|
|
Stranica: 3/6.
|
[ 130 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 05 kol 2023, 16:32 |
|
|
Citat: Isus Glavni članak: Beseda na Gori Isusova filozofija neopiranja, sažeta u izreci "Okreni drugi obraz", je izložena u Besedi na Gori u širem kontekstu ukidanja mržnje i ljubavi prema neprijatelju:
Wikiquote „Čuli ste da je rečeno: »Oko za oko i zub za zub«. A ja vam kažem da se ne protivite zlu; nego ako te ko udari po tvom desnom obrazu, okreni mu i drugi; i onome koji hoće da se parniči s tobom i da ti uzme haljinu, podaj mu i ogrtač; i ko te potera jednu milju, idi sa njim dve. Daj onome koji od tebe traži, i ne okreći se od onoga koji hoće od tebe da pozajmi.
Čuli ste da je rečeno: »Ljubi bližnjega svoga« i mrzi neprijatelja svoga. A ja vam kažem: ljubite neprijatelje svoje i molite se za gonitelje svoje, da budete sinovi Oca svoga koji je na nebesima, jer on čini da njegovo sunce grane zlima i dobrima i daje kišu pravednima i nepravednima. Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakvu nagradu imate? Zar ne čine to isto i carinici? I ako pozdravljate samo svoju braću, šta osobito činite? Zar ne čine to isto i mnogobošci? Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski.“ (Evanđelje po Mateju, glava 5:38-48 (prevod Emilijan Čarnić)) Evanđelje po Luki donosi sličnu verziju:
Wikiquote „Ali vama kažem koji slušate: ljubite neprijatelje svoje, dobro činite onima koji na vas mrze; Blagosiljajte one koji vas kunu, i molite se Bogu za one koji vas vređaju. Koji te udari po obrazu, okreni mu i drugi; i koji hoće da ti uzme kabanicu, podaj mu i košulju. A svakome koji ište u tebe, podaj; i koji tvoje uzme, ne išti. I kako hoćete da čine vama ljudi činite i vi njima onako.“ (Evanđelje po Luki, glava 6:27-35 (prevod Vuk Karadžić)) Muhamed Među sačuvanim Muhamedovim kazivanjima nalazi se i sledeće:
“ Nemojte govoriti: »Ako nam ljudi budu činili dobro i mi ćemo njima činiti dobro, a ako nam budu činili zlo i nepravdu i mi ćemo njima uzvratiti zlo i nepravdu«. Budite pri sebi. Ako vam ljudi učine neko dobro, učinite i vi njima dobro, a ako vam učine neko zlo, nemojte im uzvraćati zlim niti im zbog toga činiti neku nepravdu.[2] https://sh.wikipedia.org/wiki/NeopiranjeMoze li se reci da je protivljenje zlu - zlo? Valjda moze jer se uzvracanjem zlim uvecava ukupno zlo.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 05 kol 2023, 18:27 |
|
|
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 10 kol 2023, 17:13 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Citat: Isus Glavni članak: Beseda na Gori Isusova filozofija neopiranja, sažeta u izreci "Okreni drugi obraz", je izložena u Besedi na Gori u širem kontekstu ukidanja mržnje i ljubavi prema neprijatelju:
Wikiquote „Čuli ste da je rečeno: »Oko za oko i zub za zub«. A ja vam kažem da se ne protivite zlu; nego ako te ko udari po tvom desnom obrazu, okreni mu i drugi; i onome koji hoće da se parniči s tobom i da ti uzme haljinu, podaj mu i ogrtač; i ko te potera jednu milju, idi sa njim dve. Daj onome koji od tebe traži, i ne okreći se od onoga koji hoće od tebe da pozajmi.
Čuli ste da je rečeno: »Ljubi bližnjega svoga« i mrzi neprijatelja svoga. A ja vam kažem: ljubite neprijatelje svoje i molite se za gonitelje svoje, da budete sinovi Oca svoga koji je na nebesima, jer on čini da njegovo sunce grane zlima i dobrima i daje kišu pravednima i nepravednima. Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakvu nagradu imate? Zar ne čine to isto i carinici? I ako pozdravljate samo svoju braću, šta osobito činite? Zar ne čine to isto i mnogobošci? Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski.“ (Evanđelje po Mateju, glava 5:38-48 (prevod Emilijan Čarnić)) Evanđelje po Luki donosi sličnu verziju:
Wikiquote „Ali vama kažem koji slušate: ljubite neprijatelje svoje, dobro činite onima koji na vas mrze; Blagosiljajte one koji vas kunu, i molite se Bogu za one koji vas vređaju. Koji te udari po obrazu, okreni mu i drugi; i koji hoće da ti uzme kabanicu, podaj mu i košulju. A svakome koji ište u tebe, podaj; i koji tvoje uzme, ne išti. I kako hoćete da čine vama ljudi činite i vi njima onako.“ (Evanđelje po Luki, glava 6:27-35 (prevod Vuk Karadžić)) Muhamed Među sačuvanim Muhamedovim kazivanjima nalazi se i sledeće:
“ Nemojte govoriti: »Ako nam ljudi budu činili dobro i mi ćemo njima činiti dobro, a ako nam budu činili zlo i nepravdu i mi ćemo njima uzvratiti zlo i nepravdu«. Budite pri sebi. Ako vam ljudi učine neko dobro, učinite i vi njima dobro, a ako vam učine neko zlo, nemojte im uzvraćati zlim niti im zbog toga činiti neku nepravdu.[2] https://sh.wikipedia.org/wiki/NeopiranjeMoze li se reci da je protivljenje zlu - zlo? Valjda moze jer se uzvracanjem zlim uvecava ukupno zlo. Gledala sam jednu emisiju u kojoj je svećenik rekao da ako na zlo uzvraćamo zlom hranimo zlo. Toma Akvinski je zapisao da činiti zlo i trpiti zlo nemaju isti učinak na osobu. Činjenje zla osobu čini zlom, a trpljenje zla osobu vodi ka zlu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 10 kol 2023, 19:33 |
|
|
zalutala je napisao/la: Gledala sam jednu emisiju u kojoj je svećenik rekao da ako na zlo uzvraćamo zlom hranimo zlo.. To se popo malo zahebo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 10 kol 2023, 20:13 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: zalutala je napisao/la: Gledala sam jednu emisiju u kojoj je svećenik rekao da ako na zlo uzvraćamo zlom hranimo zlo.. To se popo malo zahebo. Popo ko popo ;) Mada ima logike u tome što je popo rekao. Ako ja tebi učinim zlo, ti mi uzvratiš zlom, pa opet ja tebi zauzvrat učinim zlo, ti mi opet uzvratiš zlom i tako xy puta, stvaramo veće zlo, odnosno hranimo ga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 10 kol 2023, 20:18 |
|
|
zalutala je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: To se popo malo zahebo. Popo ko popo ;) Mada ima logike u tome što je popo rekao. Ako ja tebi učinim zlo, ti mi uzvratiš zlom, pa opet ja tebi zauzvrat učinim zlo, ti mi opet uzvratiš zlom i tako xy puta, stvaramo veće zlo, odnosno hranimo ga. Pa nekad moraš reagovati na zlo, rat, samoobrana itd. Zlo se i razmaše kad dobri ljudi šute.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 10 kol 2023, 21:42 |
|
|
|
Ako neprijatelj dođe da porobi onda može proći i pasivni otpor. Ali ako je došao da uzme životni prostor biološkim čišćenjem onda boj nema alternativu, pasivni otpor im samo olakšava posao, odnosno uopće nije otpor i kao takav gubi smisao.
Za držanje zla u okovima su osnivani viteški redovi.
Držanje zla u okovima se realizira držanjem do morala i etike, drakonskim kažnjavanjem zlikovaca.
Nasuprot tome zlo je uvijek predstavljeno kao korupcija, potkupljivanje zlatnicima, materijalnim bogatstvima i tjelesnim užitcima.
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 12 kol 2023, 16:44 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: zalutala je napisao/la: Popo ko popo ;)
Mada ima logike u tome što je popo rekao. Ako ja tebi učinim zlo, ti mi uzvratiš zlom, pa opet ja tebi zauzvrat učinim zlo, ti mi opet uzvratiš zlom i tako xy puta, stvaramo veće zlo, odnosno hranimo ga.
Pa nekad moraš reagovati na zlo, rat, samoobrana itd. Zlo se i razmaše kad dobri ljudi šute. Istina. I tu se pokazuje da je sv. Toma AKvinski bio u pravu kada je rekao, odnosno zapisao da činjenje zla osobu čini zlom, a trpljenje zla osobu vodi ka zlu. Sv. Toma Akvinski i sv. Augustin su se bavili pitanjem rata, postavili su koncepciju pravednog rata. Njihovom teorijom su se služili pape za organiziranje oslobađanaja Jeruzalema i Palestine, odnosno križarskih pohoda. Kršćanstvo je u početku odbacivalo svako nasilje (»Ljubite neprijatelje«, Krist u Govoru na gori), ali kada je prestalo biti marginalnom skupinom, prihvatilo je realističniju koncepciju o dopuštenosti »pravednog rata« (bellum iustum), čime rat iz dvoboja jednakih aktera postaje sukob između dobra i zla. Prema tom nauku, koji su usustavili kršćanski filozofi sv. Augustin i sv. Toma Akvinski, rat kojim se uspostavlja i održava pravedni i mirni poredak nuždan je, a sudjelovanje u njem zakonita služba. Takav se rat mora voditi temeljem pravednoga razloga (causa iusta), a ne iz osvete, zle namjere ili obijesti. Mora ga voditi zakonita, odnosno državna vlast (potestas legitima) i ne može biti privatni pothvat. Pribjegavanje nasilju mora slijediti kao posljednja mjera (ultima ratio) za uspostavu zakonitoga poretka, a patnje, stradanja i štete koji se u ratu mogu očekivati ne smiju biti veći od onih koji se ratom nastoje ukloniti. Cilj rata mora biti uspostava mira te, naposljetku, moraju postojati izgledi da dobra nakana (intentio recta), koja se nastoji postići, može ratom biti i ostvarena. Koncepcija pravednoga rata, ciljevi kojega moraju biti racionalni i ograničeni (ubilački rat radi uništavanja drugih, bellum internecinum, zabranjen je), je donekle humanizirala rat i ograničila njegovu razornost https://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=51918
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 12 kol 2023, 16:53 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Ako neprijatelj dođe da porobi onda može proći i pasivni otpor. Ali ako je došao da uzme životni prostor biološkim čišćenjem onda boj nema alternativu, pasivni otpor im samo olakšava posao, odnosno uopće nije otpor i kao takav gubi smisao.
Za držanje zla u okovima su osnivani viteški redovi.
Držanje zla u okovima se realizira držanjem do morala i etike, drakonskim kažnjavanjem zlikovaca.
Nasuprot tome zlo je uvijek predstavljeno kao korupcija, potkupljivanje zlatnicima, materijalnim bogatstvima i tjelesnim užitcima. Po pitanju rata već sam odgovorila Markanu, pa da dva puta ne pišem. Ovo o drakonskom kažnjavanju zlikovaca, ne mogu sada naći, no negdje sam pročitala da i zlikovci kaznu doživljavaju kao zlo. Npr ako nekog zlikovca osude na smrtnu kaznu on to doživljava kao zlo koje mu se čini. Korupcija, potkupljivanje, materijalno bogatstvo i tjelesni užici mogu odvesti puno većem zlu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 12 kol 2023, 17:33 |
|
|
|
Dobro je poslušnost Bogu.
Zlo je neposlušnost Bogu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1601 of 2558 - 62.59%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 13 kol 2023, 09:19 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ovo o drakonskom kažnjavanju zlikovaca, ne mogu sada naći, no negdje sam pročitala da i zlikovci kaznu doživljavaju kao zlo. Npr ako nekog zlikovca osude na smrtnu kaznu on to doživljava kao zlo koje mu se čini. Onda su i žitelji Sodome i Gomore Boga doživljavali kao zlo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 13 kol 2023, 09:50 |
|
|
|
Svako ljudsko biće je pola zlo, pola dobro. U toku odrastanja i sazrijevanja, ovisno u kakvoj sredini je odrastao, porodicnoj i okruženju, formira se u osobu koja može biti zla ili dobra. O tome sta ce prevladati utice još mnogo faktora. Nažalost, zlo se može pobijediti samo zlom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 13 kol 2023, 10:41 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Svako ljudsko biće je pola zlo, pola dobro. U toku odrastanja i sazrijevanja, ovisno u kakvoj sredini je odrastao, porodicnoj i okruženju, formira se u osobu koja može biti zla ili dobra. O tome sta ce prevladati utice još mnogo faktora. Nažalost, zlo se može pobijediti samo zlom. Kad postaviš stvari ovako dualistički kao prostu činjenicu onda pitanje ljudskog greha pa samim time i pitanje zla postaje irelevantno , e to je onda prava definicija zla. Čovek je dobar jer je stvoren na božju sliku i priliku , ali mu je Bog dao i slobodnu volju te je sa tim darom dokazao da je sklon padu tj.sklon zlu. Citat: Nažalost, zlo se može pobijediti samo zlom. 
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 13 kol 2023, 10:55 |
|
|
|
Zašto komplikujes tako jednostavne stvari? Naravno da je u čovjeku i dobro i zlo. Ne postoji apsolutno dobro, ni apsolutno zlo ljudsko biće. Nedostatak ljubavi kod čovjeka čini to da prevlada njegova mračna strana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 13 kol 2023, 12:29 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Dobro je poslušnost Bogu.
Zlo je neposlušnost Bogu. Da, kršćanski pogled se svodi na to, iako je to u popriličnoj kontradikciji sa tvrdnjom da su dobro i zlo objektivni i apsolutni pojmovi. Sve ovisi o subjektu (Bogu), odnosno o onima koji tumače volju tog subjekta i stavljaju mu riječi u usta, a to su opet ljudi. Bilo pojedinci, bilo kao kolektiv.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 13 kol 2023, 12:59 |
|
|
dunno je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Dobro je poslušnost Bogu.
Zlo je neposlušnost Bogu. Da, kršćanski pogled se svodi na to, iako je to u popriličnoj kontradikciji sa tvrdnjom da su dobro i zlo objektivni i apsolutni pojmovi. Sve ovisi o subjektu (Bogu), odnosno o onima koji tumače volju tog subjekta i stavljaju mu riječi u usta, a to su opet ljudi. Bilo pojedinci, bilo kao kolektiv. Pojmovi objektivno i apsolutno ne mogu postojati izvan Boga. Bog upravo čini da postoji riječ apsolutno. Bez Boga je sve relativno, i teza "sve je relativno" je na kraju krajeva ono što ateisti tvrde.
1601 of 2558 - 62.59%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 13 kol 2023, 14:20 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: zalutala je napisao/la: Popo ko popo ;)
Mada ima logike u tome što je popo rekao. Ako ja tebi učinim zlo, ti mi uzvratiš zlom, pa opet ja tebi zauzvrat učinim zlo, ti mi opet uzvratiš zlom i tako xy puta, stvaramo veće zlo, odnosno hranimo ga.
Pa nekad moraš reagovati na zlo, rat, samoobrana itd. Zlo se i razmaše kad dobri ljudi šute. Nije nekad, nego uvijek. Zlo su uvijek mora zaustaviti, spriječiti i onemogućiti. Ako treba i zatvorom, a u krajnjoj nuždi i ubojstvom. I to nije uzvraćanje zlom na zlo, nego dobrim na zlo, jer kad se nekoga sprečava da čini zlo time mu se čini dobro. @NK Tvoja i moja definicija Boga ne obavezuje druge niti im izgleda logično. Tako muslimani doživljavaju svoga boga i čine zlo. Definicija zla je kako sam rekao gore, sve što ide protiv kvalitete i kvanitite života, kao i prirodnog sklada, je zlo. A boga treba tražiti tako da se vidi koji Bog zapravo stoji iza te definicije. Tako da je jedino razumno objašnjenje Boga ono kršćansko. Boga treba tražiti razumom, a tek onda osjetiti i srcem. Postavljati stvari na način da je Bog tako rekao danas više nema prolaz jer će ti odgovor na to biti ako je tebi Bog tako rekao ti radi tako, ali meni nikakv Bog nije ništa rekao i takav pristup nema učinka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 13 kol 2023, 16:06 |
|
|
|
Zlo je kad sebičnost, pohlepa, komocija, oholost ili škrtost pobjedi požrtvovnost, skromnost, darežljivost i poniznost. Uglavnom, to se događa kad nestane ljubavi spram bližnjeg (bilo kojeg čovjeka koji se nađe u tvojoj blizini).
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 13 kol 2023, 17:36 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ovo o drakonskom kažnjavanju zlikovaca, ne mogu sada naći, no negdje sam pročitala da i zlikovci kaznu doživljavaju kao zlo. Npr ako nekog zlikovca osude na smrtnu kaznu on to doživljava kao zlo koje mu se čini. Onda su i žitelji Sodome i Gomore Boga doživljavali kao zlo. Možda i jesu, zbilja ne znam. Ali ako pogledamo realno svi ili većina nas je sklona doživljavati kaznu kao zlo što je nama naneseno. Ako se odmaknemo od ekstremnih slučajeva i uzmemo npr prometne kazne, većina ljudi prometnu kaznu doživljava kao nešto što je usmjereno protiv njih. Budimo pošteni. Koliko nas će ako dobije prometnu kaznu misliti o tome da nas je policajac kaznio zbog toga što smo nepoštivanjem prometnih pravila ugrožavali druge i sebe, a koliko nas će misliti o tome kako nam je taj policajac izbio toliko i toliko novaca iz džepa i time nam oštetio kućni budžet.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 13 kol 2023, 17:51 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Zašto komplikujes tako jednostavne stvari? Naravno da je u čovjeku i dobro i zlo. Ne postoji apsolutno dobro, ni apsolutno zlo ljudsko biće. Nedostatak ljubavi kod čovjeka čini to da prevlada njegova mračna strana. Ne možeš reći da su nacisti bili lišeni ljubavi. Sigurno su voljeli svoje obitelji i sebi bliske ljude
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 13 kol 2023, 18:00 |
|
|
zalutala je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Zašto komplikujes tako jednostavne stvari? Naravno da je u čovjeku i dobro i zlo. Ne postoji apsolutno dobro, ni apsolutno zlo ljudsko biće. Nedostatak ljubavi kod čovjeka čini to da prevlada njegova mračna strana. Ne možeš reći da su nacisti bili lišeni ljubavi. Sigurno su voljeli svoje obitelji i sebi bliske ljude Jedna je stvar što su oni možda voljeli svoju obitelj, a druga da li je ta obitelj voljela njih?! Zli ljudi su liseni ljubavi od bližnjih. Ponižavani, uskraceni u mnogome, ignorirani, podcjenjeni, obezvrijedjeni i na taj način zakinuti u ljubavlju, suosjećanju i drugim pozitivnim stvarima, koje razvijaju empatiju prema drugima. Nacisti svoje frustracije ispoljavaju na masi, a običan zao čovjek na jednoj osobi ili prema manjem broju ljudi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 13 kol 2023, 18:01 |
|
|
dunno je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Dobro je poslušnost Bogu.
Zlo je neposlušnost Bogu. Da, kršćanski pogled se svodi na to, iako je to u popriličnoj kontradikciji sa tvrdnjom da su dobro i zlo objektivni i apsolutni pojmovi. Sve ovisi o subjektu (Bogu), odnosno o onima koji tumače volju tog subjekta i stavljaju mu riječi u usta, a to su opet ljudi. Bilo pojedinci, bilo kao kolektiv. Koliko se sjećam s jedne druge teme, ti si ateist. Kako ti kao ateist tumačiš zla koje čine ljudi? Bilo ekstremna bilo neko banalna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 13 kol 2023, 18:11 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ne možeš reći da su nacisti bili lišeni ljubavi. Sigurno su voljeli svoje obitelji i sebi bliske ljude
Jedna je stvar što su oni možda voljeli svoju obitelj, a druga da li je ta obitelj voljela njih?! Zli ljudi su liseni ljubavi od bližnjih. Ponižavani, uskraceni u mnogome, ignorirani, podcjenjeni, obezvrijedjeni i na taj način zakinuti u ljubavlju, suosjećanju i drugim pozitivnim stvarima, koje razvijaju empatiju prema drugima. Nacisti svoje frustracije ispoljavaju na masi, a običan zao čovjek na jednoj osobi ili prema manjem broju ljudi. Ovo da ih obitelji nisu volile ti ne drži vodu. Previše je tu ljudi da bi za sve mogli tvrditi da su bili lišeni obiteljske ljubavi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 13 kol 2023, 18:15 |
|
|
|
Ateisti su kontradiktorni ljudi.
Najprije kažu da dobro i zlo ne postoje.
Onda kad im kažeš da kao ateisti ne mogu razlikovati dobro i zlo, odgovore: Ne treba meni vjera da znam što je dobro.
Kako znaju što je dobro ako su prije toga rekli da dobro ne postoji.
1601 of 2558 - 62.59%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Zlo Postano: 13 kol 2023, 18:22 |
|
|
zalutala je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Jedna je stvar što su oni možda voljeli svoju obitelj, a druga da li je ta obitelj voljela njih?! Zli ljudi su liseni ljubavi od bližnjih. Ponižavani, uskraceni u mnogome, ignorirani, podcjenjeni, obezvrijedjeni i na taj način zakinuti u ljubavlju, suosjećanju i drugim pozitivnim stvarima, koje razvijaju empatiju prema drugima. Nacisti svoje frustracije ispoljavaju na masi, a običan zao čovjek na jednoj osobi ili prema manjem broju ljudi. Ovo da ih obitelji nisu volile ti ne drži vodu. Previše je tu ljudi da bi za sve mogli tvrditi da su bili lišeni obiteljske ljubavi. Nisu svi iz samo jednog razloga bili nacisti. Neki su bili doista nacisti, neki puki materijalisti, koji su slutili korist od organizacije, drugi zalutali, treći morali itd. Svako je imao svoje razloge.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|