HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 sij 2025, 16:22.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1871 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 75  Sljedeća

Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
1. Da 35%  35%  [ 65 ]
2. Ne 46%  46%  [ 86 ]
3. Ne znam 20%  20%  [ 37 ]
Ukupno glasova : 188
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 03 sij 2017, 18:23 

Jebiga opet se vracamo na isto, ne poznajes krscanstvo.
Kontradiktornosti u ponasanju krscana i krscanske poruke su posljedica nedovoljnog civilizacijskog razvoja i stanja svijesti koje je u to vrijeme bilo i kao takvo nije bilo u stanju shvatiti cjelovitu krscansku poruku . Tek danas su krscani uspjeli nametni krscanstvo kao mainstream, a zbog cega ni ti sam kao gorljivi protivnik krscanstva ustvari pojma nemas sto ti smeta.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2017, 18:36 

zaba1111 je napisao/la:
Jebiga opet se vracamo na isto, ne poznajes krscanstvo.
Kontradiktornosti u ponasanju krscana i krscanske poruke su posljedica nedovoljnog civilizacijskog razvoja i stanja svijesti koje je u to vrijeme bilo i kao takvo nije bilo u stanju shvatiti cjelovitu krscansku poruku . Tek danas su krscani uspjeli nametni krscanstvo kao mainstream, a zbog cega ni ti sam kao gorljivi protivnik krscanstva ustvari pojma nemas sto ti smeta.

A od čega je bila ta nerazvijena svest o "pravoj hrišćanskoj poruci# koja je trajala uz jednu jedinu knjigu zvana biblija celih 1600 godina i više?? , da nije zbog neke elementarne nepogode tipa meteoriti i kisele kiše nije bilo civilizacijskog razvoja?? ili da je zbog biblije i njene sulude seljačke dogmatike??

I objasni mi fenomen kako to da je došlo do civilizacijskog razvoja da bolje i humanije se tumači hrišćanstvo upravo kad se došlo do renesanse i humanizma koji je ponovo doneo grčku filozofiju i rimska građanska ljudska prava na videlo??

Žabac brate , 1600 godinas nije bil druge knjige sem biblije(ej bre 1600 godina) , i da baš niko nije izvukao ljudska prava u humanost koje danas baštinimo nego baš "sticajem okolnosti" to se događa kad se ljudi okreću antičkom nasleđu i odmiču se od dogmatike koja jeste suština hrišćanstva.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2017, 19:39 

Pametan je ovaj @joe, samo šteta što je skroz lud.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2017, 20:12 

Bobovac je napisao/la:
Pametan je ovaj @joe, samo šteta što je skroz lud.

Nisam ja Bobovče pametniji više od bilo koga , a niti sam baš ni skroz lud , nego sam mrvu pošteniji prema sebi i nisam toliki konformista zbog okoline gde živim, a takve znaju proglasiti ludim ako već ih ne mogu jereticima pa s'njim na lomaču , jer decidan stav o takvom nečem kao što je relgija i nacija zna čoporu da pokvari koncept čoporskog življenja pa onda kao čopor i reaguju.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2017, 20:43 

Ja koliko sam shvatio ti povijest pratis temeljitije od mene koji sam zadnje gradivo iz povijesti procitao u gimaniziji i usputno na forumu.
Ali i to mi je dovoljno da znam kako su padom rimskog carstva dosli divljaci na podrucje europe, a ti divljaci, tj mi, smo bili daleko od razine potrebne za cjelovito shvacanje krscanstva odnosno njegovih dosega koje zivimo danas( uz sveprisutnije sabotaze, ali da ne sirimo) , humanizam je nastao u najkrscanskijem dijelu europe ne dovodeci u pitanje temljni krscanski nauk, nego upravo suprotno, on se razvio na krscanskim temeljima prodorom i razvojem krscanske misli u europi, a sto je ranije bilo nezamislivo jer drustvo vjestica, carobnjaka, pljackasa, ubojica, drustvo i filozofija temeljeni na sili to ni u snu nisu mogli shvatiti.

