizitor1 je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Meni bi iz sličnih razloga bilo drago da se potvrdi autentičnost s obzirom da sam na slične tvrdnje osporavanju povijesnosti osobe Isusa Krista naišao i na ovom općilištu međumrežja. Dakako i sami neutralni izvori poput Josipa Flavija bi trebali biti dovoljni pošto se smatraju kao neosporivi izvori u drugim slučajevima , no jasno nekima ni to nije dovoljno tj. rado primjenjuju dvostruke kriterije u ovom slučaju . Tako da se slažem da bi to bilo dobro no za moju vjeru to ne će imati velik doprinos s obzirom da se vjera i ne treba temeljiti samo na materijalnim dokazima već na duhovnim dokazima shodno riječima:"Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju" . Nista protiv tvoje vjere, dapace, to sam i sam naglasio. Medjutim, ova relikvija je stvarno autenticna i samo Bog zna, zasto je ostavio taj dokaz za ovo vrijeme progona i devastiranja krscanstva. Slažem se. Da vidimo kakve će se teorije sada razvijati iz neprijateljskog tabora. Imam dojam da ću se valjati od smijeha na iste slično kao na upise jednog forumaša (ne mislim na ovdje prisutnog Joea s njim se da konstruktivno raspraviti glede nekih tema). Citat: BTB I tebe kolega.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 09 vel 2013, 16:09 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Slažem se. Da vidimo kakve će se teorije sada razvijati iz neprijateljskog tabora. Imam dojam da ću se valjati od smijeha na iste slično kao na upise jednog forumaša (ne mislim na ovdje prisutnog Joea s njim se da konstruktivno raspraviti glede nekih tema). Citat: BTB I tebe kolega. Konstruktivno veliš?! , OK , evo ja ću konstruktivno početi razgovarati o ovim temama ako ti i tvoji istomišljenici počnu konstruktivno sa mnom takođe raspravljati o DedaMrazu,Perunu,Batmanu,Milanu Tarotu,Severininoj prababi,..... , jel može tako?! Ali ko zna možda ste vi i u pravu , možda su celih 2000 godina relikivije hteli uništiti i obeštačastiti satanisti i sami vragovi , a u moderno vreme to rade ateisti tako što negiraju tamo nekim naučnim dokazima. Znači za 300 godina kad tvoji potomci kao pravi baštinici svete crkve budu celivali "Svete felne sa papomobila" i "Presveti,mirotočivi neprobojni pleskiglas" doći će neki ateista u vražjoj uniformi i reći da su to obične felne sa YUGA55 a ovo obična plastična okna sa trgovačkog centra Merkator. 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 09 vel 2013, 16:28 |
|
|
Rekoh glede nekih tema dakle ne svih a osobito ne eshatloških tema što i sam dokazuješ prethodnim upisom, no ne da mi se natezati, pogotovo jer ćemo se vrtjeti u krug pa ti predočujem sliku vezanu za posljednji Inkizitorov upis glede ateizma:  Makes perfect sence.....
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 09 vel 2013, 16:48 |
|
|
joe enter je napisao/la: Da je new-age moderno hrišćanstvo promenilo ploču i počelo trkljeti kao nekim argumentom da je ateizam takođe vera govore tvoje reči , međutim to upravo govori koliko je indoktrinacija je još uvek efektivna u 21.veku. Ma dobro, ako ti zelis diskusiju na tom nivou, onda moze. New-age je za mene panteistiki svjetonazor, sto se logicno svodi na ateizam. Dakle, tu ste vi slicni. Ja sam katolik. A da je ateizam najobicnija, logickim putem neobranjiva vjera, to znaju svi. Kako sam vec napisao, ti ne znas da Bog ne postoji, nego ti iskljucivo to vjerujes. Dakle, ateizam je obicno vjerovanje. joe enter je napisao/la: Prvo , nije tačno da je naučno dokazano da je platno autentično , već da su uzorci mogućno bili kontamiirani kad su ispitivani i to zato što je platno popravljano tokom vekova , ali nijedan uzorak čak ni deo ne govori da je staro 2000 godina. Tekst na hrvatskom linku je jedna, a video na drugom linku, sasvim druga stvar. Ako ga nisi pogledao, preporucam ti da ga pogledas. Jezik je njemacki sinkron, ali se moze pratiti i engleski izvorni diktus. Tamo ces doznati zasto je platno autenticno i zasto svi relevantni znanstveni