|
|
Stranica: 61/61.
|
[ 1506 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: pet lis 07, 2022 7:42 am |
|
|
Haram je napisao/la: Nije iz kurana al posto nema tema o nelogicnostima biblije neka ovde ionako je to sve u pet deka  A što je ovdje nelogično?
|
|
Vrh |
|
 |
buenos aires
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: pet lis 07, 2022 2:02 pm |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Haram je napisao/la: Nije iz kurana al posto nema tema o nelogicnostima biblije neka ovde ionako je to sve u pet deka  A što je ovdje nelogično? Đavao ga je natjerao da to objavi. Kvaka, spremaj vodicu... 
|
|
Vrh |
|
 |
Bilic07
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: pet sij 13, 2023 10:22 am |
|
|
Kuranski zemljopis, epizoda 461 Kuran 3:96 spominje Bekku a ne Mekku https://quran.com/3?startingVerse=96Yusuf Ali 3:96 The first House (of worship) appointed for men was that at Bakka: Full of blessing and of guidance for all kinds of beings: Beqaa valley u Libanonu https://en.wikipedia.org/wiki/Beqaa_ValleySve ovo potvrđuje početak Islama na sjeveru, Sirija,Libanon,Jordan,Izrael
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
 |
Bilic07
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: uto sij 17, 2023 1:41 pm |
|
|
Kuranski Ibrahim u zemlji čuda Totalno bezvezena priča Kao da je Ibrahim prvi put tada vidio izlazak i zalazak zvijezde/mjeseca/sunca.
6:76 I kad nastupi noć, On ugleda zvijezdu i reče: "Ovo je Gospodar moj!" A pošto zađe, reče: "Ne volim one koji zalaze!"
6:77 A kad ugleda Mjesec kako izlazi, reče: "Ovo je Gospodar moj!" A pošto zađe, on reče: "Ako me Gospodar moj na Pravi put ne uputi, biću, sigurno, jedan od onih koji su zalutali."
6:78 A kad ugleda Sunce kako se rađa, on uzviknu: "Ovo je Gospodar moj, ovo je najveće!"( AKBAR se koristi u arapskom!) - A pošto zađe, on reče: "Narode moj, ja nemam ništa s tim što vi Njemu druge pridružujete!
Ovdje se koristi AKBAR, kao veće, što je ispravno u kontekstu planeta. Ali kada muslimani viču Allahu akbar, postavljaju svoj idol LAH iznad svih idola u kabi. LAH je najveći
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: uto sij 17, 2023 3:40 pm |
|
|
Bilic07 je napisao/la: Kuranski Ibrahim u zemlji čuda Totalno bezvezena priča Kao da je Ibrahim prvi put tada vidio izlazak i zalazak zvijezde/mjeseca/sunca.
6:76 I kad nastupi noć, On ugleda zvijezdu i reče: "Ovo je Gospodar moj!" A pošto zađe, reče: "Ne volim one koji zalaze!"
6:77 A kad ugleda Mjesec kako izlazi, reče: "Ovo je Gospodar moj!" A pošto zađe, on reče: "Ako me Gospodar moj na Pravi put ne uputi, biću, sigurno, jedan od onih koji su zalutali."
6:78 A kad ugleda Sunce kako se rađa, on uzviknu: "Ovo je Gospodar moj, ovo je najveće!"( AKBAR se koristi u arapskom!) - A pošto zađe, on reče: "Narode moj, ja nemam ništa s tim što vi Njemu druge pridružujete!
Ovdje se koristi AKBAR, kao veće, što je ispravno u kontekstu planeta. Ali kada muslimani viču Allahu akbar, postavljaju svoj idol LAH iznad svih idola u kabi. LAH je najveći Mozda je bio retardiran 
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
Bilic07
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: pet sij 20, 2023 5:29 pm |
|
|
krstjanin je napisao/la: Bilic07 je napisao/la: Kuranski Ibrahim u zemlji čuda Totalno bezvezena priča Kao da je Ibrahim prvi put tada vidio izlazak i zalazak zvijezde/mjeseca/sunca.
Ovdje se koristi AKBAR, kao veće, što je ispravno u kontekstu planeta. Ali kada muslimani viču Allahu akbar, postavljaju svoj idol LAH iznad svih idola u kabi. LAH je najveći Mozda je bio retardiran  Da vidimo kako islamski idol Allah izgleda Poslanik (salama bla bla) je rekao: Toliko sam ti rekao o Dedžalu (Antikristu) da se bojim da možda nećeš razumjeti. Antikrist je nizak, s kokošjim prstima, vunaste kose, s jednim okom, bez oka, niti je izbočen niti je duboko smješten. Ako ste u nedoumici oko njega, znajte da vaš Gospodar nije jednook. https://sunnah.com/abudawud:4320Poslanik, salama,šunka blabla bla je rekao: "Oni koji su pravedni i pošteni bit će kod Allaha, Uzvišenog, na prijestoljima svjetlosti, s desne strane Najmilostivijeg, oni koji su pravedni u svojim odlukama i u svom ophođenju sa svojim porodicama. i onih za koje su zaduženi." Muhammed (jedan od prenosilaca) je rekao u svom hadisu: "I obje Njegove ruke su desne ruke." https://sunnah.com/nasai:5379Izgled tkz islamskog idola Allah: -nizak -s kokošjim prstima -nije jednook -vunaste kose -niti je izbočen niti je duboko smješten -dvije desne ruke
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|