Cista je glupost da je srednjovjekovna crkva bila mracna, ona je silom prilika, zbog svopceg divljastva i barbarizma, bila primorana biti i politicki faktor, a samim time je morala i donositi i sprovoditi zakone, a to joj nije inace u opisu posla i sto nije ni dobro i sto je dovelo do skretanja od evanjdjelja pa je kao takva u nuznoj potrebi, kako bi iskorjenila primitivne navike koje su ustvari drzale europu u srednjovjekovnoj nazadnosti, donosila zakone koji su npr zabranjivali carobnjastvo , a kako zakon podrazumjeva i kazne dolazilo je i do spaljivanja vjestica . A u isto vrijeme crkva je sirila pismenost, otvarala sveucilista, poticala znanost i udarila i temelje znanosti danas.

Dakle Ckva nije preko noci mogla nametnuti krcanske vrednote koje zivimo danas jer jednostavno drustvo za njih nije bilo zrelo. E sad bi netko povrsan poput tebe mogao reci da mi krscani nismo npr zreli za prihvacanje ********, a to je sustinska zabluda , jer krscanska misao slavi boga kako bi covjeku bilo bolje na zemlji, a to znaci da je za dobar zivot potrebna i odgovornost prema svijetu, okolini, buducnosti... stavljanjem ******** u ravnopravan polozaj covjeka se stavlja u poziciju da se okrece iskljucivo sebi, a to negira odgovornost , dakle crkva ne progoni niti osudjuje ********, nego kao pravi promotor odrzivog humanizma na pijedstal stavlja instituciju braka koji je najbiolji okvir za kvalitetan i odrziv razvoj covjeka.
Promocija ******** je antihumanisticka jer ******** nije covjecanstvu potreban, a posljedice progresivizma, odnosno antihumanizma vidimo u Europi koja je dosgla svoj vrhunac na krscanstvu i onda se odrekla Boga, jednako kao i Adam i Eva, jer misli kako joj Bog ne treba, a kao sto vidimo bez boga europa ide u nestanak. Ponajvise zato jer je eropljanin zaboravio na odgovornost i okrenuo se sebi za kojega smatra da nema veceg boga od njega samoga.
Znaci humanizam se je pozivao na antiku jer je razvojem krscanstva doslo vrijeme za to, a nije se humanizam pozivao na antiku kako bi se suprostavio krscanstvu.
Da zakljucimo, krscanstvo je sve sto je dobro za covjeka. A najvise vrednota dobrih za covjeka zivimo u danasnjem svijetu koji je izrastao na krscanstvu, ali nazalost europa se na krilima uspjeha krscanstva uzohlila, pocela odbacivati boga, pojedinac je sve vise bozanstvo sam sebi, i posljedica je izumiranje i nestanak europe, odnosno raja koji je ,iz perspektive bilo kojeg povjesnog naroda, u europi bio donedavno. A Biblija je upozorila upravo na to u svom prvom poglavlju, gdje ce svijet biti ako bude uz Boga, to je kontinuirani napredak u svakom smislu, odnosno na putu prema raju, a gdje ce zavrsiti ako se odrekne boga, odnosno ako pojede jabuku u namjeri da postane bog i upravo tome svemu svjedocimo.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2017, 21:08 

zaba1111 je napisao/la:
Ja koliko sam shvatio ti povijest pratis temeljitije od mene koji sam zadnje gradivo iz povijesti procitao u gimaniziji i usputno na forumu.
Ali i to mi je dovoljno da znam kako su padom rimskog carstva dosli divljaci na podrucje europe, a ti divljaci, tj mi, smo bili daleko od razine potrebne za cjelovito shvacanje krscanstva odnosno njegovih dosega koje zivimo danas( uz sveprisutnije sabotaze, ali da ne sirimo) , humanizam je nastao u najkrscanskijem dijelu europe ne dovodeci u pitanje temljni krscanski nauk, nego upravo suprotno, on se razvio na krscanskim temeljima prodorom i razvojem krscanske misli u europi, a sto je ranije bilo nezamislivo jer drustvo vjestica, carobnjaka, pljackasa, ubojica, drustvo i filozofija temeljeni na sili to ni u snu nisu mogli shvatiti.

Cista je glupost da je srednjovjekovna crkva bila mracna, ona je silom prilika, zbog svopceg divljastva i barbarizma, bila primorana biti i politicki faktor, a samim time je morala i donositi i sprovoditi zakone, a to joj nije inace u opisu posla i sto nije ni dobro i sto je dovelo do skretanja od evanjdjelja pa je kao takva u nuznoj potrebi, kako bi iskorjenila primitivne navike koje su ustvari drzale europu u srednjovjekovnoj nazadnosti, donosila zakone koji su npr zabranjivali carobnjastvo , a kako zakon podrazumjeva i kazne dolazilo je i do spaljivanja vjestica . A u isto vrijeme crkva je sirila pismenost, otvarala sveucilista, poticala znanost i udarila i temelje znanosti danas.

Dakle Ckva nije preko noci mogla nametnuti krcanske vrednote koje zivimo danas jer jednostavno drustvo za njih nije bilo zrelo. E sad bi netko povrsan poput tebe mogao reci da mi krscani nismo npr zreli za prihvacanje ********, a to je sustinska zabluda , jer krscanska misao slavi boga kako bi covjeku bilo bolje na zemlji, a to znaci da je za dobar zivot potrebna i odgovornost prema svijetu, okolini, buducnosti... stavljanjem ******** u ravnopravan polozaj covjeka se stavlja u poziciju da se okrece iskljucivo sebi, a to negira odgovornost , dakle crkva ne progoni niti osudjuje ********, nego kao pravi promotor odrzivog humanizma na pijedstal stavlja instituciju braka koji je najbiolji okvir za kvalitetan i odrziv razvoj covjeka.
Promocija ******** je antihumanisticka jer ******** nije covjecanstvu potreban, a posljedice progresivizma, odnosno antihumanizma vidimo u Europi koja je dosgla svoj vrhunac na krscanstvu i onda se odrekla Boga, jednako kao i Adam i Eva, jer misli kako joj Bog ne treba, a kao sto vidimo bez boga europa ide u nestanak. Ponajvise zato jer je eropljanin zaboravio na odgovornost i okrenuo se sebi za kojega smatra da nema veceg boga od njega samoga.
Znaci humanizam se je pozivao na antiku jer je razvojem krscanstva doslo vrijeme za to, a nije se humanizam pozivao na antiku kako bi se suprostavio krscanstvu.
Da zakljucimo, krscanstvo je sve sto je dobro za covjeka. A najvise vrednota dobrih za covjeka zivimo u danasnjem svijetu koji je izrastao na krscanstvu, ali nazalost europa se na krilima uspjeha krscanstva uzohlila, pocela odbacivati boga, pojedinac je sve vise bozanstvo sam sebi, i posljedica je izumiranje i nestanak europe, odnosno raja koji je ,iz perspektive bilo kojeg povjesnog naroda, u europi bio donedavno. A Biblija je upozorila upravo na to u svom prvom poglavlju, gdje ce svijet biti ako bude uz Boga, to je kontinuirani napredak u svakom smislu, odnosno na putu prema raju, a gdje ce zavrsiti ako se odrekne boga, odnosno ako pojede jabuku u namjeri da postane bog i upravo tome svemu svjedocimo.

Ja ti ne mogu pomoći da dalje lažeš sam sebe i ostale jer ti je to useđano , ali to i ne čudi jer hrišćanska misao počiva na laži,prevari i najbesramnijem licemerju.

Sve što je predhodilo hrišćanstvu je silom uništeno , pa je na kraju balade došlo do toga da naše antičko nasleđe u vidu filozofoije,nauke i pravima ljudi saznajemo putem Arapa i islama , i da se osnivaju univerzieti po islamskom uzoru školstva.

Divljaštvo je sporovodila upravo crkva i ona je glavni inspirator divljaštva i sveokupne zaostalosti , ona je svakog slobodomislećeg čoveka koji se bavi sloobdnom umetnošću,filozofijom i naukom proglasila za čarobnjaka ubivši ga u ime boga jer je jeretik i sam sotona samo zato što se usudio slobodno ,misliti.