nalazi govore u prilog autenticnosti. joe enter je napisao/la: Trebao si pričitati članak koji si sam postavio , mada se on bavi više nekim elektromagnetnim glupostima. Ja sam to procitao i znam cim se bavi, ali ti nisi shvatio bit toga clanka. Kvantna mehanika jasno kaze, da je materijalizacija i dematerijalizacija moguca. Taj fizicki zakon, po kojem se moze obrazloziti uskrsnuce Isusa Krista je otkrio fizicar Gerardus ´t Hooft vec davne 1976 godine, za koji je dobio Nobelovu nagradu 1999. Zakon se zove unistavanje bariona pomocu elektro-slabog tunelskog efekta. joe enter je napisao/la: Da je dokazano da je platno zaista autentično pa zvonila bi zvona po crkvama od Meksiko sitija do Niša ne bi se moglo živeti od popvski pizdarija , čak bi ove "moje" lude pravoslavne bradonje počele da šilje kurac o tome , jer ipak je i pravoslavna crkva takođe katoličanska , a ekumenizam nema alternativu to bar svi katolici znaju. Nije RKC- vise toliko zeljna publiciteta koji vec uziva stoljecima, nego je zadovoljna onim cim raspolaze i ne trazi vise nikakvih senzacija, jer nikada nece biti stavljena tocka iza te teme, dok je satanista na zemlji i dok ih ateisticka znanost puni ispraznim vjerovanjima. Za krscansko vjerovanje autenticnost platna nije potrebna, ali je pozeljna i dokaziva je, to su uvidili i znanstvenici ateistickog mainstreama. Do tebe ta vijest jos nije doprla, pa je to iskljucivo znak, da do vasih vukohebina znanost ne dopire u svom punom obliku i obujmu. joe enter je napisao/la: Ja ne verujem da boga nema , ja imam stav i mišljenje koje se temelji na dokazima i iskustvu da bog 99,999...% ne postoji , i to je moj "fund" kako ga ti to zoveš. Ti imas nedokazivi stav, jer je isti dio vjerovanja, a ne znanja. Zar to ne shvacas? Ako bi ti imao znanje o tome, cemu bi ti trebali stavovi i misljenja? Dakle, ti ipak samo i iskljucivo vjerujes, bez fundamenta! joe enter je napisao/la: Ti si takođe ateista za sve ostale bogove ili bilo koju narodnu bajku jer verovatno ne veruješ da postoji Posejdon i Perun , niti veruješ da je šareno ofarbani yugo45 koji visi u udaljenoj galaksiji stvoritelj našeg sveta i da je zaslužan za naš moral , ali iz nekog razloga veruješ da je jedan Palestinac od pre 2000 godina koga je majka bez seksa rodila onaj pravi i jedini. Ja vjerujem da je ono sto je ucio Isus Krist ISTINA. Zasto? Pa jer je racionalno. Mi imamo oko 30 000 dokaza u NZ i van njega, da je se Isus Krist inkarnirao u svijet preko Bogorodice Marije, da je zivio bezgrijesnim zivotom, da je umro na krizu i bio pokopan u grob, i da je treci dan uskrsnuo od mrtvih i pokazao se svojim ucenicima i Apostolima vise puta, i da su svi Apostoli osim Ivana umrli za Isusa Krista i svoju vjeru, kao i mnogi drugi mucenici poslije njih. Na krvi svojih mucenika pociva krscanska crkva i religija. Nitko ne umire za lazi, a da se te kasnije kroz povijest ne denunciraju. Kako i sam vidis, krscanstvo egzistira vise od 2000 godina, jer je religio vera, Istina koju su ljudi u povijesti trazili i konacno nasli i docekali. Otkupiteljska misija Isusa Krista je povijesni fakat! I zato je torinsko platno jedan od vaznih dokaza na povjesnoj verifikaciji krscanstva. A sada mozemo pokusati verificirati tvoj svjetonazor: Da li si se ikada upitao: zasto postoji ista, a ne nista? Drugacije pitano: kako je nastao univerzum i zivot u njemu?
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 09 vel 2013, 16:54 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Rekoh glede nekih tema dakle ne svih a osobito ne eshatloških tema što i sam dokazuješ prethodnim upisom, no ne da mi se natezati, pogotovo jer ćemo se vrtjeti u krug pa ti predočujem sliku vezanu za posljednji Inkizitorov upis glede at Makes perfect sence..... Vidjet ces sada, kako ce se sjatiti i poceti izmisljati stvari za koje je potrebno toliko vjere, koju ja kao krscanin nikada nebih mogao naci. Mi radije vjerujemo u zivoga Boga Isusa Krista, a ja se nadam, da je to i tvoje misljenje!  !
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 09 vel 2013, 16:56 |
|
|
joe enter je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Slažem se. Da vidimo kakve će se teorije sada razvijati iz neprijateljskog tabora. Imam dojam da ću se valjati od smijeha na iste slično kao na upise jednog forumaša (ne mislim na ovdje prisutnog Joea s njim se da konstruktivno raspraviti glede nekih tema).
I tebe kolega. Konstruktivno veliš?! , OK , evo ja ću konstruktivno početi razgovarati o ovim temama ako ti i tvoji istomišljenici počnu konstruktivno sa mnom takođe raspravljati o DedaMrazu,Perunu,Batmanu,Milanu Tarotu,Severininoj prababi,..... , jel može tako?! Ali ko zna možda ste vi i u pravu , možda su celih 2000 godina relikivije hteli uništiti i obeštačastiti satanisti i sami vragovi , a u moderno vreme to rade ateisti tako što negiraju tamo nekim naučnim dokazima. Znači za 300 godina kad tvoji potomci kao pravi baštinici svete crkve budu celivali "Svete felne sa papomobila" i "Presveti,mirotočivi neprobojni pleskiglas" doći će neki ateista u vražjoj uniformi i reći da su to obične felne sa YUGA55 a ovo obična plastična okna sa trgovačkog centra Merkator.  Kako bi bilo, da pocnes sa ozbiljnim argumentima, umjesto da se koristis zvakom sa ateistickih stranica bez rezona i logike! 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 09 vel 2013, 17:29 |
|
|
Inkvizitor1 je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Rekoh glede nekih tema dakle ne svih a osobito ne eshatloških tema što i sam dokazuješ prethodnim upisom, no ne da mi se natezati, pogotovo jer ćemo se vrtjeti u krug pa ti predočujem sliku vezanu za posljednji Inkizitorov upis glede at Makes perfect sence..... Vidjet ces sada, kako ce se sjatiti i poceti izmisljati stvari za koje je potrebno toliko vjere, koju ja kao krscanin nikada nebih mogao naci. Mi radije vjerujemo u zivoga Boga Isusa Krista, a ja se nadam, da je to i tvoje misljenje!  ! Dakako, kolega. Inače zanimljivo je kako u 9 stoljeća nitko nije pobio logiku, postulate i putove sv. Tome Akvinskog ali zato ga odbacuju kao irelevantnog teoreticara mracnog doba, jednako kao što se Dawkins boji popričati s imalo ozbiljnijim filozofom religije u UKu, o živućim europskim velikanima filozofije da ne pričamo  .
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 10 vel 2013, 11:06 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Inkvizitor1 je napisao/la: Vidjet ces sada, kako ce se sjatiti i poceti izmisljati stvari za koje je potrebno toliko vjere, koju ja kao krscanin nikada nebih mogao naci. Mi radije vjerujemo u zivoga Boga Isusa Krista, a ja se nadam, da je to i tvoje misljenje!  ! Dakako, kolega. Inače zanimljivo je kako u 9 stoljeća nitko nije pobio logiku, postulate i putove sv. Tome Akvinskog ali zato ga odbacuju kao irelevantnog teoreticara mracnog doba, jednako kao što se Dawkins boji popričati s imalo ozbiljnijim filozofom religije u UKu, o živućim europskim velikanima filozofije da ne pričamo  . Tako je! Proglasiti srednji vjek “mracnim” vjekom, mogu iskljucivo proleteri duha. Ako pogledamo velebne kulturne spomenike iz toga doba kao romanske bazilike, goticke katedrale, likovnu i skulpturalnu umjetnost, knjizevnost, filozofiju i teologiju, upast ce nam u oci, da je etiketa “mracni srednji vjek” obicna, ali notirna laz. Trebamo imati na umu, da militantni ateisti i islamisti idu frontalnim napadima na krscanstvo u nadi da ga uzdrmaju i potjeraju u defenzivu, sto im je donekle i uspjelo. Sve znanstvene teorije nastoje imunizirati na bilo koji vid kritike, a posebno teoriju evolucije, ciji apologeti poput Dawkinsa nisu umorni kada je rijec o sijanju mrznje, razdora i netolerancije glede krscanstva. Teologiju T. Akvinca nije potrebno isticati, jer ona je nedostizna, a njegovi putevi dokazivanja Bozje egzistencije, posebno kozmoloski i teleoloski su neoborivi. Pa ipak su ateisti iz 19 vjeka isli tako daleko u svojoj mrznji na krscanskog Boga, da su cijelu krscansku kulturu iz srednjeg vjeka proglasili nekulturom i “mracnim vjekom”, sto je jasam putokaz njihovih namjera i njihovih ciljeva. Proglasiti jednu kulturu “mracnom”, koja je za vrijeme Karla Velikog po benediktinskim samostanima pravila na godinu oko 50 000 (Pedeset tisuca! op. pi!) prijevoda i kopija, a kulturu koja krajem dvadesetog stoljeca napravi samo 300 prijevoda iz stranih jezika na arapski jezik, daje pravu sliku odnosa i kulturnog djelovanja. Ako pak pogledamo mjerilo tolerancije u onom dobu, a to isto se temeljilo na odnosu prema Zidovima, onda ce nam upasti u oci, da su muslimani bili prvi, koji su poceli praviti pogrome nad krscanima i Zidovima, jer su sve zemlje koje su osvojili bile izvorno krscanske kulturne pripadnosti. Sjetimo se pogroma Zidova u Medini, ondasnjem zidovskom Jatribu. Na taj su nacin osvajanjem arapskog poluotoka, Egipta, Sirije i Bizanta dosli do izvornih djela grckih, krscanskih i zidovskih filozofa i teologa, lijecnika i gospodarstvenika i sve to blago preveli na arapski jezik, sto im je na cast. Sve su krscane i Zidove ili protjerali ili uzeli kao roblje i tako ucinili islamski svijet robovlasnickim sustavom. Krscani i Zidovi nisu imali skoro nikakvih prava, ako su se odlucili ostati na osvojenim podrucjima, a nisu ih pobili, ili prisilili na konverziju. Pretvarali su ih u robove i gradjane drugog reda, jer su trebali od njih poreze, od kojih su zivjeli i vodili svoje osvajacke ratove. To pak znaci, da je islam nasao svoj kulturni i religijski korijen u Krscanstvu i Judaizmu. Ako pogledamo progone krscana i Zidova u vrijeme kalifa Al- Mutavalika (847-861) postat ce nam jasno, da su bili uvod u etnicka ciscenja i stvaranja cistih muslimanskih podrucja, sto je evidentno na izvornom ozemlju arapskog poluotoka, male Azije i djelomicno sjeverne Afrike. Godine 889 doslo je do pokolja krscana Elvire, a godine 891 u Sevilli. U marokanskom Fezu su muslimani pobili 6000 Zidova godine 1033. A godine 1058 su pobili ili protjerali krscane i Zidove Antiohije. Godine 1066 dolazi do pogroma nad Zidovima u Granadi, gdje su pobili oko 1500 zidovskih obitelji, a ako se uzme najmanji oblik jedne obitelji od tri clana broj je lagano izracunati, iako su ondasnje obitelji bile tzv. velike obitelji i imale su vise od tri clana. Godine 1135 dolazi do pogroma u zidovskom getu u Cordobi, gdje su svi bili zbrisani s lica zemlje. Godine 1159 dolazi do pogroma krscana i Zidova u Tunisu. Poslije toga pogroma se gubi svaki vid grupnog krscanstva u sjevernoj Africi, a do tada su bili glavni cimbenik na tom podrucju. Za to vrijeme mi imamo u njemackom Augsburgu potpunu integraciju Zidova, koji su bili daleko priznatiji kod vlastele i plemica od samih siromasnih krscana. Time se Augsburg moze staviti iznad Cordobe i Granade, na koje se kada je u pitanju tolerancija pozivaju i muslimani i ateisti. Kako se moze vidjeti, radi se o lazima. Za vrijeme krizarskih vojni, Zidovi su imali tesko vrijeme u Europi, jer su bili zrtve krscanskog olosa, a situacija za Zidove postaje na cijelom njemackom govornom podrucju tek u 14 vjeku. Nasjedati ateisticko-islamistickom agitiranju protiv krscanstva, kojem su podlegli i labilni krugovi RKC-, jasan je znak devastacije krscanstva u terminalnom dobu prije drugog dolaska Isusa Krista. Ako pak pogledamo odnos muslimana prema zapadnoj kulturi opcenito, i prirodnim znanostima konkretno, onda cemo primjetiti, da oni nisu imali skoro nikakvog afiniteta prema njima, jer su bili misljenja, da se sva znanost i mudrost nalazi u kuranu. Svjedoci smo te vrste pogleda na znanost i u odrazu Nobelovih nagrada na tim podrucjima, gdje se ne nalazi niti jedan musliman. Tu mozemo naci iskljucivo Krscane i Zidove, uz pokojeg ateistu. To je ogledalo znanosti i kulturnog pristupa svijetu u kojem islam kasa za krscanstvom, a ateizam mjenja svoje lice kao sto kameleon mjenja boju. Kako vidimo, na jednoj strani ateizam i vjera u razum i znanost, a na drugoj strani islam, kao vjera u kuran, nalaze zajednicku platformu u agitaciji protiv krscanstva i krscanske kulture. Ateizam nudi besmisao i beznadje, a islam fatalizam. Sto nam preostaje, ako ne krscanski razbor i vjera u zivoga Boga Isusa Krista? Uz duzno stovanje i ateista i muslimana, ja se priklanjam religio vera, krscanstvu i Isusu Kristu.
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 11 vel 2013, 21:48 |
|
|
Zasto je S. Pia otkrio Kristovu sliku u negativu, bas u vrijeme velikih previranja u drustvu? To vise nije tajna za one koji misle svojom glavom i ne jedu zvaku sektarosa i heretika.
|
|
Vrh |
|
 |
Ronaldinho
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 22 vel 2013, 00:59 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 23 vel 2013, 21:51 |
|
|
Koje su još poznate relikvije, u crkvama kaod nas i u inozemstvu?
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 23 vel 2013, 22:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80621 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Koje su još poznate relikvije, u crkvama kaod nas i u inozemstvu? Blagdan Gospe Trsatske povezan je s relikvijom svete kućice. Marijina leteća kućica na liniji Nazaret (Izrael) - Rijeka (Trsat, Hrvatska) - Loretto (Italija, pored Ankone)Mary Airlines: pravac Izrael --- Trsat (Rijeka) Više od 47 papa je hodočastilo u maleni gradić u Italiji, Loretto. Tu su anđeli na čudesan način prenijeli zračnim putem kuću Blažene djevice Marije iz Izraela, preko Rijeke u Italiju - Santa Casa di Loreto - 1291. Mnoštvo je papinskih Bula izdano u čast letećoj kućici, Papa Benedikt XV proglašava "Madonnu od Loretta" zaštitnicom zrakoplovaca ( LOL, opaska Robbija) (1920), a nedavno je tamo održan "Međunarodni susret o selilaštvu" (ako ne vjerujete, provjerite). Kućica se selila tri puta po šumi, prije nego što je ostala na svom sadašnjem mjestu. Tamošnji vodiči izbjegavaju spominjanje Trsata i Hrvatske, te tvrde da je kućica doletjela izravno iz Izraela u Italiju. Papa Inoćencije VII ustanovljava posebnu misu u čast i slavu Transporta Svete Kućice (10. studeni), a papa Urban VI daje Plenarnu Indulgenciju* lakovjernim hodočasnicima koji je posjete (i ostave kakav milodar naravno). Mary Airlines: pravac Trsat (Rijeka) --- Loretto (Ankona u Italiji) Postoji čak i red časnih sestara reda Loretske Gospe u kojemu je bila i Majka Tereza, iz kojega je izbačena, prije nego što je osnovala svoj red (za javnost, dobila je "jednogodišnji dopust"). Počast slavnoj kućici su odali mnogi "istinoljubivi sveci" kao: sveta Brigita, sv. Ivan Kapistran, sv. Karlo Boromejski, sv. Franjo Ksaverski, sv. Petar Kanizije, sv. Franjo Borgija, sv. Fidelis, sv. Alfonz Liguori, sv. Alojzije, sv. Josip Benedikt Labre i sveta Mala Terezija. Svetište Loretske Gospe pohodio je 4. listopada 1962., tjedan dana prije početka II. vatikanskog sabora, i papa Ivan XXIII. da bi isprosio blagoslov saborskom radu. Kućici se u Rijeci nije svidjelo1291. na mjestu današnjeg svetišta osvanula je nazaretska kućica sv. Obitelji (s poočimom umjesto oca), kamo su je iz Nazareta prenijeli anđeli. Na Trsatu se zadržala sve do 1294. kada je anđeli preniješe u talijanski Loreto pokraj Ancone." Građani Rijeke su navodno bili neutješni kada je kućica otprašila sa Trsata, pa im Papa Urban šalje čudesnu sliku Svete Djevice koju je nacrtao baš Sv. Luka ( je li tada nastala popularna izreka: dobiti rog za svijeću ?). Istina je tek nedavno izbila na vidjelo. Legenda se pojavila tek oko 1472. A pronađen je dokument iz 1294. u kojem je pisalo, da je kamenje doveženo brodom kao dio nečijeg miraza. Anđele je uveo netko slaba sluha, naime, prijevoznici su bili iz obitelji Angeli koja je vladala Epirusom. Tko je donio kućicu? Angeli. Aaaaa anđeli ! Čudo ! Aleluja ! Treba li uopće i spominjati da je znanstvena provjera kamenja iz kućice dokazala da ista nikako nije došla iz Izraela, nikakva kućica se nije obožavala u Nazaretu i nitko nije žalio za njom kada je odlepršala. (Blagdan gospe Trsatske: "Blagdan BDM Majke Milosti, od časne Nazaretske kuće" slavi se 10. 05.) *trajni oprost grijeha
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 28 vel 2013, 14:36 |
|
|
Inkvizitor1 je napisao/la: Vjekovima se vode diskusije o autenticnosti ove relikvije, na teolosko-povijesnom i znanstvenom nivou. Najnovija istrazivanja pokazuju da je Platno autenticno i nije srednjovjekovna krivotvorina. Jedan od hrvatskih izvjestaja o tome na ovoj adresi dolje. http://metro-portal.hr/torinsko-platno- ... etla/66577Jedan drugi je na njemackom jeziku, ali je veoma interesantan, a znanstvenik koji je bio ateist i sudjelovao u znanstvenom procesu C14 datiranja, sam je kasnijim pretrazivanjima istih proba za C14 datiranje, opovrgnuo ispravnost istoga, i zatrazio novu pretragu i datiranje, kako bi se moglo konacno saznati istinu. Na koncu je i sam priznao, da je platno autenticno! Za one koji znaju njemacki: http://www.youtube.com/watch?v=w5NrMw9-e9YZacjelo se ova dokumentacija moze naci i na engleskom jeziku!
|
|
Vrh |
|
 |
Zoran Štros
|
Naslov: Re: Torinsko platno Postano: 09 srp 2023, 20:38 |
|
|
. TORINSKO PLATNO ========= Da li je Torinsko platno istinito? Torinsko platno je JEDAN KOMAD, a što kaže Božja riječ? ................... LUKA 24,12 A Petar usta i potrča na grob. Sagnuvši se, opazi samo POVOJE. I vrati se kući čudeći se tome što se zbilo.
POVOJE - VIŠE NJIH ..................... IVAN 20,5 Sagne se i opazi POVOJE gdje leže, ali ne uđe.
POVOJE - VIŠE NJIH ................... IVAN 20,6 Uto dođe i Šimun Petar koji je išao za njim i uđe u grob. Ugleda POVOJE gdje leže
POVOJE - VIŠE NJIH .................. IVAN 20,7 i UBRUS KOJI BIJAŠE NA GLAVI Isusovoj, ali nije bio UZ POVOJE, NEGO NAPOSE SVIJEN NA JEDNOME MJESTU.
POSEBNI UBRUS KOJI JE BIO NA GLAVI .................... Biblija kaže - VIŠE POVOJA i posebno UBRUS za GLAVU ------------- Nema zapisa da je netko vidio JEDNO PLATNO koje je ostalo u grobu. ................ Nije bio Nazirej, pa time nije imao dugu kosu ................ 1. KORINĆANIMA 11,14 Ne uči li nas i sama narav DA JE MUŽU SRAMOTA AKO GOJI KOSU? ,,,,,,,,,,,,,,,,, Muškarci ne smiju imati DUGU KOSU!
=========
MATEJ 27,59 Josip uze tijelo, povi ga u čisto PLATNO
MARKO 15,46 Josip kupi platno, skine tijelo i zavije ga u PLATNO te položi u grob, koji bijaše izduben iz stijene. I dokotrlja kamen na grobna vrata.
LUKA 23,53 Zatim ga skinu, povi u PLATNO i položi u grob isklesan u koji još ne bijaše nitko položen.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 21 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 39 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|