HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 pro 2024, 21:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1561 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 63  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa
PostPostano: 29 ruj 2019, 04:31 

Bilic07 je napisao/la:
Sarajlija Bosanac je napisao/la:

Prevod te Bozije Upute sa engleskog jezika: "Oni smatraju svoje svestenike bogovima pored Boga, kao i Krista, Marijina sina, mada im je bilo naredjeno da imaju samo jednog Boga. Nema boga osim Svevisnjega. Hvala i slava samo Njemu jer nema saradnika koje mu pripisuju"

Dakle, ako Bog nema saradnika, i ako Mesije, to jeste Poslanici, to ne mogu biti, onda Muhamed nije mogao dopunjavati Boziju Knjigu niti hadisi mogu biti dio vjere.

Bozije rijeci...

Uzmi arapski ( fino gore piše, samo kopiraj) prevedi i dolaziš do mog rezultata.

Arapski ne znam niti se bakcem sa onim sto ne razumijem.
Koristio sam engleski prevod sluzbeno ovjeren od Kraljevstva Saudijske Arabije. Valjda oni poznaju arapski jezik...

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2019, 13:44 

BBC je napisao/la:
Ovi "partizani" i "ateisti" kod bosanskih muslimana na kraju svi završe kao vrsni teolozi islama. Takija majka.

Analiticari su kadri sve analizirati.

Meni se cini da su moje analize dijametralno suprotne zakljuccima teologa islama.

A vama?

Ja sam po prirodi analitičar ali ne umijem analizirati molekularnu biologiju. Nisam takijaš doduše kao vi.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2019, 14:06 

BBC je napisao/la:

Analiticari su kadri sve analizirati.

Meni se cini da su moje analize dijametralno suprotne zakljuccima teologa islama.

A vama?

Ja sam po prirodi analitičar ali ne umijem analizirati molekularnu biologiju. Nisam takijaš doduše kao vi.

Vjera nije molekularna biologija jer je napravljena za sve ljude na svijetu.

Tesla je napravio revoluciju u fizici jer je poceo koristiti naizmjenicnu struju umjesto jednosmjerne kao ostatak svijeta.

Na slican nacin promjenjujem jedne te iste Bozije Upute naizmjenicno i na jevreje i na krscane i na muslimane.

Problem je jedino sto ovoj mojoj "takiji" niko od njih ne moze pera odbiti.

Ko zna, mozda je takija istina a istina takija…

Sve je u zivotu relativno, i zavisi da li je covjek vjernik ili nije.

Kod nas cetvrt vijeka nakon rata svi lazu sami sebe da su se samo branili.

Ako je neko vjernik, duzan je drzati se istine...

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2019, 14:23 

Sereš. Ali musliman si pa ti je oprošteno.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2019, 14:49 

Bilic07 je napisao/la:
Za sve bolesnike koje pravdaju Muhameda:
Ajša nije bila u pubertetu nego još dijete kad je silovana!

Narrated `Aisha:
I used to play with the dolls in the presence of the Prophet, and my girl friends also used to play with me. When Allah's Messenger (ﷺ) used to enter (my dwelling place) they used to hide themselves, but the Prophet would call them to join and play with me. (The playing with the dolls and similar images is forbidden, but it was allowed for `Aisha at that time, as she was a little girl, not yet reached the age of puberty.) (Fath-ul-Bari page 143, Vol.13)
حَدَّثَنَا مُحَمَّدٌ، أَخْبَرَنَا أَبُو مُعَاوِيَةَ، حَدَّثَنَا هِشَامٌ، عَنْ أَبِيهِ، عَنْ عَائِشَةَ ـ رضى الله عنها ـ قَالَتْ كُنْتُ أَلْعَبُ بِالْبَنَاتِ عِنْدَ النَّبِيِّ صلى الله عليه وسلم وَكَانَ لِي صَوَاحِبُ يَلْعَبْنَ مَعِي، فَكَانَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم إِذَا دَخَلَ يَتَقَمَّعْنَ مِنْهُ، فَيُسَرِّبُهُنَّ إِلَىَّ فَيَلْعَبْنَ مَعِي‏.‏
Reference : Sahih al-Bukhari 6130
In-book reference : Book 78, Hadith 157
USC-MSA web (English) reference : Vol. 8, Book 73, Hadith 151

It was narrated that 'Aishah said:
"The Messenger of Allah married me when I was six, and consummated the marriage with me when I was nine, and I used to play with dolls."
أَخْبَرَنَا مُحَمَّدُ بْنُ آدَمَ، عَنْ عَبْدَةَ، عَنْ هِشَامٍ، عَنْ أَبِيهِ، عَنْ عَائِشَةَ، قَالَتْ تَزَوَّجَنِي رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم وَأَنَا بِنْتُ سِتٍّ وَدَخَلَ عَلَىَّ وَأَنَا بِنْتُ تِسْعِ سِنِينَ وَكُنْتُ أَلْعَبُ بِالْبَنَاتِ ‏.‏
Grade : Sahih (Darussalam)
Reference : Sunan an-Nasa'i 3378
In-book reference : Book 26, Hadith 183
English translation : Vol. 4, Book 26, Hadith 3380

'A'isha (Allah be pleased with her) reported that Allah's Apostle (ﷺ) married her when she was seven years old, and he was taken to his house as a bride when she was nine, and her dolls were with her; and when he (the Holy Prophet) died she was eighteen years old.

وَحَدَّثَنَا عَبْدُ بْنُ حُمَيْدٍ، أَخْبَرَنَا عَبْدُ الرَّزَّاقِ، أَخْبَرَنَا مَعْمَرٌ، عَنِ الزُّهْرِيِّ، عَنْ عُرْوَةَ، عَنْ عَائِشَةَ، أَنَّ النَّبِيَّ صلى الله عليه وسلم تَزَوَّجَهَا وَهْىَ بِنْتُ سَبْعِ سِنِينَ وَزُفَّتْ إِلَيْهِ وَهِيَ بِنْتُ تِسْعِ سِنِينَ وَلُعَبُهَا مَعَهَا وَمَاتَ عَنْهَا وَهِيَ بِنْتُ ثَمَانَ عَشْرَةَ ‏.‏
Reference : Sahih Muslim 1422 c
In-book reference : Book 16, Hadith 83
USC-MSA web (English) reference : Book 8, Hadith 3311
(deprecated numbering scheme)

Da je ta Ajsa izjavila da ste vi budala, agresor i nevjernik, da li bi joj povjerovali?

Dakle, slagalo dijete da ju je perverznjak zlostavljao? Je li to hoćeš reći?

1052 of 2558 - 41.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2019, 14:50 

BBC je napisao/la:
Sereš. Ali musliman si pa ti je oprošteno.

Nije mu oprošteno. :neznam

1052 of 2558 - 41.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2019, 16:09 

Allah podržava Muhamedovu želju i grijeh za udatom ženom

33:37
A kad ti reče onome kome je Allah milost darovao, a kome si i ti dobro učinio: "Zadrži ženu svoju i boj se Allaha!" (Ovdje Muhamed laže ) - u sebi si skrivao ono što će Allah objelodaniti (Allahova nemoralna podrška za tuđom ženom) i ljudi si se bojao, a preče je da se Allaha bojiš. I pošto je Zejd s njom živio i od nje se razveo, Mi smo je za tebe udali kako se vjernici ne bi ustručavali više da se žene ženama posinaka svojih kad se oni od njih razvedu - kako Allah odredi, onako treba biti.*

Tafsir Ibn Abbas, Muhamedov rođak

(And when thou saidst unto him on whom Allah hath conferred favour) through Islam, i.e. Zayd (and thou hast conferred favour) on him by emancipating him: (Keep thy wife to thyself) and do not divorce her, (and fear Allah) and fear Allah and do not let her go. (And thou didst hide in your mind) her love and the desire to marry her (that which Allah was to bring to light) in the Qur'an, (and thou didst fear mankind) and you feel ashamed of people because of this (whereas Allah had a better right that thou shouldst fear Him) whereas you should be ashamed of Allah. (So when Zayd had performed the necessary formality (of divorce) from her) when she has finished her waiting period after her divorce from Zayd, (We gave her unto thee in marriage, so that (henceforth)) after you (there may be no sin for believers about wives of their adopted sons, when the latter have performed the necessary formality (of release) from them) when they had finished their waiting period after they are divorced or after the death of their husband. (The commandment of Allah) marrying Zaynab to Muhammad (pbuh) (must be fulfilled) must take place.

Zašto mu Allah ne kaže:” Udate žene su zabranjene, ima drugih neudatih, ne čini grijeh” ???

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2019, 19:03 

Muslimani tvrde da su proroci Abraham i Ismael bili Muslimani, kročili Arabijom i čak sagradili kabu. Čista laž po Kuranu.

34:44
A Mi im nismo dali nikakve knjige da ih izučavaju i Mi im, prije tebe, nismo bili poslali nekoga ko bi ih opominjao.

Tafsir al Jalalayn
And We did not give them any scriptures for them to study nor did We send them any warner before you so on what grounds do they deny you?

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2019, 11:33 

Ajsa kao Muhamedova supruga kao i Muhamedov privatni zivot su potpuno nebitni za vjeru

:zubati

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2019, 16:23 

Robbie MO je napisao/la:
Ajsa kao Muhamedova supruga kao i Muhamedov privatni zivot su potpuno nebitni za vjeru

O vjernici, ne ulazite u sobe Vjerovjesnikove, osim ako vam se dopusti radi jela, ali ne da čekate da se ono zgotovi; tek kad budete pozvani, onda uđite, i pošto jedete, raziđite se ne upuštajući se jedni sa drugima u razgovor. To smeta Vjerovjesniku, a on se stidi da vam to rekne, a Allah se ne stidi istine. A ako od njih nešto tražite, tražite to od njih iza zastora. To je čistije i za vaša i za njihova srca. Vama nije dopušteno da Allahova Poslanika uznemirujete niti da se ženama njegovim poslije smrti njegove ikada oženite. To bi, uistinu, kod Allaha, bio velik grijeh!

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2019, 20:08 

Ja to ne bih rekao ali allah kaže da se goniš u pičku materinu. Kaže Safet Omeru.
Odprilike ta islamska logika mukijevog života.

Vrh

PostPostano: 01 lis 2019, 19:32 

Tko napusti Islam, ubiji ga!

Pričao`Ikrima:
Neki Zanadiqa (ateisti) dovedeni su do Alije i on ih je spalio. Vijest o ovom događaju dospjela je do Ibn `Abbasa koji je rekao:" Da sam bio na njegovom mjestu, ne bih ih spalio, kao što je to zabranio Allahov Poslanik, s.a.v.s., govoreći: "Nemojte nikoga kazniti Allahovom kaznom (vatra ). Ubio bih ih prema izjavi Allahovog Poslanika: 'Ko promijeni svoju islamsku vjeru, neka ga ubije'. "

Narrated `Ikrima:
Some Zanadiqa (atheists) were brought to `Ali and he burnt them. The news of this event, reached Ibn `Abbas who said, "If I had been in his place, I would not have burnt them, as Allah's Messenger (ﷺ) forbade it, saying, 'Do not punish anybody with Allah's punishment (fire).' I would have killed them according to the statement of Allah's Messenger (ﷺ), 'Whoever changed his Islamic religion, then kill him.'"
حَدَّثَنَا أَبُو النُّعْمَانِ، مُحَمَّدُ بْنُ الْفَضْلِ حَدَّثَنَا حَمَّادُ بْنُ زَيْدٍ، عَنْ أَيُّوبَ، عَنْ عِكْرِمَةَ، قَالَ أُتِيَ عَلِيٌّ ـ رضى الله عنه ـ بِزَنَادِقَةٍ فَأَحْرَقَهُمْ فَبَلَغَ ذَلِكَ ابْنَ عَبَّاسٍ فَقَالَ لَوْ كُنْتُ أَنَا لَمْ أُحْرِقْهُمْ لِنَهْىِ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم وَلَقَتَلْتُهُمْ لِقَوْلِ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم ‏ "‏ مَنْ بَدَّلَ دِينَهُ فَاقْتُلُوهُ ‏"‏‏.‏
Reference : Sahih al-Bukhari 6922
In-book reference : Book 88, Hadith 5
USC-MSA web (English) reference : Vol. 9, Book 84, Hadith 57

Vrh

PostPostano: 02 lis 2019, 00:36 

Što je sve Islam dozvoljavao

Salama bin Al-Akwa` je rekao:
Allahov Poslanik, s.a.v.s., je rekao: "Ako se muškarac i žena slože (privremeno se vjenčaju), njihov brak treba trajati tri noći, a ako se žele nastaviti, mogu to učiniti; a ako se žele razdvojiti, oni to mogu učiniti. " Ne znam je li to bilo samo za nas ili za sve ljude općenito. Ebu `Abdullah (El-Buhari) je rekao:` Ali je jasno stavio do znanja da je Poslanik rekao: "Brak Mut'a je otkazan (sklopljen protivzakonito).

Salama bin Al-Akwa` said:
Allah's Messenger (ﷺ)'s said, "If a man and a woman agree (to marry temporarily), their marriage should last for three nights, and if they like to continue, they can do so; and if they want to separate, they can do so." I do not know whether that was only for us or for all the people in general. Abu `Abdullah (Al-Bukhari) said: `Ali made it clear that the Prophet said, "The Mut'a marriage has been cancelled (made unlawful).
وَقَالَ ابْنُ أَبِي ذِئْبٍ حَدَّثَنِي إِيَاسُ بْنُ سَلَمَةَ بْنِ الأَكْوَعِ، عَنْ أَبِيهِ، عَنْ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم ‏ "‏ أَيُّمَا رَجُلٍ وَامْرَأَةٍ تَوَافَقَا فَعِشْرَةُ مَا بَيْنَهُمَا ثَلاَثُ لَيَالٍ فَإِنْ أَحَبَّا أَنْ يَتَزَايَدَا أَوْ يَتَتَارَكَا تَتَارَكَا ‏"‏‏.‏ فَمَا أَدْرِي أَشَىْءٌ كَانَ لَنَا خَاصَّةً أَمْ لِلنَّاسِ عَامَّةً‏.‏ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ وَبَيَّنَهُ عَلِيٌّ عَنِ النَّبِيِّ صلى الله عليه وسلم أَنَّهُ مَنْسُوخٌ‏.‏
Reference : Sahih al-Bukhari 5119
In-book reference : Book 67, Hadith 55
USC-MSA web (English) reference : Vol. 7, Book 62, Hadith 52

Vrh

PostPostano: 02 lis 2019, 05:03 

Nije lako kenjcu objasniti da je obicno magare.
Takvi se umisle da su ravni Isusu te da je njihov posao da prastaju ili ne.
Normalno da postanu uzrujani ako mjesecima razvijaju neku besmislenu hipotezu i dizu kule pod oblake a na kraju ih neko upita a sta ako je osoba na cijoj su izjavi sve to izgradili naprosto lagala?
E tu vam se kvazikriscani dobro osafunjaju jer moraju dokazivati da drevni Arapi nikada ne bi lagali…
Kenjac dakle tvrdi da su drevni Arapi cas lagali a cas zborili istinu, zavisno sta magaretu odgovara…
Da magare ime principa kojih se drzi svo vrijeme ne bi ni bilo magare…

Vrh

PostPostano: 02 lis 2019, 10:46 

Dobri Bosanac je napisao/la:
Nije lako kenjcu objasniti da je obicno magare.
Takvi se umisle da su ravni Isusu te da je njihov posao da prastaju ili ne.
Normalno da postanu uzrujani ako mjesecima razvijaju neku besmislenu hipotezu i dizu kule pod oblake a na kraju ih neko upita a sta ako je osoba na cijoj su izjavi sve to izgradili naprosto lagala?
E tu vam se kvazikriscani dobro osafunjaju jer moraju dokazivati da drevni Arapi nikada ne bi lagali…
Kenjac dakle tvrdi da su drevni Arapi cas lagali a cas zborili istinu, zavisno sta magaretu odgovara…
Da magare ime principa kojih se drzi svo vrijeme ne bi ni bilo magare…

Ima logike ba:

Aiša priča:
Poslanik je rekao: Abu Faruk bin Sinan je zalutao sa svojim kozama dalje od mjesta gdje zalazi sunce, poznato kao Murmansk. Tamo primjetivši da jednom danu nikad kraja i vrati se on kući i ispriča mi. Ja se sjetim Mut‘a braka (od tri dana i noći) i ukinem ga. Nije halal.
Reference : Sahih al-Kita-ba
In-book reference : Book 58, Hadith 15
USC-MSA web (English) reference : Vol. 14, Book 162, Hadith 422

Vrh

PostPostano: 02 lis 2019, 22:04 

Allahova prevara

4:157
SAHIH INTERNATIONAL
And [for] their saying, "Indeed, we have killed the Messiah, Jesus, the son of Mary, the messenger of Allah ." And they did not kill him, nor did they crucify him; but [another] was made to resemble him to them. And indeed, those who differ over it are in doubt about it. They have no knowledge of it except the following of assumption. And they did not kill him, for certain.

Koja pravda Allaha da se drugi čovjek razapne umjesto Isusa?
Današnji madžioničari makar izvedu trik bez da itko pogine a Allah žrtvuje ljudski život i uzto nam želi prodati krivo evanđelje bez puta spasa.

Fino piše u Bibliji, čuvaj te se lažnog evanđelja.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2019, 17:50 

Allah mrzi Kršćane

5:14
Mi smo zavjet prihvatili i od onih koji govore: "Mi smo kršćani"- ali su i oni dobar dio onoga čime su bili opominjani zaboravili, zato smo među njih neprijateljstvo i mržnju do Sudnjega dana ubacili; a Allah će ih, sigurno, obavijestiti o onome što su radili.

U slučaju da je Kuran izdan ove godine, sigurno bi završio na indeksu knjiga koje šire mržnju i vjersku netrpeljivost. Kratko rečeno trash.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2019, 18:26 

Baš me zanima dali se ovo uči na medicinskom fakultetu u Saudijskoj Arabiji?

23:14
pa onda kap sjemena ugruškom učinimo, zatim od ugruška grudu mesa stvorimo, pa od grude mesa kosti napravimo, a onda kosti mesom zaodjenemo, i poslije ga, kao drugo stvorenje, oživimo - pa neka je uzvišen Allah, najljepši Stvoritelj!

Tafsir al Jalalayn
Then We transformed the drop of semen into a clot congealed blood. Then We transformed the clot into a little lump of flesh mudgha a piece of flesh about the size of what one would be able to chew mā yumdagh. Then We transformed the lump of flesh into bones. Then We clothed the bones with flesh a variant reading in both instances instead of the plurals ‘izāman and al-‘izāma ‘the bones’ is singular ‘azman and ‘al-‘azma ‘the bone’; and in all three instances above khalaqnā means ‘We made it become’ as opposed to ‘We created’. Then We produced him as yet another creature by breathing into him Our Spirit. So blessed be God the best of creators! that is the best of determiners the specificier noun for ahsana ‘the best’ has been omitted because it is obvious khalqan ‘in terms of creation’.

Vrh

PostPostano: 04 lis 2019, 19:41 

Dali Allah ima duh?

16:2
He sends down the angels with the Spirit by His command, upon whom He wills of His servants: “Give warning that there is no god but Me, and fear Me.”

70:4
Unto Him the angels and the Spirit ascend on a Day the duration of which is fifty thousand years.

78:38
On the Day when the Spirit and the angels stand in row. They will not speak, unless it be one permitted by the Most Merciful, and he will say what is right.

97:4
In it descend the angels and the Spirit, by the leave of their Lord, with every command.

Da li je Allahov duh isto kao melek Džibril kako neki Muslimani tvrde?
Očigledno nije, jer da jest,Muhamed bih to rekao .

17:84
And they ask you about the Spirit. Say, “The Spirit belongs to the domain of my Lord; and you were given only little knowledge.”

Vrh

PostPostano: 04 lis 2019, 20:33 

GADOSTI KURANA

Sva sreča da ovo nije Marija, majka Isusova.
Fino piše, Imranova kćer, majka Ise (tko god oni bili)

Dosta labav prijevod arapskoga na bosanski u “domaćem” Kuranu.
66:12
Merjemu, kćer Imranovu, koja je nevinost svoju sačuvala, a Mi smo udahnuli u nju život i ona je u riječi Gospodara svoga i knjige Njegove vjerovala i od onih koji provode vrijeme u molitvi bila.

Arapski original koristi druge riječi i pokazuje Allahovo tj Muhamedovo prljavo mišljenje o začeću djevice:

وَمَرْيَمَ ابْنَتَ عِمْرَانَ الَّتِي أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِيهِ مِنْ رُوحِنَا وَصَدَّقَتْ بِكَلِمَاتِ رَبِّهَا وَكُتُبِهِ وَكَانَتْ مِنَ الْقَانِتِينَ

Prijevod google:
And Mary the daughter of Amran, who hid her vagina, and we breathed in it from our soul, and believed the words of her Lord, and she wrote.

Prijevod yandex:
And Mary, the daughter of Imran, who fortified her vagina and breathed into it of our soul, believed in the words of her Lord and his books, and was of both ways.

Dno dna

Vrh

PostPostano: 05 lis 2019, 01:44 

Allah je Muhamedu dao punomoć, nema veze što je samo glasnik (messenger)

59:7
Whatever God restored to His Messenger from the inhabitants of the villages belongs to God, and to the Messenger, and to the relatives, and to the orphans, and to the poor, and to the wayfarer; so that it may not circulate solely between the wealthy among you. Whatever the Messenger gives you, accept it; and whatever he forbids you, abstain from it. And fear God. God is severe in punishment.

4:80
Whoever obeys the Messenger is obeying God. And whoever turns away—We did not send you as a watcher over them.

Muhamed prvi, Allah drugi
Muhamed griješan, nema veze, opet prvi. Pokoravaj te se.

Vrh

PostPostano: 05 lis 2019, 02:02 

Redakcija Kurana....

75:16-17
Ne izgovaraj Kur’an* jezikom svojim da bi ga što prije zapamtio,
Mi smo dužni da ga saberemo da bi ga ti čitao.

A Uthman te zeznuo i napravio po svome i sve sure i ajete razbacao.

Vrh

PostPostano: 05 lis 2019, 02:43 

Teorija o perfektnom usmenom prepričavanju fula na samom startu

“The Verse of stoning and of breastfeeding an adult ten times was revealed1, and the paper was with me under my pillow. When the Messenger of Allah died, we were preoccupied with his death, and a tame sheep came in and ate it.”
1: These verses were abrogated in recitation but not ruling. Other ahadith establish the number for fosterage to be 5.
حَدَّثَنَا أَبُو سَلَمَةَ، يَحْيَى بْنُ خَلَفٍ حَدَّثَنَا عَبْدُ الأَعْلَى، عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْحَاقَ، عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ أَبِي بَكْرٍ، عَنْ عَمْرَةَ، عَنْ عَائِشَةَ، ‏.‏ وَعَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ الْقَاسِمِ، عَنْ أَبِيهِ، عَنْ عَائِشَةَ، قَالَتْ لَقَدْ نَزَلَتْ آيَةُ الرَّجْمِ وَرَضَاعَةُ الْكَبِيرِ عَشْرًا وَلَقَدْ كَانَ فِي صَحِيفَةٍ تَحْتَ سَرِيرِي فَلَمَّا مَاتَ رَسُولُ اللَّهِ ـ صلى الله عليه وسلم ـ وَتَشَاغَلْنَا بِمَوْتِهِ دَخَلَ دَاجِنٌ فَأَكَلَهَا ‏.‏
Grade : Hasan (Darussalam)
English reference : Vol. 3, Book 9, Hadith 1944
Arabic reference : Book 9, Hadith 2020

Ovca pojela stranicu i sura/ajet su nestali za uvijek.Nema ih u Kuranu.
Kako to kad je bilo puno ljudi koji su recitirali sure/ajete napamet?
Zašto to ponovo nisu napisali ???

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 03:39 

Bilic07 je napisao/la:
Teorija o perfektnom usmenom prepričavanju fula na samom startu

“The Verse of stoning and of breastfeeding an adult ten times was revealed1, and the paper was with me under my pillow. When the Messenger of Allah died, we were preoccupied with his death, and a tame sheep came in and ate it.”
1: These verses were abrogated in recitation but not ruling. Other ahadith establish the number for fosterage to be 5.
حَدَّثَنَا أَبُو سَلَمَةَ، يَحْيَى بْنُ خَلَفٍ حَدَّثَنَا عَبْدُ الأَعْلَى، عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْحَاقَ، عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ أَبِي بَكْرٍ، عَنْ عَمْرَةَ، عَنْ عَائِشَةَ، ‏.‏ وَعَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ الْقَاسِمِ، عَنْ أَبِيهِ، عَنْ عَائِشَةَ، قَالَتْ لَقَدْ نَزَلَتْ آيَةُ الرَّجْمِ وَرَضَاعَةُ الْكَبِيرِ عَشْرًا وَلَقَدْ كَانَ فِي صَحِيفَةٍ تَحْتَ سَرِيرِي فَلَمَّا مَاتَ رَسُولُ اللَّهِ ـ صلى الله عليه وسلم ـ وَتَشَاغَلْنَا بِمَوْتِهِ دَخَلَ دَاجِنٌ فَأَكَلَهَا ‏.‏
Grade : Hasan (Darussalam)
English reference : Vol. 3, Book 9, Hadith 1944
Arabic reference : Book 9, Hadith 2020

Ovca pojela stranicu i sura/ajet su nestali za uvijek.Nema ih u Kuranu.
Kako to kad je bilo puno ljudi koji su recitirali sure/ajete napamet?
Zašto to ponovo nisu napisali ???

Znači zauvijek je nestala sura o kamenovanju i o dojenju odraslih?

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 07:54 

Uz malo sreće mogla je ovca pojesti i ostale stranice.

1052 of 2558 - 41.13%

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1561 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 63  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: