|
|
Stranica: 46/79.
|
[ 1955 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 24 lip 2019, 23:03 |
|
|
novem je napisao/la: ledolomac je napisao/la: O kojim "mojim" teorijama pričamo? O zdravorazumskoj mogućnosti da možda postoji prirodno objašnjenje za njihovu ustrajnost pred komunističkom represijom? Da, zaista luda teorija.
Problem je što vi nastupate sa a priori formiranim stavom, a svaki kontra-argument doživljavate kao napad i onda na taj napad odgovarate na osobnoj razini. Tako sam u vašoj glavi ja protiv međugorskih ukazanja jer sam zlonamjeran, jer volim pametovati, jer bih se usrao pred milicijom itd... Ni slučajno nisam protiv jer ne želim da se netko sprda sa svetinjama i pravi cirkus od vjere ili zato što ne mislim da cilj ("plodovi") opravdava sredstvo.
Daleko su tvoje teorije od zdravoumne mogućnosti. Nacrtao si sebi projekciju i zamišljaš da bi u stvarnosti prošla. Ja sam ti par puta rekao da nebi sigurno. Nebi ni danas, a kamoli tada. Plodovi su najvažniji u svemu tome. Ako i imaš sve nepobitne dokaze, a plodove ne donosi, tada bi samo ostalo događaj koji se zbio. Imamo stalne pozive na molitivu i obraćenje, a ti takve osobe posve ignorirao, a oni su zapravo novo sjeme. Citat: U ono vrijeme Isus reče svojim učenicima: "Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima ćete ih njihovim prepoznati." Mt 7,15-20 Ledolomac samo hoce reci da se boji kako bi konacni plodovi mogli biti pogubni i visestruko nadmasiti pozitivne plodove koje sada vidimo. Buduci da vidioci nisu isli nimalo uvijeno i s rezervom, nego potpuno otvoreno najvljujuci konkretne i vidljive znakove, a sto bi prakticno bilo reda velicine ponovonog silaska, a to je najavljivano kroz tajne, na bozanskom pergamentu kao jos jednom direktnom dokazu koji se uskoro treba javno obznaniti, onda je jasno kako je potrebno biti vrlo oprezan Cak je Biskupovo ponasanje pozeljno, jer ako se zbog ovoga uskoro vrlo brzo zestoko tresne, jer onaj koji treba objaviti tajne sa pergamenta je jedan stariji fanjevac koji realno nece dugo, pa i da je 20 godina to je nista. Dakle biskup bi mogao biti jedini preostali alibij da se spasi sto se spasiti da i da crkva ne ostane totalno osramocena sa ozbiljnim posljedicama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 24 lip 2019, 23:14 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Ledolomac samo hoce reci da se boji kako bi konacni plodovi mogli biti pogubni i visestruko nadmasiti pozitivne plodove koje sada vidimo. Buduci da vidioci nisu isli nimalo uvijeno i s rezervom, nego potpuno otvoreno najvljujuci konkretne i vidljive znakove, a sto bi prakticno bilo reda velicine ponovonog silaska, a to je najavljivano kroz tajne, na bozanskom pergamentu kao jos jednom direktnom dokazu koji se uskoro treba javno obznaniti, onda je jasno kako je potrebno biti vrlo oprezan Cak je Biskupovo ponasanje pozeljno, jer ako se zbog ovoga uskoro vrlo brzo zestoko tresne, jer onaj koji treba objaviti tajne sa pergamenta je jedan stariji fanjevac koji realno nece dugo, pa i da je 20 godina to je nista. Dakle biskup bi mogao biti jedini preostali alibij da se spasi sto se spasiti da i da crkva ne ostane totalno osramocena sa ozbiljnim posljedicama. To je na kraju istakao, no cijelo vrijeme je vrtio priču vezanu za psihu vidilaca.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 00:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85819 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
zaba1111 je napisao/la: novem je napisao/la: Daleko su tvoje teorije od zdravoumne mogućnosti. Nacrtao si sebi projekciju i zamišljaš da bi u stvarnosti prošla. Ja sam ti par puta rekao da nebi sigurno. Nebi ni danas, a kamoli tada.
Plodovi su najvažniji u svemu tome. Ako i imaš sve nepobitne dokaze, a plodove ne donosi, tada bi samo ostalo događaj koji se zbio. Imamo stalne pozive na molitivu i obraćenje, a ti takve osobe posve ignorirao, a oni su zapravo novo sjeme.
Ledolomac samo hoce reci da se boji kako bi konacni plodovi mogli biti pogubni i visestruko nadmasiti pozitivne plodove koje sada vidimo. Buduci da vidioci nisu isli nimalo uvijeno i s rezervom, nego potpuno otvoreno najvljujuci konkretne i vidljive znakove, a sto bi prakticno bilo reda velicine ponovonog silaska, a to je najavljivano kroz tajne, na bozanskom pergamentu kao jos jednom direktnom dokazu koji se uskoro treba javno obznaniti, onda je jasno kako je potrebno biti vrlo oprezan Cak je Biskupovo ponasanje pozeljno, jer ako se zbog ovoga uskoro vrlo brzo zestoko tresne, jer onaj koji treba objaviti tajne sa pergamenta je jedan stariji fanjevac koji realno nece dugo, pa i da je 20 godina to je nista. Dakle biskup bi mogao biti jedini preostali alibij da se spasi sto se spasiti da i da crkva ne ostane totalno osramocena sa ozbiljnim posljedicama. Mirjana je nedavno "produzila" taj period, rekla je da ona to moze dati sveceniku po zelji i da to ne mora nuzno biti taj koji je bio trenutno njen izbor. Cak je rekla da ako papa zatrazi da ce mu dati, jer je i on svecenik. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 11:40 |
|
|
|
Upravo Mirjana na radio Mir Medjugorje govori o tajnama koje tebe očito zanimaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 12:26 |
|
|
bura je napisao/la: Upravo Mirjana na radio Mir Medjugorje govori o tajnama koje tebe očito zanimaju. I sta je rekla? Zanima nas sve.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 12:30 |
|
|
|
Rekla je da će se on obratit.
Ništa posebno nije rekla. Tajne se tajne. Kakve su, takve su i ne mogu se mijenjati. Eto to je rekla.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 12:48 |
|
|
|
Je li ponovila, kao sto je dosad vise puta receneo, da ce tajne objaviti fra Petar uskoro? I da ce jedna tajna biti vidljivi znak?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 12:50 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Buduci da vidioci nisu isli nimalo uvijeno i s rezervom, nego potpuno otvoreno najvljujuci konkretne i vidljive znakove, a sto bi prakticno bilo reda velicine ponovonog silaska, a to je najavljivano kroz tajne... Kakve "nove" tajne? Sve što je bitno za budućnost, objavljeno je u Bibliji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 12:53 |
|
|
|
Pa eto spominjao se vidljivi znak, u koji nece nitko imati razumne osnove za posumnjati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ivica
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 12:55 |
|
|
|
Za kršćanina i njegov život u vjeri ukazanja su irelevantna, Međugorje bilo riznato ili ne neće niti može utjecati na bilo koji segment Vjerovanja. Može utjecati samo na cjenu kvadrata, noćenja i sl... Na pitanje o vidljevom znaku su već rekli: To je ovo svetište.
Amen! Dođi Gospodine Isuse Kriste.
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 12:56 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Pa eto spominjao se vidljivi znak, u koji nece nitko imati razumne osnove za posumnjati. Svjedočili su ljudi kroz povijest Božjim čudima, i opet se okrenuli zlu i grijehu. Zato se i kaže da je najveće čudo promjena ljudskog karaktera.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 13:06 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Je li ponovila, kao sto je dosad vise puta receneo, da ce tajne objaviti fra Petar uskoro? I da ce jedna tajna biti vidljivi znak? Nije to spominjala. Kasno sam se i ja uključila. Poslušat ću reprizu kad postave na stranicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 13:15 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 15:39 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Mar-kan je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Buduci da vidioci nisu isli nimalo uvijeno i s rezervom, nego potpuno otvoreno najvljujuci konkretne i vidljive znakove, a sto bi prakticno bilo reda velicine ponovonog silaska, a to je najavljivano kroz tajne... Kakve "nove" tajne? Sve što je bitno za budućnost, objavljeno je u Bibliji. Je, da će nas jednom trefiti veliki asteroid ili se sunce početi gasiti. To znamo i bez Bilbije.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 15:57 |
|
|
novem je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Novem vidim da ti branis Medjugorije. Mozes li iznijeti i jedan dokaz ili argument koji bi po tebi bio potvrda autenticnosti ukazanja? Najbolji dokaz su ti ljudi koji svjedoče da su tamo našli vjeru, odnosno obraćenje. Da ali to je tipicni isprazni argument. To je dakle isto da ja tvrdim da se sveti Ivo ukazao u Podmilacju i da mi argument bude to da tamo puno ljudi dolazi i da se dogadjaju cuda i obracenja. I onda neko kaze treba ipak proglasiti da se sveti Ivo ukazao nebitno sto nije. Dakle sta zelim reci. Da narod hrli s vjerom u Siroki recimo i tamo bi se dogadjala obracenja i ozdravljenja. Crkvje je cuvarica istine i kao takva moze samo teziti istini sve drugo je budalastina.
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 16:00 |
|
|
ledolomac je napisao/la: novem je napisao/la: Najbolji dokaz su ti ljudi koji svjedoče da su tamo našli vjeru, odnosno obraćenje.
Pozitivna osobna iskustva nisu dokaz autentičnosti ukazanja. I ne daju odgovor na pitanje koje sam postavio prije... i_jopet je napisao/la: Vjera je sve slabija u čitavom svijetu, Međugorje je kao svjetlo u tunelu, Crkvi su ova ukazanja jedino živo svjedočenje vjere, neće pucati sebi u glavu. Nažalost, bojim se da mnogi u Crkvi upravo tako i razmišljaju. U stilu, očajni smo, pa daj šta daš... Ali to je pogrešan pristup. Ne može Crkva vezati svoju vjerodostojnost za jedan takav fenomen koji još uvijek traje, a koji u sebi ima toliko mutnih aspekta i za koji se ne zna kako će na kraju okončati. Jedan mi je na poskoku cak rekao da Crkva nebitno o istini ukazanja treba proglasati autenticnima jer od Medjugorija zivi toliko ljudi. To je poslje ovih argumenata o mnogo naroda najgori koji sam cuo
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 16:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85819 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ima na stranici mostarske biskupije, screenshots pisama koje je Vicka pisala nekim investitorima, kao "Gospa mi je rekla da se hotel može graditi, zar ne vjerujete Gospi?". Prije par godina je to i Index.hr objavio, mada to nije nikakvog otkrice, preslike tih pisama su godinama bili javno dostupni na stranicama mostarske biskupije, ovi su samo slozili vijest od toga. 1994. godine, obitelj (N.N.) porijeklom iz Hrvatske, namjeravala je podići Pastoralni centar u Međugorju (hotel od stotinjak kreveta sa kapelom i prihvatilištem za hodočasnike). S tim u vezi, obratili su se "vidjelici" Vicki, kako bi upitala "Gospu" kada je pravi trenutak za izgradnju. Nakon dva odlaganja, Vicka napokon prenosi dobre vijesti (02.12.1994.): Citat: "Ja sam sinoć pitala Gospu za vas i ona kaže da možete polako početi sa gradnjom. Puno pozdrava i ja molim za vas. Vicka.”
Citat: "Cijenjeni i poštovani prijatelji! Već jednom sam vam pisala preko mojih prijatelja N. N. i njegove obitelji pa vam se ponovno javljam jer me možda niste dobro razumjeli, a ujedno sam na neki način i malo začuđena da preko Gospinih Majke Božje poruka tražite i nečije druge. Kada Gospa Majka Božja odobrava i naglašava početak radova na izgradnji objekta onda ne znam čemu vaša sumnja i traženje nekakvi naknadni poruka i odobrenje od obični ljudi  . Gospa Majka - Božja je preko mene dala odobrenje za izgradnju objekta pa ako vjerujete u Međugorje i ukazanja Gospe Majke Božje ne znam čemu sumLJa. Ja vam od srca želim sretan početak gradnje i zajedničke suradnje. Puno vas pozdravlja i za vas moli Vicka"  Vicka ima IQ 80.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 16:08 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Vicka ima IQ 80. Al' daje građevinske dozvole! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 16:16 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27677 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Idem za pola sata u Međugorje na obljetnicu.
Ako primjetim što sumnjivo javim vam!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 16:16 |
|
|
Gospa prijeti mostarskom biskupu nekim svojim sudom  (nisam siguran da je to baš teološki košer po katoličanstvu  ). Citat: "Poruka za mons Pavla Žanića.
Dana 19 06. 1983. ukazala se Gospa s kupa s Vidiocima Jakovom, Marijom, Ivicom. Nakon što mi je odgovorila na neka pitanja za bolesnike počela mi je sama govoriti o Vama, Oče Biskupe. Ovo su misli koje mi je rekla: ’Reci O. Biskupu da od njega tražim hitno obraćenje prema događajima u župi Međugorje, da ne bi bilo kasno….O Biskup glavni je otac svih župa u Hercegovini. On je glava crkve u Hercegovini. Zato od njega tražim obraćenje, ovim događajima. Šaljem mu predzadnju opomenu. Ako se ne obrati ili popravi slijedi ga moj sud i sud moga sina Isusa. Ako ne ostvari ovo što mu poručujem znači da nije pronašao put moga sina Isusa.’
Gospa mi je rekla da Vam ovu poruku uručim.
Pozdravljam Vas mnogo
Ivan Dragićević
Bijakovići, 21. 06. 1983."  Hihihihi. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 16:21 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Jedan mi je na poskoku cak rekao da Crkva nebitno o istini ukazanja treba proglasati autenticnima jer od Medjugorija zivi toliko ljudi. To je poslje ovih argumenata o mnogo naroda najgori koji sam cuo Ti si očito materijalista jer svako zamijeti ono što ga muči.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 16:27 |
|
|
|
Naravno, Međugorje nije ni po čemu manje autentično od Lurda, isti kurac, samo ima jel... malo gluplje vidioce.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 16:32 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Naravno, Međugorje nije ni po čemu manje autentično od Lurda, isti kurac, samo ima jel... malo gluplje vidioce.
Ne bih rekao niti da ima glupje vidioce jer Lurd ako si bio je daleko izgrađeniji i daleko se više novca obrće, znači nije do vidioca možda su i gluplji tamo nego je do propagande. U ime vjere su se ratovi vodili, biznisi stvarali ali sve to ima malo veze s vjerom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 16:38 |
|
|
Pa i u Vatikanu imaš hrpu sličnih gluposti. Imaju one "Svete stepenice" po kojima ako koljenima pređeš na neke datume Papa daje potpuni oprost grijeha. Jedina razlika s Međugorjem i Lurdom je da pare za hodočašće ostavljaš Rimu i Vatikanu. Za kosti Svete Rozalije u Palermu, koje su stoljećima služile za liječenje bolesti (meni je bizarno uopće čarobirati s kostima neke babe), ustanovilo se da su ustvari kosti od krepanog jarca (inače simbola Đavla  ). Tamošnje crkvene vlasti to nije niti najmanje pokolebalo, i dalje se nosaju po procesijama i dalje čudotvorno liječe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 lip 2019, 16:52 |
|
|
|
Istina je da se zgrću pare na svim tim stvarima, to i ne opovrgavam ničim izrečenim, tako kad dođeš u Međugorje a želiš da vidiš samo švercere, hotele, trgovce teško da ćeš vidjeti svetost i mir. Pravi vjernici i trgovci su uvijek izmiješani.
Ali zato Bog filtrira nepogrješivo, Isus je u starom porušenom hramu istjerao trgovce s riječima »Nosite to odavde i ne činite od kuće Oca mojega kuću trgovačku.« Ja bih te trgovce i švercere ostavio Božjem sudu jer oni po ovozemaljskom sudu nisu krivi. Svako ima svoju volju da radi i misli što mu je ispravno i tako neka ostane.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|