Ovo što ti pišeš je zaista šamar istini i pravdi i svim našim precima koji su grcali pod tim ludacima , i ovo što pišeš se nimalo ne razlikuje od islamske revizonostističke priče , pa po modernim muslimanima da nije bil islama ne bi iblo ni nauke,ni filozofije ni tehnologije i samog svetskog i evropskog procvata samo zbog jednog perioda u mavarskoj Španiji i Iraku gde se sticejem okolnosti zbog prosvećenih kalifa procvetala nauke i osnovali univerziteti , ali to nije zasluga islama a posebno nije zasluga hrišćanstva za bilo kakvu nauku,pismenost,.....

Progon naučnika i filozofa počeo je odmah pri uspostavi hrišćanstva , o čemu govori i sam sveti Avgustin o "matematičarima" još u 5.veku.

Srednji vek je crn da crnji ne može biti u svakom smislu , a ti što pišeš o njegovoj svetlosti je samo odraz hrišćanske kivnosti zbog istine šta je crkva radila , pa onda besramno kreću lagati i preuzimati i krasti ono što hrišćanstvo samo po sebi uvek uništavalo od samog početka i svoj narod držala u mraku.

Nema smisla da ti sad navodim same dosege antike u odnosu na srednji vek , ali ćuti reći da si očito u zabludi ali namernoj zabludi jer vernrici uvek sve rade iz inata i sve što drugi urade samo znaju upropastiti ili pokrasti.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2017, 21:17 

Znaci ne samo da fra Gospa govori hrvatskim jezikom,, nego i Sotona.

Velika čast za hrvatski narod.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 03 sij 2017, 21:33 

Robbie MO je napisao/la:

DOMINACIJA na zemlji
DOMINACIJA na nebu

Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!

Vrh

PostPostano: 03 sij 2017, 21:58 

Robbie MO je napisao/la:

Vjernik: Dear Lord Jesus
Isus: Ne razumim ni zere

Vrh

PostPostano: 03 sij 2017, 22:04 

Sve staro sto unisteno je unisteno od strane drustva koje nije imalo krsanske temelje, rusitelji su bili svi narodi svjeta prije krscana i svi narodi i kulture gdje nema krscana sve do danas.
I upravo o tome i govorimo, krscanska revolucionarna misao temljena na ljubavi, odnoso ako hoces na slobodi, bratstvu i jednakosti, je trebala puno vremena da bude shvacena i prihvacena, ni sami crkvenjaci potekli na svijetu temeljenom na barbarizmu nisu bili cesto u stanju shvatiti velicinu krscanske ideje.
Nisam dovoljno dobar poznavatelj povijesti, ali koliko znam antikcko drustvo od Grcke do kraja Rima nije sutinski napredovalo, stoljecima se se vrtilo oko Bogova, vladara, robova, sluga ratova, osvajanja, sile.
S druge strane krscanska europa kontinuirano napreduje, od Barbara se uz krscanski utjecaj prave kulturni narodi koji do danas svaki dan napreduju.
Europa i zapadna civilizacija su tu gdje jesu na temeljima krscanstva koje se ni u cemu ne suprostavlja danasnjim , europskim temljnim vrijednostima, naprotiv crkva te vrijednosti podrzava , propovjeda, siri i to su uglavnom krscanske vrijedosti.
S druge strane islam je stvorio drustva kakva postoje u islamskom svijetu , a koja su bitno drugacija od europe, tako da je potpuno promaseno krscanstvo krivit za zla koja su se kroz povjest dogodila, samo zato sto sto se krscanstvo u punom smislu nije uspjelo nametnuti preko noci, nego je unatoc krscanstvu u europi utjecaj divljastva jos stoljecima bio prisutan.

Danas mozemo reci da je krscanska ideja prevladala europom iako su tu ideje cesto sirili i protivnici Crkve.Medjutim danas krscanstvo slabi, njegovi humanisticki dosezi se zloporabe, temljna krsanska vrednota sloboda se iskoristila za stvaranje covjeka koji je svrha sam sebi, covjeka slobodnog od ikakve odgovornosti, posljedica je smrt europe.

Zato danas krscanstvo ima druge izazove i druge metode, ali se osnovna ideja nikad ne mjenja, a to je stvaranje boljeg svjeta .
Za razliku od islama i drugih religijaa cije je temljno poslanje izvrsavanje volje gospodara po zakonima koji su prakticni , ali danas prevazidjeni. Krscanstvo daje samo osnovne, univerzalne vrijednosne smjernice , kojima su temelj ljubav i zivot, a sve sto sluzi boljem zivotu je krscanski samo po sebi.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2017, 22:11 

Evo jednostavno pitanje, tko bi se najmanje suprotsavljao europskim vrijednostima i europi poslije ww2, krscanstvo, antika ili neka druga filozofija?

Vrh

PostPostano: 03 sij 2017, 22:33 

Sad će Srboši o sotoni i kricima poklanih

Molitvu u Međugorju prekinuli uznemirujući krici

Citat:
Šokirani su ostali vjernici u ponedjeljak u Međugorju tijekom Gospina ukazanja vidjelici Mirjani. Objavljen je, naime, video molitve tijekom ukazanja na kojem se u pozadini čuju strašni krici i vrištanje.

Vidjelica Mirjana unatoč kricima nastavlja moliti dok su neki vjernici pohitali vidjeti što se događa, no ubrzo su i oni mirno nastavili s molitvom.

Krici nalikuju obredu egzorcizma, no što se uistinu dogodilo, nije poznato.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/molitvu ... ci-1139795

Vrh

PostPostano: 04 sij 2017, 00:08 

zaba1111 je napisao/la:
Evo jednostavno pitanje, tko bi se najmanje suprotsavljao europskim vrijednostima i europi poslije ww2, krscanstvo, antika ili neka druga filozofija?

:smijeh

Evo počelo je o komunstima i udbi.

Kršćanstvo uvek govori da je svaka vlast od boga(osim komunsitičke) , tako da nema tu nikakvih evropskih vrednosti kod crkve kad te vrednosti nisu ni postojale u Evropi nego su uspostavljene posle rata i nikako uz pomoć crkve , jer je fašizam i razni hrišćanski nacionalnistički totalitarizmi bili sasvim legitmni u Evropi pre rata i crkva ih je obožavala i posle rata tipa Španija i Portugal.

Crkva je posle rata i onoliko žrtvi konačno više razvlašćena jer i malo dete je znalo da je sve što krst nosi i daje lovu i uticaj pa bilo to i najveće *** i zlikovac je uvek za crkvu dobro ,jer kako rekoh svaka vlast je za crkvu od boga osim komunstičke.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2017, 00:22 

Poceo si baljezgat jer si ostao bez odgovora na najjednostavnije pitanje.
Dakle JE smatra kako danasnja europa pociva na antici iako bi se svaki anticki autoritet zabezeknuo i smatrao nas totalnim ludjacima kad bi vidio vrednote koje njegujemo i to sve nasuprot krscanstvu koje ne samo da nema gotovo nista protiv temljnih danasnjih vrednota nego ih i propovijeda.

Jel tako, tako je, svaki ateist je indoktriniran, povrsan i time ogranicen.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2017, 00:56 

zaba1111 je napisao/la:
Poceo si baljezgat jer si ostao bez odgovora na najjednostavnije pitanje.
Dakle JE smatra kako danasnja europa pociva na antici iako bi se svaki anticki autoritet zabezeknuo i smatrao nas totalnim ludjacima kad bi vidio vrednote koje njegujemo i to sve nasuprot krscanstvu koje ne samo da nema gotovo nista protiv temljnih danasnjih vrednota nego ih i propovijeda.

Jel tako, tako je, svaki ateist je indoktriniran, povrsan i time ogranicen.

Tvoje poimanje civilizacije je tipično dogmatsko i monolitno jer misliš doslovno da potomci trebaju baš imitirati pretke.

Evropa počiva na antici utoliko što vrednuje ono što je dobro u njoj a ne da sad palim ovčji loj u ime Zeusa kao što ti i većina hrišćana ližžete kosti i drmate glavom ispred oltara u crkvi i punite džepove popovima da vam siluju decu u 21.veku.

Dakle , sve što je dobro u antici treba prihvatiti i poštovati , i sve što je dobro u hrišćanstvu isto takođe treba poštovati i prihvatiti.
Ali nažalost tvoju i drugih hrišćana ništa dobro nema u hrišćanstvu , niti pametno,niti humano,niti napredno,....VELIKO NIŠTA što treba baštiniti naša moderna civilizacija , jer naša civilizacija je nastala na odmaku od te pošasti zvano hrišćanstvo , koju sada vi kroz revizionizam i laganje hoćete baciti na kolena jer vas vodi jadna i bedna sujeta i egoizam koji lažno predstavljate kao ljubav i humanizam.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2017, 01:06 

Dakle cisto baljezganje i tu se nema sto dodatno reci.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2017, 01:22 

zaba1111 je napisao/la:
Dakle cisto baljezganje i tu se nema sto dodatno reci.

Stani malo , nemoj tako , hajde pređi na islam čisto radi kompromisa ako ti baš nevedrništvo i modernizam ne leži , jer muslimani tvrde da je islam doslovno zaslužan za svetsku i evropsku civlizaciju , i za ljudska prava,ženska prava,nauku,filozofiju,tehnlogiju,...SVE.

Ja sam u agoniji izbora dal vama hrišćanima verovati ili muslimanima ko je više zaslužan i u ključnom trenutku civilizacije , ali jbg moraću vama hrišćanima čisto zato što ste bar malo zaraženi virusom ateizma i neverništva za razliku od onih ludaka jer imam više šanse da sačuvam živu u glavu u 21.veku od vas nego od njih.

:zubati

Vrh

PostPostano: 04 sij 2017, 01:30 

Ne znam koliko ti je poznato, ali predstavnici islama ucestalo napadaju europu, pale ubijaju pokusavaju zatrti europu upravo zbog vrednota koje europa bastini i zivi . s druge strane krscani propovjedau te europske vrednote, zive ih , cuvaju i brane.
Jednako kao sto smi Hrvtai nedavno branili europske vrednote i za njih ginuli sa znakom kriza na ramenu, dok su s druge strane bili zakleti antikrscani sa antikrscanskim i antieuropskim simbolima na celu.
Ali ti sve to pored zdravih ociju ne vidis jer si indokriniran antikrscanskim, odnosno ideologijama zla.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2017, 01:47 

zaba1111 je napisao/la:
Ne znam koliko ti je poznato, ali predstavnici islama ucestalo napadaju europu, pale ubijaju pokusavaju zatrti europu upravo zbog vrednota koje europa bastini i zivi . s druge strane krscani propovjedau te europske vrednote, zive ih , cuvaju i brane.
Jednako kao sto smi Hrvtai nedavno branili europske vrednote i za njih ginuli sa znakom kriza na ramenu, dok su s druge strane bili zakleti antikrscani sa antikrscanskim i antieuropskim simbolima na celu.
Ali ti sve to pored zdravih ociju ne vidis jer si indokriniran antikrscanskim, odnosno ideologijama zla.

Jbt kako si tako jadan.

Pa ove ****** napadju upravo ono što vi sami hrišćani prezirete , kako propagandom kao i oružjem.

Tvoja KC kao i PC je povodom ubistva karikaturista Čarlija rekla da ne opravdavaju ubistva ALI vređanje religijskih osećaja ne valja pa samim time su oni kirivi jer su pobijjeni.
To je rekao i papa,i ruski patrijarh, i srpski,i pičke materine patrijarh.

Muslimani vas katolike vole jer ste za njih kao regruti za islam tj,islamska doktrina kaže da ste vi svi vernici monotewzima rođeni kao muslimani kao i sam Isus , zato što verujete u Isusa i ostale gluposti i vi ćete im kad tad doći i pokloniti se svemogućem allahu , jer seti se samo samo SPC i KC u Bosni u srednjem veku koji su dočekali okupatora i držali se okupatorske vlasti zarad sebe i svoje guzice , jer da ponovim ono što sam već rekao za hrišćane , SVAKA VLAST JE OD BOGA.

Mene će prvog da streljaju a ti ćeš im plaćati džiziju dok ne "shvatiš" da je allah jedini.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2017, 02:18 

Ministry of Sound je napisao/la:
Imaju, imaju. Ne kažem ja da je RKC problem, jer ona nije kreirala ove ljude. Bolje da ovakva vrsta ljudi padne pod vaše šape (bilo mainstream bilo nekakve malo karizmatičnije varijante unutar RKC), nego u ruke kojekakvih manjih i opasnijih sekti, koje bi ovim ljudima ozbiljnije i puno štetnije manipulirale. No dobro, ovo možda pripada na temi "...zašto volimo RKC" (zato jer junkijima daju travu a ne npr krokodil).

Bio bih skloniji utvrditi upravo obrnuto - da je duboka religioznost, između ostaloga, izvor psihičke stabilnosti, ali dobro, ako ti tvrdiš da su Gilbert Keith Chesterton, Hilaire Belloc, Clive Staples Lewis, John Ronald Reuel Tolkien, Thomas Stearns Eliot, Christopher Dawson, Antonin Sertillanges, Jacques Maritain, Emmanuel Mounier, Peter Maurin, Dorothy Day, Simone Weil, Nikolaj Berdjajev, Vladimir Solovjev, Viktor Emil Frankl, Nicolas Gomez Davila, Shusaku Endo itd. odreda psihopati, što implicitno proizlazi iz tvoga iskaza, ok, znam da u kvartu ima klinaca koji napucavaju loptu i tvrde da su bolji od Messija i Ronalda. :zubati

A što se tiče tipa ljudi na koji aludiraš, rekao bih da je to samo privid duboke religioznosti, dok se zapravo radi o površnoj populističkoj religioznosti, vjerskoj bigoteriji i trivijalnoj duhovnosti, no složit ću se da su takvi na pragu neke tradicionalne religije puno benigniji, negoli u raznoraznim fundamentalističkim puritanskim sektama.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2017, 03:15 

Koji su smehotres ovi rvatski katolici ovo je neviđeno još od shizme 1054 godine i prokletog Fotija. :zubati

Pessimus dux zvani "duh sveti" po svojoj naravi a ne po ličnom opredeljenju iznosi neverovatne stavove.

Kao ima kritički stav spram ovih benignih zaluđenika što kljucaju po crkvama , a ujedno zazire od fundamentalističkih sekti.
Međuutim ova imiticija nacionalnih pravoslavaca pod nazivom rvatski nacionalni katolici što su na sceni su mu sasvim OK i nimalo mu ne smeta da u nju upadnu i ovi zaluđenici i ovi sektaši sve dok se drže bar u načelu zadate ideologije.

Uglavnom važi ona stara crnogorska "Naš je pa da je vas od govana".
Sve može , i padanje u nesvest po crkvama od zanosa , i rakija , i pivo , i heroin , i onaj Sudac i ostali harizmatici , i videlice , i turisti ,mercedesi , i oprostiti huškanje i pedofiliju , pa čak i bosanske daidže,....SVE.

Ali ako dirneš u sveopštu i jedinu majku univerzalnu crkvu i kreneš kritikovati licemerje i laganje , onda si neozbiljan i "ne razumeš" kršćanstvo na pravi način jer si pogani ateist i komunjara. :zubati

Vrh

PostPostano: 04 sij 2017, 03:29 

joe je sad u misiji sanacije štete jer su ga iz njegova čopora optužili da je prekritičan prema srpstvu. sad hoće kompenzirat.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2017, 03:48 

pjosip je napisao/la:
joe je sad u misiji sanacije štete jer su ga iz njegova čopora optužili da je prekritičan prema srpstvu. sad hoće kompenzirat.

=))

More bit , ali ipak nisam. :zubati

Doduše imam jedno 5 banovanih naloga na Krstarici jer sam tamo ovejani ustaša i izdajnik pravoslavlja , ali to ne znači da kompezujem već prosto je HBforum najdemokratskiji na dunjaluku i jedini gde nisam dobio trajni ban.
Ali zbog HBforumske demokratičnosti ne znači da je katoliočanstvo OK u samoj suštini a pogotovo ovo vaše "rvatsko katoličanstvo". :zubati

Vrh

PostPostano: 05 sij 2017, 00:15 

Klasično opsjednuće. Ni prvi ni zadnji put.

I uopće nije smiješno.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2017, 01:33 

pjosip i bura - nije vam palo na pamet da je možda cijela diskusija nastala zbog tog video klipa samo jednu stranicu unatrag? Kasnite 2 dana.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1871 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 75  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: