|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 75 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 14 kol 2022, 19:01 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Trebala bi valjda biti ista, bar se nadam. Evo jedno online izdanje https://biblija.ks.hr/Moj omiljeni dio: Obzirom kako sam griješnik, i pored sveg kajanja i dalje teško popravljiv, nađoh ovu olakšavajuću klauzulu da manje osuđujem druge zbog njihovih nesavršenosti, pa tako i sam eventualno dobijem neke olakšice.  U prijevodu, što si liberalniji, to si bliže Bogu.  Što više biti liberalniji prema čovjeku, a nepopustljiv prema griehu.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 14 kol 2022, 19:05 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Čitajući Novi Zavjet, zaključih kako je Isusu od svega najviše smetalo nečije licemjerje.
Licemjerje vjernika i pogotovo vjerskih autoriteta, onih koji su poznavali Tanah, a prvi se nisu držali toga. Zato i jeste spomenuo rimskog časnika, koji je nevjernik, koji sigurno nije bio upoznat sa proročanstvima a ipak je skužio tko je Isus i ponašao se kao pravi vjernik.
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 14 kol 2022, 19:13 |
|
|
Sindjelic je napisao/la: Kada smo kod greha tu mi je najkriticniji seksualni nagon.
(Ovo za ubistvo, kradju i slicno mi nije nesto tesko za kontrolisati.)
Tu postoji velika kontradikcija, koja verujem muci sve muskarce (verovatno i zene u nekom obliku).
S jedne strane postoji nagon da oplodis sve seksualno plodne zenke, a s druge strane takva vrsta ponasanja je totalno drustveno destruktivna i neodrziva. I onda cesto to ostaje na nivou fantazije, kako plodis sve zivo, i to stvara neku vrstu moralne tenzije.
Kako mozes da imas misli da zelis da plodis komsijinu seksulno plodnu klinku - koja izgleda kao avion tj. kako se pogledati u ogledalo posle takvih misli. Kad si dobro uhranjen, kad si mlad i zdrav, kad imaš viška slobodnog vremena, kad imaš lagodan život... onda jest jako težko mislit o Bogu, smrti, životu poslije smrti, ter u takvom ozračju je gotovo nemoguće ne misliti kako zadovoljiti bilo koje svoje nagone. Nije niti najveći problem da ne možeš samo zadovoliti svoje spolovilo, ter ti tu obično tvoja jedina žena dosadi bilo da ti ne pušta svaki put, bilo da ti postane dosadna pak ti se prestane dizat, već vidiš kako ti se diže samo na bilo koju drugu ženu koja je često i ružnija od tvoje žene. Problem je tu da počneš i zanemarivati svoju djecu, jerbo biš se trebao naći s prijateljima na kahvi, ili na dalekovidnici je upravo neki slikopis ili su važne viesti od događajima u Ukrajini. Taman neki analitičar super pojašnjava situaciju u Ukrajini, a tebe tvoj mali gnjavi da skupa slažete legokocke. Brakovi zato i propadaju, jerbo jedan od bračnih drugova ili često i oboje, nisu spremni na žrtvu. Mužki u braku treba biti spreman na žrtvu da ne gleda drugu žensku, t.j. da brzo makne pogled na drugu stranu kad mu neka golišava ženska uđe u vidokrug. Ako to ne napravi odmah, poslije postaje sve teže i teže...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 14 kol 2022, 19:16 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: .Mužki u braku treba biti spreman na žrtvu da ne gleda drugu žensku, t.j. da brzo makne pogled na drugu stranu kad mu neka golišava ženska uđe u vidokrug. Ako to ne napravi odmah, poslije postaje sve teže i teže... To je jedan svećenik lijepo opisao - Mi ne možemo zabraniti pticama da nam lete iznad glave, ali im možemo zabraniti da nam prave gnijezdo na glavi.
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 14 kol 2022, 19:31 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Uputa za čitanje Biblije: Po mogućnosti izmoliti par očenaša prije čitanja, i s poniznošću čitati tekst. Poprimiti strogi, skrušeni, ukočeni, pokajnički, patnički izraz lica. Nikakav smijeh ne dolazi u obzir!
Knjiga Sirahova 26, 12 “Kao žedan putnik, ona otvara usta i pije svaku vodu na koju naiđe i spušta se pred svakim KOLCEM i svakoj STRIJELI otvara TULJAC.” Ovo povećano, mogu raditi i licemjeri... Bitno je kakav si u sebi (t.j. pred Bogom), a ne pred drugima. Postoji Isusova jasna uputa kako postić spasenje, a to su post i molitva, a onda uz to i dobra djela. Nema puno filozofije ili da moraš izvodit neke grimase lica, štoviše, Isus podpuno suprotno govori o izrazu lica dok postiš... 
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 14 kol 2022, 19:44 |
|
|
Današnja propovijed, nešto čega ni mnogi kršćani nisu svjesni: Citat: (Lk 12, 51–53) »Ne mislite da sam došao mir donijeti na zemlju. Ne, nisam došao donijeti mir, nego mač. 35 Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine; 36 i neprijatelji će čovjeku biti ukućani njegovi.«
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1145 of 2558 - 44.76%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 14 kol 2022, 19:44 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Dzaba vam trud svirači čitate prevode , treba vam original hebrejski jezik što bi Miroljub Petrović rekao ili barem latinski ili grčki Meni su najbolji oni koji se u cielom Evanđelju uhvate pojedine rečenice i oko te rečenice naprave svađe, razprave i cielu knjigu s pojašnjenjem što ona zapravo znači i je li ili nije dobar prievod. Isus nije pričao rečenice da bi se učile napamet od točke do zareza, nego da se shvati suština poruke. Nakon pročitanog Evanđelja, bez obzira na mogući više ili manje točan prievod pojedinih rečenica, suština ostaje ista. Ne znam za niti jedan prievod Evanđelja koji bi uputio vjernika na drugčiji život. Mislim da Jehovini svjedoci (koji su jedna od najudaljenijih sekti unutar kršćanstva) ne spominju križ, već da je Isus umro na stupu. Ali to opet ne mienja suštinu poruke Evanđelja. Također, uzalud ti trud i da imaš izvorni spis. Opet tu dođu tumačenja, ter rezultat opet budu svađe oko tumačenja izvornog spisa, bez obzira je li se svi slažu da je dobro preveden...
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 14 kol 2022, 19:50 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Današnja propovijed, nešto čega ni mnogi kršćani nisu svjesni: Citat: (Lk 12, 51–53) »Ne mislite da sam došao mir donijeti na zemlju. Ne, nisam došao donijeti mir, nego mač. 35 Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine; 36 i neprijatelji će čovjeku biti ukućani njegovi.« Imas milijun primjera u plandemiji, obitelji se zakrve, kamoli u teologiji..
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 14 kol 2022, 19:54 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Današnja propovijed, nešto čega ni mnogi kršćani nisu svjesni: Citat: (Lk 12, 51–53) »Ne mislite da sam došao mir donijeti na zemlju. Ne, nisam došao donijeti mir, nego mač. 35 Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine; 36 i neprijatelji će čovjeku biti ukućani njegovi.« Danas bi to bilo da budeš izgnan i izoliran od družtva (a možda i obitelji) zbog držanja svoje vjere. U blažem smislu, svi te drže za čudaka i tako se prema tebi odnose. ,,Odi lizat oltare, a nas normalne pusti na miru...''. Držiš post, a ljudi oko tebe žderu i piju i još ti svako malo dolaze ,,daj jesi lud, uzmi jedan ćevap, umrjet ćeš od gladi'' ili čuješ kako govore ,,vidi fanatika, ništa ne želi pojest''. Ako ustraješ po svome, to znači da si se razdielio od tog družtva.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 14 kol 2022, 20:08 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15077 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
A kao dobri su odnosi bili prije Isusa snahe i svekrve.
To mi je malo smiješno i misteriozno.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 15 kol 2022, 03:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 78980 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Naša Kvačica je napisao/la: Današnja propovijed, nešto čega ni mnogi kršćani nisu svjesni: Citat: (Lk 12, 51–53) »Ne mislite da sam došao mir donijeti na zemlju. Ne, nisam došao donijeti mir, nego mač. 35 Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine; 36 i neprijatelji će čovjeku biti ukućani njegovi.« Ovo treba gledati u kontekstu. Rani kršćani, oni oko Isusa, su bili sekta kao Heaven’s Gate, koje se obitelj odricala i koji su se odricali obitelji. Znaci, radilo se o možda 100 ljudi koji su povjerovali Isusu da dolazi smak svjeta. I scijentolozi se moraju odreci obitelji koji su “suppresive person” (SP). U današnja vremena, citat se može koristiti na slican način radikalno - Odricanje od članova obitelji koji ispadnu iz sekte, odnosno nemilosrdnost prema članovima vlastite obitelji koji ne slijede pravila i tabooe kulta.
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
Bošnjaci imaju snagu Miki Mausa.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 15 kol 2022, 08:37 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 26241 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Isusov citat se odnosi na najmoćnije i najstrašnije oružje koje donosi - plamen i mač istine. To "oružje" će uzdrmati svijet i dovesti do podjela, on je toga svjestan. Jer ništa ne potresa svijet i čovjeka kao istina.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 15 kol 2022, 08:49 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Današnja propovijed, nešto čega ni mnogi kršćani nisu svjesni:
Ovo treba gledati u kontekstu. Rani kršćani, oni oko Isusa, su bili sekta kao Heaven’s Gate, koje se obitelj odricala i koji su se odricali obitelji. Znaci, radilo se o možda 100 ljudi koji su povjerovali Isusu da dolazi smak svjeta. I scijentolozi se moraju odreci obitelji koji su “suppresive person” (SP). U današnja vremena, citat se može koristiti na slican način radikalno - Odricanje od članova obitelji koji ispadnu iz sekte, odnosno nemilosrdnost prema članovima vlastite obitelji koji ne slijede pravila i tabooe kulta. Nikakva sekta. Svi su oni bili judaisti. I nije to odricanje od obitelji, nego su ljudi svojim odlukama pokazali s kim žele, Pa će tako i njihova konačna sudbina ovisiti o tome. Matej 24,40..Otkrivenje itd.
|
|
Vrh |
|
 |
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 15 kol 2022, 11:30 |
|
Pridružen/a: 19 ruj 2021, 19:55 Postovi: 958 Lokacija: Herceg-Hrvatska
|
Današnje čitanje Citat: Žena zaodjenuta suncem, mjesec joj pod nogama.
Otvori se hram Božji na nebu i pokaza se Kovčeg saveza njegova u hramu njegovu. I znamenje veliko pokaza se na nebu: žena zaodjenuta suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda. Trudna viče u porođajnim bolima i mukama rađanja. I pokaza se drugo znamenje na nebu: gle, Zmaj veliki, ognjen, sa sedam glava i deset rogova; na glavama mu sedam kruna, a rep mu povlači trećinu zvijezda nebeskih – i obori ih na zemlju. Zmaj stade pred Ženu koja imaše roditi da joj, čim rodi, proždre Dijete. I ona porodi sina, muškića, koji će vladati svim narodima palicom gvozdenom. I Dijete njezino bi uzeto k Bogu i prijestolju njegovu. A Žena pobježe u pustinju, gdje joj Bog pripravi sklonište. I začujem glas na nebu silan: »Sada nasta spasenje i snaga i kraljevstvo Boga našega i vlast Pomazanika njegova!«
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
Vrh |
|
 |
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 22 kol 2022, 14:21 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Isusov citat se odnosi na najmoćnije i najstrašnije oružje koje donosi - plamen i mač istine. To "oružje" će uzdrmati svijet i dovesti do podjela, on je toga svjestan. Jer ništa ne potresa svijet i čovjeka kao istina. Kad dežurni forumski teolozi analiziraju kršćanske citate onda oružje nije oružje, mač nije mač, plamen nije plamen, nego je to ''plamen i mač istine ''  tog najstrašnijeg oružja Ali zato kad treba analizirati neke druge ''knjige'' e onda ide malo drugačije 
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 22 kol 2022, 19:39 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Isusov citat se odnosi na najmoćnije i najstrašnije oružje koje donosi - plamen i mač istine. To "oružje" će uzdrmati svijet i dovesti do podjela, on je toga svjestan. Jer ništa ne potresa svijet i čovjeka kao istina. Kad dežurni forumski teolozi analiziraju kršćanske citate onda oružje nije oružje, mač nije mač, plamen nije plamen, nego je to ''plamen i mač istine ''  tog najstrašnijeg oružja Ali zato kad treba analizirati neke druge ''knjige'' e onda ide malo drugačije  Hoćeš reći da npr u Kuranu nema simbolike?
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 23 kol 2022, 21:50 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15077 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Mar-kan je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Kad dežurni forumski teolozi analiziraju kršćanske citate onda oružje nije oružje, mač nije mač, plamen nije plamen, nego je to ''plamen i mač istine ''  tog najstrašnijeg oružja Ali zato kad treba analizirati neke druge ''knjige'' e onda ide malo drugačije  Hoćeš reći da npr u Kuranu nema simbolike? Ostav'se ti Kurana nego de ovo objasni. Evanđelje po Mateju 20 Knijga O Kristu Prispodoba o radnicima u vinogradu 20 'Jer s nebeskim je kraljevstvom kao s vinogradarom koji rano ujutro iziđe unajmiti radnike za vinograd. 2 Pogodi se s radnicima za uobičajenu nadnicu[a] i pošalje ih u vinograd. 3 Oko devet sati[b] ponovno prođe trgom i ugleda druge da stoje besposleni 4 te i njima reče: "Idite i vi raditi u moj vinograd pa ću vam platiti koliko bude pravedno.' 5 U podne i oko tri sata učini isto. 6 A kad je opet izišao na trg u pet sati popodne, ondje nađe još radnika. "Zašto stojite i besposličarite?' upita ih. 7 'Jer nas nitko nije unajmio 8 Uvečer reče predradniku: "Pozovi radnike i plati im: najprije onima koji su zadnji došli, a onda onima koji su prvi počeli raditi.' 9 Radnici unajmljeni u pet sati dobili su punu nadnicu. 10 Nato oni koji su prvi došli raditi pomisle da će dobiti više, ali i oni prime jednako. 11 Odmah počnu prigovarati vinogradaru: 12 "Ovi zadnji radili su samo uru vremena, a ti si im platio jednako kao nama koji smo cijeli dan teško radili i trpjeli žegu!' 13 Jednome od njih on odgovori: "Prijatelju, nisam nepravedan prema tebi. Nisi li se pogodio sa mnom za toliko? 14 Uzmi svoje i odlazi. A ja želim ovomu zadnjemu dati koliko i tebi. 15 Nemam li pravo s vlastitim novcem činiti što me volja? Ili si zavidan što sam dobar prema njima?' 16 Tako će zadnji biti prvi, a prvi zadnji.'" Ispade čovjek moze griješiti koliko hoće ali kad se pokaje sve mu bude oprošteno, a zamisli neko cijeli zivot molio krunicu isao na mise, i pređe na hinduizam ili budizam čeka ga pakao. I kako mogu biti isti npr onaj katolik sto je cijeli zivot se molio i onaj musliman sto je presao na katolicanstvo u 50-toj godini i umro npr 53? Obojica ce u Raj i jednako im Bog treba dati? Ali probaj odgovoriti bez onoga to je Bozija mudrost, Bog zna mi ne znamo.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 23 kol 2022, 21:55 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Dzaba vam trud svirači čitate prevode , treba vam original hebrejski jezik što bi Miroljub Petrović rekao ili barem latinski ili grčki Meni su najbolji oni koji se u cielom Evanđelju uhvate pojedine rečenice i oko te rečenice naprave svađe, razprave i cielu knjigu s pojašnjenjem što ona zapravo znači i je li ili nije dobar prievod. Isus nije pričao rečenice da bi se učile napamet od točke do zareza, nego da se shvati suština poruke. Nakon pročitanog Evanđelja, bez obzira na mogući više ili manje točan prievod pojedinih rečenica, suština ostaje ista. Ne znam za niti jedan prievod Evanđelja koji bi uputio vjernika na drugčiji život. Mislim da Jehovini svjedoci (koji su jedna od najudaljenijih sekti unutar kršćanstva) ne spominju križ, već da je Isus umro na stupu. Ali to opet ne mienja suštinu poruke Evanđelja. Također, uzalud ti trud i da imaš izvorni spis. Opet tu dođu tumačenja, ter rezultat opet budu svađe oko tumačenja izvornog spisa, bez obzira je li se svi slažu da je dobro preveden... I jevreski rabiini kazu da je bitno za Stari Zavjet znati hebrejski , u samom Postanku dolazi do pogrešnog tumačenja, kao npr Bog se odmarao sedmi dan, a u originalu to ne piše tako. "The Hebrew word translated “rested” in Genesis 2:2 includes other ideas than that of being tired. In fact, one of the main definitions of the Hebrew word shabat is “to cease or stop." Eto sigurno većina krscana ni ne zna da je riječ שַׁבָּת šabat tu upotrijebljena za "prestanak rada" . A kad se čitaju biblije na srpskom ili hrvatskom dobija se dojam da Bog odmara bukvalno kao čovjek.
|
|
Vrh |
|
 |
Amiđa
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 23 kol 2022, 21:59 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17 Postovi: 7747 Lokacija: Сарај Чадор
|
korrisnik je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Hoćeš reći da npr u Kuranu nema simbolike? Ostav'se ti Kurana nego de ovo objasni. Evanđelje po Mateju 20 Knijga O Kristu Prispodoba o radnicima u vinogradu 20 'Jer s nebeskim je kraljevstvom kao s vinogradarom koji rano ujutro iziđe unajmiti radnike za vinograd. 2 Pogodi se s radnicima za uobičajenu nadnicu[a] i pošalje ih u vinograd. 3 Oko devet sati[b] ponovno prođe trgom i ugleda druge da stoje besposleni 4 te i njima reče: "Idite i vi raditi u moj vinograd pa ću vam platiti koliko bude pravedno.' 5 U podne i oko tri sata učini isto. 6 A kad je opet izišao na trg u pet sati popodne, ondje nađe još radnika. "Zašto stojite i besposličarite?' upita ih. 7 'Jer nas nitko nije unajmio 8 Uvečer reče predradniku: "Pozovi radnike i plati im: najprije onima koji su zadnji došli, a onda onima koji su prvi počeli raditi.' 9 Radnici unajmljeni u pet sati dobili su punu nadnicu. 10 Nato oni koji su prvi došli raditi pomisle da će dobiti više, ali i oni prime jednako. 11 Odmah počnu prigovarati vinogradaru: 12 "Ovi zadnji radili su samo uru vremena, a ti si im platio jednako kao nama koji smo cijeli dan teško radili i trpjeli žegu!' 13 Jednome od njih on odgovori: "Prijatelju, nisam nepravedan prema tebi. Nisi li se pogodio sa mnom za toliko? 14 Uzmi svoje i odlazi. A ja želim ovomu zadnjemu dati koliko i tebi. 15 Nemam li pravo s vlastitim novcem činiti što me volja? Ili si zavidan što sam dobar prema njima?' 16 Tako će zadnji biti prvi, a prvi zadnji.'" Ispade čovjek moze griješiti koliko hoće ali kad se pokaje sve mu bude oprošteno, a zamisli neko cijeli zivot molio krunicu isao na mise, i pređe na hinduizam ili budizam čeka ga pakao. I kako mogu biti isti npr onaj katolik sto je cijeli zivot se molio i onaj musliman sto je presao na katolicanstvo u 50-toj godini i umro npr 53? Obojica ce u Raj i jednako im Bog treba dati? Ali probaj odgovoriti bez onoga to je Bozija mudrost, Bog zna mi ne znamo. Ja nikako ne pretendujem da budem katolički teolog kao što oni za sebe tvrde da su vrsni poznavatelji Kur'ana časnog, i neka me ispravi upućeniji ako sam u krivu, ali u slijedbenika rimskog biskupa dovoljno je vjerovati, dijela nemaju istu težinu.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 23 kol 2022, 22:00 |
|
|
Amiđa je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Ostav'se ti Kurana nego de ovo objasni. Evanđelje po Mateju 20 Knijga O Kristu Prispodoba o radnicima u vinogradu 20 'Jer s nebeskim je kraljevstvom kao s vinogradarom koji rano ujutro iziđe unajmiti radnike za vinograd.
2 Pogodi se s radnicima za uobičajenu nadnicu[a] i pošalje ih u vinograd.
3 Oko devet sati[b] ponovno prođe trgom i ugleda druge da stoje besposleni
4 te i njima reče: "Idite i vi raditi u moj vinograd pa ću vam platiti koliko bude pravedno.'
5 U podne i oko tri sata učini isto.
6 A kad je opet izišao na trg u pet sati popodne, ondje nađe još radnika. "Zašto stojite i besposličarite?' upita ih.
7 'Jer nas nitko nije unajmio
8 Uvečer reče predradniku: "Pozovi radnike i plati im: najprije onima koji su zadnji došli, a onda onima koji su prvi počeli raditi.'
9 Radnici unajmljeni u pet sati dobili su punu nadnicu.
10 Nato oni koji su prvi došli raditi pomisle da će dobiti više, ali i oni prime jednako.
11 Odmah počnu prigovarati vinogradaru:
12 "Ovi zadnji radili su samo uru vremena, a ti si im platio jednako kao nama koji smo cijeli dan teško radili i trpjeli žegu!'
13 Jednome od njih on odgovori: "Prijatelju, nisam nepravedan prema tebi. Nisi li se pogodio sa mnom za toliko?
14 Uzmi svoje i odlazi. A ja želim ovomu zadnjemu dati koliko i tebi.
15 Nemam li pravo s vlastitim novcem činiti što me volja? Ili si zavidan što sam dobar prema njima?'
16 Tako će zadnji biti prvi, a prvi zadnji.'"
Ispade čovjek moze griješiti koliko hoće ali kad se pokaje sve mu bude oprošteno, a zamisli neko cijeli zivot molio krunicu isao na mise, i pređe na hinduizam ili budizam čeka ga pakao.
I kako mogu biti isti npr onaj katolik sto je cijeli zivot se molio i onaj musliman sto je presao na katolicanstvo u 50-toj godini i umro npr 53? Obojica ce u Raj i jednako im Bog treba dati?
Ali probaj odgovoriti bez onoga to je Bozija mudrost, Bog zna mi ne znamo. Ja nikako ne pretendujem da budem katolički teolog kao što oni za sebe tvrde da su vrsni poznavatelji Kur'ana časnog, i neka me ispravi upućeniji ako sam u krivu, ali u slijedbenika rimskog biskupa dovoljno je vjerovati, dijela nemaju istu težinu. Moraš prihvatiti da je Isus umro na krizu za tebe, a kao pravoslavac moras da je na krstu logicno. Uostalom to im je temelj kao i vecini protestanata. Nego nije mi to bila poenta. Kako neko moze cijeli zivot grijesiti i pokaje se ode u Raj sa osobom koja je cijeli zivot molila se. Kad bi gledali po ljudskom oni nisu jednaki, eto da su i radili u "vinogradu".
|
|
Vrh |
|
 |
Amiđa
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 23 kol 2022, 22:00 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17 Postovi: 7747 Lokacija: Сарај Чадор
|
korrisnik je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Meni su najbolji oni koji se u cielom Evanđelju uhvate pojedine rečenice i oko te rečenice naprave svađe, razprave i cielu knjigu s pojašnjenjem što ona zapravo znači i je li ili nije dobar prievod. Isus nije pričao rečenice da bi se učile napamet od točke do zareza, nego da se shvati suština poruke. Nakon pročitanog Evanđelja, bez obzira na mogući više ili manje točan prievod pojedinih rečenica, suština ostaje ista. Ne znam za niti jedan prievod Evanđelja koji bi uputio vjernika na drugčiji život. Mislim da Jehovini svjedoci (koji su jedna od najudaljenijih sekti unutar kršćanstva) ne spominju križ, već da je Isus umro na stupu. Ali to opet ne mienja suštinu poruke Evanđelja. Također, uzalud ti trud i da imaš izvorni spis. Opet tu dođu tumačenja, ter rezultat opet budu svađe oko tumačenja izvornog spisa, bez obzira je li se svi slažu da je dobro preveden...
I jevreski rabiini kazu da je bitno za Stari Zavjet znati hebrejski , u samom Postanku dolazi do pogrešnog tumačenja, kao npr Bog se odmarao sedmi dan, a u originalu to ne piše tako. "The Hebrew word translated “rested” in Genesis 2:2 includes other ideas than that of being tired. In fact, one of the main definitions of the Hebrew word shabat is “to cease or stop." Eto sigurno većina krscana ni ne zna da je riječ שַׁבָּת šabat tu upotrijebljena za "prestanak rada" . A kad se čitaju biblije na srpskom ili hrvatskom dobija se dojam da Bog odmara bukvalno kao čovjek. Niko od njih ne drži do šabata.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 23 kol 2022, 22:05 |
|
|
1 Tako bude dovršeno nebo i zemlja sa svom svojom vojskom. 2 I sedmoga dana Bog dovrši svoje djelo koje učini. I počinu u sedmi dan od svega djela koje učini. 3 I blagoslovi Bog sedmi dan i posveti, jer u taj dan počinu od svega djela svoga koje učini. https://biblija.ks.hr/knjiga-postanka/2Ovde bukvalno Bog ode na počinak И сврши Бог до седмог дана дела своја, која учини; и почину у седми дан од свих дела својих, која учини; sr DEFINICIJA 1. provesti neko vrijeme odmarajući se, u počinku; odmarati se, odspavati 2. retor. biti sahranjen, smiriti se, upokojiti se [počinuti vječnim snom rastati se sa životom, umrijeti
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 23 kol 2022, 22:07 |
|
|
Amiđa je napisao/la: korrisnik je napisao/la: I jevreski rabiini kazu da je bitno za Stari Zavjet znati hebrejski , u samom Postanku dolazi do pogrešnog tumačenja, kao npr Bog se odmarao sedmi dan, a u originalu to ne piše tako. "The Hebrew word translated “rested” in Genesis 2:2 includes other ideas than that of being tired. In fact, one of the main definitions of the Hebrew word shabat is “to cease or stop."
Eto sigurno većina krscana ni ne zna da je riječ שַׁבָּת šabat tu upotrijebljena za "prestanak rada" . A kad se čitaju biblije na srpskom ili hrvatskom dobija se dojam da Bog odmara bukvalno kao čovjek. Niko od njih ne drži do šabata. Ma nije to poenta poenta je što njima Šabat (subota što i jest prevod za šabat iz hebrejskog ) pada na nedjelju a da ni ne znaju da im pise u bibliji bukvalno Šabat, prevode kao drijemanje.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 23 kol 2022, 22:16 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Hoćeš reći da npr u Kuranu nema simbolike? Ostav'se ti Kurana nego de ovo objasni. Evanđelje po Mateju 20 Knijga O Kristu Prispodoba o radnicima u vinogradu 20 'Jer s nebeskim je kraljevstvom kao s vinogradarom koji rano ujutro iziđe unajmiti radnike za vinograd. 2 Pogodi se s radnicima za uobičajenu nadnicu[a] i pošalje ih u vinograd. 3 Oko devet sati[b] ponovno prođe trgom i ugleda druge da stoje besposleni 4 te i njima reče: "Idite i vi raditi u moj vinograd pa ću vam platiti koliko bude pravedno.' 5 U podne i oko tri sata učini isto. 6 A kad je opet izišao na trg u pet sati popodne, ondje nađe još radnika. "Zašto stojite i besposličarite?' upita ih. 7 'Jer nas nitko nije unajmio 8 Uvečer reče predradniku: "Pozovi radnike i plati im: najprije onima koji su zadnji došli, a onda onima koji su prvi počeli raditi.' 9 Radnici unajmljeni u pet sati dobili su punu nadnicu. 10 Nato oni koji su prvi došli raditi pomisle da će dobiti više, ali i oni prime jednako. 11 Odmah počnu prigovarati vinogradaru: 12 "Ovi zadnji radili su samo uru vremena, a ti si im platio jednako kao nama koji smo cijeli dan teško radili i trpjeli žegu!' 13 Jednome od njih on odgovori: "Prijatelju, nisam nepravedan prema tebi. Nisi li se pogodio sa mnom za toliko? 14 Uzmi svoje i odlazi. A ja želim ovomu zadnjemu dati koliko i tebi. 15 Nemam li pravo s vlastitim novcem činiti što me volja? Ili si zavidan što sam dobar prema njima?' 16 Tako će zadnji biti prvi, a prvi zadnji.'" Ispade čovjek moze griješiti koliko hoće ali kad se pokaje sve mu bude oprošteno, a zamisli neko cijeli zivot molio krunicu isao na mise, i pređe na hinduizam ili budizam čeka ga pakao. I kako mogu biti isti npr onaj katolik sto je cijeli zivot se molio i onaj musliman sto je presao na katolicanstvo u 50-toj godini i umro npr 53? Obojica ce u Raj i jednako im Bog treba dati? Ali probaj odgovoriti bez onoga to je Bozija mudrost, Bog zna mi ne znamo. Nagrada je uvijek ista naravno, nema raj neke stupnjeve. Dobro si razumio, ne znam što te zbunjuje?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1145 of 2558 - 44.76%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Zajednicko citanje Biblije Postano: 23 kol 2022, 22:18 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Ostav'se ti Kurana nego de ovo objasni. Evanđelje po Mateju 20 Knijga O Kristu Prispodoba o radnicima u vinogradu 20 'Jer s nebeskim je kraljevstvom kao s vinogradarom koji rano ujutro iziđe unajmiti radnike za vinograd.
2 Pogodi se s radnicima za uobičajenu nadnicu[a] i pošalje ih u vinograd.
3 Oko devet sati[b] ponovno prođe trgom i ugleda druge da stoje besposleni
4 te i njima reče: "Idite i vi raditi u moj vinograd pa ću vam platiti koliko bude pravedno.'
5 U podne i oko tri sata učini isto.
6 A kad je opet izišao na trg u pet sati popodne, ondje nađe još radnika. "Zašto stojite i besposličarite?' upita ih.
7 'Jer nas nitko nije unajmio
8 Uvečer reče predradniku: "Pozovi radnike i plati im: najprije onima koji su zadnji došli, a onda onima koji su prvi počeli raditi.'
9 Radnici unajmljeni u pet sati dobili su punu nadnicu.
10 Nato oni koji su prvi došli raditi pomisle da će dobiti više, ali i oni prime jednako.
11 Odmah počnu prigovarati vinogradaru:
12 "Ovi zadnji radili su samo uru vremena, a ti si im platio jednako kao nama koji smo cijeli dan teško radili i trpjeli žegu!'
13 Jednome od njih on odgovori: "Prijatelju, nisam nepravedan prema tebi. Nisi li se pogodio sa mnom za toliko?
14 Uzmi svoje i odlazi. A ja želim ovomu zadnjemu dati koliko i tebi.
15 Nemam li pravo s vlastitim novcem činiti što me volja? Ili si zavidan što sam dobar prema njima?'
16 Tako će zadnji biti prvi, a prvi zadnji.'"
Ispade čovjek moze griješiti koliko hoće ali kad se pokaje sve mu bude oprošteno, a zamisli neko cijeli zivot molio krunicu isao na mise, i pređe na hinduizam ili budizam čeka ga pakao.
I kako mogu biti isti npr onaj katolik sto je cijeli zivot se molio i onaj musliman sto je presao na katolicanstvo u 50-toj godini i umro npr 53? Obojica ce u Raj i jednako im Bog treba dati?
Ali probaj odgovoriti bez onoga to je Bozija mudrost, Bog zna mi ne znamo. Nagrada je uvijek ista naravno, nema raj neke stupnjeve. Dobro si razumio, ne znam što te zbunjuje? A kako je to pravedno? Neko se trudio cijeli zivot, a neko na prečac.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|